Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- BerserkGuts: 9800X3D Hitvallás, Dogma megcáfolása egy RTX5080+12600K-val
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- balojazz: Szódakészítés üzembiztosan és olcsón! Figyelem, csak hardcore szódázóknak!
-
LOGOUT
Motoros topik

Hirdetni a Hardveraprón lehet, nem a topikban!
Országos motoros rendezvények
Új hozzászólás Aktív témák
-
-MarhaRépa-
tag
válasz
macilaci78
üzenetére
Nakunk voltak tempósabb részek is, meg volt egy óra Handlingkurs, ami gyakorlatilag egy kisebb versenypálya jellegű tér, sok kanyarral, ott mindenki úgy ment ahogy akart. (Néhány szabályt betartva).
Tavaly azt mondta nálunk a tréner, hogy már nem gyakoroltatnak vészkikerülést, mert úgysem tudja az ember utcán megcsinálni. Vészfékezést van értelme gyakorolni.
Engem "enyhén" meglepett hogy az XR 100ról való vészfékezésnél a végén simán felemeli a hátsó kereket.
-
-MarhaRépa-
tag
válasz
macilaci78
üzenetére
Én is vezetéstechnikai tréninget csináltam vasárnap. Durván 180 kilométert mentünk egy nap alatt, úgyhogy elég intenzív volt.
-
Gabis
őstag
válasz
macilaci78
üzenetére
Köszi a beszámolót, jó volt olvasni.
Élmény lehetett. Én is alig várom, hogy mehessek már hasonlókra. Ha már arra lent jártál nem ugrottál be Vadkertre egy jó kis fagyira?
-
bacus
őstag
válasz
macilaci78
üzenetére
A labdás gyakorlat, és elvileg szinte minden végrehajtható kuplung nélkül, csak vannak olyan motorok - és ilyen a GS is - ami képes leböffeni, ha túl lassan csinálod. Nekem nem is megy a labda a kötélen gyakorlat, nekifutottam, leemeltem a labdát, megtettem talán kicsit több mint fél kört, majd rövidnek bizonyult a kezem
Az oktató illetve volt ott egy motorosjárőr egy 1200 GSA-val, meg tudják csinálni a gyakorlatokat kuplung nélkül, sőt fele annyi idő alatt mint én.
Az a motoros rendőr úgy csinálta a nyolcast, hogy közben már oda se nézett (mármint nem oda ahova kellett volna). Aztán bal kézzel átfogott a gázmarkolatra és úgy is megcsinált pár nyolcast. Gondolom minden évben van 5-10 tréningje, gyanús, hogy nem ez volt az első mikor próbálta.De igazad van, lehet a labdás gyakorlatot nem fogod tudni megcsinálni, akkor azt kihagyod! A bemelegítő körnél pl sokan átemelték a lábuk majd jobb lábbal álltak a bal pedálon, sokan csak rátérdeltek az ülésre. Én ezt is kihagytam, mert nem éreztem úgy, hogy ezt meg kéne csináljam.

-
bigrob
őstag
válasz
macilaci78
üzenetére
Az újabb fajta Air kabi jobb, asszonynak ilyet vettünk.
A régebbivel én is elvagyok 10 fokig, max egy széldzsekit fölé veszek 15 fok alatt.
Gatyeszt viszont én nem fogok munkába járásra hordani, majd kipróbálom milyen bélés nélkül ha hosszabb távra megyünk, de még nem vitt rá a lélek
-
bacus
őstag
válasz
macilaci78
üzenetére
Annyira néznek ki, hogy egy ilyen kisrobogóval (tudom nagyrobogó..), előnyben leszel mindenhol.
Egyébként a rendőrségi képzések általában:
1. eltolásos technika
2. első fék tilos
3. stabil gáz, hátsó fék, ha olyan a motor, akkor stabil, fogásponton tartott kuplung.
4. legfontosabb a nézőpontok, illetve azok áthelyezése, ezeket Te is fogod használni és meg tudod tanulni.
Idén kettő képzésen is voltam, az egyik két napos volt, a végén "vizsgá"-val.., ami igazából egy 7-8 feladat megoldás volt egymás után, pályatévesztés kizáró, hacsak nem tudtál javítani, a feladatok felét az előző két napban gyakoroltuk, a másik felével én ott találkoztam, de volt eltolt szlalomos bójakerülgetés, a vizsgakörben pedig holland kapu volt, ami megoldásilag ugyanaz. Rögtön egy fél köríven helyben megfordulással indultál, és volt még egy ilyen a feladatban. Az esetleges lábletételt nem büntették, de igazából nem volt olyan feladat ahol le tudtad volna tenni a lábad.
A feladatoknak egyébként jópofa neveik is vannak, volt pl "gitár", aminél a pálya vonala egy gitárt formázott, először a nyakán mentél végig szlalomban, majd a bemenve a gitár testbe egy jobbos kiskör, onnan átmentél egy szélesebb testbe, ahol mentél egy nyollcast, onnan vissza az előző kiskörbe, de most balos kör, majd vissza a nyakán szlalom. -
vlevi
nagyúr
válasz
macilaci78
üzenetére
Nem ismerem a képzést, de szinte kizártnak tartom, hogy a ringre felmennétek.
A motorosrendőrős képzések alacsonysebességű motorkezelésről szól.
Ha jól elmléxem, sok-sok éve voltam ott, ilyen képzésen, és a parkolóban folyik a dolog, nem a pályán.
Pályás kanyarképzés, az is mondjuk egy Kakucs, vagy Rabócsiring méretű pályán történik, jellemzően 100 alatti tempóval. -
Madball
csendes tag
válasz
macilaci78
üzenetére
Én Madisonnal voltam 2 éve a kamaraerdei pályájukon, senki nem nézett ki és minden feladatot meg lehetett vele oldani. Összesen 3-4 nagyrobogó volt akkor a csapatban.
-
Buddhha
tag
válasz
macilaci78
üzenetére
Azt nem tudom, hogy a Rendőrség mennyire különbözteti meg, a Safety-nél van lehetőség robogós tréningre is, ott külön kitérnek ilyenkor a különbségekre (pl.: fékek használata, síneken áthajtás).
Reméljük a Rendőrség is figyel majd erre! -
Topiccsendőr
addikt
válasz
macilaci78
üzenetére
Mert ha 50 el esel egy farmerban, azt karcolas nelkul meguszod. De ha autopalyan esel 180 al, azt kevesbe.
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
macilaci78
üzenetére
De azt a szine hatarozza meg, tehat az is lenyeg. valoban inkabb ezeknek a loctite termekeknek a szamaibol lehet kiindulni. A lila 221, gyenge, kek a 243 kozepesen eros, a zold 276 eros, es a piros 262 is eros.
-
bigrob
őstag
válasz
macilaci78
üzenetére
Chatgpt is amúgy azt javasolta hogy pénzt az asztalra elsőre.

1. Kérd el a teljes vételárat.
2. Foglaló/kaució 200.000.--500.000.-3. Írjunk papírt, dátum, helyszín motor adatai, vevő adataival:
Kijelenti hogy saját felelősségre vezeti, rendelkezik megfelelő jogosítvánnyal, bármilyen kár keletkezik ő viseli.4. Fotózni a jogsit és személyit.
-
GTVili
tag
válasz
macilaci78
üzenetére
Se kézvédő, se kormányfűtés..... többnyire országút, "átlagos" tempóval....
... kis városi utak. Ja, és csupasz motoron.Nyilván nem egy szövet kesztyű, de inkább meleg időre alkalmas....az én kezem 15fok alatt már fázott.
-
GTVili
tag
válasz
macilaci78
üzenetére
Na én pont, hogy nem kértem a cserét..... mivel rendeltem másikat. És mivel ez kb a 4.-ik akksi a motorban ~8 év alatt...

-
GTVili
tag
válasz
macilaci78
üzenetére
Viszonylag ritka típus, nem olyan egyszerű megkérdezni a többiektől... :-)
De többen küzdöttek már hasonló problémával, de nem ilyen mértékben.Van akinek pl 6-7 éves lítium akksija van...tökéletesen működik.
Korábban küzdöttem indítási és szabadonfutó problémákkal, de amint ezek megoldódtak, ugrásszerűen megnőtt az akkuk élettartama... 1-ről akár 2-3 évre.

A 20Ah-s akksik indítóárama ~270-320A között mozog. Persze beindítja a kisebb is... sőt, volt 14Ah-s kölcsön akksi is, alig 200A-el, és azzal is tökéletesen indult.
Félig meddig egyedi lehet a hiba, hogy egyszerűen nem bírta 3-4-szer egymásután a ~300A-es terhelést.....
Volt pl HVT akksim is (ez elvileg speckó V2 akku, jobban bírja a rezgést, hőt...stb) az pl bírta 3 évig. De az árban már majdnem a lítium szintjén mozog.... mint egy jobb Yuasa.
-
GTVili
tag
válasz
macilaci78
üzenetére
Biztosan nem merült túl. A töltést folyamatosan figyelemmel kísérem. Télen fűtött, zárt helyen tárolom...13-15C körüli hőmérsékleten. Néhány hetente rámérek, és ha szükséges töltöm is...
Mellette volt a feleségem motorjának több éves akkuja is, az tökéletes.Inkább az indítás közbeni nagy áramfelvétel nyírhatta ki, ahogyan a többit is...
Pedig igyekszem a lehető legnagyobb kapacitású ill. leadott áramút választani. De a nagy V2 nem vitamin ezeknek az akksiknak...

Most kb október vége óta állt a motor, és szerelgettem is rajta. Nem is indult, csak 3-4. alkalomra. Rendesen megvártam, amíg felmelegszik, a ventilátorok bekapcsolnak...stb.
Aztán mikor később még egyszer be akartam indítani, már csak egy kattanás jött a reléből...
Bármilyen terheléssel próbálom, egyből beesik a feszültség néhány voltra.
Holnap visszaviszem, mert még nincs egy éves.... de nem kérek cserét.
-
Zsírkrétamen
senior tag
válasz
macilaci78
üzenetére
Pont ezaz! Robogóra tükörszárra való kell (most pont ez van nálam), nekem rendes kormányra való van, a sportmotorra megint más fajta kell…most ezért nem fogok mindenféle adaptert venni
-
vendingo
veterán
válasz
macilaci78
üzenetére
Nekem az 52 literes givi trk52 doboz mindent elnyel, súly miatt se problémázik. Kabát, sisak, kesztyű belemegy, vásárláskor se kell sok kompromisszumot kötnöm. Városon belül simán belemegy 15 kilónyi cucc is. Nagy zsákos kutyakaját mindig ezzel hozom a foxpostból.
Tesómvett egy benelli tnt 125-öt. Neki az ülés alatt még a szerszámoknak sincsen hely. -
kelly416
veterán
válasz
macilaci78
üzenetére
Jól van na. Nem mindenki lehet akkora... van akinek játékosnak kell lennie.
-
Gabis
őstag
válasz
macilaci78
üzenetére
Köszönöm neked is.
-
parijani
tag
válasz
macilaci78
üzenetére
nekem még mindig benne a csavar egy része, de ereszt mellette, így hosszabb távon nem olyan jó, vagy ha elhagyom belőle, akkor már rövid távon sem.
-
válasz
macilaci78
üzenetére
Köszi, megnéztem. Nekem ennek a videó minősége nem ragadtatott el, bár lehet, hogy nincs is sokkal jobb. Sajnos a rezgést nem veszi ki.
-
bacus
őstag
válasz
macilaci78
üzenetére
Neten rendeltem, a legnagyobbat (van mérettáblázat)
Ez majdnem elég hosszú votl, de általában a pocakom miatt elöl kéne, hogy hosszabb legyen, ott vesz fel több anyagot az alaktalanságom. De kis feleségem ügyes, bele toldott 5 cm-t alul valamilyen hasonló anyagból. Nadrágot nem vettem meg, én ott nem fázom, illetve nem érzem, ha fázom
, meg már 10 fok alatt azért nem igen megyek. -
Gabis
őstag
válasz
macilaci78
üzenetére
Simán jó lehet konyhai szer is. Ezek a savas ph-s, és mondjuk kifejezetten vízkőoldó, vagy felvitt felületvédelem felfrissítésére fejlesztett autókozmetikai szerek a legtöbb külső felülettel kíméletesek. Egy kisebb részen való kipróbálással, esetleg egy kis hígítással megpróbálható természetesen otthoni cuccokkal is, akár ronggyal is. Engem tavaly elkapott kicsit az autótisztítás láza, és tökre élvezem az ecsestes, mikroszálas kendők stb. cuccokkal való pepecselés
de bátran lehet azokkal is, ami otthon fellelhető. -
bacus
őstag
válasz
macilaci78
üzenetére
Én serpentize aláöltözőt vettem tavaly, most szombaton volt a főpróba, szerintem bevált. Jó helyen vannak a szélálló részek, meg a szellős lukacsos rész is pl lent amit már betürők a nadrágba.
-
bacus
őstag
válasz
macilaci78
üzenetére
Ahogy idénre a motorozást nézem nem a tapadás lesz a gond, hanem a sok kátyú.

Nagyon kiváncsi vagyok rá, hogy tudják ezt javítani, illetve, hogy van e rá egyáltalán pénz és akarat, hogy kijavítsák, ha igen, akkor milyen minőségben. -
válasz
macilaci78
üzenetére
Hogy nem fagysz oda
Holnap 14 fok lesz, de még így gondolkodom, hogy menje-e egy kört.
-
A Zéé
addikt
válasz
macilaci78
üzenetére
Ahogy írod, ahány motor, motoros, öltözék, út, szélirány, annyi különböző eredmény ugyanazzal a sisakkal.
én is azt hittem, hogy milyen baromi zajos lett a sisakom, aztán közben csak a kabát gallérja kezdett el lifegni amiatt, hogy nem feszül már annyira rám... Valahogy pont olyan volt a hangja, hogy nem is gondoltam arra, hogy a kabát lehet. Csak amikor egyszer hátizsák is volt rajtam, akkor semmi hang nem jött, azután lett gyanús...
-
vlevi
nagyúr
válasz
macilaci78
üzenetére
Érdekes dolog ez a szélzaj.
LS2 sisakot vettem tavaly, hát, tud érdekes lenni.
Nálam ez pont hogyan, hogy milimétereken múlik, hogy csendes, vagy fütyül.
Ahányszor felveszem, annyiszor más a hangja
De azt észrevettem, hogyha lenézek a műszerfalra, akkor elcsendesedik.
Ennyit számít a motor típusa, magasság, plexi, testtartás, és egyéb dolgok kombinációja. -
Hoffer
őstag
válasz
macilaci78
üzenetére
Nekem akkor megteszi arra az évi 2-3 alkalomra majd.
A mérete megfelelő? Tehát a megadott fejmérethez valóban a ráírtra van szükség?
-
kelly416
veterán
válasz
macilaci78
üzenetére
Én rendszeresen használom a felnyitható állu sisakjaimat felnyitva. Általában nyáron lakott területre beérve jól esik a szellőzes. Én azt tanultam, hogy fogja az arcom a sisak, másképp túl nagy. Na ha fogja az arcom, akkor nem billen előre felnyitva. Es ha lecsukódik, nekem sosem allt meg felúton, de az új sisakom már rögzíthető nyitva.
Igen, a padka nem válogat, de én bekockáztattam Erdélyt oda-vissza póló rövidgatyában, Pestet pályán rövidujjú ingben és farmerban (de csak mert oktatásra mentem), úgyhogy a padka nekem már nem gondolatébresztő.
Ettől még nem bíztatok erre senkit, ez csak én vagyok.
Ja? Ingben csak akkor, ha a gallér legombolgató a kulccsont tájára, masképp a menetszél sz@rrá veri a kulccsontodon a gallér csücskét.
-
bigrob
őstag
válasz
macilaci78
üzenetére
Pont egy munkába járós nyitott vagy felnyithatót vadászok, vagy a korábban küldött full plexi elejűn gondolkozom.
Csajok a motoron yt csatin is ilyesmit használ az egyik hölgy
-
norbert1998
nagyúr
válasz
macilaci78
üzenetére
Nagyon sokat számít a matrac is, amin alszol.
Nem gatyáztam, az árakat letakarva vettem meg azt, ami a legjobbnak tűnt. Én is és a párom is derékfájósak vagyunk. Nekem valami csigolyaforma fejlődési rendellenességem is van... Minden éjjel fájt a derekam, de amint felkeltem, azonnal elmúlt. Néha-néha maradt meg napközben is. Két hónapja van meg az új matrac, azt mondom, ennyi idő kellett, hogy szinte tünetmentesek legyünk. Aztán pétnek szombat hotelban aludtunk. Mindkettőnknek szinte leszakadt a dereka már az első éjszaka után
Amúgy 305 ezer volt a matracom ára
Na ezért nincs pénzem motorra
-
bacus
őstag
válasz
macilaci78
üzenetére
nekem 1-2h és elmúlik. De igen van, mikor olyan mint a becsipődés, hogy a legapróbb mozdulatra is görcsbe rándul. De szerintem nálam ez kizárólag izom probléma.
-
A Zéé
addikt
válasz
macilaci78
üzenetére
A gyógytornász megosztotta egy videóját is, ami alapján itthon is szoktam csinálni. Általában véve ez segített legtöbbet az életminőségemen.
Bizony! Én sem gondoltam volna, hogy mennyit számít. Amikor elkezdtem a házfelújítást a korábban nem jó, de évek óta panaszmentes derekam olyan állapotba került, hogy azt hittem nem fogom tudni befejezni a munkát. Aztán elkezdtem egy ilyen alap, 10-15 perc alatt megcsinálható gerinctornát és nagyon komoly volt a javulás. Azért, ha megterhelem, még mindig tud fájni, de összehasonlíthatatlanul jobb a mindennapokban.
-
Gabis
őstag
válasz
macilaci78
üzenetére
Köszönöm a tippeket, tanácsokat
-
Gabis
őstag
válasz
macilaci78
üzenetére
Na az utóbbitól én is parázok kicsit. Mi van ha azt állítja, hogy nem is adtam neki semmit, és elhajt... Szoktatok papírt írni a kp átadásáról?
-
bacus
őstag
válasz
macilaci78
üzenetére
Nem igen tudok ezzel egyet érteni. Persze van egy széles réteg aki ezt így gondolja, de sztem bármelyik irányba mozdulsz el, akár "butább" akár az "okosabb" réteg felé, mind tudja, hogy van nála sok okosabb.

A nagy kérdés, ha viszont ezt tudod, hogy van nálad okosabb, akkor Te melyik réteghez tartozol, aki okosabb és felfogja ezt, vagy aki ...

-
-MarhaRépa-
tag
válasz
macilaci78
üzenetére
Itt nálunk Bajorországban az iskolai tananyag része a közlekedési oktatás, még kerékpáros vizsgát is tesznek a gyerekek 4. osztályban
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
macilaci78
üzenetére
Pontosan, ez az abszurd resze, hogy hogyan kesz ellenorizve hogy ambient aware-ben volt, vagy miben. de ha igazi gci politikus akarok lenni, aki tudja, hogy a szavazotabora szamara en bloc a mobiltelefon, vagy barmi ami elektromossaggal mukodik, eletidegen- megkerdeznem toled: ha ennyi kerdesed van, az azt jelenti, hogy akkor haljanak meg a zombi tinedzser gyemekeink akik a fules miatt a vonat ala szaladnak, mert annyira hulyek manapsag ezek? Sztm zsenialis. Ebbol a szempontbol.
Amugy megint azt erzem, h a szabadsagfokom vissza lesz vagva, vmi hulyesegre hivatkozva. -
kelly416
veterán
válasz
macilaci78
üzenetére
Igen, de többnyire bejelentés alapján, mert nem áll mindenki mellett egy rendőr. Én tuti nem mernék egy hasonló embert bejelenteni, mert ha egyszer megtudja valahonnan...
-
Csandi
addikt
válasz
macilaci78
üzenetére
Akkor a tankra

-
bacus
őstag
válasz
macilaci78
üzenetére
Ok, mindenki vállalja majd a kockázatot, azt gondolom, hogy ha meg akarnak szivatni és ilyet már láttunk, hiszen egy időben szopatták az autóst az EÜ doboz lejáratával is..., szóval mindig vannak "fejős tehén" szabálysértések.
Ráadásnak egyfajta értelmezésben a rendszám azaz a hatósági jelzés eltávolítása már nem szabály sértés, hanem bűncselekmény. Értem, hogy most leszarják.
Azért én reménykedem a józanságban, hátha lesz vmelyiknek esze, vagy hátha valamelyik döntéshozó majom v. rokona is motoros.
10 éve a Balaton tv-t értelmezték újra, akkor az lett a szabály, hogy éjjel, vesztegelni (azaz őrizetlenül kikötni és otthagyni a vízen csónakot az tilos, ki kell venni a vízből és sólyán tárolni. El voltunk kenődve, mert soha annyit nem sérültek a hajók, mint egy ilyen be majd kirakással, meg nagyon meggondoltad, van e olyan jó szél hogy ez megérje egyáltalán, hogy vízre tedd és vitorlázol 2 órát. De aztán kiderült, hogy Áder Jani és még ki tudja ki is horgászik, sőt van ladikjuk is, amit nekik is ki kéne venni éjszakára. A következő évben már nem volt probléma (és azóta sincs), lehetnek a hajók a vízen. Persze azért még próbáltak egyet belerúgni az emberekbe, mert az árbóc tetején kell legyen az éjszakai fehér fénynek, illetve azóta is kérik a félárbócra felhúzott fekete kúpot. Akkor meg 2 naponta jártak le a csere akkuval a hajósok..., de ma már megint nem fontos ez sem, illetve a kúp az kell.
-
kelly416
veterán
válasz
macilaci78
üzenetére
Főleg, ha megérkezni is láttak. Mert ha én szállok le a motorról, körbe röhögnek. Ha Téged látnak, meggondolják a dolgot kétszer is.
-
Csandi
addikt
válasz
macilaci78
üzenetére
Nekem nincs is ponyvám, csak azért írtam, hogy az ellenőrt szivatni, hogy hova rakja a büntit.
-
Csandi
addikt
válasz
macilaci78
üzenetére
Konkrétan ezt mondtam apámnak
rendszámot lekapom viszem magammal, akár egy ponyva is rá aztán hajrá -
bacus
őstag
válasz
macilaci78
üzenetére
Nyugi, majd kapod a DÁP-ra a büntit. Ez a része meg lesz oldva. Csak elektronikusan lehet parkolni juniustól, nem lesz parkoló cédula, majd megoldják, hogy nem kell majd büntető cédula se. Ez nagyon megy nekik.
-
bacus
őstag
válasz
macilaci78
üzenetére
És még fizetni is fogunk érte.
Legalábbis ez a fő cél, abban biztos vagyok. -
Csandi
addikt
válasz
macilaci78
üzenetére
Ugyanerre gondoltam én is.
-
bacus
őstag
válasz
macilaci78
üzenetére
Nem ismerem, de sztem ez is csak a saját márkával kompatibilis. Meg ha már mesh, mi ez a 6 fős limit???
-
Csandi
addikt
válasz
macilaci78
üzenetére
Igen, és sokszor szoktam is ezt csinálni. Például mikor off-market eladó cégeket keresünk, megadom neki a kritériumokat, kiköp monjuk 50-150 céget, azokat utána átnyálazom egyesével manuálisan, de legalább a listát nem nekem kellett összekaparni.
-
Csandi
addikt
válasz
macilaci78
üzenetére
De, csak akkor több idő megy el vele és az lenne a cél, hogy kb. azonnali legyen a megoldás és nekünk ne kelljen foglalkozni vele.
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
macilaci78
üzenetére
Kellene menned egy normalis mai turamotorral, ami 160-180 loero, túrára (termeszetesen) , mert a csunya lany kisertese forog fenn, ha csak robogozol.
Az ape-val en is betartottam a kreszt mindenhol. A mogottem levo autosok nagy oromere. -
Csandi
addikt
válasz
macilaci78
üzenetére
Fireblade 1-esbe 160

-
bacus
őstag
válasz
macilaci78
üzenetére
"Egy egyedül megtett ekkora túra legnagyobb kockázata számomra az lenne, hogy nem tudnám megosztani menet közben az élményt senkivel és elunnám a felénél."
Nem az unalom a baj, sőt van aki ezt jobban viseli, mint egy beszélgetni akaró társat.
Lehet - akár csak magadnak - videózni, már azzal is csökken ez az egyedül lét érzése, főleg ha online kirakod és azonnal jönnek rá a reakciók.
Én jöttem haza lengyelektől egyedül, nem a 700 km volt a gond, hanem, azért néha meg kell állni tankolni, wc, stb, és nem igen tudsz otthagyni semmit a motoron még benzinkúton sem. A dobozok zárhatóak (én általában puha táskával megyek, azt jobban kedvelem), akkor oda még be tudod esetleg rakni a kesztyűt, kabátot, de nekem gond, hogy ezzel foglalkozni kell vagy vinni. Amikor többen vagyunk, akkor valaki azért mindig ott van a motorok körül, csak rádobom a sisakot, kabátot, protektort pl a kúton, bemegyünk kávézni, nem lopják le a kamerát, sisakot, stb.Németeknél voltam a Sasfészeknél, több parkoló, messze nem a legközelebbiben álltunk meg. Egy dróttal rázártam a sisakot, de pl a sisakbeszélőt már nem tudtam levenni, rátettük a kabátot (szintén átment a sodrony az ujján), de volt mellettünk motor, ahol látszólag semmi nem volt rázárva. A kutya nem nyúlt hozzá, igaz migránsok se voltak a környéken, de rengeteg turista.
Az osztrákoknál szerintem jó motorozni, tavaly is pár ezer km mentem arra, nem kaptunk büntit sehol. Van ahol figyelni kell és betartani, néztük ott is a dobozt, hogy na bakker ha ebben volt kamera, akkor majd jön a csekk, de végül úgy néz ki egyetlen egybe se futottunk bele. Ezt a két kézzel kell fogni a kormányt, ezt nem is tudtam, hogy büntetik, elég sokat motorozom állva, egy kézzel fogva a kormányt, de autópályán is mentem ott, ahol úgy tudtam kicsit pihenni, hogy hátsó ülésre ültem (nyújtottabb láb), és nekidőltem a doboznak, tempomat mellett ugyan a megengedett sebesség alatt, de elengedett kormánnyal.
Olaszoknál sztem szarabb a helyzet, vannak útszakaszok, ahol az oszlopok tetejére vannak telepítve kamerák, nem mind mér, de rálátnak egymásra is. Az alagutakban fizethetsz azért is mert nincs követési távolság, márpedig motoroknál zippzár alakzatnál nincs szerintük.
Volt, hogy betévedtünk lezárt (csak helyi lakosok) útszakaszra, de végül nem fordultunk vissza, vállalva ha lesz bünti, volt kamera is, de bünti nem lett.
Svájcot nem ismerem, csak átmentem egy részén, de azt tudom, hogy ott az autókat is szigorúan büntetik már 51-el is fizetsz 50-es táblánál. A táj gyönyörű, de minden csábítás ellenére, ott nem lehet kanyarvadászatot rendezni.
Bosznia, Montenegró nekem kellemes csalódás volt, sztem nagyon jót motoroztunk arra, olcsó volt a kaja, a szállás, ha még az EU szerint lehetne telefonálni, mobilnetezni, hibátlan lenne. -
kelly416
veterán
válasz
macilaci78
üzenetére
Nekem 4 vagy 5 évente a kártya kiállítási díjja van csak, semmi más banki költség. A super0 az super0.
Szoktam is röhögni, amikor felhív az erste munkatársa és megpróbál ajánlani egy jobb számlát.
-
norbert1998
nagyúr
válasz
macilaci78
üzenetére
Agyaltam a dolgok eltolásán, de sajna nem opció mert friss műszakival kéri a vevő, két héten belül meg el is vinné.
Legalább lesz egy búcsú köröm vele. Aztán szerintem újra nálam lesz a kölcsön ősFazer 600, amíg nincs meg az utód. Jó eséllyel az "utód" most egy teljes lakásbútorozás lesz.
-
Csandi
addikt
válasz
macilaci78
üzenetére
Nekem 0
Ezelőtt unicredit + revolut + wise volt, mert uni full 0-ás volt és 1m kp-t is ingyen lehetett levenni, aztán maradt a revo + wise de mióta állam kiszabta rájuk a + illetéket (ami még csak a wise-t érinti) csináltam egy cib-eset az is full 0 de csak 400k kp van ingyen. Nem fizetnék bankolásért. -
kelly416
veterán
válasz
macilaci78
üzenetére
Az erste ilyen szempontból nagyon jó választás. Mondjuk nekem szupernulla számlám van, ingyen nekem nagyon sok minden más szempontból is jó választás az erste.
-
kelly416
veterán
válasz
macilaci78
üzenetére
Gondoltam hogy családdal, társal vagy bármi hasonló, de én erre inkább a hazaérős, személyesen élménybeszámolós megoldásokat kedvelem jobban.
Útközben maximum életjelet adok magamról, hogy ne izguljanak. -
válasz
macilaci78
üzenetére
Te melyiket szoktad kötni?
-
kelly416
veterán
válasz
macilaci78
üzenetére
Én simán mennék ekkora túrara unalom és megksztási para nélkül, de az utasbizti nagyon jó ajánlat.
Viszont azt hiszem, a Kingpinnel már alapjáraton sem mehetnék nyugatra nyugisan.
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
macilaci78
üzenetére
Ha leereszted a karbit tel elott, nem kell pucolni karbit. Ez egy nagyobb motor eseten amugy is anyagilag megterhelo, minden telen szetszedni. Egyszerubb leereszteni, es nem nyulni hozza addig, amig nincs rendszeresen hasznalva.
-
Rush77
aktív tag
válasz
macilaci78
üzenetére
mielött leraktam színültig tankoltam 100-al és beleöntöttem egy fuel stabilizer plust (10ml).
-
tboy93
nagyúr
válasz
macilaci78
üzenetére
Nekem motosafe fuldugom van, de mar nem is tudok nelkule motorozni. Autopalya tempoban fel-1 ora utan megfajdul a fejem nelkule.
-
Rush77
aktív tag
válasz
macilaci78
üzenetére
Köszi. Biztos ami biztos kinyomtattam.
-
Rush77
aktív tag
válasz
macilaci78
üzenetére
Köszi a tippet. Mondjuk a forgalmi mindig nálam van ha relatív hosszabb távra indulok.
Kötelező papír legyen benne? Ha igen akkor kinyomtatom. EÜ csomag pipa. Azt idén cseréltem mert még a gyári 20 éves volt benne amikor vettem a motort
-
bigrob
őstag
válasz
macilaci78
üzenetére
Igen, az lett a Suzuki sv-7gx

Még a 4 hengeres CB500-ra lennék kíváncsi, meg mik kapják meg tutira az e-clutchot Honda fronton.
-
válasz
macilaci78
üzenetére
Jah pedig mindenhonnan az az info jött ,hogy nem lesz már több v2.
-
norbert1998
nagyúr
válasz
macilaci78
üzenetére
TRK 702 az valami botrányos egy szar gép. Már ha nem volt facelift az utolsó 1-2 évben. Extrém módon érződik, hogy a kínaiaknak fogalma se volt, hogy kell motort gyártani. Egy ergonómiátlan, rutintalan tervezésre utaló (ráadásul) sárnehéz borzadvány. Én messze elkerülném, még a 20 éves V-Strom-ra is szivesebben ülök fel. Nem beszélve arról, hogy gyenge is a TRK, a papíron több lóerő a valóságban SOKKAL kevesebb, egymás meleltt futtatva is a két motort.
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
macilaci78
üzenetére
Eeegen, ez tipusfuggo, mert a nagyobb, tobbhengeres motorokon nem nagyon van tugorgo, minden siklocsapagyas, es nem szurkeontveny hengere van, ami korrodalhat, ezaltal hatalmas olajfogyasztast idezve elo, hanem nikaszil (ami ugyan egyes ritka esetekben korrodalhat, de nem jellemzo az allasban)
A szimmeringek is birni szoktak, en egy olyan motort vettem, ami 2007 ota all, es motorikusan, vagy gumialkatreszek teren nincs baja. (Hozzateszem hogy nincs benne hutoviz, mert leg-olajos, ami ennyi allas utan mar reg korrodalta volna a hengerfejet, es szarazkuplungos, ami nem ragad ossze ennyi ido utan sem)
Amire utalni akartam, hogy ez nagyon erosen tipusspecifikus, hogy milyen problemak johetnek elo. -
bacus
őstag
válasz
macilaci78
üzenetére
A Mamisokat személyesen ismerem, egy új motor állapotát vizsgálták, egy métert sem mentek vele. Zsombit a tanárt nagy tudásúnak tartom, de a hír és a cikk is számomra elkapkodott, pont amiatt, hogy más szétszedni és nézegetni az "összerakási" minőséget, és más 20e km motorozni vele, aztán véleményt mondani.
Egy kicsit Dodorral értek egyet, nem kéne támogatni a kínait, mert ha igen, lehet 10 év múlva már nem lesz más !!!
-
bigrob
őstag
válasz
macilaci78
üzenetére
Kár, hogy a videó nem érhető el.
-
bigrob
őstag
válasz
macilaci78
üzenetére
TRK-ról van rossz vélemény.
Ugyan ez a leggagyibb verzió, az X állítólag jobb, csak emberünk mélysége miatt nem jöhetett szóbaA QJ 600-asra azt mondták, hogy nincs probléma, a 650-essel volt pár gyermek betegség, de már ki lett javítva.
A QJ 900-asnak ilyen 55k körül van az éves szervize, a kisebb blokknak még kevesebb.
-
Khaosz55
addikt
válasz
macilaci78
üzenetére
Abszolút semmi probléma nem volt, illetve semmi jele hogy probléma lenne, 0 olajfogysztás 6000Km után.
A szokásos karbantartások, olaj, gyertya, légszűrő, villaolaj csere, szinkron ellenőrzés, lánc és gumicsere. 64K-nál volt szelephézag ellenenőrzés. A gyári tűrés közepében volt, hozzá sem nyúltak.
Idáig nem láttam olyan motort amire azt mondtam volna na erre lecserélném feltétlenül... Persze vannak jobb motorok, de az én igényeimnek tökéletesene megfelel, főleg túrázásra-kanyarvadászatra. Én lábon megyek mindenhova nem utánfutóztatom. Ok tény szardíniára és corzikára koppal mentünk át
. -
pepucs
tag
válasz
macilaci78
üzenetére
Igen
+ amit Tüzi is írt. -
válasz
macilaci78
üzenetére
Aha. Vannak nehol burkolati bajok, de a kisberi szakaszon is, meg lentebb is, es bar a cseszneki szakasz igy kimarad, de oktoberben lehet, hogy nem olyan nagy baj mar.
Ha megis kell, Dudarnal el tudsz menni Csesznek iranyaba.
Esetleg meg a Csakbereny-Csokako utvonalat erdemes megnezni, akkor kikerulod a kamionos tranzit utvonalat. -
Topiccsendőr
addikt
válasz
macilaci78
üzenetére
Az antiszemitizmus a zsidosaggal szembeni rasszizmus, amit te irtal, (dolgozni tudo es akaro feher ember) az siman rasszista.

Nagyon szivesen irnek a tobbi felbugyogo temahoz, es szukseges is lenne ezekben a temakban a vita, ahogy latom, de ebben a topikban sajnos nincs helye.
-
válasz
macilaci78
üzenetére
A bejáratás a váltó miatt van nem a henger miatt...
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
macilaci78
üzenetére
Sztm teljesen mindegy, hogyan van bejaratva, nem fogja senki erezni a seggevel azt, es a gyartasi toleranciak sokkal jobban befolyasoljak a teljesitmenyt, mint a bejaratas.
-
Csandi
addikt
válasz
macilaci78
üzenetére
Ez is egy nagyon jó opció ha valaki cserélgeti, simán csinálnám én is de most elvagyok a 600RR-el, nem tudok olyat mondani ami kéne helyette. Persze egy ezres simán de ahhoz kevés vagyok én is (sőt igazából a 600-ashoz is), meg még a tárcám is. 5m és 12m között elég nagy szakadék van árban

-
hdanesz
őstag
válasz
macilaci78
üzenetére
Köszi! Engem is nagyon oda húz a szívem a GB350S felé. Bármilyen videót meglátok a motorról és meghallom a hangját, mindig mosolyogni kezdek.

Élőben szeretném megnézni, de most eléggé ritka holló szalonban. Valahol azt olvastam, hogy 2027-ig kell várni aki most rendel belőle. Nyíregyházára érkezik decemberre egy, nem tudom az el van-e már adva.
-
válasz
macilaci78
üzenetére
Ezen nem gondolkodtam meg amugy.
Az xx-en nincs vilagitas-kapcsolo. Ha raraknek egy vilagitas-kapcsolos kapcsolo egyseget, es a vilagitas kapcsolojat ugy releznem be, hogy veszvillogokent mukodjon, akkor lenne veszvillogom, es gyari maradna a motor.hmmm…
mod: van is itthon tarcsiban ilyen kapcsolom
-
kelly416
veterán
válasz
macilaci78
üzenetére
Óh, hát nyakláncnak jó lesz az.

-
bigrob
őstag
válasz
macilaci78
üzenetére
Átérzem..

-
válasz
macilaci78
üzenetére
Orulok, hogy neked igy jo, nekem viszont mashogy. Szamomra okes a hangos 800 meteres elojelzes, utana a 200 meter es az aktualis, a lenezegetest pedig nem erzem biztonsagosnak, de ezt mar irtam.
-
válasz
macilaci78
üzenetére
Ha neked ez mukodik, hajra. Autoban nekem is le van nemitva, de motoron szerintem nem oke lenezegetni.
-
Csandi
addikt
válasz
macilaci78
üzenetére
Ugyanez, némítva itt is, autóban is. Főleg, hogy zenébe is belepofázik, idegesítő. Inkább rápillantok egy pillanatra és tudom merre.
-
mattheus
őstag
válasz
macilaci78
üzenetére
Akkor ezek szerint ez nem igazi Akrapovič kipufogó. Jól gondolom ? De akkor miért így hirdetik ?
-
yodamastah
őstag
válasz
macilaci78
üzenetére
Senki nem cserél lábtartót pár gramm súlycsökkentésért.
-
Csandi
addikt
válasz
macilaci78
üzenetére
Nekem az új 600RR evett meg eddig 8 decit 4000km-en, amiből kb. 1000km redlineolva autópálya meg versenypálya volt, és a sima közlekedés közben is azért inkább az 1-2 van kiforgatva, többi fokozatot ritkán látja.
-
crocy
tag
válasz
macilaci78
üzenetére
hat en laikuskent azt mondom, hogy pusztan kor miatt nem bontunk blokkot. szepen jar, nem füstöl. olajfogyasrol nem tudok nyilatkozni meg.
el akarom vinni hondabuboshoz (hornetes atyauristen), majd az elmondja mi a stajsz.apammal mar lecsereltük az olajat + olajszüröt (+leeresztö csavart). kb ki is jött belöle 4 liter. legszürö checkolva, szinte uj. amit meg szeretnenk megtanulni cserelni: gyertya, fekbetet, gumi, lanc. esetleg meg hütöfolyadek + fekolaj.
-
Picco
addikt
válasz
macilaci78
üzenetére
ujraindultak mar a gyartosorok tudtommal, talan indiai tokerol hallottam
-
Rush77
aktív tag
válasz
macilaci78
üzenetére
Nekem ezt nem teszi lehetővé a kialakítása a motornak, hogy valahova elrejtsem a kapcsolót. Meg eléggé szűkös a hely is a kormányon, hogy ha esetleg szeretnék még USB portot meg esetlegesen markolatfűtést vagy valami plussz extrát is feltenni.
Ezért lett végül a fuze box. -
r6man123
senior tag
válasz
macilaci78
üzenetére
Köszi! A ruha is kb 18 éves, és megjárta a minden nap beleizzadt jómagamat 20 évesen.
Ameddig nem fogyok Ley lehet akár opció is, de egy egyberészes kenguru azért dukálna
-
Csandi
addikt
válasz
macilaci78
üzenetére
Mondjuk van az a méret ahol már komikus a bőrruha

-
kelly416
veterán
válasz
macilaci78
üzenetére
Én relatíve sokat használom felnyitott állal a sisakot 70km/h alatt. Pedig fehér a sisakom. (Sena Outrush asszem, ha jól írtam.)
Mondjuk 150-nél is megpattintott plexivel vagyok. Szeretem ha bőven jár a levegő a fejem körül. Ha tehetném,.sokszor szemüvegben, sisak nélkül mennék, de hát ez nem az az ország. -
-Mosquito-
őstag
válasz
macilaci78
üzenetére
Egy Nolan N100-4,N100-5 vagy a X-Lite X1005 nagyobb a plexi van és így többet látsz. Ma épp motoroztunk,szakadt az eső, nem volt bent az X1005-be a Pinlock.
-
Csandi
addikt
válasz
macilaci78
üzenetére
Jogos

-
Csandi
addikt
válasz
macilaci78
üzenetére
Párom pont szemüveges de kontakt lencsét hord és minden hőmérsékleten motorozunk

Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Rokon topikok:
• Robogó, kismotor
• Nagyrobogósok baráti topikja
• Elektromos autók - motorok
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Vicces képek
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Napelem
- Autós topik
- További aktív témák...
- Bontatlan WORX Landroid Vision M600 AI-alapú robotfűnyíró eladó!
- Nuki Smart Lock Pro 4 garanciás, dobozos, hibátlan
- HomeAssistant Center - spórolj pénzt automatizálással!
- SZUPER Akcióban Új Bontatlan Dyson V15 Origin 3 év gyártói garanciával Azonnal Átvehető
- Tomason TN16 Bright Silver 8x18/ET40 - Hankook Ventus Prime4 225/55 R18 DOT 0624 + TPMS+felni kupak
- Behringer B-CONTROL BCF2000 USB/MIDI kontroller
- 2színben! Lenovo Yoga PRO 9 Ultra 9 285H 32GB RAM 2TB SSD RTX 5060 8GB 16" QHD+ OLED 3év Prémium GAR
- Dell Precision 5570! 4K Touch / i7-12800H / RTX A2000 / 32GB DDR5 / 512GB NVMe! BeszámítOK
- -68%OFF HP Spectre x360 14 (14-ef2276ng) i7-1355U/16GB/1TBSSD/3K 3000X2000 Amoled
- MacBook Pro 14" M1 32GB RAM 1 TB 27%-os áfás számla (0449AB)
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Élmény lehetett. Én is alig várom, hogy mehessek már hasonlókra. Ha már arra lent jártál nem ugrottál be Vadkertre egy jó kis fagyira?

... kis városi utak. Ja, és csupasz motoron.

Ettől még nem bíztatok erre senkit, ez csak én vagyok.
+ amit Tüzi is írt.