Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- gerner1
- Gurulunk, WAZE?!
-
LOGOUT
Motoros topik

Hirdetni a Hardveraprón lehet, nem a topikban!
Országos motoros rendezvények
Új hozzászólás Aktív témák
-
Apophis
őstag
Valaki megy ki mostanában Louis-ba?
-
bacus
őstag
válasz
yodamastah
üzenetére
A yt sok mindennel tele van. pl a Vstrom klubban (ahol még mindig tag vagyok), nagyon trendi volt bizonygatni, hogy teljesen felesleges plusz pénzt adni az ezresért, mert a 650 pont ugyan azt tudja.. Ez ilyen önmegnyugtatás a 650-eseknek, hogy ők csinálták jól, nem költöttek feleslegesen, inkább benzinre költenek. Ezt mondjuk már több helyen olvastam, hogy NEM éri meg a drágább motor.. de akkor miért nem jawa mustang? Ott legalább nem is kell megfordítani a váltót, eleve fent az egyes és lent a kettő-három, tisztán mint a pályán...
Nem kell felgyorsítani, itt tized mp-ket azzal lehet csalni, hogy épp kicsit később indítod a számolást, hiszen csak az elbaxott startot nem akarja bele számolni, meg épp 98-nál állítja le a stoppert, mikor az még gps szerint csak 90.
A gyári adat (vmelyik hivatalosabbnak tűnő oldalon) 5mp volt, nyilván a suzuki gyár rosszabbat adott meg, hogy a sok tulaj majd fél mp-el jobbnak érezze magát. Elvégre itt mindenki jobban vált mint a gyári pilóták. De ezen is túl lehet tenni, mert a yt és a papír mindent elbír, már van 3,8s adat is.... Ezek szerint a 4,6-t mérők mind béna kacsák, mert a 8 tized, az kurva sok...
A másik kérdés, hogy mennyire életszerű ez a 0-ról 100-ig gyorsulási adat? Mikor teszed vissza 40-nél egyesbe, hogy jobban gyorsuljon a 650-es??? Mert szerintem 1000 emberből 1 váltana vissza egyesbe utcán, itt már sokan a harmadik fokozatban vannak, előzésnél jó, ha egyet visszavált. A nagyobb ccm meg bírja még hármasban is, nem lesz sok különbség a gyorsulásnál, sőt lehet időt is spórol, hogy nem kell váltani. A cvt-nél sem kell váltani, ezért tűnik talán úgy, hogy nagyon megindul, mindig.
De én pl még egyáltalán nem vezettem burgman-t, semelyiket.No tegye fel a kezét aki visszarakja egy előzésnél 40 nél egyesbe a vstromot?!
pietrrr: én legalább fel tudok mutatni 40e megtett km-t a vstrom 650-el. Lehet jobban ismerem, mint itt sokan a yt-ról. Nem tudom mennyire volt lekotlott az enyém, sztem ment úgy mint a többi, pontosabban mondva pont annyira nem ment mint a többi. De én legalább bevallom. Nem ez volt a legnagyobb hibája, nem is emiatt adtam el. Nekem a szar fék amiből elég lett. (de tudom, másnak az is kiba..ottul fog)
-
válasz
yodamastah
üzenetére

Nem ertem, most mirol "vitaztok" ?
Mindenki gyurja ki magat rettenetesen brutalisan es toljatok a motort szazig
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Azert van meg csoda: oem aprts rendelest leadtam tegnap reggel es ma reggel a kezembe nyomta a futar a csomagot budapesten
-
törölt tag
Még nem próbáltam, meg nem is aktuális a váltás, de ha most kéne új motort vennem, ezt venném.
Indian Super ScoutHa meg használtat vennék akkor ezt
Indian ScoutAz újnak kicsit jobb a dönthetősége, 33° a 31-32-vel szemben.
Tetszik cruiser külső, lehet pakolni bele többnapos túrára (vagy levenni a plexit és a dobozokat 1 napos gurulásra), adja hogy szép V2-es blokkja van és hogy mindössze 260 kiló. Lehet vele dinamikusabban menni mint egy 400 kilóssal.
-
bacus
őstag
Egyelőre nem akarok láncos-t. Tetszik a kardan karbantartás mentessége. Főleg hogy az enyémre örök élet gari van..
Fiatalabb 1200 GS nem sokkal fiatalabb, 1250-t nem akarok, kevesebb km -el nézegettem már..
Szerintem meg 5-8 évig jó ez, utána meg hátha lesz valami jobban kinező 1300gs utód.Kriszti: progresszív volt elől, de én a 1050 gyári első rugoirol mondtam, hogy őssze ül fekezeskor. Olyan mint a fiatal csikó, le akart dobni.
-
kriszti21
csendes tag
válasz
bacus
üzenetére
Másik kevesbb km-es GS?

Esetleg ha japán vonal elektromos futóműves jobb cuccokkal gsx-s1000gx, africa twin, tracer 9 gt+; ha V motor, akkor Multistrada. Sajna 1000-es DL-ek se sokkal jobbak futóműben, mégis csak azok is a budget motor vonalat képviselik, GS után pláne fájdalmas lenne.Amúgy lineáris rugó került bele? Ha igen, azzal is összeült nagyon a DL eleje?
-
törölt tag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Igaz
-
bacus
őstag
válasz
kriszti21
üzenetére
40e km-t raktam egy ilyen k4-be. Rugó elől hátul cserélve volt.
Nekem nem kell bemutatni a típust. A legkisebb mra plexi vettem rá.Nem volt igazi összehasonlítási alapom, szerettem, de már 4 éve nincs, pár motort azóta próbáltam, sose vennék 650-t. 1050-t talán, de nagyon szoknom kellene, ahogy össze ül az eleje a GS után.
Igazából bajban is vagyok, hogy mit vennék a mostani után, mert még nem találtam olyat, amire rá is ülnék. A motorban 90e van most, 7 éves, minden szempontból passzol hozzám. 40e km -t raktam ebbe is, de még 100e-t fogok legalább.
-
törölt tag
válasz
-Mosquito-
üzenetére
Az a kulonbseg nagyobb sebessegnel jon ki igazan, allo rajtnal szinte csak a gumi tapadasa a szuk keresztmetszet 600 es 1000 ccm-es motorok kozott.
Pl:
Honda CBR600RR does 0-60 mph in 3.28 seconds
Honda CBR1000RR 0-60 mph in 3.09 seconds6%-kal gyorsabb az 1000RR 0-60-on (mph), de 66%-al nagyobb a loketterfogata.
Direkt azonos kategoria 1-1 kulonbozo meretet hasonlitottam ossze
-
kriszti21
csendes tag
válasz
bacus
üzenetére
Simán megy a DL650 gyári állapotban 200at óra szerint, csak ne legyen szembeszél és oldaldoboz, mert azok nagyon lefogják, ott már a blokk ereje nem tudja leküzdeni az "aerodinamikát". (Meg ne a gigatikus túraplexi legyen rajta
)Amúgy 60-70km/h-tól kb. 10-et téved pluszba az órája 120-130km/h-tól már inkább 15-öt felé megyünk, 160 km/h-tól már gyak fix a 15-ös tévedés, de az első gumi profiljától is függ a szám melyik oldalán van. (Tehát kb 185 körül van a gps szerinti vége.)
A hátsó rugója pedig ismert tény, hogy nagyon gyenge kb 60-70kg emberre van kitalálva. Motoros cuccos 85kg-mal óra szerinti 160-nál jön elő a gyári futómű/rugó kombó miatti bizonytalanság, 180-nál jön elő a teljes elkönnyülés, majdnem csutkára tekert rugóelőfeszítéssel (ami amúgy szereti elfosni magából az olajat, tehát hamar bukja az ember az állítási lehetőséget és visszakapod a "gyári" 60kg opciót). A fenti számokat a futómű állapota nagyban befolyásolja, akikkel eddig beszéltem az telóolajat max akkor cserél ha elfosta az olajat (pedig a "gagyi" nem patronos telóknál esélyed sincs egy kisebb viszkozitású olaj után állítani csillapítást), a hátsó gátlóhoz meg tuti még annyira se nyúl hozzá. 12e km után már erősen érzem, hogy elfogyott az olaj élettartama az első telóban és előjön mindenféle plusz bizonytalanság a motorból.
Szerintem elég jól tol alul (kategóriához képest; 8,5-9e rpm-től valóban el kell felejteni viszont), nyilván nem hozza a boxer szintjét. 3e rpm alatt V2-t meg minek akarsz használni (jó esetben elinduláson kívül és kocsik között akrobatikázások kívül nem lát 3e alatti rpm-et a motor), ezek sose ott élnek, de a sor4 se csinál semmit 3e alatt/körül kivéve, hogy selymesen duruzsol. Amúgy ha van TRE a motorba megy egészen szépen 3e alatt is, a retard gyújtás sokat elvesz tőle abban a tartományban.
-
bardi
senior tag
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
yodamastah
üzenetére
De, nyugodtan bele lehet pofazni, a forum lenyege a fact check. Azzal lesz mindenki tobb. A koritest le lehet hamozni olvasasnal.
-
bacus
őstag
válasz
bardi
üzenetére
Sztem a gyári adat 5mp felett van. Nekem K4 volt, nem tudom változtattak e pl a váltón vagy az áttételen, mert ha nem kell harmadikat kapcsolni, akkor lehet be tudnak menni 5mp alá, mondjuk a 60kg körüli riderek.
Találsz videót ahol a 650 jobban gyorsul mint az ezres.., meg végsebességre 200 a 650-nek. Ezek mind nem igazak, legalábbis a gyári állapotnál. No meg az óra mit mutat az pl mennyire valós? Az egyik videóban pl 107 ig nézi, mert szerinte akkor megy százzal, és így is 4,6 mp "mér". Az én K4-m alattam pl 140-150 óra szerinti sebesség felett annyira kikönnyült az eleje, hogy én nem mertem tovább gyorsítani. A 2017-es 650-est dobozokkal kipróbálták újonnan, 170 körül volt a max sebessége óra szerint.
Egyik makot találkozón kint volt a MAMI kamionja, ott mértünk motorokat, sokan hozták a vstromot is, hogy az övé nagyon megy, volt ami csak 52 LE-t tudott.
Azért ez messze elmaradt a gyári 69 LE adattól, amit egyébként egyik sem tudott. Olyan 63 LE körüli volt a legerősebb.. Én a mostani motornál sem tudom hozni a 3,2 mp 0-100 -t, se gyorsváltóval, se anélkül..
A yt-on van videó ahol 4,25 mp-t mér a GS-re valaki, miközben a másik 4,6mp-t a dl650-re... de azt látom, hogy a kis dl650 nagyon nem ellenfél semmilyen tartományban.. -
bacus
őstag
válasz
yodamastah
üzenetére
"és nem vagy képben hogyan kell egy motort vezetni"
Megbántottalak? Vagy csak próbálsz sértegetni?igazad van.
[kép] -
yodamastah
őstag
válasz
bacus
üzenetére
"Dehogy tud a dl 650 4sec-t, 5 fölött van az jóval !! Ne keverd az ezressel."
"De mindegy is, hagyjuk a tényeket..
"Nem keverem az ezressel. Az hogy túlsúlyos vagy, és nem vagy képben hogyan kell egy motort vezetni, attól nem lesz tény hogy rosszabbul gyorsul a DL mint egy Burgman. Alattad a Burgman is sokkal rosszabban gyorsulna.
-
bacus
őstag
Ja igen, alattam meg a vstom 6 sec felett tudott, köszönhetően a nagy beleimnek és súlyomnak.
Szoktam is mondani, hogy én mindig két személlyel motorozom.. -
bacus
őstag
válasz
yodamastah
üzenetére
Dehogy tud a dl 650 4sec-t, 5 fölött van az jóval !! Ne keverd az ezressel.
Szerintem a dl 650 nem megy jól !, gyakorlatilag 3e alatt szar, 6-7e körül van benne élet, ami hamar lehal. Igen kell használni a váltót, sőt többször is kell, mert kettesben nem tud még százat, pont el kell váltani.
Magam sem tudom mit akartam mondani
, de a tény az tény, burgmanos megindul, 4-en el is szakadtunk mindenkitől. Valahol még megvan a sisakbeszélők közötti felvétel, de lehet mégse, de a fülemben most is hallom ahogy Steven kiabál, hogy gyorsul a burgmann, ezt nem hiszem el.. De mindegy is, hagyjuk a tényeket..

-
yodamastah
őstag
válasz
bacus
üzenetére
"Bacus azt akarja mondani ,hogy a burgmanos sráccal 40 emberből csak 3-4 ember tartotta a tempót "
Lehet ezt akarta mondani, de nem ezt mondta. Hanem hogy a Burgman 650 jobban megy Mint a DL650. Nem megy jobban. DL olyan 4 sec alatt van százon, a Burgman meg 7 körül. 80-120 km/h 3sec vs 5sec. Ég és föld a kettő. Az hogy a DL-en a sebességváltót is kell használni ehhez... hát igen kérem, ezt hívják motorozásnak.
-
csongi
veterán
válasz
7Sony7
üzenetére
Nehez javasolni.
130 a szoci motoroknal rendszerint orosz rulett volt.
Mai 130 as motorozashoz sokkal komolyabb motor kell. A forgalom jelentosen megnott, a fekek sokkal nagyobb hangsulyt kapnak.Szoval az elvarasod, hogy 650 burgman kornyeke legyen, az erzes, azt 800ccm tol felfele talalod meg a regebbi vasakbol.
A burgman attetele nyomatek csucshoz kozel tartja a motorot, ezet dinamikus az erzes. Valtoval, ugyan ezt sok gyakorlassal odefigyelssel lehet elerni.
A CVT-nem kell gondolkozni, huzod neki es megy.TDM 850, Diversion 900,
600 sor 4 fordulaton megy. 50 rol jol huz ha van fordulat, 140 sima liba.
Bandit, Hornet, CBF. Vagy Yamaha FZS600, ez mar 95Le.650 V2 nyomatek van, Le keves. 50 rol jol huz, 140et lekezelik.
DL650, NT650V. NTV650...650 egyhenger, nyomatek van Le keves.
50 rol jol huz, 140 elfogy utalja.
F650, Tenere, Pegaso.Sor2.
R5, CB, fordulaton megy. 140 nem a kenyelmes zonajuk.
r6, minket oldalon megoldja, amit kell.Dl 650, r6, kilog, egy milla felettiek
A tobbi elerheto 5-800 ezres arsavban.
-
válasz
yodamastah
üzenetére
Bacus azt akarja mondani ,hogy a burgmanos sráccal 40 emberből csak 3-4 ember tartotta a tempót .
Ebből két dolog jön le a burgmanos jól nyomta a kanyargos utakat a többiek meg nem
Amúgy én előttem ment és vicces volt látni hányszor ült össze alatta a futómű ...az állatja .. az annyit bírt többet nem ,hát én őszintén nem hiszem ,hogy mernék vele így menni....
Itt a lényeg az szerintem azt akarja mondani a bacus ,hogy aki tud motorozni az átlag motorost le nyomja vele. (ismétlem átlag
)Szvl ez nem rád vonatkozik....
-
7Sony7
addikt
válasz
macilaci78
üzenetére
Ja, nem is gondoltam. Mentem egy 600 as Diversionnal, de nem tűnt ilyen erősnek a motorfék. Igaz, nem is pörgettem nagyon...
20 nál szétold? Nem is figyeltem még, a burginál mikor, nem feltűnő.
Ja, a feltartást úgy értettem, hogy ha elbamulnék, kuplung, egyes, kuplung, jó, ez nem sok idő, de ennél meg, ahogy ráteszem a kezem a kormanyra, azzal a mozdulattal meghúzva, úgy megindul, hogy méretéhez képest meglepő. -
macilaci78
nagyúr
válasz
7Sony7
üzenetére
Határozott a motorfék, de egy 600-as Frazerhez képest lófütty.
Azért amikor a sor4-et csukod el 10 ezernél, az meg tud viccelni. Egy egyhengeres robogó barátságosabb.
Amit szokni kellett inkább, hogy lassulásnál a kuplung 20 km/h-nál old, tehát a lassú gurulásnál nehezebb a kontrollt megtartani.Motorral miért tartanál fel bárkit is? Megszokod a lámpajárást, időben taposod az 1-est, 30 felett elváltod... Persze ne fulladj le, de csak gyakorlás kérdése.
Kényelmes a CVT városban, de én személy szerint nem éreztem hátrányát a váltogatásnak. Melósabb, de még mindig kényelmesebb, mint biciklin. -
7Sony7
addikt
válasz
macilaci78
üzenetére
Köszi az infót, b verziónak jó lesz ez is. Csak hát a régi beidegződés, egy szép csupasz sor négy vagy v kettő... Na de majd lesz valahogy. Amúgy tényleg könnyű megszokni, hogy nem kell váltani. Főleg lámpánál indulásnál. Nem is tartok fel senkit.
Szóval a robogózás tetszik, csak lenne motor alakja. 
Neked is olyan durva a motorfék? Ha teljesen visszatolom hirtelen, odab@sz.. -
bacus
őstag
válasz
yodamastah
üzenetére
4 éve nincs vstromom, de én nem a kanyarokra értettem, egyenesben is elmegy a burgonya a 650-től. De mindegy, biztos van aki egy 125-össel is tarja a tempót. Nem akarok meggyőzni senkit.
-
macilaci78
nagyúr
válasz
7Sony7
üzenetére
Egy SH300-at hajtok, városban az is vigyorgós, 50-ről még ugrik a hab testem alatt. 80-nál kezd el elfogyni, de országúton is lehet vele érvényesülni, csak kell némi előrelátás az előzésekhez. Plexi nélkül 110-nél már rendesen ellen kell tartani a közegellenállásnak, nem volt kedvem jobban menni, illetve ott már inkább csak cammog a mutató.
Váltós motor sose fogja hozni azt a gondtalan közlekedést, amit a CVT. Két fékkar, egy gázmarkolat és jóidő a teljes sebességtartományban. Akkor és azt a lábad teszed le, amelyiket tetszik, csomagtartó...
-
bacus
őstag
válasz
yodamastah
üzenetére
próbáltad? mert nekem volt dl 650-em, és ment előttem egy haver burgman 650-el, persze akkor én még jóval bénább voltam, de esélyem nem volt.
Tavaly és tavaly előtt is mentem vele, hidd el, a burgonyával olyan tempót megy a haver (de ezt Steven is igazolhatja), hogy nem unatkozol utána, egyáltalán nincs inger megelőzni.
A bmw-vel mentem előtte, a kanyarban ő már karistolt, mikor a bmw-ben még bőven volt tartalék, de nagyon nem maradt le. (ja és a motorom 1200-as) -
yodamastah
őstag
válasz
bacus
üzenetére
Dehogy veri oda a 650es Burgman a 650 Vstrom-ot ne viccelj
A 650 burgman egyáltalán nem megy jól motor léptékkel. Egy váltós naked 500al lealázol bárhol egy 650es burgmant. Egyenesben és kanyarokban is. De ennek kb semmi jelentősége. Nagytestű robogót nem azért vesz az ember mert jó gyorsulást akar, vagy lapon akarna kanyarogni vele. Ez egy nagy bálna kanapé robogó. Kényelmes, nyugis városon kívüli gurulászásra való, és arra kiváló.
-
GTVili
tag
válasz
atomanti19
üzenetére
Elvileg jobban gyorsul a Duke mint a Burgman....
a Burgman 0-100 kb 7 másodperc, a Duke kb 6....
A Burgman ~240kg.... a Duke ~140kg...Nyilván a CVT miatt teljesen máshogy viselkedik.....
-
-
7Sony7
addikt
válasz
bacus
üzenetére
Ja, csak azért gondoltam a gyorsulást, mert ugye ez nem pörgeti a motort, szinte csak a váltóval meg a szíjjal gyorsít, gondoltam egy kis rendes váltós 400 as kiforgatva csak megy ennyire. De ha nem, hát nem.
Nem tudom, én még a 250 es etkónál leragadtam. Ha az 25 éve ment 130-at, gondoltam ma már nem nagy kunszt. -
bacus
őstag
válasz
7Sony7
üzenetére
Talán vmi 2 ütemű..., mert egyébként cvt váltó és 650-es, szóval nem is értem, hogy egy másik 650-esnél kisebb ami nem sokkal könnyebb, miért várod, hogy ugyan úgy menjen?
Ráadásnak a 140 km/h végsebességet jelölted meg, ez ritka, talán ktm 390 ami ezt viszi könnyedén, de pl bmw 310 gs a 300 ccm-el már nem tudja.
-
-
7Sony7
addikt
válasz
csongi
üzenetére
Ááá, köszi. Na az nemigen lesz nekem mostanában.

Akkor módosítok: Régen Etz 250/Jawa 350Ts-el jártam. Milyen használt motorokat keresgéljek a négyütemű szuperolcsó kategóriában, ami legalább hasonló gyorsulással rendelkezik mondjuk 100km/h ig? 140 es végsebesség elég nekem. -
7Sony7
addikt
Srácok, egy 650-es Burgmannal jartam pár napot, és egész megbarátkoztam a cvt valtó miatti gyorsulasával. Van itt valakinek tapasztalata, hogy kb milyen rendes váltös motorokkal van egálban? 400?, 600?, sor négy, V2? Keresnék valami mocit, erősebb nem kell, de jó lenne, ha azért menne így.
-
vendingo
veterán
Amióta megvan az új motor, egyre többet használom a régi egyhengeres gépet.
Nem bírom megszokni, megszeretni a sor2-t.
Városban nagyon tré használni, forgatni kell.
10+ év V2 használat csúnya beidegződéseket okozott.
Még idén erőltetem a dolgot, aztán kövi szezonban meglátom, miként alakuljon a sorsa. -
csongi
veterán
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Mehet ra a kabat.

-
kriszti21
csendes tag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Áh értem, köszi

Mondjuk nekem egyszer minden oké volt, de leszedtem a fedelet, hogy kitakarítsam az oda verődő retket és azzal találkoztam, hogy az első lánckerék totál elfogyott és tök hegyes lett.. nem volt sok a lánc szettbe (kb 3-4k), így csak az első lánckerék lett cserélve, azóta is vígan elvan. Lehet valami anyaghibás darab volt, nem tudom.. azóta néha rá szoktam nézni az elsőre is, nem csak akkor amikor a nagy pucolhatnék jön rám.

-
csongi
veterán
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Igy kepzeltem el.

Amugy nem jo helyen volt, kitartotta a karpitot, es eleg troger kinezete volt, es kenyelmetlen. Nem kellett kiszedni sem alola, boven elbirja a magasaagom. most 4 cm van rajta, kb 3 lesz karpitozva.
Meg felenel sem tartok, de lassan kesz lesz.
Es a karpitott is ledobom.
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
bardi
üzenetére
Lehet neha fennakad az uszo a karbiban, es tulfolyik.
Hanem gyakran jon elo, nem kell vele foglalkozni.kriszti21
Annyira nem veszes, a kuplung munkahenger bent van a kislanckerek fedelben, de nem kell teljesen szetszedni.
Illetve hatul ha meghuzod a lancot, latod rajta, mennyire van elhasznalodva, a kislanckereket nem szukseges megnezni. -
bardi
senior tag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Csak ott a gyári szivacs nincsen kivágva szerinte, szimplán rá van rakva, és még az éle sincsen szintbe hozva a gyári szivaccsal.
Akkor a lánc még kap hétfőn a kakucsot, ha minden jól megy, aztán keresek egy szervizt aki lecseréli.
Érdekes, még korábban írtam, hogy volt egy pici benzinfolt a motor alatt, ami a karburátorok irányából jöhetett. Azóta mentem pár ezret, és nem jött elő újra. Hétvégén az olajcserénél se láttam semmi nyomát.vlevi: Sajnos ekkora tolómérőm nincsen, pedig ez jó lenne.
kriszti21: Na arra nem látok rá. A fedelére rámegy pár cső, szerintem a kuplunghoz, ezt passzolom, ezért inkább azt nem bontottam meg még. Majd melóban megnézem a szerviz manualt. Amúgy igen, azt kéne látni, hogy rendes döntést lehessen hozni.
Elvileg hátul az egyik műanyag takarón van egy matrica, amiből ki lehetne következtetni, hogy mennyire nyúlt a lánc, de nekem annak csak a helye van meg sajnos.
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
bardi
üzenetére
De ezt igy szoktak mashol is csinalni, kivagnak a regi szivacsbol, es egy masfajta szivacsot ragasztanak a tetejere, ami puhabb, nem? En legalabbis igy tudom, de vilagositsatok fel, hol a hiba. Hogy csak egy masik reteg van rarakva, es nincs kivagva a regi szivacsbol?
Egy lancszett kb 20e kmt megy el. Ha ennyire tudod elhuzni, az meg jo, de a szakaszossag az nem.
Tehat amig nem lobog nagyon, addig rajta lehet hagyni.
8000 alatt 3x huzni azt soknak talalom. -
bardi
senior tag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Ha jól látom, akkor csak rá van ragasztva egy szivacs a tetejére, és ennyi.
Lánc kérdés, milyen gyakran kell állítani normál esetben a láncfeszességet? V4, 750-es, 100 lovas motor, gondolom nem mindegy ez sem. Amióta nálam van, kb 8000 km után most fogom harmadszor állítani.
Illetve ha ennyire tudom elhúzni a lánckerékről, cserés? Szakaszosan nyúlt amúgy, de be tudom még állítani.
-
válasz
norbert1998
üzenetére
Pedig szoren is megulhetne a lovat, a vazon, vissza a termeszethez!
-
csongi
veterán
Ezt mar vissza bontottam. Elkezdtem magam szivacsozni. Meglatjuk milyen lesz.
Inkabb nem publikalom, azert nekem is van benne hibam, csak ugy gondoltam, hogy iranyt adok, es rabizom a kivitezest.Nekem sem kell aszisztalni olajcserehez. Gonsoltam, ha vagja a szakmat, egy ilyen minimal igenyt, hogy az ulopad legyen puhabb, csak megugorja.
Igy sikerult. -
kriszti21
csendes tag
válasz
DonThomasino
üzenetére
Vállban kisebbek a női kabátok, de amúgy meg felveszed és szűk/nem szűk, ha rózsaszín van valahol benne, mint díszcsík az megint csak árulkodó

+1 túrakabátoknál: a női szabásnál a mellkason az esetek 90%ban nincs cipzárral nyitható szellőző. -
vendingo
veterán
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
2. tulajtól vettem, évekig állt a motor. Akitől vettem elvileg ő vitte reálba olajcserére.
-
Debilon
addikt
válasz
DonThomasino
üzenetére
a mell része bővebb, ahogy látni szoktam, más a szabása
-
Beszaras mennyi kinai motor van Jesoloba foleg TRK , mondjuk arakat latva ertheto.
-
Zoli bácsi
őstag
válasz
vendingo
üzenetére
Ott vettem anno a kis Hondámat. Régi, komoly cég, már neve van. El nem hiszem, hogy belemenne ilyenbe. hogy bepecsételik kamuból az olajcserét.
Meg 3+ évig nem cseréltek olajat..?
Ilyen gazdától nem vennék motort.
Fékolajat ennyi idő után akkor is cserélni kéne, ha nem fekete.
Enyém is megy szervizre, nem sokat ment tavaly július óta, kb 2e. km-t.
Van egy kémlelőnyílás az oldalán. kb 1000km-ig szinte zöldes volt az olaj, most enyhén barnás-feketés, de áttetsző. -
vlevi
nagyúr
válasz
DonThomasino
üzenetére
6XL-es, akkor valószínűleg nem női

Komolyabbra fordítva, csipoben szélesebb, mint derekban. -
fattyu
veterán
válasz
DonThomasino
üzenetére
a női: befér a sör mellkashoz, és bevág alul

-
DonThomasino
veterán
Címke hiányában hogy lehet eldönteni egy motoros ruháról hogy
férfi vagy női ? -
GTVili
tag
válasz
atomanti19
üzenetére
Akkor legalább megoldódott.
Arra mondjuk kíváncsi lennék, hogy miért tartanak használt alkatrészeket...?
-
atomanti19
aktív tag
válasz
atomanti19
üzenetére
Küldtek újat, KTM hibázott...
-
Cleinor
tag
válasz
atomanti19
üzenetére
Valóban nem túl acélos, de a feladatát ellátja talán, szét (még) nem jött.
Azonban nem biztos hogy releváns a tapasztalatom, most kezdem az A-ra a gyakorlatot.Cserébe viszont éjjel is látom az előszobában és ez volt a cél.
-
vihartigris
őstag
válasz
atomanti19
üzenetére
+1
-
Cleinor
tag
válasz
atomanti19
üzenetére
Köszi az ajánlást, végül én is ezt választottam első kabátnak.
(Csak hogy lássátok, van aki visszaolvas 10 oldalt kérdezés nélkül
) -
Mentolka
senior tag
Köszönöm mindenkinek!
-
macilaci78
nagyúr
-
bacus
őstag
Szerintem meg bemehetsz a parkoloba is, pár éve ez volt a rend, kifelé elfersz a sorompó mellett akkor mehetsz.
A várba is behajthatsz, felhívtam az illetékes parkolási ügyintézőt, nem is értette a problémát. "Nem fér el a sorompó mellett? "
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Rokon topikok:
• Robogó, kismotor
• Nagyrobogósok baráti topikja
• Elektromos autók - motorok
- Rowenta X-Plorer S140+ Animal & Allergy robotporszívó
- Tomason TN16 Bright Silver 8x18/ET40 - Hankook Ventus Prime4 225/55 R18 DOT 0624 + TPMS+felni kupak
- Thule tetőcsomagtartós kerékpárszállító
- HomeAssistant Center - spórolj pénzt automatizálással!
- Jura C60 I Szervizelve I Easy-cappuccino fej I 3 hónap garancia I Számla I Beszámítás
- Lenovo Legion 9 16" 3.2K Mini LED Laptop! i9-13980HX / RTX 4090 / 32GB DDR5 / 2TB NVMe! BeszámítOK
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
- 27% - LG UltraGear 32GS75QX-B Monitor! 2560x1440 / 180Hz / 1ms / G-Sync / FreeSync
- ÚJ! AKRacing Arctica gamer szék
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon Gen 11 i7 / 32GB / Garancia 2026.11.19
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Igazi élmény lehetett akkor a 1050.
Azért ez messze elmaradt a gyári 69 LE adattól, amit egyébként egyik sem tudott. Olyan 63 LE körüli volt a legerősebb..
, de a tény az tény, burgmanos megindul, 4-en el is szakadtunk mindenkitől. Valahol még megvan a sisakbeszélők közötti felvétel, de lehet mégse, de a fülemben most is hallom ahogy Steven kiabál, hogy gyorsul a burgmann, ezt nem hiszem el..

:
ha 21 fog (vagy hogy mondják magyarul, nem tudom) között a távolság több, mint 319.4mm, akkor csere.