- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- talmida: Változások 2. rész
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: MárkaLánc
- P4 S478 konfig a régi idők emlékére
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 13 – Néhány egyszerű, de finom étel
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Motoros topik

Hirdetni a Hardveraprón lehet, nem a topikban!
Országos motoros rendezvények
Új hozzászólás Aktív témák
-
Xero
nagyúr
válasz
Csandi
üzenetére
Na majd jelezd melyik napon leszel kint Euroringen, hatha osszefutunk.

Kozben most nezem vissza a Kakucs on-board videokat is. Megdbonneto, hogy a sport modban hagyott TC mennyiszer beleszolt a dolgokba. Az mondjuk jo, hogy nem ereztem, tehat jol teszi a dolgat, viszont egeszen biztos, hogy track modban jobb lesz.
-
bigrob
őstag
-
Picco
addikt
válasz
yodamastah
üzenetére
Ijj de jol all neki a sarga+fekete kombo
Csandi: gratulalok es sok balesetmentes kilometert kivanok. Nem lattam meg ilyen ruhaba ezt a motort sem, de jol all neki es nyaron valoszinu idomokon is tudnal tojast sutni
-
Csandi
addikt
Köszönöm
-
Csandi
addikt
válasz
dellfanboy
üzenetére
Újat akartam és 600-as szupersportot. Akkor van 2 opcióm ez meg a ZX-6R. Ugyanannyi pénzért ebben több tech van (ride by wire, IMU, stb.), ZX elég fapados. Voltam azt is tesztelni + köbcenti tényleg picit jobban húz de mást nem tudok a javára adni. Ülés alatti kipu is szexi a Hondán. Illetve erre ismerettség miatt kedvezményt is kaptam, nem is kicsit, majdnem 500ezret. Így elég verhetetlen ajánlat.
De tessék itt a ZX is
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

-
Csandi
addikt
Sziasztok,
Csak szeretnék beköszönni, eddig csak hardveres topikokat követtem, aztán most ránéztem kiviből van-e motoros és lám van

A kép félrevezető, csávó vagyok

2 éve motorozom (ha a robogót nem számoljuk), egy SV650 S-el kezdtem, aztán most egy hónapja vettem át a vadiúj CBR600RR-em, eddig 2100km-t mentem vele, első pályanapom júni végén lesz vele euroringen

A lenti kép az átvétel napjáról van

-
chubii
senior tag
válasz
macilaci78
üzenetére
Amit most is használok még viszonylag újnak/épnek mondható. Párezer km pedig már megvan bennük. Persze mindig szemügyre veszem indulás előtt, és megcibálom pisiszünetben is néha-néha. Eddig egyszer sem lazult le.
Azt aláírom, hogy egy lestrapált vagy agyonhasznált hevedernél simán bizonytalan a rögzítés (kaptam ilyet ajándékba, de inkább nem azzal indultam a túrára, pont emiatt). Vettem pár dobozzal még legutoljára a Lidlben, ha baja lesz, akkor csere.
Próbáltam a hagyományos spanifert is, de kínlódás volt használni már a hossza miatt is.Csak egy ötletnek írtam. Ha könnyebb és/vagy nem hengeres az a túratáska, én is a gumipókhálót használnám inkább.
-
macilaci78
nagyúr
válasz
anorche1
üzenetére
Ez egy kb 29 literes táska Lidl-ös lapos gumipókkal (3 db-bal) rögzítve a sisaktartó konzolra. Amikor teszt jelleggel megcibáltam, a kormány is mozgott a középsztenderre állított motoron. Meg nem mozdult.
A chubii által mutatott megoldást nem tudom jó szívvel ajánlani. Egyrészt autó tetőcsomagtartón nekem lazult már le, másrészt az messze nem annyira rugalmas. A gumi alatt ha a csomag átrendeződik kicsit (gumiszalag elmozdul és máshol fog, vagy a csomagban egyik dolog a másikon elcsúszik), akkor összébb esik, kisebb lesz a leszorítóalkalmatosság útja és lelazulhat. A gumipók ezt nagyobb tartományban tolerálja, mint a spanifer. Ezzel együtt tudok kölcsönadni, mert van 3 is és az elmúlt 5 évben nem használtam.
-
JoinR
őstag
-
anorche1
őstag
Pénteken indulok egy 4000km -es balkán túrára a varaderoval. A 3db gyári dobozba nehezen férek el sátorral, hálózsákkal és minden egyébbel, ezért egy túratáskát rögzítenék az utasülésre. Mit ajánlotok? Tökéletes lehet egy sima gumipók ehhez? Vagy mi az ajánlott?
-
Harcipocok84
tag
Sziasztok!
Van valakinek tapasztalta hogyan működik az honosítás?
Egy szlovák motort vennék ami jelenleg Magyarországon van, a tulaj itt használja, illetve itt lakik jó pár éve. A motor forgalomban van. Szeretném úgy megvenni, hogy aztán ne kelljen 2 hónapig a garázsban nézegetni, hanem addig is használni tudjam. A honosítás legelső és leghosszabbra elnyúló pontja a NKH vizsga időpontja. Van hogy 1-1,5- hónapra kapunk csak időpontot, addig meg semmi motorozás. Így az eladó azt javasolta, hogy az adásvételivel együtt írjunk egy kölcsönadási szerződést is. Az adásvételivel feliratkozom a legközelebbi NKH időpontra, addig meg használhatom a motort a kölcsönadásival. Amint közeledünk a vizsga időpontjához a srác leadja az adásvételit és kivonatja a motort a szlovák rendszerből én előtte pedig odaadom neki a rendszámot ami majd le tud adni. Innentől kezdve pedig megy a rendes kerékvágásban az átírás folyamata.
Ezzel mindössze annyit nyertem, hogy a vásárlás és a NKH vizsga közötti időt motorozással tölthettem.
Ez működhet így? Egyáltalán a szlovák srácnak mikor kell leadnia a rendszámot? Le kell egyáltalán adnia? Ha valaki autót-motort vesz szlovákiából magánszemélytől akkor a rendszám rajta marad?
Illetve nagy kérdés, hogy az adásvételi dátumának mit írjunk... A vásárlás pillanatát nem írhatjuk, mert akkor neki gondolom x időn belül le kell adni a rendszámát. -
macilaci78
nagyúr
válasz
dellfanboy
üzenetére
Engem 2 km-re érdekel az Örs vezér terétől számolva. Aztán jöhet egy 40 km-es ajánlás is.
-
zgospel
őstag
válasz
yodamastah
üzenetére
Szerintem pont fordítva történik ezekben az esetekben: utcai módokban túlságosan belenyúl és megszaggatja a folyamatos pillanatnyi gázelvétel, pályamódban meg finoman és megengedőbben működik, nincsenek szaggatások/belenyúlások a gázadásban.
Corsa 2-vel mentem konstans 1:20-21-es köröket Euroringen, hátul 1.9 bar volt melegen, semmi tépés nem volt rajta sosem track módban.
"illetve inkabb lelogok mint a majom es allitom fel amikor rahuzom."
Én is így motoroztam. Utcai TC-vel tépte, pálya TC-vel nem tépte
Ne értsetek félre, nem erősködök, hanem annyira minden ugyanolyan mint esetemben volt: a motor, a gumi, a gumikép, a tempó, stb, és a track módba kapcsolt beállítás oldotta meg. Más változó nem volt
-
Xero
nagyúr
válasz
zgospel
üzenetére
Na igen csak sport modban volt, de a futomuvet hatul betekertem track-re, elol sportra.
Most van benne 1200km. Ebbol ~200km a palya, szoval meg szokom a dolgot. 😊
De koszi!Ja a nyomas 2.1 volt hatul. Pirelli leirasban lattam es gondoltam megnezem. Rosso IV-eket 1.7-1.9 kozott hasznaltam szoval valoszinuleg ez is sok volt most.
Valoszinu hogy a TC is jatszik de inkabb az lesz amit Yoda mond. Nem kap meg olyan egyenletes terhelest vegig az iven, illetve inkabb lelogok mint a majom es allitom fel amikor rahuzom.
-
yodamastah
őstag
válasz
zgospel
üzenetére
Persze a TCvel megszűnik, mert nem engedi hogy elforgasd a hátsót. De nem a TC miatt van. Én életemben nem motoroztam még TC-vel pályán, mégis produkáltam már az összes létező gumi tépés váltpozatot elől/hátul
Euroringre hátra pirelli SP/SC nem jó ötlet. Nagyon könnnyű megtépni. Lehet még a Rosso Corsa-t is. -
yodamastah
őstag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Ezt már kakucson tépte így meg. Euroringen minden lágyabb keverék szétmegy. Nem tapadjól a pálya, könnyen elforog a hátsó. Euroringre bridgestone slicket szoktam felrakni hátra, azt marha nehéz megtépni.
-
zgospel
őstag
válasz
yodamastah
üzenetére
Nyilván ez is lehet, de nem látom hogyan motorozik.
Nekem a Street RS a gyári Supercorsával pontosan ugyanezt produkálta első Euroringezéskor, 1:25-nél. Hátul volt melegen 1.9 a nyomás, és sport módban (ez egy utcai mód gyakorlatilag) volt a TC.
Átraktam pályamódba, ugyanúgy 1:25-öket mentem, de a tépés eltűnt. Vadiúj volt a motor, szóval vigyázva mentem én is
Egy cimborámnak az MT-10-én volt ugyanez a jelenség, szintén az Euroringen, ugyanilyen hátsó nyomásnál, átrakta a tanácsomra megengedőbb módba a TC-t és eltűnt a koprra ugyanilyen, ugyanazon a helyen levő tépés. -
Topiccsendőr
addikt
válasz
yodamastah
üzenetére
Ez altalaban a gumikeverek miatt van az euroringen. Vagyis az is lehet.
Pl mediumot es hard-ot nem tepi, softot teljesen szetrngatja. Az euroring egy teljesen fura palya ilyen szempontbol.
A supercorsa kevereke nem a legjobb oda, ha 30 nal igy nez ki. -
yodamastah
őstag
válasz
zgospel
üzenetére
Ez a tépés nem a TC miatt van. Ez sima hideg tépés. Az lehet hogy a TC segít eltüntetni, de ezt 5000x láttuk ezt már nem TC-s motoron, szóval nem a TC miatt van

Tudom hülyén hangzik a hideg tépés 30 fokban, de ennek a fajta tépésnek ez a neve. A fotó alapján az látszik, hogy lassan gurul a kanyarokban, majd kigyrosításon, felállított motorral már nagy gázt mer húzni. Nagyobb kanyartempóval, és jobban lapról, finomabb átmenettel kigyorsítva eltűnik ez a tépés. De az is lehet a guminyomás is túl magas volt.
-
zgospel
őstag
válasz
kelly416
üzenetére
"Fel sem mernék menni pályára, mert csak forgalmi akadály lennék"
Ezen ne rágódj, pályán mindig a hátuljövő feladata hogy biztonságosan megelőzzön, akármilyen lassan is mész. A te feladatod annyi, hogy csak előre figyelj, és kiszámíthatóan motorozz, ne próbálj meg udvariaskodni, hátrafelé nézegetni, elengedni, stb.
Menj a saját íveden a saját tempódban ahogy tudsz, és ahol azt várja mindenki hogy húzod a gázt, ott húzd is a gázt! Például egy kigyorsításon kezdj is el gyorsítani, és az egyenesben is húzzad neki, akkor nem lesz baj.Pályán lehet a leghamarabb megtanulni biztonságosan motorozni, mert:
- nincs szembeforgalom
- jó minőségű az aszfalt
- nincsenek váratlan homok, sóder vagy olajfoltok, falevelek, egyéb szennyeződések
- beláthatóak a kanyarok
- ugyanazokat a kanyarokat és féktávokat ismételgeted, egyre magabiztosabban
- csak magadra és magad elé figyelsz, nem kell a tükröt meg 50 egyéb dolgot nézni
és még sorolhatnám.A kisebb pályák, mint az Euroring vagy Kakucsring jók kezdésnek, mert nincs akkora tempó.
Vannak kezdőknek való képzések, ha nagyon bizonytalan vagy akkor érdemes egy olyannal indítani.
Általában hétköznapokon kevesebben is vannak, megéri rááldozni egy szabadnapot. -
bardi
senior tag
válasz
yodamastah
üzenetére
Nem estem, betapadt és mentem tovább.
Olyan érzésem volt néha, mintha elmelegedett volna az első, nem tudom mennyire reális.
Utána lévő pályanapokon nem volt hasonló érzésem, igaz akkor hidegebb volt, de a tempóm nem javult, kb ugyan olyan köröket tudtam menni. 56 talán, szóval borzasztó lassú körök, annyi volt más, hogy talán az egyenesben nem mentem annyival. -
zgospel
őstag
Ez a tépés a TC miatt van. Tedd át pályamódba, és 1-2 menet után el fog tűnni. Az én Streetemben még nem volt IMU, és ott is track módban tűnt el ez a fajta tépés.
A user manualban van egy táblázat a futómű beállításához, ami nyilván csak egy átlag középszar beállítás, de a sport vagy track oszlopban található értékekre nyugodtan beállíthatod, mert a gyári alapbeállításhoz képest sokat fog hozni az is. Érzetben is meg köridőben is. -
yodamastah
őstag
válasz
bardi
üzenetére
Amíg nem téped a gumit, addig igazából nem annyira érdekes a gumikép. Persze lehet információt nyerni belőle, pl a csillapítások jól vannak e beállítva, vagy milyen tempót mész stb. Egy utcai túra gumit nagyon nehéz megtépni, szóval ez kb mindegy.
Angel GT2 esetbén ami érdekes lehet, hogy egy ilyen gumit el lehet melegíteni pályán. Bár ahhoz azért kell a tempó, és sokat kell menni.
Az írtad kiforgott a hátsó. El is estél? Vagy csak megcsúszott? Mert ha az utóbbi, akkor igazából ez semmi extra. Ahogy szokltuk mondani, ha egy körben egyszer sem csúszott meg alattad a motor, akkor az egy fölösleges kör volt (azaz nincs tempó)
-
bardi
senior tag
válasz
yodamastah
üzenetére
Fotóm nincsen róla, pirelli angel gt2.
Utána lévő pályanapokon már nem volt ilyen a gumi, de akkor csak extrém lassan mentem. -
Khaosz55
addikt
válasz
kelly416
üzenetére
Úgy gondolod, hogy BMW szervízben olcsóbb lenne a szevíz mintha a csomagot veszi meg valaki? Kérdés mennyi a szevízintervallul km-ben.
Most olvastam utána hogy 10 000km a szevíz intervallum. Tehát 166K az első olajcsere...
Persze mi van ha 6000km-ként kell akarod cseréltetni... -
yodamastah
őstag
válasz
bardi
üzenetére
Milyen gumi volt az? Mutass fotót. Általában ha a gumi teljes felületén csak morzsolódik, gyűlik a gumi morzslék, akkor nem kap elég terhelést, csak gurulsz az oldalán. Ha húzod neki rendesen akkor ezek a galacsinok a gumi szélére gyűlnek ki. (ez erősen gumi függő is, egy túra gumi erősen más gumiképet tud adni mint egy soft slick)
Kakucs hátsó kigyorsításon van egy váltás az aszfaltban, ha van tempó ott a slick is meg szokott csúszni rendesen.
-
norbert1998
nagyúr
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
A lényeg, hogy én lenni boldog
-
bardi
senior tag
válasz
yodamastah
üzenetére
Ha tele van gumibogyókkal a futófelület, az mit jelent? Még legelső pályanapomon volt olyan a gumi, akkor sikerült összehozni egyszer, hogy kiforgott a hátsó kerék kakucs hátsó egyenesre (CCW) rágyorsítva.
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
norbert1998
üzenetére
Ennyit nem tud hozni az sem.
Csak arra tudok gondolni, hogy a reginek a karmantyuja mar ki volt kopva a visszafolyofuratnal, (ez teljes mertekben lathato a karmantyun, ha szetszeded, hogy ott el van vekonyodva a gumi. konkretan belemar a lyuk)
Emiatt pedig mindig kisse levegos volt a rendszer. -
norbert1998
nagyúr
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Ezen agyaltam én is, de mindkettő 16 mm-es átmérőjű dugattyúval rendelekzik
Esetleg az ujjam mozgása és a dugattyú lökete közötti "áttétel" lehet más. Nem tudom, de alapvetően tetszik - csere meg mindenképp kellett volna, mert kaki volt a régi. -
Khaosz55
addikt
Kíváncsiságból elindítottam egy R 1300 GS kalklulátort. Emészthetőbb számomra az új gs mértben és kinézetben ennek ellenérem nem tervezek motort vásárolni.
Egy dolgon akadt meg a szemem.
3 év vagy 30000Km szervíz csomag 488 Ezer.
5 év vagy 50000Km szervíz csomag 815 Ezer.
Ez annyit jelent ha nem rendelné meg a szervíz csomagotr akkor a köztelező szervízekkel legalább ennyit vagy többet ott hagyna a pénztárnál ? Mondjuk mit kell cserélni ha nincs gond olaj, 1X gyertya, 2Xlevegőszűtő és 2 évente fékfolyadék az olajcserén kívül ?67 000Km van az Mt09Sp-ben rendes márka szervízbe hordtam 6000km-ként motul olajjal töltöttem, de hogy én szerintem a 1/3át sem hagytam ott árban mint amit a BMW-nél ajánlank abban biztos vagyok.
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
norbert1998
üzenetére
Ez csak abban az esetben lehetseges, ha mondjuk egy 19 fofekhengeratmerot egy 16 osra csereltel. Nagyobb utja van a fekkarnak, tehat az erzet gumisabb, mint az eredetivel, de kisebb keziero kell ugyanahhoz a fekhatashoz.
-
norbert1998
nagyúr
Na, felkerült az R6 fékmnkahenger. Párszor betojtam, hogy mgése lesz jó, de a tükörtartó is pont illeszkedett rá, és a féklámpakapcsoló is.
Ami nagyon necces, az a fékcső hossza, mert van kormánykiemelőm is. Csináltam tartót a tartályhoz, de nem lett jó, túl röviud a cső. Csinálok majd másikat, most a mostani van fejjel lefelé. Viszont a fékhatás az ég és föld lett. Rendesen orraáll a motor tök kicsi erőtől is, pedig a gumis érzet megmaradt még mindig - hát a fékcső rendesen nyúlik, mozog, ahogy belemarkolok álló motornál a fékbe, szeritnem az már nagyon öreg. De összességében elégedett vagyok. Nem akadozik a fékkar sem, mint az előző.

-
mattheus
őstag
válasz
Geresics
üzenetére
Köszönöm az érdeklődést!
Az elmúlt pár hetem közel sem úgy alakult, ahogyan azt terveztem (elsősorban nem várt munkahelyi kihívások miatt), így nem volt arra lehetőségem, hogy gyakoroljak illetve vizsgára mehessek.
Eredetileg múlt héten terveztem vizsgázni menni, de akkor végül nem kaptam időpontot, hanem csak most csütörtökre, viszont azt az utolsó pillanatban le kellett mondanom, mert egyszerűen nem tudtam volna kivitelezni.
Rapszodikus napjaim miatt gyakorlás is elmaradt, csak most csütörtökön szakítottam a rossz sormintával. Legnagyobb meglepetésemre viszont most éreztem azt először, hogy alig kell a motorra ráhangolódnom. Szinte minden "kézre állt" és úgy kezeltem mintha ez mindennapjaim része lenne már......
A pályán viszont annyian voltak, hogy alig tudtam értékelhető mennyiségű vizsgakört tenni (2x tudtam minden egyes gyakorlatot megcsinálni), így most már csak egy alkalmam lesz gyakorolni a vizsga előtt, ami szerdára van beütemezve. Ha nem izgulom el, akkor ezt már csak meg kell tudnom csinálni, még "csukott" szemmel is.
-
mattheus
őstag
válasz
dellfanboy
üzenetére
Nekem Scorpion Exo-Tech Evo-m van és szerintem is iszonyatosan hangos. Ha majd úgy alakul, akkor lecserélem.
-
kelly416
veterán
De itigyellek Titeket. Fel sem mernék menni pályára, mert csak forgalmi akadály lennék.
De jó látni, hogy eggyesek ilyen nagy kanállal élvezik az életet.Félreértés ne essék, nem az anyagi vonzatára céloztam, hanem arra, hogy módjuk, lehetőségük és bátorságuk is van ezt így kimaxolni.
-
Xero
nagyúr
válasz
yodamastah
üzenetére
Kuszik lentebb a tepes de meg valoban sokat ovatoskodom.

-
kelly416
veterán
válasz
vendingo
üzenetére
Szép teljesítmény. Gratula.
Kollégám is elment Szentes - Sirok távon a többi ismerőssel egy csapatban Siroki mozoros talira. (Hát nem most volt, na.) Kollégám 125ccm a többiek mind 1000ccm körüli gyorsaságikkal.
Sirok előtt megálltak tankolni, kolléga lekapta a tanksapkát, meglógatta a motort és mondta, hogy majd tali után Szentesen tankol. A többiek kissé irígykedve néztek rá. Mindennek van előnye és hátránya is. -
Khaosz55
addikt
válasz
yodamastah
üzenetére
2 hete voltunk Szardínián, eszméletlen 50km-es szerpentinek, persze ez közút, de baromira jó tapadás.
-
vendingo
veterán
válasz
yodamastah
üzenetére
Kb 2 hete van fent az új gumi, van benne 500km.
A 25 ló és 25Nm nem nagyon darálja, na meg én se vagyok a kanyarok királya. Szerintem ez a gumi 15000+ elfut majd nálam.
Más: tegnap jöttem le a nyaralóba, kb 70km-en keresztül beálltam egy 1000ccm-es túramocikból álló 4 fős brigádba társnak. Nem száguldoztak, de dinamikusan mentek. Végig tartottam velük a tempót, csak olyan helyeken maradtam le, ahol tudom, hogy mérni szoktak (külföldiek voltak helyismeret nélkül).Persze ennek az volt az ára, hogy végig forgatnom kellett, többször is beálltam 130+ utazóra. Az utam végén már féltem előre, hogy tutira 4+ lesz majd a fogyasztásom. Kár volt, 3.1 liter lett a vége.
A jókedvem amúgy akkor szállt el, amikor én a kevés pacimmal nem mertem előzni, mellettem meg erőlködés nélkül előztek 130-160-nal.
-
Xero
nagyúr
válasz
yodamastah
üzenetére
Ma kijottem Kakucsra, balos kanyarok jobban adjak. Van IMU TC szoval szamolgatja ez boszen a dolgot, de meg meg kell benne bizni. 😊
-
yodamastah
őstag
Húzzad neki már mélyebb döntésnél, de persze nem telesen lapról. Főleg ha van track kipörgésgátlód
De ha jó a futóműved, kézzel is szépen lehet kontrollálni a pirelli csúszkálását, nem kell hozzá tcs.Nekem így néz ki a Corsa. pedig nem vadbarom módon toltam neki. Látni hogy a hulám minta sokkal lejjebb van. Ez a minta ott jön elő ahol masszívan kigyorsítasz. A te gumidon azt látni, hogy ledöntött motornál csak gurulsz. 1:20at simán tud a gumid a te motorddal (sőt sokkal jobbat), de ehhez kanyarba befele kifele terhelni kell a gumit már rendesen.

-
Xero
nagyúr
válasz
yodamastah
üzenetére
Jaja, meg ovatoskodom vele.

-
Picco
addikt
válasz
yodamastah
üzenetére
oVaToSbA pErSzE

-
vendingo
veterán
válasz
dellfanboy
üzenetére
Van egy scorpion exo 1000 sisakom, ami nem belépő szint, van egy scorpion adx1 sisakom, ami szintén nem alja. Kegyetlen hangos mindegyik, még füldugóval és túraplexivel is. Ismerős is vett scorpiont, fél év után gombokért adta el, mert hangos volt.
-
-
kelly416
veterán
válasz
Aquilone_90
üzenetére
Akkor az úgy már tényleg nem annyira jó.
Töltsd fel max-ra, nézz rá pár 100 km után ismét kuhült motornál, hogy megint lecsökkent-e, vagy megtartotta?
Nyilván tél előtt jó lenne leüríteni és befokolt fagyállós vízzel feltölteni a rendszert, főleg ha fűtés nélküli helyen telel majd.
De ez most őszig mehet így is, ha nem fogy a víz tovább. -
-
kelly416
veterán
válasz
Aquilone_90
üzenetére
Tölts utána egy kis desztvizet (nem ioncseréltet, nem mindegy), aztán nézz rá később is.
De most meleg motornál nézted, vagy hideg motornál az sem mindegy.
-
Xero
nagyúr
Megkezdodott a rendes bejaratas:

Igy elsore 1:30 a legjobb idom Euroringen vele, de orulten sok van meg ebben a motorban. Valoszinuleg meg en is le fogom tudni vinni 1:22-25 koze 1-2 even belul.
Annyira csodalatosan mozog, annyira jo az ereje, ugy fekez, hogy neha visongattam a sisak alatt.
-
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Köszi szépen!
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
Aquilone_90
üzenetére
Desztvizet tolts utana
-
Sziasztok! Nagyon amatőr kérdésem lenne, ha esetleg tudtok segíteni légyszi. Pár hónapja vettem egy használt Honda CB125R motort, minden rendben van vele, életem első motorja, imádom. Ma amikor átnéztem, észrevettem, hogy az alap dolgok rendben (olaj, lánc, fékfolyadék, guminyomás), de a hűtőfolyadék nagyon a minimum szinten van a mérőpálcán, lehet, hogy eddig is alacsony volt, de eddig nem tűnt fel jobban. Ilyenkor nyugodtan utántölthetem azzal, amit boltban találok motorokhoz (nem tudom, milyet fogok most hirtelen találni), és utána használhatom tovább, vagy mindenkèpp egyből szerelőhöz vigyem? Augusztusban műszakiztatnom kell, szóval majd úgyis át kellene nézetnem addig, csak nem tudom, addig pár hétig használhatom-e valami random hűtőfolyadékkal, amit a boltban találok. Köszi előre is és elnézést, ha buta kérdés, sajnos senkit nem tudok megkérdezni, nincsenek motoros ismerőseim, és full kezdő vagyok.
-
7Sony7
addikt
válasz
dellfanboy
üzenetére
Mindkettő jó, felpróbáltam. Úgy értettem, tartósság, párásodás, mittudomém, használat közben kiderülő dolgokra lennék kíváncsi.
-
kelly416
veterán
válasz
macilaci78
üzenetére
Nem, az biztos. De én Pesten sem, kimondottan élvezem. Igaz, hogy a CV is nagy élmény az automata váltóval, de attól még szeretek lekvárt is kavarni (padlóváltós manuál autó) meg bal kézzel is kuplungolni.
-
7Sony7
addikt
Ismeri valaki ezeket a sisakokat? Egymáshoz viszonyítva milyenek?
Scorpion exo 491; MT Braker SV Chento. -
válasz
macilaci78
üzenetére
Az amit a festekre szornak, az poritott uveg. Javit a fenyvisszaveresen, de kozben csuszik…
Ez a legolcsobb, de legszarabb megoldas is -
kelly416
veterán
válasz
macilaci78
üzenetére
Más-más városban lakunk. Szentes egy álmos kis látszat-város, inkább nyugdíjas otthon ez mintsem lüktető forgatag.
Igen, amikor ezzel. Aszutyok festékkel "direkt" elrontják az aszfalt tapadását, az nem a gumi hibája. Pedig volna olyan festék, ami min. ugyanolyan, ha nem még jobb tapadáshoz vezethetne, de nyilván ez olcsóbb.
Az elég durva vályú.
-
Rush77
aktív tag
Jut eszembe.
Szeretnék majd bukócsövet a motorra de nem tudom melyik a jó. Ahogy néztem a kialakításuk is különböző. Látszólag teljesen más részeket védenek
Heed, Hepco&Becker, Renntec.
A Hepconál érdekes, hogy CBF500-hoz listázza de a képen az szerintem egy CB500F.
Szerintem haszos lenne ha egy esetleges eldőlésnél (a bukást most nem mondom) arra érkezik és nem az oldalát nyomorgatom meg.
Új hozzászólás Aktív témák
Rokon topikok:
• Robogó, kismotor
• Nagyrobogósok baráti topikja
• Elektromos autók - motorok
- Formula-1
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Hobby elektronika
- Nagyrobogósok baráti topikja
- Androidos tablet topic
- EA Sports WRC '23
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Path of Exile (ARPG)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Diablo IV
- További aktív témák...
- 275 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5080
- Felújított laptopok számlával, garanciával! Ingyen Foxpost/PostaPont!
- iPhone 17 Pro Max Mélykék - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok !!
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 Max 48GB RAM 1TB SSD notebook garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI B460M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 6GB Zalman S2 TG FSP 600W
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)