Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- czundermák: Shikoku Henro #0: Mégis mi ez?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- laskr99: DFI és DFI Lanparty gyűjteményem
-
LOGOUT
Motoros topik

Hirdetni a Hardveraprón lehet, nem a topikban!
Országos motoros rendezvények
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cleinor
tag
Én is nagyon várom a 2026-ot, megvannak már az éves tervek.
CB500X-be beleraktam idén 10k-t mint első motor, még szűk évig húzom neki, májusban meglátogatom Mariazellt ezen az útvonalon vele.

Illetve hazafelé valamerre másfele.És utána felkészülök a második motorom megvételére, hétfőn megyek ráülök egy Tiger Sport 660-ra és ha méretileg jó akkor nyáron egy tesztkörre elhozom és ősszel megveszem

Nagyon tetszik ebben a színben mint neked -secret-, meglátjuk mi lesz a felhozatal, mind1 igazából csak ne fekete legyen.
Nagyon szeretem a CB500X-et, igazából majdnem mindenre elég, de most megengedhetem magamnak a váltást, miért is ne tenném meg.
Elsődlegesen a tempomat hiányzik illetve az autópályatempón hogy ne 6-8000-et forogjon. Illetve kiváncsi vagyok hogy fog esni a sor3.
Hétfőn megyek be a kereskedésbe beszélgetni egy kicsit, valaki tudja hogy mennyi idő most egy új motor átfutása Triumpéknál? Értem ezalatt hogy hetek, hónapok vagy fél év?
-
Cleinor
tag
válasz
bardi
üzenetére
Enyém is warm 4/5 a skálán, feltételezésem szerint csak ez volt kirakva mostan kampányban.
Majd nyáron megmondom mennyire meleg, most nagyon jó lesz
A lényeg hogy vezesse el a testemtől az izzadságot, az hogy milyen meleg az engem spec nem zavar. Ne egyből a kabátba izzadjak bele, mert ezt ki tudom mosni könnyen.
Nyáron is technikai cuccokat hordok, és egy jól szellőző mugen kabáttal még sokszor kevés is a vékony. (Nekem) -
Cleinor
tag
Látszik a képen hogy jó helyen van a motor

Kellett végül vele bármit csinálni?
Az az utcai gumi nem kevés oda egy picit? Bár egész jó a talaj így ránézésre.
Én Road 6 óta inkább elerültem az 5-10 centis homokot ami itt a környékemen a terepen van

Alku: C kaliberű vásárló, 4 db felnit hirdettem gumival 20k forint-ért. Felhív, hogy ákkó ez darabár vágy égybé énnyi?
Mondom egyben ennyi.
Há ódá ádóm e 15k-ért.
... ... Nem eladó. Letettem.
Felhívott, tiltottam, felhívott asszonyának telefonjáról hogy jójójó 20k. Letettem, letiltottam, felhívott még két másik számról, elmondtam neki hogy azért van ez mert alkudoztál.Levettem a hirdetést, ingyen oda adtam haveromnak a teljes szettet. Nekem ehhez nincs idegrendszerem.
-
Cleinor
tag
válasz
Madball
üzenetére
Persze, próbálkozni lehet, de a második próbálkozásnál én konkrétan leteszem a telefont hogy bocsi nem eladó, és megvárom a következő vevőt.
Cserébe soha nem irreálisan árazom be hogy majd úgy is alkudnak. Eladni akarom nem hirdetni és rendszeres időközönként csökkentem is inkább az árán mint hogy alkuval egy forintot is engedjek.
-
Cleinor
tag
1 év és 10000km után itt az ideje a második kabátnak!
25 fok fölé nekem nagyon bevállt a Mugen 1731 Fluo, érezhetően nagyon előnyös forgalomban hogy rikító színe van a kabátnak.De sajnos megfagyok benne így ősszel

Teleszaladt a tököm, hazafelé meguntam hogy fázok és Pardiba begurultam hogy ide nekem egy kabátot.
Előtte a Mugen 1731-ben a rétegrend: póló,technikai hosszúujjú,pulóver,thermobélés,kabát. Na ebben 15 fokban fáztam
SPYKE Equator Dry Tecno lett jó rám, hazafelé le se vettem, na ebben rétegrend: póló, technikaihosszúujjú, thermobélés, kabát
Melegem volt 12 fokban autópályatempónál
Jó,jó tudom nem meglepő hogy egy hálóskabát hideg, de nem gondoltam volna hogy egy nem hálós ennyire meleg tud lenni. Kár hogy nem full neon zöld mint a Mugen
Ja és plussz egy dolog amit nem gondoltam volna hogy ennyire szeretni fogok: kézen a cipzár, és hogy nincs neki ott tépőzára hanem a szűkítő és a cipzár egymástól függetlenül működik, ezáltal a le és felvétel klasszisokkal kényelmesebb és nem tépi szép a kesztyűm szövetrészét és akad bele mindenhova, mert a tépőzárhoz hozzá se kell nyúlni.
-
-
Cleinor
tag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Akkor lehet nekem van szerencsém, de Toyotámba iridiumos kell (4912 NGK/AF), és 15€/ darab.
94124 ami Skyaktivba kell az pedig 25€.
Lehet túlárazták neked
-
Cleinor
tag
Én meg itt pislogok mint hal a szatyorban a hátsó gumi 2.8-al, 70kilóhoz
Na játszok vele akkor egy kicsit én is

Könyv szerint mentem eddig vele 2 / 2,8-al de az is igaz hogy gyárilag meg terepesebb gumival adják.
-
Cleinor
tag
válasz
norbert1998
üzenetére
Ma sikerült vele megemelni az első kereket ahelyett hogy elindult volna a fara

Szeretni fogom én ezt nagyon
Fülesben én a sima Tour-t használom, mondjuk nekem nagyon jó szélvédelmem van 110-ig, megváltás. 130-150-nél is elegendő nekem.
Utaztam egy XT660 mögött amiben nem volt db killer, és elfelejtettem berakni a dugót, azt hittem megsüketülök. De a tourral már jó volt.
-
Cleinor
tag
Na összeraktam a gépsárkányt és kipróbáltam a Road 6-ot.
Ez. Egyszerűen. Mesés!
Még bejáratóssan túlfújt kerékkel fehéraszfalton hidegen jobban tapad mint a régi üzemmelegen normál aszfalton
Ok, ez volt az elvárt, de akkor is tök jó érzés hogy nem ficánkol gázadásra és úgy belemar az elsőkerék vészfékezéskor hogy wow 
Lánc+fogaskerés cserével pedig megszűnt a lánc hangja.
-
Cleinor
tag
De szép mohikán, grat!
95-ös XRV 750?Kell vele valamit csinálni vagy már készen van?
Nálam már fel is kerültek az új papucsok a felnire, Road 6 lett a vége

Illetve ha már ott voltam akkor leszedtem a láncot is, kap új fogaskerekeket és kitakarítottam az elmúlt 2 év taknyát.

Lehet hogy még a gyári lánc volt 35k-nál? Az első fogaskerék már elégé amorf volt

Holnap összedobom a gépet és megyek lekoptatom óvatosan a gumit

-
Cleinor
tag
válasz
vendingo
üzenetére
2024 02-es DOT. KB 15.000 km van benne.
Ti ránézésre mit mondanátok, cserés ez a hátsó?
Csúszás akkor jelentkezik amikor a "kocka" élén használom a motort kigyorsításkor.
Topiccsendőr elbizonytalanított a 2CT-s kijelentésével, mert a road 6 is 2ct. És ha tapadásban nem lesz "sokkal" jobb akkor visszarakom ugyan ezt a fajtát mert akkor most csak a hátsót kell cserélni. Ha meg azt mondjátok hogy ez biza gumicserével se lesz jobb, akkor még használom egy kicsit (még 5k) így és nyár végén kap egy újat.
Első ilyen:
Úgyhogy a véleményetekre vagyok kíváncsi kérlek, és a tiédre is Topiccsendőr hogy a 2ct- úgy értetted e ahogy én értem?
Előre is köszi!
-
Cleinor
tag
Én alattam rendszeresen csúszkál a hátsó kanyar kigyorsításnál.
Nekem a terep tréning valamint az terepen gyakorlás sokat segítetett a kezelésben, én nem csukom a gázt nullára hanem kicsi ellenkormány és tartott gázzal hagyom hogy megtalálja a tapadást. Viszonylag sokat tudom ezt gyakorolni, mert sokszor csúszkál.
Ennyire szar a gumim vagy tényleg akkor az utak ilyen szarok?
Kakucsról ha jövök akkor ez a kanyar:
https://maps.app.goo.gl/fXBBr8XseCFY6GEy9
M5ről ha jövök akkor nem szokott, lehet más a tempó.Motort kockás gumival vettem, de más sikerült legömbölyíteni

Gumim állapota most ilyen:

Kérdés hogy mennyivel lenne jobb egy Road 6, inkább most lemondok egy kicsit a terepezésről?
Vagy rakjak ebből újjat (Dunlop Mixtour) mert az elsőnek semmi baja (1éves)?
-
Cleinor
tag
válasz
Zsírkrétamen
üzenetére
Pontosan így gondolom ahogy Topiccsendőr mondja.
Engedj meg egy konkrét példát, M5 bevezető, buszsáv, ügye itt ha kezd alakulni a dugó akkor mindenki egy picit úgy gondolja hogy ő most busz lesz és bejön a buszsávba idő előtt. Részben értem, nyer vele 1-2 percet és előbb fogja elhörpinteni az irodában a kv-t. Meg egy hangyafasznyit egyet is tudok vele érteni, nagyon rövid a lehajtónak a gyűjtősávja, ettől még persze szabálytalan.
Reggel van, kávét még nem ivott, ideges, dugó van, be van feszülve. Ki fogja rántani a buszsávra ha megáll a forgalom.
Na ezt a szituációt úgy közelítem meg hogy csökkentem a sebességet hogy rövidebb legyen a fékutam, hogy tudjak vészkikerülni fékúton belül, és hogy több ideje legyen meglátni engem ha esetleg tudja használni a tükröt. Folyamatos fékkészenléttel. Neon zöld ruhával. Igen jönnek ki elém is, de bőven a biztonsági tartalékomba belefért eddig mind.
Pedig ott mehetnék 90-el meg 70-el szabály szerint (meg bármennyivel ha nem érdekel a szabály). De főleg reggel nem fogok, vagy amikor van forgalom.
Így is 30 perc alatt érek be azon az útvonalon ami kocsival 45-50perc lenne.Szóval lehetne az hogy ráfeszülök arra hogy márpedig itt csak én mehetek(meg a busz, meg a taxi, meg a kerékpáros, meg a megkülönböztetőjelzéssel ellátott gépjárművek) és mehetek 70-el és ledudálom azt aki kikanyarodik elém, de az nem deffenzív.
-
Cleinor
tag
válasz
Zsírkrétamen
üzenetére
Nem történik velem ilyen, 99,99% előzékeny és elenged, 0,01% meg nem érdekel és sorok között otthagyom a francba.
A legdurvább dugó esetén amikor nem fértem el egysávos úton, vagy amikor a sávok között olyan bukcák vannak hogy nem tudom megőrizni a motor stabilitását, akkor meg: enduro mode on
Gyalogos zavarása nélkül természetesen.Senkivel nem kellett még 5000km alatt leállnom vitatkozni, pedig volt action bőven.
Mindenki. Meg. Akar. Ölni. És innen már nincs meglepetés

-
Cleinor
tag
válasz
vendingo
üzenetére
CB500X-el ingázok és pesten belül is szaladgálok + túrázok (Első motorom)
Idén eddig 4500km szaladt bele.
Nem érzem nagynak, és gyengének se feltétlen, csak annak örülnék hogy pályán a 160-at ne nyélen vigye, örülnék neki ha ott lenne benne tartalék.
Pesten sorok közt elfér (na jó, suvok és transporterek tükre nincs jó helyen, de nagyon könnyen tervezhető a manőver)
Nekem ha lesz egy nagy motorom akkor is ez marad a "kismotor"
-
-
Cleinor
tag
válasz
bigrob
üzenetére
Volt ilyen nekem is, lehet rá vagy feszülve.
Ülj rá, állj föl nyeregben, lazulj el, fókuszálj, csináld a feladatot és a tested adaptálódik.
Állj meg, szállj le, csípőkörzés, szállj fel, helyezkedj el helyesen, fogd a motort lábbal/combbal.
Aztán hosszútávon meg majd legfeljebb nem ilyen motort veszel, de azt a kevés időt amíg meg lesz a jogsi egy fapados bakkecskén is ki bírja a tested
A másik fontos különbség hogy CB600F már "nagy". De igazából ugyan olyan kezes lesz alattad mint a kicsike majd amikor megbátorodsz
Nekem legalábbis ez volt a tapasztalatom vele. És végül nem is azt vettem, a térdszög miatt. -
Cleinor
tag
válasz
zzola
üzenetére
2024, Már meglévő kressz vizsgával jelentkeztem 07.31.
Sikeres forgalmi vizsga: 10.29.
És toltam neki ami a csövön kifér óraszámokkal és minden lepattanó órát felvettem.De ha kifogsz egy nem budapesti sulit ahol épp nagyon ráér az oktató akkor lehet gyorsabb, de az átlag attól még 3-4 hónap.
Rutin 10 óra (5 alkalom)
Forgalmi óra: 16óra (8 alkalom) és 390km kötelező km. (átlag 30km/val számolj és 45 perces tanórával)Ettől még akkor lehet gyorsabb ha úgy voltál a papír szerint ott, hogy ott sem voltál, de nem ebből indulok ki

Vicc vagy nem vicc, attól még ez a realitás.
-
Cleinor
tag
válasz
zzola
üzenetére
Ez erőteljesen város függő, de igazából inkább traktorbelső és 3-4 hónap.
Kresz, 2 nap, vizsgaidőpont leghamarabb 2 hét.
Motoron nagyon ügyes vagy, te vagy maga Rossi, és egy rutin nap után az oktató behazudja a naplóba hogy te sokat voltál mert te vagy maga Rossi, akkor is még 2 hét az időpont. Reálisabban meg minimum 6 alkalom, ha nagyon szerencsés vagy 2 alkalom / hét, tehát akkor ez itt már 5-6 hét.
Akkor jön a forgalom. Nem csapsz el senkit, nem esel el, és fejből tudod az összes mindent is mert te magad írtad a kreszt, akkor is 1-2 hét a forgalmi vizsga. De a realitás az az hogy 5-10 alkalmat fogsz vezetni. Ha szerencséd van heti 2.Szóval az az 1 hónap nem is értem hogy jött ki

-
Cleinor
tag
válasz
palfitom
üzenetére
Egyetértek, a pálya üzemeltető (portás?) beküldte hozzánk az embert bemondásra, Hayabusa meg az előtt tönkre tette a napunk hogy megkérdezhettük volna hogy melyik műsorra jöttél babám.
Mert aznap kettő tréning volt (safety és külön a drivex, ő a drivexre jött csak nem oda állt be)
Emberünk meg megörült hogy megérkezett késve és beállt csinálni a feladatot.Fura egy helyzet ez na.
Örülök hogy nem történt nagyon nagy baj, örülök hogy nem autópályán tette tönkre az emberünk 5 család életét (mert lássuk be ez az idevezető úton is megtörténhetett volna), örülök hogy nem én mentem közvetlenül mögötte.
-
Cleinor
tag
válasz
etnies
üzenetére
Vár felől lehet felmenni. A Bob pálya felől, tehát nem a városközpontból hanem Visegrádot elhagyva délnek, jobbra fordulva.
Egyébként logikus az irány, lejtmenetben nem gyorsítasz (annyit) gázzal, így nem zavarja a lakosokat.
3 hete voltam, nekem is mondták a kompon motorosok és hiába néztem a tükröt, nem találtam a tiltó táblát csak a megfordulást tiltókat lefele jövet. Szóval megértem ha nem hallottál róla és beleszaladsz.
-
Cleinor
tag
Én még nagyon friss csibe vagyok, de én is kezdem érezni hogy gumi irányba kell nézelődjek.
A hétvégén gyönyörű napsütésben négyszer is táncolt alattam a fara a motornak. (ebből egyszer számítottam rá mert köves poros volt az útfelület, egyszer én voltam a balfék mert véletlen 1 be váltottam vissza körforgalomba és engedtem rá a kuplungot
, de kettő az kb indokolatlan volt, azért ennyire nem erős az a 48 ló)Ugyan akkor egyszer pedig feltévedtem egy murvás útra ahol olyan jó volt kiállni a nyeregből és végig veretni mint a tereptréningen (végül nem kapcsoltam ki az abs-t
) úgyhogy mégiscsak jó az a 80/20-százalákos aszfal/gumi keverék.De a mostani Dunlop Trailmax Mixtourt tuti rövid időn belül kidobon a p.ba, és kipróbálom a Michelin Anakee Adventure-t.
Vagy mégis inkább a Road 6?
Kellene egy tartalék kerék garnitúra és váltogatnám legszívesebben

-
Cleinor
tag
Gyöngyörű idő volt ma, homeoffice szépsége, pont el kellett menni boltba délután 3kor.
Mit ad isten el is tévedtem és mentem egy kis 20km-es karikát.
Még melegem is volt
No nem ámok futás volt (enyémmel azt nem is lehet) de azért egyszer meg is csúszott a hátsó
-
Cleinor
tag
Két hetente hétvégén a Frangepán utcába kell menjek egész nap.
Tudtok tippet adni hogy hol tudom 15 perces sétára hagyni a gép sárkányt? Utcán nem szívesen hagyom kint.
-
Cleinor
tag
válasz
üzenetére
CB500X: Utam odafele lazán 50-90el, nézelődve, lazán 2.9 l/100km
Visszafelé vészfékezés gyakorlás, nyélgáz, 130-140. 5.6 l/100kmAuris ugyan ez. 1.6 szívó. Tudok vele csinálni 4.7et is de akkor le vakarom a konymanyrol a bőrt. De inkább 8 a jellemző, leginkább az autópálya miatt.
Teljesen jó érték a 6.6 ha mész többet is mint 90.
-
Cleinor
tag
válasz
macilaci78
üzenetére
Dede, és a célom is majd az lesz hogy vagy arra a biztire rakok egy kapcsolót, vagy az egyik szenzorra és az hibára dobja az ABS-t.
De ez csak ha és amennyiben kellően sűrűn fordul elő mint igény, addig persze marad nálam is a bizti
-
Cleinor
tag
válasz
dellfanboy
üzenetére
Azért hogy amikor (szökőévente egyszer) offroadra tévedek tervezetten (TET) és direkt blokkolni akarom a hátsó kereket akkor meg tudjam tenni.
-
Cleinor
tag
Sikerült megjavítanom a CB500X ABS problémáját!
Onnan indultunk hogy novemberben megvettem, hazafele úton vettem észre hogy az ABS lámpa nem alszik el.
Előző tulaj nem tudott használható információt mondani róla, illetve a lánc is el volt hanyagolva, csak mosva volt a motor és szervízbe járt. Jó áron volt (2m), elhoztam.Megvettem a Haynes könyvet, és megszereztem a gyári Honda service manualt is és elkezdtem a hiba feltárását.
Csináltam egy alap diagnosztikát, kiolvastam a tárolt hibakódot, és ez nagyon félre vitte a történetet.
4-1 és 4-2-es hibakód:
Front wheel lock – riding conditions Reason: Faulty sensor
Front wheel speed sensor circuit Reason: Faulty wiring or wiring connector
Front wheel speed sensor Reason: Damaged pulse ring
Front wheel pulse ring Reason: Damaged pulse ring
Levadásztam egy használt első kerék jeladót, kiütöttem a hibakódot, kicseréltem, mentem egy próbakört, ABS nem működik, viszont hibakód sincs. Itt már kezdett felszaladni a szemöldököm.
Megyek tovább a diagnosztikával, végig mérek minden vezetéket, minden jó, egy dolog maradt:No code displayed: Faulty modulator.
Végig csináltam még egy másik diagnosztikát illetve mentem egy nagyobb próbakört. Akkor is erre jutottam, hibaüzenetet nem dob semmi, sajnos a kocka kell hogy rossz legyen.
Szerencsémre találtam egy gyári bontatlan ABS kockát ebay-en amit postával együtt 90k-ért megkaptam. 2019-2020-ban volt egy ABS kocka visszahívása a Honda CB500-as sorozatnak, és ilyenkor a Hondánál ezt úgy oldották meg hogy direkt erre a kampányra gyártottak és új cikkszámmal létrehoznak egy javító csomagot (benne egy új ABS kocka, alátétek), na egy ilyen maradt meg valamelyik britt bolt polcán és így áron alul tudtam megvenni a pontosan ugyan olyan abs kockát viszont töredék áron.
Megjött, nagylevegő, az egész motor szétborít, fékrendszer leereszt, kocka ki (itt persze eltörtem egy műanyag rögzítő fület ami az ABS kábel köteget tartja a helyén.)

Viszonylag egyszerű művelet volt a csere, 2 óra alatt megvoltam vele a teljes fékrendszer feltöltésével és légtelenítésével együtt.És dobpergés! ABS lámpa továbbra sem alszik ki, nincs abs...
Egy hét gondolkozás után leszűkítettem 2 helyre a hibát:
1. ABS kocka és kábelkorbács közötti csatlakozás, és ki is találtam hogyan tudom ezt megmérni, illetve mivel ott egy pöcök a kezemben maradt ezért be is rendeltem teljes csatlakozó fejet hogy legrosszabb esetben az egészet kicseréljem.
2. Lövésem nincs elfogadom a veszteséget és betolom HondáhozMegnéztem még egyszer a motort mielőtt márkaszervízbe tolom a gépet: a hátsó keréknél gyanúsan határértéken van a jeladó és a gyűrű távolsága... Ááááá nem lehet hogy ez a baj... Megnézem a robbantott ábrát, szétszedtem a hátsó kereket, és igen, az előző szerelő rosszul rakta össze, a bal és jobb oldali távtartó fel volt cserélve, kicseréltem, összeraktam, koszosan büdösen -2 fokban próbakör:
Azonnal elaludt az ABS lámpa, és rárúgva a hátsó fékre gyönyörűen működik a rendszer!Megérkezett az új abs csatlakozó is, 10 perc alatt kicseréltem, nyomatékra húztam mindent.
Szóval sikeresen vettem egy CB500X-et 2.120.000-ért amihez kaptam egy tartalék ABS kockát és egy tartalék első kerék jeladót, valamint egy hatalmas tapasztalatot amivel ha kell most már bárhol szét tudom borítani a gépsárkányt az út szélén ha van nálam szerszám hozzá

Kapott egy kis pimp-et a kerék és most várom hogy ne faggyak rá.

Nem bánom a vételt, így legalább mindene át van nézve most a motornak, és úgy várom a tavaszt hogy tudom már rendben van a motor!
Most hogy működik az ABS jöhet egy gomb hogy ki tudjam kapcsolni

-
Cleinor
tag
válasz
Tigerclaw
üzenetére
Abból indulj ki hogy az árkülönbség az csak amiatt van mert az A-ban kötelező gyakorlat: 26 óra, míg az A2-ben: 16 óra. (10 óra különbség * 7-9000huf/óra)
Ez csak a kötelező minimum! Én valami 30+órát mentem mire úgy éreztem hogy jó lesz a történet, és ennyit mentem volna akkor is ha A2-re megyek meg akkor is ha A-ra.
Szóval elképzelhető hogy neked nulla plussz óra fog kelleni mert nagyon ügyes vagy, de ugyan annyi esélye van annak hogy pont ugyan annyi órát fogsz venni mintha A-ra csinálnád, csak a vége az lesz hogy okmányirodában A betű után még egy számot is oda írnak.
Ha viszont valaha meggondolod magad a jövőben akkor indul az egész "elölről" (különbözeti vizsga kell)
3 olyan "diák" volt aki A1ről és A2ről csinálta az A-ra velünk együtt. -
Cleinor
tag
válasz
Tigerclaw
üzenetére
15el vagyok fiatalabb nálad, én is A2-t akartam elkezdeni mert elég lesz, tavaly ősszel fejeztem be.
Majdnem ugyan annyiba került az A2 mint az A, és nagyon nem bántam meg hogy végül A-ra csináltam meg, majd vettem egy CB500X-et (A2-es el lehet vezetni), és nem a követekző 4 évben nem tervezem a cseréjét.
De most vezethetek bármit, valamint a forgalmi vizsga is sokkal jobban esett a 600-as Hornetten a sor4-el.
A2-n biztosan valami kéthengeres motorral fogsz vizsgázni, amikkel napi használatban messze semmi baj nincs, de a rutin vizsgán kevés tapasztalattal az adot motorral nem olyan jó mint egy sor4.
Nekem megváltás volt átülni az 500-asról a hornettre, onnan sokkal könnyebben ment minden.Persze most már minimális gyakorlással nagyon boldog vagyok az CB500X-el, Fattyú peremfeltételeinek persze nem megfelelő, de 145-ig bőven kényelmesen szedi a lábát, nagyon jó nyomatékgörbe van, lent is húz, fent nem üvölt, ha nem figyelek oda 90 ről pikk pakk 110+ lesz, 50ből 70+.
De:
Városon belül egyik forgalmi órám egy 250-es V2-vel mentem. Tök kezelhető kis gép, városi cirkálónak simán élném, de nekem nincs ingerenciám városon belül 110-nél többel menni.
Ha le teszed az A-t el tudsz menni motort bérelni és próbálni, belekóstolsz egy 500/600-as-ba, és tökjól elfogod tudni dönteni hogy neked mi kell

-
Cleinor
tag
Megvettem az első motorom
2021-es példány, 29k km.Majdnem hibátlan, de én szeretek szerelni úgyhogy nem gond, neki is láttam.
Előző tulaj elmondása szerint régóta ég az ABS lámpa, elkezdtem a hiba feltárást, kivillogtattam a kódot (4-1 és 4-2), első kerék jeladó vagy az oda vezető út okozza a hibát, amint lesz időm a folytatásra kimérem a jeladót és a jeladó tárcsát hogy egyenes e, és végig mérem a vezetéket hogy nem e csak kontakt hiba.
Kérdés:
- tudnátok ajánlani egy vagy több boltot ahol motor szereléshez tudok kiegészítőket venni? Ilyenekre gondolok hogy lánctisztító kefe, szereléshez kellékek stb. Egy-egy helyet találtam, de biztos van egy nagy preferált boltja mindenkinek, összefoglalóban nem láttam. (online és külföld is jöhet!)
- Alkatrészek tekintetében az megvan hogy itt megnézem a cikkszámot [link] ha kell a ,gyári akkor besétálok a Hondába, ha jó a bontott akkor bontó. Van nektek bevállt harmadik opció? (onlinewebshop, eu-n belül valami) Fékbetétek, láncok honnan rendelendőek ha magamnak csinálom őket?Segítségeket előre is köszönöm!
-
Cleinor
tag
-
Cleinor
tag
válasz
Cleinor
üzenetére
Na!
Nem csak hogy belefért idénre a vizsga, hanem a második vizsga is belefért
Első alkalommal megvágtak, de a repeta ma viszont sikerült!Véget ért a jogsiszerzés, összesen nekem 437k-ba került.
Így hát holnap szaladhatok kormányablakba és indul a vadászat a paripára!
Habár A-ra raktam le a jogsit, első lépésnek egy Honda CB500X-el vagy esetleg egy Suzuki DL650-el indulok, de azt megelőzően is még elmegyek egy vagy kettő vezetés technikai tréningre.
Bárkinek van negatív tapasztalata az újabb (2013 utáni) 500-as Hondákkal?
-
Cleinor
tag
válasz
etnies
üzenetére
Egyrészt meglesz amikor meglesz.
Másrészt időjáráson múlik meddig lehet vizsgázni, tavaly pl november 23 volt az utolsó forgalmi vizsga, szóval meg lehet még idén.
Harmadrészt amíg nincs jogosítvány, addig a legálisan a forgalmi órán ülhetek motoron, másképp mondva amíg csinálom a jogsit legalább motoron ülök, míg ha most valaki oda adná a jogsit akkor bafhatnám mert-március áprilisban fogok tudni majd motort venni

#151347-secret-:
igazából 20 órát, mert átjelentkeztem Safetybe a Csigavértől ahol már volt levezetett órám, és igazából ~26 órát mert a kétnapos képzésen is ültünk sokat motoron.
Azért mert: ekkora kaptam vizsgaidőpontot, és addig inkább rendszeresen eljártam amikor csak tudtam, és így gyűlt az óraszám is
Plusz azért mert nem a minimumra törekedtem hanem hogy mindegyik feladatot megtudjam stabilan csinálni alapjárat használat nélkül.
Másszóval azért jöttem hogy megtanuljak motorozni, nem jogosítványt szerezni
-
Cleinor
tag
Meglett a rutin vizsga
8*2 órát voltam (+két egész napos alap tréning)
De bőven biztosra mentem a gyakorlás tekintetében, utolsó két alkalommal a rutin pályán szinte élmény motoroztam, és így a rutin vizsga ténylegesen rutin feladat volt.Irány a forgalom
-
Cleinor
tag
válasz
norbert1998
üzenetére
Szombathely-Rijeka távolság autópályán mentek, vagy csak kattintsam be googlemaps-on az autópálya elkerülését?

-
Cleinor
tag
Egy 50 perces óra Csigánál 8900 volt Safetynél 7000, viszont Safetynél benne van a képzés árában egy Kezdő kétnapos vezetéstechnika és egy Alapozó tréning.
Csiga 325k lett volna pótóra nélkül, Safety kb ugyan ennyire fog kijönni, pótórák nélkül
Én most tartok a Safety-nél 5x2 óránál (rutin), viszont valóban oktatást kapok tőlük, és motorozni tanítanak, nem pedig vizsgán átmenni, az jön magától ha készen állok rá

Még 3x2 órát biztosan megyek(rutin vizsga előtt), és így nekem is kb 350-400ból fog megállni, előképzettség nélkül.Vidéken is ezek az árak mentek (Kecskemét).
De a 2x50 perc az 24.000 Ft az nagyon erős.
-
Cleinor
tag
válasz
pietrrr
üzenetére
Köszönöm a sok választ, megerősítettek benne hogy jó döntést hoztam.
Nálam rugalmasabb ember nincs, reggel 7 és este 9 közt bármikor jó volt, csak az oktató volt tele mint a déli busz.Oktató nálam is 1-es alapjáratot mondta, ami valóban működik, de valahogy nem jó érzés.
Az volt a mondás hogy így legalább nem kell másra figyelni csak az egyensúlyra.
Előtte kis gáz és kuplunggal játszottam + hátsófék, de na, ezek az első szárnycsapások még, nem mérvadó.
De ezt majd Safety oktatással fogom tudni párhuzamba tenni, 05.-én megyek 2 napos képzésre
-
Cleinor
tag
Sziasztok,
Egy kis jogositvány szerzési tapasztalat, hogy legyen találat a keresőben azoknak akik a jövőben kezdik a jogosítványt.
Üllői úti Csigavérnél kezdtem Június végén jelentkeztem, kressz anyagon átrepültem 2 nap alatt kértem vizsgaidőpontot, 3 hétre kaptam (ez mindenhol így van).
Ügyintézés egyébként rendben ment és kedvesek, segítőkészek voltak, folyamat egész jó.
Július 19 felhívtam az oktatót hogy megvan a vizsga mennék vezetni. Időpont: Július 29
Aztán a következő időpont, Augusztus 14.
Na modnom rendben, itt a nyár, szabi időszak meg minden.
Következő időpont: Szeptember 2.
Na itt mondtam hogy ez így nem fog működni, ment az igéret hogy még idén meg lesz a jogsi, de már nem hittem el. Elindítottam a suli váltást, megyek át Safety Hungary-hez.
Csigánál mint kiderült összesen egy darab oktató van, ráadásul az az egy darab oktató nem csak a Csigavérnél hanem más sulinál is oktat.
19.kerületben a rutin pálya is eszméletlenül túl van terhelve, nem csak az oktató, volt hogy 9-en voltunk ott, és a rutin feladatokon 4-5-en köröztünk, szemmel láthatóan nincs összehangolva hogy az egyes oktatók mikor tarthatnak ott órát.
Motor park amiken ültem: Régi 125-ös Honda: Ülés szakadt, sztender nincs, fékek nem rosszak.
600-as fazer: Gumit fújni kellett, szemmel láthatóan gyöngyözte a hűtővizet állásnál, elsővilla erős féknél kottyan, hátsófék darál mint egy mákdaráló. Amúgy jó.
Persze oktatásra pont tökéletes, megy, nem fulladt le, szépen indul, de azért na.Inkább fizetek egy picit többet Safety oktatásért + amúgy is elakarok menni vezetéstechnikai tréningre, ott meg benne van az árban

-
Cleinor
tag
Egy normális világban ez úgy nézne ki hogy a bolt a gyártóval/nagy kerrel áll kapcsolatban és onnan rendel be, haszonkulcs + áfával növelt értéken adja tovább.
450€(375€ + 20% áfa) esetén ez azt eredményezné hogy itthon ez a termék ugyan olyan haszonkulcs használatával 476€ (375€ + 27% áfa) lenne ami jelen árfolyamon 10.000huf különbség. De tényleg ok, legyen 15k amit hajlandó vagyok difit kifizetni, mert ez már itt van helyben, nem kell rá várni.
https://mufis.sk/europa-afa-terkep
Na de ahol ennél több a difi ott én vagyok madárnak nézve.
Szóval igen, "teljesen normális" hogy tetszőleges irányban határt átlépve minden olcsóbb, és az a nem mindegy hogy mennyivel.
Fel kell ülni a gépre, kimenni, bevásárolni, hazajönni, és megspóroltad a benzin árát, és még motoroztál is egy jól, vagy pedig szállítási költségben fizetjük ki a difit.
Ki van ez találva hogy pont annyira legyen rossz hogy még jó legyen.
-
Cleinor
tag
válasz
atomanti19
üzenetére
Valóban nem túl acélos, de a feladatát ellátja talán, szét (még) nem jött.
Azonban nem biztos hogy releváns a tapasztalatom, most kezdem az A-ra a gyakorlatot.Cserébe viszont éjjel is látom az előszobában és ez volt a cél.
-
Cleinor
tag
válasz
atomanti19
üzenetére
Köszi az ajánlást, végül én is ezt választottam első kabátnak.
(Csak hogy lássátok, van aki visszaolvas 10 oldalt kérdezés nélkül
)
Új hozzászólás Aktív témák
Rokon topikok:
• Robogó, kismotor
• Nagyrobogósok baráti topikja
• Elektromos autók - motorok
- Fizetős szoftverek ingyen vagy kedvezményesen
- iPhone topik
- CES 2026: Bluetooth hangszóróvá összetekerhető fejhallgató a TDM-től
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gaming notebook topik
- Milyen TV-t vegyek?
- Éjszakai műszak
- Vicces képek
- Autós topik
- További aktív témák...
- ÚJ HP Omen 16 - 16,1" FHD 144Hz - i5 13420H - 16GB - 512GB - RTX 4050 - Win11 - 3 év garancia
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro 256GB Graphite - 1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3283
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 256GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3963
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Gamer/streamer mikrofon, állvány és USB HUB kitűnő árakon!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Gyalogos zavarása nélkül természetesen.