Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Szólánc.
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Navaren: Resident Evil Requiem szösszenet
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT
Motoros topik

Hirdetni a Hardveraprón lehet, nem a topikban!
Országos motoros rendezvények
Új hozzászólás Aktív témák
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
csongi
üzenetére
Nem az ar magas, hanem a magyar fizetesek alacsonyak. ezt tekintsd ugy, hogy svajcban magas a fizetesed, emelle az arszinvonal is baromi magas, olyan arszinvonal, ami magyar szemmel, magyar berekhez viszonyitva rablasnak tunik. (Japanban gyartott termekeknel ez jellemzo, emelle ez egy oem alkatresz)
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
Viiktor1989
üzenetére
En probaltam mindegyiket, streetfighter v2/v4s.
A v2 nekem 1000 ccm japan 180 lovas sor4 utan gyengenek tunt, futomu-fek jo. Sor4 utan razni fog. Egyebkent nem olyan hegyes a nyomatekgorbe, alul jobban megy, mint egy 4 hengeres, felul nincs akkora hatbarugas, de szepen megy. Vezethetosegre nem lesz panasz.
A v4s nekem szemely szerint tul hangos. Egyszeruen a gyari kipufogo zavar. A twinpulse gyujtassorrend nem annyira szep, mint az aprilia v4 vagy a crossplane hang, de ez izles kerdese. A gyorsvalto visszafele nem jol mukodik (blipper) a kuplung nem annyira szepen adagolhato, a fek nagyon kis erovel mukodtetheto, futomu tokeletes, hatul 200/60 as gumival akar palyan is lehet menni gyari allapotban. Ez is kisse rangatosabb egy sor4 hez kepest, olyan 3000 tol nincs semmi gond, de itt van hatbarugas felul, es nagyon-nagyon sokaig elforog. Mintha sosem lenne vege, vagy nem lenne leszabalyzas. -
Viiktor1989
aktív tag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Már egy éve eladtam a GSXS-1000-et,de nagyon hiányzik a motor,egy ilyenen vagy egy Panigale V2 gondolkodom,ha más nem,lehet kibérelek pár napra és megtapasztalom milyen rajta motorozni.
A kérdésem az lenne,hogy ezek a V motorok ,mennyivel másabbak menet közben,az említett Suzukihoz képest,kezelhetőségre,kanyarokban mennyire könnyű velük?
Ezekre lennék kíváncsi,de ha más nem,akkor kibérelek egyet és megtapasztalom személyesen
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
Viiktor1989
üzenetére
Mire vagy kivancsi?
-
Madball
csendes tag
válasz
Pttypang
üzenetére
Elvileg olajállóságra kell figyelni, ha rossz minőségű gyűrűt teszel be és egy idő után szivárog, azzal rosszabbul jársz.
De célszerű lehet a régi gyűrűket mintaként magadnál tartva hidraulikával, tömítésekkel foglalkozó boltba menni OBI helyett, ott jó eséllyel kapsz jó minőséget emberi áron. -
A Zéé
addikt
válasz
bacus
üzenetére
Köszi a kommenteket mindenkinek, megnézem ezeket az ajánlott pontokat is, hogy merre vannak, aztán összerakok egy 3-4 napos karikát

Szerk.:
Felülről tölthető 30 liter körüli hengertáskát/nyeregtáskát tudnátok javasolni? Kappa Stryker batyut néztem, de kicsit talán már nagy lenne a motoromra, a hátizsákkal meg egy kicsit kényelmesebb dog kellene. -
Viiktor1989
aktív tag
Sziasztok.
Van esetleg a csoportban valaki,aki Ducati Streethfighter v2/v4-et hajt? -
-Mosquito-
őstag
-
kriszti21
csendes tag
válasz
A Zéé
üzenetére
Passo Stalle olaszország->ausztria irányba. Borzasztóan jópofa egyirányú nagyon hangulatos út, fent a tetején pedig szép kilátás. Arra kell figyelni, hogy óránként 15percig járható egyik irányba (itt még adnak 15percet az utolsó elhaladónak) és fordul a másik irányba.
Nochalmstrasse és a Malta Hochalmstrasse is szép a Grossglockner környékén.Június elején az időjárás a két véglet volt: egyik nap délelőtt teljesen eláztunk, másik nap napsütéses-felhős idő. Téli aláöltöző, kabátba membrán és bélés és rajta még az eső kabát is, így tök oké volt a nagy zuhés hegyen hideg idő is, de gyanítom most azért melegebb van.
-

A sima O gyuruket amugy megvehetnem valami random obiban 20 forintert darabjat, vagy az olaj, meleg, egyebek miatt lenne ertelme gyarit rendelni? Viz-olaj hocserelonel szivarog a hutofolyadek, nem tunik keveredettnek, erdemes cserelni az olajhuto tomiteseit is ha mar szetszedem, vagy csak a vizes fedel tomiteset es jonapot? Vegulis 23 eves a motor... -
vihartigris
őstag
-
A Zéé
addikt
Grossglockner környékét ismeri valaki?
Mit érdemes megnézni/kihagyni, ha augusztus 20-i hétvégén mennék? Mire érdemes készülni időjárás szempontjából? Gondolom nagy melegekre nincs ilyenkor sem...
Esetleg van valami más hágó a keleti Alpok/Dolomitok környékén, amit érdemes lehet megnézni azon a hétvégén? -
GTVili
tag
válasz
vihartigris
üzenetére
Jogos..... így gondoltam én is....
-
csongi
veterán
válasz
vihartigris
üzenetére
Sajnos nagyon sok takarasban levo tabla van.
Ha jol tudom, akkor a foton a sebesseg korlatozo tablanak is latszani kell. Ha helyszinen megallit, akkor nem. Akkor az igazoltato rendor allitasa a mervado. -
vihartigris
őstag
válasz
GTVili
üzenetére
Nem városban, hanem 50 km/h óra sebességig.
Tehát pl: lakott területen kívül (ahol 90 km/h a megengedett max. sebesség), kint felejtenek (kicsit takarásban lévő) mondjuk egy 30-as táblát, te mész az egyébként jó úton 90 km/h sebességgel, akkor máris kapsz egy 210.000,-Ft-os csekket. Ha 96 km/h sebességgel mész akkor már 312.000,-Ft-os csekket fogsz kapni. -
GTVili
tag
válasz
vihartigris
üzenetére
Azt azért be kell látni, hogy a maximális összegű büntetéshez pályán is két kiló felett kell menni....
Városban meg 120 felett..... -
Fáraó
őstag
válasz
vihartigris
üzenetére
Sztem akiket eddig max díjra megbüntettek ők ez után is ki fogják tudni fizetni ezt az emelt összeget... Figyelembe kellene venni a vagyoni helyzetet is...
vagy a gépjármű értékét...
-
vihartigris
őstag
válasz
atomanti19
üzenetére
Vannak még felújítandó focipályák
-
atomanti19
aktív tag
válasz
vihartigris
üzenetére
Érdekes lépés. Nem nagyon fog visszatartani senkit a gyorshajtástól, de legalább lesz egy kis plusz a fa alá. Az biztos, hogy nem az állomány javára gyűjtik a zsetont.
-
vihartigris
őstag
-
Zsírkrétamen
senior tag
válasz
-Mosquito-
üzenetére
Köszi, holnap megcsörgetem őket hogy belemennek-e
-
User_2
aktív tag
válasz
vendingo
üzenetére
gázkar, markolat
egyik tolja másik húzza - egyszerre , tulajdonképpen biztonsági okokból.hatésuk a gázmarkolat hltjátékára van.
egy valamekkora mértékig lehet csökkenteni velük a holtjátékot, de nem a nulláig.
mivel a kormány elfordulásábal változik a bowden és bowdenház hosszviszonya.
így valamekkora holtjáték mindig kell.
a holtjáték mértékének egyébként nincs olyan nagyon nagy szerepe a hétköznapi motorozásban. -
vendingo
veterán
Üdv
A képen jelölt 2 csavarral mit lehet állítani, mire van ráhatásuk?
-
-Mosquito-
őstag
válasz
Zsírkrétamen
üzenetére
Dover az forgalmaz és javít is Sena,Interphone cuccokat. Ott szerintem meg tudnád próbálni. Talán 1 ismerős van (Vecsés) aki Sena-t használ.
-
bacus
őstag
válasz
Zsírkrétamen
üzenetére
Tutira össze lehet, a mesh 2-ön is, úgy egyszerübb, de jobban meríti az akkut, meg bt.on is.
Ja lehet félre értettem, a freedcom-al akarod összelőni? Azt is lehet, de nem lesz nagy hatótávolság jobban jártok, ha a párodét is cserélitek egy senara.
Lent vagyok Balcsin, nem egy távolság
, kihozol egy teszt motort és lejössz vele.., igaz nekem interphone ucom 16 van, de már az is sena belül. -
Zsírkrétamen
senior tag
válasz
-Mosquito-
üzenetére
Igen, de boltba nem hiszem hogy ezért kibontanak nekem egy kom-ot, hogy megpróbáljam összelőni a saját sisakommal, így ezt elvetettem. Pár fb csopiba is kiírtam, csak gondoltam kiírom ide is, hátha
-
kovacss72
aktív tag
Akinek 2007-2009 körüli PC41 Hornetje van, tenne fel képeket az ülés alatti részről? A teljes Barracuda egységet szeretném gyárira visszaalakítani. A robbantott ábrákat már tanulmányoztam, de azért jó lenne fotókon is látni. A kulcsszerkezet és a hátsó lámpa rögzítése érdekelne leginkább. Előre is köszönöm, ha valaki megteszi!
-
-Mosquito-
őstag
válasz
Zsírkrétamen
üzenetére
Írnám, hogy E.. Motor.
Facse, motoros túrázok. Itt nagyobb az esély.
Vagy Dover Kft. -
Zsírkrétamen
senior tag
Van valakinek Sena intercom-ja Pesten, akivel egy gyors összecsatlakozásos teszt ereéig össze tudnék futni?
Talán sikerülne vennem egy SC2-őt, aminek az 50R az alapja, csak páromnak egy Freedconn-ja van (meg még nekem is), és csak akkor venném meg az SC2-őt, ha tutira össze lehet lőni vele. -
tboy93
nagyúr
válasz
macilaci78
üzenetére
Harmadrészt 500 eur

-
Rison77
senior tag
Valakinek van tapasztalata a Drift Ghost dashcam családdal? Sajnos csak UK-ban forgalmazzák, így onnan elég húzós már az ára, de német amazonon lehet rendelni. Sok tesztet átnyálaztam róla nagyon dícsérik, egyetlen szálka van az ujjamba miatta, hogy az akksi nem cserélhető, és ígérnek az XL verziónál is 7 óra üzemidőt, de vannak olyan beszámolók, hogy másfél év után az a 7 óra már csak 2
. -
Fáraó
őstag
Aki sokat megy navival, vízuális típus és idegesíti, hogy le-lepillant annak ez is opció lehet: EyeRide. Tegnap találtam, jó cuccnak tűnik...
-
válasz
csongi
üzenetére
Eu-n kivul nem nagyon jarok, meg aszfaltrol se nagyon tevedek le. Nekem eleg a waze fulesen. Tobbnyire vakon hagyatkozom ra, nem volt sok ido megszokni, mennyi a 200 meter, amennyivel korabban bemondja

Ha neked az igo jott be, meg a kijelzos navigalas, nem baj, nem vagyunk egyformak. -
vlevi
nagyúr
válasz
csongi
üzenetére
Google navi egyik nagy előnye, amit sajnos a többi nem tud, hogy, ha nincs szükség rá, pl hosszú, egyértelmű főutas szakaszon, lezárhatod a kijelzőt, ne merüljön a telefon. Ha szükséges, csak bekapcsolod a kijelzőt, feloldani nem kell, és ott fut a Google térkép.
Az összes többi navigációs szoftverrel fel kell oldani a kijelzot. -
csongi
veterán
válasz
Pttypang
üzenetére
Dohogynem. A korral haladva megjobban zavar.
.
Google navi egesz hasznalhato, ha van net. Offline is megy, de nagyon lassu.Hangalapon ra hagyatkozni cumi. Akkor inkabb megyek osztonbol
. Ha latod akkor jo, ha nem akkor katasztrofa.Hangalapu navigacio kiralya az IGO. Offline megy mint a szel. Itthon VB, kulfoldon nem az igazi.
Mai napig elerheto storbol. Nem egy draga penz.
Szinte vakon ra lehet hagyatkozni. A szoftvert nem fejlesztik, de anyira meghaladta a korat, hogy a tobbiek csak az online infoval vannak elorebb.
Terkepek regiek, 1-2 negyed evet kesik.
A gyari megoldasokkal is ez a baj. Ha nincs fizetve nincs frissites. Es a frissites es regi, a gogle maps-hoz kepest. Asszem mindenki azt veszi meg es skineli maganak tovabb.
De azert vannak akik jobban bele astak magukat a temaba, vannak itt vilagjarok.
-
vlevi
nagyúr
válasz
Pttypang
üzenetére
Zavarónak nem mondanám,de tényleg elvonja egy kicsit a figyelmet a vezetéstől.
Ezért aki teheti, az felszereli a műszerfal fölé, hogy NE kelljen annyira levenni a tekintetét az útról.
Persze egy csupaszon, ahol csak a kormányon van felfogatási pont, nehéz ezt megtenni.
Viszont a hangutasítás se mindíg jó, volt nekem is olyan, hogy nem néztem rá, és az, hogy a hajts ki a körforgalmomból, az NEM az előtt a kijárat előtt hangzott el, ahol tényleg ki kellene hajtani. Vagy a fordulj jobbra-nál még vagy egy kis zergebaszta mellékutca, amire te befordulsz, pedig a google a következő lámpás kereszteződésre gondolt.
Szóval jó, ha a hangutasítás előtt rá tudok nézni. -
válasz
Sys85
üzenetére
Legutobb feltettem valami gagyi tartoval a telefont a kormanyra navigalni, mert a fulesem szervizben volt.
Mivel korabban mindig a fulesen hallottam a navigaciot, a telefon meg a zsebemben volt, fel se tunt, mennyire zavaro motoron, hogy lenezegetek a kormanyra. Ti nem tapasztaltatok hasonlot?
-
válasz
pietrrr
üzenetére
A Calimoto fizetős azzal legyél tisztában.
Havi, vagy éves díjat kell fizetni ha rendesen akarod használni.
Éves előfizu esetén van pár ingyenes próbanap azt tudom, csak utána terheli be a kártyádat.
Véletlenül nem mondtam le időben, szóval 2025.05.20-ig él az enyém.
Én szeretem, mert marha jól lehet vele motoros útvonalakat tervezni.
Weboldalon gép elött kényelmesen és pontosan megtervezem, aztán ott az útvonal az appban.
Átlag navinak meg jó a waze. -
törölt tag
válasz
pietrrr
üzenetére
kurviger.de-n tervezem az útvonalat. De állítólag a calimoto is jó, azt nem próbáltam.
Mindkettőnek van appja is, de azokat nem próbáltam, a BMW gyári appjába importálom a track-et, és azzal navigálok, az kiteszi a műszerfalra a nyilakat meg ott visszaszámol, a motor meg kiküldi a sisakba a hangutasítást. A sisak meg a telefon is a motorral van összekötve bluetooth-on. Telefonálni is lehet így menet közben. -
válasz
Zsírkrétamen
üzenetére
Na ugye
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
C4, C5, karbon... kipróbáltam mind, és maradtam a jó öreg AGV sportmodularnál (már a 3-ik)
PRO: az állrész is karbon, nagyon könnyű, 130 km/h-nál "lebeg", jó a szellőztetése, dupla O ringes (igaz, van aki szereti, van akinek macera, de mehetsz vele hivatalosan is pályázni és nyitott sisak ként is használhatod hivatalosan (igaz, ez az osztrák rendőrökön kívül nagyon senkit sem érdekel, hogy le van e vizsgáztatva úgy is. Schuberth NINCS)
Két oldalú inner (hideg/meleg). Lehet picit hangosabb, de nem zavaró módon, nagyon sokat számít, hogy hova küldi a plexi a szelet.
KONTRA: gyári ARK kommunikáció egy hulladék... A Schuberthben a normálisan beépített kommunikáció az, ami nagyon tetszik.#150437bacusShadowbull#150434
Ez így igaz. Pár évvel ezelőttig a BMW navija rengeteget buggolt... hogy most milyen, azt sem tudom, mert én nem használtam, BMW-t sem használok, de több túratársnak az volt a rémálom. Calimotot használok, amióta megjelent, haladósnál meg Wazet (trafi, közlekedésmonitpring miatt). Teló SP vel rögzítve, nem rázkódik, olyan helyre szereltem navitartóval, ahol nem ázik. Ha be van dugva állandóan a C usb, vizet nem kap, de van NFC töltésem is... Külön telefont használok navira (G S23+) sosem volt bajom vele. -
törölt tag
válasz
bacus
üzenetére
Persze, én sem akarok senkit sem meggyőzni.
Mivel én mindig track alapján megyek, amit előtte megtervezek, ilyenekbe még nem futottam bele. Az elején jártam néha úgy, hogy nem jó helyre tettem a köztes pontokat, vagy rossz volt a sorrend, aztán elvitt egy pontig, ott visszafordított ugyanazon az útvonalon, aztán megint vissza
de ezeket kis gyakorlással ki lehet szűrni. Ráadásul ha látom a térképet is akkor ez kevésbé valószínű, mint sima nyilas navigációnál. -
vendingo
veterán
Úton haza krk kempingezésből.
-
bacus
őstag
válasz
üzenetére
Sztem nem lehet (és nem is kell) meggyőzni semmiről azokat akiknek jó a telefonos navigáció.
Viszont én is erősen érdeklődöm az új connectedride navigator után, ha van valami jó lehetőség, akció, stb, írj rám, mert én is rápróbálnék.
A telefonos navigációról: most voltam Ausztriában a szállásunk Bad Gasteinben volt. A Grosglockner után dél fele indultunk, kis szerencsével még a Nockalmstrasse is belefér a napba. De eleredt az eső, egyre durvábban..., na jó, adjuk fel, irány a szállás. BMW navi 190 km-t (3 óra) írt, mondom huh, ez de sok..., hiszen itt van a szállásunk légvonalban 40 km-re.., gmaps elő, tervez, hopsz van is egy út a hegyen át, 37 km. Mivel egyre jobban esett, a kedvezőbb ígéret felé indultunk, mondom magamban, nekem egy kerékpársáv elég a hegyen keresztül, én átmegyek..
Még az eső is elállt a hegy felé menet, király út, fogytak a km-ek, majd beértünk Mallnitz-ba, ahol a gmaps lekanyarintott a város elején a kertek alá, mentünk felfele egyre szűkűlő kis úton, majd át a vasút alatt egy hídon, ahol közölte: " menj tovább 200 m-t és szállj fel a vonatra"..
Persze csak kicsit volt hülye gmap, mi meg nagyon
, mert gmap nem jó helyre navigált, ott nem lehetett felszállni, a vonat már 10m-el felettünk volt ..., a város fő utcáján vitt volna, akkor még 400 m és tényleg odavitt volna, ahol a motorral együtt átvittek volna a hegyen egy vasúti alagúton keresztül.
Mi meg nagyon hülyék voltunk, mert ennek nem néztünk utána. Az összes telefonos app, gmaps, waze, tom tom ride csődöt mondott, mind ragaszkodott hozzá, hogy közúton nem tudok eljutni a szállásra, nem volt opció a körbe tervezéshez, és egyiksem az állomásra vitt !! Garmin (bmw navi) meg csak körbe tudta az utat, igaz benne is volt a fizetős út elkerülése (ahogy a telefonos appoknál is), így már megtett 20 km-el megnövelve 210 km-t mentünk a szállásra, 3x megázva, megszáradva, megint megázva..A telefon vízálló, de a töltőnél mindig kap vizet, kiirja, hogy töltés nem lehetséges (nekem vezeték nélküli, ez nem zavar, de a másik két srácnak le is merült a telefon és nem tudták tölteni), az eső cseppektől a telefon össze vissza lépkedett, gyakorlatilag beraktam vmi zenét és lekapcsoltam a képernyőjét, mert használhatatlan volt (nincs eső poncho-m, ami állítólag ezt megoldja).
-
válasz
Zsírkrétamen
üzenetére
Ugyanez volt az sr2-vel is, amennyire jokat irtak rola, annyira "semmi extra" erzesem volt vele, de a bal oldalon levo plexi lock miatt be is azik a plexi, ha sokat megyek esoben.
-
vihartigris
őstag
-
törölt tag
válasz
crocy
üzenetére
Leginkább azért mert teljesen integrálva van a motor rendszerébe, a gyári multicontrollerrel lehet egyszerűen használni. A másik fontos szempont hogy tud track alapján navigálni, én meg mindig úgy megyek. A Google Maps nem tud ilyet, de gyanítom hogy a Waze sem.
Vízálló, nem kell aggódni hogy szétrázódik. Így hirtelen ennyi jut eszembe. -
Zsírkrétamen
senior tag
válasz
macilaci78
üzenetére
Én még azt se mondanám, hogy barátságosabb. Mondjuk, a Nexx-be lehúztam majd 30k kilómétert, a Schuberth-be meg 15-öt. Idövel majd ehhez is hozzászokok
-
macilaci78
nagyúr
válasz
Zsírkrétamen
üzenetére
Szélzajjal kapcsolatban kb ugyanezt éreztem, mikor a Lidl-ös Crivit után megvettek a Shark Skwal-3 sisakot. A hangerő kb ugyanaz, csak a tónusa sokkal barátságosabb.
-
Zsírkrétamen
senior tag
Hát, nem dobtam hátast ettöl a Schuberth C5 sisaktól
Nem mondom, hogy nem venném újra, de eredeti áron (föleg nem az itthoni) biztos hogy nem venném meg.
Egyrészt, persze nagyon prémium, meg nagyon minöségi, meg kényelmes, de koránt sem akkora szám mint amire számítottam.
Alapvetöen a Nexx Vilitur sisakkal tudom összehasonlítani (ami egy jó felsö-középkategória árban). A szellözése a C5-nek egyáltalán nem jobb, mint a Nexx-é, söt, talán roszabb. Súlyban mondjuk papír forma szerint kb ugyanaz, gyakorlatilag viszont a C5 sokkal-sokkal könyebbnek érzödik, ami viszont nagy pluszpont.
Azt viszont nem mondanám, hogy hú de halk, meg az egyik legjobb....ugyan más fajta szélzajt hallok, mint a Nexx-nél, de alapvetöen pont ugyan annyira zavaró. Ebben sokat csalódtam, vagy inkább úgy mondom hogy nem gondoltam volna, hogy a Nexx ilyen jó volt ebben.
A Nexx-et biztos újra venném, söt, leváltanám rá a C5-öt, ha lenne arra is 5 év gari és ha nem menne szét 2 év után az összes mechanikája.
Mindegy, legalább ezt is kipróbáltam és mostmár tudom, ez pont olyan státuszszimbólum csak, mint GS-t venni
-
csongi
veterán
Ezert nem szerelnek ki-be a gumisok kereket.
Ez is felre ment.
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
dellfanboy
üzenetére
Egy felni ne legyen uj koraban szar.
Ennek fenn kellett volna akadnia a QC-n
Ez mar uj koraban is ilyen volt, ilyet nem tudsz csinalni egy ontvennyel a hasznalattal. Sztm ez gaz meg egy 10 eves motoron is. Nem egy katyuba hajtott bele, hanem valszeg ez mindig is ilyen volt. -
-
törölt tag
Hétvégén megint mentem egy kört, durván 400km volt. Megcsináltam a Namlosspass-t a másik irányba. Eddig a legjobb motoros szakasz amin mentem. Majdnem hibátlan, széles aszfalt, kellemesen tempós kanyarok, kevés visszafordító, és minimális sebességkorlátozás, valamint gyakorlatilag nulla forgalom.
Hazafelé kaptam egy nagy esőt, most volt először hogy a csizmába kívülről befolyt a víz, meg szokás szerint a nadrágba is, az kevésbé volt szórakoztató. Jövőre szerintem veszek egy úgy kabátot meg nadrágot, valami 3 rétegű Goretex cuccot.
A navigáció is szarakodott, menet közben kellett kitörölni az adatokat az applikációból, újra telepíteni a térképeket... Szóval veszek egy rendes navit is
-
A Zéé
addikt
válasz
dellfanboy
üzenetére
3. szezonban van nálam, igen.
És igen, szívok vele, mert másfél hónapja nézegettem a garázsban felbakolva a motort, mert mikor végre volt alkalmam foglalkozni vele, úgy jött elő minden héten valami új hibás alkatrész. Ha szervizbe ment volna, akkor sincs még hamarabb, sőt... Inkább csak az bosszant kicsit, hogy tavasszal volt a Full-Gas-nál nagy átnézésen egy szemmel látható összegért, és ott nem zavarta őket, pedig a lánccal is foglalkoztak. És hát inkább motoroztam volna vele, mint szerelgessem.Valóban, nem volt eddig ekkora fókuszban a hátsó kerék, eddig csak beállítottam a láncot, aztán ennyi, csak most elég sok galibát okozott a megkotló lánc. És ahogy felgöngyölődik az ok-okozati viszony, úgy derül ki, hogy ez az egész már a motor legyártása óta bele volt kódolva az egészbe.
De mindegy, ezen már túl vagyunk, inkább azzal akarok foglalkozni már, hogy a Grossglockner vagy Adria legyen az aug20-i hétvégén

-
dellfanboy
őstag
válasz
A Zéé
üzenetére
szívsz? mikor vetted ezt a motort? jópár éve nem? idáig nem volt scope-ban a hátsó kerék?
most szétszedted megnézted és találtál egy hibát?egy +10éves motoron.vajon mo-n a használt forgalomban részt vevő motorok hány százalékánál van ekkora v ennél nagyobb hiba??
(én azt a mai napig nem értem, hogy az autós muhelyporno után miért nem indított egy motoros influence? se egy motoros muhelypornot? annyi rom szaladgálhat az utakon és a tulajok nagyrésze képbe sincs.
-
A Zéé
addikt
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Akkor ez egyelőre így marad, aztán ha jön szembe normális áron esetleg használt felni, akkor veszek. És akkor meglett az oka is annak, hogy miért szaródott el minden nálam... Fos a felni maga.
Amúgy szép fricska ez... 5 hsz-el ezelőtt próbáltam megvédeni a KTM-et, hogy annyira nem gáz, aztán másnap kiderül, hogy jó eséllyel egy gyárilag szar felni miatt szívok mint a torkos borz

-
Topiccsendőr
addikt
válasz
A Zéé
üzenetére
a problema ezzel, h a lanckerek tarto ontvenynel a csapagyat jobban terheli, az ido elott mindig tonkre fog menni.
A lanckerek oldalat kicsit jobban koptatja a lanc, illetve egy kicsit novekszik a surlodasi veszteseg, de elheto. A csapagyat gyakrabban kell ellenorizni. Minden gumicserenel. -
vendingo
veterán
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Nyugodtam keressétek fel, becsületes srác, nem fog hazudni.
Hivatkozzatok rám mint a vstrom 250-es kollégája.Ráírtam, hogy lehet keresitek rám hivqtkozva.
-
A Zéé
addikt
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Dehogy garis, 10 éves. :/
Tegyük fel, hogy így marad... Ez mikor jelenthet újra problémát? 34k km van a motorban, és eddig ezek szerint senkit nem zavart a dolog. Még 34k km, és 10 év már úgyse nagyon van ebben a gépben, vagy ha van is, nem nálam.
300k-ért nem nagyon van humorom most új felnit venni egy 1,8 milliót érő motorra. Így is majd 250k ment bele csak alkatrész áron. -
bardi
senior tag
válasz
vendingo
üzenetére
Én is pályázni venném, bár inkább valami könnyű, kis köbcentis gép lenne az ideális, mint amikről korábban szó volt, 390-es ktm, nagyon max egy 600-as japán sportmotor, bár az már sok lenne az én tudásomhoz. Mondjuk az olajcsipegetés nem túl ideális, na meg erre nehezebb lenne idomot találni esés után, mint egy gyakoribb gépre.
-
vendingo
veterán
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Megpakoltam, szitál kis sebességnél. Nem kell nekem a nagy doboz, nem győzök enni, inni, hogy jobb legyen. Doboz súlya, plusz tartalma annyi, vagy kicsit több mint a moci előírása.
-
csongi
veterán
válasz
A Zéé
üzenetére
Mitol deformalodhat nem tudom, de ekkora erohatastol a felni is elmenne sztem.. Ha szet szereles elott nem volt hiba, akkor ossze szerelesi hiba van jelen.
Pucold ki rendesen a felnin a gumi feszket. Szilikon zsir, es taposd bele.
Tedd le a felnit, az agy legyen feltamasztva, es nyomd bele korbe rendesen.
Utana told at rajta a tengelyt. Ha konnyen atmeny es a tengely forog utes nelkul akkor jonak kell lennie. A tavtartok a tengelyen ott legyenek ahol lenniuk kell, es a megfelelo meretuek. Ha kihagytat a tavtartot a felni es lanckerek kozott, akkor is lehet ilyen.
A tengelyen a csapagy meg van vezetve, ha a csapagy ferden van a csapagy hazba akkor is uthet. Ezt is konnyu ellenorizni. rahuzod a tengelyre a lanckerekagyat es megforgatod megmozgatod a tengellyel a csapagyat a hazba, ha mozog egyaltalan. Melysegmerovel meg tudod nezni a ferdeseget is. 10-20 mm szeles csapagynak nagyon ferdenek kellene lennie ekkora kovalygashoz. De nem zarnam ki amig nincs ellenorizve.A hosszu cso a csapagy kozott lotyog kisse, ugy jo.
De az a feleni resze.
Eros a gyanum, hogy kimaradt a tavtartok ossze cserelesere vagy ilyesmi -
vendingo
veterán
válasz
bardi
üzenetére
Nem titok, pályázott vele az előző tulaj, jól áll neki a távolság. A garácsban lett házilag csiszolva, fújva.
Ismerős mindig mindent megcsinált rajta, rendes gazdája volt, sok pénzt költött rá. 1 éve vette, most közel milla bukóval árulja. Asszem 8-900 ezerért kezdte el hirdetni, konkrétan 2-en hívták, végül felrakta 500-ért, csak történjen már valami.
Ami hibája van, hogy csipegeti az olajat, amúgy rendszeresen használja a mai napig. Trk251-re váltott. -
A Zéé
addikt
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Holnap levideózom megint, hogy hogyan jár most. Már nem annyira durva, mint az az állapot volt, de azért továbbra se áll úgy, mint a cövek.
-
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
De nem, meg az sem stimmel, mert akkor nem tudod atszurni a tengelyt a csapagyon, ha ferde.
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
A Zéé
üzenetére
Megneztem a videot megegyszer, maga a szimmering is kovalyog a tavtarton.
Ha tovig bent van minden a gumihardiban, ilyen nem lehet. Csak ha valahol nem megy be a gumihardiba rendesen, de az azzal jar, hogy a csapagy az osszehuzasnal terhelve lesz oldaliranyban, mivel a kozepgyuru nem fekszik fel a kovetkezo tavtartora, tehat a csapagy hamar tonkre dog menni. (Ezt irtad is, hogy zsir nelkul zorog a csapagy) -
A Zéé
addikt
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Benne van minden alkatrész. A felni, a benne lévő csapágyak és a tengely kivételével minden vadonatúj, gyári. Az öntvény csapágyastól, távtartóstól mindenestül egybe szerelve jött, szóval még rosszul se tudtam összerakni. Ha ebben is ferdén áll a csapágy, akkor mindegyikben... De próbáltam, ebben nem tudom megmozdítani a csapágyat.
A felni nem imbolyog, azt is megnéztem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Rokon topikok:
• Robogó, kismotor
• Nagyrobogósok baráti topikja
• Elektromos autók - motorok
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Mától kapható az EarFun Clip 2
- Parfüm topik
- Konteó topic
- Tőzsde és gazdaság
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Projektor topic
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- iPhone 17 256 GB Black - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok - Számlás
- Használt számítógépek/merevlemezek számlával, garanciával! Ingyen Foxpost/PostaPont!
- Apple iPhone 11 128 GB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
- Eladó Realme gt neo 2 5g Dobozában tokkal
- Keresünk Galaxy S22/S22+/S22 Ultra
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Két oldalú inner (hideg/meleg). Lehet picit hangosabb, de nem zavaró módon, nagyon sokat számít, hogy hova küldi a plexi a szelet.