Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Doky586: SecureBoot kulcsok frissítése (2026 nyara)
- potyautas: Olyan valóságosnak tűnt
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Hieronymus: Az igaz barátság kezdete
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT
Motoros topik

Hirdetni a Hardveraprón lehet, nem a topikban!
Országos motoros rendezvények
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Steven
üzenetére
Autoknal ugyanez, az emberek tobbsege alig megy vele es nem hasznalja masra, mint sima a-b utazas, leheto legkevesebb karbantartassal. Rs octavia vagy barmi mas, teljesen mindegy.
Az en hornetem se poenbol megy 106 ezerrel, nem hajtottak, en se nagyon hajtom, csak gurulok vele 120-130 korul orszaguton..
-
válasz
tboy93
üzenetére
Szerintem az emberek 80% nem használja a motorját abba tartományba amire ki lett találva.
Megint csak leírom... mikor oda adták a GSR 600 ,hogy próbáljam ki ... mondom 13 ezernél elkezd húzni ott már olyan érzés mint egy 1000 ,erre ordít az ember 13 ezer !!! 7ezernél sose húzta tovább
.
Vagy másik ismerős mikor nem veszi észre hogy nincs fék a motorján ... húzod de nem lassul.UI : Amúgy elég csak a vstorm klubra gondolnom ahol szerintem még az arány rosszabb is

-
-
tboy93
nagyúr
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Én elhiszem ezt neked, te vagy a szerelő. Abban viszont szkeptikus vagyok, hogy egy nem annyira hozzáértő ember észreveszi a különbséget egy 50e km-es meg egy 150e km-es túramotor között ha mindkettő rendesen karban van tartva. Egy hegyezett sportmotor esete megint lehet más.
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
tboy93
üzenetére
Biztos vagyok benne, h van aki elmegy ennyit. Mint mondtam, en alattam biztosan nem menne el ennyit, mert annyira lassan nem tudok menni. Akkor inkabb biciklizek.
De alapvetoen egy motor 150e km-el a hata mogott nem olyan szep allapotban van.
Megy, termeszetesen, beindul, jon-megy-dudal. egy egysegsugaru embernek, akinek nincs ralatasa, milyennek kellene lennie egy motornak, ha segghuoye a motorokhoz- meg is felelhet, hiszen ha mindig beindul, akkor az jo.De ha latnad hogy nez ki minden egy ilyen motoron akar minden mas is a motorblokkon kivul. a villaszar, a nyakcsapagy, kerekcsapagy, himbarendszer, barmi, nem lenne ennyire csodaváró a hangulatod egy 150e km-t futott motor eseteben. Es hogy ezeket a dolgokat mennyi penz lenne helyreallitani, nem hiaba nem lehet eladni ilyen futasteljesitmennyel dolgokat.
Ne varjatok a csodat. Nincsenek csodak.
-
tboy93
nagyúr
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Miért nincs használt autó 200.000 km fölött?
Motor 50e-ig, autó 200e-ig adható el, felette már mindenki hüledezik, meg rá sem kattint a hirdetésre. Brit 500x csoportban sokan vannak 300 e km felett, folyton töltik fel a km óra állásokat
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
-Mosquito-
üzenetére
Szóval,ha találsz egy 100eK m alatti gépet és már cseréltek korongot azt a Km-t szorozd meg 2x ami valós lehet
Vagy normalis tempoban hajtottak. Egy szeleprugos motor csak akkor nem veri el a szelepet meg 100e km tajekan sem, ha soha nem volt kiforgatva.
-
-Mosquito-
őstag
válasz
anorche1
üzenetére
Karbis,
Benzinpumpa,generátor,feszszabályzó,hiba. De ez is az éveknek köszönhető. Vezérműlánc feszítő patron. Ez a visszatekert kintről behozott példányoknál fordulhat elő.
Injektoros, ~ 1.5M
6 sebesség ,kb 0,5-1L kevesebb fogyasztás. Az ABS opció volt.
Jelenleg 770000Km van benne. [link]
Szelephézag állítás,volt akinél 165-180eKm-nél cseréltek korongot. Szóval,ha találsz egy 100eK m alatti gépet és már cseréltek korongot azt a Km-t szorozd meg 2x ami valós lehet.Ádám hasznos írása.
"Halihó leendő Varások.
Előre is elnézést kérek a mostani tulajoktól, hogy nekik már fárasztó lehet ez a téma. Hiszen nekik már több kevesebb sikerrel megszületett a döntés. Otthon pihen a Nagy vas.Szóval elhatározzuk, hogy nekünk ez a vas kell. Mert tetszik, jókat hallottunk róla vagy mert erre van keret. Amikor elsőre beleolvasunk a nagyok beszélgetésébe, azt látjuk, hogy vitáznak. SD1,Sd2..ki bánat érti ezt.
Akit érdekel, olvasson utána
:-) Nagy vonalakban arról van szó, 2003 ban kellett egy újabb arculat és technológia.
A régi még karburátoros, 5 sebességes váltóval készült, az új befecskendezős, 6 seb. Külsőre izlés pofon csata..Elindulunk mert a neten kinéztük. Amikor elolvassuk a hirdetést, már éreznünk kell, hogy mennyire "értelmes" az illető eladó. Ha még telefonon is beszélünk vele..Most leírom, hogy én , hogy vennék...aztán mindenki, ahogy akar....
A múlt héten vettünk egy SD1 et egy barátnak. VAgyis a harmadikat. A hirdetésekben minden motor megkímélt, szép és törődtek vele.
Az első darabot megtekintve már sírógörcsöt kaptam. a "szép" darab tiszta pókháló, kosz. Kiszívta a nap a műanyagok és a gumik is 10 évesek.
Szóval elsőnek nagylevegő a kapuban és utána mész be. Megnézed a házat, ahonnan kitolják a jövendőbelidet. Ha megnyert a dolog, megyünk tovább. Ha egy koszos fészerből tolják ki bénázva én már el is szaladok.
Ha elsőre tetszik én végignézem előről hátra.
első gumik, DOT, minta..Első teleszkópok nem folynak, a króm szárak nem e sérültek. A kormányt kitekerem végállásba, hogy nem törték le az ütközőket. Fékbetétek és a tárcsa állapota, tolómérővel. A tárcsán rajta van a gyári alsó limit. Közben sunyin kérdezgetem a tulajt, hogy meséljen a szervizekről. Ez mindet elmond. Az " egy hónapja van nálam, nem tudom"...stb
Utána tanksapi le, belenéz. Rozsdafoltok, kosz nem lehet. Amilyen a tank lefolyó, olyan a motor is....
Csak tiszta szép tankú motort veszünk. Ránézünk a benzincsapokra, hogy gyáriak e. Ehhez persze tipus ismeret kell. A fényezés megnézzük. Illesztéseket. A csavar fejeket, hogy volt e bontva. Fékfolyadék színe elöl, hátul. HA sötét, akkor szomorúság van. Motoroal szint. Hűtőfolyadék szint. Ezek arulkodnak. Ülés le! Váz átnézés. Nem e sérült, javított. Látszik, hogy gányolva lett e. Hátsó gumi DOT, minta. Fékek, tárcsa.
Lánc. Szine, tisztasága, lógása. A jó láncnak egyenletesen kell futnia törések nélkül. A foga szépek e.
Ja kormánycsapágy. fontos még. Ha van középállvány akkor nem hond, ha nincs, akkor bűvészkedünk oldatámaszon.
Tudjátok, könnyem ellenállás mentesen kell átfordulnia a két végpont között és nem akadhat, mint a csapóajtó. Fék behúz, kerék a levegőben és megrángatod, hogy lóg e. Ennek cseréje nem occo. Átnézem, hogy látok e valami olaj folyást. megnézem a menetirány szerit jobb oldalon elhelyezkedő kupplung deklit. A többet futott Varákon már igencsak viseltes szokott lenni a csizmától. Gyanús 34 ezret futotton, hogy tökig van kopva.
No tételezzük fel, hogy hideg a blokk. Szivató vagy SD2 alapjárati emelő ráhúz, indít. Jó gyerek lévén nem rángatjuk hidegen. Ugye mivel elsőnek a fertelmes zajokat vesszük észre, már örülhetünk, ha hallgatózni kell. Alapból ugye üresben van a váltó. Ilyenkor kiengedett kuplungnál egy picit moroghat a váltómű. Ez normális. Behúzzuk a kart és olyankor nagyon kitisztul a hang. Sokszor össze szoktál téveszteni a levegőztető rendszer hangját a szelepekkel. nehéz erre mit írni, a levegőztető inkább finom magas hangon ciripel. S a szelepek , ha baj van, határozottam kopognak a hengerfej felől. Alu blokknál nehéz ezt megítélni. A dugattyú vagy csapszeg hang nem jellemző. Na meg az hangos. A hátsó henger hajlamos 2-4000 fordulatnál enyhe kattogó hangot adni. Mint régen volt az ETZ 250. Ez is szokásos és nem rendellenes. Persze, ha már a saját, akkor illik ránézni a vezláncra.
Hallgassuk meg a leömlőknél, hogy nem e fúj ki a kipuff. Tapasztalt varások tudják, hogy a hátsó leömlő hajlamos...és meg is teszi.
no, lóra!
Hangsúlyozom, ez az én teóriám...minden ettől eltérő normális lehet.
elindulok óvatosan. Nem árt, ha a kuplung kar kb normális, középen fog. Türelmesen, finoman megyünk, minden fokozatot végig kapcsolva. Az,hogy egy motor teljes hajtásláncának milyen hangja van, azt csak egy tipust ismerő tudja megítélni de azt egy kezdő is, hogy nagyon ne térjenek el egymástól a fokozatok hangjai. Itt nem a kapcsolást értem, hanem a gyorsítás közben a működést. Na a kupi meg a váltónk jó. HA valami eltér erősen a többitől az gát, mert ott lehet, hogy baj van a fogaskerék párral.
Amikor ezen túl vagyunk, és tudunk motorozni, megnézzük, hogy nem e húz el valamerre a gép. elengedett kormánnyal is.
Fékezünk. üt, nem üt. Nyilván értitek, ha valami nem jó, ott lelki kitérőt kell tenni.
Visszakanyar
:-) hidegen való indításkor, érdemes megfogni a hűtők egyikét és megnézni, hogy azonnal langyosodik e vagy csak amikor már a mutató elhagyta az első jelzést. Tipikus Honda hiba a termosztát....kb 20ezer....
A kapcsolók hibáitól nem kell tartani, sokszor szarakodnak de könnyű orvosolni.
Amúgy nagy motorhibák nem jellemzik a tipust, inkább a "szarok rá és a jó ez így" ugyanis egy rendes karbi beállítás szinte mindig tűszelep vagy esetleg fúvóka cserével is jár.És kanyarodjunk vissza ez elejére....a megérzé, amikor megérkezünk és meglátjuk az eladót....ha ott nincs őszinte összhang, nálam elveszett a motor,,,Alvázszám, motorszám egyeztetés még lelki orgazmus közben is köztelező!!!!Mindenkinek sok boldog Varázást!!!" -
anorche1
őstag
válasz
anorche1
üzenetére
Emelném a keretet addig, hogy honda xl 1000 beleférjen.
A régebbi, karbis modellek mennyire kerülendők? Ha jól sejtem érdemesebb lenne inkább még feljebb menni árban, és injektorosat keresni, plusz ha jól tudom azokban már van ABS és egyéb extra is.
Az újabb, injektoros változatoknak a 160-170 ezer km mennyire sok, ha rendszeresen karban volt tartva? Mennyit bírnak ezek a motorok? -
törölt tag
Szombaton kirándultunk 230 km-t. A túra elején furcsa hangot vettem észre, fémes csikorgás jött a motorból 3500 RPM-nél. Félrehúzódtam, ezt az olaj szivárgást láttam.
Csak 3500-nál adja a rossz hangot, alatta, fölötte nem. Elvileg még garanciális, írtam a boltnak.Szerintem mikor kicserélték a törött vezérműtengelyt, szarul szerelték össze a motort és egy tömítésnél emiatt szivárog az olaj.
De mi lehet a csikorgás, és miért csak 3500 rpm-nél?
-
bajaki
őstag
válasz
Steven
üzenetére
Igen-igen, beszéltem is már velüik. E-mail-ben küldtem nekik képeket, kaptam egy előzetes ajánlatot is, nem annyira horror összeg, mint amire számítottam.
Az e-mail-re nálam sem jött visszajelzés, pár nap múlva hívtam őket, de mondta a csávó, hogy most is 40+ motor áll náluk, nem igen van idejük levelezgetni. -
Topiccsendőr
addikt
válasz
csongi
üzenetére
Az nkh-t mindenfelekepp el kell kerulni. Egy maganszemely reszere ez akar honapokig is eltarthat, rengeteg stressz es ugraltatas mellett. Kulon frusztralo, hogy teljesen kepzetlen emberek kezelik az ugyeket, akik mindenfele indokkal elkuldenek. Honositas az plusz horror.
Csak akkor cserelnek vazat, ha nincs mas lehetoseg. -
HermannG
csendes tag
válasz
Steven
üzenetére
Nekem ezek érdekes módon még csak nem is válaszoltak, pedig mindent átküldtem nekik Viberen ahogy kérte telefonon előtte... akkor pld a nagy Taschner az ennyit írt : nem
szóval Magyarország így szeretlek téged, dolgozni senki nem akar csak állítunk egy szinkront 50-100ezrekért, az a nagy tudás itthon
-
Xero
nagyúr
Egy kis update.
Az Euro5 es Euro5+ kavarasban kiderult, hogy az enyem matricaja Euro5+ de valami coc papirja meg Euro5-os volt. Ebbol az lett, hogy ez utobbit cserelik es Euro5+-os lesz (amugy csavarra azonosak). Ez lenyegeben az jelenti, hogy igy 5.4 helyett lett 4.485, mivel a +-os ar kiegeszitok nelkul 5.17.
Cserebe egy hettel kesobb kapom meg, ami tekintve a jovo heti idojarast, annyira nem faj.
-
válasz
Zsírkrétamen
üzenetére
Nagyon kéne.
-
macilaci78
nagyúr
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Tippre a balesetes motort tessék-lássék rendbeszedték, 9 éve pedig ráült egy madár.
Igazából azt nem értem, hogy nem derült ki ez számára? Senki hozzáértő szerelőnél nem járt az évek alatt, aki annyira bontotta volna, hogy látható legyen a sérült rész? -
csongi
veterán
válasz
bajaki
üzenetére
A vaz csere papirozasa sem bonyolultabb mint a blokk csere. Tipus azonosnak kell lennie.Cegtol vasarolva szamlaval kell igazolni.
Ezt nem tudom, de ha kulfoldi papiros vazat teszel bele, lehet honositasi eljaras is lenne.Muszaki, hatosagi allomason, egyedi forgalomba helyezes, eredetvizsga, okmanyiroda.
Forgalmi, torzskony.
Igy kb 80 ezer koruli osszeg.
A hatosagi vizsga allomason mindent elmondanak. -
Topiccsendőr
addikt
válasz
bajaki
üzenetére
En meg vagyok gyozodve h ezt konnyu bizonyitani, de a te dontesed.
Ez egy behozott, olcso balesetes motor volt, amit jo dragan eladtak egy fogalmatlan embernek 9 evvel ezelott.Festeni valoszinuleg igy is kell, nem tudom, melegitik-e ha kihuzzak, de a vaznak mindenkepp kell uj festes.
Hegeszteni nem kell altalaban.
Az nkh-s hercehurca es a koltsegek miatt en a javitas iranyaba mennek. Es egy hasznalt vaz is lehet ferde, eleg nagy toleranciak vannak ezeknel az olcso vazaknal.
De ami jobban zavar, az az, h a villa mit kapott, cserelve lett-e, vagy azzal meg foglalkozni kell. -
bajaki
őstag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Magánszemély. Igen, őt is terheli az 1 év szavatosság, de nekem kell bizonyítani, hogy a hiba fennált a vásárláskor is már. Kereskedőtől vásárlásnál, az első 6 hónapban a kereskedőnek kell bizonyítani, a második 6-ban a vevőnek.
Amit még nem írtam - nem mertem, mert akkor aztán tényleg savazhattok -, itthon, miután elég tüzetesen átnéztem, taknyolás nyomait (vázhoz hasonló színnel festegetés) is megtaláltam a vázon a kérdéses területen, ami kinyúlik bontás nélkül látható területre is, ezért sem vagyok biztos benne, hogy jogi úton nyerhetném.
Erősen gondolkozom a vázjavításon én is, a keresgélések alapján én is azt találtam, hogy ez a "szerencsésebb" helyzet, mert az acélvázak jól javíthatóak, de ódzkodok tőle, hogy mi derül ki ha levakarják itt a festéket és kell-e mondjuk hegeszteni is. -
Topiccsendőr
addikt
válasz
bajaki
üzenetére
Az utaknak lejteniuk kell kifele, az esoviz elvezetes miatt, tehat a kormany mindig vmelyik iranyba fog huzni.
Ha leccel megnezted, es nem fut egy nyomon, akkor egyertelmu a helyzet.
Ha jogi utra tereled, az eladonak emlekeim szerint 6 honapig van kotelezettsege visszavasarolni a jarmuvet, meg akkor is, ha maganszemely. Vallalkozas eseteben ez 1 ev. Nyert ugyed van sztm.
Ha nem tereled jogi utra, en elso korben vaz javitasban gondolkodnek, nem a cseren. Acelvaz, tehat jol javithato. Aluminium eseteben ez kuka.
a cbf-eken, vagy a kawa z szerian a tank alatt van a vaz, es amig nem veszed le a tankot, nem is latod a vazserulest, ami nagyon tipikusan nez ki, foleg a zartszelvenynel. Tehat a dudor az rafutasos eseteknel tipikus balesetes vaz kép. Valszeg nem.bekepzeled . ilyen esetben a villakat is meg kell nezni. -
csongi
veterán
válasz
bajaki
üzenetére
Vidd el egy szerelőhöz.
Nem kell egybol vazra gondolni.
Ha megis a vaz a beteg, akkor olyat tegyel be amit be mérnek.. Ha mar csupasz vaz van, talan nem olyan draga.
Az acel vaz ilyen, rozsda siman lehet rajtuk. Kezelheto, nem nagy ugy.
Váz mester, Tasi Bá
Egyebkent milyen motorrol is van szo?
-
bajaki
őstag
válasz
bacus
üzenetére
& macilaci78
Nem szívesen viszem egyelőre sehova, én szinte teljesen biztos vagyok a hibában. A léces mérésnél - hátsó kerékhez érintőre rakva, elől pedig mindkét oldalt megmérve a kerék távolságát a léctől, kijött a dolog: egyik oldalon ~1 cm-re van a féktárcsa a léctől, a másikon több mint ~3. Tudom, hogy ez a mérés sok hibát hordozhat magában, de ekkorát nem hibázok. Többször is megmértem. Persze a hiba lehet a villahidakban, vagy a teleszkópokban is akár. Nem kezdtem el bontogatni a motort amíg nem körvonalazódik az irány.
Akkor vinném beméretni, szakvéleményt kiállítatni, ha tényleg jogi útra akarom vinni. Beszéltem ügyvéd ismerőssel, nem egyszerű, bonyoldalmas, drága és sokáig tartó procedúra. Akkor inkább rendbehozom valamilyen módon.Azért feltételezem, hogy nem tudott a dologról, vagy nem vete észre, mert a lekérdezés alapján ebben a formában volt honosítva a motor 9 éve, ekkora sérülése biztos, hogy nem lehetett az előző tulajnál. Költött is rá mindenféle extrákra. Hátsó doboztartó, oldaldobozok, plexi, kipufogó, ülés újrhaúzás, stb. Pár hónapos, teljesen kopásmentes, új gumik vannak rajta elől-hátul.
Ha az ember tisztában van egy ilyen hibával, nem költ ilyenekre - legalábbis én biztos nem tenném. Ja igen, 30000 km ment bele nála körülbelül.Természetem egyébként rémeket látni, próbáltam is magam nyugtatgatni, de egyértelműen kitapintható a hiba a vázon és fejben összerakva a sérülést, pont olyan helyen van dudorodva, ami ilyen jellegű csavarodást eredményez.
A kérdéses osztrák vázat már megnéztem személyesen, az teljesen sima/sík ezen a területen.Szóval én úgy gondolom, hogy felültem a rollerre...
-
bacus
őstag
válasz
bajaki
üzenetére
"A tünet: nem fut egy nyomon a két kerék, nem durván, de észrevehetően jobbra húz a motor elengedett kormánnyal. "
A "nem durván" húz jobbra a motor, nekem ez fura, mert alig van pár száz km egy új guminál mikor a motor semerre nem húz. A gumi is kopik, meg az aszfaltok is különböző mértékben lejtenek, meg te sem mindig ugyan úgy ülsz a motoron. Egy kopottabb guminál érezhetően arrébb kell ülni vagy dőlni, hogy ezt a "húzást" kompenzáld, egy nagyon domború, v. úthibákkal teli útnál meg talán nem is lehet.
Amit alapvetően így lehet kompenzálni, én nem hiszek abban, hogy az a vázban van. (azaz lehet csak rémeket látsz)
Lehet hülyeséget mondok, nem igazán van tapasztalatom sérült vázas motorok vezetésével.
Én először tuti kiméretném ezt valami futóművesnél, hogy a gumi problémát kizárd.
" ~9 évig volt nála a motor, állítja, hogy ő nem vette észre a dolgot"
Ha ez igaz, akkor vagy nincs sérülés, vagy nem ment vele. 9 év alatt csak volt gumicsere, ha máskor nem is, akkor kellett érezze, hogy másképp megy a motor. -
macilaci78
nagyúr
válasz
bajaki
üzenetére
Első körben egy márkaszrvizbe, vagy típusismerettel rendelkező szakműhelybe vinném el, hogy kimondják, hibás-e a váz, vagy sem.
Lehet, azért nem érezte az előző tulaj 9 év használat alatt a hibát, mert nincs. Ha viszont van hiba, azt a szakműhely le is írja, akkor viszont egy ügyvéddel beszélnék. -
bajaki
őstag
Sziasztok!
Röviden leírtám a történetemet, majd utána - lentebb - kérdeznék tőletek.
Sajnos birtokomba került egy vázsérült motorkerékpár (acélvázas). Elég friss, 1 hónapon belüli a történet. A sérülés (zártszelvény vázon enyhe, de ujjal kitapintható dudor) nem látható helyen van - konrkétan két kis műanyag fedélke takarja azt a részt. Ez a villanyak mögötti részen van, elég szerencsétlen helyen.
A tünet: nem fut egy nyomon a két kerék, nem durván, de észrevehetően jobbra húz a motor elengedett kormánnyal. Természetesen a vásárlásnál is teszteltem, de ott nem éreztem, pechemre szeles nap is volt. A probléma egyébként nem is mindig érezhető, nyilván attól is függ, hogy hogy lejtenek az utak erre-arra.
Nyilván ez nem professzionális és bizonyításhoz kevés is, de otthon hosszú léccel kimértem, nem fut egy nyomon a két kerék (láncfeszítés mindkét oldalon egyforma értéken, teleszkópszárakon látható deformáció nincs, oldalról belenézve párhuzamosan futnak egymással).
Ne menjünk bele nagyon részleteibe, de úgy gondolom, hogy erre a rejtett hiba kategória ráhúzható lenne, de jogi útra nem igazán szeretném vinni a sztorit, nem gondolnám, hogy megéri, és az sem biztos, hogy én jönnék ki belőle győztesen.
Természetesen az eladóval megy a kommunikáció, próbálom ütni a vasat. ~9 évig volt nála a motor, álíltja, hogy ő nem vette észre a dolgot, amit akár el is hiszek, de ki tudja.
Az, hogy ő így használta és nem tűnt fel neki, még nem bizonyítja, hogy nincs hiba, és én így nem szeretném használni.
Látja, hogy teljes ideg vagyok, szerencsére nem tűnt el és közreműködő valamelyest, de a visszavásárlástól elzárkózott.
Kompromisszumos megoldásként, egyelőre annyiban sikerült megegyezni vele, hogy a javítás/megoldás költségét feleznénk. Én is hunyó vagyok a történetben, sokkal alaposabbnak kellett volna lennem (és nem, nem az első nagymotorom), ezért úgy gondolom, hogy ebbe az irányba kellene menni, és benyelem a veszteséget, tanulópénz.Légyszíves ne vigyük el ezt a témát abba az irányba, hogy elkezdtek savazni, belátom a hibámat. Legközelebb lécekkel megyek motort venni, illetve ha nem engednek 1-2 elem levételét a váz tüzetesebb tanulmányozásához, fordulok is ki.

A megoldást keresem, hogy egy használható gép legyen ebből, mert az eddigi tapasztalatok alapján motorikusan és 1-2 kopóalkatrész kivételével rendben van.
És itt jönnének a kérdéseim, hátha valakinek, vagy ismerősének van ebben tapasztalata.
Én a vázcsere irányába próbálom vinni a dolgot, habár tudom, hogy nem lesz egyszerű a papírmunka.
Két szóba jöhető vázat találtam az országban. Az egyik sajnos gyorsan ki is esett, teljes felületi rozsda a nem megfelelő tárolás miatt.
A másik váz egy Ausztriából származó, ott kivont, de itthon elbontott motorkerékpár váza. Szerkezetileg amennyire szemre meg lehet állapítani, rendben van, nincs rajta deformáció és csak néhány minimális rozsdapötty van rajta - korának megfelelően.
Megvan a Zulassungsbescheinigung Teil 1 és Teil 2 is, be van pecsételve a kivonás. Az adásvételi láncolat is tiszta, kétnyelvű adásvételivel a nevemre kerülhetne.
És itt látok két utat, de az elmúlt napok hosszas keresgélése után már egyikben sem vagyok biztos, hogy megvalósítható.1. A vázba átépítésre kerülne a motorom (itt olyan infót is találtam, hogy nem elég, hogy hivatalos motorszerelő végezze ezt, de még az NKH-hoz is be kell jelentve legyen). A váz papírjaival, adásvételivel, valamint az átépítésről szóló számlával NKH viszga, típuson belüli vázcserével, majd eredetvizsga és kormányablak. Elméletileg vagyonszerzési illetéket nem kellene fizetnem, módosulna a nevemen lévő motorkerékpár vázszáma, új forgalmi, új törzskönyv.
Valaki esetleg már végigjárta ezt az utat? Itt elég lehet, hogy a váz adásvételivel a nevemre kerül, nem kell mellé valamilyen bontási nyilatkozat, bontótól számla? Mert ha igen, akkor az necces.2. A vázba ugyanúgy átépíteném/átépítettném a motoromat, és forgalomba helyeztetném. Itt tudom az utat, ugyanúgy NKH vizsga, eredetvizsga, kormányablak, regadó, vagyonszerzési, forgalmi, törzskönyv, rendszám.
Viszont: jogilag tisztán hogyan tudnám a jelenlegi motorszámommal honosítani ezt a motort? Ha egyáltalán megvalósítható.
Ahhoz a jelenlegi sérült vázas motoromat átmenetileg, vagy véglegesen ki kellene vonni a forgalomból? Ha az utóbbi, akkor hivatalosan csak a bontóba való leadás játszik, de onnan én "visszavásárolhatom" a motorblokkot? Egyáltalán bontóba való leadás után lehetséges még a motorblokk továbbértékesítése?
Az osztrák motor forgalmija abból a szempontból egyébként szerencsés, hogy motorszám nincs bejegyezve, csak motorkód, de honosításnál kibukna ha egy olyan blokk van benne ami már forgalomban van/volt Magyarországon.
Vagy egy elég eszement ötlet. Ha "felkeresem" a váz osztrák tulajdonosát, eladom neki a sérült motoromat, ezzel átmeletileg ki tudom vonatni forgalomból, majd így honosítom az osztrák mocit.3. Ha minden kötél szakad és nincs megoldás a vázcserére, akkor más út híján vázjavítás. Tudom-tudom, tisztában vagyok, hogy egyrészt hivatalosan ilyen nincs, és, hogy ez milyen kockázatokkal jár.
SimaTeam-et találtam e témában. Kaptam is tőlük előzetes árajánlatot, ami annyira nem is eszement mint amire számítottam, de azért félek ettől az egésztől. Nem szívesen.
Velük esetleg valakinek van tapasztalata? Akár privátban is jöhet, ha ide nem szeretné kiírni.
-
macilaci78
nagyúr
válasz
bigdady
üzenetére
Landport (LP), Banner is jó. Nekem előbbi volt az 50-esben, 5-6 évesen a robogóval együtt adtam el, nem volt baja. Téli állás pár hónapjában 3-4 hetente 2-4 napra feltettem egy olcsó Lidl-ös okostöltőre, ahogy eszembe jutott. Mindig 12,3V fölött mutatta a töltő az aktuális feszt a töltés megkezdése előtt.
Most az SH300-ba is azt vettem a gyári 9 éves akku helyett. -
Rison77
senior tag
Sziasztok,
Volt valakinek exo 1400 carbon air bukója, és váltott esetleg másra ami jóval halkabb volt? Sajna használatos lett, tette a dolgát
de nem igazán szeretnék repetázni belőle. 90-nél már dugó nélkül elviselhetetlen volt a szélzaj.
-
bigdady
nagyúr
Vagyis gt12b-4 amit ir a régi használati... Valamiért az yt12b volt felírva nekem.. Azt olvasom ma már az ajánlott főleg ha sokat áll a motor

-
bigdady
nagyúr
Sziasztok
Aksim a télen meghalt a fazerben. Van ajánlott aksi itt amivel elégedettek vagytok? YZ12B-BS 12V 10aH bal
-
bardi
senior tag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Takarítás alatt kizárólag a tank meg az ott lévő csapokra gondoltam. A karburátoros dolgot korábban is írtad, és azt megfogadom, amíg semmi baja, ez a része nem lesz basztatva. Egyszer volt egy pár centis benzinfolt a motor alatt, amit éreztem az alsó idomon is, viszont az azóta se jött elő, nem tudom akkor miért szivároghatott, vagy honnan.
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
bardi
üzenetére
Ilyen idos karburatornal semmit nem szabad csinalni, amig minden jol mukodik.
Kitakaritani tilos.
Amint szet van szedve, az osszes tomitest cserelni kell, ami egy ilyen regi 4db mikuni eseteben szemmel lathato osszeg a semmire. Ha egyaltalan lehet meg kapni eredeti tomitesszettet. Mindig az eredetit kell venni, amennyiben elerheto, mert az utangyartott egyszeruen nem mukodik jol. Epp ezert ilyen idos motoroknal, ami nem romlott el, azt tilos megjavitani, mert teljesen feleslegesen egy szarcunami jon vele. -
törölt tag
Kimentem munka után kicsit gurulni. Mo-tól kb 1 órával nyugatabbra vagyok így bőven volt időm sötétedésig délután 6 körül.
Fú, ez hatalmas előny hogy nem kell 1 órát motorzni az első kanyarig. Elhagyom a kisvárost és egyből jönnek a dombok aztán a hegyek. Budapestről lehetetlen, nincs értelme kimenni gurulni ilyen időpontban.
Ezek után nem tudom képes leszek-e valaha bp-n lakni újra.
Előző hétvégén motorkiállításon voltunk Martignyben:
-
bardi
senior tag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Heh, én meg azért nem kapcsoltam át eddig sose, mert sokat állt, és egy nagyobb szerviznél ki akartam takarítani (vagyis ezt csinálja egy szerviz), ne az legyen, hogy sok éves retekkel telemegy a motor. De akkor nem aggódok, és legközelebb 5 liternyi benzinnel tovább tudok menni ha szükséges.
-
Laraxior
titán
válasz
macilaci78
üzenetére
Már jönnek érte, inkább eladtam fillérekért
-
bardi
senior tag
Ha már benzin, életemben először kifogytam belőle

Km alapján el kellett volna még mennie, de úgy tűnik télen túl sok párolgott el a tankban.
Vagyis ez így nem teljesen igaz, át kellett kapcsolnom tartalékra, amit még sose csináltam. Remélem túl sok retekkel nem ment tele a karburátor, mert a tartalékot még egyszer sem nyitottam meg rajta, az előző tulajnál meg állt két évet, tehát annak a csöveiben lehet vagy 4 évnyi retek. -
GTVili
tag
válasz
Zsírkrétamen
üzenetére
Jó-jó... de a kulcsot is hagyd itt hozzá...
-
bacus
őstag
válasz
Zsírkrétamen
üzenetére
ha, ha, öreg. Csibe vagy még, tojáshéj még a popsidon

-
válasz
Zsírkrétamen
üzenetére
Te öreg ...haha ....
Amúgy én ki próbálnám , olyan csúnya az a Transformers eleje , hogy már tetszik

-
Zsírkrétamen
senior tag
Ezt csak úgy itthagyom
Jó cucc, de túramotorhoz vagyok szokva, fáj mindenem, öreg vagyok én már ehhez.
-
Laraxior
titán
Szerintetek mennyi ideig áll el a benzin a tankban?
-
macilaci78
nagyúr
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Ez a semmilyen felhasználás relatív. Anno kértem az oktatót, hogy gyakoroljuk az emelkedőn való elindulást. Budaörs meredekebb részét 30-as övezetben utcahosszon volt rá lehetőségem, kb 60 elindulást csináltam meg, sokukat nem elsőre.
-
mattheus
őstag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Köszönöm szépen a válaszodat!
Bevallom már azon gondolkoztam, hogy rosszul váltok és tettem esetleg valami kárt a motorban, annak ellenére, hogy véleményem szerint vajpuhán és nagyon odafigyelve kezelem a rendszert. -
Zsírkrétamen
senior tag
válasz
Madball
üzenetére
Általában akkor csinálja, ha legalább 2 napig nem használom a motort. Holnap pont megyek Győrbe és terv szerint csak szombat este megyek a motoromért, szóval szombat este kiderül, csinálja-e. Szerencsére egy motorkereskedésnél marad a motor, szóval ha csinálja, legalább lesz a közelben egy hozzáértőbb. Napok óta rémálmom is van miatta, hogy 2 napig otthagyom, ráadásul megcsalom egy másik motorral, tutira meg fogja bosszulni és be se fog indulni
Szerencsére Győrben is van szervizem, de a város másik végén, szóval nem szivesen tolnám el odáig. -
Madball
csendes tag
válasz
Zsírkrétamen
üzenetére
Füst vagy gőz? Füst oka nem lehet, hogy valahol a leömlők/kipufogó környékén van hidegen tömítetlenség, ami a hőtágulás miatt hamar megszűnik?
-
mattheus
őstag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Köszönöm a válaszodat!
Ezt honnan lehet sejteni ilyen biztosan?
Én rendkívül zöldfülű vagyok és ezért én az autós tapasztalataimból indultam ki. Ott amikor fent fog a kuplung, akkor az már jelezte, hogy az idő közeleg...... -
Topiccsendőr
addikt
válasz
Pttypang
üzenetére
Rugo hosszat merd le, a manualban megadja, mekkoranak kell lennie. Csak akkor csereld, ha mar akkora meretvaltozast szenvedett el, ami nem megengedett. A tobbirol nincs tapasztalatom.
A femlamellakat akkor csereld, ha hullamosak. Elkopni nem nagyon szoktak. Merd ki oket egyenes feluleten, marvany vagy uveglapon.
Ezutan valszeg le kell merned az egesz pakk vastagsagat, hogy stimmel-e -> manual -
Topiccsendőr
addikt
válasz
Zsírkrétamen
üzenetére
Sajnos a hibajelenseg egeszen pontos leirasa nelkul nem tudunk kozelebb jutni a megoldashoz. Emellett ossze-vissza talalgatunk, mert a leirt hibajelenseg a fizikanak ellentmond, ami csak ugy lehetseges, ha a hibajaenseg nem jol van leirva.
Ez felrevezeto
De sztm vmi a leomlon van, ami leeg rola. olaj is lehet, fekolaj, viz. Akarmi. -
Ha az idei szezonban cserelnek kuplungot, erdemes a teljes szettet venni, valamelyik kerulendo? Rugot is mindig cserelnek a lamellakkal? Itt a gyari/utangyartott kozott viselheto az utangyartott? 2001-es cb600s az alany

-
Topiccsendőr
addikt
válasz
macilaci78
üzenetére
A fogaspont nem allithato. Irta, h a kar jateka stimmel. A bowdennek csak a kar holtjatekat allitod.
-
Zsírkrétamen
senior tag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Ezen már túl vagyunk
Ezt válaszoltad erre: "Amit itt leirtal, az hiba. Ezt minel elobb meg kell oldani. Erre koncentralj"
Én koncentráltam rá, mivel semmi rendelleneset nem tapasztalok, így csak koncentrálni tudok, szervízbe meg nem voltam, leírtam miért.Akkor mi nem tömíthet még, ami nem vízzel kapcsolatos?
Az, ha mondjuk 3-5 percig füstöl, és ez mondjuk azért van, mert a víz kifolyik valami meleg felületre, akkor azt látnám. Ekkora füstöt jelentős mennyiségű víz kell hogy okozzon, mindezek ellenére a kiegyenlítő tartályból nem fogyott víz az elmúlt 1 hétben. Kb 2-3 deci ment bele, nem sok, és még mindig ugyan ennyi van benne. Akkor füstölne így, ha az a 2-3 deci ki is folyt volna.(persze már bánom, hogy a vasárnapit nem videóztam le, egyrészt, most nagyobb volt a füst, nem csak elölről látszódott hanem több irányból, sokkal tovább is tartott...mert ugye amiről nem készült kép/videó, az meg se történt, meg nemisúgyvót')
-
macilaci78
nagyúr
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
macilaci78
üzenetére
Vagy szimplan a leomlore csopog vmi.
Ha ennyire fustol egy elektromos dolog, az mar reg hibakodot dobna. -
macilaci78
nagyúr
válasz
Zsírkrétamen
üzenetére
Lehet, hogy egy olyan funkcióhoz köthető, ami közvetlenül indítás után aktív és hamar inaktívvá válik.
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
Zsírkrétamen
üzenetére
Meleg allapotban nem tud szivni a hutorendszer.
Ezert hivjak tagulotartalynak a tagulotartalyt. Ha meleg a huto, oda tagul a folyadek.
HIdeg allapotaban a huto visszaszivja a tagulotartalybol a folyadekot. Forditva nem tud mukodni.
Ha mindig fustol vmi elindulasnal, az azt jelenti, hogy ott valami nem tomit. -
mattheus
őstag
Sziasztok!
Segítségetek szeretném kérni.
Fél évvel ezelőtt vásároltam egy Honda CB125R típusú motorkerékpárt (3.5 éves jelenleg), miután letettem a B125-ös vizsgát. Azóta kb. 1200 km-t tettem bele, de csak azért nem többet, mert az időjárás nem engedte.Most voltam a harmadik Safety Hungary vezetési tréningemen (két alap és egy cross), mert próbálok minél biztonságosabb résztvevője lenni a forgalomnak, viszont most először tűnt fel nekem az, hogy a tréningen használt motorokhoz képest a kuplungkarom szerintem jóval magasabban fog. Csúszást (még) nem tapasztalok, de közel sem érzem, hogy lenne benne még tartalék. Nem vagyok egy műszaki zseni (sajnos), de honnan tudom eldönteni, hogy gond van vele vagy hamarosan gond lehet vele?
A kuplungkarnak van holtjátéka. Igaz mérőszalaggal nem néztem, de 1 cm megvan (gépkönyv alapján 10-20mm között kell lennie).
Tudom, hogy ez használatfüggő, de ha esetleg számít, akkor a motorban kicsivel több mint 9E kilométer van jelenleg.
Illetve nagyságrendileg ez mekkora kiadást jelenthet, ha ezzel hamarosan teendőm lenne ? -
Zsírkrétamen
senior tag
válasz
macilaci78
üzenetére
Fehér, és égett. Ha valami kábel lenne, akkor valami nem működne, plusz mindig csinálná.
Én is kábelre gyanakodtam, mert ugye tavaly az egyik biztim tönkrement, amin a szivargyujtóm van, és ezzel egyidőben tönkre is tette az akksimat. Lett biztosíték cserélve meg új akksi is, viszont nem lett kiderítve, miért történt mindez.Plusz, télen próbálgattam a markolatfűtést, és amint bekapcsoltam, le is állt a motor. Bár, pár héttel később próbálva meg működött minden gond nélkül. Minden esetre se a szivargyujtót se a markolatfűtést nem használom azóta se, biztos ami biztos
Tavaly egyszer elment a kijelzőm és vissza se jött csak újraindítás után, de idén is már ment el, pályán, kb 160-nál este. Elkezdtem azért aggódni, hogy ha most le is áll a motor, akkor hogy vergődök ki a leálló sávba, de amíg ezen gondolkodtam visszakapcsolt magától...
Az a baj, hogy amíg nem konstans produkál valami hibát, addig nem tudok vele mit kezdeni, mert a szervízben nem fogják megtalálni a hibát. Ezek ilyen havi 1-5 alkalmak
-
macilaci78
nagyúr
válasz
Zsírkrétamen
üzenetére
Nem emlékszem, milyen színű a füst?
És milyen szagú?Lehet, nem is valami folyadék párolog, hiszen még minden hideg a motoron közvetlenül az indítás után. Elektromos gond? Valami vezeték ég valami miatt, amíg indokolatlanul nagy áram folyik át rajta, aztán indítás után a hozzá tartozó funkció is megszűnik. Ha autó lenne, izzítógyertyára gondolnék, vagy karburátornál elektromos szívatóra.
-
Zsírkrétamen
senior tag
válasz
MMiklos86
üzenetére
Ez amúgy simán lehet
Múlthéten odaszokott hozzánk egy macska, akit vasárnap sikerült kiűzni...bár lány macska volt, meg nekem ott van idom...de el tudom képzelni hogy valami kitekert szögben sikerült neki, macskák, bármire képesek.Egyébiránt, miután feltöltöttem a kiegyenlítőtartályt, ugye meleg állapotban felszívta a tartalmát, de miután visszahült, visszament a folyadék. Lemostam hétvégén, átnéztem alaposan, folyásnak nincs nyoma, aztán a szervízt is lemondtam (egészségügyi okokból, meg mert nem fogyott a tartályból). Múlthéten sokat nem motoroztam, tán 1-2 napot, vasárnap viszont megint füstölt, most viszont sokkal látványosabb volt, elölről-felülről, oldalról a hűtőventinél, meg az ülés alól. Párom is kint volt, néztük vagy 5 percig, majd úgy itéltük hogy elindulunk, majd abbahagyja
Azóta megint nem csinálja (most már járok vele minden nap), és reggelente mindig ránézek (még hideg állapotban) a kiegyenlítőtartályra, még mindig tele van, tehát nem fogy belőle. Egyenlőre jóvanezígy', 5. hóban úgyis műszaki, gari hosszabbítás, meg szervíz lesz...Sikerült leoperálni otthon az olajsapkát is, nem láttunk semmi rendelleneset. 5ekm van benne a legutóbbi csere óta, ez látszik, de ezt a hónapot már kihúzza, szerintem 1-2e-nél többet úgy se megyek addig.Rush77: Igen, de esetemben ez közvetlen napi első indítás után van másodpercekkel, tehát még nem meleg a motor, reggel sem korán indulok tehát már 10+ fok ban (plusz odasüt a nap, szóval ha előző nap esett is, száraz motorra ülök fel reggel) és az eső sem esett.
-
Rush77
aktív tag
válasz
Zsírkrétamen
üzenetére
most megnézve a videót nekem a rutin pályán volt ilyen szombaton.
A GSR ugyanígy füstölt/gőzölgött és eléggé égettes szaga volt. Szóltam az oktatónak erre ő annyit mondott, hogy ez csak gőz mert esik az eső és a hűtő meleg.
Mondtam, hogy hát akkor jó. Nem az én motorom és én szóltam 
-
Rush77
aktív tag
Köszi mindenkinek az infókat és tapasztalatokat.
-
MMiklos86
csendes tag
válasz
Zsírkrétamen
üzenetére
Látom, régi történet és alaposan kiveséztétek közben. Annyit tennék csak hozzá, hogy hasonló élményem volt a GSX-S1000-rel. Csupasz motor, négy leömlő, egyik nap indításkor rövid idő után elkezdett füstölni az eleje. Frászt kaptam, meg büdös is volt, de egy idő után abbahagyta. Ahogy közelebbről néztem, láttam (éreztem) hogy mi történt: lepisálta a leömlőket valami rohadt macska, aztán ahogy átforrósodtak elkezdtek füstölni.
Lemostam alaposan. A hosszú távú megoldásra a feleségem jött rá, odatett néhány csokor levendulát a beálló köré. Azóta ignorálják azt a részt a macskák.
-
MMiklos86
csendes tag
válasz
Rush77
üzenetére
Tegyen le egy nagyobb összeget készpénzben, vagy pedig az azonnali utalások világában utalja át a vételárat, a próbaút végén visszautalod. Nem ajánlom e nélkül.
Mikor az első motoromat hirdettem, rögtön jelentkezett egy tesztpilóta. Látványosan nem érdekelte, amit mondtam a gépről, csak a próbaútra volt ráfeszülve. Néztem az embert, 100%, hogy nem hozta volna vissza. Ott veszekedett velem, hogy engedjem menni rajta, még jó, hogy nyilvános helyen voltunk. Azóta csak kereskedésnél, beszámítással veszek motort, nem kell a stressz.
-
vendingo
veterán
válasz
norbert1998
üzenetére
Nekem az sv egy fiatal elsőmotoros suhancnak lett eladva, a próbakörön 10 méter után majdnem elvágódott, pénz ott volt nálam. Imádkoztam, hogy legalább élje túl a próbakört.
Az africa-t amikor vettem meg majdnem magamra borítottam, mert nem voltam hozzászokva a nagy tömeghez és a magas súlyponthoz. Úgy kapták el, hogy megbírjam tartani. -
norbert1998
nagyúr
válasz
Steven
üzenetére
Hát emlékeim szerint itt volt akinek elborultak a motorjával próbakör alatt ... szvl nem játékból írják gondolom.
Jelen, így lett Pegasom

Úgy akartam indulni vele, mint a 125-össel, csak a 650 egyhenger többszörös nyomatéka és a hűvös aszfalt egy határozott arconpörgést okozott.
Utűna egyébként amikor a V-Strom-ot vettem, nem is akartam próbakörre vinni, majd akkor, ha ki van töltve a papír (nyílván azt nem mondtam, hogy elestem az előzővel, csak hogy az ismerősök között volt ilyen). Erre azt mondja az eladó, mitől félek, menjek már
Mondanom se kell, 6000 fölé nem prögettem
És meg is lett véve.
Azóta mentem már több mással is, mások motorjával is, haverokéval, haverok nevében motorvásárkor más eladókéval, stb... Bár ekkor eleve úgy megyünk, hogy én vagyok a "hozzáértő haver jogsival". -
chess001
aktív tag
válasz
dellfanboy
üzenetére
-
macilaci78
nagyúr
válasz
bacus
üzenetére
Kölcsönadás két tanuval, egyiket a vevőjelölt hozza, óra-perc, km-óraállás, felelősségválallás, kitétel, hogy sérülés esetén a hirdetett vételáron veszi meg a próbakör utáni állapotban.
Amikor az SH-t mentem megnézni, jött velem a szerelő, akihez a BWS-t is hordtam és aki hallotta, hogy eladó az SH. Egyikünknek sem volt direkt kapcsolata az eladóval. Az eladó kérdezte, mit vezettem eddig? A kis BWS-t, ami a jogsihoz kellett, Fazer-t és megkerültem Budán egy tömböt egy NC750-nel.
Annyit mondott, hogy ésszel, mert ebben van erő is a BWS-hez képest, meg van alatta fék is. Megkérdeztem, merre menjek, mert nem ismerem a környéket, megmondta, arra mentem. Mondjuk, nekem egyszerűbb volt: bármi előrelépés volt az smkp-hez képest, csak azt néztem meg, elférek-e rajta, rosszabb-e valamiben.Én azt gondolom, ha valaki rendesen ki akar próbálni egy esélyes típust, akkor béreljen egyet egy-két napra és menjen el vele néhányszáz km-t. Kereskedésben 10-30 perc alatt csak a nagyon nyilvánvaló ellenérvek fognak kijönni, vagy nagy rutin kell, hogy ennyi idő alatt is legyen egy korrekt vélemény.
-
dellfanboy
őstag
válasz
bacus
üzenetére
ehh, és még 'híres" motoros celeb is. nagyon jóó. ez kb olyan mint a dodor féle használt teszt:
írj ha tesztet akarsz és van vmi érdekes motorod, dodi meglovagolja.hát a fszmat azt. te ingyenélőnem akarok ennyi kattintás a tb-re hogy kitaláljam ki ez az arc, de vki linkelje má be
-
bacus
őstag
válasz
Rush77
üzenetére
Nézd a másik oldalát, odajön egy idegen, majd próba címén elviszi a motorod, hagyhat nálad egy személyit, de mire mész vele?? Aztán eltelik fél óra, de ő sehol, te ott téblábolsz az út szélén és várod, ő meg közben átmegy 3 véda kapu alatt 160-al, majd megáll egy kávézónál ahol el is borítja a motort, csak kicsit sérül pár mélyebb karc a tankon, letört visszapillantó, esetleg kuplung kar, irányjelző.
Visszajön vele, majd közli, hogy sajnos úgy érzi nem az ő motorja..., te próbálod kifizettetni vele a kuplungot, visszapillantót, de ő leszar, mi köze hozzá, megy. Nincs mire rendőrt hívni, igazolványát is jobb ha vissza adod, nem tarthatod ott, mert még neked lesz bajod. Ráadásul ő tudja, te hol laksz.. Aztán egy hétre még jön egy pár száz ezer bünti is.
Amikor a v-stromot árultam, a fele csak próbálgatni akarta. Aztán jött egy barát, hogy figyi az újságíró haverja pont ilyet akar, 100 éve ismeri, nagyon jó fej, ha jövök haza egy túráról kanyarodjak felé, nyugodtan adjam oda próbakörre, mert tuti megveszi. Oda mentem, kihozattam a kocsi kulcsát, ne csak ott álljak az út szélén, beültem a kocsiba. Ő elment én meg fél óra múlva már kezdtem ideges lenni, egy örökkévalóságnak tűnt. Visszajött, majd közölte, hogy kurva jó, de ő újat akar, csak ki akarta próbálni milyen egy ilyen 15 éves..
Most 559 cikke van a Totalcar-on, de erre a genyó átvágásra, amiben lehet a barát is benne volt..., erre nem tudok jó szívvel vissza gondolni.
Senki másnak nem volt próbakör, se előtte, se utána, de erősen próbálkoztak páran. Menjenek a szalonokba próbakörre. -
Rush77
aktív tag
@Steven, @Apophis, @dellfanboy
Köszi.
Akkor ezek szerint érdemes kp-val menni.
Vásárlásnál fogok magammal vinnimég egy embertolyat aki ért hozzá, csak egy 3 perces üléspróba nem biztos, hogy ugyanazt az eredményt adja mint egy 5-15 perces menet közbeni -
Apophis
őstag
válasz
Rush77
üzenetére
Én a CB500 és ER6-N párosról tudok nyilatkozni: ideális kezdőmotorok. Olcsó, üzembiztos, egyszerű, alul gyenge, felül már minimális mókára alkalmas, remekül meg lehet rajta tanulni motorozni. Egy A jogsival ezek teljesen vállalhatóak. Mivel olcsó kezdőmotorok, rengeteg a lelakott példány, nem tudom, mennyire lehet még jókat kifogni.
-
Apophis
őstag
válasz
Rush77
üzenetére
A próbakör nálam mindig úgy működött, hogy a kezembe leszámolta a kialkudott árat, aztán vihette. Addig max üléspróba. Ez általános gyakorlat használt motor eladásnál, mert banális módon össze lehet törni, és nem lehet kiszűrni a szinte nulla gyakorlattal nagymotort venni akarókat.
Kereskedések szintén meg szokták kérdezni, mid volt eddig, vagy mivel érkezel a teszt helyszínre, mert érthető módon nem móka nyeretlen kétéveseknek 150-200 lovas vasakat adni, még ha van is rajtuk CASCO (ha töröd, az önrészt fizeted, de ez nekik kiesett idő és macera).
-
dellfanboy
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Rokon topikok:
• Robogó, kismotor
• Nagyrobogósok baráti topikja
• Elektromos autók - motorok
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Proxmox VE
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- BestBuy ruhás topik
- PlayStation 1 / 2
- Konteó topic
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- Xiaomi 15 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 27% - Dell S2721NX IPS Monitor! 1920x1080 / 75Hz / 4ms / FreeSync
- 278 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5080
- Gamer billentyűzetek /Akko/Monsgeek/Montech/Asus/SteelSeries/Ozone/Deltaco/DE/UK/Számlával!/
- BESZÁMÍTÁS! ASUS Z170 i7 6700K 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660Ti 6GB Rampage SHIVA DeepCool 400W
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

.
Motor 50e-ig, autó 200e-ig adható el, felette már mindenki hüledezik, meg rá sem kattint a hirdetésre. Brit 500x csoportban sokan vannak 300 e km felett, folyton töltik fel a km óra állásokat
szóval Magyarország így szeretlek téged, dolgozni senki nem akar csak állítunk egy szinkront 50-100ezrekért, az a nagy tudás itthon

A bio komponens csinálhat bajt, illetve fém tankot rozsdálhatja a víz, amit felvesz a benzin.

Mondtam, hogy hát akkor jó. Nem az én motorom és én szóltam
És meg is lett véve.