Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Devily
tag
válasz StLui #110248 üzenetére
Neked is azt javasolnám, hogy az érintettektől szerezd be a kérdőív megválaszolásához szükséges infókat.
Igen nagy a különbség egy használt üzleti gép és egy használt konzumer/multimédiás gép között. Az üzleti modellek alapvetően munkára és hordozásra vannak kitalálva. Emiatt a felhasznált anyagok jóval strapabíróbbak és a ház merevítése is rendesen meg van csinálva. Sok esetben valamilyen fémötvözet (magnézium) adja a géptest megfelelő merevségét.
Garanciálisan is egészen más a helyzet. A garancia ideje és minősége is jobb az üzleti kategóriában.És, hogy miért jó még? Rendes boltból vásárolhatsz használt, megkímélt/újszerű állapotú üzleti modellt, ÁFÁ-s számlával, garanciával.
Szerk.: és itt olyan gépekről beszélgetünk, amik újonnan 4-500.000 forintba kerültek.
[ Szerkesztve ]
-
StLui
veterán
válasz StLui #116549 üzenetére
Közben bejött, ahogy kivettem a 5 év garit a feltételek közül és bővebb lett a választék, hogy csak jó lenne ha full HD lenne a kijelző, szeretem ha megegyezik a hozzákötött monitoréval a felbontás.
És közben megnéztem a pontos típust: Satellit A200-at váltana
Munkára kell, annyit áldozok rá amennyit muszáj, szeretném ebből (200-300 eFt) a nagyságrendből megúszni.
[ Szerkesztve ]
Könyvelőirodába önállóan dolgozni tudó könyvelőt, bérszámfejtőt keresek Dunakeszire
-
StLui
veterán
válasz StLui #116550 üzenetére
Elbeszélgetek itt magammal, de ez tűnik a legmegfelelőbbnek
Erről valami vélemény?
[ Szerkesztve ]
Könyvelőirodába önállóan dolgozni tudó könyvelőt, bérszámfejtőt keresek Dunakeszire
-
Magnum_
nagyúr
-
dknight
tag
válasz StLui #122833 üzenetére
Tavaly egy másik üzlet BFriday ajánlatában ASUS tabletet vettem 9.900,-Ft-ért, a mai napig használja a feleségem, minden probléma nélkül, miután a Nexus 7-e kijelzője rommá tört. Arról sem gondoltam volna, hogy valami acélos hw van benne, mégis az ő céljait kiszolgálja. Itt is valami hasonlóban bíztam, úgy néz ki, hogy elhamarkodottan...
Ha valakinek esetleg kell, átadom, ha nem, akkor holnap visszamondom. -
Dhampir
félisten
válasz StLui #123010 üzenetére
Jaj, nem kell félremagyarázni és túlreagálni, nem olyan komoly dolgokról van szó. :-(
(#123012) Tikakukac
Miféle koloriméter? Ne túlozzunk már...
Lassan itt már normális kérdést se lehet feltenni.
Tavaly beszereztem embereknek 5748 és 5749 Inspironokat és boldogok vele, pedig azokban sokkal gyengébb a HD+ panel, mint a 7746 FHD-ja, de pont ez az, hogy élőben az utóbbit még nem volt alkalmam látni.
Most ne a DreamColorhoz, meg a bevilágításosan felszerelt IPS kijelzőkhöz hasonlítgassuk már az Isten szerelmére, se az asztali grafikus munkára alkalmas moncsikhoz...
[ Szerkesztve ]
-
Tikakukac
titán
válasz StLui #123784 üzenetére
Ne csak nézz, láss is. Egy új világ fog megnyílni előtted
Ha pedig nem tűnik fel a különbség akkor szemész kell, gyanúsan valami nem jó képfeldolgozásban. Tök laikusoknak is szoktam mutogatni különbségeket itthon, van IPS, MVA, TN mindenféle felbontásban noti és monitor is. Egyből megmondják melyiket nem akarnák hazavinni. Ez valamiért mindig a TN
[ Szerkesztve ]
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
-
Khelben
nagyúr
válasz StLui #124409 üzenetére
250-ért már talán jó vétel. 320-ért én drágának tartottam 950M-mel, főleg, hogy a 960M-es 551-es 230k. SZerkezetileg, anyaghaszánlatban nagyon hasonló az N551-hez. Van rajta szerelőablak, így könnyen lehet bele utólag ssd-t tenni, m.2-es foglalata van és 2 db 2,5-ös hely van benne. Az I7-tel meg fog küzdeni a hűtés, terheléskor dobálja rendesen az órajelet.
-
Chaser
legenda
válasz StLui #124556 üzenetére
új probookot nem láttam, elitebookokat igen, ha nem tévedek nagyot ugyanolyan ezüst festék van rajtuk, elitebook alatt valszeg valamilyen fém, probooknál esélyesebben műanyag, de az a festék valami nagyon ócska bazári hatást kelt, nem tudom melyik nemnormális' fejéből pattant ki
megnyomkodod a billzetet, mennyire süpped be, a kijelzőfedelet, megpróbálod kinyitni a kijelzőt csak egyik sarkánál, mennyire csavarodik el, megnyomkodod a palmrestet - touchpad melletti részek bilzet alatt, ezekből már sok mindenre lehet következtetni anyaghasználatról és masszívságról
hűtést meg nem látod milyen belül, ahhoz neten kell képeket nézegetni, aztán el lehet néha borzadnia 8540p-nél ezek a tesztek legrosszabb esetben is 10/9-esek, sok gépem volt már de ez egy tank, 5-6 éves modell és még a házon belüli utódai se érnek a közelébe, persze azok már utrabookok
azon kevés gépek egyike, amiknél a zsanér évek múlva is 100%-os marad, sokat beteszteltem és egyiknél sem volt fél mm-nyi holtjáték sem, tipikus példája, minden csak akarás kérdése, a többi csak kifogás, az utód 8560/70p is elég masszív, azoknál viszont pl a zsanér nagyon ki tud lazulni, az elég ellenálló réteggel bevont alu burkolatot pedig szálcsiszolt alura cserélték ami szép, de jóval kevésbé ellenálló
igazából szerencsés vagyok, hogy nem feltétlen kell mai csúcs hw és így tudok használni egy igazán korrekt gépet, amire elfogulatlanul is 10/9-et adnék összességében, már aprópénz' kategória ráadásul, és a manapság felkapott pwm free panellel rendelkezik, akkor hype-olták be, csak simán azzal szerelték reklám nélkül - a hd+ lg verziókat biztos -
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
313313
addikt
válasz StLui #124565 üzenetére
Nézegetem olyan 2 hónapja én is a laptopokat, akciókat.
Azért az feltünt, hogy Dellt egyáltalán nem akcióznak, HP-t is ritkán, Asus, Acer, Lenovo meg mindig van akcióban...
Az feltünt, hogy az X szériás Asusból az akkut se tudod kiszedni, csak akkor, ha teljesen lebontod az alját? Az olcsóbb, 150k alatti gépekben meg nem is nagyon tudsz otthon ramot/hdd-t cserélni, mert szintén le kell bontani a fél gép alját...
Próbálj ki egyszer egy sima Pentium procival szerelt gépet, 4GB rammal, 500GB-s hdd-val, full HD-n. Volt szerencsém megnyomkodni, (N4200) négy magos csoda ketyegett benne 1,1-es alap órajelen, win10 alatt 2-3 perc volt mire behozta a Chromot és betöltött a Facebook...[ Szerkesztve ]
HP 250 G5, Creative Surround 5.1 USB, Genius 5.1 Home Theater 5000, Kona Blast Deluxe + Shimano LX, Torpado T2000 + Campagnolo Veloce, Motorola Edge 30 Neo 8/256GB
-
Tikakukac
titán
válasz StLui #124565 üzenetére
Valamivel el kell adni a szemetet is. Meg kell erőszakolni magát az embernek és elfelejteni ezt a milyen autóból szállok ki, milyen cuccokkal villantok stb. életérzést.
dantre: Első gépet én is megfiatalkodtam, 2 évnyi gyűjtés utolsó fillére is belement, dőltem rajta akkorát mint egy ház Ez is hozzátartozik a felnőtté válás útjához, egyébként 12k körül van a legalja amit találtam, plusz egy szerelés, plusz izgalom milyen szépen lehet átműteni, hogy ne legyen gari bukta. Szervizben nyilvánvalóan állszaggató ára lenne, azt ki nem fizetnétek az biztos.
Ez egy ebay gyorskeresés volt, de meg kéne nézni itt adott típusra lebontva is, én csak generációt néztem, lehet eltérés, bár ritka.
[ Szerkesztve ]
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
pzg
tag
válasz StLui #124850 üzenetére
Így már jobb az arány, de még ezzel is becsapod magad. Hiszen ha a számolást onnan kezded, hogy nincs géped de éppen vennél egyet (a 0. év elején), akkor ott is kell végezned, hogy éppen vennél egy újat. Azaz vagy az 5. év elején, vagy a 10. év elején, hiszen akkor van vége a ciklusnak.
Az 5. év elején:
első esetben 300 + 4 * 100 = 700
második esetben 30010. év elején:
első esetben 300 + 9 * 100 = 1200
második esetben 300 + 300 = 600Tehát >= kétszer annyit fizetsz az első esetben.
[ Szerkesztve ]
-
Teszla_
senior tag
válasz StLui #126415 üzenetére
Látom, kötekedni azt szeretsz
Szerinted, ha tök ugyanazt a márkát, azon belül is ugyanazt a típust választottam, mint az eredeti rendelésnél volt, kivéve, hogy nincs dedikált vga, akkor az szarabb lesz? Mert szerintem nem és ha megkérdeztem volna itt azokat, akik értenek hozzá, ugyanúgy nyugodt szívvel ajánlották volna, mert semmi másban nem különbözik a két gép. Én itt lezárom, mert úgy látom csak te vagy az, aki nem fogta fel a mondandómat és mindenáron valami mást akarsz belemagyarázni a dologba.Más: Beszéltem még a sráccal, akivel korábban és mondta, hogy nyugodtan kérjek garanciafutárt és visszafizetik a pénzt, nem kell bajlódni az elállással és így a futárt se nekem kell fizetni.
Ha visszakapom a pénzt, akkor pedig lehet ismét nézelődni, de így az E5570 ki lesz lőve, mert mindenhol jóval többe kerül ugyanez a konfiguráció. Úgy érzem, hogy valamiben kompromisszumot kell majd kötni, csak még meg kell álmodni, hogy mi legyen az. -
Kvelstadt
veterán
válasz StLui #132037 üzenetére
Nincs helyem asztali gépnek. De jó is lenne ha lenne. De konkrétan a ps+tv-nek is pont van egy sarok ahol elférek vele és annyi.
Mindenképp akartam egy erősebb notit de most ezzel a játékkal jött el az idelye.
Tudom hogy ezzel is segíteni akartok de notit akarok szóval a tovabbiakban is csak ez ügyben szeretném igénybe venni a segítségeteket.[ Szerkesztve ]
"Én jókor dodgeolok, a boss üt rosszkor!"
-
őstag
válasz StLui #132884 üzenetére
Semmi sincs érdek nélkül, ezt tartsd szemmel. "lehülyézni" - ez nem a FB topikod, hogy most Te itt trollkodj, s okosíts ki engem, mivel ezt a szót nem használtam, szóval óvatosan kisöcsi.
Mielőtt valaki küld egy linket, érdemes megnézni, hogy milyen notebook az. Az pedig K1000M-mel volt.
Te mit keresel itt? Te is notikat ajánlasz? Több száz notebookot teszteltem, gondolom Te mindjárt rávágod, hogy még többet, csak hogy okosabb legyél. Add meg a kontaktod, rendezzük egy privátban, ne itt, mert a te hsz-od már nem topikba vág, csak nagy az arcod.Ha válaszolok / írok az üzenetedre, elvárom a választ. Egy minimális kommunikációs etikettet tartsunk be, még akkor is, ha nem érdekel az ajánlat.
-
Tikakukac
titán
válasz StLui #136623 üzenetére
Biztos, minden művészt nem ismerek, nem is akarok, az egy olyan rétege az embereknek, akikkel még amikor én jártam művészetire is inkább kerültem. Szóval biztos lehet azt is, nekem veri a szememet net alatt is a TN.
-
Brandynew
őstag
válasz StLui #136623 üzenetére
Az más, hogyha az ember művészfotókat szerkesztget, főleg, ha kortárs művészetet űz, ott nem nagyon nézik, hogy minden pixel a helyén van-e, színhelyes-e, sőt, még hozzá is adhat a mű értékéhez, ha van benne valami oda nem illő.
Aki viszont prémium magazinokba és óriásplakátokra dolgozik, az biztosan nem használ TN paneles gépet. Az EIZO azon a szinten már alap.
Aki fotózással foglalkozik, az nem feltétlenül kiállításra járó művész.
Gondolom ismered a "stock-fotózás" fogalmát. Pl. az iStock-on pixelenként kielemzik, amit beküldesz, és nem fogadják el a képet, ha valami nincs a helyén, nem színhelyes, maradt egy kis oda nem illő árnyék stb. Főleg, ha már exclusive státuszban vagy, és azon belül is a sokadik fizetési fokozaton. Ez a fajta "digitális fotózás" sokkal inkább egy technológiai foglalkozás, mint művészet. A művészethez elég lehet a TN.
[ Szerkesztve ]
-
TheNewDawn
addikt
válasz StLui #137726 üzenetére
Én nem ajánlottam senkinek, hogy ilyet vegyen, légyszives ne állits olyat, ami nem igaz. Én megértem, hogy ha mondjuk be kell fektetni a pénzt, akkor nálad csak és kizárólag a bankbetét és az állampapír értelmes alternetiva, de hidd el, lennének ( vannak ) olyan emberek, akiknek mondjuk a devizakereskedelem vagy pl a részvámypiacon való kereskedés ( akár forward vagy futures opciókkal is ) is opció, mi több, hozamot képesek ezen realizálni, jóval nagyobbat, mint mondjuk más a bankbetéttel.
Szóval sokadszorra is : a Lenovo y520 az a nagyobb teljesitmény nagyobb kockázat kategória a hasonló árban levőkhöz képest, mig a drágábbakhoz képest pedig a hasonló teljesitmény nagyobb kockázat.
Nem pedig a biztosan hülyeség és a kuka kategória, ahogy beállitani próbálod.Ajánlani pedig nem mernék semmilyen gépet senkinek, sem ezt, sem másikat, ezt meghagynám azoknak, akik keze alatt már több 100 gép megfordult és jobban értenek hozzá. -
TheNewDawn
addikt
válasz StLui #137739 üzenetére
Feleslegesnek biztosan nem felesleges a kockázat, hiszen a részvénynél sem felesleges Gondolom úgy ítéled meg inkább, hogy túl nagy a kockázat azért cserébe, amennyivel olcsóbb. Amiben még az is lehet, hogy neked van igazad.
Viszont ugye mivel valószinűségekről beszélünk, ezért jó döntés esetén is lehet peched, vagy rossz esetén is szerencséd, mi több, előre megitélni még azt sem lehet, hogy jó vagy rossz volt a döntés, mert pl részvény/valuta vásárlásnál sem ismerjük a pontos hozamot, meg a pontos kockázatot, hanem csak körülbelülit, meg ugye az alaptörvényt, hogy magasabb haszon, magasabb kockázat.
Ha pl tudnánk a pontos számot, hogy 1000 Dell 7567 ből mennyi hibáasodott meg x éven belül, vagy kellett szervizbe vinni, ill Acerből, Asusból, Lenovóbol stb, meg hogy pontosan hány % ban esnek meg a TMX es rémtörténetek, stb akkor tudnánk csak pontos véleményt alkotni.
De ezügyben még az adminok is szerintem csak becsléseket tudnak mondani, annak ellenére hogy ők biztosan nálam 100X jobban értenek hozzá, ezt aláírom.Na de tényleg befejeztem az offot, ha valakit zavar nyugodtan törölje.
-
habmalac
tag
válasz StLui #138039 üzenetére
Mivel nem egy hosszú listáról van szó ami tetszik hanem egy konkrét, kiválasztott gépről ezért a "hosszú" listának nem látom értelmét. Kiválasztottam ami a paraméterei alapján nekem megfelel. Használati tapasztalatokra . vagyok kíváncsi. Arra a sok pozitívra és negatívra amit te is említettél.Mivel ide is érvényes a "lakva ismeri meg az ember a másikat" ezért lennék kíváncsi azoknak a tapasztalataira akik pont ezt a készüléket nyúzzák.
Az egyetlen hiányosság ami az előző hsz-ből kimaradt az a lényeg, most pótolnám:
http://www.laptop.hu/lenovo-v510-15ikb-80wq00hrhv-black-w10
[ Szerkesztve ]
-
Tikakukac
titán
válasz StLui #164381 üzenetére
Ennyi erővel a kimentett céges mailjeim 20%-a is feljöhetne ide a fórumra, mert mind valamilyen agyhalott ügyintézés volt garival kapcsolatban ügyfeleknek.
A gond, hogy a szabályok akár hétről-hétre tudnak változni. Mikor a Dellhez SN alapján bármit leadhattál és kövi héten meg mindenhez kértek számlát, ami nem magyar lok. volt... érted mi ezzel a gond.
A megosztások legnagyobb bajai a hazai képviseletek, akik ilyenkor nagyon szép ügyvédi felszólításokat és egyéb okosságokat raknak a privátod ládádba. Ami nyilván aki olvassa tök8, aki viszont tartja a hátát annyira nem
Új hozzászólás Aktív témák
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Kedves fórumozók!
A kérdezőket arra kérném, hogy mindenképpen töltsék ki a kérdésekre a válaszokat az összefoglalóban. Nem véletlenül van ott. Anélkül nehéz válaszolnunk.
Kérek mindenkit, hogy konkrét bolt linket/hardveraprós linket ne tegyetek be sem a kérés, sem pedig a válasz hozzászólásokban sem. Ha linkelni szeretnétek, akkor vagy a gyártói linket, vagy egy árukeresős linket tegyetek be.
Az ilyen hsz-ek automatikusan törölve lesznek.Köszönettel:
Pyttawrx[ Szerkesztve ]
Hirdetés
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" 2K Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G3: i7-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" QHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s - i5-10G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest