Hirdetés

2024. június 24., hétfő

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:17:45

LOGOUT.hu

Motoros topik

Hirdetni a Hardveraprón lehet, nem a topikban!

Országos motoros rendezvények

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#149151) kriszti21 válasza A Zéé (#149148) üzenetére


kriszti21
csendes tag

Még esetleg Forma csizmákra nézz rá, hátha valamelyik okés árban/kinézetben.

Megértem de osztom dellfanboy véleményét, hogy a csizma nem feltétlenül divatozásra van.
Az olcsóbb megoldások nem a plusz "kiscipős" megoldást használják, ami a letisztultabb designhoz és jó védelem kombinációjához vezet. Persze neked kell eldönteni és együtt élni, hogy a kinézet-ár-védelem/funció kombinációban mi oké és mi nem. :)

(#149152) yodamastah válasza A Zéé (#149143) üzenetére


yodamastah
őstag

Serpentize, Mugen, Plus ezek szerintem kínai vackok nagy tételben rendelve egyedi feliratozással és design-al. Ha kattintgatsz eleget aliexperss/alibaba oldalakon, találsz olyan csizmákat amik ezekhez nagyon hasonlítanak, vagy ugyanilyen protektor elemeket használnak. Ilyet én biztos nem vennék. (Ruhát viszont igen, pl Mugen/Plus bőrruhák szerintem ár/teljesítményben jók)

Legjobb védelmet egy verseny csizma fog adni, és mivel általában a védelmet kívülre pakolják, hogy belül kényelmes legyen, az eredmény az általad krizitált csillagromboló kinézet.

Marad a belső cipős megoldás, ami amúgy kiváló, de olcsó az valszeg nem lesz.

Ha ennyire nem bírod a sportos megjelenést, és jó védelmet akarsz, akkor nyeld be a magas árat egy belső cipős csizmáért. (Daytona pl kiváló választás. Mondjuk engem kiráz a hideg ezektől, ahogy kinéznek :D)

(#149153) bacus válasza yodamastah (#149152) üzenetére


bacus
őstag

Plus racing egészen biztos, hogy pakisztáni, persze a design az hasonlíthat bármire is.. Nekem nagyon jó tapasztalatom van vele, nem kaptam magamra nadrágot, mert a hasamra nem akartam felhúzni, ha alatta hordtam 1 számmal kisebbet, akkor meg lógott..
A plusnál lemért, 6 hét múlva jött a nadrág. Elmérte az ülepét, nem lett jó. Az egyedi méret miatt visszaküldte, újabb hetek, de mikor megjött, az tökéletes lett. Ezért semmi felárat nem fizettem, szerintem a nadrágon nem sok haszna lehetett. Kabát szintén, felpróbáltam, nem tetszett, mondom rövid, ok, mennyivel legyen hosszabb, mondom ez a panel lehet világos a fekete helyett? lehet, ide lehet egy bacus felirat? lehet. Ok, mennyi a felár? 20e ft, össz ára kb 75e Ft-ra jött ki. Az egyetlen hátrány, hogy 6-7 hetet vársz a megrendeléstől.

Egyébként a Serpentize is Pakisztánba varrat. Ott próbálkoztam aláöltöző varratással, mert hogy annak is rövid a felső része. A 20e forintos (sztem már ez drága) aláöltöző 60e forint lett volna.., de ezt az árat is úgy kellett kiudvarolni belőlük, mert az első fél órában nem volt hajlandó kiszámolni, csak azt hajtogatta, hogy nem éri meg NEKEM gazdaságilag. Egy tökéletes hosszúságúért hajlandó lettem volna 30e felmenni, így igaza lett, tényleg nem érte meg. (vagy csak annyira nem akart vele foglalkozni, hogy mondott inkább egy brutál árat)

Csizmákat nem ismerem. Bocsi, nem olvastam el rendesen. :(

[ Szerkesztve ]

Kössünk egyezséget, megegyezős egyezséget... https://www.paypal.me/engiman/30

(#149154) F1DO válasza yodamastah (#149152) üzenetére


F1DO
senior tag

Megerősítem, hogy a Plus nem olyan szar, ár - érték arányban vállalható. A jobb darabjai (bizonyos gyártmányú) légzsák kompatibilisek, cserélhetőek a protektorok, nem vékonyabb az anyaguk mint bármelyik más gyártóé. A csízma ami szar, de az hihetetlenül. A kesztyűből is a legfelsőbb kategóriás az jó.

Én pl a Mugen termékeit tartom túlárazottnak (az 'olcsóbb' kategórián belül), nagyobb a reklámja mint a minősége.. Serpentize - nincs tapasztalat

Aki ameddig csak tudja 'nyújtóztassa ki a pénztárcáját' a ruházatot illetően, mert mégiscsak abban motorozol, az van rajtad közvetlenül, és az véd. HA a ruha szar a motorozás is szar. Igaz persze ez a motorra is, de ott szélesebb a 'mozgástér' ebben.

A motor a MÁSODLAGOS! Minden szempontból! Könnyebben találsz az igényeidhez közelítő motort mint alsó kategóriában megfelelő ruhát.

[ Szerkesztve ]

(#149155) F1DO válasza kriszti21 (#149146) üzenetére


F1DO
senior tag

Pont ilyen csízmám volt, ajánlom, baromi kényelmes (csízmához mérten). Régebbi típus már, úgy látszik nem véletlen van még gyártásban.. Az ára az szépen felszaladt.. :Y

[ Szerkesztve ]

(#149156) yodamastah válasza F1DO (#149154) üzenetére


yodamastah
őstag

Igen a Plus Predator egy jó kesztyű. Épp tegnap vettem meg a másodikat belőle :D Az első kibírt két zsúfolt szezont és 2 esést, ami már jó eredmény. Kenguru a tenyere, és jó a védelme. Két tenyér csúszó, dupla varrás, levarrt kisujj. Ár/teljesítményben szerintem oké (45e ft. jelenleg). Csúcs kesztyűkhöz képest a motor érzet az ami valamivel gyengébb, és tovább tart bejáratni, de cserébe sok nyüstölést kibír.

Van egy mugen egyrészes ruhám, amit csak kakucson használok. Azért vettem meg, mert teljesen perforált, olyan helyeken is ami pl A*-tól csak csúcsmodellen kapod meg. (racing absolute). Kis pályán meg nagyon kell a szellőzés. Látni a ruhán hol gagyibb mint a 2-3x drágább ruhák (pl a bélés sokkal gagyibb), de alapvetően egy jól megépített ruha szerintem. Egyet estem benne kb 70el, alig látszik a ruhán. Meglátjuk hogy bírja.

(#149157) F1DO válasza yodamastah (#149156) üzenetére


F1DO
senior tag

Amúgy a Budaörsi úti Plus boltos megcsinál neked szinte bármit azon a ruhán amit választasz nála, pl anno a perforációt firtattam mikor vettem a kabátot, mondta is hogy egyenként szöggel kilyukasztgatja nekem ha akarom (némi felárért) csak menjek vissza másnap.. (Ez komoly! ) :DDD Végül hagytam ahogy volt gyárilag, megfelelt.
Dícséretes a vevőkiszolgálás nála! :C

[ Szerkesztve ]

(#149158) Apophis válasza yodamastah (#149156) üzenetére


Apophis
őstag

Nekem például a Plus kesztyűk tökéletesek méretben, egyik más gyártó sem illeszkedik így (rövid ujjaim vannak de vastag a tenyerem). Minőségben is teljesen jók. De a nyári kabátjukat és cipűjüket is szerettem, csak azóta találtam jobbakat. A bőr cuccaik kb Mugen szint, ezek nekem nagyon kényelmetlenek.

...a lamb in a lion’s presence, no recourse beyond obeisance, no hope beyond prayer.

(#149159) Khaosz55 válasza A Zéé (#149143) üzenetére


Khaosz55
addikt

Nekem tcx cdizmám volt olyan kategóriába mint smit linkeltél. Egy szóval olyan volt mint egy sícipő. Nem hajlott, meleg volt, nem éreztem sem a váltókart sem a lábféket. Rühektem ...

Aztán vettem egy sidi rexet 4-5 éve. Könnyű, jól tart mindenhol, szellőzik, eszméletlen hajlékony a fel-le váltásnál. Viszont azt látom hogy rohadt drága lett sajnos...

(#149160) draco31


draco31
veterán

Hello!

Öcsémnek egy Derbi Senda 50-ese van. Szeretne rá telefontartót. Ezt a Baseus-t nézegetem, a márkát ismerem, szóval minőségtől nem tartok. De jó lehet-e ez, ha lemegy az aszfaltról?

ASUS S14 S410U /\/\ Xiaomi Redmi Note 12 pro 5G /\/\ Switch Lite /\/\ Amazfit T-Rex Pro /\/\ Blitzwolf BW-FYE15 /\/\

(#149161) Topiccsendőr válasza F1DO (#149157) üzenetére


Topiccsendőr
addikt

Egyebkent tud vki olyan varrodat, ahol tenyleg minosegi, normalis munkaval meretre igazitanak sok penzbe kerulo bőroverált?

Nem menekülsz a csendőrség elől.

(#149162) Pttypang


Pttypang
veterán

Megvolt a lanccsere a haz mogott a parkban, laza 2 ora volt, nagy resze a takaritgatassal ment, mert elotte nem jutottam el lemosni a gepet. Nem igazan lattam kopast a hatso lanckereken, az elson talan valamennyit. Mentem vele egy probakort, delutan allitok meg rajta es kesz is.



Elso kereken viszont gumit kellene cserelnem. Mostanaban kb milyen hataridokkel dolgoznak bp-n?

Everybody lies.

(#149163) macilaci78 válasza Apophis (#149158) üzenetére


macilaci78
nagyúr

Nekem ez a Plus kesztyűm van, bevált nyári kesztyű. Szerintem 3-4 éves már, az ujjak közti szövet kezdi elengedni a gumiszálakat, illetve most, hogy melegebb az idő, fog.
Párszor már volt kimosva is.
A tépőzáras összehúzót egyszerűen levágtam róla, nem kell. A gumis mandzsetta is jól tart, a rövid mandzsetta miatt a kabát ujjánál úgyis huzatos, de amikor a kezem már nem fázik benne, a csuklómnak is oké. Amúgy meg ott a téli hosszú mandzsettával, ami elég jól tömít a kabát ujjánál is.

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól! Eladó garzonlakás! Budapest III. ker. Tímár utca, 29 m2, galériás. https://ingatlan.com/34130552

(#149164) tboy93 válasza draco31 (#149160) üzenetére


tboy93
nagyúr

Én sok szart kipróbáltam, végül ez vált be -> motochargebar (töltő nélküli elég). Fém. Ebbe ha rögzítve van, akkor kitépni sem lehet. Szerintem az olcsó tartók csak pénzkidobásra jók.

[ Szerkesztve ]

(#149165) Pttypang válasza tboy93 (#149164) üzenetére


Pttypang
veterán

Nem latom, ez miben jobb, mint az olcsobbak. Egy femdarab, negy gumidarabbal, kb ugyanez van a bubikra is felcsavarva, 20k nevetseges erte :D

Everybody lies.

(#149166) macilaci78 válasza draco31 (#149160) üzenetére


macilaci78
nagyúr

Kérdés, hogy telefont tesz-e bele? ;]
Én egy Quadlock tartót tettem a tükörszárra és arra egy Decathlonos tartót. SH300 robogó, M0-n is bírta, meg a döcögős Mogyoródi úton kifelé. Persze nem tudom, meddig tart, de a csereérett telefonhoz nem akartam ellőni az öntapadós univerzális talpat.

A másik ajánlott márka a Motochargebar, szintén rezgéscsillapítóval. Sajnos a rezgés kinyírhatja a telefon kameráját. Persze ez egyelőre csak a drága flagship egy részét érinti, de ahogy minden újdonság, ez is leszivárog majd a konzumer szegmensbe.

Pttypang: itt vannak közel hozzám, 2-3 hete elgurultam szemrevételezni. Meggyőző cucc, mint a Kraz. Ami nem szimpatikus, hogy akkor is robosztus, ha nincs benne telefon.
Amúgy okés, hogy egy robosztus tokkal is belefér a telefon és a tartó akkor sem engedi a telefont, ha a telefonnál fogva lóbálod az egész motort.
Ezt néztem ki, tetszik, hogy moduláris. Egyszerűen kiszolgál több motort és telefont is.
Az 50-es robogót az ebay-es tartóval árulom. Az is ellátja a funkcióját, miután a tükörszár-csavar alá való részt kicseréltem laposvasra. :D

[ Szerkesztve ]

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól! Eladó garzonlakás! Budapest III. ker. Tímár utca, 29 m2, galériás. https://ingatlan.com/34130552

(#149167) tboy93 válasza Pttypang (#149165) üzenetére


tboy93
nagyúr

Abban jobb hogy stabil és nem lötyög mint a k.rvaélet. Nem lazul ki, stb. Nekem ilyen van, igaz még covid elött vettem 12-ért :))CNC-zd ki magadnak, úgy biztos olcsóbb ;)

[ Szerkesztve ]

(#149168) vlevi válasza macilaci78 (#149166) üzenetére


vlevi
nagyúr

Van már quadlocból kínai is, természetesen töredék áron.
Nekem van mindkettő. Érezhetően más az anyaga. A gyári Quadlock sokkal tömörebb műanyagnak érződik, az alis verziója olyan sima ABS. Tartósságban a fene tudja.
Ha a gyári ezt kibírja, az motoron talán elég. :K [link]

(#149169) F1DO válasza Topiccsendőr (#149161) üzenetére


F1DO
senior tag

Én külön felkerestem telefonon a privát kis magánvállalkozó varrodákat, varrónő-szabászokat elmondva miről lenne szó, sokan nem vállalták mert nincs gépük hozzá (motoros bőrruházathoz) majd az egyik kis magánzó szabó megcsinálta. Aprópénzért - pár ezer forintért. Bele kellett toldani a combtőtől combközépig belül kétoldalt a nadrágba - jó lett. Kvázi addig kell hivogatni míg rá nem akadsz, azonban valami kompromisszumra kell ilyen kis 'cégeknél' számítani, pl nem lesz színazonos a toldás esetén, vagy ha olyan akkor bőr helyett valami más rugalmas anyaggal pótol. Ugye toldásnál általában pár centis sávról, csíkokról van szó maximum, ha efölött kell akkor már egészében másik méretről van szó és az egész ruhát nem lehet, nem éri meg méretekkel bővíteni. Esetleg nagyobb méretet kell venni és abból visszaszabni. Ha mondjuk ne adj ég olyan a helyzet hogy tényleg nincs pénzmag de a szar olcsó új ruhánál kapsz egy bőrt használtan akkor nem árt előre keresni szabászt és tájékozódni, különben csak a nem egész jó - kényelmetlen helyzet állhat elő. Használtan még nehezebb igazán passzoló ruhát találni (egyébként nem agyonhasznált ruhát amin még a bőr átítatása megvan egész jól lehet sima langyos - enyhébben szappanos vízzel takarítani, ózonozással szagtalanítani majd enyhén átkenni erre való viasszal stb. - szintén saját ruhás tapasztalat. Fontos hogy a bőrruhák száraz helységben legyenek tartva, ne aszalódjanak nyirkos, szellőzetlen közegben, garázs mélyén stb. használat után amint lehet szárítás, szellőztetés. aztán ha mégis csak ilyen tárolásra van lehetőség - letakarítani, kezelni minden alkalommal és zacskózva elrakni, tárolni. Mint minden más a ruha is meghálálja a gondos tartást és egy jó ruha mindenestül (csízma, kesztyű, bukó, protektor tuning, stb. egy kisebb motor ára)
tipp: bukószellőztetőt lehet csinálni ha ráteszed egy 12 centis PC szellőztető ventillátorra és elöl nyitott plexi, alul perforáción áthúz rajta a levegő (copyright by Chrobák Jani, nála láttam)

[ Szerkesztve ]

(#149170) bacus válasza Topiccsendőr (#149161) üzenetére


bacus
őstag

Cölöp művek

Kössünk egyezséget, megegyezős egyezséget... https://www.paypal.me/engiman/30

(#149171) F1DO válasza bacus (#149170) üzenetére


F1DO
senior tag

(kérdezd meg az áraikat és a vállalási határidőket) - bár én pampogtam hogy ruhán ne spóróljatok.. :D de valahol az arányos középút ugye..

[ Szerkesztve ]

(#149172) Döglött Róka válasza draco31 (#149160) üzenetére


Döglött Róka
veterán

Én Alis quadlock másolatot használok gyári quadlock tokkal. És szoktam menni szántóföldek mellett meg szar úton. A telefon kamerája még mindig rendben és leesni se nagyon akar (Samsung S22)

[ Szerkesztve ]

Ikea Tafjord, Kínai indukciós töltő, Victorinox Traveler, 10 Tojás M (3 már hiányzik),Rádiós ébresztőóra piros kijelzővel, Varta akkutöltő

(#149173) bacus válasza F1DO (#149171) üzenetére


bacus
őstag

Nincs tapasztalatom velük, csak több embertől hallottam, hogy oda vitte és jó lett. Ja valami videó is volt róluk, amin én meglepődtem, hogy azt mondta ott a szabó, hogy mindenki nagyobb ruhát vesz, hogy majd abból csináltasson kisebbet, de ez állítólag a nehezebb feladat, kisebb méretet kell venni, mert azt olcsóbb/könnyebb átalakítani.

Nekem nem kell bőr ruha, amíg nem kerülök 90 kg alá (és erre nem sok esélyem van még egy ideig - sőt lehet csak a kremában ég majd le rólam ennyi zsír :D )

Kössünk egyezséget, megegyezős egyezséget... https://www.paypal.me/engiman/30

(#149174) Apophis válasza tboy93 (#149167) üzenetére


Apophis
őstag

Három éve van még a korábbi verzióm, rezgéscsillapított, soha gond nem volt vele, betonerősen tartja a telefont. Voltak korábban Alis cuccok, mind lötyögő szar, a közértbe le lehet vele ugrani szint. Amugy Quadlockot vennék, csak nincs dedikált tokuk a mobilomra.

...a lamb in a lion’s presence, no recourse beyond obeisance, no hope beyond prayer.

(#149175) bacus válasza Apophis (#149174) üzenetére


bacus
őstag

ráadásnak a sima tokok nem jók, hacsak nem akarod állandóan kivenni a telefont a tokból.. (kivésni, mert nagyon rajta van). Az új mag tokok alja viszont lapos, nem billeg, én azt vettem és tényleg jó..

Nekem nagyobb bajom, hogy a motorokon nem igazán van "jó" hely a telefonoknak, a műszerfal felett nekem a gyári navi van, a kormányon meg végül fent van, de hogy jó helyen van e, hát nem igen.

Kössünk egyezséget, megegyezős egyezséget... https://www.paypal.me/engiman/30

(#149176) Apophis válasza bacus (#149175) üzenetére


Apophis
őstag

A mag verziót szerintem csak kocsiba való, motorra az kevés.

...a lamb in a lion’s presence, no recourse beyond obeisance, no hope beyond prayer.

(#149177) bardi válasza Apophis (#149176) üzenetére


bardi
aktív tag

Az csak maga a tok, attól még a rögzítés lehet bármilyen. Nekem is a tok az mag verzió, nincs is más a telefonomhoz. Legalább megáll a kocsi oldalán is, meg a motor tankról se csúszik le.

'92 Honda VFR 750

(#149178) draco31


draco31
veterán

Köszönöm a válaszokat, eldönti melyik megfelelőbb neki. :R

ASUS S14 S410U /\/\ Xiaomi Redmi Note 12 pro 5G /\/\ Switch Lite /\/\ Amazfit T-Rex Pro /\/\ Blitzwolf BW-FYE15 /\/\

(#149179) A Zéé válasza yodamastah (#149152) üzenetére


A Zéé
addikt

Lehet csinálni a csillagrombolót viszonylag ízlésesen és eléggé giccsesen is. Na ez utóbbit nem szeretném, és nekem a Mugen meg Serpentize csizmák már giccsesek, valahogy ez az erőltetett "nagyon sportos, nagyon hájtek vagyok, látod!?" vonal. De jah, megtaláltam őket valami 3. márka termékeként is, szóval ezek ilyen egy kaptafára gyártottak.
A szerintem viszonylag ízléses kategória a TCX RT-Race az Alpinestars SMX-6, vagy az itt ajánlott Dainese Nexus 2 is. Az általam talált Vanucci RV6-pro meg a TCX S-tr1 azok a "ha jó, akkor megbarátkozok vele" kategória.

Amúgy ha már Serpentize: hétfőn 11kor rendes tömeg volt a zalaegerszegi boltban. Vitték a kabátot, a sisakot, próbáltuk a cuccokat folyamatosan... Egészen meglepett. Az S1 bőrdzsekit is próbáltam, az egészen szimpatikus volt, bár hozzá teszem, hogy próbáltam bőrkabát ól mostanában mást.

[ Szerkesztve ]

Just a simple Lineman...

(#149180) Pttypang válasza tboy93 (#149167) üzenetére


Pttypang
veterán

Majd felrakom a plexi moge, nekem ugyis tobb idom van, biztos elfer ott egy teljes ikeas telefontarto hadsereg ;]

Everybody lies.

(#149181) Khaosz55


Khaosz55
addikt

Sziasztok, Korzika túra előtt vagyunk. Első keréken 1.5mm van kopás jelzőig a teljes borda mélység 2.5mm. A túra hossza kb 3000km lesz.
Motor Mt09 SP Gen2 a gumi meg Continental Road attack 3, holnap érkezik a Road Attack 4-es szett tehát még le tudnám cserélni.
A hátsó olyan 10-12 ezret szokott elmenni az első meg a dupláját.
Szerintetek lecseréljem ?

[ Szerkesztve ]

(#149182) Topiccsendőr válasza bacus (#149170) üzenetére


Topiccsendőr
addikt

Voltam naluk nagyon regen, akkor befestettek a borruhamat egy mas arnyalatu de kb-ra olyan szinu festekkel, ahol serult. ami engem akkor tulkepp egyaltalan nem zavart, a lenyeg, hogy legyen a borruham seggen bőr még, de most egy normalis, arban is szemmel lathato borruhat akarok meretre szabatni, ugy, hogy olyan hatasa legyen, h amikor felveszem, akkor ne lassam, h ez meg lett izélgetve varrogeppel, szoval nekem ne legyen mindenfele sufni megoldas/ - igy sikerult kézszéttáras.
Nem tudom, hogy ők tudnak-e ilyet.

[ Szerkesztve ]

Nem menekülsz a csendőrség elől.

(#149183) dellfanboy válasza Khaosz55 (#149181) üzenetére


dellfanboy
őstag

sztem ne. hagyd így és majd túra közbe live-oz fb-n ha esetleg elkopna.

sokkal izgibb.

kiegészítésképp lehet kurvaanyázni is amikor nem találsz magyarul beszélő szerelőt a szigeten.

eladó dolgok:mondd az árát és vidd http://hardverapro.hu/tag/dellfanboy#aprohirdetesei

(#149184) dellfanboy válasza Topiccsendőr (#149182) üzenetére


dellfanboy
őstag

dainese gyárt méretre. nemtom mit veszel de én inkább gyártatnék méretre, minthogy meglévőt szabjanak át, az nekem sose jött be

eladó dolgok:mondd az árát és vidd http://hardverapro.hu/tag/dellfanboy#aprohirdetesei

(#149185) Rison77


Rison77
senior tag

Sziasztok,

Valaki esetleg az ilyen "fékkábel rögzítő bilincsnek" tudja a szakkifejezését? Sajnos sehogy se hozok rá találatot, oem parts-on egyáltalán nem is szerepel az alkatrész. :U

(#149186) Khaosz55 válasza dellfanboy (#149183) üzenetére


Khaosz55
addikt

Angolul vagy Németül csak tud ott valaki. Jóvan akkor lecserélem..

(#149187) yodamastah válasza Khaosz55 (#149181) üzenetére


yodamastah
őstag

Erre Annyit tudok mondani, hogy egy Mt09 SP-re nem való olyan gumi ami elmegy 20ezer km-t :D :D :D

(#149188) dellfanboy válasza Khaosz55 (#149186) üzenetére


dellfanboy
őstag

voltál már franciába? mert lehet tudnak beszélni angolul,németül, csak épp nem akarnak...

eladó dolgok:mondd az árát és vidd http://hardverapro.hu/tag/dellfanboy#aprohirdetesei

(#149189) Khaosz55 válasza yodamastah (#149187) üzenetére


Khaosz55
addikt

Ki mondta hogy elmegy, hátsó 10-12k megy el első jó esetben a dupláját. A hátsó profilmélysége közel 8mm gondolom ezért is megy el sokat. Más gumiknak jó ha 6mm.
Majd azért néz utána ennek a guminak... ;)
Ez még a CRA3 tesztje Duke 1290-en ami lényegesen erősebb a MT09-nél és nyomaték is nagyobb, [link]
CRA4-ről nem találtam releváns tesztet. Nyilván nem dobok fel olyan gumit ami 4000km-t megy el mert minden túrán cserélhetem.
Annyi hogy CRA3 és 4-et használok már kb 6 éve. Mindenhol tökéletesen teljesített a ujjad bele ragad a gumiba, volt hogy Dolomitokba elkapott a jeges eső, nem volt para.

(#149190) Khaosz55 válasza dellfanboy (#149188) üzenetére


Khaosz55
addikt

Franciában még nemvoltam, ez lesz az első, rendszerint Olaszba járunk 2-3X évente meg Ausztria hétvégenként, és Horvátországba szezonzárásra.
Mindegy is lecseréltetem.

[ Szerkesztve ]

(#149191) bacus válasza Khaosz55 (#149181) üzenetére


bacus
őstag

Szerintem se kell csere, az mt09 elég erős, hogy még harmadikba is felemeld az első kereket..., spórolj a gumival, egykerekezz! :D
Ilyen kopásnál sztem már az is játszik, hogy már nem jó vele kanyarodni, márpedig korzikán nem igen lesz más, csak kanyar.

Egyébként oda már érdemes utánfutón, teherautón, stb levinni a motorokat, hogy ne fogyjon a gumi feleslegesen. Én idén vettem egy szétszedhető utánfutót, ami azért is jó, mert nem kell az utcán tárolnom, illetve ha levontattam a motort, ott sem kell külön tárolni, stb, szétszedem, be a csomagtartóba és akkor csak egy autó áll a parkolóban...

"volt hogy Dolomitokba elkapott a jeges eső, nem volt para"
Azért ezt sok gumi tudja.. Én a 4.szett pirelli scorpion trail 2-t fogom feltenni, pont ugyan ezt érzem, mint te. Ez bevált, nem is nézek más gumit, pedig lehet mind tudná ezt.

"Franciában még nemvoltam"
Én vmikor 1992-ben jártam arra utoljára, kempingben laktunk, bejelentkezéskor tökéletes angol és német, ifjusági kedvezmény, meg eu turista kedvezmény, meg ki tudja mi be lett igérve, fizetéskor, ugyanaz a fickó CSAK franciául, a saját kézírását mutogattuk, ahol leírta, hogy mennyit fizetünk, de nem, csak ragaszkodott a lista árhoz...

[ Szerkesztve ]

Kössünk egyezséget, megegyezős egyezséget... https://www.paypal.me/engiman/30

(#149192) Khaosz55 válasza bacus (#149191) üzenetére


Khaosz55
addikt

Szerintem is, egy turista-üdülőszigeten, kizárt hogy nem tudnak minimum angolul. Bárhol voltam túrázni mindenhol beszéltek vagy német vagy angol nyelvet...
Nyilván más gumi is tudja hideg körülmények között a jó tapadást (kivéve BT023) , minden esetre a CRA4 felsőpolcos Hyper-touring gumi lazán rakható 200 lovas gépre is.... [link]
Igen én is így vagyok vele ez a gumi beváll, nem keresek mást.

"Egyébként oda már érdemes utánfutón, teherautón, stb levinni a motorokat, hogy ne fogyjon a gumi feleslegesen."
Amíg élvezem elmegyünk motorral, meg amúgy is többen is megyünk. Dolomitok is csak 550 Km és Graz felé végig élvezetes még a autópályás szakasz is. Leghosszabb egy nap Firenze-Győr volt 880km, párommal külön motoron neki MT07 van.

[ Szerkesztve ]

(#149193) Topiccsendőr válasza dellfanboy (#149184) üzenetére


Topiccsendőr
addikt

Mar megvettem, szoval ezt a verziot kell vegigjarni.

Nem menekülsz a csendőrség elől.

(#149194) yodamastah válasza Khaosz55 (#149189) üzenetére


yodamastah
őstag

Nyugalom csak vicceltem. Az első ha elmegy 20ezret, akkor az az 1.5mm a kopásjeézőig simán van 6-8e km még abban az elsőben. De te ismered jobban hogy mit bír, te használod 6 éve és sok-sok ezer km óta :)

(#149195) fattyu


fattyu
veterán

na ki a legpechesebb

négy motor

két lejárt műszaki. egy mindjárt lejár,

3 döglött akku

a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek

(#149196) User_2 válasza fattyu (#149195) üzenetére


User_2
tag

nálam minden akksi mindig töltőn van,
egy db lidlis töltőn, párhuzamosan.

nem minden ECU és kiegészítő ECU kedveli a csepptöltést, ezért tanácsos legalább az egyik sarut lekötni. de jobb inkább kivenni.

[ Szerkesztve ]

(#149197) vlevi válasza Khaosz55 (#149189) üzenetére


vlevi
nagyúr

Nekem a Tracer900-on volt Road 5.
Érdekes volt, hogy a 18ekm alatt az első elfogyott kopás jelzoig, a hatsoban meg volt egy kicsi, szerintem valamennyit meg elment volna, de inkább egyben cseréltem a kettőt.

(#149198) Khaosz55 válasza vlevi (#149197) üzenetére


Khaosz55
addikt

Nálam úgy vettem észre, hogy 1.5 db hátsó fogy el egy elsőhöz. Szóval 20-at nem megy el az első, persze ez attól is függ mennyire huligánban megy az ember és milyen agresszíven használja az első féket. Illetve hol használja, Horvátok 8-as ut teljesen más mint egy Dolomit. Ha pl egy túra nap megyünk 150-200km-t dolomitokban kizárólag a hágókon akkor a több száz kanyartól olyan szinten elfárad az ember, hogy nem akarsz a limiten menni mert egy hiba és game over. Ezt 4-5 napon keresztük teljesen lefáraszt, és nem kell ehhez erős motor sem, egy könnyebb motort sokkal jobb egész nap jobbra-ballra dobálni és tempósan lehet menni. Egyszer haver GSX-R-el jött, nem tudta a tempót tartani, nem oda való, hiába sokkal több lóerő, 100-120-ra is ritkán lehet felgyorsítani mert jön a következő nagy kanyar...

(#149199) Topiccsendőr válasza Khaosz55 (#149198) üzenetére


Topiccsendőr
addikt

Hogy a gsxr nem oda valo???

Nem menekülsz a csendőrség elől.

(#149200) Topiccsendőr válasza fattyu (#149195) üzenetére


Topiccsendőr
addikt

Ez nem pech :D
Kellene egy garázsmester app. Kerestem, de nincs :D
Nekem is nehez fejben tartani melyiken mikor volt fekfolyadek cserelve, meg mit kell csinalni mikor min.

Nem menekülsz a csendőrség elől.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.