- bambano: Bambanő háza tája
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Kempingezés és sátrazás
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Juhaszatti
addikt
válasz
Mikulásbá #184503 üzenetére
Elsőre én is ZenBookot ajánlottam volna, de a billentyűzet miatt az kiesik. Ilyet szeretne: "ISO billentyűzet, nagy enter"
Az a Yoga Pro 7 amit linkelt, elég jó találat.Cenzor:
A billentyűzetről sose képek alapján tájékozódj, mert mindenhova gyártói stock fotókat töltenek fel, abból meg jellemzően nem készül magyar billentyűzetes.
Ha Lenovokat nézel, akkor ezen az oldalon tudod a legegyszerűbben ellenőrizni, csak a cikkszámot írd be a keresőbe.Ezekre nézz még rá esetleg:
Lenovo IdeaPad Slim 5 83DA003WHV
Lehet őket 1TB-al is kérni, úgyis beleférnek a keretedbe.
-
Icewloxy
tag
-
Icewloxy
tag
válasz
Mikulásbá #183517 üzenetére
mennyire megbizható ez a zenbook tipusok? miért ajánlod jobban a Core Ultra -t, snapdragon elite x -nél miben jobb? le tudja hűteni a zenbook intelt, vagy meleg mindig és csapja a zajt a ventillátor? vivobook és zenbook közötti különbség? 500k-ig nem lehet venni zenbook-ot ha jól láttam.
-
cs.zs.
veterán
válasz
Mikulásbá #181358 üzenetére
Jó, de azért legyünk őszinték,
egy 1,4 kilós kis ultrabooktól 610.000.- Ft-ért joggal elvárható hogy k.rvajó legyen.
Teljesíti, valóban az, nem is kötök bele.
Minden gyártónak van prémium gépe,
a HP-nek, DELL-nek, almáéknak, bárkinek. Ezért az összegért már illik jó gépet csinálni.
-
woryz
senior tag
válasz
Mikulásbá #181354 üzenetére
Bocs, nagyon noob kérdés... Hol / mikor linkeltél oldalt?
A Win-es gép felé húz a szívem nekem is, csak nem akarok bent ragadni a "konfort zóbában", ha van jobb, mint a megszokott sz@r.
Igen, szerintem is túláraz a T, csak mivel oda nem kell munkáltatói igazolás, ezért az a kézenfekvő választás...Oks, köszi, visszalesek.
-
woryz
senior tag
-
kzoli89
tag
válasz
Mikulásbá #181035 üzenetére
Nem rossz, bár a ZenBook-ot lehet, hogy kerülném.
Viszont ezt megtetszett, bár budget-en kívül van, de legfeljebb még gyűjtök hozzá:
ROG Zephyrus G16 (2024) -
oreg0503
tag
válasz
Mikulásbá #180379 üzenetére
Szia.
Bocsánat hogy beledumálok. Ezt nem értem. Most akkor 100Mbit/s vagy 1000Mbit/ s a sebesség? Mert 100-as net már elég gyengusz szerintem.
RJ-45 Kimenet:
• Ethernet interfész RJ-45 csatlakozóval UTP vagy STP kábeles kapcsolattal.
• Támogatott átviteli sebesség az Ethernet interfészhez: 10/100 Mb/s.
• Támogatott specifikációk: IEEE 802.3 10Base-T, IEEE 802.3u 100Base-TX.
• 10/100/1000 Mbit/s automatikus észlelés. -
zeee
senior tag
válasz
Mikulásbá #179625 üzenetére
csak a telekom jöhet szóba.
És a Lenovo Ideapad 3 Ryzen 5 82KU005GHV 175K-ért?
Közben olvasgattam, hogy 300 nit fényerő alá nem érdemes menni. -
-
adam0913
tag
válasz
Mikulásbá #179247 üzenetére
1. Mikor lenne esedékes a vásárlás?
Most.
2. A gépre szánt összeg forintban? (a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
~300 ezer Forint
3. Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén)
Általános célra + játék
4. Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
lol, valorant,stb
5. Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
15,6"
6. Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
Minimálisat lesz hordozva.
7. Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)
Ha nincs rajta se gond.
8. Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége?
Min. 256GB SSD. Min. 8GB RAM
9. Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…)
Nincs.
10. Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
Csak új.
Köszönöm előre is! -
wienis
csendes tag
válasz
Mikulásbá #178894 üzenetére
Sajnálattal nyugtázom
Mit van mit tenni? B-terv! Bármi javaslat az elvárt paraméterekre?
Egyáltalán a Legion sorozat ilyen felhasználásra ideális lehet? Lőjön feljebb vagy alább az egyszeri user, aki hosszabb időre próbál tervezni?
12. Intel generációtól van értelmezhető különbség Intel vagy AMD között? Mi az a mobil GPU, ami már izzadás nélkül, élvezhető minőségben kezel egy 10-es évekbeli játékot?
Legyen az elméleti maximális felső összeghatár: 1M -
-
timurlenk07
lelkes újonc
válasz
Mikulásbá #177703 üzenetére
Köszi! Esetleg arról mi a véleményed, mennyire lehet időtálló a hardver (5600H)? Ez még egy ilyen kisebb fenntartásom a linkelt modellel kapcsolatban, de ahogy nézem mintha a laptop hardverek amúgy is csak lemaradva követnèk a PC-s alkatrész trendeket, így nem tudom mit gondoljak.
(+ugye az OLEDre értetted, hogy a nagyobb fényerő miatt lehet kültéren is rendben használni?)
-
-
joekiss
csendes újonc
válasz
Mikulásbá #176983 üzenetére
És igazad volt abban, hogy valami sántít. [Ez az Asus] bizony nem OLED kijelzős modell.
Túl szép lett volna... A MediaMarkt termékoldala elég megtévesztő hiszen a termék fotóján ott virít az OLED háttérképViszont ettől függetlenül így első próbára nem rossz gép, elég izmos, most lakja be a tulaja és neki a kijelző is kifejezetten tetszik. Csak nekem feltűnő a dolog, mert pár hete járt nálam egy hasonló Asus, gyengébb statokkal, OLED kijelzővel, hát azután azért látom a különbséget...
Ettől függetlenül van egy olyan tippem, hogy erre a felhasználásra ez a gép jóideig megfelel majd.
Köszi szépen a segítséget mindkettőtöknek!
-
bnorci71
addikt
válasz
Mikulásbá #176960 üzenetére
Köszi
a bővítést csak úgy hirtelen beraktam, majd utána nézek mennyivel olcsóbb SK elvégezni
mire gondolsz konkrétan a kijelzővel kapcsolatban?
felbontás elég, a matt nekem megfelel.
IPS/TN/VA na ezekkel sose voltam tisztába, most utána gugliztam az IPS nem rossz kijelző -
cs.zs.
veterán
válasz
Mikulásbá #176936 üzenetére
A Vivobook S-nél, és a B5602 Expertbooknál is 8GB alaplapi fix van, és 1 db slot.
A Vivobook S még DDR4-3200, az az Expertbook pedig már DDR5.Vivobookból 8+0, 8+8 gyári konfigok vannak,
Expertbooknál 8+0, 8+8, 8+16, 8+32 gyári kivitelek is elérhetők.
Expertbookban újabb/frissebb belsőségek vannak, és 2 db PCIe 4.0x4 (akár 8000MB/sec) SSD slot van benne. Meg a rengeteg csatlakozó az oldalán. Ezért is annyi az ára.De majdnem ugyanezt tudja a Legion 5 Pro is, (ezért soroltam ide) és még dedikált GPU is van. 2 db DDR4-3200 ram slot, 2 db PCIe 3.0x4 SSD, (max 4000 MB/sec)
80 Wh akkuval, 500nit 165Hz nagy felbontású kijelzővel. -
Dhampir
félisten
válasz
Mikulásbá #176641 üzenetére
Jó az, ha van, akinek nem kell, az ne használja. Például én is használom még.
A XXI. században sem minden tökéletes. Hasznos portok, visszajelző lámpácskák, funkciógombok tűnnek el a laptopokból. Külön meg kell venni a port sokszorozókat, elosztókat, amikre oda kell figyelni, nehogy elhagyja valahol a felhasználó. Spórolnak az anyagon, ropiként törnek egyes gépek elemei. Bizonyosan lehetne sorolni még.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- Nyaralás topik
- Macska topik
- bambano: Bambanő háza tája
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Nem várt platformon a OnePlus Nord 5
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Tőzsde és gazdaság
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- HP Elitebook 840 G3 laptop (15,6FHD/I5-G8/8GB/256SSD/Magyar/Win11)
- HP Zbook 15 G3 laptop (15,6FHD/I7-G6/16GB/256SSD/AMD2GB/MagyarVilágítós/Win11)
- ÚJ Lenovo Legion Pro 5 16IRX9 - 16" WQXGA 165Hz - i5 14500HX - 32GB - 1TB - RTX 4060 - 3 év garancia
- T14s Gen4 14" FHD+ IPS i7-1365U 16GB 512GB NVMe magyar bill IR kam gar
- ThinkBook 16p Gen3 16" QHD+ IPS Ryzen 5 6600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H170M i7 6700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Ti 6GB KOLINK Observatory Lite TT 500W
- Samsung Galaxy A5 32GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TURBO RTX 3090 24GB GDDR6X videokártya garanciával hibátlan működéssel
- PS5 konzolod megvásároljuk: Budapest, Kecskemét, Szeged, Debrecen vagy akár GLS futárt küldünk!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged