Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Motoros topik
Hirdetni a Hardveraprón lehet, nem a topikban!
Országos motoros rendezvények
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz norbert1998 #117547 üzenetére
drz 400
semmi más
-
Pfiucska
aktív tag
Keewaybol van fent egy 480-ert is ami mar az injektoros, en raneznek arra is. En most epp egy ujat nyuzok (1-1,5 hónapja) belole, elso motorom es szerintem teljesen megfelelne neked is erre a celra.
iPhone 11, PS5, 18’ cbr500r, 23’ Octavia 2.0 TDI
-
törölt tag
válasz norbert1998 #117550 üzenetére
nem rád gondoltam
-
Topiccsendőr
addikt
válasz norbert1998 #117555 üzenetére
Ha be tudsz hozni, inkabb hozz be vmi dt125 ot, vagy Sachs-ot, vagy ktm-et, ezeknek ugyanaz a blokkjuk.
Itthon nagyon rottyon vannak, es a rendszam is ritka.Explosión de dos tiempos
-
Somatom
veterán
válasz norbert1998 #117555 üzenetére
Segítek. Rám gondolt. Réges régen, egy messzi, messzi topikban valamivel megbánthattam érzékeny lelkivilágát és azóta ezt mindenhol leírja, ha meglátja a nickem. Remélem, egyszer kiheveri a traumát!
Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G
-
nagyúr
Nem tudom milyen magas vagy, en 181cm, az YBR125 nekem tul alacsony. A TX125 sokkal kenyelmesebb, ket fo is elfer rajta, nagy az ules.
-
őstag
válasz norbert1998 #117564 üzenetére
Ha az könnyítés, fel tudom ajánlani hogy megnézd az YBRemet pesten.
-
norbert1998
nagyúr
(125-ös túra és terepképes motort keresek)
No, azóta annyi telt el, hogy megnéztem egy Varadero-t, az fantasztikus, de sajnálnám terepre, főleg a súlya miatt is nehéz lehet vele ott, mert nem vagyok egy nagy ember, 177 magas, 77 kg, de ez utóbbit azért mostmár kellene csökkentenem.
Ezen kívül beszéltük a Keeway-t (TX 125), ő eltűnt, csak szalonból van életképes ajánlat, az egyetlen darab szerintem túláras és ratyi is, ami a hahun van most.
Nézegettem több videót, végsebesség, földutas tórák, stb.
A Honbda CG 125 kb a Vara árának 2/3-áért leledzik, s vele hasonló a Yamaha YBR 125 is (Varához 3/4 áron), illetve a CBF 125 is(Varához 4/5-öd áron), alakra, méretre, súlyra. A CG videó alapján nagyon gyenge, a másik kettő élhető is akár országúton.És akkor van egy darab 125-ös Teneré Yamaha, de kicsit lelakottnak tűnik képen, bár a leírás alapján műszakilag tiptop, a Vara árának feléért.
Pénteken el tudnék menni megnézni ezeket, a CG, YBR, CBF és Teneré négyest, nyilván tud alakulni a véleményem, és akkor ők, plusz szalon Keeway (Vara áron+újonnan forgalomba helyezés extra ára) plusz Vara ami opció. Ezek már kényelmesnek tűnnek, dobozolhatóak, utasnak is elvisehetőek.
Újfent kérdezem, ezen kontextusban mit javasoltok? Nem ugratni szeretnék, de földutazni, "adventure" motorozni azért szivesen elmennék. Természetesen ha az off-road nem lenne, már lehet, hogy elhoztam volna a Varát, max a CBF-et venném számításba még.
Egyébként én úgy vélekedem, hogy a Keeway így már kiesik, mert szalonból 1-2-3 évre nem éri meg, nagy az értékvesztése valamint a CG sem jön be annyira úgy a kölső terén.
[ Szerkesztve ]
-
Micsurin
nagyúr
válasz norbert1998 #117848 üzenetére
Külföldről egy DT125.
Vagy A2 és DRZ400.
[ Szerkesztve ]
The Separatists have no regard for innocent life. They don't care who walks away from war and who doesn't. That's why we move on them now, Commander……and Wolfpack leads the hunt.
-
runner 125
nagyúr
[link] - XR125?
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
Micsurin
nagyúr
válasz norbert1998 #117853 üzenetére
Max vara a maradék postás motor vagy igazi mindenes aminek az a célja, hogy megkerülje a földet és még egy vasutas is megtudja javítani. CBF meg szerintem marha túlárazott ahhoz képest, hogy egy szimpla léghűtéses 125-ös, nagy offroadozást nem fogsz csapni ezekkel a 125-ösökkel.
@runner: Akkor már inkább XT nem? Valahogy bizalom gerjesztőbb.
[ Szerkesztve ]
The Separatists have no regard for innocent life. They don't care who walks away from war and who doesn't. That's why we move on them now, Commander……and Wolfpack leads the hunt.
-
Micsurin
nagyúr
válasz norbert1998 #117862 üzenetére
Felújítással fogod kezdeni ha használni is akarod ezek a 2T-k itthon rommá vannak már gyilkolva.
2T-vel zaklasd Persut( ) úgy is a becsipődése!
[ Szerkesztve ]
-
Caboose
tag
válasz norbert1998 #117862 üzenetére
Cirka 30 éves, kétütemű motor. Én biztos nem venném meg, főleg nem első motornak. De én rühellem a 2T motorokat és még öreg is, ami alapból nem lenne baj, csak nem bízok a volt tulajok szervizelési szokásaiban.
Szerk.: Az XR 125-öt merem ajánlani. Strapabíró, szög egyszerű a világból is kimegy típus. Szerintem a lazább földutakat bírnia kell, habár én sose terepeztem vele. Nekem anno kb 110 volt a vége, de én akkoriban lehettem vagy 60kg vasággyal együtt. De azért az előzgetésekkel vigyázni kell.
[ Szerkesztve ]
-
Caboose
tag
válasz norbert1998 #117865 üzenetére
Olyat nem ajánlok, amit nem ismerek. De egyébként amennyire tudom, jó motor az is, nyugodtan bevállalhatod. Viszont egy eldőlésnél biztos több minden fog sérülni rajta, mint az XR-en vagy az XT-n. Illetve vagy 30 kg-al nehezebb is, de cserébe erősebb.
Egyébként elképesztő pénzeket kérnek ezekért a kis motorokért.
Ha jól emlékszem én anno 400-450e körül vettem, adtam az XR-t. Ami akkoriban lehetett vagy 2-3 éves... -
Somatom
veterán
Sztem 125 -ben a 4 ütem halott dolog. Haverom futárkodot Ybrahim -mal (ő így hívta). Spórolni lehet vele, de élvezkedni nem igazán.
Amikor a futárcéget csináltuk, akkor vettünk 5db új DT125 -öt. Az elsőt én járattam be, asszem 17LE volt. Első szervíz után "kinyitották" a power szelepet (27LE). Na, az már komoly volt és volt hozzá fék, meg futómű. Egyszer, egy krétai nyaralás alkalmával béreltünk motorokat és nekem jutott egy DT200. Azzal gázelvétellel kellett gyorsítani. Tipikus 2T. Alul semmi, de amint kinyitott a power-szelep, abban a pillanatban vissza kellett engedni a gázt, mert vagy az elejét emelte, vagy a hátulját forgatta. Persze, amint ráéreztem, onnantól minden kanyart salakmotorosan vettem.
Szvsz. ha 125 -ben élménymotorozni akarsz, nem csak eljutni A -ból, B -be, akkor 2T.[ Szerkesztve ]
-
Topiccsendőr
addikt
válasz norbert1998 #117872 üzenetére
Ha belefer a keretbe, inkabb mx 125 ot nezz, az ugyanugy rotax blokkos, mint az RS, nagyjabol terepre viheto, esetleg enduro szettet is lehet bele venni.
Egy nagyon jo konstrukcio, a rotax 122. Nem azzal van a baj, hogy 2T, hanem a karbantartas teljes hianya, amiben ezeknek altalaban reszuk volt a penztelen fiatal tulajok miatt.
Explosión de dos tiempos
-
JoinR
őstag
Szerintem 2-3 évre megéri a Keeway TX. Nyilván többet esik az ára, mint egy használtnak, nah de mégiscsak ott az új motor érzése (számomra ez nagy értéket jelent, az elmúlt másfél évben 3 új gépjárművet vettem (+ bicikli ), és ha továbbra is megengedhetem magamnak, nem fogok többet használtat venni, kivéve a veteránokat).
Plusz bagóért van hozzá bármi (kivéve az elektromos alkatrészeket), meg úgy egyáltalán van hozzá minden. Szerintem műszakilag is jobb, fordított teló, hátul is tárcsafék, új gumi (használton garantáltan valami öreg és/vagy kopott gumi lesz), nyilván nem crosspályára való, de amire kell, szerintem megtenné. Aztán lehet, hogy mire odajutsz, megtartod szaladgálósnak, mert a következő újat nem indítanád be a boltba menni, vagy ilyesmi.[ Szerkesztve ]
-
Pfiucska
aktív tag
A keeway ertekveszteserol nem tudok nyilatkozni viszont arrol igen, hogy a keeway utan a regi ybr125 borzaszto. Kicsi es kenyelmetlen szamomra az egesz, szerintem cbf125-tel is ugyanez az erzesem lenne. 177cm 76kg vagyok de szerintem az emlitett ket japo 160-165 cm-hez keszult.. a Tx-en nincs ilyen problema, utaskent is kenyelmesen elferek. Ekkor a sofőr 181cm 85kg
-
Pfiucska
aktív tag
válasz norbert1998 #117904 üzenetére
100k kornyeke volt a papir mindennel egyutt. Ket szemellyel nem mentunk meg hosszabb utakat de ora szerinti 90-t huztunk már neki emlekeim szerint. Szerintem a valós utazótempó 2 emberrel az max 90-95 de ez meg csak tipp, lehet jo lesz az 80-85-nek
-
runner 125
nagyúr
válasz norbert1998 #118146 üzenetére
Grat. A "legmotorabb" 125-ös.
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
canniball
nagyúr
Gratula!
https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
Geresics
addikt
Gratula!
Ha van kedved, akár ezzel a fotóval, akár egy szépen megkomponálttal szívesen beteszünk az összefoglalóba, csak írd meg a részleteket!
Pl.: geresics - Kawasaki KLX250 (2009) - Pécs*MOTOROS CSATORNA* youtube.com/MotorosVandor
-
tag
válasz norbert1998 #118160 üzenetére
A 125-ös V2
Gratula"there are more jacks then one at the fair..."
-
csongi
veterán
válasz norbert1998 #118160 üzenetére
Nem tudtam, miert draga a 125 Vara. Most latom, a ket henger anyagabol egy 500 as is kijonne. :).
Gratula, es szeles utat. !! :). -
Tamás9x
őstag
válasz norbert1998 #118666 üzenetére
+1 városon belül engem is érdekelne, mert ez az ingyen szauna, nem a legjobb buli.
https://www.youtube.com/@kisstontour
-
Tamás9x
őstag
válasz norbert1998 #118672 üzenetére
Sima x-grip-et használok 2 éve 6000km eddig még sose esett ki belőle, pedig toltam terepen is eltévedés miatt. IP68 BV8000 Pro még vízalatti felvételeket is csináltam vele, eső nem probléma, egyszer hagytam el akkor is a zsebemből, mert lusta voltam betenni a telefontartóba.
https://www.youtube.com/@kisstontour
-
Geresics
addikt
válasz norbert1998 #118666 üzenetére
és (#118667) Tamás9x
Protektoringre gondolsz? Itt írtam korábban pár gyakorlati tapasztalatot róla, illetve pár félelmet, ami miatt közúton nem használnám.(#118670) Tamás9x és (#118678) ktgeri
Nemrég írtam, hogy én vezeték nélküli töltőt rendeltem, de sajna még nem jött meg(#118679) Micsurin
a Quad Lock egy piszok jó márka, és több, mint 1 éve bombázom őket, hogy csináljanak már egy motoros vezeték nélküli töltőt is. Nos, végre megcsinálták, de nem pont úgy, ahogy vártuk. Ugyanis ez nem egy önálló töltő, hanem egy kiegészítő extra a töltőkhöz, és így ugye nem egy, hanem rögtön 2 dolgot kell tőlük venni.
Fellelkesülve össze is állítottam egy szettet magamnak: tok az S9+-ra, motoros tartó, motoros vezeték nélküli töltő: 200 €
Ha hozzáadok még egy autós tartó+vez.nélk.töltőt, az +90 € (ugye tok már van a fenti szettben)
Ha ehhez még szeretnék egy asztali vez.nélk.töltőt, az még +90 €, amihez még egy sz@ros adapter sem jár (+20 €)
Értem én, hogy minőség, meg tanúsítvány, meg egyszer kell megvenni, meg minden, de azért 135eFt egy ilyen szettért (motor 71eFt, autó és asztal 32-32eFt tok nélkül), az azért túlmutat a racionális döntésen nálam. A telefonom nem ér ennyit, pedig nem egy alapkészülékről beszélünk! (Mondjuk, ha valaki 500eFt-ért vesz ájfónt, ott az arányok eltolódnak, ez tény...)Ezek helyett én rendeltem eBay-ről egy asztali vez.nélk.töltőt (2700Ft), egy autós vez.nélk.töltőt (3900Ft), és egy motoros vez.nélk.töltőt (6900Ft), összesen 13,5eFt-ért! Ez pont 1/10 ár!
Ha megjöttek, ígérem beszámolok róluk!*MOTOROS CSATORNA* youtube.com/MotorosVandor
-
tboldi
nagyúr
válasz norbert1998 #118813 üzenetére
Mármint az újraindítás után is ugyanúgy lefullad? Véletlenül nincs lent a támasztó?
-
jacis
nagyúr
válasz norbert1998 #118813 üzenetére
A kevés az olaj kérdést, hogy érted?
iPhone 15 Pro Max, Samsung Galaxy Z Fold 5
-
tboldi
nagyúr
válasz norbert1998 #118816 üzenetére
Akkor félreértettem.
-
Topiccsendőr
addikt
válasz norbert1998 #118825 üzenetére
Nem.
olaj adalekolas esetleg. Valami miatt osszeragadnak a lamellaid, vagy be van verodve a kosar, (bar az mindig jelentkezne) es nem mindig szakad meg a hajtas, hiaba huzod be a kuplungot, vagy tul suru olaj van benne.[ Szerkesztve ]
Explosión de dos tiempos
-
tag
válasz norbert1998 #119050 üzenetére
Hali, én még mindig a Caberg Tourmax-ot használom. Mint ahogy Gresics nagyúr is mondta (ha visszakeresel ra) kicsit hangos, de ebben a kategóriában csak neki van 5 csillagos Sharp teszteredménye (felnyitható, napellenzős, hybrid endurós kategóriában).
"there are more jacks then one at the fair..."
-
Steven
addikt
válasz norbert1998 #119180 üzenetére
Ha van lehetőséged próbáld fel őket .. én is anno kinéztem magamnak valamit azt fullba nyomta a fejem.
Méret és fejformát sem lehet szerintem előre meg mondani, mert az egyikből lehet kisebb is jó másikból meg nagyobb kell.Más:
Volt Caberg sisakom 2 év alatt atomjaira hullott én nem ajánlom.[ Szerkesztve ]
Valami okosat kéne ide írni ááá : OKOS :D just smile
-
canniball
nagyúr
válasz norbert1998 #119178 üzenetére
"...kiszól az oktató, hogy azért az megvan, hogy az elején majdnem meg is lettél buktatva, tudod-e miért?"
És miért?"...ki szeretném próbálni, hogy milyen az én motorommal a kívánt sityak."
Ha túl leszel a dolgon majd kérnénk egy visszajelzést, hogy ezt hol engedték meg és hol nem!https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
pakfong
tag
válasz norbert1998 #119187 üzenetére
Ne izéljél, hogy Szombathely és Pest közt nincs motorosbolt, ahol próbálni tudnál. De neked még Bécs is bejátszik.
Nolan N87-em van pár éve. Eddig jó. Ilyen kommentek alapján akarod minősíteni a gyártókat, vagy mi a terv? Egyáltalán nem szemétkedni akarok, de ennek így se füle se farka.
Motoros öltözéket, ha rendelsz, az esetek kb 10%-ban fog passzolni a méret, aztán lehet szórakozni a visszaküldéssel. Én akkor inkább rászánnék egy napot, hogy néhány boltba eljussak, és ott még az eladók is fognak tudni segíteni (mármint az értelmesebbje). Ha meg az árak miatt fáj a fejed, írd fel a pontos típust, amit felpróbáltál a boltban és kényelmes is volt, aztán utána otthonról már megrendelheted.
A fórumon ha nem reagálok a kérdésedre, írj pm-t. | Königssee: https://www.youtube.com/watch?v=vjuWUe6Rz6s
-
nagyúr
válasz norbert1998 #119180 üzenetére
Sisakot csak próba után, személyesen. Egyáltalán nem biztos, hogy a kinézett sisak passzol a fejformádhoz.
-
Geresics
addikt
-
Max_218
tag
válasz norbert1998 #119297 üzenetére
a plusz órával nem is lenne baj,inkább az zavar hogy kapásból úgy írta meg nekem,hogy a vizsga előtt 1 órát veszünk. Én is számítottam vagy 3-4 órát veszünk.
-
nagyúr
válasz norbert1998 #119297 üzenetére
Nagy mazlista vagy, jó sulit fogtal ki. Ocsem majusban iratkozott be b125-re es mult heten lett meg a jogsija.
-
baboss
őstag
válasz norbert1998 #119328 üzenetére
Ha motoron használod akkor nem fogják cserélni ,ha észreveszik, ajánlott otthon felvenni és megnézni benne egy jó hosszú filmet. Ha szorít és fáj a fejed tőle akkor kicserélik.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz norbert1998 #119371 üzenetére
Milyen géped van?
-
nagyúr
válasz norbert1998 #119387 üzenetére
Semmi baja nincs annak a motornak, ezek ennyit tudnak. Öcsémnek ott a vacsi új 125-ös Keeway TX, az 11 ló, max kb 100km/h, szembeszélben kevesebb. Azért a Te motorod sem új már, az évek alatt kihal belőle pár paci.
[ Szerkesztve ]
-
Steven
addikt
válasz norbert1998 #119387 üzenetére
Wiki 120 ír top speednek [link]
Valami okosat kéne ide írni ááá : OKOS :D just smile
-
Topiccsendőr
addikt
-
Micsurin
nagyúr
válasz norbert1998 #119434 üzenetére
Érdekes nekem se nem volt büdös, se nem nyekereg.
Cserében a felső szellőzők beton kemények kimondottan kellemetlen őket kapcsolni.
Következő ismét HJC lesz, nem győzött meg a gyártó így 2 szezon alapján. Kicsit overhyped márkának érzem a Scorpiont.geresics Ha elég moderálni valót adunk elfogy az meg mi is.
Szept közepéig szerencsére mindenkinek van ideje, utána meg úgyis szakadás lesz a baráti körben, 2/4 elvégzi kettőnknek még több mint a fele van még. Utána lesznek érdekesek a szervezések, hogy mint hozzuk össze a dolgokat.
Köszönöm a leszedős tippeket, tegnap vettem egyet a racsnis lemez csoda helyet.
Meg mérgemben miután majd elhagytam a tükröket száműztem a gumis rögzítést. 13mm a cső ment bele 12mm-s réz cső szelvény, sréhen átlóban elvágva anyával és alátéttel (alátét és belső szelvény fém ragasztózva, hogy ne forogjon el) hátulról feszítve. Olyan stabil mint az atom.The Separatists have no regard for innocent life. They don't care who walks away from war and who doesn't. That's why we move on them now, Commander……and Wolfpack leads the hunt.
-
vendingo
veterán
válasz norbert1998 #119577 üzenetére
Lövő, Szabó Zoli, ~8 éve csak hozzá járok.
Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
Micsurin
nagyúr
válasz norbert1998 #119757 üzenetére
Mikor majd az NKH-s meg szuper zseni süni a hangos dobok után áll a Mátrában és nézik a motort:
Esküszöm ez a vezérlő nekem nem tűnik gyárinak, a motor kék ez meg piros és race van ráírva. Meg valami Eco mode. A hangprojektor is tuti Kínából lett rendelve.
Szép és fényes jövő...
-
Pfiucska
aktív tag
válasz norbert1998 #119770 üzenetére
50k-ra volt kiirva. 1 alkalom (2+1ora) amibol 2 alkalom lett mert az elso oran vegig rutinpalyazni kellett mert tobben voltunk es nyilván nem hagyja oket ott. Masodik alkalom forgalom.
1. Vizsga, 1 perc utan buktam meg a 2. iranyjelzesemnel mert "tul sokaig indexeltem." ok.
2. Vizsga elott kerdezte, h atakarok-e most menni mert ha igen akkor kene egy kis tamogatas.. ok. Persze atmentem es megkérdeztem, hogy elso alkalommal is ez volt a hianyossag vagy tenyleg volt valami nagy hibam? Nem-nem dehogy volt baj csak hat tudod penzbol elunk mi is...iPhone 11, PS5, 18’ cbr500r, 23’ Octavia 2.0 TDI
-
Somatom
veterán
válasz norbert1998 #119825 üzenetére
Jó ötlet. Erről az jut eszembe, hogy a Carcassonne -i várban megcsodáltam egy gyönyörű sakk-készletet. Kb. 8cm magas, egyedi figurák és egy 40x40 cm -es üveg sakktábla. Amikor a szöszi barátnőm látta, hogy tapadok a kirakatra, titokban megvette nekem névnapomra. A vár parkolójában adta oda, boldog mosollyal az arcán. Onnan még cirka 2000Km volt a túra. Érdekes volt a cuccolás.
[ Szerkesztve ]
-
A Zéé
addikt
válasz norbert1998 #119825 üzenetére
Nagyapám szokta mesélni mindig, hogy ők a nászútra mentek a Pannóniával, a csomagokat meg vonattal küldték maguk után.
Aztán ennek következményeként meg is lett az első összeveszés friss házasokként, mert amíg elment a vasútállomásra a cuccokért nagyanyám magára zárta a nyaralót, bekapcsolta a rádiót, és nem hallotta meg, amikor nagyapám ott dörömbölt az ajtón a szakadó esőben, a csomagokkal a kezébenJust a simple Lineman...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Rokon topikok:
• Robogó, kismotor
• Nagyrobogósok baráti topikja
• Elektromos autók - motorok
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Ford topik
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Formula-1
- Ukrajnai háború
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Opel topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest