-
LOGOUT.hu
Motoros topik
Hirdetni a Hardveraprón lehet, nem a topikban!
Országos motoros rendezvények
Új hozzászólás Aktív témák
-
LógaGéza
veterán
Az mennyire normális, ha a ~400km-t futott olaj így néz ki?
"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
yodamastah
őstag
válasz etnies #122089 üzenetére
Markolatfűtés + fűtött kesztyű a legjobb kombó. Az ára persze tetemes. Azonban ez tényleg alkalmas arra, hogy 10 fok alatt motorozz. Markolatfűtés mindenképp kell, mert a kesztyűk a tenyeret nem melegítik, és a hideg markolat nagyon sok hőt elvisz. Ha folyamatosan a fékkaron/fékkarokon vannak az ujjaid, akkor a fékkarok is.
A legolcsóbbat ne vedd meg kesztyűből, mert ott valami el lesz spórolva. Ha akkus, akkor mindenképp drága lesz. Eleve egy jó protektoros téli kesztyű drága. Ha a fűtést és az akkut hozzádobod, akkor úgy 65-70e alatt nem jön ki.
A fűtő szál olyan legyen, ami az ujjakat is rendesen melegíti.
Kézzsák csótányul néz ki, de ár/teljesítményben valóban verhetetlen.
[ Szerkesztve ]
-
dellfanboy
őstag
válasz Geresics #122085 üzenetére
nekem a sidi crossfire 3 eleg jol birja, tuleltem benne 1-2 nagyobb buktat, es bar ha patakba setalok beazik, de motoron ulve akkor azott be amikor a nadrag szararol a csizmaba folyattam a vizet, ha veszek fel esonadragot akkor eleg jol birja.
eladó dolgok:mondd az árát és vidd http://hardverapro.hu/tag/dellfanboy#aprohirdetesei
-
nagyúr
válasz z123456789 #122096 üzenetére
Mugen is beázik.
-
z123456789
addikt
Thor Blitz XP-t használok.
Ez is beázik, masszív, de lehet vele motorozni. Viszonyítási alapom nincs, első cross csizmám.
Haver egy ilyen O'neal-t vett pár hete, hát...megbeszéltük, hogy a két bakancs fizimiskája tök ugyanaz. Ez az 50 000-es kategória. Neki is beázik ha olyan a szitu.#122095 runner 125
Ezt a véleményt osztom.[ Szerkesztve ]
-
runner 125
nagyúr
válasz Geresics #122094 üzenetére
Olyan cross / enduro csizmát én nem nagyon láttam még, ami vízálló lenne. Legalábbis amikor 5-en, 6-an elmegyünk terepre mindenki mondta már, h "beázott" a csizmája és eső sem kellett hozzá.
Talán korábban linkeltem már, Oneal Taranis van, kényelmes, meg minden ok vele, viszont elég merev. Szerintem ez is közrejátszott, h tavaly elreccsent a térdem benne, ha nem tartja ilyen masszívan térdtől lefelé a lábat, akkor lehet semmi nem történik. Ha most újra vennék, akkor mindenképpen valamilyen soft enduro csizmát keresnék, ami sokkal puhább."Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
Geresics
addikt
válasz Pocee #122086 üzenetére
Köszi!
A Fox Comp nekem nem tűnik eléggé merevítettnek, az inkább "adventure", mint enduro/mx. A Thor már sokkal inkább. Ezek mennyire vízállók? Ha elakad az ember egy pocsolya, vagy patak közepén, és leteszi a lábát, akkor azonnal beáznak?(#122087) lemmy71
Köszi! A W2 nekem nem túl szimpi, de azt meg kell hagyni, hogy igencsak jó árban szoktak néhol menni!(#122088) vendingo
A Forma Adventure bokánál sérült egy masszívabb faágnak köszönhetően, és így 5 év vegyes (néhol extrém) használat után az egyik talpa elkezdett saroknál lejönni. Ez persze az én hibám is, mert többször úgy vettem le, hogy ráléptem a sarkára, szóval ezt nem írom fel hibának. Sőt, oly annyira elégedett vagyok vele, hogy már vettem is egy Forma Adventure Low változatot. Ezt a 1190-en fogom használni, az új csimma pedig kizárólag endurózásra lesz!Néztem pár csizmát már, és próbáltam is ezt-azt. Az Alpinestars nagyon drága, és overkillnek is érzem, bár ha egyszer veszünk valamit a KLX-ek után, akkor talán indokolt lehetne, bár igazából jobb motoros tudás kellene először
Eddig a legszimpibb a Forma Terrain TX:
Ezzel az a bajom, hogy a neten megoszlanak a vélemények a vízállóságáról, egy vízálló zokni pedig +15-20eFt...*MOTOROS CSATORNA* youtube.com/MotorosVandor
-
HoaryFox
őstag
No, tavasszal nagyon jól fog járni, aki megveszi a mocimat, elfosta magát az egyik karbim (befolyt), úgyhogy karbifelújítás mindkettőn. Pluszba még kapni fog friss műszakit is. Így már csak el fog menni
[ Szerkesztve ]
"A wikipedia nem tudományos lexikon, hanem egy multiplayer módú notepad." by Pikari
-
FeniX-
senior tag
Hali, csak infónak mondom, hogy a kisrobogó fórmon az egyik fórumtársunk megtalálta a kantáros tépőzáras nacit itthoni forgalmazásban is.
10 rugó.
[link] -
etnies
senior tag
Ha már ruhavásárlás, használt már valaki fűthető kesztyűt?
A markolatfűtés nekem annyira nem jön be, szerintem kormányra szerelt zsák nélkül nem elég hatékony.
Nézegetem a motoros fűthető kesztyűket, de iszonyatos árban vannak, 130 Fontnál kezdődik a leglaja.
Ami úgy jónak tűnik, az 200 Font, ennyit nem szívesen vernék el feleslegesen egy kesztyűre."önmagam hite vagyok magamban"
-
Pocee
senior tag
Thor Radial,2xer voltam benne pályán eddig,mivel új,így még javában tart a betörés,első alkalommal alig tudtam váltani,mxmániában vettem,Alpinstars Tech10-et akartam,de a srác lebeszélt,hogy ha nem profin akarom tolni(nem is tudom) akkor felesleges,a tech10 annyival több hogy plusz cipő van csizmán belül,talán nem is lett volna annyira kényelmes,a srác szerint a Tor hozza a Tech7 szintet kb féláron,talpa egy anyag,nem varrt vagy ragasztott,szóval lassan megy szét,keményen fogja a lábat,csatolás is egyszerű.
Előtte egy parillás alap W2 volt,az faszán be volt törve,de a talpa szétment és a legalsó talpréteg le is vált a sarkán,elengedte a ragasztó.
Az egyik barátomnak aki jár velünk pályázni Fox Comp.-ja van,ő arra esküszik.
Ha lenne valami extra kérdés,próbálok válaszolni.Mr.Brightside
-
Geresics
addikt
Krossz, vagy enduro csizmát ki milyet használ, és mik a tapasztalatai vele? Jöhetne jó és rossz is! (Holnap beugrom az Universal Motorba, és addig örülnék minden saját tapasztalatnak!)
*MOTOROS CSATORNA* youtube.com/MotorosVandor
-
etnies
senior tag
-10-ig tesztelve, 12 éve ezt a márkát használom, ez a második. Nagyon jól bírják a telet és nem eresztik át a szelet egyáltalán.
Nekem megvan a teljes Tornado szett, abban futárkodtam télen.
[ Szerkesztve ]
"önmagam hite vagyok magamban"
-
Xero
nagyúr
válasz dellfanboy #122082 üzenetére
Nagymamik mar nincsenek egyebkent pedig Spyder es Rossignol freeride maszkok. Nem a mezitlabas sima kocasielos maszkok. Jellemzoen akkor hasznalom ha -20 alatt megyek nyakig ero hoban. Ergo nem a vekony fajta. De azert nice try!
Mint irtam is fentebb ra fogok menni normal vekonyra is. -
Micsurin
nagyúr
válasz Shin Chen #122077 üzenetére
Abból kell olyat vadászni aminek értelmes varrása van különben rövidebb úton zavarodsz meg tőle mint a fülestől.
The Separatists have no regard for innocent life. They don't care who walks away from war and who doesn't. That's why we move on them now, Commander……and Wolfpack leads the hunt.
-
Shin Chen
tag
Esetleg még ráadásként hozzátenném a listához a símaszkot. A füled sem dörzsöli ki a bélés, a bélés is nehezebben kopik, és a füles is nagyjából a helyén marad. Akár in-ear, akár kagylós.
"A tudomány az vagy hülyeség, vagy az elit trükkös módszere az egyszerű emberek átverésére."
-
Micsurin
nagyúr
válasz Djuree #122071 üzenetére
Lesz "csöcs" amire rá megy nem? Leméred a külső átmérőt és megvagy szerintem.
mod.: ha kúpos a vége akkor nem a szélesedett kúp részt mérném, ennyi.
Ha meg műanyag csatis lenne a vége szerintem bármelyik márkaker tud rendelni.
[ Szerkesztve ]
The Separatists have no regard for innocent life. They don't care who walks away from war and who doesn't. That's why we move on them now, Commander……and Wolfpack leads the hunt.
-
nagyúr
válasz runner 125 #122070 üzenetére
Kevés a 125, M0, 6-os úton sokat megyek, megesznek reggelire. 3-400cmm kéne legalább. De így sem férek el a garázsban.
-
runner 125
nagyúr
válasz tboy93 #122068 üzenetére
..ilyen ez, annó én is nyomtam télen nyáron, aztán már elpuhultam. Utcán ilyen tizenfokokban már nem megyek.
Kell egy 125-ös robesz mellé. Van rajta szélvédelem, akár méteres plexire opció.."Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
Micsurin
nagyúr
válasz Djuree #122067 üzenetére
A legtöbb barkácsboltban szerintem kapsz benzinálló csövet, csak az átmérőre kell figyelni.
Más nem Praktikerben tuti lesz.The Separatists have no regard for innocent life. They don't care who walks away from war and who doesn't. That's why we move on them now, Commander……and Wolfpack leads the hunt.
-
nagyúr
válasz runner 125 #122066 üzenetére
No-no, -10-ben azért nem tervezem, de még tűrhetőnek tűnik az idő és kedvem is van motorozni. Arról nem is beszélve, hogy 20-25 perc alatt beérek reggel, autóval meg 40-70 perc
2 hete nem motoroztam, rendesen bezsongtam tegnap, mondom ma ha törik ha szakad motorral jövök dolgozni
-
Djuree
félisten
üdv!
folyik a benzinem, szétszedtem a tank alatti részt és ami a tankból jön gumitömlő ott folyik, teljesen el van érve, repedezve, törik a tömlő, nem szorul rá a benzincsonkra se olyan merev.
honnan tudnék ilyet venni?
Yamaha fzs 600 fazer 2002LEGO gyűjtő és moc építő (munkát is keresek, bármit ami LEGOval kapcsolatos!), tankász, bringás, WH40k fan, MacGyver
-
-
pakfong
tag
válasz tboy93 #122058 üzenetére
1 ilyen öv olcsóbb, mint egy magasderekú nadrág. Ha egyáltalán létezik ilyen nadrág.
Mondjuk komplett téli felszerelés is ajánlott. Ha most nem is, pár év múlva el kezdenek fájni az ízületek, ha nincs az ember rendesen beöltözve.A fórumon ha nem reagálok a kérdésedre, írj pm-t. | Königssee: https://www.youtube.com/watch?v=vjuWUe6Rz6s
-
pakfong
tag
válasz tboy93 #122055 üzenetére
Vesemelegítőd nincs? Mindenképp érdemes beszerezni.
Nem drága, viszont annál hasznosabb. Csak böktem egy linket, nekem pl Büse van:
Vesevédő
Nekem a gerincprotektoron is van, meg külön is van egy. Így seggtől kb törzsközépig nem fázik a hátam.
Tavaly novemberben sikerült felfázni. 3 nap "hátfájás" után jöttem rá, hogy tulajdonképpen a veséim fáztak meg. Nem volt kellemes érzés, de szerencsére 1 hét után elmúlt.A fórumon ha nem reagálok a kérdésedre, írj pm-t. | Königssee: https://www.youtube.com/watch?v=vjuWUe6Rz6s
-
Shin Chen
tag
válasz tboy93 #122055 üzenetére
Én esőruhát használtam hétvégén a szélátfújás ellen. (Meg persze az eső ellen )
Amíg nincs magas derekú cordura, átmeneti megoldásnak jó lehet.
Sajnos nekem ez volt az utsó karika az évben, remélem januárban már lesz időm, akkor tervezem a 60ezres nagy átnézést is Talán újév környékén megint lesznek finom akciók, akkor behúzok a farmer cipő mellé egy rendes csizma+nadrág kombót#122053Xero
Az oktatáson használt CB-vel nincs mese, ragtapasszal odaragasztod, integrált sisakot nem kell levenni minden megállónál, aztán összeszorítod a fogad és kihúzod vizsgáig.
Onnantól kezdve majd olyan fülest teszel be ami tetszik és kényelmes.
vagy veszel netről mini jack csatlakozós fülhallgatót amit a CB-be lehet dugni, de az se lesz sokkal jobb mert ugyan olyan ratyi kagylós megoldás az összes mint a gyári amit az oktató ad."A tudomány az vagy hülyeség, vagy az elit trükkös módszere az egyszerű emberek átverésére."
-
nagyúr
2 hete nem ültem motoron, ma kedvem szottyant begurulni 2 keréken a munkahelyemre. Hát melegem nem volt Kéne egy magas derekú (akár kantáros) cordura nadrág, a motoros farmer + sí aláöltöző kombót kicsit kezdem kevésnek érezni.
-
Xero
nagyúr
A vicc az hogy pl a jabra 75t-met kiprobaltam es az bent marad. Igaz azt be lehet dugni agyig. Csak ugye azzal nem sokra megyek a cb-vel.
Ezek meg siman kifordulnak. -
Somatom
veterán
válasz LógaGéza #122051 üzenetére
Én úgy csináltam, hogy eleve szempont volt bukóválasztásnál, hogy legyen benne hely a fülnél. Kerestem egy olyan fejhallgatót, aminek lapos a hátulja és nem integrált az átvezető kábele. Kipiszkáltam a kábelt, lefűrészeltem a két hangszórót, kétoldalas ragasztószalaggal belenyomtam a bukóba, a kábelt meg eligazgattam és benyomkodtam a nyaknál a kárpit és a héj közé.
Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G
-
LógaGéza
veterán
válasz Micsurin #122038 üzenetére
Nem tudom te hogy tudsz bármilyen fülest is felvenni, nekem azonnal kilöki mihelyst lehúzom a bukót... Ha meg nem, akkor olyan fos helyzetben marad benn, hogy nyomja a fülem...
"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
Micsurin
nagyúr
válasz tboldi #122049 üzenetére
Nekem nem ilyen emlékeim vannak, körbetekertem a lábamon vele a gézt nyáron és éppen csak nem epilált pár órával később a letépkedése.
-
Micsurin
nagyúr
válasz tboldi #122047 üzenetére
Neem nem nem.
Lehet nem Mefix, reggel megnézem kikotrom az eü tasakból de valami fehér 3M ragasztócsík szerű cucc és fixen kötszerként adták és patikában.
Hálósnak enyhén hálós de inkább szövetes. De mindent is odaragaszt.
-
Micsurin
nagyúr
Úgy értem, hogy amennyire csesztetős az öreg pont ennyire jó indulatú is ha ténylegesen tudsz közlekedni és motorozni.
Mefix? Az a fehér orvosi szigszalag...még a szőrt is letépi, tuti ott tartaná.
-
Xero
nagyúr
válasz Micsurin #122041 üzenetére
Rutin mar pipa vagy nem tudom hogy erted. A lelakott fosokat mar vegigultem szoval sajna megszoktam.
Sajat pedig legjobb esetben is csak marciusban erkezik meg.
Eloszor most a fules problemakorre kell ramennem. Megprobalok szerezni atalakitot gyorsan aztan valami erosebb leukoplaszttal beragasztok egy inear fulest. Valahol kallodik meg itthon egy. -
Micsurin
nagyúr
válasz zgospel #122042 üzenetére
Nekem nem adtak anno a Puig minihez. Se Tüv se ABE nem volt hozzá de még egy rendes E jel sem volt a fekete miniben. A puig is mint matrica volt a szélekre ragasztva, pedig itthon vettem rendesen boltból számlával.
-
zgospel
őstag
válasz Predator2 #122034 üzenetére
Amin van CE jel az többnyire mehet. A rendőr nagyon nem fog ezen szórakozni, nem is nagyon ért hozzá, meg nem is nagyon érdekli, legfeljebb egy decibel mérőt vesz elő ha túl hangosnak találja a motort. Ja meg persze a slick gumit felismeri, meg ha vízszintben van a rendszámod, és kb ennyi, egyébként sem szoktak szarakodni ha normális vagy, szerencsére.
Ha Héregen vagy a Mátrában van épp razzia és kint van az NKH, akkor az NKH-s már nézeget ilyen dolgokat is, mint a plexi, fékkar, rendszámtartó, indexbúrák, szóval kb mindent. Legfeljebb ott lehet belőle gondod, meg a műszaki vizsgán.
Mondjuk a Puig az egy nagyobb név ezen a téren, nem tartom valószínűnek, hogy ne lenne meg a jóváhagyás, TÜV, vagy bármi egyéb ami Európába kellhet, pláne hogy nem racsing plexit vettél, hanem túrásat.
https://www.flickr.com/photos/zpapa/
-
Micsurin
nagyúr
Megérne egy próbát, még csak magyarázni se kell... beledugod azt kész. A próbánál kiderül jó-e.
Rutinra menj oda hamarabb, jóval. Ha mázlid van és pont lesz üresjárat felfog engedni előtte kicsit a pályára, jó az ha hozzászoksz megint a lelakott szarok fogáspontjaihoz. Én anno külön megmondtam neki, hogy a GS500-at tartsa tőlem nagyon távol vagy felmegyek sajáttal... a CBF-en akarok vizsgázni mert annak értelmezhető állapotban voltak a fékjei és a kuplungja. (GS-nek levolt zúzva a kormánya volt benne 1 centi a két vég magasságában és a hátsófék levegős volt... katasztrófa volt.)
De a CBF500 az egész patent volt anno.
[ Szerkesztve ]
-
Fáraó
őstag
Üdv!
RP Outdoor Minipack nadrágot használ valaki esőnadrágnak? Egyáltalán vízálló az a cucc amire azt írják hogy szélálló és lélegző? Erről lenne szó.
Köszi![ Szerkesztve ]
VIGYORRRGAZMUS.....
-
Micsurin
nagyúr
Nekünk anno celluxozta mindig. Ha sima 3,5mm-es (régen nem azt használt hanem azt a kis hangya méretűt) akkor vegyél 2-3 ezerért egyet a legolcsóbb sportfülesből. Befog az férni a bukóba eddig befért mind három sisakomba.
Addig jó... mikor egyszer feljött szóra, hogy műszakiszakközép a cél meg műegyetem/óbudai utána minden alkalommal csak azért is hallgattuk mennyire léhűtő és a motort egyáltalán érezni képtelenek általában szerinte az IT-sok...
Vizsgán mutatkozik meg amúgy, hogy rendes az öreg... a VB-k 99%-val jóban van, egyik törpenövésű srác le-le tette a lábát a rutinon közben az öreg szóval tartotta a vb-t. Átment. És nem egy ilyet hozott össze. Az más kérdés mikor a gyerek szerencsétlenkedett a forgalomban és a VB határesetnek tartotta (hiába nem volt meg a bukó hiba szám) az öreg közölte, hogy ő nem engedné ki így...
[ Szerkesztve ]
-
Xero
nagyúr
válasz Micsurin #122036 üzenetére
En vegig vigyorogtam. Ha lemaradtak legalabb jatszottam az er6n-el. Bekeben gyakorolgattam a gazfroccs visszavaltasokat.
Utana is csak vigyorogva bologattam.
De ettol meg a fulesre ki kell agyalnom valamit. Oreg ugysem erti meg hogy a normalis meretu sisak ala ugysem fer be egy fejpant vagy ha be is ferne ugyan ugy kifordulna a fules.A tanulo parommal mind a ketten IT-ban dolgozunk. Szerencsere meg nem jott ra az oreg.
[ Szerkesztve ]
-
Micsurin
nagyúr
Most mondjam, hogy megmondtam? Akkor is lebasz az öreg ha egyértelműen ő volt a fsz. Ha erre fehívod a figyelmét még be is gurul.
Röhögj csak rajta... én jókat tudtam derülni a hülyeségén, még csak véletlenül se szedd magadra.
--------------------------Előzőleg valaki kérdezte nem nem az emlék szépül meg csak ha az ember elég hülyével találkozik egy idő után már csak jót röhög a következőn. Nah az öreg pont ilyen volt, ha egyszer valaki megkérdezni szereti-e az informatikusokat az amit hallani fog... Cserébe 6 évébe telt egy normális weblapot összerakatnia és írja az időpontokat mert nem bízik a telefonjában, ellenben a kis spirál noteszben!
[ Szerkesztve ]
-
Xero
nagyúr
Na megvolt az elso lebaszas az oregtol.
Megint megkaptam az elso motor szerepet de hiaba leukoplastoztam le a fulest ugyan ugy kifordult es ugyan ugy recsegett. Szoval ha a picsamban voltak mind a harman max akkor hallottam neha hogy mivan. Eloszor lealltam majd jott a lebaszas minek allok meg. Egyszer elmentem egyenesen mert nulla dolgot hallottam, a vegen pedig jott hogy miert nem mutattam vagy szoltam. Mondom Lajosba mar a legelejen szoltam.
Ettol fuggetlenul en meg voltam magammal elegedve, normalis allapotu motoron gyerekjatek.
Mar csak a cb-re kell kitalalni valamit. -
Predator2
addikt
Helló
Hol tudnék annak utánanézni, hogy mit szerelhetek a motoromra és mit nem? Nem akarom, hogy a rendőr szórakozzon velem.
Vettem egy puig túra plexit, fekete. Eső után, tudom... De érdekel, hogy maradhat e. Apám elültette a fülemben a bogarat.
>> Ha érdekel valami, vagy nem tudok valamit, akkor Kérdezek << >>McLaren Forever.<< >> Az első és legfontosabb a megbízhatóság, minden más csak sokadik tényező!<<
-
FeniX-
senior tag
Halihó, napok óta nézegetem, hátha találok motorhoz való "tucanó"-t, de csak 1 darabot találok, márkajelzés, típusjelzés nélkül (tucano thermoscud) és 50 ezerbe kerül.
Az összes többit robogóhoz gyártják.Ebay-en sincs semmi utánérzet ilyen témában.. hihetetlen.
-
norbert1998
nagyúr
válasz Shin Chen #122020 üzenetére
Most is lefoglal már a nézelődés, pedig bőven lenne más dologm
De hát az ember ilyen, álmodozik. Mielőtt motort vettem volna, folyton valami izmos verdát lesegettem. Na persze abban ugyanilyen hülye háklis voltam, mint a motorral. (rövid sztori: 18 évesen vettem egy 15 éves Bravo-t, 1.2 ideges. Jól feküdt, jó a váltó, az érzés, de gyenge, cserébe nem fogyasztott sokat. Azt cseréltem a mostanira 2 évvel később, 1.5 dízel Megane 2. Ez se egy erőgép, de legalább a turbó töltése elhiteti veled, hogy erős. Nem olyan "sportos", mint a Bravo, viszont sokkal kényelmesebb. Ehelyett keresgéltem valamit, ami megy is, és a gatyámat se zabálja le, valamint fő kikötés volt, hogy nem divat"ország" terméke, azaz német japán offos. ) Folyton a hahut bújtam heti legalább 2 alkalommal, már csak hobbiból is, Abarth, Alfa, combos Renault-k, bármi, amire turbót raktak és benzinnel megy. De közben meg sajnáltam volna a Megane-t elherdálni, mert a csúf külső állapot kiváló műszaki tartalmat rejt. Szerencsére a motoron kiélvezem a túrákat, sőt, sokkal többet voltam idén kirándulni, mint az elmúlt 4 évben, mióta van járművem, összesen.Az a baj, hogy a legtöbb ember ha megtudja, hogy nem veszem meg a motorját, el is hajt melegebb éghajlatra. Ráücsörögni nem sokan fognak engedni.
Terepezés alatt nagyjából ezt értem, egy rallisabb túrát, egy eldugott természeti látványosságot felkeresni akár utassal is, földúton, akár rosssz földúton is. A kisVara állítólag meg sem közelíti a nagy terepképességeit, és az egyszer biztos, hogy a nyomaték hiánya még rátesz egy lapáttal. Valószínű, hogyha 15 lóerőhöz 150-160 helyett 100-120 kiló párosulna, nem lenne ilyen gond. Egyedül még csakcsak megtartom, de a földiutaim egy része utassal adódik, fent említett okból kifolyólag, úgy már elég nehéz, de volt rá oélda, hogy sikerült épp lábtartónál megtartani a dőlését, utassal.2 hengeres túráaenduró A2-be csak az XL600V fér bele, nem? Kár, hogy az XTZ750 Super Tenerét nem árulták 48 lóval.
-
Somatom
veterán
válasz Topiccsendőr #122029 üzenetére
Ne foglalkozz vele, totál hülyeség! Hogy lehetne helyes az alsó ábrán látható testtartás úgy, hogy a segge mögött van a lába?
-
BloodyEddie
őstag
Meg lehet várni a tavaszt a 24e km-es nagyszervizzel? (SV650 2016)
Hamarosan eltenném a motort télire, és meg is hirdetném eladni, mert meglett az utódja. A szervizköltséget viszont inkább hagynám az árból lealkudni, már nem szívesen rohangálnék vele, ha úgyis el fogom adni.
Lehet bármi baja attól, ha most ősszel nem cserélek benne semmit és nem nyúl hozzá szerelő, csak szimplán kiveszem az akksit / letakarom a garázsban 100-as benzinnel a tankban?
-
Shin Chen
tag
válasz fattyu #122024 üzenetére
A Huskyd egy 2020-as ~150 kilós naked supermoto, teljesen új technika. Én sem kínoznám 100 alatt
Viszont a felsoroltak közül a többség 10+ , de millió alatt inkább 15+ éves motor lesz ki tudja milyen karbantartással.
A kis Ténérém pl hasonlóan plexis túraenduró, 11+éves, ~210kg. A mostani gumik(Michelin Sirac) is max 150-re vannak hitelesítve. Plusz lehet ideje lenne megnézetni a futóművemet és egy gumicsere se ártana"A tudomány az vagy hülyeség, vagy az elit trükkös módszere az egyszerű emberek átverésére."
-
fattyu
veterán
-
etnies
senior tag
válasz pakfong #122021 üzenetére
Itt előbb kezdődött és tovább tartott a lezárás tavasszal, mint odahaza.
Utána mindenféle korlátozások voltak, még egy nyomorult múzeumba sem mehettél úgy, hogy nem foglaltál előre jegyet egy héttel. Hol nyitva voltak a szálláshelyek, hol nem, hol nyitva voltak az éttermek, hol nem. Ráadásul kiszámíthatatlan az időjárás itt, képtelenek egy normális előrejelzést csinálni, rengetegszer előfordul, hogy nem jeleznek előre egy 6 órás szakadó esőt..., nem lehet előre tervezni semmit. Állandóan változtak a külföldre utazás szabályai is, most meg már belső határok is vannak, minden megyében másmilyen lezárások és korlátozások futnak, egyszerűen elmegy az ember kedve mindentől.
Tavasszal a mi osztályunk is covid ward volt, teendő akadt, nyáron hazarepültem 6 hétre, épp hogy visszaértem a lezárások előtt.Augusztusban még tudtunk kosarazni 5v5-ben, szeptemberben már csak 3v3 félpályán, tegnap meg semmi.
Kedden leadom a régi olajat a recycling centerben, szerinted kellet-e ma online időpontot foglalnom 13 órára? Fszm kivan már, de tényleg.
-
-
Shin Chen
tag
válasz norbert1998 #121990 üzenetére
Én tavaly ilyenkor dilemmáztam mi lesz a tuti, kb fél éven keresztül keresgéltem, a téli pihenő alatt tökéletes időtöltés lesz a nézelődés
Típusonként keress infót, melyiknek milyen a karakterisztikája, ill. ha adódik alkalom menj el nézz meg párat személyesen is, tapogasd meg, ülj fel rá(ha megengedik), hogy ne akkor derüljön ki hogy valami nem az igazi mikor már a sajátodként pörgeted a kmórát.Nem tudom mit értsz terepezés alatt, de az idei Bp-Makó Kalandrallyn az egyik srác egy ezres Varadero-val jött, és ha nem lett volna első nap az a fránya mélyhomok akkor simán végignyomja. Ha nem vagy szívbajos és megtartod a 200kilós motort akkor bármelyik jó lehet.
Egyhengeressel 110-120 felett ne gondolkozz hosszú távon. 20 perc alatt elmegy az életkedved. Sokan írták nem érdemes kipróbálni se, hát én f*szagyereknek éreztem magam és elmentem autópályán Debrecenből Pestre. Először és utoljára"A tudomány az vagy hülyeség, vagy az elit trükkös módszere az egyszerű emberek átverésére."
-
etnies
senior tag
Idei szezonom kuka, totál égés. Lecseréltem a februári olajat és szűrőt, nem volt fekete a kifolyó olaj. Ment bele megint a 10w40 7100, megnéztem a könyvben, 3100 km-t mentem február óta.
Az elmúlt 17 év legrosszabb éve.. Kurva covid. És holnaptól kosár sincs, beltéri edzéseket betiltották."önmagam hite vagyok magamban"
-
Somatom
veterán
válasz duni84 #122015 üzenetére
Ha frissen vizsgáztál elméletből, akkor pontosan tudod, hogy az a motor nem alkalmas a közúti közlekedésre, tehát nem szabadna vele elindulnod. Mégis megteszed. Miért? Mert jogsit szeretnél, ezért bevállalod, hogy kurva leszel és ezt az oktató is tudja. Innentől susmus a szitu. Akkor meg nem nyafogni kell, hanem megoldani.
-
duni84
aktív tag
válasz Somatom #122012 üzenetére
nem, ez azért van, mert egy rakat fillérb*szó iskola van a piacon és a "legolcsóbbra rárepülő" diákok eltartják őket. a PÁV vizsgás példád tökéletes, mert gondolom arra utalsz, hogy még te is átmentél, ami a kommentjeid alapján azt jelenti, hogy az sem ér semmit
ezzel le is zárnám, mert vagy nem érted vagy nem akarod érteni mi a probléma. mindkét esetben fölösleges a szájtépés. ha érted, akkor meg azért fölösleges#metszéspontok
-
Somatom
veterán
válasz Topiccsendőr #122013 üzenetére
Egy asztalnál beszélgetve ez nem kivitelezhető. Egyébként sem csinálok ilyet idegből. Szeretek játszani és ha vki kóstolgat, akkor néha belemegyek a játékba. Sztem nincs ezzel semmi baj. Amúgy általánosságban tök nyugodtan, leszarom-tablettával közlekedek.
-
Somatom
veterán
válasz duni84 #122011 üzenetére
"tanárbácsi bedob a vízbe és kiabál veled, miközben épp az életedért küzdesz"
Ez csak azért van, hogy kiderüljön, tudod-e majd kezelni a közúti közlekedés stresszes helyzeteit. Erről a PÁV jut eszembe. A beszélgetésen a pszichodoki egy tök mellékes dolgon elkezdett kötözködni. Első pillanatban nem értettem a szitut, aztán rájöttem, hogy nem a téma a lényeg, hanem az, hogy hogyan reagálok.[ Szerkesztve ]
-
duni84
aktív tag
válasz Somatom #121999 üzenetére
igen, de ez jogsi szerzés, nem annak a demonstrálása, hogy ki mennyire vérprofi. 2001-ben nekem is sikerült egy oktató motort (mz125) rendesen lezúzni, mert a fékbowden simán elszakadt. mai fejjel már simán ki tudtam volna védeni ugyanazt a szitut. mondjuk legalább kipróbáltam ideje korán milyen aszfalton kigurulni egy taknyolást, de elment a kedvem egy időre az utcai motorozástól. szóval szmájli nélkül és egy életre megmaradó sérüléssel állítom, hogy épp a tanuló alá kellene tenni a jó műszaki állapotú motorokat, mert majd ha lesz rutinja + valamennyire ismeri a határait + megszokta a close call helyzeteket, akkor nyugodtan harcolhat a lerúgott sv650-kés gs500-ak nyergében. ez az oktatásdi így kb ugyanaz a szitu, mintha ólommellényben tanítanának úszni a klasszik módszerrel: tanárbácsi bedob a vízbe és kiabál veled, miközben épp az életedért küzdesz.
#metszéspontok
-
etnies
senior tag
Ez nem csak Svájcban igaz, a gazdaság fejlettségét/gépesítettségét mutatja.
Bármelyik nyugati országban drágább az élőerő, ezért drágább a szolgáltatás is.Fogászatra haza járok, mert itt 5x annyiba kerül. Ha komolyan intézni való van még úgy is olcsóbb, hogy repjegy oda-vissza + 3 nap szálloda hozzáadódik a fogászati kezelés árához.
Motort is otthon "nagyszereltetem", minden 2. nyáron hazaviszem és beadom a kedvenc szerelőmnek egy hétre, azalatt minden átnéz, ellenőriz, beállít, megken és cserél ha kell. Általában 120.000-180.000 Forintot szoktam nála hagyni, de az még mindig bagó, itt nem állna meg 1500-2000 Fontnál olcsóbban ugyanaz.
Egyébként itt a motoros jogsi kb 1500 Font, ha sikeresek a vizsgák elsőre. Rendes oktatás van, egy oktató egyszerre maximum 2 embert oktat, forgalomban levezetik amit le kell és a motorok rendben vannak. A minimálbér 8.72, hogy legyen mihez viszonyítani.
-
Somatom
veterán
válasz Topiccsendőr #122007 üzenetére
Ebben az esetben talán azért nem értelmetlen, mert a végeredménynek azonos színvonalúnak kell lennie, ha a Magyar jogsival szabad közlekedni Németországban, Svájcban.
[ Szerkesztve ]
-
Xero
nagyúr
válasz Topiccsendőr #122007 üzenetére
Plusz pl svajcban minden ami szolgaltatas ennyibe kerul hiszen a munkaero dragabb. A fiezetesekhez viszonyitva pl kb ugyan ugy jon ki a dolog. Kint is 2-4 napi netto ber itthon is pl az en teruletemen. A gond az atlagos berekkel van.
Az oregnel annyi a szitu, hogy o is mondta eladta a motorjait, ahogy mar hallottam is, igy kb maradt a ket Hornet. A sarga szutyok, a fekete(amin a rutint csinaltam) viszont nagyon patika. Raadasul Akra dob van rajta. Ez ilyen szerencse kerdese. Legkozelebb rarabolok a feketere es onnantol az a nap leginkabb cruiesolas lesz.
-
Topiccsendőr
addikt
Ertelmetlen osszehasonlitani mas orszagok arszinvonalat egy masik orszag atlagkeresetenek szemszogebol.
Explosión de dos tiempos
-
Somatom
veterán
válasz pakfong #122004 üzenetére
Azért az nem igaz, hogy nem változott a világ. Az "én időmben" ugyanígy "bontószökevényekkel" oktattak, de nekünk fel sem tűnt, mert a saját sem volt különb. Nyugati, vagy japán motort legfeljebb fényképen láttunk, de azért csak megtanultunk motorozni. Sőt! Emlékszem, amikor először ültem jó vason. Nem hittem el, hogy lehet ilyen könnyedén is kanyarodni.
[ Szerkesztve ]
-
pakfong
tag
válasz Somatom #122003 üzenetére
Az A kategória 1500€ alaphangon, de inkább 2000€. Mondjuk tartományonként ez is változó.
De azért, mert otthon "olcsó" a jogsi, még nem bontószökevényekkel kéne oktatni.
Amelyik oktató nem képes kitermelni a szervizköltséget, az szerintem vmit nagyon rosszul csinál. De valójában szerintem inkább az van, hogy megvan a javításra a zsé, csak ba@unk rá, műszakin átment, akkor mi baj lehet...A fórumon ha nem reagálok a kérdésedre, írj pm-t. | Königssee: https://www.youtube.com/watch?v=vjuWUe6Rz6s
-
energy4ever
addikt
A Haojue markarol mit tudtok? Csak szamomra uj dolog?
Ezek Suzuki motorok, csak valamelyik regioban ilyen markanevvel jonnek ki, vagy mi? -
lumpy92
aktív tag
válasz Somatom #121999 üzenetére
Értem a mondanivalódat, de ez már csak a szarság megmagyarázása. Szerintem egy oktatáson résztvevő tanulóvezetőnek a jármű állapota szempontjából is példát kéne mutatni, nem pedig elfogadtatni vele, hogy "jóvanazúgy" és majd a saját motorodat is nyugodtan használd ilyen lepukkant, veszélyes műszaki állapotában, hiszen úgyis tudod kontrollálni a dolgokat.
Az elméleti oktatáson megtanulja és visszaadja, hogy mikek kell megfelelnie a motornak, mielőtt közúti közlekedésben részt vesz vele. Aztán levizsgázik kreszből és rá egy hétre már szembeköpjük azt, amit eddig számonkértünk rajta.
És igen, jó motorral könnyű motorozni (egy kezdőnek nem), rosszal pedig nem szabad (csak kényszerhelyzetben max. hazáig).
Persze ez csak az én véleményen."never send to know for whom the bells tolls; it tolls for thee"
Új hozzászólás Aktív témák
Rokon topikok:
• Robogó, kismotor
• Nagyrobogósok baráti topikja
• Elektromos autók - motorok
- Apple notebookok
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- A Meta húzása miatt egyre többen keresnek rá, hogyan lehet törölni a Facebookot
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Milyen notebookot vegyek?
- Elfelejtettem a film címét
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Vezetékes FÜLhallgatók
- További aktív témák...