Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- droidic: Időutazás floppyval: A 486-os visszavág PCem-men
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- ldave: New Game Blitz - 2026
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- koxx: Bloons TD5 - Tower Defense játék
-
LOGOUT
Motoros topik

Hirdetni a Hardveraprón lehet, nem a topikban!
Országos motoros rendezvények
Új hozzászólás Aktív témák
-
Csandi
addikt
válasz
tboy93
üzenetére
Én A-s jogsival kezdtem, és egy SV 650 S-el. Valószínűleg jobb lett volna a fejlődési útvonalam ha végigmegyek a lépcsőkön, de miután az oktatás is már egy 70 lóerő körüli géppel ment, nem igazán akartam egy gyengébbre ülni, azért az a húzás hiányzott volna. Egy szezont mentem az SV-vel, kb. 12000km-t, és utána levő évben (idén) ültem rá egy új 600RR-re. Ennél erősebbet már nem szeretnék (legalábbis egy darabig), ezzel pályázok is, meg járok mindenhova. Ezután visszaülök pároméra (szintén egy SV) és mintha helyben toporogna nyélgázon is

-
válasz
tboy93
üzenetére
Szerintem az emberek 80% nem használja a motorját abba tartományba amire ki lett találva.
Megint csak leírom... mikor oda adták a GSR 600 ,hogy próbáljam ki ... mondom 13 ezernél elkezd húzni ott már olyan érzés mint egy 1000 ,erre ordít az ember 13 ezer !!! 7ezernél sose húzta tovább
.
Vagy másik ismerős mikor nem veszi észre hogy nincs fék a motorján ... húzod de nem lassul.UI : Amúgy elég csak a vstorm klubra gondolnom ahol szerintem még az arány rosszabb is

-
Topiccsendőr
addikt
válasz
tboy93
üzenetére
Biztos vagyok benne, h van aki elmegy ennyit. Mint mondtam, en alattam biztosan nem menne el ennyit, mert annyira lassan nem tudok menni. Akkor inkabb biciklizek.
De alapvetoen egy motor 150e km-el a hata mogott nem olyan szep allapotban van.
Megy, termeszetesen, beindul, jon-megy-dudal. egy egysegsugaru embernek, akinek nincs ralatasa, milyennek kellene lennie egy motornak, ha segghuoye a motorokhoz- meg is felelhet, hiszen ha mindig beindul, akkor az jo.De ha latnad hogy nez ki minden egy ilyen motoron akar minden mas is a motorblokkon kivul. a villaszar, a nyakcsapagy, kerekcsapagy, himbarendszer, barmi, nem lenne ennyire csodaváró a hangulatod egy 150e km-t futott motor eseteben. Es hogy ezeket a dolgokat mennyi penz lenne helyreallitani, nem hiaba nem lehet eladni ilyen futasteljesitmennyel dolgokat.
Ne varjatok a csodat. Nincsenek csodak.
-
bacus
őstag
válasz
tboy93
üzenetére
ez mind bt -on kapcsolódik, max 4 ember. Ez a múlt ..., ugyanazokkal a problémákkal, mint a 10 évvel ezelőtti márkások, igaz sokkal olcsóbban.
pl nem mindegy a motorosok ill. az összekapcsolódások sorrendje, itt ha valalki megáll, mig a többiek mennek tovább, akkor szerencsétlenebb esetben nem csak ő, hanem még valaki kommunikációja is megszakad.
-
macilaci78
nagyúr
válasz
tboy93
üzenetére
Az említett telefon végre IP-védett (IP68), szóval szitáló eső, vagy egy kis por nem gond. Oké, az USB-aljzat esetleg tisztításra szorulhat, ha nem csak alkalomszerűen használnám, kapna is mágneses töltőfejet.
bacus: ez a melegedés... A telefonom 120W-tal is tölthető, ekkora töltő is van hozzá, amivel tényleg melegszik is. Otthon azonban 60-65 W GaN töltőket használok, azzal még langyosnak sem mondanám, powerbank, vagy autós töltő 20W-tal pedig semmi melegedés.
Az MC is alul középen nyitott, legalábbis ez. A rugósnál nem tudom, alul van-e töltőnyílásnál kivágás. Az oldalsó tartófül pedig még épp nem nyomja meg a bekapcsoló gombot, de elismerem, biztosan van olyan telefon, ahol igen.
Amúgy a korábbi telefont a QL alépítményre helyezett Decathlonos tartóval merészeltem használni.
-
macilaci78
nagyúr
válasz
tboy93
üzenetére
Én is megszemléztem a nyáron, pár hónappal azután, hogy feltettem a Quadlock-ot. Tetszik benne, hogy telefontól, toktól kb független a kialakítása, de az nem, hogy telefon nélkül is kb ugyanakkora, mint telefonnal. Amúgy ajánlottam az ismerősnek is.
De az alapvető kérdés az, hogy az adott motorhoz melyik a jó? Annyi féle rögzítési lehetőséget kínál pl a QL, hogy sok. Kuplung karra, tükörszárra, tükörszár alá, esetleg féktartályra, stb.
-
Madball
csendes tag
válasz
tboy93
üzenetére
Arról mi a véleményetek, hogy első évre egy olcsóbb gépet venni, pl. az ER-5 nekem tetszik, korábban ki is próbáltam egyet. Szintén sor2 50LE körül. Vagy ezek már túl régiek?
Nagyrobogóval voltam pár vezetéstechnikai tréningen, azon sem volt ABS. Mennyire legyen szempont, hogy ABS van-e?
-
-
Zsírkrétamen
senior tag
-
Zsírkrétamen
senior tag
válasz
tboy93
üzenetére
Szerintem itt a fórumon se én voltam az egyetlen, aki panaszkodott rá
Egy darabig én is azt hittem, párom csesz el valamit, de aztán én is megéreztem milyen bizonytalan. Az egyik legemlékezetesebb alkalmam volt vele, amikor egy benzinkútról akartam kicsit határozotabban kikanyarodni, hogy be tudjak sorolni az 50-el haladó forgalomba. Tény, hogy egy fehér fos aszfalton történt az eset, de úgy kicsapta a p@csáját mint a szél. Párom mellettem a ktm-el ugyan akkora gázzal és tempóval megcsinálta ugyanezt (párhuzamosan végig mellettem volt), ott nem volt gond.
9e km-t löktünk bele ebbe a gumiba idén (így van most benne 20e), ugyan pályán nem volt, de bajnahéreg-mátra-transzalpina-transzfogaras nekünk is megvolt, bajnán az egyik felezővonalon még tán látszik is a gumi csíkja, ahogy átdriftelt vele a szembesávba. Szerencsére cserés már mert kockás is meg a minta se sok már, csak az anyagiak miatt húztuk egy darabig, de végig szar volt. (sor2(?), 698ccm 74le 67nm) -
3800+
őstag
válasz
tboy93
üzenetére
Nekem is Alpine dugó van, amióta megvan kötelező tartozék, ha tudom hogy 100 fölött fogok menni akár 5 percet is.
Hatalmas komfort plusz, és az utazó tempót is növeli...
Egyik haver akivel szoktunk gurulni, most vett és végre tud velem 110 felett is kommunikálni a sisakbeszélőn. Egész napos gurulás után sokkal kevésbé zsong a fejem, koncentráltabb vagyok a végére is. -
Xero
nagyúr
válasz
tboy93
üzenetére
Hat en most probaltam R1 evo-t. Jovo honapban szerintem rendelem is. Az 1400-el ugye nem voltam elegedett szelzaj tekinteteben, de az R1 pont ott a nyaknal ahol az 1400-be siman befuj a szel, na ott ugy zar hogy csak na. Nem vagyok meglepodve, hogy teszteken boven elol vegez ilyen tekintetben.
-
yodamastah
őstag
válasz
tboy93
üzenetére
Én is voltam friss jogsis, semmi ilyesmi problémára nem emlékszem (öszekeverni mi mit csinál). Fel lehet ülni egy 750esre kezdőként, csak kellőképp komolyan kell venni a feladatot. Elméleti/gyakorlati önképzés, tréningek, pályamotorozás. 2 szezon alatt egész jól meg lehet tanulni motorozni.
-
Rison77
senior tag
válasz
tboy93
üzenetére
Amint meglett a jogsim, ma 1 hete
már jelentkeztem is a képzésekre,de elég népszerűek, 2-3 hétre előre van csak szabad hely. Nálam is kb a béka segge alatt volt az oktatás.. amit magamra szedtem főleg népszerű youtube csatornáktól van.. amivel tudtam abszolválni a rutint, a forgalommal nem volt gond, de ahhoz sok tudás nem is kell.
Ma viszont bevállaltam egy Mátra-Bükk vonalat direkt így hétköznap, nem is voltak sokan -1 stresszfaktor kezdőként, egyedül sajnos, baráti körben nem népszerű hobbi
Abszolút megérte, tudtam próbálgatni a kanyarodástechnikákat nyugodtan nem kapkodva, nyilván éles helyzetben nem túl egészséges, de nem az 50 méteres szakadékot kell nézni.
Nah meg lesütött szemmel ostoroztam magam, hogy csak 30+ után vágtam ebbe bele. 
-
bajnokpityu
félisten
válasz
tboy93
üzenetére
nekem hasonló a triumphos euroringes tréning volt, hogy kaja, félár, de azt én megbántam...
az idő felén eső miatt nem volt használható a pálya, a maradnék felén meg tesztmotorozás volt. hideg volt, 2-3 kör,mire belangyosodik a gumi, szóval talán 1v 2 kör volt hasznos, mert a 7 kört is párban csináltuk..asszem baj van a világgal: cl500 listaára 2.7M
-
A Zéé
addikt
válasz
tboy93
üzenetére
a Race egy kicsit talán jobban tompítja a szélzajt, de nekem az 1 hengeresem motor- és kipufogó hangját is. 2x v 3x is elfutott tiltásig a motor előzésnél, mert semmit nem hallottam a motor felől, és nem a fordulatszám mérőt figyeltem. Nem is értettem, hogy ez hogy lehetett, aztán leesett, hogy biztos a füldugó miatt.
-
Xero
nagyúr
válasz
tboy93
üzenetére
Na most ez erdekes. Nekem ugye iden lesz 4 eves az 1400 carbonom. Valoban zajos, de kulonosebben mas bajom nincs vele.
Mivel a beepitett napszemuveget nem hasznalom, igy sport sisakokat neztem. Shoe X-SPR Pro, AGV Pista, Alpinestar es tarsaik. Majd megneztem par tesztet es az uj Scorpion R1 Evo carbon piszok jo ertekeleseket kapott. Erdekes modon pont a zajossag amiben megdobbentoen volt jo a kategoriaban.

A mostani 1400-am 100 decibeles erteket hozott azonos meresen.
Ez alapjan nalam kb eldolt, hogy a kovetketo sisakom is Scorpion lesz, csak mar R1 evo carbon.
-
Biqci
aktív tag
válasz
tboy93
üzenetére
Akkor tényleg kiesik ez a típus, mert a mostani kobakomhoz hozzá nem kellett at elmúlt 6 évben nyúlni, csak takarítani. Igaz ez is hangos egy kicsit, de ez más téma.
pakfong: ez a napszemüveg is probléma, mert én teljesen lehúzom, gyakorlatilag alig egy ujjnyi rés van, ami tök jó.
Ki is vettem a kosárból a Scorpiont… -
törölt tag
válasz
tboy93
üzenetére
Sport-turam van itthon, valami mast akarok berelni.
Nehez: ez eleg szubjektiv, a motormnal alig nehezebb es ennek lejjebb van a sulypontja is. Cruiserek kozott nem szamit neheznek.
A tobbi: nem kell majd veretni esz nelkul, nyaralas alatt pont jo erzes lesz cruizolni, nem pedig sportosan veretni.
Szerk:
2 nap mulva indulok 6 napos alpok turara a sport-tura motorommal, lesz lehetosegem kikanyarodni magam
-
Apophis
őstag
-
Biqci
aktív tag
válasz
tboy93
üzenetére
és Steven
Nem felnyithatót akarok, hanem normál integrált sisakot. Így ezek kilőve...macilaci78
Nem Magyarországon vagyok, így ez nem játszik...Tüzi
A Louis-ban ban egy GT Air ll, pont a méretem, akciós 400€, de szimpla fehér, semmi minta. Bár figyelemfelkeltőbb egy hófehér sisak, mint egy fekete, de nem tudom. Motor fekete, a bőrkombim főleg fekete, a szövet cuccom is. Lehet, hogy pont ennek kellene fehérnek lennie?
-
zgospel
őstag
válasz
tboy93
üzenetére
Bontatlan flakonban jóval lassabban zajlik le ez a folyamat. 2021-ben vetted, de mikori gyártás?
Pályázáshoz és hegyről lefelé veretéshez nem raknám bele, átlag közúti közlekedéshez viszont simán.
A szerelődnek lehet van hozzá műszer amivel meg tudja mérni, abból látszik hogy mit tud a most benne lévőhöz képest. -
válasz
tboy93
üzenetére
Szerintem nem lehet nagy baja.
Műanyag flakonban van és légmentesen le is van zárva a kupak alatt a szája, nem hiszem hogy sokmindent felvett volna a levegőből.Valamennyit biztosan, de a zárt edényzet miatt ez minimális lehet.
Ha tudsz szerezni egy fékfolyadéktesztert és megméred az a biztos.Ha az jó értéket mutat, akkor no para. -
zgospel
őstag
válasz
tboy93
üzenetére
Ki kell keresni, hogy mi a gyári betét ami benne van, és annak megfelelőt venni nem a gyári nevén. Pl ha Brembo a gyári betét de Honda cikkszámmal, akkor meg lehet találni az annak megfelelő Brembo terméket is, valószínűleg olcsóbban.
Nekem a Street Triplehöz elölre egy gyári garnitúra 60 ezer Ft volt még 4 éve. Akárhonnan külföldről próbáltam volna rendelni, mindenhol 1-2 ezer Ft eltéréssel ugyanannyi volt.
Kikerestem neten, hogy konkrétan melyik Brembo van benne aztán láttam, hogy úgy csak 35 ezer Ft környékén mozog az ára.
Végül az utcai használatra még megfelelő Brembo SR-t vettem bele ~35 ezerért (tehát a két pár volt ennyi), így végeredményben jobbat kaptam olcsóbban egy kis utánajárással. -
vlevi
nagyúr
válasz
tboy93
üzenetére
Vagy még lehet olyan is (találkoztam már ilyennel), hogy rosszul tartotta az egyik túratárs lábát, és mögötte motorozva feltűnt, hogy elég gyakrtan fel-felvillan a féklámpa.
Ő persze nem nagyon vette észre, hogy rövidebb-hosszabb ideig néha rajta volt a lába a fékpedálon. -
yodamastah
őstag
válasz
tboy93
üzenetére
HOgy vezetéstechnikai hiba-e, az attól függ hogy használod.
Ha a hátsó féket a motor stabilizálására használod akkor az kiváló. Pl: Húzod a gázt és a hátsó féket lassú tempójú kanyarodáskor, hogy a hajtáslánc terhelésváltása nélkül módosítsd az ívet.
Vagy ha fékezéskor használod mindkét féket, az is oké.
De ha tudatosan rendszeresen a hátsót fékezésre használod az első fék nélkül na az már probléma.
Legrosszabb meg ha azt sem tudod mit csinálsz, csak így alakult

-
Topiccsendőr
addikt
válasz
tboy93
üzenetére
A tarcsa kopas szempontjabol mindig a gyari honda betet lesz a legjobb.
Fekhatas tekinteteben mar nem biztos, de kopas szempontjabol kulonbozhet. A betet elettartama sem lesz egyezo a gyarival valszeg, negativ iranyban.
Fekhatas tekinteteben ha nem organic- ot veszel, nem lesz szamottevo hatas negativ iranyban.
A link nem mukodik. -
macilaci78
nagyúr
válasz
tboy93
üzenetére
Honda gyári fékbebtétnél biztosan nem fordulhat elő olyan gazdasági hatás, mint a Honda gyári simítózáras tasaknál.
Fékbetéttel kapcsolatban kérdezz be az autós topikban. Ilyenekben lehet különbség, hogy mennyire porol, mennyire sikít. Gondolom, az anyaghasználatban azért van átfedés az autóra szánt termékekkel és ott nagyobb számú a mintavételezés.
-
JoinR
őstag
válasz
tboy93
üzenetére
Igen, bár 80 kilós utassal az igazi élmény több erővel is az lenne, amikor megérkezel és leszállsz a motorról.

Egyébként az NX500 meglepően dinamikusabb. Először azt hittem, hogy azért, mert eleinte még nem szereltem át a dobozokat a CB-ről, de azóta is mentem felváltva is, és megmaradt az érzés. Az össz. 3 kilóval könnyebb kerekek sokat számítanak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Rokon topikok:
• Robogó, kismotor
• Nagyrobogósok baráti topikja
• Elektromos autók - motorok
- Kiszivárgott a Xiaomi 17T és 17T Pro teljes specifikációja és eurós ára
- Cyberpunk 2077
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Yettel topik
- Győr és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Opel topik
- Gaming notebook topik
- Linux kezdőknek
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
- Vadonatúj, bontatlan AOVOPRO V1MAX PRO elektromos roller 500 Watt, 1 év gari
- Xiaomi Robot Vacuum E10 robotporszívó
- Bontatlan WORX Landroid Vision M600 AI-alapú robotfűnyíró eladó!
- Keresem a V-TAC SKU 7921 csillár mennyezeti ventilátort, tartalmazza a 4db E27 lámpa foglalatot.
- HomeAssistant Center - spórolj pénzt automatizálással!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- USB Switch 2IN 4OUT KVM kapcsoló
- GAMING PC! Ryzen 9800X3D / RTX 5070 Ti / 32GB DDR5 / X870 / 1TB NVMe / 1000w Gold! BeszámítOK
- Dell Latitude E6410 i5 M560, Nvidia NVS 3100M 512MB GDDR3, 4Gb RAM, 250GB HDD, jó akku, számla gar
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

De vagy egyszer kipróbálod és bejön, akkor többször mész, mert vannak barátok, van hangulat, stb. vagy még biztosabb leszel benne, hogy ez nem neked való.
... nálunk is van évente kétszer motoros felvonulás... húsvétkor, és mikuláskor....
)
Egy darabig én is azt hittem, párom csesz el valamit, de aztán én is megéreztem milyen bizonytalan. Az egyik legemlékezetesebb alkalmam volt vele, amikor egy benzinkútról akartam kicsit határozotabban kikanyarodni, hogy be tudjak sorolni az 50-el haladó forgalomba. Tény, hogy egy fehér fos aszfalton történt az eset, de úgy kicsapta a p@csáját mint a szél. Párom mellettem a ktm-el ugyan akkora gázzal és tempóval megcsinálta ugyanezt (párhuzamosan végig mellettem volt), ott nem volt gond.
Egyik haver akivel szoktunk gurulni, most vett és végre tud velem 110 felett is kommunikálni a sisakbeszélőn. Egész napos gurulás után sokkal kevésbé zsong a fejem, koncentráltabb vagyok a végére is.
Forgalomban viszont a Hornettel mentem. Mondjuk csak a vizsgán, a gyakorlatot sajáttal csináltam.

Lusta a fékre lépni, inkább a gázra tapos.