Hirdetés
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- hcl: Poco F2 Pro facepalm
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- urandom0: Száműztem az AI-t az életemből
- N€T0X|N: 4070 Super -> 5070ti
-
LOGOUT
Motoros topik

Hirdetni a Hardveraprón lehet, nem a topikban!
Országos motoros rendezvények
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nem akarom ismét elindítani a motoreladós-alkudozós témakört, de ezt el kell mesélnem, friss sztori
(Szerintem) jó árban van most fent egy motorunk, olcsóbb, mint a hasonló évjáratú motorok, és több is rajta az extra, mint a drágábban fent lévő motorokon.
Én ha egy ilyen hirdetést látok, és akarok egy ilyen motort venni, akkor nem azzal szoktam kezdeni, hogy jó, de akkor ugye még -200-300e ft alku belefér-e. Inkább megkérdezem, hogy ugyan már miért ilyen olcsó ez a többihez képest. Mondhatnátok, hogy itt szokott jönni a sablonos "kell a pénz" válasz, de többször is belefutottam már abba, hogy itt árulták el az eladók, hogy dőlt-sérült-csúszott a motor, vagy végig nyélgázon pályáztak vele. Korrektnek tartom ha már telefonba elmondják és nem kell érte elmenni hogy ott derüljön ki, és volt már hogy ennek ellenére is megvettem a motort, mert tényleg jó árban volt (bár azt nem értem, hogy a hirdetésbe miért nem írják bele).Emberünk felhív, hogy ő az isten háta mögött lakik kettővel, és érdekli a motor, és látja hogy jó áron van fent a motor, de hogy ebből még alkudhat-e ennyit meg annyit. Válasz: nem, így is bőven ár alatt adjuk.
Látszólag beletörődvén végig kérdezi az összes extrát ami a motorhoz van, és a hirdetésben is benne volt. Majd kitér az egyetlen extrára, amit NEM adunk a motorhoz, bele is van írva a hirdetésben hogy az NEM tartozéka a motornak (egy quadlock-os telefontartóról beszélünk egyébként). Ennek örömére megint benyom egy -100e ft-os ajánlatot, mert hogy azt nem adjuk a motorhoz. (én ekkor vágtam volna rá a telefont, de párom elég kitartó) Mondta a vevő jelöltnek, ha neki ennyire rohadt fontos az a telefontartó, akkor rajta hagyjuk, de ez akkor is fixen ennyi. Ja, őt amúgy nem is érdekli ez a telefontartó.
Majd a végére a csattanó: Jó, ha nem engedtek belőle, akkor csak akkor viszem el, ha tele van tankolva
Én még ilyet nem bsztam. Soha eszem ágába nem jutna megkérdezni sem, hogy az adott motorba amit megvennék mennyi benzin van. (0km-es motoron kívül) soha nem találkoztam még olyan eladóval, aki porzó tankkal adta volna el a motorját, az meg, hogy valaki azért álljon neki 100 ezreket alkudozni, hogy most 5 ezer forintnyi benzin bele van-e tankolva vagy sincs szerintem abszurd. -
-
válasz
dellfanboy
üzenetére
Azt a tesztmotort is megvette valaki, szóval nem hiszem hogy nagy gondja lehetett, de azért nem hozta meg a kedvem egy kinai motor vásárláshoz
-
válasz
bigrob
üzenetére
Anno én is rá voltam ezekre izgulva, mert viszonylag jó áron elég magas felszereltséget adnak. Akkor még csak az svt 650 volt kb kapható itthon, és akkor még nem volt Sandler. Mindenki jó véleménnyel volt róla, mert dl blokk, akkor biztos tartós…akkor még ritka számba ment ez itthon, volt belőle kb 2db, a kereskedő is akaratoskodott hogy vegyük meg, mert már nem lesz, meg nem ilyen áron. Nem vettük meg, nem kapkodták el mások sem. Kevesebb mint 1000km volt a motorban, vagy 15 percet mentem vele és kivillant a check engine
Láttam már eladó svt 650-et, amit tuti akkor vettek meg amikor mi is akartunk, így tudom mennyiért vette, és hogy mennyiért hirdette hahun. Ez a másik, amiért nagyon örulök hogy nem vettem meg újonan (se), mert rengeteget bukhatott rajta az illető (nyomott áron is sokáig láttam fent a hirdetését).Mostmár, hogy nincs ktm-em és soha nem szeretnék a Sandler közelébe se menni, elmondhatom, hogy a kereskedők nagyon segítőkészek és jól végzik a munkájukat, de egy szavukat se hinném el
Főleg nem a meghibásodási arányról, az esetleges tipus hibákról meg ilyenekről. Meg sem lepődtem, hogy a fhostalicska ktm után kínai motorokat kezdtek árulni….ugyan ugy nem fognak tudni hozzá alkatrészt rendelni mint a ktm-hez, ugyan ugy tele lesz a szerviz hibás gépekkel, csak majd akkor azzal fogják nyugtatni az embereket hogy jaaa, ez egy fhos kinai, viseld el ha csak erre volt pénzed…. -
válasz
Csandi
üzenetére
Attól függ, merre laksz
Ez Dobogókő, anyámékat mentem decemberbe látogatni, volt -10 fok, és itt még szerencsém volt, mert több napos hó volt, már eltakarították az utakról. Ez 2022.
Ez 2023, ugyan nem túl jó kép, de látszik foltokban a hó meg a dér, tiszta jég volt minden, itt is bőven minusz fokok voltak
(Ez már Pest volt...tavalyi képem nincs, tavaly enyhe tél volt)
Tény, Pesten azért legroszabb esetben is -5 és -10 fok között szokott lenni maximum a hőmérséklet, az bőven elviselhető. Én általában egy decathlonos téli aláöltözőben és egy fűthető insportline-os kabátban nyomtam télen...de mindig a kezem fázott leginkább (mondjuk anno se markolatfűtésem, se kézvédőm nem volt), hiába volt mindenféle hiper-szuper téli kesztyűm, -10 körül minden mindegy volt.
-
válasz
Khaosz55
üzenetére
163 cm
Első körben csak üléspróbát tartottam a boltba, mert úgy volt hogy utána megkapom egy hétre, csak aztán az elmaradt, így nem mentem vele egy métert se. Mondjuk már nem is szeretnék.Más:
Az alábbi cipők közül van valamelyikből valakinek?
Alpinestars CR-X
Ixon Snake
Sidi Nucleus
Alpinestars CR-8 GoretexEgy Alpinestars Faster 4-et válszanék (WP), gyakorlatilag azért mert ktm-es kiadás
Szeretem nagyon, sosem ázott még be, viszont nem tetszett sosem hogy vékony a talpa (nálam ez is sokat számított méretbe, így volt olyan motor, amiről ebben nem értem le csak sima utcai sportcipőbe), illetve nem akarok sima talpú cipőt, mert kirándulásnál-benzinkúton csúszkáltam benne.
A CR-X-et néztem megjelenés óta és amúgy nagyon tetszik, de ez az új CR-8 sem rossz, és mivel a ruhám is Goretex-es, így talán vízállóságra ebben bízok a legjobban. A CR-8-ban az nem tetszik, hogy nem fűzős, látatlanba megrendelve így még nehezebb lesz eltalálni a méretem, itthon meg esélytelen hogy kis méretben legyen próbálható darab
-
válasz
Khaosz55
üzenetére
Nem feltétlen neked válasz, de kicsit hozzád is kapcsolódik....
Eladtam a KTM-em, végre egy életre megszabadultam a KTM-ektől
Elég érzelmes búcsúzkodás volt, mert (a hibái ellenére) ez volt az álom motorom, másrészt nehéz volt elfogadni hogy most nem lesz motorom egy darabig meg nem fogok motorozni, pedig mióta van jogosítványom, nem volt olyan hét, amikor ne ültem volna motoron (jó, ez kicsit túlzás
).Na és a lényeg, amiért mindez kapcsolódik kicsit hozzád, az az MT 09. Nyilván már rég gondolkodom a KTM utódján, és arra jutottam, hogy még mindig a Duke volt az a motor, amibe a legtöbb kilómétert pakoltam legkevesebb idő alatt, és az is egy naked motor volt. Városban még mindig sokkal élhetőbb (számomra) mint egy túramotor (keskenyebb, jobban elférek a sorok között) és ugye a szezonom 90%-át ebből szedem össze. Elmehetnék majd végre kicsit többet pályázni, és ha elég kényelmes naked-et választok, akkor azzal azért el lehet menni túrázni is.
Végigültem idén-tavaly mindent ami érdekel 700-1000ccm között (kivéve KTM), és az új genes 09 testpozíciója volt a legkényelmesebb (utána az 1000-es hornet, bár annak kemény volt az ülése, meg a 750-es hornet, de na, lefele nem akarok váltani), aminek nagyon örültem, mert erőben-karakterben is ez áll hozzám a legközelebb, ez tetszett a legjobban (kinézet és adatok alapján is), plusz azért az is hozzá tett egy adagot, hogy te is mennyit túrázol a 09-el, tehát nem elvetemült terv ez....
Több érv is szól emellett, egyrészt, már most belefér a keretembe (remeg is a kezem a buy gombon, de tudom, hogy legalább 1 évig porosodna csak a garázsba feleslegesen), túrára is fel tudom úgy pimpelni hogy nekem kényelmes legyen (van hozzá plexi, dobozok) és, emellett talán belefér a költségvetésbe még egy kis rendszámos enduro, valami crf300l (vagy szerűség), amivel ismét kiélhetném az erdőben összetöröm magam vágyaim
Ha nem a 09 lesz, akkor viszont maradok a túra vonalon, és vagy egy africa twin lesz a befutó (2020 utáni, de hogy adv sport vagy sima, még nem tudom), vaagy, ha nagyon jól állok gyüjtéssel, akkor az 1300-as gs (amit bár kipróbáláskor nagyon nem szerettem, utólag nagyon megszépültek az emlékek).
Inkább előbbi felé hajlok, mert egyrészt, szerintem úgy sem bírom ki, hogy 3 évet várjak a motorozással, viszont túrázni biztosan nem jutok el az elkövetkezendő 3 évben, és lehet, hogy utána sem nagyon. Városban azért szívás tud lenni a túramotor (meg nekem nehéz meg magas), viszont azért mérföldekkel kényelmesebb, és arra a kis földutazásra nem kell külön motor, össze tudom törni a nagy dögön is magam
Meg hát lehet ezekkel is jókat kanyarogni, meg pályára is lehet menni, nyilván nem úgy, mint a 09-el....
09-nél is érdekes, hogy mit vegyek, én még mindig nem vettettem el az y-amt-t (ami azért pár év múlva már még jobb lesz) se, de nyilván ha éppen akkor lesz jó árban egy sp, akkor azt fogom megvenni. Bár az új genes simának már szerintem nem rossz a futóműve, engem mint átlag usert ki fog szolgálni.
Persze ezek most csak mind álmodozások, de szerintem (remélem
) jövőre, ha már felférek a motorra, akkor ezt a 3-4 motort elviszem egy hoszabb, egynapos 400-500km-es túrára és ezek alapján döntök. Addig is remélem párom lecseréli a Tracer 7-ét egy új 9-re, mert habár szerintem az egy bűn ronda motor, azért érdekel hogy milyen a 09 túrásított verziója. Az tuti, hogy magamnak nem venném. -
válasz
mattheus
üzenetére
A deákon laktam jódarabig ebben az utcában, és rendszeresen a Madách téren parkoltam a motorommal napokig. Az elején még kicsit féltem, hogy valamelyik részeg nekitántorog és felborítja, de mivel mindig ott voltak a közteresek ez a félelmem elmúlt, és egy idővel a tárcsazárt is elhanyagoltam.
Majd jött ez az eset, ami azért "vicces", mert ez a motor ott állt az enyém mellett. Valamilyen oknál fogva az elkövető kinézetre ment és nem motor értékre, mert akkor az enyémet vitte volna el. Mondanám hogy azóta is ott állok, de már pár éve elköltöztem onnan
Szerintem egészen addig nincs mitől félned, amig egy olyan helyre tudsz állni, ahol van kamera. -
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
A 790-emen elérem. Ide "kuplungkönnyebbítőt" (vagy 1 ujjas kuplung) cuccot vettem a nicecnc-től, a Tracer-en van ilyen, érezhetően könyebb vele a dugóban kuplungolgatni, de végül még ezt se szereltem fel.
A 390-en 3 garnitúra gyári kuplungkart törtem le (ki van könnyítve direkt a vége és "be is van vágva", szóval a bogyókat terepen gyakran elhagytam), majd megvettem a nemgyári felhajlósat. A Vitpilenen volt kényelmetlen a gyári, így cseréltem ott is, de még a 125-ös Duke-on is lecseréltem anno, bár ott szerintem csak esztétikai dolog miatt. -
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
A 790-en pont nincs lecserélve se a kuplung se a fékkar, szóval ez nem jött be
Aminél pedig lecseréltem nem volt semmi ilyen problémám.bacus: Nekem volt "Temus" ram bogyós tükröm, meg doubletakemirror-om is. Szerintem jó cucc én a gyári tükröket cseréltem le ilyenre (még a 390-en), viszont van különbség a "Temus" meg a gyári között. Azért nem annyi, mint amennyi az árkülönbség, de a doubletakemirror-t is ki lehet fogni jó áron. Kevésbé rezonált mint a gyári tükör, jobban láttam benne.
A Husky-n szerettem a kormányvégtükröket is, ebből volt gyári és drágább Alis is, ez már E jeles volt és még így is olcsóbb volt mint a gyári.
Oldaltámasz nagyobbítót vettem eddig minden motoromra aliról, 4-ből 3 tökéletesen passzolt, viszont a 790-re valamiért nem, el is hagytam már a csavarjainak nagyrészét....
A Nicecnc cuccok úgy alapvetően bejönnek, nem olyan rossz minőségűek ahhoz képest hogy mennyi az áruk. -
válasz
mattheus
üzenetére
Nekem Heed bukócső van a motoromon, az NKH se szólt érte, nem hogy a műszaki vizsgás...Szerintem ezt túlaggódod. Ellenben a rendszámtábla alatti piros fényvisszaverő miatt az NKH meg akart buktatni
Én rendre mindegyik motoromat felpimpelem pár alis/nemalis kiegészítővel: doubletakemirror, más kuplung-fékkar (mert kicsi a kezem, és a gyári nagy lapát karok nem tetszenek vagy el se érem, plusz én jobban szeretem a felhajlós karokat), lábtartók (pl terepesebb). Sőt, matricáztam is már fel motort, az se volt baj, amíg a gyári szinnel megegyezett.
Szerintem nincsen baj ezekkel az alkatrészekkel, az már más kérdés, hogy egyesek 1-2 alis kiegészítőért miért akarnak több árat elkérni, mint egy gyári motorért.Fogyasztás: Tracer 7 van nálunk, az városban 4.5l körül eszik, túra alatt olyan 4l-ert.
-
válasz
hroberto
üzenetére
Sejtettem hogy KTM
Üdv a klubban, az enyém is már több mint egy hónapja bent van, sőt, általában mindig 2-3 hetet bent volt minimum. Július elején írtam a Balatoniaknak, azok válaszra se méltattak a garanciális ügyemmel, így annak is örülök, hogy valahova legalább be tudtam tolni a sz@romat
Egyébként, nem hiszem, hogy van ilyen jogszabály. Autós példám van most hirtelen, Tesláéknál több hónapos várólista van, akár fél éves, nem érdekli őket, hogy valakinek ez az egyetlen autója, és csak trélerrel lehet mozgatni mert lehalt az út szélén. Kevés itthon a márkaszervíz. -
válasz
Viiktor1989
üzenetére
Hát most jó idő lesz hétvégén, biztos rengetegen mennek arrafele. Bár a nagy dömping szerintem nem ebben az időpontban van. Sokszor van, amikor a leállósáv jobb opciónak tűnik, néha rá is mentünk, és ugyan a véda még nem büntetett meg emiatt, de én nem kockáztatnék. Na meg ha nagy a dugó, sok autós is néha kirántja a leállósávba hogy előzzön, plusz a rendőr biztosan kiszed ezért. Szóval én a sávok között megyek el inkább ha már muszáj.
-
válasz
Pttypang
üzenetére
Itt látszik milyen masszív anyagról van szó, és érdekes, hogy az ott töltött 1 hét alatt a 4db felfogatási pontból 2 eltörött. Persze, az évek folyamán biztos volt legalább 10 eset, amikor túlpakoltam a dobozt, csak ez amolyan furcsa véletlen
Ahogy ez itt a 30 fokban nem szivárgás (ami amúgy típushiba, könnyű elbaszni ezt a tömítést ha szarul rakják össze), hanem páralecsapódás. -
-
-
válasz
Pttypang
üzenetére
390-nél az ülésre rögzítettem a kibontott konzolt, szerintem jól oda volt fogatva, még sem bírta ki amíg elértem a szerelőhöz. Amúgy nemtudom, ott akkor ez tűnt logikusabbnak. Itt a doboztartó platni nem egy külön konzolon van (mint ahogy a mellette lévő Traceren), hanem a farokidomon, így azért többet kibír (vagyis csak kibírt, mert a szerelők a doboznál rángatva tologatták a motort, így a 3 centi vastag fém lemezt végül eltörték, szóval most épp pont nincs dobozom).
-
válasz
bacus
üzenetére
Úúúú, ez jó kép
Ha lett volna oldalsó doboztartóm/táskáim biztos én is így vittem volna gumishoz a motort és nem így.
Amúgy durva mit el nem bírnak a sima műanyag dobozok is. A képen egy 10kg terhelhetőségű doboz látható, ahogy a minimum 10kg benne lévő súlyra ráterhelődik még vagy 10kg bukócső és egyéb alkatrészek
Gumipókkal se voltam túlzottan felkészülve, de akkora volt a súly, hogy rálapult a dobozra, és stabilan kibírt 1-2 óra jó kis tipikus bp-i szar utat (mert hát persze nem a szerelőhöz mentünk egyből). Mindenki szép kis követési távolságot tartott tőlem, a kép nem adja vissza, de vagy 25-25cm-el túllógott a legszélesebb pontomon, nem volt túl bíztató látvány.
-
-
válasz
vendingo
üzenetére
Ugyan ötletem nincs a problémádra, de a hibakód nem jelent semmit.
Mentem már 200km-t világító karácsonyfaként (check engine, olajnyomás, abs, minden ment
) mindenféle probléma nélkül, nem korlátozott le a motor meg semmi. A szervízben csak egy hirtelen feszültségingadozást láttak, de erről se született semmilyen hibakód a motorba.
Mikor megvettem a motort, kipróbáltam, hogy be engedi-e rakni a tempomatot 200-nál (nyilván be, miért is ne). Majd egyszer tényleg szükségem lett volna rá, berakom, és levettem arccal a plexit, ugyanis bekorlátozta magát a motor 150-re, és beleállt instant a fékbe. Azon a 300km autopályán az istenit nem tudtam feljebb nyomni a tempomatot, mindig visszafékezett 150-re. Eltelt egy fél év, mire ismét szükségem volt 150+ tempomatra, fél évvel később ismét tök jól működött. Erről sincs se hibakód, és a képernyőn se jelent meg semmi, hogy anno miért korlátozott be.
Engem a KTM szivatott még olyannal, hogy a szar akksi miatt bedobta az abs fail hibaüzenetet(már amikor ment a kijelző), ami 25km/h-ra korlátozott, de pl a műszerfal melletti abs ikon nem világított. -
Sikerült még pár hete kipróbálnom egy MT09 Y-AMT-t, ő az egyik elég esélyes befutó a KTM után, majd ha már ismét motorozhatok
Hát, azért ez már megyeget
(Nyilván már egy hónapja nem ültem motoron, meg azért +25 ló az enyémhez képest)
Igazából ültem már rajta, komfort ügyileg akkor is bejött, kérdés, hogy tartósan (mondjuk 200-300km után) milyen lesz, de most csak egy órácskára tudtam elvinni, meg majd vétel előtt úgy is kibérlem egy napra.
Érdekes, páromnak nagyon nem adta ez az Y-AMT, lassú tempós megfordulásnál is beleváltott, meg kanyarba stb, szóval ő semmiképp nem venné így.
Én eleve ezt a verziót szerettem volna kipróbálni, mert nekem tetszik ez az automata mód, városban el tudnám képzelni, hogy csak automatában megyek, ha meg kell ott a manuális váltás, mióta van gyorsváltóm, pont ennyire semennyit nem kuplungolok (kivéve persze elindulás, dugó, terep), mint amennyire itt nem hiányzik a kuplungkar.
Nálam szerencsére jól váltott, de azért még bennem volt a félsz, hogy egy telpósabb kanyarnál bele fog-e váltani, és az mondjuk kimozdít-e az ivből mert hogy váratlanul ér...persze ha tempósabban akarok menni akkor ott a manuál mód...
Összeségében engem meggyőzött (főleg, hogy 2-3 év múlva már még kifinomultabb lesz remélhetőleg), de azért vannak fenntartásaim, hogy pl manuál módban, ha valaki kikanyarodik elém, akkor eszembe jut-e hogy hogy is kell váltani így hirtelen. -
válasz
csongi
üzenetére
Te honnan szeded ezeket?!

790-890-nél tervezési hiba van, a ktm azt ismerte el, hogy a 19-20 közötti modelleknél anyagminőség beli hiba van, amit mi felhasználók tudunk hogy nem, mert az új, javitott veztengely is meg tud kopni. Ugye később kapott még egy olaj szűrőt, hogy ha baj van, akkor ezek a levált kis fém részecskék ne tegyék teljesen tönkre a blokkot, így van akinél csak tengely csere van, van akinél meg komplett blokk (mint nálam).
Mikor beleástam magam ebbe, akkor szembesültem vele, hogy fel van fújva a dolog, 19-20 közötti modellek 1/3-át érintette maximum ez a dolog, azóta még ritkább. Mintha én is olvastam volna 1-2 690-est aminél úgyszintén megkopott a veztengely, de mivel bizonyitani nem tudnám, így urban legend….
Viszont 390-esről soha nem hallottam ilyet. Az tuti, hogy az országban ez az egyetlen ilyen, de világszinten se lehet sok belőle.
Ezekre a hol gyártják meg hogyan járattad be dolgokra nem is reagálnék, nettó hülyeség. Ahogy ha utána olvastál, a 790 szériánál teljesen mindegy, hogy 10 ezrenként cseréltél olajat, vagy 5 ezrenként, mindegy hogy pályáztál, terepeztél vagy nagypapásan vezetted. 19-20 közötti modelleknél ha fenáll a hiba garancia idő alatt cserélik, vagy ha végig márkaszerviz által volt szervizelve, akkor utána is. Hivatalosan a 30 ezres szelephézag állitáskor lesnek rá hogy hogy néz ki a veztengely (ami szerintem azért gáz, mert az esetek 95%-ban ha meghibásodás van, akkor az 30k km alatt volt.)
2db 390-em volt, az egyikkel a blokkon kivül szinte mindent besz*ptam, ebbe majd 20k km-t tettem, a másikat pedig használtan vettem, pályafutásának a felét az itthoni pályákon töltötte, a másik felét meg nálam, hóba-fagyba kínozva. Ezt közel 30k km-el adtam el, vissza vitték pályázni.Topiccsendör: Kollégád ezt hogy a viharba nem vette észre? 790 miatt tudom, hogy ami már igy néz ki, annak már szar hangja van, és jelentős teljesítménycsökkenés is van. Itt vagy az van, hogy szerviz periódusok között megette a motor az olajat (azért az olaj csipegetés jellemző ekkora futásnál ezekre a modellekre használattól függően) és nem figyelt oda hogy van-e olaj a motorban, vagy megadta magát az olajpumpa és ezt nem vette észre. Minden esetre remélhetőleg megúszta a nagyobb bajt, 790-nél ez olyan 300k-1.5m közötti hibát tud okozni, attól függően hogy mikor kapják el a hibát.
-
-
válasz
Zsírkrétamen
üzenetére
Meegvan a hiba, termosztátháznál van szivárgás. Érdekes, mert nekem elvileg már a javított van benne (legalábbis annak kellene benne lennie), és most ezen megy a matek, hogy hogy ugorják ezt meg garanciába. Az külön érdekes, hogy 2e km ezelőtt még sehol nem láttak ők sem szivárgást, pedig a hiba már akkor is fennállt
-
válasz
bigrob
üzenetére
Végre valaki megért
Na pont az ilyen helyzeteket szeretném elkerülni, engem mondjuk még nem jelentett fel senki, de én már jelentettem fel pár embert, és az ég világon nem történt semmi.
Fényes nappal nekiment egy (vélhetően) teherautó A JÁRDÁN a motoromnak, elgörbült a sztender és az azt rögzítő váz rész. Nem történt semmi, nincs térfigyelő kamera, én csak este szembesültem a dologgal, így szemtanu sincs. Az ügy lezárva, így jártam
A héten nekiment valaki a sípcsontomnak, nincs nyoma, ezt már fel se jelentettem.. A hónapban valaki kikanyarodott elém egy kisutcából (pedig senki sehol, jól látható voltam, erre aztán tényleg nem számíthatna senki), hiába satuztunk mindketten, a lökhárítója nekiment a bukócsövemnek. Pár kisebb karc lett csak rajta, mert már pont 0-val koccoltunk össze, ő is szó nélkül továbbhajtott.Volt aki elvitte a kisujjam és a fékkarom elgörbítette, nem volt kamera, hiába fájlaltam a kisujjam semmiféle nyom nem volt rajta, kijött a rendőr, de tovább is ment, ekkor még fiatal voltam, a dolog hevében nem emlékeztem a rendszámra, szerencsére zúzódással megúsztam, de ez se érdekelt senkit, magamtól mentem el orvoshoz.... -
válasz
A Zéé
üzenetére
Sejtettem hogy szóba jön, és van is benne valami. Idegesebb vagyok, hisz már nem csak a saját életemért kell felelnem egy barom miatt
Viszont köszi a választ! Akkor ezt sajnos elengedem
Igazából az volt a "haditerv", hogy ha az illető el is menekül a kamera láttán, ha ott helyben rendőrt hívok, és neki megmutatom a felvételt, ahol egyértelműen látszik a dolog, a rendszáma, akkor nem csak egy üres feljelentés lesz ahol nem történik semmi, hanem tényleg meg is büntetik.Mindenki más: Köszi, a témát lezárnám. Jelzem továbbra is, hogy nem a buszsávba elém bevágót szeretném feljelentgetni, és nem az autót rámhúzó embert. Ha nincs látványos sérülés rajtam, vagy a motoron, akkor az autós tovább hajt, hogy nincs itt semmi látnivaló, hát nincs bajod, mit ugatsz, túlélted nem?! Ha rendőrt hívok, nem csinál semmit, mert ugye nincs bajom, és bizonyítékom sincs rá. Azt meg már senki nem veszi figyelembe, hogy nekem szerencsém volt, hogy meg tudtam állni, vagy el tudtam kerülni a nagyobb ütközést, más lehet nem ússza meg ilyen könnyen. Ezek az autósok, akik kis híján elvettek egy ember életet, de megúszták és még nekik áll feljebb, ezek meg fogják tenni újból.
-
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
"de az, hogy fel akarsz nyomni embereket videofelvetel alapjan, ugy hogy nem baleseted volt, ez egy nagy ego-rol ad kepet."
Szerintem ez most nem engem minősít, és inkább nem válaszolok rá.Egyébként az eredeti kérdésre még nem kaptam választ, azt még megvárom, hátha tudja valaki.
Többször is leírtam már, hogy nem a piroson átmenő, buszsávot használó embereket akarom feljelentgetni, ennyi időm nekem sincs, meg le is sz*rom
-
válasz
dellfanboy
üzenetére
Dehogynem, hisz ha nem vezetnék deffenzíven, akkor már rég én lennék a következő motoros baleset áldozata a hiradóban. Ha nem is naponta, de hetente egy motorbalesetet össze tudnék szedni.
Ezért is akadtam ki multkor, amikor valaki a yt-n összegyűjtött motoros balesetes/necces szitus videót belinkelte...minden hétre jut egy teljesen azonos szituáció mint a videókba, csak én nem esek el/nem hagyom hogy elüssenek.
Ha tehetem a pirosnál beszélgetek a környékbeli motorosokkal, hisz ha jó darabon (és minden reggel) együtt megyünk, nem árt ismerni a másikat. Volt jópár olyan motoros, aki nem értett velem egyet, hogy bizonyos szituációkban miért reagáltam ennyire hevesen egy szabálytalankodó autósra, hisz ki tudtuk kerülni....aztán pár hét múlva az egyik ilyen srácot egy ilyen szabálytalankodó ütötte el a buszsávba
-
válasz
bacus
üzenetére
Nem értem én sem, fehér a motor, a bukóm is az, és a motorom is minimum átlagos hangerejű, tehát aki akar az meghall-meglát.
Nem mondom, én se vagyok tökéletes, de minden egyes elengedés-lehúzódást megköszönök. Ha pedig valamit elb@sztam, akkor a következő lámpánál odagurulok az illetőhöz és megköszönöm, mert volt gyerekszobám
Két hely van, ahol a sorok-kocsik mellett kell elmennem, ez a rákoczi híd és a rakpart. Mindkét helyen szépen lehúzódik mindenki, itt maximum a tötymörgő és el nem engedő motorosok az akadály, meg az az autós a szembe sávba, aki áthúzza a kormányt direktbe az én sávomba, hogy rámijesszen.
Szóval általában ilyen sima utakon-utcákban történnek ilyenek, vagy soroksár fele a buszsávban. Nem véletlenül van soroksár környékén minden évben több motoros baleset is.Cleinor: Nekem ne mond az enduro mode-ot
Szintén soroksár fele a buszsávban, a biciklis minden egyes piros lámpán át megy, hogy kielőzze a buszt. Hisz, így ő tud menni a busz előtt 20-al, a busz pedig a másik két sávban lévő dugó miatt nem tudja kielőzni a biciklist. Na, amikor ide bevágnak az ideges autósok, hisz 20-al menni jobb mint állni egy helyben (leszarván a buszsávot), és szépen kialakítják a harmadik sávban is a dugót, akkor szoktam a járdán előre menni a lámpához. Évi 10k-t CSAK Budapesten megyek. A tél a legjobb ebből a szempontból, mert november és március között nincsenek motorosok, ilyenkor csak arra kell figyelni, hogy az autósok nem számítanak rám, de ezt is meg lehet tanulni, ilyenkor máshogy kell közlekedni. Ilyenkor zen és békesség van, meg hideg.
Tavasz az egyik legroszabb, mert ilyenkor rajzanak ki a rutintalanok és tömegével a robogósok akiknek se tükre se védőfelszerelése, ezek szintén veszélyeztetnek engem is hisz mind meg akarja mutatni hogy ő gyorsabb, és ha szabálytalanságot követ el akkor leveri az autós tükrét.
A harmadik legroszabb ez az időszak, amikor hirtelen bejön a meleg (vagy egy lehülés után nagyobb meleg jön). Nem jöttem még rá, hogy a front, vagy a front előtti napok okozzák-e ezt. Ettől még a nyári eső is jobb, amikor esernyő helyett mindenki kocsit húz, mert akkor a sok rutintalan autós csak fél és lassan megy, de az legalább kiszámítható. -
válasz
Steven
üzenetére
Nem tudsz valakit ott hagyni, ha egy dugó kellős közepén állsz, ahol minden irányból körbevesznek, a melletted lévő álló helyzetben nekiáll rápaszírozni a másik oldali autóra. Mindezt csak úgy, just for fun, mert minek motorozol meg amugy is rohadj meg...annyi helyed sincs hogy leszállj a motorról, és a lökhárítója már a sípcsontodon van
Mert te elfoglalod az ő sávját, ő oda akar menni, meg amúgy is indexel, tehát az én hibám (hogy élek). -
Sisak kamera felvételt mennyire fogad el a rendőrség bizonyítékként?
Kezd teleszaladni a ..... hogy egyesek mit meg nem engednek maguknak, ezzel másokat és engem is veszélyeztetve. 50 esetből 5 kért eddig bocsánatot a szabálytalanságáért (igen, ritkán tényleg előfordul
), viszont az esetek többségében elkezdünk ordibálni, majd valamelyikünk megunja és elhajt. Ha kamera van rajtam, akkor ezt álltalában a vita elején megmutatom, amit egy azonnali ablak felhúzással és meneküléssel vesznek tudomásul (persze menekülés közben szintén leszarják a többi közlekedőt). Nyilván nem azt akarom bejelenteni, aki előttem átmegy a piroson és hasonlók, mert az mindennapos, nem bpiautosok akarok lenni. Hanem mondjuk azt, aki bevág elég a buszsávba, büntetőfékez, majd rámhúzza a kormányt, mindezt 50m-en belül
Utálom magamon hordani a kamerát, mert így nem tudom felhajtani a sisakot, de az elmúlt 2 hét botrányos volt....ja és nem akarok általánosítani, piroson áthajtó, oldalból nekem jövő robogós is volt tegnap, szóval motorosból/robogósból is nagyon sok a kretén most. -
válasz
bacus
üzenetére
Fogyasztás oldalról nézve viszont van értelme annak, hogy egy "kis motorral" mész minden nap dolgozni, vagy egy "nagy motorral".
Tavaly kb 500-1000km-t belepörgettem egy 125-ös suzuki robogóba, odáig meg vissza voltam tőle, hogy 10-15 perceket vertem az eddigi "nagy motoros" menetidőmre, mindezt azért, mert a robogóval úgy közlekedtem, mint egy életét nem féltő indiai ételfutár. Majd visszaadtam a tesztmotort, felültem a sajátomra, eltelt 1-2 hét, és rájöttem, hogy a sajátommal is pontosan lehet ugyan ilyen állat módjára vezetni, és pontosan ugyan úgy el fogok férni mindenhol, mert ha nem, úgy is lehúzódnak (általában). Szerintem méretileg mindegy, ki milyen motoron ül, szinte semmit nem befolyásol. Ma egy robogós hölgy úgy itélte, hogy nem fér el a 2 autó között, ezért megállt a kettő között, ezzel fel is tartott mindenkit, így 3 irányból kerültük ki, a szembesávból, a biciklisávból és jobbról furakodva. Végül mindenki elfért, kivéve a két autó között remegő robogós hölgyet (akinek egyébként a legtöbb helye volt végig).
Na de amire ki akartam térni, hogy abban a ~2 hétben amíg robogóval jártam, 2 literes fogyasztásból ugyan annyi idő alatt értem be dolgozni, mint a saját "nagy motorommal", ami 5.2l-t eszik. Nincs kedvem kiszámolni, de évi 10-15.000km mellett lehet hamar megtérülne egy városi 125-ös robogó a mostani mellé. -
-
Tudja valaki, hogy a jogsi hosszabbítás miatt bárhova lehet menni alkalmassági vizsgálatra, vagy csak a lakcímszerinti legközelebbibe? Honnan tudom meg, hogy hol lehet ilyet csináltatni? (ha jól tudom nem lehet mindegyik háziorvosnál)
Tudom, nem annyira a topik témája, de hátha maradhat....
-
-
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Egyszer, 2 hónappal ezelőtt 1-2 nap leforgása alatt elfogyasztott ~2dl-ert, nem találom így hirtelen mennyi a teljes kapacitása, de 2dl úgy ment bele, hogy a max felé is.
Azóta eltelt 2 hónap, az elmúlt 2 hónapban semennyit nem fogyott belőle (valószinűleg a max felé töltött mennyiség ment ki a kifolyón, azt láttam a haspáncélba).
Teljesen random mikor csinálja, volt már szerintem hogy egész héten nem csinálta, van hogy egymás után mindig reggel...ami közös, hogy minden reggeli indításnál van frissen, amint beindítom azonnal.kriszti21: Nem merek megesküdni, de szerintem nekem már az új van. Cylinder head cmpl.-t cseréltek (még az előző tulajnál), az ha jól látom tartalmazza a termosztátot is és azt a csatlakozót is, akkor már tuti az újat tették bele. O2 szenzort merre találom? Megnézném, hátha azt is cserélték
Mivel rengeteg időm van még a szervízig, és mostmár 2-3 flakonnyi vizet halmoztam fel (ha netán baj lenne), az egyik flakonba megmaradt mennyiséget rálocsolom a blokkra (vagyis arra a környékre ahonnan szerintem indul a gőz), majd beindítom, kiváncsi vagyok, ugyan olyan illatú és mennyiségű gőz lesz-e. -
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Oké, csak próbálom időrendbe is összekötni mi miután volt. Rossz helyen ezt nem lehet nézni, de annyira belülről jön a gőz, hogy annyira nem látok be, vakuval se. Igyekszem most verni az asztalt, egyszer már b@sztak át, most nem hagyom magam
Vityaa: Hát de a haspáncélnak az a része már nem lyukacsos, akkor hogy tudna a földre folyni? Plusz mivel a kiegy. tartályból nem fogy víz, így maximum gyöngyözik az oldalán (de akkor meg nem gőzölne ennyire?!), azt meg nem látnám. Egyébként ezt is figyelem, se az udvaron se a munkahelyen nem csinál tócsát. Párom most mondta, hogy a 2cl amit utántöltött az a maxon felül volt már, és a kifolyón át is ment, szóval tele volt ez, még 2cl se fogyott belőle.
-
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Igen ezt tudom, mindig hidegen nézem. A kifolyó tudom hol van, és mivel töltöttem már a max fölé is, ha onnan folyna tudnám (de gőzölést az sem okozna).
Sajna ez is megvolt, márciustól rögzítem róla a videókat, kaptak is már belőle, és a legutóbbi szervíznél átnézték, nincs nyoma folyásnak. És ugye ha a szervíz nem tudja reprodukálni a hibát, akkor nincs is hiba
(egyébiránt, úgy szoktam ellenőrizni, hogy tisztára mosom a motort, főleg a hűtő környékét és a haspáncélt. Megvárom míg megszárad, bepapirozom azokat a pontokat, ahol az internet szerint folyhat, tehát bilincsek, cső, vízpumpa, termosztát környéke. Ezután kinyitom a kiegy tartályt és ellenőrzöm hogy hol van a szint (most egy kupaknyi (2cl) ment bele). Így hagyom egy darabig, néha megrázom a motort, hátha. Aztán ahol tudom rajtahagyom a papírt, és beindítom 1-2 percre. Aztán megvárom hogy lehűljön, megint végigtörlök mindent papírral, majd benézek a kiegy. tartályba. Éééés konstatálom, hogy feleslegesen basztam el már megint fél-1 órát, mert nem történik semmi. Szerintem ettől többet nem tudok tenni.)
Eddig egyetlen egyszer f*sta ki a kiegy tartály a vizet magából (amikor pukkant egy nagyot menetközben), akkor hidegen ment bele 1-2dl, akkor a max fölé sikerült tölteni, azóta is max-max felett van. -
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Egy dologra tudok még gondolni, hogy a termosztátnál ereszt. A bilincsek tuti jók, ellenőriztem többször is, de a termosztát ház az eléggé lent és bent van ahhoz, hogy ne tudjam reggelente ellenőrizni.
Az a baj, hogy tényleg mindent olvasni erről a típusról. A legtöbbeknél a cső-bilincs a hiba (ez nálam nincs), sokaknál a termosztát háznál ereszt (ez lehet, de kevés rá az esély), vagy akinek a vízpumpa belselyében lévő tömítés ment tönkre (ezt nem tudom, és nem is hiszem hogy szétszedték megnézni), és van ahol a hengerfejtömítés adta meg magát (ez is lehet, hisz annyira nem látok be, plusz volt már szétszedve....).
Csak azt nem értem, hogy tud szivárogni, ha a kiegy. tartályból szinte semmi sem hiányzik, és más rendellenesség nincs, nem melegszik a motor.... -
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Oké, akkor gőz. Az oka továbbra sincs meg. Büdös amúgy, de mivel csak 1x éreztem égett kábel szagot, annak is már vagy 2 éve, így nem emlékszem, hogy olyan-e.
Ezt elfogadom, habár a 19 ezer km alatt ezek szerint sosem sikerült teletankolnom
Mindig csurig kell tankolnom, mert eléggé fent van az érzékelő, de tény, hogy nem indultunk rögtön, mert volt egy cigiszünet. Bár amúgy ez is előfordult már sokszor.
Az kimaradt, hogy nekem ugye ilyen vese alakú tankom van és alul vannak bekötve egy L alakú kis műanyag idommal, azt megnéztem, ott nincs baj.
Ami még aggaszt, hogy kb 1-2 literrel többet evett a motorom az átlagosnál az egész túra során, de egyéb okot-nyomot nem láttam. (Valószinűleg azóta is többet eszik, de a városi fogyasztásom annyira instabil, hogy ebből már nem tudom kiszámolni) -
-
válasz
bigrob
üzenetére
Az úgy már barátibb. Én direkt ilyet akartam, mert most ilyen másodlagos terep sisaknak használom.
Amúgy elég szélzajos, de mondjuk terepezésnél jó, mert jön be a levegő rendesen.
Van hozzá sötét plexim is meg minden, viszonylag olcsó hozzá venni, cserébe könnyen karcolódik. Egyébként a shild része könnyen leszedhető és használható hagyományos sisakként is. -
válasz
bigrob
üzenetére
Nekem van ilyen sisakom, ezzel vizsgáztam még anno. Szeretem meg minden, második sisaknak kiváló, de kb fele ennyiért vettem anno. 45-öt még adtam érte, de hogy ennyit....durva hogy felment az ára. Ráadásul a második szett bélésem van már hozzá (pedig kb 2 évig hordtam), mert vettem bele sisakbeszélőt, a mikrofon eltartja az arcpárnát, ami ilyen fos műanyaggal kapcsolódik a hélyhoz, és egy idő után eltörik a műanyag. Ragasztgattam-tépőzáraztam egy ideig de sose volt stabil.
-
válasz
bigrob
üzenetére
Nagyon gagyik ezek a felnyitható sisakok. Ezekkel az a gáz, hogy szar bennük a mechanika, hamar tönkremennek, meg....gyakorlatilag ez minöségre egy 25-30k-s sisak, ami a mechanika miatt kerül ennyibe, cserébe a mechanika jó ha fél évet kibír.
Másrészt, rutin-on (és vizsgán se) hajthatod fel a sisakot.
Szóval, most vegyél egy olcsó zárt-at, aztán ha túl vagy mindenen, kiválasztottad milyen motort akarsz, akkor meg áldozz többet egy normális sisakra. Szerintem
-
válasz
mattheus
üzenetére
Én most értetlenkedni fogok, de nálunk kötelezően 2-esben kellett csinálni a szlalomot, az eltoltat 1-ben és a hármas pályán meg 3-ik kellett felváltani. Azt hittem ez ilyen kötelező mindenhol
Én SV650-en tanultam, ott is annyira fel volt húzva az alapjárat, hogy 1-ben kiengedett kuplunggal simán csak végig gurultam volna a szlalomon meg a hátsó visszafordítón, de beszólt az oktató hogy nem ez a feladat, 2, stabil gáz és hátsó fékkel lassítás amennyire kell, majd a visszafordítónál lehet 1-be visszaváltani. Számomra ez érthetetlen, hogy miért nem minden helyen egységes. (Főleg, hogy A1-en ezért buktam meg, mert 2-ből 1-be nem váltott a fos motorom, 1-ben simán végig gurultam volna minden feladaton)
Amúgy, nekem a hátsó visszafordítónál az vált be, hogy a kormányt eltolom a visszafordító belseje felé, én meg kiülök az ellentétes oldalra, így tök stabil voltam, a motort mélyen be tudtam dönteni.
Amúgy meg ha nagy a gáz, tudok olyan helyet ajánlani, ahol mindegy mit csinálsz, csak perkálj
Párom jogsijából véletlen eltünt az A kat és A1-re változott, és már az iskola is megszűnt ahol csinálta, így egyszerűbb volt neki újra vizsgázni, mint lemenni a világ másik végére ügyet intézni. Minden szarra van jogsija, így nyilván vígan vezetett mindenféle motort, nyilván semmi gondja nem volt se a rutinnal se a forgalmival. Vele közölték, hogy csak akkor mehet át, ha perkál. Az egyik srác ezen felcseszte magát, hisz tud vezetni, nem perkált, találtak indokot hogy megbukjon. Párom inkább rááldozott még vizsgánként 20-20 rugót, de kevesebb mint 1 hónap alatt meglett a különbözeti vizsgája. Ment ott át olyan motoros is, aki vizsgán lement a pályáról, de olyan is átment valahogy, aki előző órán még 20-al belerongyolt a gumifalba. -
válasz
fattyu
üzenetére
Az elsö részével egyet tudok érteni.
Van rá saját példám, én amíg nem mentem A jogsit csinálni, csak abs-es motoron ültem (ültem már addigra is A kat motoron, de azok is újak voltak). Utolsó feladat a vészkikerülés, utána meg fékezni kell a hátsó visszafordító elött. Na én kicsit gyorsabban mentem, elkezdtem már az ívre menni és nyomtam egy hátsó satuféket, olyat drifteltem
Az oktató ordítva futott felém (arra számított hogy borulok majd a végén), én végül széles vigyorral gurultam felé. Jó volt megtapasztalni milyen érzés, amikor nem segít semmi, ha hülye vagyok.A másik viszont, hogy a sajátomban is van abs, kanyar abs és egykerekezés gátló, ennek ellenére drifteltem már ezzel is, egykerekezni is tudtam és stoppizni is. Segítenek ezek az elektronikák de azért ezek sem hülyebiztosak, és nem a végtelenségig toleránsak. Arról meg nem is beszélve, hogy a legtöbb motorban kikapcsolható ám ez a sok elektronika teljesen....
-
válasz
bacus
üzenetére
Ez nem jelenti azt, hogy nem szoktam hordani. Persze még mindig előfordul, de reggel pl mindig rajtam van. Amúgy is ez max nyáron jellemző rám, télen szétfagynék kesztyű nélkül.
macilaci78: Áhh amugy ezek csak kifogások, van hátul egy nagy dobozom, abba elfért volna egy váltócipő, meg a szoknya alá vehettem volna egy motoros farmert stb...szóval igazából csak nem akartam felöltözni
Nyáron ez szerintem mindig egy örök vita lesz, hogy motoros ruhába lenni és hőgutát kapni, vagy szarni a biztonságra és minél kevesebb ruhába...Nem jó 80-al elkapni egy darazsat, hálistennek térddel vettem le

-
válasz
macilaci78
üzenetére
Kövezzetek meg, tavaly nekem is volt 1-2 nap, amikor ruhába és szandálba kellett mennem (nem volt lehetőség átöltözni). Na meg, falun belül a strand és a kisbolt is becsúszott néha, a bikini pont megszáradt odáig
Amúgy, nekem gumis a váltóm, nem a legkellemesebb érzés, de lehet így is váltani. -
válasz
Steven
üzenetére
...De tényleg, második nap végére úgy beállt a derekam, hogy már a sajátomon is szenvedtem hazafele. Tudom, rosszul ülök rajta, ezt megkaptam már a vimpinél (vitpilen) is, hogy azért fájok rajta. Ráadásul a futómű betonkeményre volt hangolva, és habár igyekeztem kerülni a kátyúkat, azért a vasuti átjárók elég fájdalmasak voltak.
A eleje nekem se tetszik, de tény hogy egyedi, bárhol felismerni. Ami meglepő volt még az a hangja, gyári dob volt rajta de egyrészt rohadt jó hangja van, másrészt viszonylag hangos is, még a rendőrök is utánam fordultak

Amúgy meg, nyilván rohadt jó motor, ilyen hétvégi élménymotornak elfogadnám. Pénteken sikerült kicsit többet bajna-héregeznem vele, azért itt már éreztem, hogy lenne még hova fejlődnöm. Ment előttem egy GS, hátul a mamával, és habár kente neki, kanyarokban karistolt a lábtartóval, örültem hogy tartottam vele a tempót (mondjuk egy idő után el akart engedni amikor rátapadtam). Egyrészt, bejáratós még, másrészt kb 150km-t mentem egy vacsi új motorral, ilyenkor nem állok le keresni a saját és motorom határait. Olyan fék van rajta, hogy a hátsófék fékez akkorát, mint a ktm-en az első
A gázreakciója is elég durva, az első fék is fejreállós, és végül nem is raktam át track módba (sportba talán egyszer), összesen szerintem 5-600km-ert sikerült vele motorozni, szombaton sajnos esett héregen...Összeségében egy élmény volt. Egyetlen negatívum, az oldalsztender, nincs rajta semmi bütyök így mindig néznem kellett hogy hol van (és a lánccal sikerült is összekoszolni a csizmám), és sztenderről felvenni se egyszerűbb (de ez meg a méreteim miatt...). A következő az új 1000-es Hornet (sp) lesz majd hó végén, azt szerencsére több napra kapom, kiváncsi leszek ehhez képest milyen lesz.Napi KTM:
Most épp a kijelzőm adta fel a harcot, beindítottam, elmentem dohányozni, mire visszaértem, nem mutat semmit. (igen, a fékfolyadék tartály repedt, gyári hiba, múltkor mikor cseréltek fékfolyadékot sikerült elrepeszteni, folyik is kifele belőle, majd cseréltetem ha szervízbe járok)
-
Ezt csak úgy itthagyom
Jó cucc, de túramotorhoz vagyok szokva, fáj mindenem, öreg vagyok én már ehhez.
-
válasz
Madball
üzenetére
Általában akkor csinálja, ha legalább 2 napig nem használom a motort. Holnap pont megyek Győrbe és terv szerint csak szombat este megyek a motoromért, szóval szombat este kiderül, csinálja-e. Szerencsére egy motorkereskedésnél marad a motor, szóval ha csinálja, legalább lesz a közelben egy hozzáértőbb. Napok óta rémálmom is van miatta, hogy 2 napig otthagyom, ráadásul megcsalom egy másik motorral, tutira meg fogja bosszulni és be se fog indulni
Szerencsére Győrben is van szervizem, de a város másik végén, szóval nem szivesen tolnám el odáig. -
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Ezen már túl vagyunk
Ezt válaszoltad erre: "Amit itt leirtal, az hiba. Ezt minel elobb meg kell oldani. Erre koncentralj"
Én koncentráltam rá, mivel semmi rendelleneset nem tapasztalok, így csak koncentrálni tudok, szervízbe meg nem voltam, leírtam miért.Akkor mi nem tömíthet még, ami nem vízzel kapcsolatos?
Az, ha mondjuk 3-5 percig füstöl, és ez mondjuk azért van, mert a víz kifolyik valami meleg felületre, akkor azt látnám. Ekkora füstöt jelentős mennyiségű víz kell hogy okozzon, mindezek ellenére a kiegyenlítő tartályból nem fogyott víz az elmúlt 1 hétben. Kb 2-3 deci ment bele, nem sok, és még mindig ugyan ennyi van benne. Akkor füstölne így, ha az a 2-3 deci ki is folyt volna.(persze már bánom, hogy a vasárnapit nem videóztam le, egyrészt, most nagyobb volt a füst, nem csak elölről látszódott hanem több irányból, sokkal tovább is tartott...mert ugye amiről nem készült kép/videó, az meg se történt, meg nemisúgyvót')
-
válasz
macilaci78
üzenetére
Fehér, és égett. Ha valami kábel lenne, akkor valami nem működne, plusz mindig csinálná.
Én is kábelre gyanakodtam, mert ugye tavaly az egyik biztim tönkrement, amin a szivargyujtóm van, és ezzel egyidőben tönkre is tette az akksimat. Lett biztosíték cserélve meg új akksi is, viszont nem lett kiderítve, miért történt mindez.Plusz, télen próbálgattam a markolatfűtést, és amint bekapcsoltam, le is állt a motor. Bár, pár héttel később próbálva meg működött minden gond nélkül. Minden esetre se a szivargyujtót se a markolatfűtést nem használom azóta se, biztos ami biztos
Tavaly egyszer elment a kijelzőm és vissza se jött csak újraindítás után, de idén is már ment el, pályán, kb 160-nál este. Elkezdtem azért aggódni, hogy ha most le is áll a motor, akkor hogy vergődök ki a leálló sávba, de amíg ezen gondolkodtam visszakapcsolt magától...
Az a baj, hogy amíg nem konstans produkál valami hibát, addig nem tudok vele mit kezdeni, mert a szervízben nem fogják megtalálni a hibát. Ezek ilyen havi 1-5 alkalmak
-
válasz
MMiklos86
üzenetére
Ez amúgy simán lehet
Múlthéten odaszokott hozzánk egy macska, akit vasárnap sikerült kiűzni...bár lány macska volt, meg nekem ott van idom...de el tudom képzelni hogy valami kitekert szögben sikerült neki, macskák, bármire képesek.Egyébiránt, miután feltöltöttem a kiegyenlítőtartályt, ugye meleg állapotban felszívta a tartalmát, de miután visszahült, visszament a folyadék. Lemostam hétvégén, átnéztem alaposan, folyásnak nincs nyoma, aztán a szervízt is lemondtam (egészségügyi okokból, meg mert nem fogyott a tartályból). Múlthéten sokat nem motoroztam, tán 1-2 napot, vasárnap viszont megint füstölt, most viszont sokkal látványosabb volt, elölről-felülről, oldalról a hűtőventinél, meg az ülés alól. Párom is kint volt, néztük vagy 5 percig, majd úgy itéltük hogy elindulunk, majd abbahagyja
Azóta megint nem csinálja (most már járok vele minden nap), és reggelente mindig ránézek (még hideg állapotban) a kiegyenlítőtartályra, még mindig tele van, tehát nem fogy belőle. Egyenlőre jóvanezígy', 5. hóban úgyis műszaki, gari hosszabbítás, meg szervíz lesz...Sikerült leoperálni otthon az olajsapkát is, nem láttunk semmi rendelleneset. 5ekm van benne a legutóbbi csere óta, ez látszik, de ezt a hónapot már kihúzza, szerintem 1-2e-nél többet úgy se megyek addig.Rush77: Igen, de esetemben ez közvetlen napi első indítás után van másodpercekkel, tehát még nem meleg a motor, reggel sem korán indulok tehát már 10+ fok ban (plusz odasüt a nap, szóval ha előző nap esett is, száraz motorra ülök fel reggel) és az eső sem esett.
-
-
válasz
kriszti21
üzenetére
Igen, ezt tudom. Ezért akartuk levenni a betöltő nyílás tetejét, mert oda ül ki. Viszont ez nem sikerült, mert a tanktól nem jön le, nem is értem, a szerviznek vagy van rá egy csoda technikája, vagy leszedik a tankot is olajcserénél. Lehet erre rá próbálunk még holnap.
-
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Elbeszélünk egymás mellett. Hideg és meleg állapotban is üres volt a tartály. Nem nagyon tud elrepedni sehol, ez az idomnak egy része, ott kosz-só-ütődés nem érhette.
A hétfői füstölésnek nyoma nincs, azóta se volt, ma sem. Ha repedt lenne a tartály akkor meleg állapotban most biztos kiküldte volna a mennyiséget valahol a repedésnél. A tartály a hűtő mellett-felett van, ha azon lenne rózsaszín lé azt látnám, nincs.
Az olaj pedig hideg állapotban is igy néz ki, sőt egy kicsit még vastagabb az a réteg.
A rövid utak igaz, most a héten csak napi 30km-eket mentem, de ez ritka, általában napi 50-100, hétvégente 50-500km.Keresni akartam neked a tartályról képet, viszont közben látom, hogy a Duke-nál már szinte tipushiba a hűtőnél lévő cső repedés és/vagy a bilincsnél eresztés, pár Adv-t is láttam. Ezt a bilincset meg csövet mondjuk pont megnéztem, szóval ez nem a tipikus ponton ereszt, de ebből kiindulva simán lehet valami hasonló.
-
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Na kicsit okosabb lettem. Sikerült feltölteni a kiegyenlítő tartályt, 2-3 deci körül ment bele. Beinditottuk, hagytuk melegedni, amint elindult a venti, be is sz*pta a kiegyenlítő tartály tartalmát teljesen. Ami viszont baj, hogy az olajszintem a maximum felett van, és nem ott volt a szerviz után, tehát tuti befolyik valami. Ennek örömére hazaindulás előtt már nem töltöttük megint fel a kiegyenlitő tartályt, mert ugy is eltünik…hazaút “probléma mentes” volt, kicsit viszont jobban melegszik mint szokott, a vízhőfok most annyi volt ebben a 17 fokban (motor szerint annyi volt), mint nyáron a dugóba 40 fokban. Nem volt maxon, attól még messze állt. Ami viszont meglepő volt a váltóm, kaptam egy új váltót
Vajpuha és pontos volt, olyan jó mint még soha. Gondolkodtam is haza fele hogy ezt tuti csak beképzelem…aztán rájöttem, hogy itt nincs külön váltóolaj, szóval a hűtővizes olaj miatt lehet.
Így néz ki a benne lévő olaj a hazaérésem után 1 perccel, a képen annyira nem látszik, de a tetején valami fehéres réteg van, szabad szemmel eléggé kivehető.
-
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Arra jutottam, hogy szerzek hűtőfolyadékot, feltöltöm a kiegyenlítőtartályat.
Valami akkor sem oké, meg a szervizes is azt mondta hogy menjek be, garos a cumóm, ránéznek. Hétvégén megyek vele egy keveset ha tudok, megnézem hogy a kiegyenlítőtartályból fog-e fogyni. (veszteni valóm nincs, max azt mondják hogy semmi baja, akkor otthagyok egy 20-ast az óradíj miatt)A 125-össel semmi bajom nem volt. Megvettem a 390-est, azzal volt rendesen bajom, majd úgy voltam vele, hogy biztos csak azzal voltam peches, ezért mentem rá a 790-re.
Én nem csinálok mémeket. Az viszont biztos, ha végre eladom, egy darabig nem akarok KTM-et ismét. -
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Hmm....ezt összevetve azzal amit alatta írtál, lehet hogy a hütőfolyadék. Szerintem továbbra sem elcsöpög, és továbbra sem lyukas. Hét elején néztem a hűtfolyadékot, akkor fixen a minimum felett volt, de most meg úgy tűnik, mintha nem lenne benne. Viszont ilyenkor nem kéne jobban melegednie? Erre ugye van visszajelzőm, nem volt meleg. A blokk sem volt melegebb az átlagosnál (érzetre).
Mindegy, vagy megcsörgetem a szervízt hogy sos-ba tudnak-e ellenőrizni/tölteni, vagy megnézem milyen kell bele és veszek.
Ugye a 790-890 blokk amúgy is egy időzített bomba a camshaft-os sztori miatt, és kb ~4ekm múlva esedékes a szervíz (tehát most kb félúton vagyok az előző szervíz óta), akkor viszont megbontásra kerül amúgy is teljesen (alapvetően szelephézag állítás lesz, de a camshaft miatt megbontják jobban). -
-
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
A kiegyenlítő tartály jó magasan van (ugye itt a tank van lent), így oda a kosz-só nem jut fel, vagy legalábbis kis mértékben. ~5ekm van most a motorban az utolsó gyári szervizem óta. A fék részét érzem, a csatlakozók szigeteltek. Igyekszem tisztán tartani a motort még télen is amennyire lehet, kicsit korrodál, de nem vészesebb, mint bármilyen más motor.
Más: Ma reggel újabb meglepetés ért
Azért írom neked, hátha ez a konyhanyelv alapján is van tipped. Szóval soroksári út, buszsáv, 90-el megyek 5-ben. Kurva nagy pukkanás. Azonnal félreálltam, mert durdefekt hangja volt (my bad de nyitott sisakkal mentem zenét hallgatva, szóval nem tudom hogy elölről vagy hátulról jött a hang). Nem lett durdefekt, de még csak defektem se, végig néztem a motort, kívülről semmi anomáliát nem vettem észre. Nem állt le a motor (és nem is állítottam le, nem mertem
), hogy az ereéből vesztett-e azt nem tudom, de mivel defektre gyanakodtam, így nem is húztam neki nagyon. Mi a pics@ lehetett ez? Tutira belőlem jött a hang.
Jártam már úgy, hogy egy erősebb visszaváltásra (gyorsváltóval) visszadurrogott, de az más. Pukkant már akkor is, amikor 1-ben behúzott kuplunggal leállt, kigyulladt az olaj lámpa, de aztán be lehet indítani (ez se normális szerintem, de a 390 meg a 790 is azt csinálja, hogy 1-2-3 fokozatban menet közben vagy behúzott kuplunggal leáll (vagy lefullad 4-5 ezer körüli fordulaton is stabil gáztartás mellett), ezt jeleztem már a centrumnak, de nem lett rá megoldás, júzer errorra tippeltek, de amikor volt már róla videóm is, arra meg azt mondták, hogy nem tudták reprodukálni...ja, mert 1-3 havonta csinálja csak 1-2 alkalommal). Visszatérve erre, ez most nem ilyen hang volt, akkor is a kipufogónál hallom a pukkanást, meg az se ilyen hangos, meg akkor ugye le is áll.
Viszont átéltem már ilyet, az oktató motorral, ami egy régi karbis sv650 volt. Ott is kurva nagy pukkanás, azt hittem durdefekt, de nem, annyi a különbség, hogy a motor ott is mindig leállt, de kb azonnal (vagy később már menet közben is) visszaindítható volt, utána megint mentünk tovább. Ott azthiszem valami gyertya(?) nyavaja volt, de rohadt régen volt már nem emlékszem mit mondott az oktató, meg nyilván ő vitte el szervízbe.U.I:Még az jutott eszembe, hogy tavaly erdélybe az egyik biztosítékom ment ki, az szívta le az akksit. Mivel elektromos gondot akkor sem talált a szervíz, így nem mentünk utána, miért ment szét a biztosíték, csak biztosítékot (gyári pót) cseréltünk meg akksit. Ha netán szétdurran egy biztosíték (nemtom tud-e ilyen), annak lehet ilyen hangja? Ja, meg egy kicsit szerintem büdösebb a motor mint az átlag napokon, de ezt már lehet csak beképzelem.
-
-
-
KTM kalandok - Reggel azzal lepett meg a kis ktm-em, hogy elöl elkezdett füstölni
Ugye ilyet már éltem át a 390-el, akkor az összes vezetéket ki kellett cserélni, és habár egyszer beindult amikor a füstfelhőt okádta, de soha többet nem, tréler vitte el.
Most annyi a különbség, hogy a füst sokkal kevesebb volt, és nem is volt annyira látványos, ment szépen, végül dolgozni is eljöttem vele (hátha kigyullad alattam, legalább akkor melegem lesz rajta
).
Szervízbe nem vinném el, mi van ha csak egyszeri eset volt, mi van ha nem tudják reprodukálni, akkor 20 rugót otthagyok nekik a semmiért.
Valakinek valamilyen ötlet így a kis videó alapján? Az elején látni a füstöt, de amúgy annyira nem volt látható. A hűtő felöl jött/hűtő mögül, minimális égett szagot éreztem, menet közben is láttam kicsit, de a motor viselkedése a szokásos volt. Annyi még, hogy most hétvégén kint volt a motor, reggel se volt valami meleg, esőt most kapott meg a hét folyamán is, lehet összefüggés, de ugye én télen-nyáron nyomom, hóba is... -
-
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Igazad van, általánosságban nem is megyek ilyenkor 70-el, mert ugye a taxisok bármikor kivágódhatnak a buszsávba ezért mondjuk ilyenkor az út jobb szélén is megyek. Erre készülök is mindig, itt csak annyi volt a probléma, hogy amint kijött ugye satuzott is a buszmegállóban lévő gyerek miatt. Erre nem számítottam, hisz ha egy taxis ki is jön, nem áll meg azonnal (vagy legalábbis ilyen még nem volt). Azt is hozzátenném, hogy azért indexelt, hogy kijön a buszsávba, de nem indexelt hogy ott áll, nem volt elakadásjelző....
Igen, le is cserélte azt a szar Road 4-es gumit az új 6-osra, ég és föld volt a különbség, azóta nem is csúszkál a motorja
Hiába volt még bőven minta a gumiban, és friss dot száma, egyszerűen az egy szar gumi erre a motorra, nem tudok mást mondani, mert a stílusán azóta se változtatott. Már vagy 3-4ekm-t tett(/tettünk) az új gumiba, és a Road 4 nyáron is szar volt, a Road 6-al mentünk télen is de patika volt. -
válasz
Mentolka
üzenetére
Szoktam nézni, mindig felidegesítem magam rajta (mazoista vagyok
). 1-2 tényleges "kivédhetetlen dolog" (vagyis inkább olyan, amit én se tudtam volna megoldani, lehet más igen) van benne, a többi mind hülyeségből adódik. Álló kocsisor között nem megyünk 50-el, mert ha valaki sávotvált, már pedig fog és nem néz körbe, akkor nem lesz elég időnk lereagálni, ez van. Ez szerintem a saját hiba kategória és tele van ilyen klippekkel. -
válasz
bacus
üzenetére
Tudnék én is ilyen csinálni, de nem akarok minden nap kamerával menni a fejemen. Van amikor hónapokig nincs semmi említésre méltó, van amikor egy héten többször is.
Ebbe a videóba meg rengeteg a túlkapás, vagy nemtom' a többsége ebből nekem nem üti meg az ingerküszöböt. Az üti meg az ingerküszöböt, amikor valaki meg akar ölni, vagyis olyan szituációt okoz, ami miatt valami vészmegoldást kell alkalmaznom, hogy ne szenvedjek balesetet.Pl. tavaly mentem a soroksárin a buszsávba, 70-es tábla van, mellettem mindkét sáv be volt állva teljesen. Az egyik nénje úgy gondolta, hogy felveszi a porontyot a buszsávból, így egyszer csak kibukkant a tömött sorból, mit sem törődve azzal, hogy én 70-el érkezem neki oldalról. Ez pont egy nagyon szar szituáció volt, mert semmi menekülőutam nem maradt, balról tömött kocsisor, jobbról meg egy 25cm-es padka, amire nem tudok felugratni, plusz ott a hév korlát, tehát járda sincs. Behúztam mindent, abs villog, és végül 5cm-re állt meg az első kerekem a kocsihoz képest. Szerencsés volt a szitu, mert párom jött mögöttem és ment a sisakbeszélő, a hangos anyázásra ő hamarabb kapcsolt és ő jobban meg tudott állni. Dudáltunk ketten, bőgettük ketten a motort, de amint beszállt a gyerkőc haladtak is tovább, mintha mi se történt volna. Ezt nem hagytuk annyiba, utána mentünk és megkérdeztük, hogy ha már az indexet ki teccik' rakni, akkor körbenézni nem-e illett volna. Annyi volt rá a válasz: Há' meg tudtál állni nem?! Mondtam neki hogy 5cm-en múlt, erre felhúzta az ablakot. Itt sem volt kamera, pedig őt feljelentettem volna. Nem véletlen, hogy a tavalyi évben is legalább 3 motoros balesetet láttam a soroksárin, és ez csak amit láttam, biztos volt több is.
Ha nem sietek engem se idegesít senki, ráérek kivárni és ki is szoktam mindent várni, de van, amikor időre kell vinnem dolgokat és időre is vissza kell érnem (és mivel ugye motorral vagyok, amiről minden autós azt gondolja hogy minimum repülő gyorsaságú itt pesten), ezért szinte lehetetlen rövidségű időt kapok, és ilyenkor átmegyek "indiai futár robogós" szintjére, ez nyilván magával is hordozza azt, hogy sokkal több necces szituációba kerülök bele, és a nagyobb tempó miatt kevesebb időm jut előrelátóan vezetni. Igyekszem hogy minnél kevesebb ilyen szituációm legyen és ne pesten kelljen kiélnem a "racse" vágyaimat, de szerintem 0-ra minimalizálni sose fogom tudni.
-
válasz
Steven
üzenetére
Én vagyok a terminátor
A duke olyan 500-550km-t ment el egy tankkal, akkor álltam csak meg ha kifogyott a benya. Párom kevesebbet bír, meg dohányzik is, így már többször állunk meg azért. Az F900XR-t kilőttem, van rá alacsony ülés meg futómű, de elsőre magas volt, meg nehéz, vagyis inkább úgy mondanám, hogy olyan volt, mint a 790. Ellenben, ültem az R1250R-en, az nagyon bejött, jó alacsony a súlypont...ő be is jött a kalapba.MMiklos86: Nálam mondjuk a "diótörő" dolog nem lényeges
De persze mindeképp elviszek mindent tesztvezetni, csak szeretnék egy top 3-as listát. Ültem a Suzukikon is, a 8S-el mentem is egy keveset, az üléspozíció nem adja. A GT nekem már túl sportmotoros, a GX amúgy tetszett, de az már megint nem az én méretem. Azért ha Suzuki fele járok ráülök majd megint, mert a 750-es Horneten is ültem a minap (meg a motorkiállításon is), és másodikra már az is kényelmes volt, az ára is nagyon jó, de tesztek alapján nem tűnik valami nagy számnak.bacus: Ó te tudnád mennyi barom van....mindenféle napszakban és minden féle kerületben szoktam járkálni, és rengetegszer akartak már megölni. A kedvencem, 3 sávos út, szélső buszsáv, ment is mellettem egy busz, én a középsőben, a legbelsőben meg egy kombis nénje. Kirakja az indexet, és ő eldöntötte hogy átveszi a helyem, elkezdett rámhúzódni, dudáltam, integettem, bögettem a motort, az meg néz, de nyom rá a buszra. Kitettem volna mindkét kezem a buszt meg az autóját is elértem volna úgy rám húzta, végül húztam egy kövéret és inkább áthajtottam a piroson, mert biztos összenyomott volna (fékezni se tudtam, mert mögöttem is rám voltak tapadva). Ez most egy nem olyan régi kiragadott eset, de orditoztam már autóssal aki csak azért se engedett előre a pirosnál, mutattam neki hogy 30 autó előtte és mögötte szépen elengedett, ő miért nem, hát neki állt feljebb. Tükröket rendszeresen hajtok be (lerúgni nem szoktam), de ajtót is nyitottak már rám...tényleg minden volt és mondjuk nem minden nap, de heti 1 biztos. A 790-nek elég széles a kormánya és a tükröm széle még kintebb van, pont a suv-ok tükör magasságában van, így azok mellett nehezen férek el, meg a hátsó 52l doboz szélessége se segít sokat. Amúgy álltalában a könyves kálmán-hungária részen szoktam szívni a 790-el mert ott pont nem férek már el (árpád híd felé menve), meg a rakparton. A tracer 7 meg simán elfér, ma pont volt arra dolgom.
-
válasz
Steven
üzenetére
Elég, inkább csak az zavar, hogy miattam kell majd többször megállni tankolni. Eddig pont egyszerre fogyott ki mindkét vasból a benya. Köszi, ez lesz, holnap benézek a Wallisba.
bacus: Neem, tényleg minden ki van centizve, nem volt könnyű mindkét vasat bematekozni. Megyek, vagyis tavaly mentem, még úgy is, hogy kb 2 hónap kihagyásom volt (télen nyáron minden nap motorozok, nyáron általában a 7 minden napján). Alapvetöen élvezem, de nyilván egy szükséges eszköz is, mert autót nem vezetek, tömegközlekedni meg 2-3x annyi idöt venne igénybe. Persze nyáron a 40 fokba dugóba ücsörögni gyűlölök, mert a sorok között nehezen férek el a 790-el, és van aki már csak azért se húzódna le egy kicsit...
-
válasz
Mentolka
üzenetére
Gyenge. 70 ló is lefele váltás nekem, persze városba elég, de bennem van még a bugi....meg akkor már inkább a Tracer 7.
Biqci: Az 1300-ast pont vezettem
750-et néztem a 790 előtt, ami persze minden paraméterében roszabb mint a 790, de kb egy árban volt vele, és így végül a 790-et vettem meg. A 850 meg drága és szerintem ugyan ez lesz vele, mint a 790-el...ilyen alapon ott a tiger 900, az is egy tök jó motor, csak nem az én méreteimmel.bacus: Neem, ez nem opció
Végre megszabadultunk a sok motortól, most a 2 ember 2 motor. Lett azóta nekem is egy autóm, szóval pont elfér minden a dupla garázsba.
Az arányokat én máshogy látom. A 12.500km BP-re persze egy 125-ös robogó is elég lenne, de úgy alapvetően nem szeretem a robogókat. Volt, van is a szüleimnél, de nem az én világom. A maradék 5000km belföldi túra meg nem ám egy szervezett valami, vagy országjárás, hanem csak 2 hetente lemegyek szüleimhez Esztergomba, ebből azért a teljes szezonból gyűlik km, meg ha már ott vagyok akkor bajna-héregezek egyet. Ezzel csak azt akartam mondani, hogy a maradék 5000km sem feltétlen "élvezet" mindig.Steven: Igen! Néztem, és mindig oda jutok, hogy akkor már egy S1000XR, és ez volt az álom motorom a kiállításig, ahol ráültem, és rájöttem, hogy ez sosem lesz az én vasam
Viccet félretéve tetszik, viszont kicsi a tankja és viszonylag nagy a fogyasztása. Gyakorlatilag ez és az mt-09 az esélyes egyelőre. -
válasz
Biqci
üzenetére
Ültem rajta, volt kint ugye a kiállításon.
Egyrészt nincs rajta egérmozi (éértem hogy minek, de ma már mindenen van. Így szocializálódtam, ez van). Másrészt, nekem nagyon nem tetszik. A 660-at anno néztük a Tracer 7 ellenfeleként, de nemtudom. Nekem ez is ugyan olyan "filigránnak" tűnik, mint a 660-as, csak az legalább olcsóbb is hozzá. Ez viszont nem az. A tempomatot nem emeltem ki, mert anélkül azért megvagyok, de ha van, akkor legyen már normális....hasonló amúgy rajta az üléspozíció mint a Tracer 7-esen, de valahogy nem volt kényelmes.Apophis: Igazad van. Az kimaradt, hogy anno én egy Duke-al kezdtem a pályafutásom, azzal túráztam a legtöbbet (mert akkoriban volt rá igazán időm). Ott is inkább a kemény ülés volt a bajom, a testpozícióval nem volt baj, valami kis plexit arra is vettem, elég volt arra amire kellett. A kis tank viszont ismét igaz, aminek már normális tankja van és szóba jött, az az mt 10 és az r1250r, de ezek meg megint nehezek ésvagy feleslegesen erősek a mindennapokra. Az a baj csak, hogy kevés olyan túramotor van, ami nem dög nehéz vagy dög magas, ha pedig van, akkor az meg harmat gyenge.
JoinR: Köszi, erre felülök, megnézem
-
Szokásos év elei milyen motort vegyek kérdés
Be kell látnom, hogy a 790 Adv nem az én motorom lesz. Nagyon szeretem, meg egy álom vált vele valóra, de 3 gondom van vele: nekem magas (tudnék rajta ültetni, de a többi 2 "hiba" akkor is megmarad), nehéz, rohadt sok vele az apró idegesítő hiba, ami miatt hosszú túrára alkalmatlan. (Nem akarok többé KTM-et)Elengedem ezt a túraenduro vonalat, úgy se megyek már terepre, így a 21-es kerék mára már hátrány mint előny.
Egy évben durván 20.000km-t megyek, ebből maximum 2500km ami külföldi túra, mondjuk kb 5000km belföldi túra (balcsi, szülők,kanyargás, alkalmi pályanap stb.) és a maradék 12.500km BP munkábajárás.Most is jelenleg párom Tracer 7-esét hajtom, benne van a pakliban, viszont ez gyengébb mint az enyém, a futóműve botrányos, és érzetre nekem a fék sem olyan jó mint a ktm-en. Azért nem ejtem ki a kalapból, mert ezek mind javíthatók utólag (sőt, párom is ezt tervezi a sajátjával).
Ha kevés az erő, ugye ott a Tracer 9, viszont az elvileg ülésmagasságra magasabb mint a 7-es, illetve attól félek, hogy megint nagy-nehéz lesz nekem, és megint ugyan ide fogok kilyukadni.
Viszont itt jött képbe az MT-09. A kiállításon ültem most az új gen-en, nekem rohadt kényelmes volt elsőre, eléggé elkezdtem agyalni rajta. Ami viszont a baj, hogy vagy az újat veszem, de a sima verziót, vagy a gen 3-at, de abból az sp-t, viszont tudtommal más az üléspozíciója a réginek. Van-e esetleg itt valakinek ilyen motorja (bp környékén), és tarthatnék egy üléspróbát? 14l-es tank aggaszt még, hogy kevés lesz, mennyi lehet ennek a reális fogyasztása? Az új, de nem sp 09-nek szarabb a futóműve mint a ktm-nek?Mi más jöhet még szóba túra-naked vonalon? Keret nagyon-nagyon max 5M, minimum 70 ló, egérmozi, fel-le gyorsváltó, minimum olyan fék-futómű mint a ktm-be és max 830-835mm ülésmagasság. Ha naked, akkor ne legyen rádőlős-hasalós, vagyis valami olyan, amivel ki lehet bírni egy 500km-es napi etapot, lehessen dobozolni utólag és plexit tenni rá.
Ezek eddig kiestek: CB650R, Suzuki 8S, Kawa Z900, Street Triple -> nem kényelmesek; CB750 -> nem hozott lázba, nem kéne. -
válasz
macilaci78
üzenetére
Mentolka: Őket kihagynám a sztoriból, végül nem ott vettem meg a sisakot csak felpróbáltam, nem hiszem hogy jól válltunk el egymástól
macilaci78: Köszi, őket megkeresem! Iigen, ez logikus amit írsz, sőt, terepen meredek feljárónál alkalmaztam is már, de ez túl gyorsan történt, nem jutott eszembe
45fokot fejből írtam, amúgy fogalmam sincs mennyi, lehet csak 25....nagynorbi: Tegnap pihentem otthon, ma jöttem csak dolgozni. Sajna a felvételt nem hogy megmutatni nem tudom, én sem láthattam, de a portás szerint durva volt
Szerintem nem lesz itt semmi féle rendezés....elvileg 19mp alatt fel kellett volna tudnom érni (amit nem értek, gyorsabb vagyok mint egy biciklis, tehát ha én nem értem fel, a biciklisek nem tudom hogy oldják meg). Jókor indultam, tehát zöld jelzésnél, elvileg nem kúrtam el semmit. Mind kiderült volt érzékelö, de csak a kapu vonalába, ami esélyesen látta már az első kerekem, de idő kell a kapunak míg felfogja és elkezd vissza nyílni, nyilván ez sokkal gyorsabban történt mint ahogy a kapu felfogta. Még én sem tudom mit kezdjek a helyzettel, mert elvileg maradandó sérülésem nincs, a sisak meg ha olcsón javítható, akkor ennyi a sztori.kriszti21: Az a baj, hogy a felület akkor is csúszik, szerintem nem fogná meg. Az elején jártam robogóval (volt nálam tesztrobogó), és akkor még nem értettem, hogy gombot kell nyomni....nekiindultam az emelkedőnek, és azt hittem lesz az úton valami érzékelő, amitől kinyílik a kapu, de nem. Nyilván a full csukott kapunak nem mentem neki, behúztam a féket, és egyszerűen behúzott első-hátsó fékkel csúszott vissza a robesz, pedig akkor még nem is volt vizes a felület. Na ezt a hátra gurulást egy 100 kilós robogóval meg tudtam oldani, de egy 220 kilós döggel nem.
zgospel: Nem láttam rajta külsérelmi nyomot a felnyitható állrész leszakadásán túl. Nekem ugye kiesett mi történt, de a kamerafelvételek alapján az állrész akadt csak be. Uhh basszus, ez is meredek lehetett! Na nálunk viszont a rámpa kb egy kisbusz méretű (tehát keresztbe elfér rajta a motorom, de előre-hátra nincs hely már pl kanyarodni), tehát 1 autós. Plusz mint kiderült, nálunk sehol nincs érzékelő. Egy autó engem is megmenthetett volna, de érzékelő csak a kapu vonalába van, sehol máshol. A rámpa alján, a parkoló autók közt az oszlopon van egy gomb és ennyi.
-
-
válasz
Steven
üzenetére
Köszönöm, szétnézek
Mondjuk ahogy nézem ez egy új plexi is lesz, valahogy ketté kell törjem, hogy hozzáférjek a mechanikához, mert így most se elre se hátra nem megy, és a csavarokhoz se férek hozzá.tboy93: Ja, mi is most azon gondolkodunk, ha nem a fejem akad be, lehet ketté vág az a szar.
-
válasz
dellfanboy
üzenetére
Logikus lenne, lehet is, csak annyira csúszós az a felület, hogy behúzott fékkel csúszna hátra a motor. Aztán kibillenek az egyensúlyomból, mert a nagylábam ujján lévö köröm nem tartja meg a dölö motort, szóval elborulok. Igen, ebben az esetben inkább a motort csesszem szét mint magam, rosszul mértem fel, azt hittem elférek alatta.
-
Na, megvolt az elsö motoros "balesetem"
Munkahely, mélygarázsból állnék ki, súlyérzékelösen nyílik a kapu, de mivel a motor nem elég nehéz, így gombot kell nyomni. Megnyomom, zöldre vált a lámpa, tehát nyílik a kapu (ilyen redöny szerü telifém szerkezet). Kijutáshoz egy kb 45 fokos emelkedön kell felmenni, ami nem ilyen sima beton, hanem az a jó kis csúszós burkolat, ráadásul tegnap esett, tehát jó vizes is volt. Elindultam, félúton láttam hogy elkezd lecsukódni, így 2 lehetöségem maradt: 1. megállok az emelkedön, ahonnan elindulni biztosan nem fogok tudni, elesek, nincs lent senki ezért a motort fekve le kell húznom az emelkedöröl hogy sík felületen fel tudjam állítani; 2. húzok egy kövéret és remélem hogy elférek a kapu alatt mielött rámcsukódik.
A második mellett döntöttem, de rosszul mértem fel a magasságomat, lendüleböl izomból belefejeltem a fém kapuba
A fejem hátra vágódott ahogy felakadtam, de a motoron maradtam végül és a kapun is átjutottam, hálistennek félájultan is volt annyi lélekjelenlétem, hogy miután átértem az emelkedön behúztam a féket meg a kuplungot, hogy ezzel a lendülettel ne essek ki-menjek neki frontálisan az úton közlekedö autósoknak (elég rövid szakasz van a garázskapu meg a forgalom között, kb 3 méter). Aztán nyilván elborultam, vagyis úgy mondanám hogy szépen lefektettem a motort (a motor karc nélkül megúszta az egész jelenetet), aztán megmozgattam magam hogy mindenem mozog-e. Mozgott, így az ott dohányzó és aggódó tekintettel figyelö csávókat leszólítottam, hogy segítsenek már felállítani a motort, mert ebben az állapotban egyedül biztos nem fog menni. Majd fogtam magam és hazajöttem a jó kis havasesöben, 15km nem sok, de azért útközben rájöttem hogy a nyakam kapta rendesen, meg hogy lett egy enyhe agyrázkódásom, plusz nem tudom lehajtani a sisakot mert a szerkezet elcseszödött.Na mindegy, lényeg a lényeg amiért írtam:
A sisakom egy németböl vásárolt Schubert C5, aminek a felnyitó mechanikája off. A plexi meg a mechanika nem tört el, de túlzottan hátra nyílódott, így ha feszegetném és megpróbálnám lecsukni akkor széttörne. Ebben az állapotban a plexit sem tudom leszedni.
Szerintetek javítható? Van itthon olyan cég, aki foglalkozik ilyennel? Az a bajom, hogy látom hogy mechanikát lehet hozzá venni, de fogalmam sincs hogy a külsö műanyag mechanika b@szódott csak el, vagy nagyobb a baj. Sisakot cserélni nem szeretnék, mert alapvetöen a héj részét nem érte ütödés, külsérelmi nyom sincs rajta.
-
válasz
bardi
üzenetére
Én is 98-as vagyok, de az én derekam se bírja már, mondjuk nekem elég ránézni egy sportmotorra és máris megfájdul a derekam
Viccet félretéve, túrázgatásra akkor sem ajánlanék sportmotort. Kisebb a tank, a testpozíció miatt akkor is hamarabb elfárad rajta az ember. Egy túra-túrásabb gépen lehet testpozit váltani, hátra ülni (akár az utasülésre), felállni....én toltam naked-en 700+ km-eket, és hiába volt jó a testpozíció meg akármilyen kényelmes az ülés, akkor is fel akartam állni 500km után, és hát elég hülyén nézhettem ki kutyapózban a motoron (bár akkor ez volt a legkisebb bajom), mert azt se úgy alakították ki, hogy normálisan fel lehessen állni. -
Durva hogy múlthéten 7-8 fokban szétfagytam a robogón, ma meg 2 fokban sem fáztam az Adv-n, még a kormányfűtést se kellett bekapcsolni. Rengeteget számít ilyenkor a plexi meg a kézvédő, valszeg' egy naked-en is szarrá fagynék.
Azért ez az üzenet megmosolyogtatott (4 fok alatt automata írja)
-
válasz
bacus
üzenetére
Hát van
A sajátomon nem fagytam át, de átültem a robogóra, azon meg szétfagytam, pedig a 2 út között 10 perc telt csak el. Aláöltözőt nem hordok, nekem csak a reggeli hőmérséklet fontos, ha + fok van akkor nem veszek fel, mert tudom hogy a blokk felmelegít. Kesztyűből meg még nyárit hordok (de legalább már hordok
).
Ideje előkerestem a téli bundát.
Amúgy valami ilyesmire gondoltam, hogy beszerzek erre a 2 hétre, de nem gondoltam hogy ilyen drága.... -
Robogósok, ti hogy védekeztek a hideg ellen?!
Tudom-tudom van robogó topik, de egyrészt ilyen poncsót nem akarok venni 2 hét tesztmotorozásért, másrészt van nekem normális téli motoros ruhám, de eddig még nem vettem elő, mert nincs olyan hideg.
Hát, múlthéten sokkal hidegebb reggelek voltak, de ma fagytam át legjobban. Durva mennyit jelent egy túra plexi, egy kézvédő, meg a blokkból áradó meleg levegő. -
Eszem megáll amilyen közlekedési kultúrát folytatnak egyesek....7 napból 7 napot töltök motorozással Bp-nek mindenféle pontjain, de amint bejött a szar idő eskü csak a hülyékkel találkozom. Nem értem miért kell balról előznie egy motorosnak úgy, hogy közben én is meg az autósok is balra indexelnek, tehát mi is balra fogunk hanyarodni. Ha meg rákanyarodunk, vagy netán az autós nem figyeli a tükröt és mivel előtte van és indexel, simán kihúzza rá a kormányt a motoros meg jól belecsattan. Ez már nem az első eset, ezen a héten minden nap találkozok egy ilyen idiótával. Ezek ráadásul min. A2-es jogosítvánnyal közlekedők, tehát nem az 50-est vezető indiai futárok, mert azoknál legalább fel vagyok készülve hogy nem tudnak vezetni...A legjobb páciens tegnap volt, mögöttem áll a sorba, vált a lámpa, erre balra kanyarodás közben balról kielőz, a szembe sávba leszűkíti az ívet hogy elém kerüljön, majd jön a zebra nyom egy satut és kb 10cm volt a lába és a kerekem között, mert tök indokolatlanul nyomott satut. Az anyázásra még hátrafordult, de aztán tovább szabálytalankodva elrohant
-
válasz
vendingo
üzenetére
Ugyan ilyenünk van 2 motoron is, mi is áron alul vettük. Nem tudom neked a képen a Kappa verzió vagy a Givi verzió van, gyakorlatilag ugyan az. Ár-érték arányban ez volt a legolcsóbb valamire való doboz, amibe belefér egy hétnyi cucc.
Szitálás nekünk nincs egyik motoron se, én amikor megvettem és mentem haza elsőre, ki is próbáltam a szitálást, 200-nál is beton stabilan ment a motor üres dobozzal, azóta sincs vele bajunk teli dobozzal. Szóval ez a szitálás csak nálad van. -
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Ezért írtam, hogy cserélgetjük a motorokat, mert nem csak alattam ilyen. Ugyan ezt a szituációt nem reprodukáltuk újra motort cserélve, de teljesen biztos vagyok benne hogy ugyan ez lett volna a végeredmény. Rugóstagot nem cseréltünk, de mivel állítható elöl-hátul, ezért rám volt állítva.
Én szoktam jégen-hóba motorozni, úgyhogy tudom milyen érzés
Annyira azért nem szar a road 4, de a jégen számítassz rá, hogy csúszkálni fogsz. 30 fokban, jó minőségű aszfalton nem, és okozhat nagy meglepetést az, amikor tempónál kanyarban még is kicsúszik.csongi: Persze! Mikor megvettük, kicsit kevés volt benne, aztán gyári értékre fújtuk, de kipróbáltuk már mindenhogy (miattam elég sokat jártunk gumit fújni, ha már ott voltunk ezt is nézegettük).
vlevi: A 700 MT-t pont nem néztem, abból a 800-as tetszene, de drágább volt mint a 790-em és a blokk meg ugyan az, szóval ezért esett ki. 450-es tetszett nagyon, igazából mai napig tetszik, viszont úgy voltam vele hogy ha már váltok, akkor legyen erősebb is. Az hogy van-e elektronika vagy nincs az sem zavar (mondjuk a gyorsváltót szeretem), a sajátommal is megyek gyakran kikapcsolt abs-el és mtc-vel (csak így enged egykerózni
).Egyébként gumira visszatérve szerencsések azok, akiknek az 5+ éves gumijuk nem gatya még. Én azért voltam kénytelen lecserélni a gyári Avon gumim, mert a széle elöl és hátul is repedezett volt, meg eresztett is valahol. Minta volt még benne bőven, nem volt túl kockás se és azért bánom ezt, mert az új gumim....vagyis nem a gumi a baj, hanem az, hogy egy szakszervízbe nem tudnak egy gumi cserét megcsinálni
Amikor kihoztam a motort gumicsere után, gyakorlatilag 130-an nem tudtam úgy menni, hogy ne szitáljon a kormány még úgy is, hogy van kormányszitálás gátlóm. Persze visszavittem hogy ez így gáz, most ez az érték olyan 170-180-ra módosult, de még mindig nem az igazi, kicsit olyan mintha kikönnyülne az eleje és a szél így meg tudja cibálni. A régi Avon gumimmal elég sokat mentem 200 tempomattal úgy, hogy bármikor elengedhettem a kormányt teljesen, beton stabilan ment előre a motor. A másik ilyen dolog a guminyomás. Nem vagyok követendő példa, de én az elmúlt 4 évben egyik motoromnál se néztem meg. Mivel nem fordulok lapon, nem megyek pályázni (vagyis nem gyakran), közútra totál feleslegesnek éreztem állítani, közúton szerintem nem lehet olyan tempót menni, ahol számítana az, hogy elöl mondjuk a 2.5 bar helyett csak 2.2 van vagy 2. Persze lehet hogy az 1000ccm feletti, nagy teljesítményű motoroknál ez számít, de alatta szerintem nem.
bardi legyen rá a tanum, amikor először összefutottunk és bajnáztunk egyet én éreztem, hogy kicsit lapos lehet a hátsó gumim, még cseszegettem is páromat hogy nézze már meg menet közbe, de szemre nem tűnt szarnak. Nyilván nem mentünk olyan nagy tempót, én nem vagyok rossi, de magunkhoz képest jót mentünk, akkor ért le először a középsztenderem. Csak idegesített a guminyomás, így hazafele megálltunk: 0.5 bar volt a hátsó gumimba. Ennek ellenére sem csúszkáltam, nyilván éreztem hogy valami nem kóser, de ugyan úgy mertem vele motorozni, ahogy szoktam. Párom Road 4-es gumis motorjával sosem mertem még határon motorozni, pedig ott jobb az üléspozi, hamarabb kirobban, tovább lehet dönteni.... -
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Igyekeztem pont egy olyan jelenetet leírni, ahol már majdnem teljesen össze lehet hasonlítani. Ugyan olyan gázzal és tempóval kanyarodtunk ki párhuzamosan egymás mellett, tehát végig egymás mellett haladtunk és mivel elég széles volt a kijárat így kb a dőlésszög is azonos lehetett. Mindemellé mindkettő gumiban kb ~12e km volt amikor ez történt, azonos úton közlekedtünk előtte, azonos kopottságú volt mindkét gumi. A súly nem lesz sosem azonos, mert van köztünk 50-60 kiló különbözet, de alattam is csúszkál és alatta is, mindegy melyikünk melyik motoron ül. A motorok súlya között pedig 10kg eltérés van.
A szituáció pedig az volt, hogy a benzinkút kijáratánál volt a fehér aszfalt, ahol volt egy stop tábla, tehát állt mindkét motor. Az út amire ki akartunk kanyarodni tömve volt autókkal, amik ~50-el haladtak, és volt egy pici rés, ahova be akartuk súvasztani magunkat, maga az úton már rendes aszfalt volt. Viszonylag nagy gázzal indultunk hogy beférjünk a haladó autók közé de nem is túl naggyal, hisz 50-ig kellett csak gyorsítani.
Az meg hogy 20e km van a gumiban az csak annak köszönhető hogy nem az enyém a motor
(meg sok más tényezőnek)
Nincs nekem se semmilyen érdekem abban hogy fikázzam a Road 4-et, meg elhiszem hogy vannak olyan (általában kisebb ccm-es) motorok amiken jó, de azt biztosan állíthatom, hogy ezen szar. Többet nem veszünk ilyet, az biztos. -
válasz
vlevi
üzenetére
Igen, valami ilyesmi miatt matekozok/matekozunk még. Vimpire (Vitpilen 401) is Road 5-öt akartam venni, viszont amikor kerestem csak Road 6 volt mindenhol raktáron, így kénytelen voltam benyelni a különbözetet, de azt azonnal kellett cserélnem. Most is valahogy így lesz, ha eljön az a perc hogy kell, akkor azt vesszük meg rá ami raktáron lesz, mindegy hogy 5 vagy 6.
GT csak azért jutott eszembe, mert hátha jobban a túramotorokra van "szabva", elvégre ez is van 200 kiló, meg hátha kicsit többet elmegy. Ha azt mondjátok nem kell, akkor nem lesz GT
-
-
válasz
tboy93
üzenetére
Szerintem itt a fórumon se én voltam az egyetlen, aki panaszkodott rá
Egy darabig én is azt hittem, párom csesz el valamit, de aztán én is megéreztem milyen bizonytalan. Az egyik legemlékezetesebb alkalmam volt vele, amikor egy benzinkútról akartam kicsit határozotabban kikanyarodni, hogy be tudjak sorolni az 50-el haladó forgalomba. Tény, hogy egy fehér fos aszfalton történt az eset, de úgy kicsapta a p@csáját mint a szél. Párom mellettem a ktm-el ugyan akkora gázzal és tempóval megcsinálta ugyanezt (párhuzamosan végig mellettem volt), ott nem volt gond.
9e km-t löktünk bele ebbe a gumiba idén (így van most benne 20e), ugyan pályán nem volt, de bajnahéreg-mátra-transzalpina-transzfogaras nekünk is megvolt, bajnán az egyik felezővonalon még tán látszik is a gumi csíkja, ahogy átdriftelt vele a szembesávba. Szerencsére cserés már mert kockás is meg a minta se sok már, csak az anyagiak miatt húztuk egy darabig, de végig szar volt. (sor2(?), 698ccm 74le 67nm) -
válasz
vlevi
üzenetére
Jogos és logikus lenne, viszont 2 dolog miatt nem jöhetett szóba: keretünkön felül volt, nekem túl magas.
Onnan indult a dolog, hogy szerettünk volna venni 2db túra-túraenduro motort, fejenként 3MFt környékén. Szeretek kicsit lekanyarodni a földútra, ezért én túraendurót kerestem, párom pedig csak egy megbízható motort akart, amivel tud túrázni kényelmesen.
Nekem szempont volt a minél nagyobb kerék, a minél kisebb súly, illetve nekem előny a minnél több erő. Így a DL650 is kisesett (nekem nem adott elég bugit), a tracer is (kicsi kerék, szar futómű), a trk702 is (itt a nagy súllyal volt a bajom). Ami versenyben maradt a Tuareg 660 (ültetni kell, plusz csak külföldről) és az F850/F750 (nagy a súly, cserébe nagyon-nagyon le lehet alacsonyítani).
Kicsit speciális a helyzetem, mert vagyok vagy 50 kiló és 165cm, ezért sokmindenről nem érek le, és egyszerűen nem akarok letenni a túramotorokról csak azért mert pici vagyok. Nem is kell feltétlen, csak nagyon beszűkítem ezzel a piacomat. Motort ültetni nem akarok (tudom hogy a tenerét lehet), egyrészt sz@pó utána eladni, másrészt veszítek a hasmagasságból, ami terepen szívás.
A tracerből a 9-est egyszer kipróbálnám, az valószinűleg tetszene nekem is, viszont az is bőven kereten felül volt. A 7-est nem szeretem, a futóműve szerintem borzadály, a féktől sem estem hanyatt, a ktm-hez képest elektonikailag szinte 0 (2022-es, ezen gyorsváltó sincs), a térdszög szerpentinezni jó de túrázni nekem nem, a kicsi kormány városba sorok közt jó, de nekem nem kényelmes és nem túramotoros. Aztán ott vannak a kicsi kezelőszervek..... A hulladék gyári Road 4, aminek az egyetlen előnye hogy 20e-nél még van benne minta, de olyan napot és utat nem találtunk még, ahol tapadna rendesen. Mindent összevetve nem szeretem vezetni a tracert, de a szükség nagy úr, ma is ezzel mászkálok Pesten, csak úgy mint egy német nyugdíjas házaspár
-
Panaszkodok egy kicsit, hagyjátok figyelmen kívül....
Kezd tele lenni a hócipőm a ktm-el. Ez már a 3-ik és mivel az első megbízható volt, abban a hitben tartottam magam, hogy van még csoda, hátha lesz még jó, megbízható ktm-em, de persze nem így lett. Utálom azt is, hogy baromi jó motorokat gyártanak, árérték arányban (mondjuk abban a szegmensben és árban amiben kerestem/kerestünk motorokat) ez volt a legjobb opció, legjobb futómű, motor, komfort, egyszerűen mindenbe verte a többi kinézett motort. Hál' istennek hogy párom logikusan gondolkodik, és habár a ktm neki is jobban tetszett, végül ő egy tracert választott. Szerencsémre, mert nekem a motor az egyetlen közlekedési eszközöm és ha nem lenne tracer-ünk, akkor ma se jövök be dolgozni....
Elegem van abból is, hogy ha kicsit meszebbre megyek vele, akkor azon kell görcsölnöm, hogy milyen biztosítást kössek, amivel haza is hoznak ha lekotlok, mert ezen kell folyamatosan agyalnom, hogy mikor kotlik le, pedig nincs egy hete, hogy kihoztam a szervízből.
Persze le is kotlott, mondjuk mentségére szóljon hogy világított mint egy karácsonyfa, a kijelzőből alig láttam valamit a hibaüzenetektől, de amúgy miután sikerült beindulnia, utána üzembiztosan ment a hibaüzenetek ellenére.
Aztán az már megint egy külön öröm, hogy szezonba egyszerűen nem kapni időpontot csak egy hónappal későbbre, ahol még nem megcsinálják a hibát hanem csak feltárják, és akkor még vársz x hónapot, mire megjön az alkatrész. Nézzük mindennek a jó oldalát, legalább garanciális, nem költöm a gatyámat is a szereltetésre.
Visszasírom azt az időszakot, amikor volt 3 motorunk, mert ugye 2 emberre kell 3 motor, ha abból az egyik ktm...csak hát most vannak sokkal fontosabb dolgok is, amire kell a pénz, így most nem fér bele 3 motor.
Mérges vagyok, mert amikor jó, akkor nagyon jó és imádom és sose cserélném le (mondjuk nem is tudnám mire), de amikor rossz, akkor nagyon sokat kell nélkülöznöm. Ebben a szezonban már legalább 2 komolyabb hibám volt és február óta van nálam. Eladni nem akarom mert nem tudnék mit venni helyette. Szerintem lassan beleborítom a Dunába, már ha a Duna közelébe kotlik le.... -
-
Chin mountot rendelt már valaki?
Elég hülye formája van a sisakomnak, nincs rá 3d modell, így osztottam-szoroztam, de megrendeltem végül.
Namármost, erre a 12 ezer forintos műanyag darabra a posta ráb@szott egy 5 ezer forintos vámot....ez másnál is így van? Azért 20 rugót rohadtul nem ér már meg az a kis műanyag darab, akkor megoldom inkább máshogy. -
KTM 790 Adv-hez találok valahol a neten elektromos bekötési rajzot?
Nem megy a szivargyujtóm, aztán ki is jött onnan az egész idom, Romániába be is ázott....
Hiába nyomom be azonnal a kill switch-et leállítás után, akkor is szívja le az akksimat, valszeg' zárlatos is az egész. Meg akarom majd csináltatni, csak jó lenne addig kikötni, mert ugyan hazahozott a motor, de ma már nem indult be. 12.1V-ot mutatott, de csak teker az önindító, utána meg már nem is teker, csak ha hagyom állni egy picit. Ideiglenesen kiszedem az akksit meg rárakom töltőre, úgy tuti be fog indulni, de jó lenne kikötni hogy ne szívja tovább, mert így dolgozni se tudok vele jönni
Valami gyári csatira lehet bedugva (Duke-ra raktam gyári usb-t, de ott meg volt a rajzon hogy hova kell kötni), csak fogalmam sincs hogy hova. -
válasz
-Mosquito-
üzenetére
Köszi, holnap megcsörgetem őket hogy belemennek-e
-
válasz
-Mosquito-
üzenetére
Igen, de boltba nem hiszem hogy ezért kibontanak nekem egy kom-ot, hogy megpróbáljam összelőni a saját sisakommal, így ezt elvetettem. Pár fb csopiba is kiírtam, csak gondoltam kiírom ide is, hátha
-
Van valakinek Sena intercom-ja Pesten, akivel egy gyors összecsatlakozásos teszt ereéig össze tudnék futni?
Talán sikerülne vennem egy SC2-őt, aminek az 50R az alapja, csak páromnak egy Freedconn-ja van (meg még nekem is), és csak akkor venném meg az SC2-őt, ha tutira össze lehet lőni vele. -
válasz
macilaci78
üzenetére
Én még azt se mondanám, hogy barátságosabb. Mondjuk, a Nexx-be lehúztam majd 30k kilómétert, a Schuberth-be meg 15-öt. Idövel majd ehhez is hozzászokok
-
Hát, nem dobtam hátast ettöl a Schuberth C5 sisaktól
Nem mondom, hogy nem venném újra, de eredeti áron (föleg nem az itthoni) biztos hogy nem venném meg.
Egyrészt, persze nagyon prémium, meg nagyon minöségi, meg kényelmes, de koránt sem akkora szám mint amire számítottam.
Alapvetöen a Nexx Vilitur sisakkal tudom összehasonlítani (ami egy jó felsö-középkategória árban). A szellözése a C5-nek egyáltalán nem jobb, mint a Nexx-é, söt, talán roszabb. Súlyban mondjuk papír forma szerint kb ugyanaz, gyakorlatilag viszont a C5 sokkal-sokkal könyebbnek érzödik, ami viszont nagy pluszpont.
Azt viszont nem mondanám, hogy hú de halk, meg az egyik legjobb....ugyan más fajta szélzajt hallok, mint a Nexx-nél, de alapvetöen pont ugyan annyira zavaró. Ebben sokat csalódtam, vagy inkább úgy mondom hogy nem gondoltam volna, hogy a Nexx ilyen jó volt ebben.
A Nexx-et biztos újra venném, söt, leváltanám rá a C5-öt, ha lenne arra is 5 év gari és ha nem menne szét 2 év után az összes mechanikája.
Mindegy, legalább ezt is kipróbáltam és mostmár tudom, ez pont olyan státuszszimbólum csak, mint GS-t venni
Új hozzászólás Aktív témák
Rokon topikok:
• Robogó, kismotor
• Nagyrobogósok baráti topikja
• Elektromos autók - motorok
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Melyik tápegységet vegyem?
- World of Warships
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen routert?
- Tudjuk, de nem tesszük: a magyarok többsége nem törődik adatai védelmével
- Jövedelem
- Call of Duty: Black Ops 7
- Asztalos klub
- Mobilinternet EU-n kívül, eSIM adatcsomagok használata
- További aktív témák...
- Egyedi Cube Stereo Hybrid 160 E-Mountain Bike (Jó Állapotban)
- 3 személyes relax wellnes kanapé - motoros - garanciás
- !!AKCIÓ!! Vadonatúj, bontatlan iScooter iX6 elektromos roller, 1 év gari 45 km/h, 1000 watt
- Xiaomi Mi Robot Vacuum-Mop Essential robotporszívó eladó
- Siemens EQ6 Series 300 Érintőkijelzős Latte/Cappucino/kv föző!
- HP ZBook Studio x360 Gen5 Intel Xeon E-2176M - Garancia - Villám akció 12.15-ig!
- Új és régi konzolok Okosítása és Szoftveres szintű javítása - Már 12.52 FW-s PS4-ek is!
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4078
- www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok!
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE B650M R7 8700F 16GB DDR5 512GB SSD RTX 4060Ti 8GB Zalman S2 TG ADATA 600W
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

) jövőre, ha már felférek a motorra, akkor ezt a 3-4 motort elviszem egy hoszabb, egynapos 400-500km-es túrára és ezek alapján döntök. Addig is remélem párom lecseréli a Tracer 7-ét egy új 9-re, mert habár szerintem az egy bűn ronda motor, azért érdekel hogy milyen a 09 túrásított verziója. Az tuti, hogy magamnak nem venném.
Szerencsére már nem hivatalos ktm szervizesek....

Ezt válaszoltad erre: "Amit itt leirtal, az hiba. Ezt minel elobb meg kell oldani. Erre koncentralj"
Egy darabig én is azt hittem, párom csesz el valamit, de aztán én is megéreztem milyen bizonytalan. Az egyik legemlékezetesebb alkalmam volt vele, amikor egy benzinkútról akartam kicsit határozotabban kikanyarodni, hogy be tudjak sorolni az 50-el haladó forgalomba. Tény, hogy egy fehér fos aszfalton történt az eset, de úgy kicsapta a p@csáját mint a szél. Párom mellettem a ktm-el ugyan akkora gázzal és tempóval megcsinálta ugyanezt (párhuzamosan végig mellettem volt), ott nem volt gond.