Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
- weiss: Autó költségek
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
-
LOGOUT
Motoros topik

Hirdetni a Hardveraprón lehet, nem a topikban!
Országos motoros rendezvények
Új hozzászólás Aktív témák
-
yodamastah
őstag
válasz
Zsírkrétamen
üzenetére
Ilyen barmoknak köszönhetem hogy meg tudtam venni a k6-750et. Eladó felrakta áron alul a kb hibátlan motort. Felhívtam közölte sajnos már sokadik vagyok a sorban, jön érte más. Azért mondtam neki ha igaz amit leírt a motorról, alku néllkül megvenném. (valójában +300-400e is adtam volna érte
) Másnap hívott hogy eddig 2 alukodzó barom jött, és úgy felk*rták a pofátlan alkudozással, az amúgy kiváló állapotú motor szapulásával, hogy engem hívott inkább. Pár óra múlva ott voltam a motorért 
-
kelly416
veterán
válasz
Zsírkrétamen
üzenetére
Ha haverom Suburbanjáról lenne szó (cirka 160 literes a tank), akkor még volna neki némi realitása, de egy motornál...
-
bardi
senior tag
válasz
Zsírkrétamen
üzenetére
Volt autóm nyári kerékszettjét árultam (Civic), alig futott felső polcos gumikkal. Minden le volt írva a hirdetésben, méret, min volt, mikori gumik stb.
Jön az ember egy Accorddal, hogy hát de ez nem jó méret. Szuper, miért nem olvastad el a hirdetést? Elkezd alkudozni, hogy de akkor gumi nélkül mennyi lenne, alig mondtam kevesebbet, mert amúgy viszonylag drága felnikről beszéltünk és a használt gumit meg tudtam, hogy rámrohad. Ó, hát az nagyon sok, majd mutogatja a tucat fos mercedes felnit, hogy mennyiért vette, végül felhívta a felniszakértő haverját (gondolom rengeteg ilyen van az országban), hogy mégis mennyit ér a felnim. Végül a felső árért eladtam neki, amit a drága barátja mondott, meg fél évvel később a gumit is sikerült, kb ugyan annyira jöttem ki végül, de ez a használt termék eladás egy igazi agyfasz. Egyedül hardveraprón sikerült eddig mindig normális embereket kifognom.
A kisebbik autóm ezért nem hirdetem, valós szükség nincsen rá, már csak városi rohangálós, ha biciklihez nagyon esik az eső, de annyira értéktelen itthon, hogy a megye összes lakatos ronáldója megtalálna, kell a fasznak az agyvérzés az ilyenektől, majd ha nem lehet leműszakiztatni, betolom egy bontóba
-
bacus
őstag
válasz
Zsírkrétamen
üzenetére
Érdekes, a szarrágó, az szarrágó.

-
bigrob
őstag
válasz
Zsírkrétamen
üzenetére
Karasnából már úgy kaptam az NX500 tesztmotort (~8000km), hogy égett a check engine, azt mondták ne foglalkozzak vele.

Szerviz nyitva volt, nem álltak sorban a gépek, amik igen azok is inkább robogók voltak.
(Azért a hely adottságaiból nem elképzelhetetlen szerintem, hogy raktárként is funkcionál)Nagyobb problémám, hogy fórumokon se nagyon látok nagyobb aktivitást (max spanyol ajkúaknál), mint mondjuk a CFMotonál elég komoly kis közösség épült.
-
dellfanboy
őstag
válasz
Zsírkrétamen
üzenetére
kivillan a check engine nem sokat jelent, rodeo-ból elvittem még talán tavaly nyáron a zx4r-t egy körre a mátrába, mire odaértem (kmétről, a mátrába) azon is kivillant, hívtam őket hogy mi a szösz, mondtak ha nincs más gond akkor menjek nyugodtan, nem ez az első eset... és ez japán..
-
bacus
őstag
válasz
Zsírkrétamen
üzenetére
Szerintem Te extrém bevállalós vagy. 2017-19 még én is motoroztam párszor 0 fok környékén (46 évesen), de a hideg alattomoson és folyamatosan ássa alá az ízületeket, csak idő kérdése, hogy visszaüssön, ma már nem szívesen mennék 10 fok alatt, nem azért mert fázom, hanem azért mert nem érzem, hogy fázom
/de az ízületeim fáznak/.Hóban, latyakban sem igazán szeretnék motorozni, az nekem már extrém sport.
A kesztyűből nekem van egy rakattal, bundás téli, vízálló modeka /darázsgarázs Dunában turkálva tesztelte/, másik vízálló anyagában gore-tex (nem kétrétegű), bőrkesztyű, decathlonos aláöltőző mind alá befér (mert az is van), és van vagy 3 - 4 pár nyári modeka kesztyűm. (van ami többször javított, mert a varrás illetve a cérna már nem a régi).
Gyakorlatilag csak a nyári modekát használom, néha esőben vmelyik vizállót. Az aláöltöző kesztyű ott van, de még nem volt szükséges használni, a téli kesztyűt talán 1x próbáltam, még az elején vettem, mikor nem volt rutinom, kézvédőm, de olyan ormótlan, nem érzem benne a gombokat, ellenben kézvédő nélkül az is hideg
Viszont kézvédő és kormányfűtés mellé, nekem még 0 fok környékén is elegendő a nyári kesztyű, persze rövid utakra. -
Csandi
addikt
válasz
Zsírkrétamen
üzenetére
Ja hát Budapest, Pest belváros. Arra sem emlékszem mikor volt mínusz utoljára. Autók, buszok stb. azért rendesen fűtik a várost. Rendes havat se láttam évek óta.
Mínuszban mondjuk nem motoroztam még, 0-5 között volt a rekord, de nálam is a kesztyű a gyengepont, ugye nem "air" verziós Alpine-om van, de azért van rajta 1-2 lyuk, hogy engedjen be levegőt ami melegben tök jó, hidegben a kezem adja meg magát legelőször

-
Khaosz55
addikt
válasz
Zsírkrétamen
üzenetére
Milyen magas vagy? Egymás után próbáltam kia 1000-es hornetet és 09 Gen4-et. Én 182cm és hornet nekem nagyon kényelmetlen volt kizárt hogy kibírok rajta 600 km-t egy nap. Volt hogy 1100km-t mentünk egy nap alatt.
Illetve a 6000 fordulat alatt semmi nem csinált a hornet a 09-hez képest. Túránál, szepentíntől függően kb 4000-es fordulaton gyorsítok ki egy kanyar után. Szóval a hornet nekem egyáltalán nem jött be, 8000-es fordulat felett tényleg erősebb volt, de ez volt az egyedüli benne. Komplett csomagot nézve a 09 jobb volt sokkal. -
bacus
őstag
válasz
Zsírkrétamen
üzenetére
megnéztem ezeket a tükröket, nos nekem ez van temuról (akcióban 5e forint), a bukócsövön teljesen jó, csak felesleges.
Az egyiket fent hagyom bőven elég, nem kell mind a két oldalra, illetve jobb lenne egy magasabb helyre tenni, mert állok, a bukócsővön 150 cm -re van a tükör.Egyébként jó, mert azért volt pár eset, mikor állat módon előzött valami autó, miközben álltam, az meg tud ijeszteni.
Talp szélesítőm nekem is van aliról, kiváló, volt/van kulacstartó, kieg lámpa, vázhoz tépőzárral rögzülő táskák, ezek mind remek dolgok.
Idén - életemben először - jól jött volna egy kis benzines palack is, nem is nekem, de a túratárs az utolsó cseppeket is kimotorozta. Ha netán olaszországból támadjátok a Mangart -t, majd onnan a Vrsic hágót, ott sehol nincs benzinkút, még olasz oldalon tankolni kell ! -
Topiccsendőr
addikt
válasz
Zsírkrétamen
üzenetére
A kuplungkonnyitovel vigyazz, az attetelt valtoztatja, ami azt jelenti, hogy a kiemeles nagysagat csokkenti, ami megint nem jo.
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
Zsírkrétamen
üzenetére
Ah, akkor megis eléred a gyari kuplung es fekkart.
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
Zsírkrétamen
üzenetére
A gyari fek-kuplungkart be lehet allitani a kezedre. Ha a kezed annyira kicsi, hogy le kell cserelned egy utangyartott karra a kuplungot pl, amit be tudsz ugy allitani, hogy a gyari kar parameterein kivul esik, akkor a kuplungkarral nem tudsz akkorat kiemelni, hogy pl az uresbe valtas konnyeden mehessen. (Ezt mar tapasztaltam nehany felhasznalonal)
Es erre korabban te is panaszkodtal, h az uresbe pontatlanul talalsz bele.
A pimpelest nem ertem. Vagyis valoszinuleg oromet okoz vasarolni vmi olcso termeket, amit kesobb raszerelhet az ember a motorra, ami lélekbalzsamkent mukodik. Vegulis az ivasnal jobb.
Talalkozok par motorral munkam soran, es igy nehany temu terroristaval is:
itt is megvolt a labtarto "deszka" cnc mart fel kilos aluminiumtömb, mert az offroad-ra kell. Tulkepp az egesz motor egy temu kiallitasi darab lett. Es a motorozassal mi lesz? Mikor fog ez az ember motorozni? Mert motorozas kozben arra figyelsz, amit csinalsz, nem erre az ertelmetlen mobilhalmazra, ugy, hogy ebben az esetben a muszerfalra lehet tukorzni a gps-t.
De a temus allvanyt meg kellett venni full feleslegesen.De regebben sem volt jobb a helyzet:

Jah ,amugy a temus ficko miutan vmi hatso tengely vedot felszerelt a motorjara, kihagyott egy tavtartot.
En meg nem lattam kettetort csapagygolyot. Soha eletemben.
Meg jo hogy nem nyirta ki magat egyebkent, mert az osszes csapagy rottyon volt a hatso kerekeben, ami munkadijjal egyutt olyan +600€ lett.
Es felfedezek nemi mintazatot ebben, hogy teljes mertekben mas perspektivabol kozelitik meg a motorozast az ilyen emberek (azt nem irhatom hogy rossz iranybol, mert sertodes lesz) emelle meg muszakilag fogalmatlanok, nagyon hezagos motorozasi tudassal. Ezekkel az alkatreszekkel probalnak tulesni azon, hogy a motorozas nem egy kenyelmes elfoglaltsag eredetileg, hanem neked kell beleraknod energiat, nagy figyelmet kovetel, es alkalmazkodast, a pilota reszerol. Nem forditva.
-
Mentolka
senior tag
válasz
Zsírkrétamen
üzenetére
Hello,
Az új KRESZ szerint, már lehet a leállósávban menni - noha nem javasolt. -
macilaci78
nagyúr
válasz
Zsírkrétamen
üzenetére
És még egy gondolat a leállósávval kapcsolatban: nincs takarítva, sem használva. Lehet rajta szennyeződés, por, kavics, vagy törmelék.
-
kelly416
veterán
válasz
Zsírkrétamen
üzenetére
És ez pontosan milyen doboz? Nem, mintha mostanában dobozt akarnék venni, de nem baj, ha lesz egy link itt másnak is.
-
kelly416
veterán
válasz
Zsírkrétamen
üzenetére
Oh, te jó ég.
-
válasz
Zsírkrétamen
üzenetére
Ugyanitt keresek helyet bp-n, ahol tisztessegesen javitjak a tartokonzolt, mert az enyem eleg trogerul van taknyolva
-
vendingo
veterán
válasz
Zsírkrétamen
üzenetére
Ilyen dobozom van nekem is. Ez azért többet bír mint az átlag. Ismerek olyat, aki 25 kilóval terhelte balkán túrán
-
kelly416
veterán
válasz
Zsírkrétamen
üzenetére
Jézusom. És az motor szerelő, vagy általános semmihez sem értő segédmunkás volt?
Ha nem akarom két kézzel a kormányt fogni valamiért, akkor kormány + ülés, de nem doboz meg doboz tartó konzol... -
válasz
Zsírkrétamen
üzenetére
De ilyenkor miert nem az utas reszre raktad a dobozt es rogzitetted a muanyag dobozhoz, hogy ne a doboztartora terheljen?
A horneten mar hegesztve van a tarto konzol, mert eltort az elozo tulajnal. -
vendingo
veterán
válasz
Zsírkrétamen
üzenetére
Megköszönném, ha lenne még valami tipp.
-
vendingo
veterán
válasz
Zsírkrétamen
üzenetére
Ma mentem ismét egy próbakört a benzinpumpa takarítás és adalék betöltése után. Semmi változás nem történt. Az idei szezonban használom így, a hiba kiderítését meg az új tulajra fogom bízni. Nézek egy nx500-at helyette.
Még azon is gondolkodok, hogy elmegyek vele így horvátországba, mert több ezer km óta fenáll a hiba, eddig gondom nem volt belőle, csak nem hajlandó 5-6-ban végig kiforogni. Autópályán amúgy is 125 volt a jellemző a tavalyi utamon, párszor kellett csak a 140+.Szerintetek nekimerjek állni egy 1000km távnak ebben az állapotban?
-
Csandi
addikt
válasz
Zsírkrétamen
üzenetére
Ezt próbáltam én is, szerintem is szörnyű élmény volt az AMT.
Haveromnak is annyira nem tetszett, hogy azt hitte, hogy szar az MT-09. Aztán sikerült próbálnia egy SP-t és utána egyből vett is egy olyat. Csak az automataval volt baj.
-
csongi
veterán
válasz
Zsírkrétamen
üzenetére
690 SCM 2023évjárat 18ezer km.
-
csongi
veterán
válasz
Zsírkrétamen
üzenetére
Köszönöm az infót!
"790-890-nél tervezési hiba van, a ktm azt ismerte el, hogy a 19-20 közötti modelleknél anyagminőség beli hiba van, amit mi felhasználók tudunk hogy nem, mert az új, javitott veztengely is meg tud kopni. Ugye később kapott még egy olaj szűrőt, hogy ha baj van, akkor ezek a levált kis fém részecskék ne tegyék teljesen tönkre a blokkot, így van akinél csak tengely csere van, van akinél meg komplett blokk (mint nálam)."A szűrővel javított verziónál már nincs ilyen gond?
Viszont 390-esről soha nem hallottam ilyet. Az tuti, hogy az országban ez az egyetlen ilyen, de világszinten se lehet sok belőle.
Mint írtam. "Nem ismeretlen a jelenseg, de nem is alltalanos."
Nincs számszerűsített statisztikai adatom.
A kérdés továbbra is nyitott. A 390n-él tervezési, olajzási vagy anyagminőség lehet a hiba? -
norbert1998
nagyúr
válasz
Zsírkrétamen
üzenetére
Huhú, múltkor olyan fullos farhát levest főztem, barátnő is idavolt érte

-
kriszti21
csendes tag
válasz
Zsírkrétamen
üzenetére
Nah, szuper!
Ők jöttek rá, vagy végül te szúrtad ki? -
Zsírkrétamen
senior tag
válasz
Zsírkrétamen
üzenetére
Meegvan a hiba, termosztátháznál van szivárgás. Érdekes, mert nekem elvileg már a javított van benne (legalábbis annak kellene benne lennie), és most ezen megy a matek, hogy hogy ugorják ezt meg garanciába. Az külön érdekes, hogy 2e km ezelőtt még sehol nem láttak ők sem szivárgást, pedig a hiba már akkor is fennállt
-
bacus
őstag
válasz
Zsírkrétamen
üzenetére
Na, így ha lezártad, akkor még egy gondolatot fűznék hozzá. Rajtam (az államon) ott a kamera, szinte sosem megy, de nem is kell, mert a kamera látványa önmagában tud visszatartó erő lenni, pl egy üvöltözés elkerülésére. Senki nem akar a bpiautosok csatornájára kerülni, még a legnagyobb vadállatok sem.

De ha már feljelentgetésen gondolkozol, akkor ezt engedd át nekik, ha rendőrt hívnál, akkor azt a felvételt elküldöd neki, a többit bízd rájuk. Persze lehet, hogy téged is kihoznak hibásnak, illetve a népharag az tud rosszabb lenni, mint egy helyszíni bírság.
Egyébként meg gondolkodj mindig pozitívan. Esik az eső? Mondogasd, hogy "én szeretem az esőt. Mert ha nem szeretném, akkor is esne az eső, akkor inkább már szeretem"

-
macilaci78
nagyúr
válasz
Zsírkrétamen
üzenetére
Autóőrszem app-ban leheet rendszám szerint privát üzenetet küldeni. Ha regisztrált, írhatsz neki pár gondolatot...
-
macilaci78
nagyúr
válasz
Zsírkrétamen
üzenetére
Tavasz az egyik legroszabb, mert ilyenkor rajzanak ki a rutintalanok - Jaja, adom. Látszott, ki motorozott a télen és ki nem. Én meg végigtoltam a telet, meg február elején tréningen is voltam.

Bizonytalanok, billegnek, futóbiciklinek használják a motort, nem mernek előre menni a sorok között, holott hely lenne oldalkocsival is...Szerintem kb 90% az, aki figyel, vagy legalább kiszámíthatóan közlekedik. 9% az, aki nem figyel és 1% az, aki szándékosan tesz keresztbe.
Hétfőtől a Rákóczi hídon is lesz nemulass: dilatációt javítanak a pesti oldalon, lesz sávlezárás.
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
Zsírkrétamen
üzenetére
Ha nincs idod, es le se szarod, akkor erre hogy van idod, es hogy nem szarod le???
viszont az esetek többségében elkezdünk ordibálni, majd valamelyikünk megunja és elhajt. Ha kamera van rajtam, akkor ezt álltalában a vita elején megmutatom, amit egy azonnali ablak felhúzással és meneküléssel vesznek tudomásul
Amennyiben balesethez akarod felhasznalni, azt megertem.Hagyd otthon az egodat, es ugy vezess mindig! Utoljara.
-
HermannG
csendes tag
válasz
Zsírkrétamen
üzenetére
Szerintem meg jól csinálsz mindent, csak általában 1000 sofőrből 600 teljesen ütemtelenül érzéktelenül vezet se hall se lát , 150 telefonáló rádiózó 50 mondjuk aki elég jó mint Te figyel mindenre aztán a maradék futottak még kategória ide bármit képzeljetek (vásárlómarika és nyugdíjjaspistibá meg a 17éves friss oksoka), itt a fórumon meg pont az vagy azok válaszoltak neked akik ultra türelmesek és a hagymát is apróra szelik meg a körmüket is ráérnek reszelgetni, nem vagyunk egyformák de az, hogy borzalmasan közlekednek az tény az viszont hogy te kezd el ezt meg azt csinálni felvétel alapján hát.... igazából a rendőrség is gusztustalan már nem kell még ennyi önjelölt akikhez te is csatlakozz, unalmas egy világ ez mikor egy bokorba hugyoznál 5óra motorozás közben mondjuk és feljelentenek-lekameráznak, de akik meg valós bűnözők mindent megúsznak, lehetne még fejtegetni de én azt mondom úgy élj ahogy Te szeretnél és ne halgass másokra a szabályokat tartsd be és nem lesz bajod , tudom hogy az idegeid szétmennek sajnos ez van...
-
bigrob
őstag
válasz
Zsírkrétamen
üzenetére
Amúgy én totálisan megértelek, engem is érdekelne, hogy ha egy ilyennel feljelentesz egy barmot aki majdnem megöl lesz-e értelme vagy csak akkor foglalkoznak vele ha a boncmester szedi le rólad a kamerát...
Nagyon jól jött volna nekem is egy kamera amikor kikanyarodott elém a néni féktávon belül index nélkül (korábban kitárgyaltam, nem részletezném ismét) aztán még ő jelentett fel és a rendőrök is 50-50-be hoztak ki, szerencsére nem lett nagy bajom. -
yodamastah
őstag
válasz
Zsírkrétamen
üzenetére
" Ha nem is naponta, de hetente egy motorbalesetet össze tudnék szedni."
Nem mondom hogy egyszerű nagyvárosban motorozni, de tolom én is napi szinten Budapestet kb 2005 óta, és nekem max évente 1-2 komoly szitum van.
Mondjuk nekem az nem szitu hogy valaki rámhúzza az autót párhuzamos közlekedésnél. Sőt én szoktam bocsánatot kérni, ha a hollterébe mentem, és nem látott.
-
A Zéé
addikt
válasz
Zsírkrétamen
üzenetére
nem lehet, hogy a "megváltozott állapotod" miatt vagy extrém érzékeny a külső ingerekre? Nem lenne egyedi eset

Amúgy eredeti kérdésedre válaszolva úgy tudom, hogy mint egyedüli bizonyíték nem fogadhatják el, azonban megnézik, aztán utána mérlegelnek, hogy a többi bizonyítékot mennyire támasztja alá a felvétel. Nem pont menetrögzítő kamera, de klasszik térfigyelős sztorim van erre: nekünk az irodánk utcafronti homlokzatának ment neki 2 éve egy autó. Volt róla felvétel, de szemtanú nem. Megnézték a rendőrök a felvételt, megköszönték, hogy megmutattuk aztán ennyi volt. Egyéb bizonyíték hiányában nem vitték tovább az ügyet.
-
Cleinor
tag
válasz
Zsírkrétamen
üzenetére
Pontosan így gondolom ahogy Topiccsendőr mondja.
Engedj meg egy konkrét példát, M5 bevezető, buszsáv, ügye itt ha kezd alakulni a dugó akkor mindenki egy picit úgy gondolja hogy ő most busz lesz és bejön a buszsávba idő előtt. Részben értem, nyer vele 1-2 percet és előbb fogja elhörpinteni az irodában a kv-t. Meg egy hangyafasznyit egyet is tudok vele érteni, nagyon rövid a lehajtónak a gyűjtősávja, ettől még persze szabálytalan.
Reggel van, kávét még nem ivott, ideges, dugó van, be van feszülve. Ki fogja rántani a buszsávra ha megáll a forgalom.
Na ezt a szituációt úgy közelítem meg hogy csökkentem a sebességet hogy rövidebb legyen a fékutam, hogy tudjak vészkikerülni fékúton belül, és hogy több ideje legyen meglátni engem ha esetleg tudja használni a tükröt. Folyamatos fékkészenléttel. Neon zöld ruhával. Igen jönnek ki elém is, de bőven a biztonsági tartalékomba belefért eddig mind.
Pedig ott mehetnék 90-el meg 70-el szabály szerint (meg bármennyivel ha nem érdekel a szabály). De főleg reggel nem fogok, vagy amikor van forgalom.
Így is 30 perc alatt érek be azon az útvonalon ami kocsival 45-50perc lenne.Szóval lehetne az hogy ráfeszülök arra hogy márpedig itt csak én mehetek(meg a busz, meg a taxi, meg a kerékpáros, meg a megkülönböztetőjelzéssel ellátott gépjárművek) és mehetek 70-el és ledudálom azt aki kikanyarodik elém, de az nem deffenzív.
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
Zsírkrétamen
üzenetére
Ez most nagy baj.
A motorod hutovize utan megint ez a kor jon, hogy mindenki meg akar olni, azt hiszem mar harmadszor futjuk le ezt a kort. Ennek az ev elejen ugyanezeket beszeltuk.
Ha beszelgetni akarsz, azzal nincs bajom, emelle en megprobalok szivesen segiteni, de az, hogy fel akarsz nyomni embereket videofelvetel alapjan, ugy hogy nem baleseted volt, ez egy nagy ego-rol ad kepet.Ami rogton vilagossa teszi, miert tortenik veled ennyi "szituacio"
Fogadd el, hogy a defenziv vezetes arrol szol, hogyha tudod, hogy pl bizonyos keresztezodesnel nem szoktak megadni az elsobbseget, akkor az egodat felre teve - pontosan tudva, hogy neked van elsobbseged- egyszeruen a biztonsagot szem elott tartva, leszarod, hogy nem adnak elsobbseget, nem ezzel foglalkozol, hanem mesz az arral, jol felfogott erdekedben. Utana nem rugozol ezen, nem rakod ki yt-ra, nem panaszkodsz forumon.
Valoszinuleg a tobbi emberrel is ugyanilyen dolgok tortennek mint veled, kiveve, hogy megtanuljak olvasni a forgalmat, es nem gorcsosen az elsobbsegadasi kotelezettsegbe kapaszkodnak, es nem akarjak egyesevel akkor megnevelni a kozlekedes resztvevoit, mert ez nem az o feladatuk hanem a punisheré.Ha motorra ulsz, hagyd otthon az egodat. Kerlek. Es hasznald a jozan eszedet, logikat. Es ne segits ra balesetes helyzetekre csak azert, mert papiron neked van igazad. Mert itt rontod el nagyon, es ebbol tenyleg egyszer baleseted is lehet.
-
dellfanboy
őstag
válasz
Zsírkrétamen
üzenetére
nem kell értened, vannak akik vonzzák a bajt...
de ha ilyen szitukba kerülsz, akkor nem vezetsz elég deffenzíven.
-
Cleinor
tag
válasz
Zsírkrétamen
üzenetére
Nem történik velem ilyen, 99,99% előzékeny és elenged, 0,01% meg nem érdekel és sorok között otthagyom a francba.
A legdurvább dugó esetén amikor nem fértem el egysávos úton, vagy amikor a sávok között olyan bukcák vannak hogy nem tudom megőrizni a motor stabilitását, akkor meg: enduro mode on
Gyalogos zavarása nélkül természetesen.Senkivel nem kellett még 5000km alatt leállnom vitatkozni, pedig volt action bőven.
Mindenki. Meg. Akar. Ölni. És innen már nincs meglepetés

-
bacus
őstag
válasz
Zsírkrétamen
üzenetére
Én is közlekedem. Nekem nincs ilyen tapasztalatom, elengednek, szét húzódnak, nincs kiabálás. Ha én voltam veszélyes, intek, elnézést kérek.
Szerintem mindenki félti az autóját, nem akarja rám húzni, beszoritani, mert sérül az autója.Lehet amerre te jársz arra vannak az ilyenek? Vagy látják hogy kicsi gyenge nő vagy, veled lehet?
-
válasz
Zsírkrétamen
üzenetére
Nemtom én még senkivel nem ordibáltam életembe forgalomba ...főleg azért nem értem ,mert barmokat elengedem , vagy motorral kb 2 sec ott hagyni valakit.
Szvl érdekes amit mondasz. -
macilaci78
nagyúr
válasz
Zsírkrétamen
üzenetére
2,7 liter/100 km a fogyasztástöbblet.
405 liter egy évben.
700 Ft/literrel számolva 283.500 Ft/év, ennyit spórolnál a kisebb géppel.Amit tárolni, szervizelni, műszakiztatni, gumizni, biztosítani is kell a vásárláson, amortizáción felül.
És emellett a már meglévő motorod használata lecsökken, minden egyes megtett kilométer egyre drágább lesz az időhöz kötött költségek miatt.
Nem annyira egyértelmű az, hogy egy további jármű integrálása a rendszerbe spórolást eredményez.
-
bardi
senior tag
válasz
Zsírkrétamen
üzenetére
Én melóban csináltattam az ottani orvossal, szerintem lehet bárhol.
-
bigrob
őstag
válasz
Zsírkrétamen
üzenetére
Én eddig csak a háziorvosomnál csináltam ilyet, bár kimerült az ennyi lesz az ennyi itt a papírod menőverből.
Csörgesd meg ahova mennél és majd megmondják a tutit.
-
kriszti21
csendes tag
válasz
Zsírkrétamen
üzenetére
Itten:
Emberünknek a másik fórumon így nézett ki, füstölgés előtt:
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
Zsírkrétamen
üzenetére
Itt megint diszkrepanciat latok, mert kb 3-4 hszt kellett unszolni, hogy nezd meg azt a kiegyenlitotartalyt. Ekozben beszelgettunk arrol is, hogy volt h melegen nezted, volt hogy rosszul. Tehat ez az 1-2 napra en nem tudnek merget venni. Vagy csunyan fogalmazva- nem hiszem el. Illetve ha 2 honapig be sem inditod, az nem ugyanaz, mintha mesz is vele, es nyomas alatt van a rendszer.
Ha minden inditasnal gozolog, az viszont latszik azon az alkatreszen, ahol elgozolog, mert a hutofolyadek festekanyaga ott marad megszaradva. Legyen ez akar maga a huto valamelyik hutobordaja, vagy a leomlo.
Ez a hiba feltarhato. En innen a tavolbol azt mondom, konnyeden. Az, hogy a szerviz nem akarja megcsinalni, az egy dolog, de akkor mint korabban emlitettem, en mar mas eszkozokhoz nyulnek. Egyebet nem tudok segiteni az ugyben. -
kriszti21
csendes tag
válasz
Zsírkrétamen
üzenetére
Tudom, hogy írtad már: internet népe a termosztátháznál a cső csatit írja erre a hibára. Ha neked az ovális csatlakozású termosztátházad van kérd az újabb kör alakút. Azoknak csinálta ezt a néha eresztek néha nemet, akiknek az ovális volt (ezt hiába húzták meg egy idő után megint jött a gőzmozdony), és a legtöbb embernek az O2 szenzoron/nál is "megül", amint megkapta a version 2.0 kör alakút megszűnt.
Esetleg nézz rá reggelente a szenzorokra és ha lesz olyan, h nedves és utána indításnál ömlik a gőz azzal lényegesen előrébb leszel a nyomozásban és talán már a szervíz is elhiszi mizu.Pár csepp víz is nagy gőzölgést tud előadni, szal ebből ne indulj ki, h sok a gőz, akkor a távozó lé mennyisége is sok. (1mL vízből standard körülmények között majdnem 2L gőz lesz.)
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
Zsírkrétamen
üzenetére
A kiegyenlitotartalybol fogy a viz, egyszer teljesen ures volt mar.
Egyertelmuen fogy a rendszerbol a viz.
A kerdes az, hogy milyen gyorsan. Mennyi ido kell ahhoz, hogy ezt a gozt produkalja. Hany nap allas. Vagy csak nyomas alatt produkalja, tehat ha meleg lesz.
Ha annyira lassan szivarog, hogy tobb het kell ehhez is, nem fog csopogni, de lesznek jelei ott ahol szivarog, mivel a hutofolyadek festve van. Es a motor buzolog a hutofolyadektol ha mar megkozelited. Erezni lehet az edeskes szagot. -
Vityaa
tag
válasz
Zsírkrétamen
üzenetére
Ha a termosztátnál folyna el azt látnád álló helyzetben a földön, nekem is ott csöpögött. Hova hordod szervizbe?
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
Zsírkrétamen
üzenetére
A durranasnak semmi koze a kiegyenlitotartalyhoz, ezt ne kapcsold ossze.
Nezd a jelenseg van. Rossz helyen nezte a szerviz is, te is. Vmi rafolyik valamire, ami meleg lesz, es elparologtatja.
Mivel garis, egyszeruen addig ne vedd at a motort, amig nem oldottak meg. En fogyasztovedelemhez fordulnek, elobb, mint egy forumhoz. -
Topiccsendőr
addikt
válasz
Zsírkrétamen
üzenetére
Mindig hidegen nezd a kiegyenlitotartalyt, melegen soha.
Hidegen sztm biztos nincs eleg benne megint. Hogy honnan megy oda hutoviz, nem tudom, de a szervizbe leadasnal ezt mondd, hogy anelkul vissza se adjak, hogy nincs megoldva. -
Topiccsendőr
addikt
válasz
Zsírkrétamen
üzenetére
Az oka sztm meg mindig a hutoviz, mivel mas nem lehet.
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
Zsírkrétamen
üzenetére
Ez nem fustnek tunik, hanem goznek. Tovabbra is.
A benzin user error. azert folyik, mert valszeg tultankoltad, es nem azonnal indultal el vele. Ekkor a foldalatti hideg tartalybol szarmazo hideg benzin elkezd melegedni, kitagul. Masmerre nem tud menni, az aktiv szenszuros levegozteton keresztul kimegy a hasidomba, ahol a tartaly levegoztetoje van.
-
bacus
őstag
válasz
Zsírkrétamen
üzenetére
"a fiamnak a vérében lesz a motorozás"
Már tudod, hogy fiú? Vagy csak reméled?
-
bigrob
őstag
válasz
Zsírkrétamen
üzenetére
Sikerült kuponozni és cégre venni, lengyel webshop így már csak 40k és kaptam ajándék maszkot hozzá.
Darázsgarázson kívül sehol se volt rám való kabát.
Shoxban a 4xl is kicsi olyan fura szabású.... -
bigrob
őstag
válasz
Zsírkrétamen
üzenetére
Máshol láttam ~55-ért fehér színben, még nem vettem meg mert "hagyományosabb" sisakot szeretnék.
Ja és tök felesleges szemüveg mellé a felhajtható, ugyanúgy le kell venni felvételkor..
-
norbert1998
nagyúr
válasz
Zsírkrétamen
üzenetére
Én most értetlenkedni fogok, de nálunk kötelezően 2-esben kellett csinálni a szlalomot, az eltoltat 1-ben és a hármas pályán meg 3-ik kellett felváltani. Azt hittem ez ilyen kötelező mindenhol
Dettó nálunk is.Amit esetleg segíthet még Mattheusnak, hogy nem a saját kismotorjával megy a vizsgára, hanem bármi mással - így nem kell hirtelen váltani két járműkategória között.
-
macilaci78
nagyúr
válasz
Zsírkrétamen
üzenetére
Az ABS-es oktatómotoron (Fazer 600) nekem is sikerült megcsúsztatni a seggét a 3-as pálya végén a megálláskor. Mondtam is az oktatónak.
- Ááá, kizárt!
- Akkor nézd meg oldalról is... -
válasz
Zsírkrétamen
üzenetére
jah , én mondjuk papucs nem rövidgatya poló tirkó oké ... de ez a csávó kb úgy nézett ki mintha a fürdőszobából jött volna papucsba gatyába és magára vett volna egy motors kabátot... nem a strandról-----érdekes látvány volt..
@Bacus
Én nem leszek álszent strandra Balcsira simán lemegyek kesztyű nélkül (papucs az nem az fura)
-
macilaci78
nagyúr
válasz
Zsírkrétamen
üzenetére
Jó, hát egy csaj motoron bikiniben megint másként fest!

Tavaszi motoros oktatásra robogóval jártam, rendszerint vittem váltásruhát... Ennyi előnye van egy robogónak, hogy egy szandált el tudok magamnak tenni, a csizma meg mehet a dobozba, a sisakot meg legrosszabb esetben leláncolom a felnihez.bacus: én minden módosítást heves ellenérzésekkel fogadok, de nekem pont a RIOS3 Ph! színkombinciója a favorit.
A sötét mód tipikusan az adtam is, meg nem is esete. Van, de vállalhatatlan.
-
válasz
Zsírkrétamen
üzenetére
Nagyon kéne.
-
GTVili
tag
válasz
Zsírkrétamen
üzenetére
Jó-jó... de a kulcsot is hagyd itt hozzá...
-
bacus
őstag
válasz
Zsírkrétamen
üzenetére
ha, ha, öreg. Csibe vagy még, tojáshéj még a popsidon

-
válasz
Zsírkrétamen
üzenetére
Te öreg ...haha ....
Amúgy én ki próbálnám , olyan csúnya az a Transformers eleje , hogy már tetszik

-
Madball
csendes tag
válasz
Zsírkrétamen
üzenetére
Füst vagy gőz? Füst oka nem lehet, hogy valahol a leömlők/kipufogó környékén van hidegen tömítetlenség, ami a hőtágulás miatt hamar megszűnik?
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
Zsírkrétamen
üzenetére
Sajnos a hibajelenseg egeszen pontos leirasa nelkul nem tudunk kozelebb jutni a megoldashoz. Emellett ossze-vissza talalgatunk, mert a leirt hibajelenseg a fizikanak ellentmond, ami csak ugy lehetseges, ha a hibajaenseg nem jol van leirva.
Ez felrevezeto
De sztm vmi a leomlon van, ami leeg rola. olaj is lehet, fekolaj, viz. Akarmi. -
macilaci78
nagyúr
válasz
Zsírkrétamen
üzenetére
Lehet, hogy egy olyan funkcióhoz köthető, ami közvetlenül indítás után aktív és hamar inaktívvá válik.
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
Zsírkrétamen
üzenetére
Meleg allapotban nem tud szivni a hutorendszer.
Ezert hivjak tagulotartalynak a tagulotartalyt. Ha meleg a huto, oda tagul a folyadek.
HIdeg allapotaban a huto visszaszivja a tagulotartalybol a folyadekot. Forditva nem tud mukodni.
Ha mindig fustol vmi elindulasnal, az azt jelenti, hogy ott valami nem tomit. -
macilaci78
nagyúr
válasz
Zsírkrétamen
üzenetére
Nem emlékszem, milyen színű a füst?
És milyen szagú?Lehet, nem is valami folyadék párolog, hiszen még minden hideg a motoron közvetlenül az indítás után. Elektromos gond? Valami vezeték ég valami miatt, amíg indokolatlanul nagy áram folyik át rajta, aztán indítás után a hozzá tartozó funkció is megszűnik. Ha autó lenne, izzítógyertyára gondolnék, vagy karburátornál elektromos szívatóra.
-
Rush77
aktív tag
válasz
Zsírkrétamen
üzenetére
most megnézve a videót nekem a rutin pályán volt ilyen szombaton.
A GSR ugyanígy füstölt/gőzölgött és eléggé égettes szaga volt. Szóltam az oktatónak erre ő annyit mondott, hogy ez csak gőz mert esik az eső és a hűtő meleg.
Mondtam, hogy hát akkor jó. Nem az én motorom és én szóltam 
-
MMiklos86
csendes tag
válasz
Zsírkrétamen
üzenetére
Látom, régi történet és alaposan kiveséztétek közben. Annyit tennék csak hozzá, hogy hasonló élményem volt a GSX-S1000-rel. Csupasz motor, négy leömlő, egyik nap indításkor rövid idő után elkezdett füstölni az eleje. Frászt kaptam, meg büdös is volt, de egy idő után abbahagyta. Ahogy közelebbről néztem, láttam (éreztem) hogy mi történt: lepisálta a leömlőket valami rohadt macska, aztán ahogy átforrósodtak elkezdtek füstölni.
Lemostam alaposan. A hosszú távú megoldásra a feleségem jött rá, odatett néhány csokor levendulát a beálló köré. Azóta ignorálják azt a részt a macskák.
-
etnies
senior tag
válasz
Zsírkrétamen
üzenetére
Olaj színe rendben van, kicsit emelkedhet is a szintje, benzin mehet oda, ha rövid távon használod.
-
kriszti21
csendes tag
válasz
Zsírkrétamen
üzenetére
Ha véletlenül tényleg az olajban van a hűtőfolyadék hideg állapotban az alul lesz, tehát fent hideg állapotban nem kéne 2 fázisnak lenni. Ha habot látsz fent az olaj tetején frissen leállítva, vagy leállítás után nem sokkal, de nem milkshake az normális, ahogy kezd elhasználódni az olajad a habosodás gátlók is kezdik megadni magukat, vagy ahogy Topikcsendőr mondta a pára.
Amit még egy gyors fórum után találtam: a termosztát háznál szokta még ereszteni, vagy sokaknál a vízpumpa tömítés (ilyenkor tényleg az olajban landol a hűtőfolyadék, de szerintem is a 2-3 dl hűtőfolyadékot látnád, h egy trutyi a kémlelőablakon is, ott már az egész olajad opálos lesz). -
Topiccsendőr
addikt
válasz
Zsírkrétamen
üzenetére
Az a pára. Az termeszetes teli uzemben.
Ha egy kiegyenlito tartalynyi benne van az olajban, az nem igy nez ki.
Toltsd tele a kiegyenlitotartalyt, es nezd meg, hol folyik el.
Vagy inkabb egy szervizesnek jekezd a hibat, hiszen garis. Ha garis a motor, miert te szopsz vele? Megvan a hiba, vidd el nekik, deritsek ki ingyen. -
Topiccsendőr
addikt
válasz
Zsírkrétamen
üzenetére
"amint elindult a venti, be is sz*pta a kiegyenlítő tartály tartalmát teljesen"
Amit itt leirtal, az hiba. Ezt minel elobb meg kell oldani.
Erre koncentralj -
kriszti21
csendes tag
válasz
Zsírkrétamen
üzenetére
Ha az olajban lenne a hűtőfolyadék akkor egy menet után "milkshake" kinézete lenne a kialakult csudálatos emulzió miatt.
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
Zsírkrétamen
üzenetére
Na, akkor itt a baj.
A kiegyenlitotartaly arra valo, hogy meleg allapotaban a kitagult hutoviz belemenjen, tehat ekkor nem szophatja be a hutovizet, hanem epp tobbnek kell benne lennie. Valszeg a tagulotartaly van elrepedve, es onnan folyik a viz a hutore.
Az olajjal semmi nincs, nem baj, h max felett van, a feher dolog az pára, mert valszeg rovid utakra hasznalod hidegben.
Sztm nem folyt semmi az olajba. A valtot sztm bekepzeledHa a kiegyenlitotartaly repedt, akkor a hutoben sincs eleg viz, mert kinyomja a tagulotartalyba, onnan pedig nem tudja visszaszivni hideg allapotban, tehat jelenleg biztos levegos a rendszer
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
Zsírkrétamen
üzenetére
Akkor ezt elso korben ki kellene deriteni, h fogy-e egyaltalan a hutoviz. Egeszen addig, amig a hutoben van viz, de a kiegyenlitoben nincs, nem fog jobban melegedni.
Valoszinuleg het elejen melegen nezted, most hidegen.
Tehat a kiegyenlitoben biztosan tul keves van.Siman toltsd utana, ha nem okoz problemat, ezert ne menj szervizbe. Ami engem jobban aggaszt, hogy miert durran bele a kipufogoba. Szar a map, vagy vmi szenzor nem jo.
-
bacus
őstag
válasz
Zsírkrétamen
üzenetére
De a KTM-ekkel csak neked nincs szerencséd vagy ezekkel ennyi a probléma, de a tulajok még jobban szeretik a márkát mint a bmw-sek
.Van ill. volt pár ktm, 1090, 790, 390 a tágabb ismerősi körben, de én még rosszat nem hallottam róluk, csak itt.
Gondoltam, hogy a mémeknek azért van némi valóság alapja, de én úgy érzem lassan félsz a motorodtól, hogy nem mered leállítani egy gyanús zaj után, nehogy ne induljon be, stb. -
Topiccsendőr
addikt
válasz
Zsírkrétamen
üzenetére
Kipufogoba valahogy benzin jut, ami begyulladt. Ez azt jelenti h valami miatt sok elegetlen keverek jut oda, amivel a katalizatort ki fogja nyirni rovid idon belul.
Valszeg valamilyen homerseklet szenzor, hutofolyadek, vagy levegohomerseklet szenzor miatt tud ennyire eldusulni.
Ez mellesleg a hengerfalon marad, bejut az olajba, es lemossa az olajat a hengerfalrol hosszu tavon. Ha ennyire sokat kap, az azt jelenti, hogy a dugattyun folyadek formaban ott marad a benzin, annyira nem tud elegni. Az eges ellenere ott marad, tehat ha normalisan jar a motor, akkor is. -
Topiccsendőr
addikt
válasz
Zsírkrétamen
üzenetére
A huto tud ugy korrodalni, hogy csak akkor ereszt, ha nyomas van benne, tehat ha meleg.
eleg folyadek van-e most a kiegyenlitotartalyban? Min felett van? -
bardi
senior tag
válasz
Zsírkrétamen
üzenetére
A kiegyenlítő tartályt csak azért nézd, hogy van e benne folyadék, ott látod, ha a hűtő annyira elkorrodált, hogy elkezdett belőle szivárogni a folyadék.
-
fattyu
veterán
válasz
Zsírkrétamen
üzenetére
Én is ruhellem a nyarat meg a meleget. De a motor nekem ámokfutás adrenalin. Azt meg jobb szeretem meleg aszfalton meg rendes tapadassal feszegetni
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
Zsírkrétamen
üzenetére
Ez a hutotol jon, valszeg nem elektromos.
A kiegyenlitotartalyt meg kellene nezni, mert ha ures, akkor a so korrodalhatja ugy a hutot, hogy szivarogjon.
Ha telen is rendszeresen hasznalod, a feknyergek- dugattyuk is korrodalnak-ilyenkor szorulhat a fek a korrozio miatt, illetve minden csatlakozo, aminek nincs szigetelt csatlakozohaza, erosen korrodalni fog. -
Debilon
addikt
válasz
Zsírkrétamen
üzenetére
szerintem csak párolog a víz a melegedéstől, annak van "füstje"
-
macilaci78
nagyúr
válasz
Zsírkrétamen
üzenetére
Biztosan nem megyek álló kocsisor melletti sávban megengedett sebességgel. Rákóczi úton buszsávban mentem 40 körül, mikor valaki az alig guruló kocsisorból záróvonal ellenére kivág elém. Nem hittem volna, hogy alattam a kis 50-es hátsó kereke el tud emelkedni az aszfalttól...
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
Zsírkrétamen
üzenetére
A defenziv vezetes lenyege, hogy eleve nem kerul az ember ilyen helyzetekbe. Pl buszsav szabad, de minden mas be van allva, akkor pontosan tudod, h valaki be fog menni a buszsavba, mar csak a nagy szamok torvenye alapjan. Nem megyunk epp ezert allo kocsisor mellett itt sem 70 el, hiaba buszsav. Vagy egyszeruen szamitunk erre.
De korabban beszeltunk gumi temaban olyan dolgokrol, hogy (asszem parod?) panaszkodik vmelyik gumira, mert lampatol valahova kanyarodva nyelen elindulva a budapesti szar piszkos utakon keresztbeall. Es milyen gumira lehetne lecserelni, hogy ez ne forduljon elo...
Ilyen helyzetekbe nem sodorja magat az emberek tobbsege, (talan csak az elmenyfaktor miatt) mert tudod, h varosban szarok az utak, olaj, hutofolyadek, por, minden van rajta, es nem nyelen indulsz el eleve egy kanyarban, mert tudja az ember, hogy nem tapad elegge. Miert a gumi van hibaztatva ebben a helyzetben, es miert nem az agyatlan vezetestechnika?
Vagy peldaul ha korforgalomba bemesz, es latod h vki mas mar nagyon lenduletben van, es valoszinuleg nem fog megallni mar neked elsobseget adbi. Nem gurulsz ra 5 centire, mert neked van elsobbseged, vagy csakazertse huzol feket, hogy fel lehessen haborodni. (Csak peldakepo)
Nekem a tapasztalatom az, h a "mas emberekkel" azert tortenik kevesebb ilyen szar, mert jobban olvassak a forgalmat, nem sodorjak magukat ilyen helyzetekbe. Mondhatjuk, hogy jobb vezetok? Rutinosabbak? -
bacus
őstag
válasz
Zsírkrétamen
üzenetére
Régebben volt egy srác a yt-on akinek volt egy sorozata "daily disappointments and mishaps". Egyszer találkoztam vele személyesen is, mikor megvette a régi garmin gps-em, akkor beszélgettünk és kérdeztem, hogy vele tényleg ennyi "szar" történik az úton? mert én 5 év alatt egy részt sem tudnék így összerakni. Velem nem történik meg, pedig évi 15e km-t én is megyek, ebből 5e biztos itt van Bp-en. Ez a harmada annak amit te mész.
Na most vagy engem elkerülnek a marhák, vagy csak eleve megelőzöm valahogy vagy észre sem veszem, hogy épp meg akartak ölni?
Az elsőnek nem látom esélyét, a harmadikat se tudom elképzelni, még ha magasabb is az ingerküszöböm. Persze, mivel nem sietek vagy nagyon nagyon ritkán, ezért én nyugodtan tudom szemlélni, ha valaki bénázik előttem.
pl ma az Árpád hídon 40 el ment át a hídon Budáról a belsőben egy kis teher, kivártam amíg üres lesz a másik sáv, majd nyilván elmentem mellette. Akkor értettem meg, hogy egy valami rutintalan robogós nem tudott v. nem akart kisorolni. Nem dudálok, nem mutogatok, még magamban sem anyázok.
-
bacus
őstag
válasz
Zsírkrétamen
üzenetére
"mert a sorok között nehezen férek el a 790-el, és van aki már csak azért se húzódna le egy kicsit..."
Milyen széles az a 790? Az én motorom 1m széles körül van (felette inkább) a kormánynál. Ezt a makacs azért se húzódok le viselkedést is elég ritkán tapasztalom. (de nem is megyek évi 13e km-t Bp-en) Persze volt már aki csak azért se, de hát mennyi ideig lehet egy motorost feltartani? De tavaly volt már hogy egy autó és egy kamion között mentem, mikor az autós úgy döntött, hogy most akkor felpasszíroz a kamion oldalára. Egy kövér gáz, egy kifordított autó visszapillantó, egy ijedt sofőr lett a vége...
de ez 7 év alatt 1x.., és sztem ez sem volt szándékos vagy tudatos, lehet csak rám akart ijeszteni vagy nem figyelt vagy ki tudja már. Azóta kicsit óvatosabb vagyok amikor ilyen "közötte" elmenni helyzet van.
-
MMiklos86
csendes tag
válasz
Zsírkrétamen
üzenetére
Az MT-09 esetén javaslom, hogy csak az után dönts, hogy ténylegesen mentél rajta. Anno, mikor 2018-ban motort kerestem, nekem is kényelmes volt ülve az MT-09. Aztán elindultam és kicsit is dinamikusabb haladásnál minden kanyarban rácsúsztam a tankra arról az elkeskenyedő ülésről. El is kereszteltem "diótörő"-nek. Persze azóta már többször is frissítettek a modellen, szóval lehet, hogy a mostani jobb.
Suzukinak vannak még szimpatikus motorjai ezen a vonalon. A csupasz GSX-S1000-et nagyon szerettem (kényelmes, alacsony az ülése, brutál erős a motor és a fék, az újon már gyorsváltó és egérmozi is van). Ha az, vagy a túrásabb GSX-S1000GT sok lenne, ott az S950. Két napig volt nálam, mint cseremotor és jó buli volt. Most már sokféle plexi és doboz is kapható hozzájuk.
-
válasz
Zsírkrétamen
üzenetére
Hát nekem 20l es tankom van és ott is 250-300km en ként kell megállni tempótól függően.
De szerintem amúgy sem egészséges 300km eket le nyomni megállás nélkül vagy én nemtom te milyen terminátorokkal motorozol
-
bacus
őstag
válasz
Zsírkrétamen
üzenetére
Okos pakolással, motormozgatóval sok mocika elfér az autók mellett
, de megértem, nekem is azért nincs más a bmw mellett, mert nem fér el. Az autoimtól is szabadulni kéne, ha a gyerekeim hagynák
, de nekik is kell járni valamivel.Ezek szerint mész 17500 km-t évente (ami több mint az én éves össz motoros km-em), és ebben szinte semmi élvezet nincs? Az baj, itt máson kell változtatni, hogy lehet kevesebbet menj, mert ez így hosszú távon fásultságot okoz. Én évek óta alig vezetek autót, mert abban nem találok már örömet, pedig 17 évesen még a wc-re is..., sőt kerestem az alkalmat, hogy mit segíthetnék szüleimnek, ahova ugye autóval kell menni.
Ma meg egy szükséges rossz, vezetek ha muszáj, mert a bkk-t jobban utálom. -
válasz
Zsírkrétamen
üzenetére
300km mire nem elég mire nem elég egyhuzamban !

De hajrá én azt mondom próbáld ki az összeset ha lehetőséged van rá és időd engedi.
-
válasz
Zsírkrétamen
üzenetére
Hasonló magassággal rendelkező haver f900xr -t hajt.. 5m be bőven belefér egy full extrás.
ő pont a magassága miatt választotta. -
bacus
őstag
válasz
Zsírkrétamen
üzenetére
De miből gondolod, hogy ezt a fajta használatot mindenképpen egy motorban gondolkodva meg lehet valósítani?
Szerintem a városi használatra egy 3-400 ccm nagyrobogó, a túrázáshoz meg valami gondtalan túragép.
12500 km, ami a használatod 60%-a, az nem élvezet, hanem szimpla közlekedés. Ennek akarod alávetni azt, hogy hétvégén még túrázhass is vele?
Tudom van mikor nem lehet másképp megoldani, de hogy a kompromisszumokkal mindig baj van.

-
Biqci
aktív tag
válasz
Zsírkrétamen
üzenetére
Értem. Így persze más, egy üléspróba sok mindenre választ ad. Akkor egy GS? Nem vicc, komolyan. Na nem a nagy 1300-as, hanem valamelyik kisebb. Itt mifelénk van millió számra, az egyik cimborám is nem régen vett, ott van minden szem-szájnak ingere, még a futómű is a menüből állítható. Árakat nem tudok, de nem is releváns, itt másabbak az árak, de nézz be egy szalonba
-
Mentolka
senior tag
válasz
Zsírkrétamen
üzenetére
Versys650? (igaz csak 67LE)
-
JoinR
őstag
válasz
Zsírkrétamen
üzenetére
Új hozzászólás Aktív témák
Rokon topikok:
• Robogó, kismotor
• Nagyrobogósok baráti topikja
• Elektromos autók - motorok
- Építő/felújító topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Linux kezdőknek
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Lexus, Toyota topik
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Autós topik
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- Apple asztali gépek
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Törött Apple iMac 19.2 i5-8500 Radeon Pro 560X 4GB 16GB 256GB SSD 21.5" 4K Retina
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eladó igazi ritkaság! LG G7 Thinq 4/64GB / 12 hónap jótállással!
- Készpénzes / Utalásos Videokártya és Hardver felvásárlás! Személyesen vagy Postával!
- HIBÁTLAN iPhone 12 mini 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3818
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

) Másnap hívott hogy eddig 2 alukodzó barom jött, és úgy felk*rták a pofátlan alkudozással, az amúgy kiváló állapotú motor szapulásával, hogy engem hívott inkább. Pár óra múlva ott voltam a motorért

/de az ízületeim fáznak/.

Ők jöttek rá, vagy végül te szúrtad ki?
Emberünknek a másik fórumon így nézett ki, füstölgés előtt:
Mondtam, hogy hát akkor jó. Nem az én motorom és én szóltam