Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
vp1
csendes tag
válasz Khelben #132732 üzenetére
Khelben: "Így is kiesnek a munkaállomások, csak most az ár miatt. Marad a Dell 7567. Vagy nyitni kell a használt gépek felé."
Rendben, nem lesz munkaállomás. De az üzleti kategória sem fér bele? A Dell 7567-ről te is többször írtad, hogy játékra való, és a gyártónál is gaming.[ Szerkesztve ]
-
barnabas22
tag
válasz Casseius #132745 üzenetére
Kérdés neked mi az erős? A mobil 1070? Nem sok erősebb kártya van laptopokban ennél
Nekem eddig mindent ultrán vitt Bár még most fogom kipróbálni az legújabb játékkokkal.
Nemsokára a Ghost Recon-Wildlands-al.. ahogy nézegettem ultrán, full hd-ban 30fps környékén tudja[ Szerkesztve ]
-
haypro
senior tag
válasz szatomi30 #132753 üzenetére
Bár össze sem lehet hasonlítani az üzleti/workstation gépekkel, amiket linkeltem, a sima műanyag konzumer gépek között korrektnek számít. (a 3 év garancia ritka)
Ettől függetlenül ennyiért mindenképpen használtat érdemes venni.,,I look at the world, and i notice it's turning, while my guitar gently weeps"
-
Casseius
tag
válasz barnabas22 #132752 üzenetére
Köszönöm a választ!
Mármint ha ennyit rááldozok ahhoz képest érzem gyengének, ritkán veszek laptopot de akkor aránylag olyat szeretnék ami 5 évig vígan elvan a komolyabb játékok terén is
Akkor ezek szerint 350k környékén ne is nagyon nézegessek mást?Don't Worry, Be Happy
-
lm83
őstag
Sziasztok
Nálam csak egy két szempont van
Max 100 ezer
13" lenne (mert nőnek lesz)
Film nézés, Office amire használva lenne.
Nagyjából ezek lennének
Köszönöm a segítséget -
Brandynew
őstag
Sziasztok,
Már egy ideje nem követem a piacot, kérlek, segítsetek egy ismerősömnek. Kritériumok:
~ 15"
- IPS, vagy jó képet adó TN
- max. 230 ezer Ft (belföldi áruházból)
- újSokat nem lesz hordozva, videó- és hangvágás, játék, filmezés lesz rajta elsődlegesen.
Amit nem írtam le a szempontok közé (pl. ODD), az lényegtelen a szempontjából, hogy van vagy nincs.
Mi a legjobb választás ezekkel a paraméterekkel?
Köszönöm.
[ Szerkesztve ]
-
Dolphine
addikt
válasz Khelben #132736 üzenetére
Köszönöm a választ!
Az összefoglalóban megemlített DELL-ek is lehetnek alternatívák, hogyha a HP valamiért nem szimpatikus? Ha jól látom ott már van 7. generációs Intel proci is.
Ebben a kategóriában az ASUS teljesen felejtős?
Előre is köszönöm a válaszokat!Nem egyenlőre, hanem egyelőre! Nem ez miatt, hanem emiatt, vagy ez által!
-
Fizzlebang
újonc
válasz Fizzlebang #132719 üzenetére
Erre valaki válasz?
-
dugo_
veterán
válasz Fizzlebang #132764 üzenetére
Asus N551JW
-
Devod
csendes tag
Sziasztok!
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás? A nyár folyamán.
(2) A gépre szánt összeg max 100k, de szerintem simán kijön sokkal olcsóbban is.
(3) Felhasználás? Egyetemre kellene , programozás , tanulás, stb..
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel? Soha.
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS? Rátok bízom.
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is? Kb. egész hétköznap.Persze.
(7) Operációs rendszer? Windows 7 / 10
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e? Teljesen mindegy, csak elég legyen számomra.
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? Mindegy.
Összegezve:Egy olyan laptopot keresek, ami olcsó(kb 50k) és megfelelő arra,hogy programozzak , tanuljak rajta. -
Khelben
nagyúr
válasz Gzu73 #132766 üzenetére
Nagyobb előnyt ad az erősebb vga, mint az erősebb cpu, így az i3+950m párost választanám.
(#132767) Devod: legolcsóbban HP 8540p, de én ilyen öreg gépet már nem vennék. Jobban járnál egy 8570p-vel. Programozáshoz a szabvány 1366x768-nál mindenképp nagyobb felbontásra lesz szükséged.
[ Szerkesztve ]
-
demike93
tag
Sziasztok!
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
~1 hét(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
~190K(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén)
Irodai munka, Sims 4(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
Sims 4 fusson rajta szépen, más kritérium nincs(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
15,6" alatt(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
Napi szinten lenne hordozva, használva is lenne közben(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)
Nem szempont(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
256 GB SSD, ha van benne HDD az plusz, de nem létfontosságú, lehetőleg 8 GB RAM, optikai meghajtó szintén nem szempont(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…)
-(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
Csak újElőre is köszi a javaslatokat!
So Long, and Thanks for All the Fish
-
borand
aktív tag
https://www.aqua.hu/mobile/asus-g551vw-fw106d-laptop-fekete-407524.html
Aquaban van egész jó áron g551-es asus -
csudri
őstag
Heteken belül.
(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
Bruttó 200k a keret.
(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén)
Irodai programok. Office, böngésző, ennyi.
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
-
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
15,6 col, ha lehet, akkor matt. Van még TN?
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
Nem lesz hordozva, fixen irodában lesz használva.
(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)
Win10, de nem muszáj hogy legyen a gépen, megvesszük külön.
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
Tárhely mérete tökmindegy, SSD-ről nem álmodunk ennyiért, 8 giga ram jó lenne, optikai felesleges.
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…)
-
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
Elsősorban új, ha lehet 3 év garival, de min. 2 év.Kinézett típus nincs, én ennyiért csak Asus X-eket láttam, de az tudom, hogy nem ajánlott, esetleg Dell, de nyilván ennyiért ott sincs csoda. Szóval, mit javasoltok? Előre is köszönöm a segítséget!
-
veterán
Sziasztok! Notebook vásárláson gondolkozom. Körülbelül 100 E-t szánok rá és lehet használt is. Átlag hétköznapi felhasználásra lenne, netezét kis word vagy ilyesmi esetleg. Felbontás sem lényeges a full HD, viszont IPS panel jobb lenne, mint a TN. Mit tudnátok ajánlani?
The greatest trick the devil ever pulled off was convincing the world he didn't exist.
-
Devod
csendes tag
Csáó!
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás? A nyár folyamán
(2) A gépre szánt összeg forintban? Kb. 300k
(3) Felhasználás? Programozás, tanulás, gamelés,igazából úgy mindenre ezt használnám.
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel? Skyrim ,Fallout 4 az egyik kedvenceim, de új játékokat is kipróbálnék, minimum medium grafikán.A régebbi játékokkal gondolom nem lenne gond.
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS? Lehetőleg matt, de annyira nem számít.Rátok bízom.
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is? Mindennap kb., használnám.
(7) Operációs rendszer? Win10
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?Min. 500GB, 8 vagy 16 GB RAM, SSD nem muszáj, optikai meghajtó jól jön.
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? Meghallgatok bármilyen ajánlatot.
Tehát én egy olyan laptopot szeretnék, amit igazából mindennap tudnék használni mindenre, legyen az munka vagy játék. -
Khelben
nagyúr
válasz Devod #132784 üzenetére
egy olyan laptopot szeretnék, amit igazából mindennap tudnék használni mindenre, legyen az munka vagy játék.
Többször kifejtettük már, hogy ilyen gép nem létezik. Ahogy nem létezik olyan autó sem, ami sportkocsi, de szükség esetén elvisz két köbméter sódert. A munka és a játék két egymásnak teljesen ellentmondó felhasználás egy laptopnál. Játékra erős vga kell, jó kijelző és megfelelő hűtés. Munkára jó billentyűzet, strapabíró felületek, bővíthetőség, erős akku, gyors garanciális szerviz. Olyan gép, amiben ezek mind megvannak, nem létezik. Az öszvérmegoldásnak tekinthető munkaállomások pedig 6-700k-nál kezdődnek.
Van nálunk egy srác, aki egy G-s Asuson dolgozik, minden nap kétszer a pokolba kívánja, mert nehéz, kényelmetlen, akkuidő nevetségesen kevés. Az én Dell E5570-em meg tökéletesen jó programozni és mindenféle munkára akár 4-5 órán keresztül is akkuról, cserébe játszani nem lehet rajta.Szóval ha kell egy játékgép, amin néha írsz egy kisebb programot, akkor Dell 7567. Ha napi 8 órában programozol, akkor pedig le kell mondani a játékról és HP Probook 450-et vagy Dell E5570-et keresni, bár utóbbi már lehet, hogy nem fér bele a 300k-ba megfelelő hardverrel.
-
Bavid
senior tag
Sziasztok, Asus UX330UA vagy UX430UA gépet szeretnék vásárolni magamnak i5-ös processzorral (!), azonban nem találtam neten normális helyről, magyar billentyűzettel, NEM arany vagy rózsaarany színben egyik gépből sem. Valakinek tippje, hogy honnan lehetne beszerezni?
-
Brandynew
őstag
Sziasztok,
Kérlek, segítsetek egy ismerősömnek, én mostanában nem követem a piacot.
(1) Legkésőbb 2017. 09. 01.
(2) max. 230 ezer Ft
(3) Renderelés, videó- és audióvágás, játék, Office-szoftverek.
(4) Ha fut rajta, akkor az újabb FPS-ek is, legalább min. részletességgel, FHD felbontásban, de ha nem fér bele, akkor nyilván nem lesz játék.
(5) 15", FHD, matt, IPS vagy jó minőségű TN
(6) Havi 1 alkalommal lesz hordozva, utazás közben ritkán lesz használva.
(7) Nem szükséges oprendszer.
(8) ODD nem fontos, tárhely min. 250 GB, SSD előny, de nem feltétel.
(9) -
(10) Csak új gép, Magyarországon is érvényesíthető garanciával (garanciaidő nem számít).Köszönöm.
[ Szerkesztve ]
-
tiempo
tag
Sziasztok!
Egyik barátom szeretne laptopot venni, ebben kérném a segítségeteket. A paraméterek az alábbiak.(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
2017.08-09.
(2) A gépre szánt összeg forintban?
150-200k
(3) Felhasználás?
Általános használat, némi játékkal kiegészítve.
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
Erről nincs pontos infóm, de játszana rajta.
Annyi infóm van, hogy leginkább beltérben, otthon lenne használva, külön kérés nem volt erre vonatkozóan.
Otthon hálózatról és akksiról lenne használva.
Windows 10 lenne rajta.
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
Ha ennyiért van olyan, amiben van ssd is az jó, min 8gb ram, igen kell bele optikai meghajtó.
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…)
-
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
Csak új gép.Válaszokat előre is köszi!
-
Dhampir
félisten
válasz Khelben #132783 üzenetére
+1
Kicsit azért javít a hangzáson, teltebbek lesznek tőle a hangok, nagyon mély dobbanásokat nem képesek visszaadni.
Más notebookok hangzásához:
Pár üzleti notebook tompa zajkeltőjéhez képest léteznek olyan okostelefonok, amik sokkal szebben szólnak, hiába aprócskák a hangszórók.
Meg lehetne oldani a hangminőség javítását, de irodába jó lesz a' úgy is + szemrontóan villogó, kékes színvilágú HD-felbontású kijelzővel együtt kapjuk az áldást többnyire. -
Cimbee
aktív tag
Sziasztok! Acer Predator G5-793 I7 7700HQ, GTX 1060M 6GB, 8GB 2400MHZ mi a velemenyetek errol a laposrol? Jobb konstrukcio mint az Y720?
Cimbee
-
buherka
addikt
válasz Cimbee #132798 üzenetére
Nekem Predator 15-öm van. G9-593 (6700HQ, GTX 1060, 16GB, 512 PCIe SSD, 1TB HDD)
A lenovo-nak is megvan az előnye meg a Predatornak is.Predatornál tudsz cserélni HDD-t, SSD-t és memóriát tudsz bővíteni házilag, ezt a lenovo-nál nem lehet.
Az Acer-ben jobb a kijelző...magas színhűségű IPS , a lenovo hozza a szintet mint mindig mert egy kalap szar.
Predator 4 kiló+, lenovo csak 3 kiló. Kérdés hogy mennyire akarod a hordozást.
Az én 15-ös gépem sem pitlák a 3.5 kilójával. Mérete sem kicsi. Lehet hordozi, nem mondom...de hegyi túrára azért nem indulnék el vele.Hűtése nagyon jó a Predatornak. (főleg paszta cserével) A hozzá adott DVD írós hűtés...hát az inkább arra jó hogy belül szellőztesse a gépet. Hőmérsékletben nem sokat jelent.
Ha szervizre kerül a sor, akkor lehet szopás a TMX-el a lenovo-nál...nem is kicsi. (ezek a majmok már leszerepeltek nálam)
A Predatort ha jól tudom akkor viszik a csehek-hez, ha cumi van. Erről nyilatkozni nem tudok, de elég gyorsan intézkednek állítólag. Meg szeretnek kicserélni olyan motyót is, ami nekik nem tetszik.Én biztos a Predatort venném, ha még drágább is.
[ Szerkesztve ]
Okos ember a más kárán tanul, a buta a sajátján, a hülye a sajátján se.
-
LordDraven
csendes tag
Sziasztok!
Legfőképpen tervezéshez, filmezéshez keresek laptopot, ami nem gondolkodik fél órát ha húzok egy vonalat CAD-ban. Elsőre az Asus x550-et néztem ki, de kicsit olvasgattam és eléggé lehúzták, úgyhogy elbizonytalanodtam. Segítsetek választani! Előre is köszönöm!
Amint sikerül kiválasztani! Akár a héten!
(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
200, max 250 de inkább alatta.
(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén)
Egyetemre+melóhoz: ArchiCad, AutoCad, programozás, néha renderelés, de legfőképp tervezőprogramokhoz.
Játék nem lényeg, alap játékokkal is elvagyok.
15,6" ha lehet 1680 vagy 1920-as felbontás, a többi másodlagos.
Nem sokat
Nem fontos hogy legyen rajta, de amúgy windows.
Ram legyen 8 giga, optikai nem feltétel, hdd minimum 500gb, ssd nem fontos de nem baj ha van.
Nincs
Csak új jöhet szóba.
Új hozzászólás Aktív témák
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Kedves fórumozók!
A kérdezőket arra kérném, hogy mindenképpen töltsék ki a kérdésekre a válaszokat az összefoglalóban. Nem véletlenül van ott. Anélkül nehéz válaszolnunk.
Kérek mindenkit, hogy konkrét bolt linket/hardveraprós linket ne tegyetek be sem a kérés, sem pedig a válasz hozzászólásokban sem. Ha linkelni szeretnétek, akkor vagy a gyártói linket, vagy egy árukeresős linket tegyetek be.
Az ilyen hsz-ek automatikusan törölve lesznek.Köszönettel:
Pyttawrx[ Szerkesztve ]
Hirdetés
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- Jogász topic
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Mozilla Firefox
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- MÁV topic
- Politika
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- eBay-es kütyük kis pénzért
- További aktív témák...
- 2021 Macbook Pro 14 - M1 PRO - 16GB - 512GB - HU - gar 2025.07
- Delé Latitude 7480 6th generációs Intel Core-I5, 16 Gb ddr4, FULL HD
- DELL G3 Gamer laptop: i5-10300H / GTX 1650 / 16Gb RAM / 512Gb SSD
- Alienware m9700i R1
- Új ThinkPad T14 Gen 5 -2024-, FHD+ IPS, Intel Ultra 5 125U , 16GB DDR5, 512GB NVMe, ujjl., gyári gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest