Hirdetés
- eldiablo: 30 év után szakítottunk, de azért még beszélünk...
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- BerserkGuts: 9800X3D Hitvallás, Dogma megcáfolása egy RTX5080+12600K-val
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Cifu: Űrhajózás 2025 - Összefoglaló írás
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Motoros topik

Hirdetni a Hardveraprón lehet, nem a topikban!
Országos motoros rendezvények
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cleinor
tag
válasz
Steven
üzenetére
Voltam bent, megültem, sajnos nagyon tetszik

Jó hogy mondtad a műszerfalat, valóban az a motor gyenge pontja, megfogom venni hozzá a merevítőt.
Napokban jönnek az új színek, májusban elviszem egy körre.
Oldal dobozokon még őrlődöm egy kört, egyrész nagyon instabilnak éreztem őket, max terhelhetősége 5kg és érzésre nem is bírna ki sokkal többet.
Napi használatban nekem fent van egy textil oldal táska, de nem hiszem hogy nagy dobozra szükségem van/lesz, azonban ha most nem veszem meg hozzá, kitudja később kaphatok e hozzá.
300k, abból azért egész jól tudok válogatni pl SW Motec termékpalettából.Használ valaki ilyesmit?

-
Topiccsendőr
addikt
válasz
Steven
üzenetére
Svajc valoban nem jo motorozashoz, nyuggerek orszaga, mindenhol traffi. A szabalyozasban tokeletesen megjelenik a szetfolyt agyu gerantokracia serult egoja. Pl felvak venember kozlekedik a draga autojaval. osszeszarjak magukat, ha legalis keretek kozott megelozod, nem szamitott erre, mert 400 loeros autoja van, es azt nem lehet csak ugy megelozni, de fel a G eroktol ezert nagyon lassan kozlekedik. a kormanyt elrantja mert megijed hogy egy "hangos" motor mellette terem, majd anyaz, hogy hogy lehet ennyire veszelyesen vezetni. Mindez teljesen legalis keretek kozott, megegyszer mondom. Ez valahogy leszivarog a szabalyzasi rendszerbe, valoszinuleg a politikusok is ven faszok, es kiszolgaljak ezt a fajta igenyt.
Ausztria szandekaban all kozeledni ehhez a venember kozosseghez, pl egykerekezes eseten elkobozzak a motorodat, ha nem ket kezzel tartod a kormanyt hanem eggyel, 70€ illetve ha tulleped a sebesseghatart drasztikusan, ugyancsak motorelkobzas, es akarcsak svajcban ott is buncselekmenynek minosul, nem szabalysertesnek, tehat ha extrem esetben 30 as tablanal 70el mesz, es epp ott meregetnek, akkor abbol csüccs is lehet.
Ezt nem ehhez a temahoz, csak ugy hozzateszem:
Ezek mind olyan szabalyozasok, amik nem tesznek hozza a biztonsaghoz, akarcsak az esetleges eves muszaki a jarmuvekre, de ha nincs semmilyen erdekvedelmi szerve a motorosoknak, akkor minden hago le lesz zarva eloluk, minden kozkedvelt motoros utvonal be lesz csukva (autosok nyugodtan bomboltethetik a skyline-t). Ez nem csak nyugaton tettenerheto, magyarorszag is tokeletes hazmester szabalyzo, ugye ott is le van zarva a motorosok elol ut, indok nelkul. Es a muszaki vizsgak magyarorszagon szigorubbak mint nyugaton, emelle nem szabalykoveto, mert mindent elutasitanak, azt is, ami legalis. -
chubii
senior tag
válasz
Steven
üzenetére
Ha egyszer mégis betévednél Svájcba, a Bernina-hágót tudom ajánlani. Az egyik top motoros élményem.
Erste kártyához járó biztosítással járok én is az EU-ban. Külön motorra viszont nem kötök. A régi vas miatt kábé semmi nem járna baj esetén. Ha valaki mégis tud valamit, ne tartsa magában

-
kelly416
veterán
válasz
Steven
üzenetére
Nem szeretnék vitatkozni veled, mert nekem ilyen téren sokkal kevesebb a tapasztalatom. De sajnos minél előrébb megyünk az időben - és ugye a fluxuskondenzátor nélkül elég nehéz visszafelé menni, hiába érjük el már szinte bármivel a 88 mérföld per órát - annál idiótábban változnak nyugaton a szigorítások. Sajnos simán el tudom hinni, hogy tavaly még nem, de idén már kivesznek mondjuk németországban vagy ausztriában hangerőt mérni. Egyébként is ez a két ország esik át mindig a ló túloldalára a legjobban ha ilyenekről van szó.
Svájc pedig nagyon sok szempontból csodálatos, legalábbis elég sokan mesélték ezt. De azok az emberek rettenetesen mértéktartóak és szabálykövetőek akik ennyire odáig vannak az országért.
Szóval mondjuk vonatos turistaként lehet hogy tök jó volna odamenni.
Cserébe viszont van olyan ismerősöm, aki Erdélyben született és kb. 2 évesen költözött ki Svájcba az édesanyjával. Az apja még mindig otthon lakik Erdélyben, a srác pedig minden évben legalább 2 hónapra hazamegy az apjához motorral, mert kint nem lehet száguldani de hazafelé és otthon már igen, vagy előveszi a tuningolt autóját ami az apjánál él egyébként is, és élvezi az életet. -
kelly416
veterán
válasz
Steven
üzenetére
Ugyan össze sem hasonlítható a SprintRS blokkjával szerintem, már csak azért sem mert az RS idén 24 éves.
De az is sor 3, és mint pusztán a sor 3-ról, azt tudom mondani hogy imádnivaló. Megy, van nyomaték, de szinte bolondbiztos. Ha véletlen 6-ban felejted és 50km/h-ig lassulsz, ugyanúgy vissza húz 220-240-ig lánccsapkodás, hálátlankodás, lefulladásveszély nélkül, mintha 2-ből próbálnád ugyanezt váltogatva. Jó, nem kell 50-el nyelezni 6-ban, de ésszel adagolva simán megcsinálja.
Szóval szerintem igen jó kis műszer. -
Topiccsendőr
addikt
-
-
vlevi
nagyúr
válasz
Steven
üzenetére
Nekem van ANC-s fejhallgatóm.
Lehet, hogy nem a legjobb cucc, lehet, hogy jobban is meg lehet oldani, de az Edifier nem egy gagyi termék, mégis a zajcsökkentő funkcioját nem szívesen használom.
A működési elve az, hogy a beérkező hanggal ellentétes amplitudoju hangot bocsát ki. Működik a dolog, tényleg alig hallani valamit, de mégis olyan érzés, mintha valami nyomná folyamatosan a fejemet, fülemet. -
kelly416
veterán
válasz
Steven
üzenetére
Az biztos, de a normálisabbja elmondja, hogy "két év alatt semmi nem volt, de a harmadikban megdöglött a generátor és a szerviz szerint ez típushiba" vagy "a gyertyákra figyelj nagyon oda, speckó van benne, nehogy általánosat vegyél".
Amellett, hogy dícséri, azért kaphatsz érdemi infót is.
-
Csandi
addikt
válasz
Steven
üzenetére
Hát ja de ugye sportmotorral nem vágyam sem célom ilyeneket menni, meg úgy amúgy sem, ezért is nincs ehhez való motorom. Nem szeretek csak az utazás kedvéért utazni, vagy a menés kedvéért menni, ez alól persze kivétel a fentebb említett rövidebb távok ahol kicsit üldözzük az adrenalint aztán le is tudva az igény

Yodamastah: Hát az utcai aszfaltnál az euroring is sokkal jobban tapad
-
Csandi
addikt
válasz
Steven
üzenetére
Ha csak a váltó miatt lenne akkor lehetne rögtön végigforgatni a teljes tartományon. BMW-k esetében pedig nem, hogy neked kell figyelned, hogy ne forgasd túl, eleve le van tiltva a motorban és nem forog többet x-nél, a kijelzőn is sokkal hamarabb pirosban van.
600RR-re azt mondták 7 ezer fölé ne nagyon forgassam amíg bejáratós, na most azzal 6-osban is 110 volt a végsebesség, nem volt nagy buli

-
Topiccsendőr
addikt
válasz
Steven
üzenetére
Elmeletileg minden miatt. Henger- gyuru, miatt is, ebben az esetben inkabb a gyuru fog a hengerhez kopni (ezert veszit azonnal teljesitmenyt, ha szetszedsz egy motort, es a gyuruket nem ugy rakod vissza, ahogy voltak- ezt nem is tudod megvalositani- leginkabb, ha nem kell, epp ezert nem szabad kivenni a dugattyut a hengerbol.
Summa summarum, az egyik motorom valamikori tesztmotor volt, es ugye mar 102e km van benne, szoval sztm teljesen mindegy. -
Xero
nagyúr
válasz
Steven
üzenetére
Na most az van, hogy tavaly BlackWidow-val kozlekedtem a CB-n, iden pedig teljesen gyari EU5+-el a Striple-on.
Sokkal jobban megnyiltak a sorok a hangos kipufogonak. Ezt kb eszre sem veszik, csak ha odaeerek mellejuk, de akkor sem mindig.
Jovore tuti megy fel valami hangosabb de katalizatorral. -
mattheus
őstag
válasz
Steven
üzenetére
Köszönöm az elküldött hivatkozást.
Ezt láttam, de a design az nekem személy szerint kevésbé jön be, pontosabban már túlságosan hivalkodó
Garázs van, de ha utazik az ember akkor időnként utcán kell / kellene hagynom, akár pár órára is. Legutóbb, mikor Vácra mentem, alig 100 méterre volt az étteremtől a jelenlegi motorom, 20 percenként kimentem megnézni..... tudom, nem vagyok normális, viszont a korábbi negatív élményeken felül eszembe jut az is, amikor 20 percre álltam meg egy túrabolt előtt motorral a parkolóban, és abban a 20 percben kétszer majdnem parkolási manővernél majdnem feldöntötték (nem azért mert rossz helyen parkoltam) , majd végül egy Teslas, úgy tette le mellé az autót, hogy alig bírtam kitolni onnan, mert annyira szűk volt a hely a padka és az autó között.
-
bacus
őstag
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
Steven
üzenetére
Igen, a kieges eleg gyakori ennel a szakmanal, eleg nehez kenyer. A munkaltatod a szabadsagaid 100% aval rendelkezik, ami vegtere is illegalis- nyaron megfulladsz a munkaba, pont amikor lehetne strandolni, motorozni- ezekre neked nem jut ido.
Emelle felelosseg is van, tehat tulterhelten sem engedheted meg magadnak, h ne huzz meg egy olajhutocsovet, vagy feknyeregcsavart, mert ha meghal vki amiatt, akkor abbol csüccs lesz. A szervizvezetonk el akart menni betegszabira kieges miatt, de elobb szerelt be egy hengerfejtomitest forditva (sors fintora, h a kiegese miatt nem tudott mar koncentralni idonyomas alatt) aminek az lett a kovetkezmenye, hogy a tagulotartalyba olajat nyomott a motor, a tagulotartalybol pedig a hatso gumira. Highside lett a vege a probakoron, es kulccsonttores, 6 honap betegszabi. Meg egy felmodnas, es most mi vagyunk tulterhelve, mert eggyel kevesebben vagyunk
-
zgospel
őstag
válasz
Steven
üzenetére
Bár én nem vagyok vállalkozó, de az ilyen 7-8 milliós listaárú motoroknál nem ritkán van, hogy 5-600 ezer Ft-tal be van akciózva. Ha a listaáron volt 5% haszna, akkor nemhogy azt a 400 ezer Ft-ot nem fogja meg egy ilyen eladásnál, de még mínuszt is termel magának.
Nehezen tudom elképzelni ezt, mert így nemhogy alkalmazottakat, de még a működési költségeket sem tudod kitermelni, és egy kereskedésnél azért nem 10 milliós tőkét forgatsz / kockáztatsz.
Egyszerűbb lenne simán csak a szervizt üzemeltetni.

Budapesti cimborám 2 éve vett R1-et nyíregyházi szalonból, mert onnan kapta a legjobb árat a motorra, és még a házhozszállítást is ajándékba kapta, pedig nyilvánvaló volt, hogy nem oda fog járni szervizbe.
Itt megint nem jön ki az a matek amit mondotok, kivéve ha az importőr, vagy a gyártó kipótolja, mert nekik meg presztizs, hogy R1-et tudnak eladni. -
Csandi
addikt
válasz
Steven
üzenetére
Pont az előbb néztem. Elég faszának tűnik
193 ló, 203 kgÁrazás USA alapján itteni ÁFA-val szerintem 7-8m között lesz, ami a 10+ os ellenfelek ellen baráti, persze nincs olyan menő kijelző, meg nem 200+ ló, de ennyiért mindegy is. Fékeket nem szerették a régin, ezen vajon azt javították-e. A motorban meg a vázban való változások szerintem üdvözlendők.
-
3800+
őstag
válasz
Steven
üzenetére
Melyik hobbi olcsó igaz?

Bicskére járok az Interat-ba. Az olajcsere 40k volt az ecstar olajjal, motullal picivel több. A legutóbbi szerviznél otthagytam egy sálat tavasszal és hívtak hogy megtalálták én meg mondtam hogy dobjátok ki mert biztos nem megyek vissza érte.
Már így fogadtak hogy megvanám a sálad, vigyáztunk rá.
Nagyon jóarcok, szívesen és nyugodt szívvel hagyok ott egy valag pénzt. 
-
kelly416
veterán
válasz
Steven
üzenetére
Nem. Tényleg nem. De mifelénk a jobbra kanyarodás a bicikliseknek szigorúan jobbra tekert fejjel, lassítás nélkül kivitelezhető. Az sem baj, ha macisajt vagy 8 szögletű táblájuk van.
Ameddig ez a tendencia nem terjed felétek is, addig örüljetek.Egyébként némi igazuk van, hogy ők nem kaptak KRESZ oktatást, de azért a STOP tábla eléggé beszédes önnönmagában is.
Én sem vagyok, sokszor zsebelhetnék be én is motorral is, autóval is. Nem is mondtam, hogy tökéletes vagyok. Nem engedné a szerénységem.
-
HermannG
csendes tag
válasz
Steven
üzenetére
Minden szinten van baj rendesen, mindegy milyen járgányt vezetnek, globális probléma...emberiség 50%a tuti mutyiba szerezte a jogsit ilyen vagy olyan módón de nem tisztességesen az fix, ez az Én véleményem... és ugye a kerékpáros-rolleres stb társadalomnak meg alapból valószínűleg nincs is jogsija azok azért közlekednek úgy ahogy akik nyomik...
-
macilaci78
nagyúr
válasz
Steven
üzenetére
Mai történet, reggeli forgalomban úriember kis kerekő összehajtható bringávbal előre sorolt a Kerepesin. A kamion elé. Zöldre váltott a lámpa, a teherató sofőrje tök türelmes volt, már vagy 8 méterre is lehetett a bringás, mire megmozdult.
Ennek ellenére a bringás úgy indult el és haladt át a kereszteződésen, mintha az életéért tekert volna. Mivel ismerem az utána következő szakaszt, buszsáv ide, vagy oda, megeszem a kalapom, ha valaki szerint ez a nyomvonal kényelmes a bringás számára és biztonságérzettel tölti el.
Kb mint a Lánchídon feltekerő mamóka nyomában a busszal. -
Csandi
addikt
válasz
Steven
üzenetére
Én városban a 3-mas mode-ot használom, az a legkisebb motorerő, legkisebb motorfék, legnagyobb TC. Honda szerint ez a "városi" mód.
Ahogy kimegyek ott átnyomom a "kanyargós út" módra, magas motorerő, magas motorfék, közepes TC.
Van még egy pályamód, ott legmagasabb motorerő és minden kikapcsolva. Pénteken ezt fogom használni

-
Zsírkrétamen
senior tag
válasz
Steven
üzenetére
Nem tudsz valakit ott hagyni, ha egy dugó kellős közepén állsz, ahol minden irányból körbevesznek, a melletted lévő álló helyzetben nekiáll rápaszírozni a másik oldali autóra. Mindezt csak úgy, just for fun, mert minek motorozol meg amugy is rohadj meg...annyi helyed sincs hogy leszállj a motorról, és a lökhárítója már a sípcsontodon van
Mert te elfoglalod az ő sávját, ő oda akar menni, meg amúgy is indexel, tehát az én hibám (hogy élek). -
Rush77
aktív tag
válasz
Steven
üzenetére
Én ezt értem, csak mondjuk az autóknál sokkal gyorsabb ez a folyamat, nem 4, 5, x év hanem kvázi max 2-3 de vannak sorozatok amik évente. És persze itt visszakanyarodok ahhoz, hogy a motor piac elenyésző az autókéhoz képest.
Mert pl a Roadtec 01 2015-ben jött ki, ami 10 évet feltételez.
Meg persze ott a 01 SE ami 20-ban jött ki.
Ettől még lehet nagyon jó a mai mezőnyben is csak érdekes ez a dolog (legalábbis számomra) -
válasz
Steven
üzenetére
Arra gondol, hogy az africa egy nagy motor.
Marmint meretben.
En eddig [eddig] azt hittem, hogy az XX nagy, es fuuu, es baaa…
Nem, az XX kicsi az africahoz kepest
Szoval szaladgalni biztosan jobb egy 600as transalppal mint ezzel.
Igazabol ezen kijelentes romba is dontotte az africam megvasarlasat, de most mar… -
chubii
senior tag
válasz
Steven
üzenetére
Én még a próbakör végén eldőltem a Transalpommal, mielőtt kifizettem volna
Álló helyzetben szintén. Megesik. Friss jogsi, súlypont magasan, rosszul támasztottam. Szerencsére nálam is mentett a bukócső.
Ismeretségi körben is kizárólag álló helyben dőltek el, általában kavicson megcsúszott a csizma és meg is volt a baj. -
bacus
őstag
válasz
Steven
üzenetére
Azt hozzá kell tenni, hogy azon a túrán amin én voltam veletek, ott már nem tűntek igazán kezdőnek, jól mentek, de mintha lett volna olyan, amiből lehetett volna baj, mert átsodródtak.
Amikor hátul mentem, ott az idősebbik motorosnak egy elméleti gyorstalpaló tréning lement tőlem
, amit utána láttam is, hogy alkalmaz, counter weigth és counter steering téren. De igaz ami igaz, mikor előre mentünk csapatni, bár elhagytuk valamennyire őket, jelentősen nem maradtak le, pedig volt szakasz, ami elég kanyargós volt, messze nem a motor végsebessége határozta meg a max sebességet. 5-6 perc volt talán a legtöbb amit vártunk rájuk, azaz megálltunk, még alig vettük le a kabátot már ott voltak.
Chigee: én már annyira várom, hogy letöltöttem a telefonra az appot, ahol aktiválni kell
, nézem ezerrel a videókat és izgulok, hogy a jun30-án induló túrára már ezt vihessem. -
yodamastah
őstag
válasz
Steven
üzenetére
"em értem amúgy ezt egész dolgot , remélem az emberek vannak annyira egészségesek , hogy akármin ülök nem veszem be 150 el egy kanyart amit 90 el lehet. "
Sajnos épp ellenkezőleg szoktak a kezdők balesetezni. A 150el bevehető kanyart nem meri 90el bevenni. Jön a pánik elsőfék + target fixation és lemotorozik az útról.
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
Steven
üzenetére
A nem akarok megdogleni oszton miatt egyenesitik ki a kanyart az emberek, szoval az kontraproduktiv akkor ha kepzetlen vagy es mar tul gyorsan mesz.
Szerintem azon a motoron, ahol a loerohoz fordulatszam kell, ott eleg sok inger er, hogy most veszelyhezetbe sodorhatod magad, pl hogy hangos a motor. (Itt egy kicsit dolgozik megint a fentebb emlitett oszton) Nem annyira kenyelmes szituacio egy kezdo embernek, meg ugye az elso nehany evben osszeszarja magat az ember 10e fordulat felett meg egy 600 asnal is.
Igy a nyomatekos motorok inkabb sunyibbak ebbol a szempontbol, de lehetoleg kepezzuk magunkat, es akkor nem lesz baj. -
macilaci78
nagyúr
válasz
Steven
üzenetére
Erről beszéltem. Egy hétre 6 országos túrára elmenni nem szükséglet, hanem kedvtelés. De ez is csak egy út, ami otthonról indul és otthon ér véget. Ideális esetben. Nem lehet mindenki Zsákos Bilbo, Zsákos Frodó, hogy nulla tapasztalattal vágjon neki világkörüli útnak lesz, ami lesz alapon.
Nem vagyok kurvaügyes, de nem is vágok neki a Stelvio-nak. Tudom, hogy felkészületlen vagyok egy ilyen kalandra és nem csak tudásbéli hiányosságaim vannak.
-
macilaci78
nagyúr
válasz
Steven
üzenetére
Hm-hm. A motorozás általában nem szükséglet, hanem kedvtelés. Nem kötelező kedvezőtlen körülmények között motorozni, mint szakadó eső, térdig érő hóval borított jégbordás út, tejföl köd, stb. Persze van, hogy menet közben ér a zuhé, de kivárhatod a végét egy híd alatt, vagy benzinkúton, vagy mehetsz gyök kettővel is.
Akinek viszont motoroznia kell, az idővel megtanul, motivált a fejlődésben. -
kelly416
veterán
válasz
Steven
üzenetére
Szerintem az egykerekezés gátló vagy mi a fene meg a kipörgés gátló meg az ilyenek ellustítják, elbutítják az embert. Mint az autóban a tolatókamera. Ezek nélkül is lehet motorozni jól, sőt. Ahogy nemrég beszéltük is, köhhint egyet az elektronika és árokban vagy, ha csak az tud motorozni és Te nem.
Nyilván egyéni preferencia kérdése is, ezért is írtam kétszer is, higy szerintem.
-
yodamastah
őstag
válasz
Steven
üzenetére
Ideáélis kigyorsítás úgy nez ki, hogy picit elforog a hátsó (slip), és picit keresztbe áll a motor hátulja. Azaz enyhén driftelsz ki a kanyarból. Ez az enyhe slip picit jobban tol előre, mintha nem forogna el, valamint a drift picit szűkíti az évet. ha ez megy, akkor már húzza az aszfalton a csíkot a hátsó.
Azért az nem mindegy hogy ezt kézzel kell csinálni, vagy megoldja helyetted a motor

-
macilaci78
nagyúr
válasz
Steven
üzenetére
A Próba topikban össze lehet kalapálni az aktualizált összefoglalót és a modkerben kérni a cserét.
Ha tényleg csak annyi történik, hogy a "hardverlista" drissül, akkor valamelyik modi átrakja. -
bacus
őstag
válasz
Steven
üzenetére
Melegben Balatonon fel kell menni az Aldiba, vagy a háztartási boltba, esetleg dinnyéért, ilyesmi, akkor bukó + kesztyű + hátprotektor + motoros cipőm (bakancs vagy mi, de én azt hordok, vmiért nem szeretem a magas csizmákat). Pár éve annyira melegben mentem le, hogy leálltam az M7-en valahol, kabát le, be a dobozba és pólóban állva mentem, telibe kapjon a menetszél. Szóval én is k@rva vagyok

Kesztyű nélkül 1 métert se, régen feltettem a féktárcsa zárat, majd jól elfelejtettem (ezért vettem riasztósat!), és elindultam. Volt pár vicces jelenetem a v-strommal, ott birkóztam vele, hogy akkor is szépen finoman engedem le
, mikor majd bekakkantottam. Ilyenkor ha mást nem is a végén a tenyerem csak letettem az aszfaltra. Szóval a kesztyű ami biztos nálam. A kempingben már simán mentem bukó nélkül, csizma nélkül, protektor nélkül, vittem ott a srácokat körbe körbe, de kesztyű nélkül akkor sem. Ezért rendeltem meg a chigee-t is, mert a telefon se kisebb, jól látom, elérhető, de nem működik rendesen kesztyűben (és merül is a telefon) az My Route App-tól. Ha ezt tudni fogja, hogy rendesen tudom kezelni kesztyűben, miközben minden más csak annyira megy mint a telefonon, már megéri az árát.
-
Zsírkrétamen
senior tag
válasz
Steven
üzenetére
...De tényleg, második nap végére úgy beállt a derekam, hogy már a sajátomon is szenvedtem hazafele. Tudom, rosszul ülök rajta, ezt megkaptam már a vimpinél (vitpilen) is, hogy azért fájok rajta. Ráadásul a futómű betonkeményre volt hangolva, és habár igyekeztem kerülni a kátyúkat, azért a vasuti átjárók elég fájdalmasak voltak.
A eleje nekem se tetszik, de tény hogy egyedi, bárhol felismerni. Ami meglepő volt még az a hangja, gyári dob volt rajta de egyrészt rohadt jó hangja van, másrészt viszonylag hangos is, még a rendőrök is utánam fordultak

Amúgy meg, nyilván rohadt jó motor, ilyen hétvégi élménymotornak elfogadnám. Pénteken sikerült kicsit többet bajna-héregeznem vele, azért itt már éreztem, hogy lenne még hova fejlődnöm. Ment előttem egy GS, hátul a mamával, és habár kente neki, kanyarokban karistolt a lábtartóval, örültem hogy tartottam vele a tempót (mondjuk egy idő után el akart engedni amikor rátapadtam). Egyrészt, bejáratós még, másrészt kb 150km-t mentem egy vacsi új motorral, ilyenkor nem állok le keresni a saját és motorom határait. Olyan fék van rajta, hogy a hátsófék fékez akkorát, mint a ktm-en az első
A gázreakciója is elég durva, az első fék is fejreállós, és végül nem is raktam át track módba (sportba talán egyszer), összesen szerintem 5-600km-ert sikerült vele motorozni, szombaton sajnos esett héregen...Összeségében egy élmény volt. Egyetlen negatívum, az oldalsztender, nincs rajta semmi bütyök így mindig néznem kellett hogy hol van (és a lánccal sikerült is összekoszolni a csizmám), és sztenderről felvenni se egyszerűbb (de ez meg a méreteim miatt...). A következő az új 1000-es Hornet (sp) lesz majd hó végén, azt szerencsére több napra kapom, kiváncsi leszek ehhez képest milyen lesz.Napi KTM:
Most épp a kijelzőm adta fel a harcot, beindítottam, elmentem dohányozni, mire visszaértem, nem mutat semmit. (igen, a fékfolyadék tartály repedt, gyári hiba, múltkor mikor cseréltek fékfolyadékot sikerült elrepeszteni, folyik is kifele belőle, majd cseréltetem ha szervízbe járok)
-
válasz
Steven
üzenetére
Autoknal ugyanez, az emberek tobbsege alig megy vele es nem hasznalja masra, mint sima a-b utazas, leheto legkevesebb karbantartassal. Rs octavia vagy barmi mas, teljesen mindegy.
Az en hornetem se poenbol megy 106 ezerrel, nem hajtottak, en se nagyon hajtom, csak gurulok vele 120-130 korul orszaguton..
-
bajaki
őstag
válasz
Steven
üzenetére
Igen-igen, beszéltem is már velüik. E-mail-ben küldtem nekik képeket, kaptam egy előzetes ajánlatot is, nem annyira horror összeg, mint amire számítottam.
Az e-mail-re nálam sem jött visszajelzés, pár nap múlva hívtam őket, de mondta a csávó, hogy most is 40+ motor áll náluk, nem igen van idejük levelezgetni. -
HermannG
csendes tag
válasz
Steven
üzenetére
Nekem ezek érdekes módon még csak nem is válaszoltak, pedig mindent átküldtem nekik Viberen ahogy kérte telefonon előtte... akkor pld a nagy Taschner az ennyit írt : nem
szóval Magyarország így szeretlek téged, dolgozni senki nem akar csak állítunk egy szinkront 50-100ezrekért, az a nagy tudás itthon
-
norbert1998
nagyúr
válasz
Steven
üzenetére
Hát emlékeim szerint itt volt akinek elborultak a motorjával próbakör alatt ... szvl nem játékból írják gondolom.
Jelen, így lett Pegasom

Úgy akartam indulni vele, mint a 125-össel, csak a 650 egyhenger többszörös nyomatéka és a hűvös aszfalt egy határozott arconpörgést okozott.
Utűna egyébként amikor a V-Strom-ot vettem, nem is akartam próbakörre vinni, majd akkor, ha ki van töltve a papír (nyílván azt nem mondtam, hogy elestem az előzővel, csak hogy az ismerősök között volt ilyen). Erre azt mondja az eladó, mitől félek, menjek már
Mondanom se kell, 6000 fölé nem prögettem
És meg is lett véve.
Azóta mentem már több mással is, mások motorjával is, haverokéval, haverok nevében motorvásárkor más eladókéval, stb... Bár ekkor eleve úgy megyünk, hogy én vagyok a "hozzáértő haver jogsival". -
Rush77
aktív tag
válasz
Steven
üzenetére
Nem a nyélgáz a terv
.
Akkor itt az fog dönteni, hogy melyik lesz a kényelmes.
(Sorry ha sok az esetleg hülye kérdés)
BTW próbával kapcsolatban, mivel még soha sem vettem motort, mik általában a próbakör kapcsán a tapasztalatok?
Tudom, hogy nem egységes, de gondolok itt arra, hogy mennyit szokás menni próbakör alatt (gondolom nem egy háztömb vagy nem tudom), illetve a kereskedéseknél mi az általános tapasztalat hozzáállást illetően.Meg ez a "vételár lerakását követően lehet próbálni" ezmiez. Gondolom nem mindenki úgy indul el, hogy mondjuk 1-2+M van a tárcában hanem esetleg utalással tervez fizetni az illető akkor számlakivonat, hogy ott a pénz?

-
bacus
őstag
válasz
Steven
üzenetére
Talán ha 2 vészfékezés volt egész életemben. Szerintem ebből az egyik kikerülhető lett volna, ha akkora előrelátásom van, mint ma. De akkor volt 3-4 hónapos a jogsi, nem feltételeztem, hogy kihajtanak elém.
De igazad lehet, hogy fel se tűnik.., de sztem ez a közlekedés része, amikor tömegen keresztül kell átvágni gyalog, akkor is néha összeér az emberek válla, megállnak, eléd lép, stb, miért lenne ez másképp pont akkor mikor járműbe ül?
-
Zsírkrétamen
senior tag
válasz
Steven
üzenetére
Én vagyok a terminátor
A duke olyan 500-550km-t ment el egy tankkal, akkor álltam csak meg ha kifogyott a benya. Párom kevesebbet bír, meg dohányzik is, így már többször állunk meg azért. Az F900XR-t kilőttem, van rá alacsony ülés meg futómű, de elsőre magas volt, meg nehéz, vagyis inkább úgy mondanám, hogy olyan volt, mint a 790. Ellenben, ültem az R1250R-en, az nagyon bejött, jó alacsony a súlypont...ő be is jött a kalapba.MMiklos86: Nálam mondjuk a "diótörő" dolog nem lényeges
De persze mindeképp elviszek mindent tesztvezetni, csak szeretnék egy top 3-as listát. Ültem a Suzukikon is, a 8S-el mentem is egy keveset, az üléspozíció nem adja. A GT nekem már túl sportmotoros, a GX amúgy tetszett, de az már megint nem az én méretem. Azért ha Suzuki fele járok ráülök majd megint, mert a 750-es Horneten is ültem a minap (meg a motorkiállításon is), és másodikra már az is kényelmes volt, az ára is nagyon jó, de tesztek alapján nem tűnik valami nagy számnak.bacus: Ó te tudnád mennyi barom van....mindenféle napszakban és minden féle kerületben szoktam járkálni, és rengetegszer akartak már megölni. A kedvencem, 3 sávos út, szélső buszsáv, ment is mellettem egy busz, én a középsőben, a legbelsőben meg egy kombis nénje. Kirakja az indexet, és ő eldöntötte hogy átveszi a helyem, elkezdett rámhúzódni, dudáltam, integettem, bögettem a motort, az meg néz, de nyom rá a buszra. Kitettem volna mindkét kezem a buszt meg az autóját is elértem volna úgy rám húzta, végül húztam egy kövéret és inkább áthajtottam a piroson, mert biztos összenyomott volna (fékezni se tudtam, mert mögöttem is rám voltak tapadva). Ez most egy nem olyan régi kiragadott eset, de orditoztam már autóssal aki csak azért se engedett előre a pirosnál, mutattam neki hogy 30 autó előtte és mögötte szépen elengedett, ő miért nem, hát neki állt feljebb. Tükröket rendszeresen hajtok be (lerúgni nem szoktam), de ajtót is nyitottak már rám...tényleg minden volt és mondjuk nem minden nap, de heti 1 biztos. A 790-nek elég széles a kormánya és a tükröm széle még kintebb van, pont a suv-ok tükör magasságában van, így azok mellett nehezen férek el, meg a hátsó 52l doboz szélessége se segít sokat. Amúgy álltalában a könyves kálmán-hungária részen szoktam szívni a 790-el mert ott pont nem férek már el (árpád híd felé menve), meg a rakparton. A tracer 7 meg simán elfér, ma pont volt arra dolgom.
-
Zsírkrétamen
senior tag
válasz
Steven
üzenetére
Elég, inkább csak az zavar, hogy miattam kell majd többször megállni tankolni. Eddig pont egyszerre fogyott ki mindkét vasból a benya. Köszi, ez lesz, holnap benézek a Wallisba.
bacus: Neem, tényleg minden ki van centizve, nem volt könnyű mindkét vasat bematekozni. Megyek, vagyis tavaly mentem, még úgy is, hogy kb 2 hónap kihagyásom volt (télen nyáron minden nap motorozok, nyáron általában a 7 minden napján). Alapvetöen élvezem, de nyilván egy szükséges eszköz is, mert autót nem vezetek, tömegközlekedni meg 2-3x annyi idöt venne igénybe. Persze nyáron a 40 fokba dugóba ücsörögni gyűlölök, mert a sorok között nehezen férek el a 790-el, és van aki már csak azért se húzódna le egy kicsit...
-
hroberto
veterán
válasz
Steven
üzenetére
Én ma voltam, de mikor megláttam a sort (kb. 500 méteres volt), az volt az első , hogy inkább hazamegyek...
De aztán, bevallom kicsit pofátlanul, de sikerült bejutni. Igazából egynek jó volt, de semmi extra. Viszont rohadtul nagy volt a tömeg.
Amúgy a KTM - ekre jellemzően fel lehetett ülni, már akinek az volt az igénye.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Rokon topikok:
• Robogó, kismotor
• Nagyrobogósok baráti topikja
• Elektromos autók - motorok
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Starlink
- Titan 2 Elite néven érkezik egy újabb BlackBerry-szerű Unihertz
- iPad topik
- World of Warships
- Alaposan helyretette az AI ellenzőit az NVIDIA vezetője
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Óra topik
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Milyen egeret válasszak?
- További aktív témák...
- Új, Aktiválatlan, iPhone 15 (128 GB) (rendelhető)
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- iPhone 12 Mini 64GB 100% (GARANCIÁBAN CSERÉLT)
- Akció! HP ZBook Firefly 14 i7-1165G7 16GB 512GB Nvidia Quadro T500 4GB 14" FHD 1 év garancia
- Xiaomi 11T 128GB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest