- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Tonnara di Scopello
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- crok: Android ADB, TWRP, ROM, GApps, MicroG, Shizuku, APK és egyéb segédeszközök
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT
Motoros topik

Hirdetni a Hardveraprón lehet, nem a topikban!
Országos motoros rendezvények
Új hozzászólás Aktív témák
-
Csandi
addikt
válasz
Zsírkrétamen
üzenetére
Páromnak még nincs R7-e csak szeretne egy modern motort (és most a 2026-os facelift elég király lett) viszont erőben nem feltétlen menne a mostani SV-je fölé. Ő is sportmotor fan úgyhogy erre jutott a választás de még persze elmegyünk majd kipróbálni, de papíron az a befutó.
Ebből adódóan a mennyire tudja majd tartani a lépést velem már most is egy ismert kérdés, nem igazán. De ez nem csak a motor erejéből fakad hanem óvatosságból is, ő azért nyugisabban közlekedik mint én, de ha együtt megyünk igyekszem valamennyit az ő tempoján is menni

A kérdés onnan indult, hogy elkezdtem játszadozni a gondolattal, hogy "sidegradeljem" a motorom egy Panigale V2-re (az új genes gyengébbre) ami ugye ugyanaz az erőkategória mint az enyém csak sor4 helyett V2. Többször örülnék alul húzásnak mint amennyiszer kihasználom a sor4 felül húzását, viszont a körítésből nem akarnék lejjebb adni, váz, fékek, futőmű, elektronika, modern kinézet viszont hamar elhessegettem ezt a gondolatot mert a Pani V2 több mint 2x annyiba kerül mint az én motorom és valljuk be, nem ér annyit (nekem legalábbis). Ekkor merült fel, hogy basszus amúgy én a 600RR előtt az SV-vel is teljesen jókat motoroztam csak egyrészt szerettem volna már egy szupersportot meg sor4-et, jó áron is kaptam stb. és mondom egy ilyen kell az életbe, na de most, hogy ez megvolt és letudva és annyit nézegettük az új R7-et csak eljátszadoztam a gondolattal, hogy vajon milyen lenne "lejjebb adni" és átülni egy olyanra. Persze ilyenbe vakon amúgy se mennék bele, előbb teszt kell, de hát azzal nem mondok meglepőt, hogy a 600RR-t bőven nem használom ki. (a népszerű etyeki útvonalon ilyen 100-120 körül tudom venni a kanyarokat, pályán béna vagyok de fejlődök folyamatosan, autópályán meg szoktam menni végsebességen de az nem igényel sok tudást) - és akkor itt a kérdés, hogy amellett, hogy élvezetben milyen lenne egy gyengébbre váltani vajon tudnék-e jobban tanulni vele?
Ez a teszt fogott meg igazán amúgy [link]
-
Buddhha
tag
válasz
Zsírkrétamen
üzenetére
Akkor az szuper!!
Nekem is az AT a következő lépcső, de még csak egy szezont ment a TransAlp, szóval várok még vele!
Viszont ott akkor megoldódna a kijelző kérdés is! Az én oldalam nagyon furdalja az a CarPlay, amit a TA ajánl..
Lehet meg is kérdezem a Motorkiállításon, hogy össze lehet e próbálni..
Nekem jelenleg egy AliExpress-ről rendelt "bar" van a kijelző fölött, azon meg Quadlock tartó a telefonnak. A sisakban N-com kommunikáció, szóval a hívás felvétel ott megy.Ami biztos, a Honda ebbe a kategóriába szánt navigációja sajnos kuka.. Amint összekapcsoltam, már nem működött Siri, így pl a garázsajtót már nem tudtam kinyitni.
A zenehallgatásra pedig csak azt tudom mondani, hogy nem értem hogyan csináljátok!
Annyira zavarónak érzem, hogy még csak meg se próbáltam még...
-
Buddhha
tag
válasz
Zsírkrétamen
üzenetére
Akarom kérdezni, hogy az AfricaTwin nem lesz nagyon magas??
-
crocy
tag
válasz
Zsírkrétamen
üzenetére
gemini proval keresek aaa-s farmereket. pont kidobta ezt a [knox-ot] .
tessek kivüröl kiveheto terdprotektoros aaa-s farmer. raadasul nem is draga. -
Csandi
addikt
válasz
Zsírkrétamen
üzenetére
De hiába nyitom ki. Nem látni benne. Olyan kicsi a tükör rajta és olyan szögben áll, hogy vagy nem látod vagy az eget nézi. Egyetlen használható állapota ha full ráhasalsz a motorra. Autópályán így használom is de máshova fölös. Hátranézek ha kell.
Alis ha cnc alu fullos, de a műanyag nagyon gagyi. Meg a szöge is alisoknak tud elég gagyi lenni mármint, hogy hogy áll, de ha azt is jól copyzzák akkor teljesen jó.
De amúgy igen USA-ban már pár éve divat, én meg szinte csak olyan contentet fogyasztok, még jogsim se volt meg mikor már láttam ezeket S1000RR-eken

-
bigrob
őstag
válasz
Zsírkrétamen
üzenetére
A 900 egy magasabb súlypontú tehén, én raültem, sztenderről felhúztam és meg is köszöntem, utána 1 órát mentem a 800-al.
Mire felextrázok egy transalpot vagy tracert vagy ne adj Isten BMW-t duplája és szerintem ott is ugyanannyi a bukó. -
Csandi
addikt
válasz
Zsírkrétamen
üzenetére
Amúgy én az intercomon magán szoktam felvenni a hívást meg zenét skippelni, az 1 gomb a sisak oldalán, telón akkor váltok zenét ha valami nagyon más kell nem csak a “next”

MarhaRépa: Ez nem bizalom kérdése, hanem tény.
-
vlevi
nagyúr
válasz
Zsírkrétamen
üzenetére
Ja, ha csupasz motor, akkor Street Triple 765
Nagyon fincsi szerkezet. -
-MarhaRépa-
tag
válasz
Zsírkrétamen
üzenetére
Én biztos a Suzukit venném, sokkal jobban néz ki. Ez az MT09 hát, hogy is mondjam. Nem túl szép.
Az én S1000XR-em április közepén jön meg, de én azt mondanám, hogy nem az erővel lenne gondod, hanem azzal hogy magas, mint a legtöbb BMW. A normál üléssel 180 alatti embereknek szerintem probléma lehet. Igaz van alacsonyabb ülés is hozzá. -
bigrob
őstag
válasz
Zsírkrétamen
üzenetére
Ha túra vonal, próbáld ki a Voge 800-as gépét.
Más téma, de elő nem keresem már hol hagytuk abba

Tegnap elvitték a CL500-at én egy ilyen Vogét fogok venni, 1 órát teszteltem és mintha rám öntötték volna.Egy 50-es faszi jött, nem szórakoztam, azonnal mondtam, hogy vigye el egy körre, végül nem is alkudott 1 forintot sem.
Mondjuk még 350k-t várok hogy megérkezzen a Raiffeisen EUR számláról, de felhívtuk a bankot és azt mondták, hogy már elindult a folyamat, nem tudja visszavonni. -
Csandi
addikt
válasz
Zsírkrétamen
üzenetére
Én is modern gyerek vagyok és ezerszer jobban szeretem a kijelzőket mint a fizikai mutótak. Mégsem akarnám kirakni a telót a kijelzőre, ott a telótartó, google maps rajta, zene választás pirosnál ha akarok, stb.
Meg mindig connecttel pluszba macerázni, hogy aztán egy butább felületet kapj, értelmét sem látom. -
vlevi
nagyúr
válasz
Zsírkrétamen
üzenetére
Nálam az egérmozi szerepet most egy carpuride tölti be.
Semmi extra, csak egy nagy méretű, vízálló fényes kijelző, amit tudok nyomkodni kesztyűben is, és, amit az Android Auto tud, azt megcsinálja.
Sokkal jobb, szerintem, mint a telefont kirakni, mert, ha a telefonnal történik valami, akkor az sokkal nagyobb kár, mint ez a ketyere. -
3800+
őstag
válasz
Zsírkrétamen
üzenetére
csak a navit dobja el. A hivaskijelzes mukodik szepen.
-
Csandi
addikt
válasz
Zsírkrétamen
üzenetére
Ezeket megoldja egy telefontartó.
-
3800+
őstag
válasz
Zsírkrétamen
üzenetére
A szuzin a navi kirakas nagyon jo kb 30 percig ami utan eldobja a telot es kilep. Kerdeztem a szervizt nincs ra frissites. Tipikus megcsinaltuk h elmondhassuk hogy van, de onnantol nem foglalkozunk vele.
-
crocy
tag
válasz
Zsírkrétamen
üzenetére
esetleg triumph tiger sport 800 ha turavonal jön be?
-
vlevi
nagyúr
válasz
Zsírkrétamen
üzenetére
Ezért vettem Tracert

Azzal el lehet menni messzire is.
Gyorsan hozzá teszem, hogy én a nagyon nyugger tempóban nyomon (pedig még 10+ év van addig
)
A régebbi, első generációs Tracer még nincs annyira elrugaszkodva az alap MT09-tol, mint a mostaniak, de legalább valamiféle kiporgesgatlo már van benne. Amiben az az érdekes, hogy országúton a 2-es módban is néha be-bevillan, de természetesen az a nagyon óvatos mód. -
Csandi
addikt
válasz
Zsírkrétamen
üzenetére
Az a Y-AMT tényleg borzasztó, én is mikor voltam próbálni csak olyan volt, alig vártam, hogy leszállhassak. Aztán mentem simával és mondom na ez igen.
Amúgy próbáld ki az XSR900 at hátha abból van nem automata tesztmotor, aztán az kb. ugyanolyan úgyis.
Naked vagy túra te tudod, én nakeddel városon kívül sehova nem mennék, de többszáz km-t meg szupersporttal is simán megteszek ha kell.
-
macilaci78
nagyúr
válasz
Zsírkrétamen
üzenetére
Egy Quadlok tükörszárra rakható tartót használok rezgéscsillapító adapterrel, adtak gumialátétet többféle vastagságú szárhoz. Nekem autópályatempóig bevált, pedig plexi sincs a robogón. Egy ilyet felszerelni talán 1 perc.
-
válasz
Zsírkrétamen
üzenetére
Mi ma csak érdekesség képen megnéztük ,ha jól emlékszem ez az összes jelenleg:
sena ( 2 féle zárt és nyitható)
schubert c5 anc
gti-air 3 smart
Cardo beyond -
Cleinor
tag
válasz
Zsírkrétamen
üzenetére
Ezek nem feltétlenül azok a terdvédők amikre mi gondolunk.
Nekem egy ilyen van :
https://shop.protektorok.hu/product/forcefield-ar-kopasallo-kulso-terdprotektor/Nagy felületen van a lábon, nem szorít, kényelmes, van benne csúszás gátló hogy ne mozduljon el.
Volt kényelmetlen térdvédőm, az tényleg horror.Bár én inkább felveszem a cordura nadrágot és viszek egy farmert és bárhol át öltözök a motor mellett

De ha nem opció akkor forcefield.
-
GTVili
tag
válasz
Zsírkrétamen
üzenetére
Nekem is Shox-os van, aminek kívül van a protektor zsebe. Speciel én utáltam, mert soha nem ott volt, ahol éppen kellett volna legyen.
Már egy ideje külön protektort használok nadrágon belül...
-
vendingo
veterán
válasz
Zsírkrétamen
üzenetére
Én csóró vagyok, alin fogok nézni. Ismerős vett, teljesen jó minőség volt 50$-tól kaphatóak.
-
crocy
tag
válasz
Zsírkrétamen
üzenetére
hat vagy kiszeded a terdprotektort a farmerbol es veszel ra külön egy terdvedöt.
pl [ezt]. szarul nez ki, macerabb hordani de csereben jobban ved mint a beepitett.
en is ezzel tolom, egyelöre utcai farmerral. -
Pfiucska
senior tag
válasz
Zsírkrétamen
üzenetére
Shoxbol vett farmerem ilyen volt.
-
válasz
Zsírkrétamen
üzenetére
Ami fontos, jó lett rád?
-
bacus
őstag
válasz
Zsírkrétamen
üzenetére
Gratula, ez jól néz ki.
-
Zsírkrétamen
senior tag
válasz
Zsírkrétamen
üzenetére
Megjött a bőrszett, olyan állapotban volt ahogy számítottam rá. Nem koszos-nem büdös, de a fehér részen kényes, néhol látszik hogy volt már valaha viselve. Bőven jó, adtam neki egy adag bőrápolót meg ezt a foam fresh cuccot belülre. Szerintem tisztíttatni majd csak akkor viszem el, ha már egy szezont letoltam benne.
Plusz végre eljutottam az euromotor-ba a c5-ömmel, már több mint egy éve nem műkődik a plexi (ugye mikor lefejeltem a garázst, eltört a mechanika, fel lehetett nyitni de le is csukodott magától), 16k volt, nem is értem miért húztam idáig. -
Csandi
addikt
válasz
Zsírkrétamen
üzenetére
Muc off akármilyét tudom ajánlani, mindenem az ő termékeikkel tiszítom ami motor vagy motoros ruha/sisak, és fullos

-
zgospel
őstag
válasz
Zsírkrétamen
üzenetére
A bőrruha belsejét én a Motul sisakbélés-tisztító sprével fújkáltam, az úgy nagyjából jó volt. Aztán vettem a Muc Off-nak a Foam Fresh nevű cuccát, ez habot fúj, és szivaccsal jól át lehet dörzsölni a teljes belsejét, ez egy fokkal jobb volt mint a Motul, de több időt vesz igénybe.
Házilag ezek működnek, ha több kell akkor tisztítóba vidd el. -
dellfanboy
őstag
válasz
Zsírkrétamen
üzenetére
ezt mondjuk így távolról megmondani esélytelen, vannak izzadósak akik 5p alatt annyit izzadnak mint egy átlag 1 év alatt... ráadásul mennyi az a 5 alkalom? 5x30p versenypályán, 5 túra marokkóba? vagy 5x melóba ami 25km??
willhabennél jobb a vinted...(ha már mindenképp használt)
-
Pfiucska
senior tag
válasz
Zsírkrétamen
üzenetére
Nem vagyok oda a robeszokert en sem, de Thaifoldon krva jo volt vele kavirnyaszni a szigeten
-
mattheus
őstag
válasz
Zsírkrétamen
üzenetére
Nem tudom, hogy miért nem lett észre véve. Még magamnak megbocsátom, mert azért hívtam átvizsgálót, de igen.....most így utólag......hát igen...észre kellett volna azt venni azt a toldást...... az, hogy gyári vagy nem gyári az index az viszont már fogósabb kérdés, képben kell lenni az adott márkával.
Az már biztos, hogy költséges tanulság, már csak az a kérdés, hogy mennyire lesz az. De akkor is van a kezemben egy adásvételi és azon szereplő megjegyzés, de lehet, hogy ezzel semmit sem érek.......
Egyébként aki eddig látta a motort szerelőként (3) azt mondta, hogy jó vételt csináltam, de én nagyon nem ezt érzem.
-
3800+
őstag
válasz
Zsírkrétamen
üzenetére
Viszont a szervíz árakon ledöbbentem.
Hát ez ennyi sajnos. Az olajcsere hivatalosan úgy van, hogy EU-ban 12.000 km-ként, amerikai piacon 6.000 km-ként javasolt. Így én úgy döntöttem, ha amúgy a Suzukinál kitalálták a 6.000-et az nem lehet véletlen.Mennyire zavaró kocsisorok között? Nekem képeken, meg élőbe is olyan nagy bumfordinak tűnt....nem lóg ki jobban mint a kormány?
Nem lóg ki, de olyan nagy tapasztalatom nincs vele a dugózásban. Néha járok pesten csak, el lehet vele férni.Szerintem rohadt jó a gázreakció, és pont azért, mert nem olyan ideges. A ktm ebből a szepontból sokkal roszabb volt.
Persze, hiszen sor4. Legfinomabb a motorja. Sosem rángatott vagy dadogott be, körforgalmakat többnyire 3.ban alapjáraton gáz nélkül szoktam abszolválni.
A bakkecskézést én már fordulaton értem, 100-as tempó körül egy szar úton már van akkora nyomaték hogy kihívást jelent a pattogó motoron a markolat nem rángatása. És itt valóban milliméterekről beszélgetünk. Kicsit hülye helyen van a stand, elérem meg simán tudom fel-le rúgni, de oda kell néznem hogy hol van, és keresnem kell.
Emiatt szerintem ne aggódj, nekem is más volt ezen a motoron az előzőhöz képest és tapogatóztam a lábammal, mint a kezdő buzi a gőzfürdőben, ma már csukott szemmel is megtalálnám. Ahogy teszem le a lábam a lábtartóról jön velem a stand is.Nem egyszerű a motorvásárlás az biztos. Mindenben van valami ami jobb, előnyösebb. Saját igényeidet kell mérlegelni. Ha rendszeresen pályázol, vagy túráztok sokat a pároddal akkor pl. eleve pusztulat egy naked.
-
3800+
őstag
válasz
Zsírkrétamen
üzenetére
Jól álltok egymásnak!
Na akkor szépen sorban, nehogy valamit kihagyjak.

Mi a tapasztalatod igy 19000km-el?
Anno, csak az élmény miatt elmentem tesztvezetni és 2 hét múlva meg is vettem.
Sokat agyaltam rajta és amint megkaptam el is felejtettem, hogy mennyi sok pénzt hagytam a szalonban. Ez 2 év és 19.000 km után sem változott. Alacsony, jó súlypontozású kényelmes motor, amivel kiválóan lehet krúzolni, de ha elmegyek a bakonyba veretni akkor remegve, levegőért kapkodva szállok le olyat lehet vele menni. Igazi mindenes. 6.ban 50-ről már tol, az elektronika észrevétlenül teszi a dolgát. A fék olyan japánosan szar, ezt szoktam mondani, de volt már többször is, hogy haverral egyszerre kellett fékezni egy kihajtó autós miatt, vagy csak mert ökörködtünk kanyar előtt és nekem fel sem tűnt a féktáv, ő meg a Tracer 9-en izgult hogy tud-e lassulni eleget. Volt valami meghibásodás?
Semmi. Ezeréves K5 blokk némi módosítással persze, suzukis megbízhatósággal. Egyszer csinált olyat, hogy felváltásnál ahogy a gyorsváltó megszakította a gyújtást a kijelző arra a pillanatra pislákolt egyet. Nem tudok típushibáról, a hidraulikus láncfeszítő miatt előfordul hogy melegen, újraindításnál kicsit zakatol pár percig amíg a láncfeszítőt átkattan az olajtól. A gyári Ecstar olajjal hangosabb, Motult szoktam kérni a szervízben azzal halkabb a blokk.
Olajcsere - 40.000 Ft / 6000 km
Gyertyacsere, olajcsere - 100.000 Ft / 12000 km
Szelephézag, gyertya, olajcsere - 200.000 Ft / 24000 km
Ezek a garihoz szükséges szervizek, ezekkel tudsz számolni.
Bicske Interathoz hordom, nagyon korrekt közvetlen csapat.Oldaldobozokkal vetted? Hátsó dobozt vettél rá? Milyen kiegészítőket vettél rá?
Nincsen semmilyen dobozom, egy textiltáskával szoktam elmenni túrázni. Kértem idén is árajánlatot az oldaldobozokra, 680.000 Ft. Még emésztgetem... vicc, hogy két lavor egy zárbetéttel ennyibe kerül, de ez nem suzuki sajátosság, minden gyártónál irreálisan drágák ezek a kiegészítők. Utángyártottból van hozzá már Shad, de azzal borzalmas széles a gép, szerintem életveszélyes főleg pesten. Szóval az enyém csupasz, egyedül a tankot fóliáztattam be, hogy ne karcoljam össze. Persze a fóliázás után 3 nappal ráejtettem a lakáskulcsom arra a részre amin nincs fóliázva, ki is harapta a festéket, megjelöltem, mostmár tényleg az enyém.
Javító festék jelenleg nincs, úgyhogy vigyázz a fényezésre. Kb mennyi a városi és mennyi a túrázós fogyasztása? Mennyit megy el egy tankkal?
A legelső tankolás óta vezetem a tankolásokat, a teljes futás alatt 5,25 az átlag. 5 fokos reggeles rövid menetekkel 6,78 volt a legmagasabb amit mértem, a legalacsonyabb túrázós meg 4,55. Ezek első kattanásos, kiszámolós adatok egyébként a computer elég pontos, kb ugyanezeket szokta mutatni. 300-320km a legtöbb amit egy tankkal mentem, nagyon pontosan számol vissza, nincs meglepi. Pedig volt, hogy nem szándékosan, de kicentiztem.
Tükrök maradtak a gyáriak?
Igen, szerintem teljesen jól használható. Nincs rezonancia, látni benne....meglepően kisimította az úthibákat, azt hittem sokkal feszesebb-sportmotorosabbra lesz hangolva a futómű...
Tempomattal szoktam szarúton menni, mert a heves gázreakció és könnyű markolatmozgás miatt ahogy rázkódik a gép bakkecskézek. Egyébként a futómű inkább kemény, 80-90-es tempónál oda-oda tud verni a deréknak, de ez ilyen. Cserébe ha 150 felett kanyarodsz sem fog beinogni. Ez egyéni preferencia, én jobb szeretem a stabil feszes kanyarodást. Kicsit segges a motor, könnyűnek érződik az eleje gyári beállításokon, ezért sokan azt csinálják, hogy a hátsó rugón emelnek egyet, az első rugókon pedig csökkentenek, így egy kicsit lefele bólint, sokkal jobban fordul.150-ig tudtam csak megnézni, addig bőven elviselhető volt a szél, és ez még csak a kis gyári plexi (ha ezt választom, biztosan megveszem rá a nagyobbat). A hangja valami űber brutál, az rohadt nagyot dob az élmény faktoron.
A szélvédelem szerintem a mi magasságunkhoz bőven jó. A hangja meghát... gixxxeeeeer.
Alapjáraton, ahogy dübörög szinte érezni a rezgést körülötte. Imádom. És gyári kipuval! Nem kell izgulni külföldön a rendőröktől.Gyorsváltó elég jó, ugyan sikerült az első 10 méteren 2x ürest nyomnom...
Mentem többféle gyorsváltós motorral is, szerintem a suzuki ezt nagyon eltalálta. Ugyan a gyártó azt javasolja hogy elcsukott gázzal válts vissza, de ha egy leheletnyit nyitva hagyod akkor a lefele váltás is észrevehetetlen. Amúgy sem rossz, de nem ad gázfröccsöt így szerintem a hajtásláncnak kímélőbb egy kicsi tartott gáz lefele.És hogy kereshető legyen az utókornak ez a hosszabb hangvételű vélemény ezért összegezném: A GSXS 1000 GT egy méltatlanul mellőzött motor a mai trendekből, pedig a túrasport kategóriában szerintem élmezőnyös. Ízlés meg olyan mint a fing, mindenkié más.
-
bacus
őstag
válasz
Zsírkrétamen
üzenetére
Hol a gyerekülés?

-
Csandi
addikt
válasz
Zsírkrétamen
üzenetére
Jaa okés
az más 
-
Csandi
addikt
válasz
Zsírkrétamen
üzenetére
Igen az alsó hát alapból nem olyan erős, én még rendszeres kondizással is van, hogy belefáradok, hogy tartsam magam a 600RR-en. A deadlift gyakorlat kondiban ugyan komplex gyakorlat, de azt a részt hangsúlyosan edzi, hasznos picit ráfeküdni és akkor bármilyen motort választhatsz, ne ez szabjon gátat
Viszont ahhoz pont elég komplex gyakorlat, hogy ha egyszer erősítő edzésre adnád a fejed nem javaslom azzal kezdeni mert sérülés lesz. Pár hónap után ha full kezdő az ember már oké. -
Csandi
addikt
válasz
Zsírkrétamen
üzenetére
Amúgy a csuklód semmin nem kéne, hogy megfájduljon. Az azt jelenti, hogy túlságosan ránehezedsz nem pedig hátból tartod a felsőtested.
-
pepucs
tag
válasz
Zsírkrétamen
üzenetére
Én is néztem
végül az MT-09 mellett döntöttem de tény, hogy nagyon tetszett a suzuki is. Egyikkel se lősz mellé
-
3800+
őstag
válasz
Zsírkrétamen
üzenetére
Nekem pont ilyen Szuzi van. Kíváncsi vagyok mit fogsz mondani.
19.000 km-nél járunk, az én 176 centimhez meg alkatomhoz ez passzolt a legjobban. Kényelmes, 5-600 km-t simán megyek vele, talán az ülés lehetne puhább, de cserébe így sportolásnál jobban érződik mi történik alattad.
A módban próbáld, ott az igazi a hang, a reakció, a TC pedig észrevehetetlenül vigyáz rád. -
bacus
őstag
válasz
Zsírkrétamen
üzenetére
Gratula még egyszer. Az, hogy mi lesz fél év múlva majd kiderül, de talán a mostani nyáron még ellesz bárkivel, szóval hajrá motorozni.
-
macilaci78
nagyúr
válasz
Zsírkrétamen
üzenetére
Jövő nyáron meg már ő is jön a lábbal hajtós kismotorral - csak győzzétek a tempót!
-
bacus
őstag
válasz
Zsírkrétamen
üzenetére
De mi a gyermek neve?
Tényleg kiváncsi vagyok, tudtuk, hogy várandós vagy, de nekünk másképp pereg a homok, mint nektek 
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
Zsírkrétamen
üzenetére
Mindig le kell venni az akkut telen, minden motornal.
Csak egyetlen kabelt eleg levenni rola, ez nem tart sokaig, es sok penzt lehet megsporolni. -
mattheus
őstag
válasz
Zsírkrétamen
üzenetére
Igen., igen. Maradtam a Tracer 7 vonalon. Suzuki SV-7GX is felmerült egy rövid ideig, mint opció, de érkezése év végére várható, így azt elvetettem, ezért továbbra is a ezt a modell-t szeretném.
A használt motorokkal meg jellemzően továbbra is a színnel, életkorral (2023-as vagy újabb modellt keresek) illetve ha ez mind stimmel, akkor az árral van jellemzően gondom (alig olcsóbb, mint amikor megvette).
-
Csandi
addikt
válasz
Zsírkrétamen
üzenetére
Technikailag kb. 600 tól megcsinálhatják az első szervizt a legtöbb tipusnal, az alatt biztosan nem adják ki tesztmotornak mivel úgyis mindenki széthajtja.
Az újságírós dolog mondjuk lehet igaz, hogy ők megkapják előbb azt nem tudom.
-
Csandi
addikt
válasz
Zsírkrétamen
üzenetére
Mt-09 vagy s1000xr lenne nálam a befutó azok közül amiket írtál

Kínai véleményes, nyilván olcsó az szempont, de ha be is vállalnám akkor is max cfmoto.
-
Csandi
addikt
válasz
Zsírkrétamen
üzenetére
Jaa értem, igen jogos.
Hát akkor neked még a 765 RS jöhet szóba, számomra az egyetlen naked amit elfogadnék, nem szeretem a nakedeket de az annyira jó
Azt könnyű is kipróbálni, Triumph úgy tukmálja a motorokat, csak teszteljék aztán vigyék az emberek.Illetve most a Tridentből jön 800-as az is jó lehet ha a stílusod.
Hajrá 98 yes

Robogóból a Honda Forza szériát ülnem amúgy de annyiért már inkább motor..
-
Csandi
addikt
válasz
Zsírkrétamen
üzenetére
Nem mindegy, hogy 8R vagy 8S, mindkettőről írsz. Előbbi ugye idomos, utóbbi naked. Itt csak az idomos jöhet szóba, nekem is meg barátnőmnek is, de most neki lesz motor én megvagyok
A 8R nekem amúgy bejön, de neki nem tetszik, nem a színe miatt hanem úgy a forma, lámpa. Amúgy a 8R-ről ha nézel képet szintenfull egyenes ülnek rajta annyi alacsony az üles magas a kormány, hiába idomos, szóval fix kényelmes. De MT-09 et ezekre cserélni mondjuk nem látnám értelmét
akkor már R9 ha bármi, de ha neked kényelmetlen akkor az is minek. Vagy hát nem tudom mikori az MT-09 ed, de egy új genes SP-ben is lehet ráció, ha régebbid van. -
yodamastah
őstag
válasz
Zsírkrétamen
üzenetére
Ilyen barmoknak köszönhetem hogy meg tudtam venni a k6-750et. Eladó felrakta áron alul a kb hibátlan motort. Felhívtam közölte sajnos már sokadik vagyok a sorban, jön érte más. Azért mondtam neki ha igaz amit leírt a motorról, alku néllkül megvenném. (valójában +300-400e is adtam volna érte
) Másnap hívott hogy eddig 2 alukodzó barom jött, és úgy felk*rták a pofátlan alkudozással, az amúgy kiváló állapotú motor szapulásával, hogy engem hívott inkább. Pár óra múlva ott voltam a motorért 
-
kelly416
veterán
válasz
Zsírkrétamen
üzenetére
Ha haverom Suburbanjáról lenne szó (cirka 160 literes a tank), akkor még volna neki némi realitása, de egy motornál...
-
bardi
senior tag
válasz
Zsírkrétamen
üzenetére
Volt autóm nyári kerékszettjét árultam (Civic), alig futott felső polcos gumikkal. Minden le volt írva a hirdetésben, méret, min volt, mikori gumik stb.
Jön az ember egy Accorddal, hogy hát de ez nem jó méret. Szuper, miért nem olvastad el a hirdetést? Elkezd alkudozni, hogy de akkor gumi nélkül mennyi lenne, alig mondtam kevesebbet, mert amúgy viszonylag drága felnikről beszéltünk és a használt gumit meg tudtam, hogy rámrohad. Ó, hát az nagyon sok, majd mutogatja a tucat fos mercedes felnit, hogy mennyiért vette, végül felhívta a felniszakértő haverját (gondolom rengeteg ilyen van az országban), hogy mégis mennyit ér a felnim. Végül a felső árért eladtam neki, amit a drága barátja mondott, meg fél évvel később a gumit is sikerült, kb ugyan annyira jöttem ki végül, de ez a használt termék eladás egy igazi agyfasz. Egyedül hardveraprón sikerült eddig mindig normális embereket kifognom.
A kisebbik autóm ezért nem hirdetem, valós szükség nincsen rá, már csak városi rohangálós, ha biciklihez nagyon esik az eső, de annyira értéktelen itthon, hogy a megye összes lakatos ronáldója megtalálna, kell a fasznak az agyvérzés az ilyenektől, majd ha nem lehet leműszakiztatni, betolom egy bontóba
-
bacus
őstag
válasz
Zsírkrétamen
üzenetére
Érdekes, a szarrágó, az szarrágó.

-
bigrob
őstag
válasz
Zsírkrétamen
üzenetére
Karasnából már úgy kaptam az NX500 tesztmotort (~8000km), hogy égett a check engine, azt mondták ne foglalkozzak vele.

Szerviz nyitva volt, nem álltak sorban a gépek, amik igen azok is inkább robogók voltak.
(Azért a hely adottságaiból nem elképzelhetetlen szerintem, hogy raktárként is funkcionál)Nagyobb problémám, hogy fórumokon se nagyon látok nagyobb aktivitást (max spanyol ajkúaknál), mint mondjuk a CFMotonál elég komoly kis közösség épült.
-
dellfanboy
őstag
válasz
Zsírkrétamen
üzenetére
kivillan a check engine nem sokat jelent, rodeo-ból elvittem még talán tavaly nyáron a zx4r-t egy körre a mátrába, mire odaértem (kmétről, a mátrába) azon is kivillant, hívtam őket hogy mi a szösz, mondtak ha nincs más gond akkor menjek nyugodtan, nem ez az első eset... és ez japán..
-
bacus
őstag
válasz
Zsírkrétamen
üzenetére
Szerintem Te extrém bevállalós vagy. 2017-19 még én is motoroztam párszor 0 fok környékén (46 évesen), de a hideg alattomoson és folyamatosan ássa alá az ízületeket, csak idő kérdése, hogy visszaüssön, ma már nem szívesen mennék 10 fok alatt, nem azért mert fázom, hanem azért mert nem érzem, hogy fázom
/de az ízületeim fáznak/.Hóban, latyakban sem igazán szeretnék motorozni, az nekem már extrém sport.
A kesztyűből nekem van egy rakattal, bundás téli, vízálló modeka /darázsgarázs Dunában turkálva tesztelte/, másik vízálló anyagában gore-tex (nem kétrétegű), bőrkesztyű, decathlonos aláöltőző mind alá befér (mert az is van), és van vagy 3 - 4 pár nyári modeka kesztyűm. (van ami többször javított, mert a varrás illetve a cérna már nem a régi).
Gyakorlatilag csak a nyári modekát használom, néha esőben vmelyik vizállót. Az aláöltöző kesztyű ott van, de még nem volt szükséges használni, a téli kesztyűt talán 1x próbáltam, még az elején vettem, mikor nem volt rutinom, kézvédőm, de olyan ormótlan, nem érzem benne a gombokat, ellenben kézvédő nélkül az is hideg
Viszont kézvédő és kormányfűtés mellé, nekem még 0 fok környékén is elegendő a nyári kesztyű, persze rövid utakra. -
Csandi
addikt
válasz
Zsírkrétamen
üzenetére
Ja hát Budapest, Pest belváros. Arra sem emlékszem mikor volt mínusz utoljára. Autók, buszok stb. azért rendesen fűtik a várost. Rendes havat se láttam évek óta.
Mínuszban mondjuk nem motoroztam még, 0-5 között volt a rekord, de nálam is a kesztyű a gyengepont, ugye nem "air" verziós Alpine-om van, de azért van rajta 1-2 lyuk, hogy engedjen be levegőt ami melegben tök jó, hidegben a kezem adja meg magát legelőször

-
Khaosz55
addikt
válasz
Zsírkrétamen
üzenetére
Milyen magas vagy? Egymás után próbáltam kia 1000-es hornetet és 09 Gen4-et. Én 182cm és hornet nekem nagyon kényelmetlen volt kizárt hogy kibírok rajta 600 km-t egy nap. Volt hogy 1100km-t mentünk egy nap alatt.
Illetve a 6000 fordulat alatt semmi nem csinált a hornet a 09-hez képest. Túránál, szepentíntől függően kb 4000-es fordulaton gyorsítok ki egy kanyar után. Szóval a hornet nekem egyáltalán nem jött be, 8000-es fordulat felett tényleg erősebb volt, de ez volt az egyedüli benne. Komplett csomagot nézve a 09 jobb volt sokkal. -
bacus
őstag
válasz
Zsírkrétamen
üzenetére
megnéztem ezeket a tükröket, nos nekem ez van temuról (akcióban 5e forint), a bukócsövön teljesen jó, csak felesleges.
Az egyiket fent hagyom bőven elég, nem kell mind a két oldalra, illetve jobb lenne egy magasabb helyre tenni, mert állok, a bukócsővön 150 cm -re van a tükör.Egyébként jó, mert azért volt pár eset, mikor állat módon előzött valami autó, miközben álltam, az meg tud ijeszteni.
Talp szélesítőm nekem is van aliról, kiváló, volt/van kulacstartó, kieg lámpa, vázhoz tépőzárral rögzülő táskák, ezek mind remek dolgok.
Idén - életemben először - jól jött volna egy kis benzines palack is, nem is nekem, de a túratárs az utolsó cseppeket is kimotorozta. Ha netán olaszországból támadjátok a Mangart -t, majd onnan a Vrsic hágót, ott sehol nincs benzinkút, még olasz oldalon tankolni kell ! -
Topiccsendőr
addikt
válasz
Zsírkrétamen
üzenetére
A kuplungkonnyitovel vigyazz, az attetelt valtoztatja, ami azt jelenti, hogy a kiemeles nagysagat csokkenti, ami megint nem jo.
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
Zsírkrétamen
üzenetére
Ah, akkor megis eléred a gyari kuplung es fekkart.
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
Zsírkrétamen
üzenetére
A gyari fek-kuplungkart be lehet allitani a kezedre. Ha a kezed annyira kicsi, hogy le kell cserelned egy utangyartott karra a kuplungot pl, amit be tudsz ugy allitani, hogy a gyari kar parameterein kivul esik, akkor a kuplungkarral nem tudsz akkorat kiemelni, hogy pl az uresbe valtas konnyeden mehessen. (Ezt mar tapasztaltam nehany felhasznalonal)
Es erre korabban te is panaszkodtal, h az uresbe pontatlanul talalsz bele.
A pimpelest nem ertem. Vagyis valoszinuleg oromet okoz vasarolni vmi olcso termeket, amit kesobb raszerelhet az ember a motorra, ami lélekbalzsamkent mukodik. Vegulis az ivasnal jobb.
Talalkozok par motorral munkam soran, es igy nehany temu terroristaval is:
itt is megvolt a labtarto "deszka" cnc mart fel kilos aluminiumtömb, mert az offroad-ra kell. Tulkepp az egesz motor egy temu kiallitasi darab lett. Es a motorozassal mi lesz? Mikor fog ez az ember motorozni? Mert motorozas kozben arra figyelsz, amit csinalsz, nem erre az ertelmetlen mobilhalmazra, ugy, hogy ebben az esetben a muszerfalra lehet tukorzni a gps-t.
De a temus allvanyt meg kellett venni full feleslegesen.De regebben sem volt jobb a helyzet:

Jah ,amugy a temus ficko miutan vmi hatso tengely vedot felszerelt a motorjara, kihagyott egy tavtartot.
En meg nem lattam kettetort csapagygolyot. Soha eletemben.
Meg jo hogy nem nyirta ki magat egyebkent, mert az osszes csapagy rottyon volt a hatso kerekeben, ami munkadijjal egyutt olyan +600€ lett.
Es felfedezek nemi mintazatot ebben, hogy teljes mertekben mas perspektivabol kozelitik meg a motorozast az ilyen emberek (azt nem irhatom hogy rossz iranybol, mert sertodes lesz) emelle meg muszakilag fogalmatlanok, nagyon hezagos motorozasi tudassal. Ezekkel az alkatreszekkel probalnak tulesni azon, hogy a motorozas nem egy kenyelmes elfoglaltsag eredetileg, hanem neked kell beleraknod energiat, nagy figyelmet kovetel, es alkalmazkodast, a pilota reszerol. Nem forditva.
-
Mentolka
senior tag
válasz
Zsírkrétamen
üzenetére
Hello,
Az új KRESZ szerint, már lehet a leállósávban menni - noha nem javasolt. -
macilaci78
nagyúr
válasz
Zsírkrétamen
üzenetére
És még egy gondolat a leállósávval kapcsolatban: nincs takarítva, sem használva. Lehet rajta szennyeződés, por, kavics, vagy törmelék.
-
kelly416
veterán
válasz
Zsírkrétamen
üzenetére
És ez pontosan milyen doboz? Nem, mintha mostanában dobozt akarnék venni, de nem baj, ha lesz egy link itt másnak is.
-
kelly416
veterán
válasz
Zsírkrétamen
üzenetére
Oh, te jó ég.
-
válasz
Zsírkrétamen
üzenetére
Ugyanitt keresek helyet bp-n, ahol tisztessegesen javitjak a tartokonzolt, mert az enyem eleg trogerul van taknyolva
-
vendingo
veterán
válasz
Zsírkrétamen
üzenetére
Ilyen dobozom van nekem is. Ez azért többet bír mint az átlag. Ismerek olyat, aki 25 kilóval terhelte balkán túrán
-
kelly416
veterán
válasz
Zsírkrétamen
üzenetére
Jézusom. És az motor szerelő, vagy általános semmihez sem értő segédmunkás volt?
Ha nem akarom két kézzel a kormányt fogni valamiért, akkor kormány + ülés, de nem doboz meg doboz tartó konzol... -
válasz
Zsírkrétamen
üzenetére
De ilyenkor miert nem az utas reszre raktad a dobozt es rogzitetted a muanyag dobozhoz, hogy ne a doboztartora terheljen?
A horneten mar hegesztve van a tarto konzol, mert eltort az elozo tulajnal. -
vendingo
veterán
válasz
Zsírkrétamen
üzenetére
Megköszönném, ha lenne még valami tipp.
-
vendingo
veterán
válasz
Zsírkrétamen
üzenetére
Ma mentem ismét egy próbakört a benzinpumpa takarítás és adalék betöltése után. Semmi változás nem történt. Az idei szezonban használom így, a hiba kiderítését meg az új tulajra fogom bízni. Nézek egy nx500-at helyette.
Még azon is gondolkodok, hogy elmegyek vele így horvátországba, mert több ezer km óta fenáll a hiba, eddig gondom nem volt belőle, csak nem hajlandó 5-6-ban végig kiforogni. Autópályán amúgy is 125 volt a jellemző a tavalyi utamon, párszor kellett csak a 140+.Szerintetek nekimerjek állni egy 1000km távnak ebben az állapotban?
-
Csandi
addikt
válasz
Zsírkrétamen
üzenetére
Ezt próbáltam én is, szerintem is szörnyű élmény volt az AMT.
Haveromnak is annyira nem tetszett, hogy azt hitte, hogy szar az MT-09. Aztán sikerült próbálnia egy SP-t és utána egyből vett is egy olyat. Csak az automataval volt baj.
-
csongi
veterán
válasz
Zsírkrétamen
üzenetére
690 SCM 2023évjárat 18ezer km.
-
csongi
veterán
válasz
Zsírkrétamen
üzenetére
Köszönöm az infót!
"790-890-nél tervezési hiba van, a ktm azt ismerte el, hogy a 19-20 közötti modelleknél anyagminőség beli hiba van, amit mi felhasználók tudunk hogy nem, mert az új, javitott veztengely is meg tud kopni. Ugye később kapott még egy olaj szűrőt, hogy ha baj van, akkor ezek a levált kis fém részecskék ne tegyék teljesen tönkre a blokkot, így van akinél csak tengely csere van, van akinél meg komplett blokk (mint nálam)."A szűrővel javított verziónál már nincs ilyen gond?
Viszont 390-esről soha nem hallottam ilyet. Az tuti, hogy az országban ez az egyetlen ilyen, de világszinten se lehet sok belőle.
Mint írtam. "Nem ismeretlen a jelenseg, de nem is alltalanos."
Nincs számszerűsített statisztikai adatom.
A kérdés továbbra is nyitott. A 390n-él tervezési, olajzási vagy anyagminőség lehet a hiba? -
norbert1998
nagyúr
válasz
Zsírkrétamen
üzenetére
Huhú, múltkor olyan fullos farhát levest főztem, barátnő is idavolt érte

-
kriszti21
csendes tag
válasz
Zsírkrétamen
üzenetére
Nah, szuper!
Ők jöttek rá, vagy végül te szúrtad ki? -
Zsírkrétamen
senior tag
válasz
Zsírkrétamen
üzenetére
Meegvan a hiba, termosztátháznál van szivárgás. Érdekes, mert nekem elvileg már a javított van benne (legalábbis annak kellene benne lennie), és most ezen megy a matek, hogy hogy ugorják ezt meg garanciába. Az külön érdekes, hogy 2e km ezelőtt még sehol nem láttak ők sem szivárgást, pedig a hiba már akkor is fennállt
-
bacus
őstag
válasz
Zsírkrétamen
üzenetére
Na, így ha lezártad, akkor még egy gondolatot fűznék hozzá. Rajtam (az államon) ott a kamera, szinte sosem megy, de nem is kell, mert a kamera látványa önmagában tud visszatartó erő lenni, pl egy üvöltözés elkerülésére. Senki nem akar a bpiautosok csatornájára kerülni, még a legnagyobb vadállatok sem.

De ha már feljelentgetésen gondolkozol, akkor ezt engedd át nekik, ha rendőrt hívnál, akkor azt a felvételt elküldöd neki, a többit bízd rájuk. Persze lehet, hogy téged is kihoznak hibásnak, illetve a népharag az tud rosszabb lenni, mint egy helyszíni bírság.
Egyébként meg gondolkodj mindig pozitívan. Esik az eső? Mondogasd, hogy "én szeretem az esőt. Mert ha nem szeretném, akkor is esne az eső, akkor inkább már szeretem"

-
macilaci78
nagyúr
válasz
Zsírkrétamen
üzenetére
Autóőrszem app-ban leheet rendszám szerint privát üzenetet küldeni. Ha regisztrált, írhatsz neki pár gondolatot...
-
macilaci78
nagyúr
válasz
Zsírkrétamen
üzenetére
Tavasz az egyik legroszabb, mert ilyenkor rajzanak ki a rutintalanok - Jaja, adom. Látszott, ki motorozott a télen és ki nem. Én meg végigtoltam a telet, meg február elején tréningen is voltam.

Bizonytalanok, billegnek, futóbiciklinek használják a motort, nem mernek előre menni a sorok között, holott hely lenne oldalkocsival is...Szerintem kb 90% az, aki figyel, vagy legalább kiszámíthatóan közlekedik. 9% az, aki nem figyel és 1% az, aki szándékosan tesz keresztbe.
Hétfőtől a Rákóczi hídon is lesz nemulass: dilatációt javítanak a pesti oldalon, lesz sávlezárás.
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
Zsírkrétamen
üzenetére
Ha nincs idod, es le se szarod, akkor erre hogy van idod, es hogy nem szarod le???
viszont az esetek többségében elkezdünk ordibálni, majd valamelyikünk megunja és elhajt. Ha kamera van rajtam, akkor ezt álltalában a vita elején megmutatom, amit egy azonnali ablak felhúzással és meneküléssel vesznek tudomásul
Amennyiben balesethez akarod felhasznalni, azt megertem.Hagyd otthon az egodat, es ugy vezess mindig! Utoljara.
-
HermannG
csendes tag
válasz
Zsírkrétamen
üzenetére
Szerintem meg jól csinálsz mindent, csak általában 1000 sofőrből 600 teljesen ütemtelenül érzéktelenül vezet se hall se lát , 150 telefonáló rádiózó 50 mondjuk aki elég jó mint Te figyel mindenre aztán a maradék futottak még kategória ide bármit képzeljetek (vásárlómarika és nyugdíjjaspistibá meg a 17éves friss oksoka), itt a fórumon meg pont az vagy azok válaszoltak neked akik ultra türelmesek és a hagymát is apróra szelik meg a körmüket is ráérnek reszelgetni, nem vagyunk egyformák de az, hogy borzalmasan közlekednek az tény az viszont hogy te kezd el ezt meg azt csinálni felvétel alapján hát.... igazából a rendőrség is gusztustalan már nem kell még ennyi önjelölt akikhez te is csatlakozz, unalmas egy világ ez mikor egy bokorba hugyoznál 5óra motorozás közben mondjuk és feljelentenek-lekameráznak, de akik meg valós bűnözők mindent megúsznak, lehetne még fejtegetni de én azt mondom úgy élj ahogy Te szeretnél és ne halgass másokra a szabályokat tartsd be és nem lesz bajod , tudom hogy az idegeid szétmennek sajnos ez van...
-
bigrob
őstag
válasz
Zsírkrétamen
üzenetére
Amúgy én totálisan megértelek, engem is érdekelne, hogy ha egy ilyennel feljelentesz egy barmot aki majdnem megöl lesz-e értelme vagy csak akkor foglalkoznak vele ha a boncmester szedi le rólad a kamerát...
Nagyon jól jött volna nekem is egy kamera amikor kikanyarodott elém a néni féktávon belül index nélkül (korábban kitárgyaltam, nem részletezném ismét) aztán még ő jelentett fel és a rendőrök is 50-50-be hoztak ki, szerencsére nem lett nagy bajom. -
yodamastah
őstag
válasz
Zsírkrétamen
üzenetére
" Ha nem is naponta, de hetente egy motorbalesetet össze tudnék szedni."
Nem mondom hogy egyszerű nagyvárosban motorozni, de tolom én is napi szinten Budapestet kb 2005 óta, és nekem max évente 1-2 komoly szitum van.
Mondjuk nekem az nem szitu hogy valaki rámhúzza az autót párhuzamos közlekedésnél. Sőt én szoktam bocsánatot kérni, ha a hollterébe mentem, és nem látott.
-
A Zéé
addikt
válasz
Zsírkrétamen
üzenetére
nem lehet, hogy a "megváltozott állapotod" miatt vagy extrém érzékeny a külső ingerekre? Nem lenne egyedi eset

Amúgy eredeti kérdésedre válaszolva úgy tudom, hogy mint egyedüli bizonyíték nem fogadhatják el, azonban megnézik, aztán utána mérlegelnek, hogy a többi bizonyítékot mennyire támasztja alá a felvétel. Nem pont menetrögzítő kamera, de klasszik térfigyelős sztorim van erre: nekünk az irodánk utcafronti homlokzatának ment neki 2 éve egy autó. Volt róla felvétel, de szemtanú nem. Megnézték a rendőrök a felvételt, megköszönték, hogy megmutattuk aztán ennyi volt. Egyéb bizonyíték hiányában nem vitték tovább az ügyet.
-
Cleinor
tag
válasz
Zsírkrétamen
üzenetére
Pontosan így gondolom ahogy Topiccsendőr mondja.
Engedj meg egy konkrét példát, M5 bevezető, buszsáv, ügye itt ha kezd alakulni a dugó akkor mindenki egy picit úgy gondolja hogy ő most busz lesz és bejön a buszsávba idő előtt. Részben értem, nyer vele 1-2 percet és előbb fogja elhörpinteni az irodában a kv-t. Meg egy hangyafasznyit egyet is tudok vele érteni, nagyon rövid a lehajtónak a gyűjtősávja, ettől még persze szabálytalan.
Reggel van, kávét még nem ivott, ideges, dugó van, be van feszülve. Ki fogja rántani a buszsávra ha megáll a forgalom.
Na ezt a szituációt úgy közelítem meg hogy csökkentem a sebességet hogy rövidebb legyen a fékutam, hogy tudjak vészkikerülni fékúton belül, és hogy több ideje legyen meglátni engem ha esetleg tudja használni a tükröt. Folyamatos fékkészenléttel. Neon zöld ruhával. Igen jönnek ki elém is, de bőven a biztonsági tartalékomba belefért eddig mind.
Pedig ott mehetnék 90-el meg 70-el szabály szerint (meg bármennyivel ha nem érdekel a szabály). De főleg reggel nem fogok, vagy amikor van forgalom.
Így is 30 perc alatt érek be azon az útvonalon ami kocsival 45-50perc lenne.Szóval lehetne az hogy ráfeszülök arra hogy márpedig itt csak én mehetek(meg a busz, meg a taxi, meg a kerékpáros, meg a megkülönböztetőjelzéssel ellátott gépjárművek) és mehetek 70-el és ledudálom azt aki kikanyarodik elém, de az nem deffenzív.
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
Zsírkrétamen
üzenetére
Ez most nagy baj.
A motorod hutovize utan megint ez a kor jon, hogy mindenki meg akar olni, azt hiszem mar harmadszor futjuk le ezt a kort. Ennek az ev elejen ugyanezeket beszeltuk.
Ha beszelgetni akarsz, azzal nincs bajom, emelle en megprobalok szivesen segiteni, de az, hogy fel akarsz nyomni embereket videofelvetel alapjan, ugy hogy nem baleseted volt, ez egy nagy ego-rol ad kepet.Ami rogton vilagossa teszi, miert tortenik veled ennyi "szituacio"
Fogadd el, hogy a defenziv vezetes arrol szol, hogyha tudod, hogy pl bizonyos keresztezodesnel nem szoktak megadni az elsobbseget, akkor az egodat felre teve - pontosan tudva, hogy neked van elsobbseged- egyszeruen a biztonsagot szem elott tartva, leszarod, hogy nem adnak elsobbseget, nem ezzel foglalkozol, hanem mesz az arral, jol felfogott erdekedben. Utana nem rugozol ezen, nem rakod ki yt-ra, nem panaszkodsz forumon.
Valoszinuleg a tobbi emberrel is ugyanilyen dolgok tortennek mint veled, kiveve, hogy megtanuljak olvasni a forgalmat, es nem gorcsosen az elsobbsegadasi kotelezettsegbe kapaszkodnak, es nem akarjak egyesevel akkor megnevelni a kozlekedes resztvevoit, mert ez nem az o feladatuk hanem a punisheré.Ha motorra ulsz, hagyd otthon az egodat. Kerlek. Es hasznald a jozan eszedet, logikat. Es ne segits ra balesetes helyzetekre csak azert, mert papiron neked van igazad. Mert itt rontod el nagyon, es ebbol tenyleg egyszer baleseted is lehet.
-
dellfanboy
őstag
válasz
Zsírkrétamen
üzenetére
nem kell értened, vannak akik vonzzák a bajt...
de ha ilyen szitukba kerülsz, akkor nem vezetsz elég deffenzíven.
-
Cleinor
tag
válasz
Zsírkrétamen
üzenetére
Nem történik velem ilyen, 99,99% előzékeny és elenged, 0,01% meg nem érdekel és sorok között otthagyom a francba.
A legdurvább dugó esetén amikor nem fértem el egysávos úton, vagy amikor a sávok között olyan bukcák vannak hogy nem tudom megőrizni a motor stabilitását, akkor meg: enduro mode on
Gyalogos zavarása nélkül természetesen.Senkivel nem kellett még 5000km alatt leállnom vitatkozni, pedig volt action bőven.
Mindenki. Meg. Akar. Ölni. És innen már nincs meglepetés

-
bacus
őstag
válasz
Zsírkrétamen
üzenetére
Én is közlekedem. Nekem nincs ilyen tapasztalatom, elengednek, szét húzódnak, nincs kiabálás. Ha én voltam veszélyes, intek, elnézést kérek.
Szerintem mindenki félti az autóját, nem akarja rám húzni, beszoritani, mert sérül az autója.Lehet amerre te jársz arra vannak az ilyenek? Vagy látják hogy kicsi gyenge nő vagy, veled lehet?
-
válasz
Zsírkrétamen
üzenetére
Nemtom én még senkivel nem ordibáltam életembe forgalomba ...főleg azért nem értem ,mert barmokat elengedem , vagy motorral kb 2 sec ott hagyni valakit.
Szvl érdekes amit mondasz. -
macilaci78
nagyúr
válasz
Zsírkrétamen
üzenetére
2,7 liter/100 km a fogyasztástöbblet.
405 liter egy évben.
700 Ft/literrel számolva 283.500 Ft/év, ennyit spórolnál a kisebb géppel.Amit tárolni, szervizelni, műszakiztatni, gumizni, biztosítani is kell a vásárláson, amortizáción felül.
És emellett a már meglévő motorod használata lecsökken, minden egyes megtett kilométer egyre drágább lesz az időhöz kötött költségek miatt.
Nem annyira egyértelmű az, hogy egy további jármű integrálása a rendszerbe spórolást eredményez.
-
bardi
senior tag
válasz
Zsírkrétamen
üzenetére
Én melóban csináltattam az ottani orvossal, szerintem lehet bárhol.
-
bigrob
őstag
válasz
Zsírkrétamen
üzenetére
Én eddig csak a háziorvosomnál csináltam ilyet, bár kimerült az ennyi lesz az ennyi itt a papírod menőverből.
Csörgesd meg ahova mennél és majd megmondják a tutit.
-
kriszti21
csendes tag
válasz
Zsírkrétamen
üzenetére
Itten:
Emberünknek a másik fórumon így nézett ki, füstölgés előtt:
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
Zsírkrétamen
üzenetére
Itt megint diszkrepanciat latok, mert kb 3-4 hszt kellett unszolni, hogy nezd meg azt a kiegyenlitotartalyt. Ekozben beszelgettunk arrol is, hogy volt h melegen nezted, volt hogy rosszul. Tehat ez az 1-2 napra en nem tudnek merget venni. Vagy csunyan fogalmazva- nem hiszem el. Illetve ha 2 honapig be sem inditod, az nem ugyanaz, mintha mesz is vele, es nyomas alatt van a rendszer.
Ha minden inditasnal gozolog, az viszont latszik azon az alkatreszen, ahol elgozolog, mert a hutofolyadek festekanyaga ott marad megszaradva. Legyen ez akar maga a huto valamelyik hutobordaja, vagy a leomlo.
Ez a hiba feltarhato. En innen a tavolbol azt mondom, konnyeden. Az, hogy a szerviz nem akarja megcsinalni, az egy dolog, de akkor mint korabban emlitettem, en mar mas eszkozokhoz nyulnek. Egyebet nem tudok segiteni az ugyben. -
kriszti21
csendes tag
válasz
Zsírkrétamen
üzenetére
Tudom, hogy írtad már: internet népe a termosztátháznál a cső csatit írja erre a hibára. Ha neked az ovális csatlakozású termosztátházad van kérd az újabb kör alakút. Azoknak csinálta ezt a néha eresztek néha nemet, akiknek az ovális volt (ezt hiába húzták meg egy idő után megint jött a gőzmozdony), és a legtöbb embernek az O2 szenzoron/nál is "megül", amint megkapta a version 2.0 kör alakút megszűnt.
Esetleg nézz rá reggelente a szenzorokra és ha lesz olyan, h nedves és utána indításnál ömlik a gőz azzal lényegesen előrébb leszel a nyomozásban és talán már a szervíz is elhiszi mizu.Pár csepp víz is nagy gőzölgést tud előadni, szal ebből ne indulj ki, h sok a gőz, akkor a távozó lé mennyisége is sok. (1mL vízből standard körülmények között majdnem 2L gőz lesz.)
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
Zsírkrétamen
üzenetére
A kiegyenlitotartalybol fogy a viz, egyszer teljesen ures volt mar.
Egyertelmuen fogy a rendszerbol a viz.
A kerdes az, hogy milyen gyorsan. Mennyi ido kell ahhoz, hogy ezt a gozt produkalja. Hany nap allas. Vagy csak nyomas alatt produkalja, tehat ha meleg lesz.
Ha annyira lassan szivarog, hogy tobb het kell ehhez is, nem fog csopogni, de lesznek jelei ott ahol szivarog, mivel a hutofolyadek festve van. Es a motor buzolog a hutofolyadektol ha mar megkozelited. Erezni lehet az edeskes szagot.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Rokon topikok:
• Robogó, kismotor
• Nagyrobogósok baráti topikja
• Elektromos autók - motorok
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Yettel topik
- Mobil flották
- Assetto Corsa Rally
- Futás, futópályák
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13 Mini 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor 400 Lite 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple Watch 9 GPS + Cellular 45 mm
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 128GB Blue Titanium-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4692, 92% AKKSI
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

)
Javító festék jelenleg nincs, úgyhogy vigyázz a fényezésre.
végül az MT-09 mellett döntöttem de tény, hogy nagyon tetszett a suzuki is. Egyikkel se lősz mellé

Ők jöttek rá, vagy végül te szúrtad ki?
Emberünknek a másik fórumon így nézett ki, füstölgés előtt: