Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- BerserkGuts: 9800X3D Hitvallás, Dogma megcáfolása egy RTX5080+12600K-val
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- balojazz: Szódakészítés üzembiztosan és olcsón! Figyelem, csak hardcore szódázóknak!
-
LOGOUT
Motoros topik

Hirdetni a Hardveraprón lehet, nem a topikban!
Országos motoros rendezvények
Új hozzászólás Aktív témák
-
vlevi
nagyúr
válasz
bacus
üzenetére
"A bemelegítő körnél pl sokan átemelték a lábuk "
Valamikor sihederkoromban, még a V-Strom klubosokkal voltam egy képzésen, akkor meg tudtam csinálni ezeket a gyakorlatokat, de tavalyelőtt már meg sem mertem próbálni.
Utólag, otthon a garázsban, középsztenderen állva rápórbáltam erre a bemelegítő gyakorlatra, és, hát, mit ne mondjak.... Na, inkább hagyjuk.
-
macilaci78
nagyúr
válasz
bacus
üzenetére
Robogón nem nagyon van szabad kezed olyankor. Eleve kell egy magasabb motorfordulatszám, hogy a CVT hajtás, kuplung összezárjon és meglegyen a hajtás a keréken. Hátsó fék pedig bal kézen, így nincs közben szabad kezed, hogy például labdát ide-oda vigyél.
Még nemigen próbáltam lassú manővert, mint a motorral a Safety tréningen: pallón lassan menni. Nem tudom, mit adna elő a robogó, ha fékkel annyira visszafognám hajtás közben. -
Raketkilla
tag
válasz
bacus
üzenetére
Igazad van, az rbiker-es .gpx nem a legjobb , de van rá scriptem, amivel .kml-ből normális .gpx-et csinálok magamnak.
A 7 évvel ezelőtti egyeztetés alkalmával nem javasoltad nekik, hogy generáljanak back-end oldalon valami normális .gpx-et belőle?
Köszi a tippet, az MRA jól néz ki, lehet mások útvonalaiból is inspirálódni, egyes esetekben komoly leírásokat is lehet találni az útvonalakhoz.
Én az OsmAnd appal kísérletezem mostanában egy androidos, dedikáltan GPS-nek fenntartott telefonon: az ingyenes verzió is tud 6 országot, itt is megfordítható a tervezett nyomvonal, van logolás stb, de a lifetime map+ csomag sem vészes: 20ezer HUF környékén van. -
crocy
tag
válasz
bacus
üzenetére
ja ekkora kör gs-sel sima liba.
23 eves japan nakeddel viszont nekem max ez a cirka 300km-s tav ami meg jol toleralhato.
sajnos szembesülni kellett nehany korlatozo tenyezövel. az üles szar, kb 2 orat birok rajta, hogy ne fajjon a seggem. ezen segit persze ha szüneteket tartok. szelvedelmem sincs, bar ez csak autopalyan zavar. a masik hogy kb 3 ora utan a hatamat is erzem, a legzsak egyszerüen egyenes hattal ülve huzza a hatamat pedig elmetelben csak 1,5kg (tech air plasma 5). most nem tudom hogy nalam van vmi genetikailag elbaszva vagy ennel is van ilyen max viselesi idö limit.
szerencsere ahogy latom van közöttünk nehany masodallasu turavezetö akik ismerik szlovakiat szoval jöhetnek majd a fasza utvonalak.
szlovakia nekem baromira bejön, tervezek iden egy alacsony-, maga-tatra turat. esetleg atugrani meg zakopane-ba. -
vlevi
nagyúr
-
-
hatesz
aktív tag
válasz
bacus
üzenetére
A "multitask" szerintem pont nem a motorra való, de hirdesd ezt csak nyugodtan. Igen, béna motoros vagyok, sajnos nem tartom fejben pntosan, hogy hány km-t is mentem adott években.
A 100 km/h egy példa vol, ritkán megyek ilyen lassan...
Nyilván ez motorozási szokásoktól, motortól is függ, más egy robogó, más egy sportmotor, megint más egy chopper. Én mindenesetre nem szeretném, ha elvonná más a figyelmemet.
Amúgy maga a telefonbeszélgetés is el tudja vonni a figyelmet. Majd egyszer figyeld meg, hogy egy 5 perces telefonálás közben utólag mennyire is figyeltél az útra, a forgalomra. Tudom, te profi multitaszker vagy, de bizony sokaknak ilyenkor megoszlik a figyelme. Én pl. motoron ha hívtak, félreálltam. Tudom, kevés járműkezelési tapasztalatom van (
). Vagy inkább csak tudom milyen könnyen megvan a baj. -
Topiccsendőr
addikt
válasz
bacus
üzenetére
Csuszos lejto erveles.
Ennyire nem gyakori az ilyen fajta meghibasodas, es nem ennyire extrem. A kerdesed az volt: nem erted miert jo oreg akkuval maszkalni.
Mert nem megy ilyen gyakran tonkre, ahogy te attol felsz. Szamomra ez irracionalis erzelem. Ha tonkre is megy menet kozben, be lehet bikazni/tolni, nem hagy ott a motor. Se kep-se hang, es meg be se lehet bikazni helyzet nagyon ritka. Nekem sosem volt meg olyan menet kozben. Ha te ki akarsz adni nem 6e forintot hanem inkabb 25-45 ezret 2 evente hibajelenseg nelkul, engem nem zavar, a kerdesedre valaszoltam, hogy en miert jarok 7 eves akkuval, es az miert jo. -
Topiccsendőr
addikt
válasz
bacus
üzenetére
Nem csak en, az az ember is igy van vele, akinek te odaadod a te hasznalt akkudat, es tovabb hasznalja.
Ha te minden evben elmesz vilagkoruli turara, akkor vegyel 2 evente uj akkut, akar feleslegesen is, de sztm ertheto, ha en akar 7 evesen sem cserelem le a lifepo akkut. -
GTVili
tag
válasz
bacus
üzenetére
Mint a jelen helyzet is mutatja, a kevesebb mint egy éves akku sem garancia a biztos indulásra...
Másrészt egy középkategóriás 20Ah-s akku több mint 20 rugó.... egy "prémium" márka akár dupla-tripla árú is lehet.A lítium ~55e Ft a nekem megfelelő (befér a 20Ah-s helyére).... de a kisebbek olcsóbbak is.
Szóval ha a lítium élettertama meghaladja nálam a 3-4 évet, már nullán vagyok....

-
Topiccsendőr
addikt
válasz
bacus
üzenetére
Hogy miert jo? Mert nem vagyok hajlando venni masik akkut, amig le nem rohad az ami a motoromban van. Ha ugy adodott betoltam a 944ccm v2 esemet, otthagyni emiatt nem fog. Aztan mentem vele 2 honapot ugy, hogy lyukas volt 1 cella a 16Ah-s kisse tultervezett akkuban. Mert en is raestem egyszer egy olasz ut soran, ezutan pedig a haverom, akinek kolcsonadtam a motort es ugyancsak az akkura boritotta.
16Ah as akku meg jocskan degradalodott allapotban is jo, kesobb lecsereltek 12Ah ra gyarilag ezt az akkut ebben a motorban. Ezzel az akkuval munchenig elmegyek 1esben oninditoval.Szoval en nem szeretek feleslegesen venni alkatreszeket, plane a loti-futi motoromba. Mondjuk abba olajat se nagyon, de mostansag igy 105 000 km futasnal extrem probanak teszem ki - mi baj lehet alapon- az utobbi 2 tankot 14 eves benzinnel toltottem meg, emellett egy gazolajat tankolt ugyfel nem megrohadt benzinje is belekerult a megbuggyant benzinhez. Kicsit tobbet kellett hidegben inditani, de minden oke. Fustolt is, dehat ingyen benzin 500 kmre. Erre a motorra tul sokat nem koltottem, pedig ducati.
-
norbert1998
nagyúr
válasz
bacus
üzenetére
Én a motorral dolgozni is járok. Fémdetektoros kapu van, hosszú az út a telephelyi bejárat és a csarnokom között, 40 fokban málházni nem szeretnék. Ellenben amikor elmegyek pl. boltba, akkor is, mint melóba, beszórom a cuccaim a dobozba, bevásárolok, és kicserélem a sisakot és kiegészítőket a dobozból a bevásárolt árura.
Ma például ebbe a Hepco dobozba, ami a Fazeren van, befért a Parkside Performance metszőolló bőröndöstől és egy 16 darabos WC papír csomag
Oké, a térdvédőt beraktam a melós táskába, azt behoztam magammal. A sisak a motor oldalán van, kesztyű, körsál meg benne.
Illetve a legnagyobb melegekben a nyári kabátomat be tudtam rakni a sisak mellé térdvédővel kesztyűvel a dobozba. Alapból abban egy összecsomagolható táska, frgalmi, extra kesztyű (tél helyett nyári vagy fordítva), exztra körsál van. Hosszabb úton persze kerül bele croissant meg víz vagy hasonlók, de nem cipelem magammal a fél garázst. A teljes esőruha szettem és egy gumipókháló elfér az ülés alatt.
-
vlevi
nagyúr
válasz
bacus
üzenetére
Ja, hát, igen, csatlakozóm az nekem is van, csak szerintem elég messze.
Ilyen, alis. Vízálló.
Sajnos, ott, ahol úgy szerelték be utólag az indexet, hogy levágta a gyári csatlakozót, ott csak bízni lehet benne, hogy elég hosszú a kábel.
Ezt nem nem az indexet vettem, mert ahhoz kaptam gyári csatit, megfelelő hosszúságú kábellel, csak össze kellett dugom, és kész, de más helyekre szerintem nagyon jó ez a dugó.
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
bacus
üzenetére
Supersealt en nem forrasztom sosem, a forrasztastol rideg lesz a kabel, sokaig tart, es ha nem sikerul pont jol, akkor vissza sem tudom tuszkolni a pint a tokjaba. a krimpelofogo olcso, es meretskalatol fuggoen barmi mashoz is hasznalom, altalaban 3 meret van egyszerre egy profilon. Sztm gyorsabb, tisztabb, jobb, olcsobb.
-
mattheus
őstag
válasz
bacus
üzenetére
Nagyon szépen köszönöm!
Félreértés ne essék: nem abból indultam ki, hogy egy jó szakember olcsóbb lenne, mint a márkaszerviz, hanem inkább attól tartok, hogy esetleg csak akkor vállalnák a javítást, ha a teljes vezetéket cserélik, illetve ha visszakerülne rá a gyári index, amit nem kaptam meg a motorhoz. Ez így összességében már elég komoly költséget jelentene (60E az index és plusz az óradíj és a vezetékről nem is beszéltünk).
Vihetem hozzád ?

-
macilaci78
nagyúr
válasz
bacus
üzenetére
Őszintén szólva nagyon nehezen szánom el magam bármilyen ruhanemű vásárlására, nem szeretem a próbákat.
Viszont amikor a kabátot néztem, a nadrágra is rápróbáltam, de motoros ruházatban sem vagyok konfekció.
Az aláöltöző meg sem fordult a fejemben.
A kabátban is hasban és a hátsó hosszban is van +5 cm.Igen, a Columbia inkább homogén szerkezető, a felsőnek is csak a hónalj vonalában nincs ez az Omni heat ezüstös bevonat. Viszont méretben passzol.
-
-
pepucs
tag
válasz
bacus
üzenetére
Nekem úgy indult, hogy ohh másnapra elmúlik csak a szokásos edzés utáni túlerőltetés. Hisz évek óta ilyen... Aztán egyik reggelre már nem múlt el és már nem is fog
Elképzelhető, hogy egy jó gyógytornásszal 1-2 hónap után a fájdalomcsillapítót be se kell venned.
A gyógytornával ha nincs még idegi érintettség, hatalmas javulás érhető el. Szinte a teljes mobilitásom visszahoztuk vele időbeli korlátozással. -
Topiccsendőr
addikt
válasz
bacus
üzenetére
Meg mindig van chipgyartas amerikaban, de amirol ti beszeltek, az a csucstechnologia, amit a tajvani tsmc gyart. Ezt a technologiat nem tanitjak egyetemeken, nem hozzaferheto sehol, csak annal a cegnel. Ez egy bergyarto, aki csak legyartja azt, amit az apple, nvidia, amd megtervez, es megrendel.
Egy ilyen gyar felepitese-megnyitasa 10 000 000 000$+ tobb ev, es tajvani kornyezetben ugy kell megszervezni, hogy egy esetleges kinai invazio eseten a technologiat ne tudja elvinni kina. (A gyartastechnologiat emlekeim szerint a hollandok talaltak ki, nem tajvaniak) Kockazata van, hogy nem lesz kihasznalva, es ha monopoliumkent nincs rajtad nyomas, hogy nyiss megegy gyarat, nem fogsz, es olyan arat nyogsz be, amit csak akarsz. Ez a kapitalizmus, ami nem versenyre torekszik, hanem monopoliumra.
Nade.
Az autokban nem ezek a chipek vannak (kiveve ha vmi ertelmetlenul nagy plazmateve van a kozepkonzolon), hanem a kozepszeru technologiaval gyartott vezerlokhoz szukseges chipek. Ezek viszont nyersanyaghiany miatt akadoznak. -
-MarhaRépa-
tag
válasz
bacus
üzenetére
Természetesen nem kell mindenkinek ismerni, de akkor nem kell elméleteket sem farigcsálni, hanem meg kell kérdezni egy hozzáértőt, hogy mi miért van úgy, ahogy van.
Én értem hogy számodra elfogadhatatlan, bár őszintén szólva akkor tudnám ezt átérezni, ha félévenként cserélnéd az autóidat, motorjaidat, és óriási adminisztratív terhet róna rád a várakozási idők kalkulálása. De nyugtass meg, hogy ez nem így van.
A tévé meg a mikró gyártás teljesen más kávéház. Sokkal nagyobb darabszámban lehet gyártani, és sokkal kisebb értékű egy-egy termék, sokkal jobban is pörögnek az eladások.
A covid utáni chiphiány érintette azokat is egyébként. Hogy a legutóbbi érintette-e őket azt nem tudom. Igaz a két hiánynak eltérő okai voltak.
Az autóiparban használt chipek és elektronikák teljesen mások egyébként mint amit a kommersz háztartási eszközökben találsz. Egyrészt más a feladatuk, másrészt teljesen mások a működési követelmények. És csak hogy világos legyen: itt nem komplex processzorokról beszélünk, hanem jellemzően hótegyszerű logikai egységekről, feszültségszabályozókról, ilyenekrők.
-
Csandi
addikt
válasz
bacus
üzenetére
Mert ott van a tudás és a géppark, ezeket a néhány nm-es cuccokat kvázi ott találták ki, hogyan kell csinálni (Taiwan) ja meg ár, nem szeretnéd, hogy minden 3x annyiba kerüljön mert USA fizut kell adni az embereknek taiwani helyett, nem?
Intelnek is van gyára, de Intel most ugye nincs valami fényes helyzetben és nem is tudnak olyan kis csíkszélességen dolgozni mint pl. a TSMC.
A bővítés jó kérdés, gondolom szoktak csak nem 5 perc, az igény meg gyorsabban nő mint ahogy ők bővülnek.
-
Csandi
addikt
válasz
bacus
üzenetére
Egy kézen megszámolható a chipgyártó cégek száma, mivel ezeket a modern nagyon kis nanométer csíkszélességű cuccokat kevesen tudják legyártani. Kell hozzá a know-how is meg a gép is ami gyártja.
Aztán ezekhez a cégekhez jelentkezik be MINDENKI, hogy figyu már kéne 1 millió darab ilyen, 5 millió darab ilyen. Ők meg azt mondják, hogy ok figyu, a gyártósosorunk 80%-a fixen le van foglalva nvidia, stb. által, a maradék 20% -ot tudjuk kiadna, arra meg húzz sorszámot.
Nagyon leegyszerűsítve így megy.
-
kelly416
veterán
válasz
bacus
üzenetére
Ha a teljes színpaletta rendelkezésre állna rendeléskor, elhiszem hogy sokat várós lenne a történet. De többnyire 4-6 színből lehet választani. Ehhez jön általában 3 felszereltségi szint. Ez nem egy nagy matek.
És az is vicces, hogy hol a bányászattal, hol az AI-val, de mindig generálnak mondvacsinált okot a drágulásra. -
Topiccsendőr
addikt
válasz
bacus
üzenetére
Az osszeeskuves elmelet irany kifejezest azert hasznaltam, mert az extraprofit kifejezes ezt jelolte ki, emelle a kerdesemre adott valaszod. hogy kvazi direkt nem gyartanak eleget a gyartok, amit mar nevezhetunk osszeeskuveselmeletnek. Mivel ha ezt csinaljak, akkor az egesz autoipar egykent kartelezik, (ezek szerint a kinaiakkal is, akikre pont ezert panaszkodnak az elkenyelmesedett, megalvadt, versenykeptelen cegstrukturaval rendelkezo europai autogyartok, hogy ebbe a vakuumba megis beleptek a rohadekok) Mivel megint autokrol beszeltunk a motorok helyett, mert ezzel tobb tapasztalata van mindenkinek. Nem osszehasonlitottam az autokat a motorokkal, hanem az autokrol kellett beszeljek.
Motoroknal azert ekkora a varolista, mert ez az orszag lathatatlan uj motor szempontjabol, annyira gyenge. Leszarjak.A motorokat nem fogjak felrerakni felkeszen, mert hova rakod felre, es hogy fogod megint felrakni a futoszalagra... ez mind ido es veszodseg. az keszen fog lejonni szintol fuggetlenul, nem fognak varni semmire, mert egy motorra lebontva ez tul sok ido lenne es tul sok plusz munkafolyamat. Egy gyarban mindenen olyan fillerbszas megy, hogy ez megengedhetetlen lenne. Egy kezmuves, mv agustanal meg elkepzelheto, azok alig gyartanak vmit, de egy nagyobb gyartonal ez nem.
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
bacus
üzenetére
Ennek a forgatokonyvnek a megletehez keresleti piacnak kell lennie, versenytarsak nelkul az autoiparban. Tehat kinalati hianynak, es ebbe a vakuumba semmilyen versenytars nem nyomul be. Valoban ezt latod?
Az extra profit egy nagyon rossz kifejezes, negativ konnotacioval ellatott szakkiefejez, ami innentol mar nem szakkifejezes. Olyan mintha azt irnam egy motorra, hogy 120 gyilkos loero. (bar valamennyire jogos, hiszen a profit nem lehet etikus). A monopol helyzeteket eddig is kihasznaltak ezek a cegek, eddig is annyira nagyra nottek, hogy foglyul tudtak ejteni az allamot, ezert megertem, ha elmegyunk egy ilyen osszeeakuves elmelet iranyba, hiszen milyen torvenyek tudnanak megvedeni ettol? De ez inkabb tunik a fentebb emlitett - még- versenykornyezetben irracionalisnak, erzelemalapunak. -
-
norbert1998
nagyúr
válasz
bacus
üzenetére
Ehhez annyit tudok hozzászólni, hogy az új [x, elektromos] autó motorjának gyártósorának komponenseit még csak most kezdjük el rendelni. Mármint érted, magát a gyártósort
Az az autó most elvileg 9 hónap várakozási idővel kapható, tehát azért azt feltételezem, hogy már van legalább egy sor, amin tud készülni, VAGY bele van kalkulálva, hogy mondjuk 5-6-7 hónap múlva gördül le az első a sorozatgyártó üzemből -s eddig csak kézi prototípusokat mutogattak - tudni fog a motorgyártó üzem kb 20-40 másodperces ciklusidőt, akkor mondjuk 1-2 percenként elkészül egy autóhoz a motor. Speciel ezen a soron picike egykerekes motorok mennek majd, ha jól értem, tehát jó eséllyel 2-4 kell belőle autónként, le van adva már x megrendelés, ezért az 5-6-7 hónap és az X megrendelés teljesítési ideje várhatóan 9 hónapot ad ki. Ez nagyjából ilyen. Az elektromos van annyira ingoványos, hogy simán bevárhatja egy gyártó az érdeklődés mértékét, mielőtt úgy masszívan gyártósort építtet. Szerintem. Ettől még mondjuk nem tartom jó ötletnek, és ahogy mondtam, simán lehet, hogy van már sor a világban, ahol ez már készül...
-
-MarhaRépa-
tag
válasz
bacus
üzenetére
1990-ben kereskedői készletről vettetek autót. Ha egyedi konfigurációt akartatok volna, akkor arra is várni kellett volna.
Már nagyon régen így működik az európai autógyártásban, hogy a gyár minden egyes autót egyedi rendelésként gyárt le, a kereskedői készleteket is.
Motorokkal valószínűleg ugyanez a helyzet, legalábbis az európaiakkal. -
csongi
veterán
válasz
bacus
üzenetére
A chip hiany, a taiwani cirkusz, es egyeb gazdasagi okobol ez nem is fog valtozni a kovetkezo 3 evben, de lehet sokkal tovabb.
A kinaiknak van eleg mindenbol, es tudnak keszletre gyartani.
Az Unios gyartok, ovatosabbak.
A keszletre gyartott termekek veszteseget termelnek a kornyezetvedelmi normaknak valo megfelelest rontja. Az utemezett gyartas lesz a megoldas jelenleg.
Amikor a rendszer kialakul ehhez, akkor a varakozasi ido lesz kedvezobb. A keszeletezest atharitjak a kereskedore, vagy a bankra...stb. Lehet ez regen is igy volt egyes tipusoknal eloirt minimal keszletnek lenni kellett. A kereskedesi rendszer valtozik. Erre ra fejel a hazai piac ereje. Szemleltetve, ha holnaptol egy motort sem adnak el magyarorszagon, az sem erdekelne a gyartokat. Az orosz-ukran haboru kezdetenel elore prognosztizaltak a jelenlegi helyzetet.
A hasznalt motorok arai is felfele mozdulnak.
Az eladonak jo, a vevonek nem. -
Topiccsendőr
addikt
válasz
bacus
üzenetére
Eleg sok motort szedtek szet ott, es 100e kotnyeken azert jellemzo, hogy a siklocsapagyak, legfokepp a hajtorudcsapagyak mar a veget jarjak ennel a futasteljesitmenynel, legfokepp a nagy v2 esek. Ezeket nem latja az ember, nem is hallja, egyszer majd annyira tul nagy lesz a jateka, hogy az olajaramlas nem szeparalja el a ket alkazreszt es megragad.
200e felett egyetlen motort szedtek szet emlekeim szerint, azt a futar wr250 est, ami hidegen szinte sosem volt hajtva, torekedve a leheto legkisebb fogyasztasra, es az en kozlekedesi szokasaimhoz merten ezert irracionalis modon hasznalva. Ugy ertem, az atlag ember nem ugy hasznalja a motorjat, ahogy a futarok hasznaljak, plane az a futar. Meghallgattam vmi podcastet amiben arrol mesel, hogyan erte el ezt a futasteljesitmenyt. En inkabb bicikliznek.
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
bacus
üzenetére
A tervezetben az is van, hogy ne halgass zenet setalva. Ez nem tudom hogy nem eri el az emberek ingerkuszobet, mert vannak olyan utszakaszok, ahol a rohadt zajos ut mellett epp a zaj miatt fulessel megyek, vagy ha eppen futas kozben podcastet akarnal hallgatni, az is abszurd, hogy azt nem lehet.
Az oregebb valasztokozonseg fele ez telitalalt. Ne bujjak a telefont a semmirekello emberek, aki legfokepp naluk fiatalabbak. es ne is hallgassanak zenet. En ha serultlelku venember lennek, akit szetcsinalt ez a rendszer testileg, es agyilag egyaltalan nem kepzett ki (direkt), vagy nincs ingerem/energiam barmivel is foglalkozni, ami komplexebb kerdes, erzelembol, dühből azonnal irnam a pozitiv megerositest. Es nem lennek egyedul.Ezek nem az esszerusegrol szolnak. Ezek az ellentetekre epulo, azokat felnagyito vagy nem letezo problemak tematizalasa.
egy atlagos kozlekedo, ha egyfolytaban ertesul mind az evi 60 halalos motorbalesetrol (es ebben a media partner), mindig nagy sebessegkulonbseggel elozik meg a motorok a kozlekedes tobbi resztvevojenek nagy tobbseget- mert a tobbsegnek nem volt sosem lehetosege ilyen suly/loero jarmuvet vezetnie, igy osszeszarja magat, ha ilyen tortenik, es azt hiszi, hogy ez szaguldozas, meg legalis keretek kozott is- akkor eleg konnyen nepszeru lesz az, hogy a motorosok ne parkoljanak a jardan.
Vagy a kamionosok egesz magyarorszag teruleten egy savban maradjanak (ami majdnem igy van most is vegulis, csak senki nem ellenorzi)
szoval pontosan tudjak, mit csinalnak, es leszarjak az esszeruseget. -
macilaci78
nagyúr
válasz
bacus
üzenetére
Ez Budapest, zuglói tapasztalat alapján azon rendszám nélküli autókat is csak hónapok múlva viszik el, amik amúgy szabálytalanul állnak valahol, valamelyest a forgalmat korlátozva.
Kötve hiszem, hogy egy mozifilm alatt a pláza mellett a járdán leparkolt motorra ugrana bárki is, pláne ha az még tavaly szabályos volt. -
Zsírkrétamen
senior tag
válasz
bacus
üzenetére
Dávid
Szerencsére nyugis és alvós gyerek, így egyrészt ráérek fórumozgatni, másrészt ráérek motorokat nézegetni. Ha így marad, nyáron már ki is tudok mozdulni pár órára motorozni (persze felügyelet mellett, de sokat számít hogy annyira nem kell aggódnom miatta). Jövő nyáron meg már ő is jön a lábbal hajtós kismotorral
-
Csandi
addikt
válasz
bacus
üzenetére
Ja én szerintem ennél sokkal introveltáltabb vagyok, elvagyok azzal a meglévő pár emberrel aki van az életemben. Meg az átlag magyart sem szoktam annyira bírni, szóval annyira nem keresem randomok társaságát.
Ha pedig valaki kérdezte már, hogy mit vegyen akkor mindig Cardot mondtam, lehet, hogy az én generációm meg a fiatalabbak majd lecserélik a Senat a köztudatból, tekintve, hogy ők is ugyanazokat az amcsi vidiket nézik

Meg nagyon nagy group rideban amúgysem akarnék lenni, inkább 1-2 fő és akkor baszatjuk de most akkor menni 10 en, mindig igazodni vkihez stb., nem tudom elképzelni, hogy annyira élvezném mint 1-2 max 3 fővel.
Egyedül meg zenével menni sokszor egy mood, akkor baráttal sem akarnék beszélni, hangulathoz belövöm a zenét meg a tempot, aztán hagyjon mindenki

-
Csandi
addikt
válasz
bacus
üzenetére
Ah értem. Jó az a DJI, nálam bajnok
szörfös, snowboardos haverok között vannak goprosok de szerintem az rosszabb. Motorhoz ND filterrel pedig akámilyen videót megnézek youtubeon mindig a DJI a legszebb. Este megadom, hogy az AI boost miatt az insta jobb tud lenni alacsony fényben, de az nem elég, hogy azt akarjak DJI helyett. -
Csandi
addikt
válasz
bacus
üzenetére
Egyetértek, DJI Mic a legjobb.
Nekem sincs tapasztalatom Senaval, csak netes reviewkból meg redditről tudtam tájékozódni, aztán végül Cardo lett. Mondom összes amcsi motoros content creator azt használja vszeg nem lehet vele baj

Viszont mivel nekem nem volt szempont, hogy randomokkal tudják párosulni meg az sem, hogy nagy társasággal mivel max 3-man szoktunk motorozni, ezért nem a Packtalk lett csak a Freecom 4x. Zene fontos volt még abban ugyanolyanok, vagyis mostmár a legújabb Packtalk-hoz 45mm-es hangszóró jár nem 40-es de gondolom nem akkora diffi.
-
Csandi
addikt
válasz
bacus
üzenetére
Jogos, mondjuk szerintem rosszabb nem értem miért ez terjedt el.
Én ugye nem magyar contenten szocializálódtam/ok ezért mindenhol a Cardot láttam neten, haverokkal azt vettünk, meg barátnőm is. De persze előtte néztünk reviewkat meg user véleményeket, több panasz volt Senara.
Senara van ismerős aki panaszkodott, hogy szétdobált, meg be tudnak ázni, ő is váltott Cardo-ra és semmi gond.
Meg pl. az insta360 támogatja a Cardoval való connectet és akkor a Cardo mikrofonjába beszélhetsz felvétel közben, ez nem rossz feature. (Már ha olyan kamerat vesz vki, szerintem a DJI jobb, bár az esti képe verhetetlen az insta-nak.)
-
chubii
senior tag
válasz
bacus
üzenetére
Remélem fogok is
Idén Franciaország a cél, de a köztes úton még bármi lehet.
Az ominózus kanyaros szakasz csak egyszer volt meg felfelé (a balosok nekem is jobban mentek), a túloldal viszont oda-vissza, egyszer szakadó esőben. Az hangulatra jobban tetszett. Aztán a csúcsról egyszer elindultunk valami másik irányba is, jó szakasz volt, de nem emlékszek hol kötöttünk ki
-
chubii
senior tag
válasz
bacus
üzenetére
Mi jól be lettünk tojatva mielőtt a Stelvióra mentünk.
Ismertem a kanyarfotót, plusz ismerősöknek is volt sztorija borulásról. Nem azt mondom, hogy gyerekjáték, de előre megnézve, hogy fentről mi jön/nem jön azért teljesíthető volt meglepetések nélkül. Persze engem is óva intettek, hogy megpróbáljam letenni a lábam.
Élménynek jó volt, kipipáltuk ezt is, de ha választani kellene sokkal inkább mennék a Rolle- vagy Timmelsjoch-hágóra még egyszer. -
csongi
veterán
válasz
bacus
üzenetére
Jah, o lesz az, koszi a kiigazitast! Tesom vitte hozza a harom betus motorjait.
Kontakt meg van. Vele nagyon normalis volt, es sokat segitett.Valahol a 2008 kornyeken volt valtas emlekeim szerint.
Alaposan korbe jarni a dolgot.
Kervezo ar, felso kategoria, de magas uzemeltetes. -
Topiccsendőr
addikt
válasz
bacus
üzenetére
A mind jo-t nem hiszem el, mivel a szakmaban dolgozok. minden modellnek megvan a kehéje. Illetve egy ideig eleg sok irodalmat olvastam a legolajosokrol, meg par szeriarol, es az azert attol, hogy ne nezzen utana az ember a konkret modellnek- tavol van.
Szoval utana nezes nelkul biztosan nem vennek csak ugy barmilyen bmw-t... sem. Plane ha olyat olvasnek forumon, hogy: mind jo.Ezek az olscool szakik. egyemmegaszivuket.
En mar faradok toluk. Most is kifogtam egy latens autistat valszeg. De szepen dolgozik, csak nem szabad emberek koze engedni.
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
bacus
üzenetére
arra kivancsi, hogy milyen konkret bajokkal kell szamolni. hogy valaki leirja, hogy ennel az evjaratnal ez es ez szokott beszarni, ez a szaki csinalja meg ennyiert. Mint az elobbi guzzi kerdesnel, itt is csak azt tudom javasolni, h Valamelyik bmw-s kisegyhaz forumahoz kellene fordulni, mert itt senki sem nagyon bmw-s ebben az ertelemen. Tehat hogy ilyen tag ismerete legyen a szoban forgo modellrol. az, hogy mind jo, kisse tag fogalom

a rendorseg a felmillio kmt ugye nem ugy teszi meg, mint egy hetkoznapi allampolgar, illetve a kerdes az, milyen fenntartasi koltseg parosul ehhez a futasteljesitmenyhez. Mert ha mondjuk ezt 3x valtoszetszedessel teljesiteni tudja, az nem oszinte mosollyal fog parosulni egy jaro-kelonel, aki nem maganak szereli a motorjat, vagy nem csak leadja szervizbe a motort, es kap egy masikat.
De a mogorva szaki mit jelent? Elkuldott az anyadba, hogy kerdeseket tettel fel?
-
kelly416
veterán
válasz
bacus
üzenetére
Jaja. Sena Outrush van nekem gyárilag beszerelt kommunikációval. Múltkor felhívtak (a zene minimál hangerő, a beszélgetés fel van tolva és 2mp után automatikusan felveszi) amikor épp a német pályán 200 körül csorogtam. Megbeszéltük amit kell, aztán rákérdeztem a hangminőségre. Betippelte haver a vonal túlvégén, hogy egy irodában csücsülök egyedül.
Asszem jó a zajszűrés.Mondjuk én majdnem eldobtam a motort, mert a zenét és a kicsöngést sem hallottam vagy nem oda figyeltem, csak megszólalt a haver a fejemben. De hamar kapcsoltam hogy még élek, ez csak egy telefonhívás.
-
Rush77
aktív tag
válasz
bacus
üzenetére
Szia.
köszi a tippeket. Ma megejtettem az idei utolsó menetet. Először azt terveztem, hogy Deménd felé megyek majd le Párkány és úgy haza de közben meg hívtak, hogy korábban haza kéne érnem, így Ipolyságnal visszafordultam. Jövő héten viszem szervizbe a motort aztán pihenő.
Rosszabb időre számítottam, bár ahol köd volt ott nem volt melegem.
A Keszeg- Alsópetény-Bánk közötti szakasz egy két apróbb részt leszámítva nagyon rendben van. A nagyját nem olyan rég aszfaltozhatták.
Ami viszontfelkúrt, hogy mindig csak azt hallani, hogy a g..I motorosok csak állatkodni tudnak meg hasonlók. De ma legalább 10 olyan autóssal találkoztam akik még ködben sem voltak kivilágítva (még DRL sem).
Csodálkoztak és nem értették, hogy villogok nekik.
na mindegy. Jól esett menni még ha elég szottyos idő is volt. Nem volt veretés de felfedeztem új utakat amiket majd következő szezonban élesben is kipróbálhatok
A közös menésre vevő vagyok de szerintem majd tavasszal
-
Csandi
addikt
válasz
bacus
üzenetére
Amiket írsz azok olyan szabályok, amik megelőzik, hogy történjen valami. Pl. ittas vezetés -> baleset.
Az, hogy ne csináj valami olyat véletlen amit te sem akartál csinálni és végül csak neked lett belőle bajod ez értelmetlen. Mintha azt mondanák, hogy soha ne ejts le többet egy poharat sem vagy bármi ilyesmi. Nyilván nem akartad összetörni a poharat, hogy utána takaríthass de senkinek nem lett baja belőle és figyeltél, hogy ne ejtsd le, de néha megtörténik.
A végén amit írsz jó, hogy a rendőrnek nincs mérlegelési szabálya. Hát akkor legyen, ezzel meg is lenne oldva.
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
bacus
üzenetére
Ertem, hogy en voltam alkupozicioban, hiszen neki az penzbe es idobe kerult h eljott hozzam, de ha egy retardalttal toltom az idomet, az nekem nem vicces.
ha elkezdek vele geciskedni 5 darab ezresert, azzal is tovabb rabolja az idomet, es en nem mulatok azon, hogy egy embernek kart kell okozzak, vagy nevetsegesse kell tennem. -
Topiccsendőr
addikt
válasz
bacus
üzenetére
Nekem van par sztorim errol a nepi jatekrol, talan ezert nem tetszik annyira.
Egyike ezeknek, amikor megprobaltam - naivan - alku nelkul vmit eladni.
ugy 15 evvel ezelott megfogadtam egy motoromnal, hogy az eladasnal minden kibuvot/kifogast blokkolok elore, egyenesen, hatarozottan, melyen a vevo szemebe nezve elmondom, hogy nem lesz alku. ez egy igen alacsony ar, amibol sajnos nem tudok engedni, es azert szeretnem igy csinalni, mert nem akarom ezzel az idot fecserelni.
Meg egyfajta kihivas is, hogy vajon kinek a penisze tunik kinek a szamara hosszabbnak, ha nincs alku.talalkozot beszeltunk meg egy vvojelolttel, megtekintette a motort egy haverjaval, az arat igen jonak talalta, megegyszer nyomatekositottam neki, hogy ez az ar akkor fix. Ha nem tetszik, akkor inkabb haladjunk tovabb, talalok mas vevot, elsoroltam, milyen alkatreszek vannak a motoron, amiknek az arat sosem fogom viszontlatni, es ez egy ilyen szakma, jol tudom.
Amikor eljott a motorert egy haverjaval, akkor a futora felrakasnal jutott eszebe, hogy az ar vegulis megis kisse magas.
Itt azert felrantottam magam, es gondolkodtam, h elkuldom a k anyjaba, de akkor ugyanolyan osztonleny lennek, mint o. Ezert megint teljes nyugodtsaggal megint elismeteltem neki, hogy tobbszor megbeszeltuk, hogy ez nem fog menni. Direkt nyomatekositva elmondtam, mi a hozzaallasom az alkuhoz. Megint melyen a szemebe neztem (kurvara nem mukodik) mondtam, hogy nem ezt beszeltuk meg, erre emlekezned kell, lementem ovodas szintre, tagoltan mondtam, mintha egy gyerekkel beszelnek, hogy alku nem lesz. Erre biztos emlekszel.
ezutan szemrebbenes nelkul sajat magatol lement 5000 forintos alkuig.
Majd a haverjara hivatkozott, hogy: "ugye hogy nem igy beszeltuk meg, amikor megneztuk?"Vajon a haverod elkezd neked ellentmondani, ha egy ilyen fasz kerdessel fordulsz hozza, vagy veled lesz egy vadidegennel szembeni vitaban? Olyan szurrealis volt a jelenet, hogy kirohogtem oket, majd mondtam, hogy tudod mit? vidd el, leszarom, nekem erre nincs idom.
Remelem beszart alatta

Aztan volt meg egy par ilyen szinvonalu motoradasom, de nem tudok a frusztraciotol szabadulni.
-
kelly416
veterán
válasz
bacus
üzenetére
Elhiszem, de én ilyenkor is hamarabb fizetem ki a 4,1-et egy jóízű beszélgetés mellett, mert nem szeretek alkudozni.
Az a baj, a gusztustalan alkúnak látom értelmét, de nincs hozzá gusztusom. A 4,1-ről 4-re alkudás meg értelmetlen szócséplés. Szerintem.Aki megsértődik, attól meg nem veszek.
-
kelly416
veterán
válasz
bacus
üzenetére
Ebben nagyon igazad van.
Én is aláírom, hogy egy Dodor vagy egy Vályi több mitort/autót látott és próbált mint én, de ameddig tényekről van szó, hitelesek. Amint ilyen megfoghatatlan komfortzónákról meg társaitól, egyből nem sokat mond nekem sem. Az az ő érzésük, az ő komfortjuk.
-
macilaci78
nagyúr
válasz
bacus
üzenetére
Igen, azt többször is említették a videóban, hogy egy métert sem mentek vele, még az udvaron sem kerülhettek egyet. Tényleg csak betolták a műhelybe, a főbb darabokat levették, körbevideózták, pusztán a látottak alapján mondtak véleményt, majd összerakták és kitolták.
Egy jó* motor esetében nekem mindegy, honnan jön.
*legyen megbízható, üzembiztos, szervizelhető alkatrészutánpótlással, biztonságos, kényelmes
Szerintem ez kb az az alap, amit minden gyártónak meg kellene tudni ugrani. A fazon, tetszik, extrák már azok a tényezők, amik a kiválasztást, vásárlást befolyásolják.Egy TRK 502 áráért kapsz egy kb 10 éves motort a kategóiájában ismert, elismert gyártótól, amivel várhatóan ugyanannyi, vagy kevesebb szívás lesz. Sajnos még a kínai tömeggyártott motorok általános színvonala elmarad a tradícionális nagy gyártóktól, de tetszik, nem tetszik, ez változni fog.
Az elektromos autónak tervezett autók szegmensében azért már vannak olyan modellek, amik partiban vannak egy nyugati gyártmánnyal. Ehhez mondjuk az is hozzátartozik, hogy például a Mercedes-re is van panasz bőven, a Tesla pedig sosem gyártott hagyományos autót, nincsenek meg azok a tradíciói, hagyományai, tapasztalatai az autógyártásban. Cserébe a Tesla eleve elektromos autót gyártott a nulláról, nem egy meglévő alapot kezdett el felvillanyozni, nem korlátozták a tradíciók, hagyományok adta keretek.Kínában van hagyománya a motorozásnak, gyártásnak, előbb-utóbb betalálnak az európai piacra is egy olyan modellel, márkával, ahol a gyártáskori szemlélet, minőségellenőrzés, tervezés is európai, vagy japán.
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
bacus
üzenetére
Ezek altalaban futarok, vagy szakmabol kofolyolag motorozo emberk szoktak lenni, akik nem szabadidoben szedik ossze a sok métert, hanem munka soran.
Es tovabbra sem gyozom hangsulyozni, hogy ezt osszehasonlitasi alapkent nem erdemes tekinteni, mert ezeket a futasokat nagyon kis atlagsebesseggel, keves hideginditassal szedik ossze, tehat az atlag ember es annak motorja erre nem lesz kepes soha, mivel teljesen mashogyan hasznalja/kell hasznalnia a motorjat. -
válasz
bacus
üzenetére
Ha sikerül egyszer motorozni együtt
rajta vagyok, de az AT nem megy valami tul jol pumpa nelkul, amit meg rendeltem az osztrakoktol vakumos mikubi-t, baxott megjonni ma is…
xx-en meg kapcsolot kell cserelnem mert hol van-hol nincs tompitott, es amikor nincs, akkor refi sincs
(passing van)
erdekes amugy, anno vfr-nel ugyanez volt… mondjuk ezt lehet eleg lesz kipucolni.
na mindegy.
jovo heten megjon az a szar remelem, hetvegen beszerelem, aztan ugyis mennem kell Pestre, akkor csacsogunk. -
válasz
bacus
üzenetére
Hat az a baj, hogy az africaban van kb 100-110 wattnyi szabad kapacitas.
Egy futott markolat tuti lesz meg rajta, az 10watt.
Megy a navi majd meg meg telefon toltes, kb masik 10-15 watt.
Szoval szamolok mondjuk 80 wattal ami marad.
Hat nem tudom mi lesz. A vilagitas amugy (30+ eves letere) tok jo rajta, de azt sem tudom, hogy olyan sima ledes turaenduros pilacsot rakjak ra, vagy egy ledes fenyhidat refinek.
Megalmodom mostanaban
koszi az infot
-
norbert1998
nagyúr
válasz
bacus
üzenetére
De miért lenne ez szomorú? Vagyunk így is bőven qrvasokan ezen a bolgyón, már rég elavult a túlélési ösztön, miszerint szaporodni szaporodni szaporodni. Párszáz éve még volt értelme, például a pestis idején - után, amikor a bolygó lakosságának a kétharmada elhunyt pár év alatt. De most hússzor annyian vagyunk, ha jól tippelek. Rég nem a fajfenntartásról szól a gyerekvállalás, épp ezért nem is lehet kötelessége és felelőssége senkinek, hogy ő akkor most márpedig szaporodjon kell. Ma már csak egy hobbi, egy projekt, ami valakinek a hivatása és életcélja - nagyon, nagyon sok embernek, de meg kell érteni, hogy sok embernek viszont egyáltalán nem az és magasról tesz az egészre.
Lehet, hogy dupla ennyi idősen is tök jól érzi magát egyedül vagy egy párkapcsolatban is akár. Több ismerősöm is van bőven középkorban vagy afelett, akár nyugdíjban is, akinek nincs gyereke és boldog- sőt, a nyugdíjas illető bőven letagadhatna 15 évet. Nem mondom, hogy a gyerekek nélküli stresszmentes élet, de szerintem a gyerekek nélküli stresszmentes élet
Merugyebár az első 12 évben a gyerek életcélja, hogy minden szartól megsérüljön, megbetegedjen vagy meghaljon, és szét kell aggódni magad. Utána szinte a kirepülésig végig ő "a Jani", aki mindent jobban tud, aztán meg már jobb esetben nem a te felelősséged, de rövid szünet után hoznia kellene az unokákat, és kezdődik előlről, csak nem 25 éves vagy, hanem 50. A fenti szösszenetet szintén 27 éves hozzászólóként írom. Nekem sincs gyerek, tervben van, de nem tartom egzisztenciális kérdésnek. Ha lesz lesz, ha nem lesz, nem lesz. De ha lesz, akkor az úgy lesz, hogy minden körülmény megfelelő legyen - pl. házasságon belül történjen, ne egy panelba beleszülve, megalapozott kapcsolati és egészségügyi állapot mellett.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Rokon topikok:
• Robogó, kismotor
• Nagyrobogósok baráti topikja
• Elektromos autók - motorok
- Synology NAS
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Vicces képek
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Napelem
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 512GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
- Samsung Galaxy Watch6 Classic 47mm LTE, Újszerű, 1 Év Garanciaval
- HP 150W töltők (19.5V x 7.7A) kis kék, kerek, 4.5 x 3.0 mm
- Apple iPhone 13 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Majd leláncolom valamihez a motort.