Hirdetés
- gerner1
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- hcl: Google Drive csatolása szerveren / Nextcloud integráció
- Zolii21: 2HB Informatika - Ernő vélemények
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT
Motoros topik

Hirdetni a Hardveraprón lehet, nem a topikban!
Országos motoros rendezvények
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
vlevi
üzenetére
En egy ilyen sonyt hasznalok motorzashoz is. Tokeletesen mukodik, az aktiv zajszures nagyon jo. Nem tudom, a kobakban mit lehet kihozni, ha nincs meg a fizikai hatarolas a fuleid korul, de nem is fizetnek erte tul sok extrat, ha egyszer 30-ert kapok olyat, amit egyebkent is hasznalhatok. De legalabb ezzel is nehezebb lehet a kobak, fantasztikus
A mentot meg hasonlokat hallod vele ugyanugy
-
válasz
macilaci78
üzenetére
Orulok, hogy neked igy jo, nekem viszont mashogy. Szamomra okes a hangos 800 meteres elojelzes, utana a 200 meter es az aktualis, a lenezegetest pedig nem erzem biztonsagosnak, de ezt mar irtam.
-
válasz
macilaci78
üzenetére
Ha neked ez mukodik, hajra. Autoban nekem is le van nemitva, de motoron szerintem nem oke lenezegetni.
-
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Nekem ezert van a fulesen a gps, telefon meg a zsebemben. Egyszer probaltam, hogy ki van rakva, de folyamatosan lenezegetni szerintem nem egy eletbiztositas.
-
válasz
Zsírkrétamen
üzenetére
Ugyanitt keresek helyet bp-n, ahol tisztessegesen javitjak a tartokonzolt, mert az enyem eleg trogerul van taknyolva
-
válasz
Zsírkrétamen
üzenetére
De ilyenkor miert nem az utas reszre raktad a dobozt es rogzitetted a muanyag dobozhoz, hogy ne a doboztartora terheljen?
A horneten mar hegesztve van a tarto konzol, mert eltort az elozo tulajnal. -
válasz
yodamastah
üzenetére
Ja, itt azert boven lett volna lehetoseg, hogy ne ilyen eredmenye legyen.
-
válasz
macilaci78
üzenetére
Nem ertem, mirol beszelsz, csak fogod a kinyujtott karoddal es a behajlitott labadat kiegyenesited. Nincs varazslat, nincs mas. Igy oktatjak mindenkinek.
Nekem mindegy, te hogy csinalod, csak azt allitom, hogy az oktatas igy nez ki. -
válasz
macilaci78
üzenetére
Ez nem termet kerdese. Az az egesz lenyege, hogy a labaddal fejtsd ki az erot, mert a combizmod egy hangyanyit erosebb altalaban, mint a karod. A karod legyen nyujtva es csak atterhelsz.
-
válasz
macilaci78
üzenetére
De uram, pont azt oktatjak a safety-nel, hogy a karod ki van nyujtva, csak a jobb labad van behajlitva es kiegyenesited a labadat. Nem kell a valladat sehova huzgalni.
-
Laza 2-3 ora alatt ki is csereltem a csapagyat. Panelok kozott csinaltam, szoval minimalizaltam a kalapalast, de igy sikerult is elfelejtenem az also porvedot rola, fantasztikus.
Koszi a segitseget, legalabb ez is megvan, holnap ugyis megyek vele egy hosszabbat.
-
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Igy mar megvan, a horneten hagytak helyet hozza, elvileg rendben lenne, ha ki is kell szedni.
Arra leszek kivancsi, a gyari lesz-e benne. Koszi!
-
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Azt fent es lent is egy hosszu valamivel "setaltatom ki' kis utesekkel korbe-korbe haladva, belulrol.
Sima bicikliknel az integralt csapagyas fejcsoveknel egyaltalan nem log ki a csesze, ott nincs is mas mod, mint kiutogetni, ha nincs szerszamod.Erre szamitok:

-
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Erre a reszre gondolsz, amit itt kalapal le emberunk? Egyeb helyet nem tudok elkepzelni, ahol ez szamithatna es nem a ket iranybol kisetaltatas megy vastagsagtol fuggetlenul, ha nincs kiuto szerszamom.
A kepen levo also reszt tudom, hogy kerdojeles lesz a kupgorgosnel.
-
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Koszi!
106 ezer van a motorban, nem lesznek illuzioim, hany kormanycsapagy csere van meg benne. Lattam a kupgorgoshoz beallitasi tippet, pl a felso kormos anya forogjon meg a villanyakkal, az kb eleg elofeszites a villakifli + nagy anyaval egyutt utana.
Mar futarnal is van, ha szerencsem lesz meg lehet, hogy szombaton ra tudok nezni.A nem kiuthetoseget nem igazan ertem, a fejcsobol mindenkepp ki tudom utni belulrol.
Sima bicikliken legalabbis altalaban belulrol kell ovatosan kikocogni kvazi, mert ugye kiuto szerszam... az majd maskor. -
Ha mar pont tema volt a vasarlasnal a kormanycsapagy, a gumis mondta, hogy azon kivul minden jo, de nagyon be van verodve, csereltessem. Na de milyenre?

Michelin road 6 ment ra elol-hatul.
-
válasz
Steven
üzenetére
Autoknal ugyanez, az emberek tobbsege alig megy vele es nem hasznalja masra, mint sima a-b utazas, leheto legkevesebb karbantartassal. Rs octavia vagy barmi mas, teljesen mindegy.
Az en hornetem se poenbol megy 106 ezerrel, nem hajtottak, en se nagyon hajtom, csak gurulok vele 120-130 korul orszaguton..
-
Ha az idei szezonban cserelnek kuplungot, erdemes a teljes szettet venni, valamelyik kerulendo? Rugot is mindig cserelnek a lamellakkal? Itt a gyari/utangyartott kozott viselheto az utangyartott? 2001-es cb600s az alany

-
válasz
dellfanboy
üzenetére
Ha a rossz kovetesi tavolsag miatt belement valakibe, azt eleg nehezen tudod kimagyarazni.
-
Ha a kuplungkarnal 1 centivel beul a kar alapbol, a karnal mar vegig ki van tekerve, lent meg mar eleg keves van az allitasbol, ott mar rendeljem a lamellakat?
-
Motorra van sulyado? Mert en meg nem fizettem egyszer se, de gepjarmure szol a legtobb helyen :"D
-
Megmaradt egy course csizmam, meret meg stilus miatt csak a motoros oktatas alatt hasznaltam, de most eszembejutott, hogy eladnam, van ertelme szorakozni vele?
Vinteden lattam par random csizmat 5 ezerert felrakva. Ti el szoktatok adni a mar nem hasznalt cuccokat, vagy elajandekozzatok? Ha eladjatok, hol szoktatok megprobalni?
Megkezdtem a hetvegen en is az idei szezont egy bp - miskolc - bp karikaval
-
válasz
dangerzone
üzenetére
Valtoolajjal kenem parszazankent, 1-2 ezrenkent letakaritom dizellel.
-
En is mentem egy kort a hornettel, elsore nem akarta, de hazavittem tolteni az akkut es utana mar lelkesebb volt. A szezonkezdest elnapoltam mosas utan a garazsba erve, mert rafagyott a mosas
-
válasz
macilaci78
üzenetére
Papiron nincsenek fojtva.
-
-
válasz
dellfanboy
üzenetére
Pedig jo buli

-
válasz
-Mosquito-
üzenetére
A mosfetes fesszabnal nincs ilyen problema?
-
válasz
-Mosquito-
üzenetére
Korrozio miatt kevesebb kontaktfelulet, emiatt nagyobb ho.
-
válasz
macilaci78
üzenetére
En azt ugy ertelmeztem, hogy esetleg szarul beallitva kapta a motort es ujrakezdene a beallitast.
-
válasz
macilaci78
üzenetére
-
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
12.02V negyezres fordulaton is, diodak a fesszabban rendben, tekercseket kesobb merem ki, de ez eddig eleg szomoru
Meg gyanakszom kontakthibara, mert gyertyacsere utan talan tul lelkes voltam a zsirral a csavaroknal, de nem sok eselyt latok ra, hogy pont az lenne. -
válasz
macilaci78
üzenetére
-
válasz
Cleinor
üzenetére
Nekem is ez tetszett meg a safetyben, hogy motorozni tanultam meg naluk, nem csak megszereztem a jogositvanyt.
Meg volt palyazas is motorral, a gyakorlati alkalmakon, amikor mar jol kozlekedtunk, az oktatok is motorral jottek, hogy "kicsit megmutassak, miert jo motorozni". Nagyon nagy elmeny volt, pedig nem mentunk 130-nal gyorsabban a leszabalyzott hornetekkel
-
válasz
FeZ...
üzenetére
Nem a mesedelutan erdekel, hanem a tenyek. Ez egy szabalyrendszer, egy fix tanterv.
A birosagot, a rendort es az esetleges karosultat se erdekli, hogy maskor teljesen betartod a szabalyokat,csak jaj, most az egyszer pont nem
. (Igaz, enyhitest erhet a birosagon...)De nem gondolom, hogy barmelyik embernek, aki rendelkezik jogositvannyal, ennyiszer le kellene irnom, mire megerti, hiszen akkor hogyan is szerezte a vezetoi engedelyet... ?
-
-
válasz
-secret-
üzenetére
Kb, feltavnal poziciot cserelve. De van, hogy egyedul van a vizszgazo.
A kepzessel kapcsolatban van kulon topic.Most az egyik random atkepzo tantervet dobta fel a google, de tessek:
A képzés célja
A „B” kategóriára érvényes vezetői engedéllyel rendelkezők részére szervezett „A1” kategóriás tanfolyamra jelentkezőket olyan járművezetőkké képezni, akik képesek önállóan, biztonságosan, kulturáltan, a szabályokat betartva, a környezetet kímélve közlekedni, és a megszerzett vezetői engedély birtokában járművezetőként szerzett tapasztalataikat felhasználva továbbfejlődni.
A képzés feladata, követelményrendszere
A felkészítés keretében mindazon ismeretek, jártasságok és készségek elsajátításának lehetőségét biztosítani, melyek a fenti cél eléréséhez szükségesek, ide értve:
- a közlekedés zavartalanságának elősegítése érdekében a jogszabályok helyes alkalmazásának az elsajátítását,
- a közúti közlekedésben rejlő veszélyek felismerését és helyes megítélését,
- a jármű feletti uralom birtokában a folyamatos és biztonságos közúti közlekedést és az
esetlegesen kialakuló veszélyhelyzetre a megfelelő módon való reagálást,
- a közlekedési partnerek – különösen a fokozottan veszélyeztettek – biztonságának szem
előtt tartását,
- a jármű külön jogszabályban előírt ellenőrzését, a közlekedésbiztonságot veszélyeztető
műszaki hiba felismerését és a továbbhaladás lehetőségéről való helyes döntést.
Megvan kozben a sima B is:

-
válasz
FeZ...
üzenetére
Ugy tunik, hogy nem tudom eleg alkalommal leirni, hogy nekem mindegy, milyen sztorijaitok vannak. Ezektol teljesen fuggetlenul a vizsga hivatalosan kituzott celja nem valtozik meg.
Nem olyan nehez ezt elfogadni.
Legkozelebb mi jon, megveregetitek egymas vallat, hogy cserbenhagyta az elutott gyalogost, mert csak vizsgan kellett azt mondani, hogy megallsz segiteni, meg minekmentoda?
-
válasz
bacus
üzenetére
Megint anekdotazol es szemelyes tapasztalatokat hozol fel. Ezektol fuggetlenul a vizsga es a motoros oktatas elmeleti celkituzese/celja ugyanaz marad. A rutin kialakitasa nelkul pedig nem szabadna sikeres vizsgat tenned/jogositvanyt kapnod.
Ahogy indulas elott is ellenorzol mindent, amit a kresz szerint kotelezo, hiszen felelosseggel tartozol erte, hogy ezek rendben legyenek. -
válasz
macilaci78
üzenetére
Akkor valamit nagyon rosszul csinalsz/neked tobb idore van szukseged.
Ez nem problema, tolts vele tobb idot, amig rutinna valik. -
válasz
macilaci78
üzenetére
-
válasz
macilaci78
üzenetére
Same
-
válasz
macilaci78
üzenetére
En azota se mentem le kimerni a toltest a horneten. Jo, hogy mondod, viszek ragot.
-
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Holnap vegigtesztelem es meglatom, koszi
-
válasz
üzenetére
Szerintem felreerted. En azert nem ertem, hogy tudtok ezek nelkul vezetni, mert ezek a jogsi megszerzesekor meglevo kepessegek, amiket kesobb kinda jogos, ha furan nezek, hogy nem alkalmaztok.
Az, hogy engem aktivan zavarnak ezek, az en problemam, de azert zavarnak, mert hozzam kepest lassabbak, kevesbe hatekonyak, veszelyesebbnek erzem, mert sokszor talalkoztam mar a problemaval, hogy nem kiszamithatoan viselkedtek. -
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Ha mar akku, leterdelt a hornet masodjara is, feltoltottem labortappal itthon az akkut, mentem 5 km-t hazaig, ket nappal kesobb felultem es ket utca mulva megallt nullas akkuval.
2001 cb600s hornet
Lehet, hogy a fesszab halt meg, de idoszakosan jol mukodik, ha a toltofesz rendben volt, amikor neztem a legutobbi akku toltesnel?
Ha az akku halt meg, azt kb a feszultseg drop mutatna terhelesre? Felhozom majd, feltoltom ujra es merek toltofeszt meg inditaskori fesz esest is nezek.
Uj akkut honnan rendelnetek, ha arra kerul a sor? Fesszab cseredarab egyszerubb. -
válasz
csongi
üzenetére
En nem keverem ezeket, ezert nem ertem, miert nem vesszuk ugy, hogy ez egy kenyelmi extra. En nem fizetnek erte felarat, az biztos.
#151231Topiccsendőr irasaval ertek egyet, en szeretem ezeket a kontrollokat megtartani. Nem vagyok tul gyors motoros, de technikailag szepen vezetni lehet nem olyan gyorsan is.
-
válasz
üzenetére
Persze, elméletben. A gyakorlatban meg ahogy sikerül.
Ha nem gyakorlod, akkor valoszinuleg igen, nekem jol megy, koszi, pedig sok fele autot vezetek parhuzamosan, amilyet epp sikerul berelnem/elkernem.Egyrészt ki mondta hogy nem tudok?
Akkor szereted hasznalni, de nem kell.
A bal labad nem tudod letenni, vagy mindket labad kell az elindulashoz?Nem ertetlenkedni akarok, de tenyleg nem ertem, miert nem fogadjuk el, hogy ezek kenyelmi extrak, amik elott ugyanugy volt elet. Engem a hill assist kifejezetten zavarni is szokott par autoban, ha nem lehet kikapcsolni. (J astra pl csak random radobja valamikor)
Új hozzászólás Aktív témák
Rokon topikok:
• Robogó, kismotor
• Nagyrobogósok baráti topikja
• Elektromos autók - motorok
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Kompakt vízhűtés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Elektromos autók - motorok
- Revolut
- Asztalos klub
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
- Bomba ár! HP EliteBook 820 G3 - i5-6GEN I 16GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! HP Elitedesk 800 G4 SFF brand számítógép - i5 8500 16GB DDR4 256GB SSD UHD630 250W WIN11
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- HIBÁTLAN iPhone 13 128GB Blue-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4453, 100% Akksi
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Meg gyanakszom kontakthibara, mert gyertyacsere utan talan tul lelkes voltam a zsirral a csavaroknal, de nem sok eselyt latok ra, hogy pont az lenne.