Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Mindent a StreamSharkról!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- Évente csak egyszer látod! 11 11 11 11 11
- Android másképp: Lineage OS és társai
- A legolcsóbb gamer laptop RTX 4060-al.
-
LOGOUT.hu
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
hallador
addikt
válasz Dexar007 #125701 üzenetére
Igen van, a gyártó cég ír valamit, vagy eséllyel azzal a konfiggal nem csinál ilyet, szerintem.
The further a society drifts from truth, the more it will hate those that speak it. (George Orwell) [Work Machines: HP EliteBook, HP ProBook & Linux Mint 20 ; Entertainment: Apple Macbook AIR M1]
-
hallador
addikt
válasz w.miki #125704 üzenetére
Mi a különbség köztük?
Kb annyi, mint egy 7-es 2010 -os BMW, és egy 2014-es Golf 6-os között.
A precision, olyan mint egy erőd, szó szerint, masszív, tele fémmel, nehéz, erős. az 5540 pedig műanyag, amiben fémmerevítés nincs. De ettől munkagép, csak annak a középkategóriája minőségben.
The further a society drifts from truth, the more it will hate those that speak it. (George Orwell) [Work Machines: HP EliteBook, HP ProBook & Linux Mint 20 ; Entertainment: Apple Macbook AIR M1]
-
Lasersailing
senior tag
válasz AxBattler #125676 üzenetére
Szia,
Én tőlük vettem használt alaplapot asztali géphez. Mikor kiderült, hogy hibás az alaplap, akkor szép hosszú levél után visszaküldtem és visszaadták az árát. talán még a 30 napot sem várták ki. (7500 HUF). Annyi szerencsém volt, hogy szakemberekkel szereltettem, így a hibás szerelésre nem tudtak volna hivatkozni (lehet nem is akartak volna, nem tudom).
Üdv.
-
tfranky
csendes tag
Megérkezett az Asus N551JW. Win 7 x64 került rá, megy is szépen minden, de volt a dobozban egy mélynyomó, azt hogyan tudom megszólaltatni?
Kösz a segítséget!
F
Az elv olyan mint a fing: tartja az ember amíg tudja!
-
félisten
válasz hallador #125705 üzenetére
Ja, tegnap fogdostam egy garis M6700-at... tényleg brutál, nagyon bejövős volt, DTR-nek tökéletes lenne számomra, és az a vicc, hogy gyakorlatilag csak néhány centiméterrel szélesebb/hosszabb a 15.6"-os változatnál, és csak 5%-kal nehezebb.
Volt rajta alul-felül pár karcolás, de az hagyján; igazából csak az nem tetszett, hogy az akku fedlapjának a sarka (a RAM foglalatok alatt közvetlenül) be volt horpadva... ez nem sok jót mond nekem az előéletéről.(#125706) Lasersailing
Köszi az infót, ezek szerint korrektek![ Szerkesztve ]
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
tfranky
csendes tag
válasz Turbobacsi #125709 üzenetére
Rádugtam.
Hol találok drivert hozzá?[ Szerkesztve ]
Az elv olyan mint a fing: tartja az ember amíg tudja!
-
miyu
tag
Sziasztok!
csak egy gyors kérdés, összeszerelésben ilyesmiben ha jólsejtem a Dell Inspiron 5559 illetve 5567 széria jobb mint a Vostro 3559 sima irodai felhasználásra?
Előre is köszi!
üdv
miyu -
Bandinho
tag
válasz tfranky #125710 üzenetére
Driver a CD-n van. Viszont jó erősen dugd be csatlakozót, mert csak úgy szól. Én is szívtam vele, hogy rádugtam, azt hittem teljesen bent van és meg sem mukkant.
"Ha az életben a sikert A-nak vesszük, akkor A=x+y+z. x a munka, y a játék, z pedig hogy befogod a szád." /Albert Einstein/
-
Tikakukac
titán
Tippre ugyanúgy fog kopni, inkább azt kéne nézni garit lehet-e kunyizni egyszerűbben NBD-vel a Vostrora. Ha gáz van akkor az sokat fog jelenteni anyázás szempontból.
tfranky: Vagy beerőszakolod kompatibilitásos beállítással vagy passz. Elvben megy Win7-el gyakorlatban én is húztam már gépet így, de azt tudnod kell, hogy Win8 és Win10 van gyárilag kiszolgálva. Bármi gondod van innentől az már egyéni szoc. problem.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
Tikakukac
titán
válasz w.miki #125704 üzenetére
Úgy egy kiló biztos, meg úgy általános méretben is nem kevés.
Én dobnék, de úgy kergetjük a saját farkunkat mint a kutyula. Konkrétan ki kéne találni mi kell. Általános célra workstation az mondjuk szerintem kicsit erős.
miyu: Next Business Day, szerintem kiszállásos Onsite verzsönben van úgyis, bár van opció talán szervizes NBD-re is. Ha bajod van 2 napon belül kész a géped. Nem 100%, mert néha beüt a ménkű itt is, de azért nagyon-nagyon sokszor kész. És akkor nem állsz gép nélkül 1-2-3-4 hétig.
[ Szerkesztve ]
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
ZCoyote
őstag
A főnökömnek szüksége lenne egy új notebookra. A régi egy Macbook Air volt.
Most Windowsosat szeretne.1: Azonnal.
2: ~400 k.
3: Levelezés, doksik írása, egyéb irodai. Nincs sem játék sem videó szerkesztés.
4: -
5: Jó kijelző kellene, a Macbooknak is az volt.
6: Sokat hordozza, ~13" környéki kellene, vékony, könnyű kivitel.
7: Windows 10 Pro kellene rá.
8: Min. 8 GB ram, min. 256 GB SSD, optikai meghajtó nem létkérdés.
9: -
10: Csak új.Köszi!
Lenovo Yoga 900-ról vannak tapasztalatok?
[ Szerkesztve ]
Romani ite domum.
-
persil
nagyúr
válasz AxBattler #125676 üzenetére
Hát izé, én, ha meglátok egy ilyen "weboldalt" akkor már starból sem veszek meg semmit
Másrészt, ahol gt640mle vga-s gépre azt írják, hogy "kitűnően" alkalmas játékra, az ugye megint sokat elárul
"Játékok magas/közepes grafikai beállításokkal pl: Crysis 3, Batman: Arkham Origins, Payday 2, Prototype 2, Max Payne 3, Dirt Rally.."
A proto 2, a crysis és arkham origins saját tapasztalatból mondom, hogy csoda, ha elindul azon a vackonÉs ilyen jópofa "elírásokból" akad még néhány, pedig épp csak ránéztem az oldalra.
Én a helyedben maradnék azoknál a tényleg bevált, megbízható üzleteknél, amiket itt szoktak ajánlani a hozzáértő arcok.
Szigorúan magánvélemény, ettől még lehet, hogy baromi korrektek, csak na. Érted.
[ Szerkesztve ]
Eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/persil/index.html
-
Analytikind
csendes tag
Sziasztok, notebookot szeretnék vásárolni.
1) Mikor lenne esedékes a vásárlás? -- 2 hónap múlva.
(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit) - 300.000 bruttó max.
(3) Felhasználás? - inkább programozás + 1 éves játékok nem maximum részletességgel + HD filmek. Két monitor csatlakoztatása szükséges.
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS? - nem fontos, monitoron lesz csatlakoztatva szinte mindig.
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is? - kb. kéthetente 5 órás útra.
(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.) - Már van saját Win 10 kulcsom.
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e? - SSD mindenképp kell, plusz tárhely 1 TB minimum. Memória 16 DDR jó lenne, tekintve kódoláshoz inkább ez a mérvadó, mintsem a vga. . ODD jó ha van.
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…) - két hdmi vagy 1 hdmi + 1 vga kéne. A fehér / ezüst színű notebookok nem jönnek be.
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával) - akár használt is - garanciával.
Előre is nagyon szépen köszönöm a segítségeteket.
[ Szerkesztve ]
-
Tikakukac
titán
válasz AxBattler #125722 üzenetére
Én most tanultam bőven marketinget egyetemen, de sehol sem volt a tananyagban, hogy blődséget, kamut és hülyeséget kell kiírni és kommunikálni, mert az marketing.
Nálam ezek pont úgy írnak le egy vállakozást, mint amikor a helyesírás és a kommunikáció is totál nulla.
ZCoyote : Prémium és Mac érzés az nekem az XPS 13
Analytikind: 1 hónapot üljünk ár akkor, lassan már kicsordogálnak az új genek és hátha lesz valami.
-
félisten
válasz Tikakukac #125723 üzenetére
Nyilván, idézőjelesen értettem.
+ akkor ezt kb. minden boltnak fel lehetne róni, ahol játékos gépnek hirdetik a ... mittomén' ... GT 920M-mel szerelt, új Asus X-szériás notikat."Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
Tikakukac
titán
válasz AxBattler #125724 üzenetére
Fel is szoktam, elég sűrűn Ha kénytelen vagyok vásárolni akkor hangot is adok ennek. Minap a "vizes" boltban voltam garizós ügyet intézni havernak és megjegyeztem, hogy 1500 forintos pénzekért milyen módon képesek szívózni az ügyféllel és ez mennyire gyerekes és milyen módon húzza le a nívót. De szegény srác nem tehetett róla, ezt írták neki. Azért na, megy ez kicsiben meg nagyban is.
-
japunk
aktív tag
Sziasztok, segítséget szeretnék kérni, ugyanis céghez szeretnék gépet venni.
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás? Minél hamarabb.
(2) A gépre szánt összeg forintban? Nagyon max 100-150e között.
(3) Felhasználás? Irodai munka, számlázás, programok futtatása.
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel? -
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS? Teljesen mindegy.
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is? Egy helyben fog állni.
(7) Operációs rendszer? Windows 10. Ha nincs olyan akkor se gáz, veszünk külön.
(8) Tárhely mérete? SSD! Egyéb HDD nem kell, optikai meghajtó se, semmi. SSD a fontos.
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? Semmi extra.
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? Kizárólag új, garanciával, számlával.The owls are not what they seem.
-
hallador
addikt
válasz japunk #125727 üzenetére
Ok, akkor vegyél egy HP 250 G5-öt i3-ommal ,és hozzá vegyél egy ssd-t kijön 150-ből. Ha elég a 128 GB-os SSD, akkor meg készen kapod 120 000-ért, meg Windows-al 150 000-ért.
-
w.miki
veterán
válasz Tikakukac #125717 üzenetére
Filmnézés.
De mind1, mert bedobsz pár típust, ami szerinted jó, én meg kiválasztok 2-t, ami tetszik isOlcsó kütyük: http://tiny.cc/fbkutyu
-
hanso
tag
Sziasztok,
Szeretnék venni egy Asus laptopot.
Ismerősnek x550j típus van,kb hasonló tudással kellene. Masszívan játékra is lenne, nyilván kompromisszumokkal.max 200e ért.
Ha jól látom az már nem kapható.
Mit ajánlanátok?
Köszönöm[ Szerkesztve ]
-
zuza123
csendes tag
Sziasztok!
Mi a véleményetek a DELL Vostro 3559-es laptopról? Egy ideje nézegetem már, de sehol sem találok róla tapasztalatokat vagy véleményeket, ezért tanácstalan vagyok. Szóba jöhetne még az Asus X540LJ-XX403D, de nem tudom eldönteni, hogy melyik lenne a jobb választás. Filmezni, töltögetni semmi extrém.
Köszi!gege:)
-
persil
nagyúr
válasz AxBattler #125722 üzenetére
Amit irni szerettem volna, azt leirta helyettem Tikakukac, szoval ja A hulyeseg, az nem marketing
De, hogy honnan, mit, az a szived ugye, felreertes ne essek, csak velemenyt irtam, vagy megtartod, mint tanacsot, vagy tobol leszarod, harag nem lesz
Eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/persil/index.html
-
prannk
őstag
ASUS N551jw cn212d be milyen ramot tehetek? van benn 4gb de keveslem
-
KubanitoS
veterán
válasz prannk #125737 üzenetére
Ilyet vettem én is ugyanilyen gépbe. Tökéletesen működik az alap 4 gigás modullal.
Nothing will stand in our way. I will finish what you started.
-
hallador
addikt
válasz prannk #125735 üzenetére
Azért már bocs, de ennyire ne legyél már ennyire....
Ha látod milyen ram van a gépben, akkor nem tudod beütni a google-ba?
ValueRAM for ASUS/ASmobile N551 Notebook N551JM
Ha egyáltalán nincs infó a ramról, akkor ott a kingston...
-
wharton
újonc
Sziasztok!
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
1-2 hónapon belül.
(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
200-250 körül gondoltam, ha tényleg hétnyelven beszél, el tudok menni úgy 300ig
(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén)
Irodai programok mindenképp, videó, képek. Illustrator, photoshop mindenképp kéne, meg ami webszerkesztéshez hasznos lehet.
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel? Nem játékra kell.
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS? Inkább fényes, de ebben rugalmas vagyok.
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is? Igen, utazáshoz vinném magammal. Jó lenne, ha minél könnyebb lenne, amennyire az árba belefér.
(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.) Windows.
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e? A memóriára legalább 8 gigát ajánlottak ismerősök, akik jobban értenek hozzá nálam, de meggyőzhető vagyok. Tárhelyből viszont legalább 500 giga kéne.
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…) Össze szeretném kötni monitorral.
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával) Inkább új.Előre is köszönöm a segítséget ^^
[ Szerkesztve ]
-
papeti01
senior tag
Sziasztok!
Thinkpad T430 (Intel Core i5 Mobile 3320M 16GB RAM 240GB SSD) egy év garival 418 euroért jó vétel?
Mondjuk nem a ledes billentyűzet van hozzá sajnos.vagy ez:
Dell E6540 (Intel Core i5 Mobile 4300M 16GB RAM 256GB SSD) szintén egy év garival 568 euroért?
(Sajnos itt sem ledes a bill)Mindkettő A Ware, azaz elméletileg kifogástalan állapotú használt. Csak 8 Gb rammal -69 eur / noti
Ezeknél mennyibe kerülne magyar billentyűzet, ami világít?
Illetve ha ezek nem légyszíves írjatok típust, amik szóba jöhetnek, hogy körbenézhessek!Amihez még mindig keresek:
most
max 550 Euro, de ha olcsóbban kijövök örülök (remélem a gépigényemnek ez az összeg reális)
(programozás (tanulás szintjén), online tanfolyamok, internet, filmnézés, nyelvtanulás (Rosetta Stone) fotószerkesztés (Lightroom - tanulás,hobbi szinten))
nem játszok,
matt, 14 - 15,6 col ig, jó lenne ha a videokártya meg tudna hajtani egy full hd monitort, mert abból olyant vennék, a többihez nem értek
nem jellemző, max este a lakásban lenne itt - ott használva
alapvetően Win, de szeretnék egy Linuxot is rátenni, szintén tanulás szintjén
SSD - ben gondolkodom, RAM min 8 giga, de inkább több, optikai nem kell
dokkolhatóság, ha megoldható??? (szeretnék a tanulás miatt + monitort rákötni, billentyűzet világítás!, esetleg webkamera, ill HDMI
leginkább használt üzleti érdekelne[ Szerkesztve ]
#proudfather
-
vadger
tag
Sziasztok!
Céges gépet kellene választanom e közül a kettő közül, szóval árat nem írok, a cég adja.
Konfig mindkettőben ugyanaz, 8giga ram, 256 gb ssd, i5, FULL HD. Azt emelem ki, ami különbözik.Egyértelműen a méret különbözik:
HP 840 G3 vs. HP 820 G3
Viszont ami megfontolandó, hogy a 840 csillogásmentes, de SVA (tehát nem IPS, ugye?), a 820 viszont érintőkijelző (nem ez a lényeg) és UWVA.Tudom, a méretet nekem kell tudnom eldönteni. Munkahelyen monitor lenne rákötve, évente kb 4-5 alkalommal utaznék vele, de alapvetően munkahelyi/otthoni használat. Azt nem tudom, hogy mennyire hátráltatna egy 12-es kijelző (plusz 23as monitor), amikor már évek óta 14-est használok (plusz ugyanaz a monitor).
Megér-e annyit a szép kijelző, hogy cserébe kisebb?
Köszi a tanácsot!CCNA RS, Security és egyéb hálózati témák oktatása: https://ccnaoktatasmagyarul.hu
-
demars
addikt
válasz Khelben #125526 üzenetére
Köszönöm a tanácsot, meg is rendeltem. Holnap hozza a futár!
Más téma: Olcsó de viszonylag jó táskát ehhez a mérethez tudnál ajánlani, nem kell extra vastag, védelem stb. Csak férjen bele a töltő és egy egér! Köszönöm!Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyikben nincs áram, csak más a fogása!
-
KubanitoS
veterán
válasz demars #125748 üzenetére
Laptoptáska: arra figyelj oda ha látatlanba rendelsz, hogy az adott táska nevében a "topload" minden esetben azt jelenti, hogy nem lehet teljesen, bőröndszerűen kinyitni a táskát, csak a tetejét lehet kicipzározni. Top load éééééééérted?
Csak azért említettem meg, nehogy meglepetés érjen.
5000 forint körül már lehet minőségi laptoptáskát venni. Alá szerintem nem érdemes menni. Amúgy meg azt vedd, ami tetszik.
Nothing will stand in our way. I will finish what you started.
Új hozzászólás Aktív témák
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Kedves fórumozók!
A kérdezőket arra kérném, hogy mindenképpen töltsék ki a kérdésekre a válaszokat az összefoglalóban. Nem véletlenül van ott. Anélkül nehéz válaszolnunk.
Kérek mindenkit, hogy konkrét bolt linket/hardveraprós linket ne tegyetek be sem a kérés, sem pedig a válasz hozzászólásokban sem. Ha linkelni szeretnétek, akkor vagy a gyártói linket, vagy egy árukeresős linket tegyetek be.
Az ilyen hsz-ek automatikusan törölve lesznek.Köszönettel:
Pyttawrx[ Szerkesztve ]
Hirdetés
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- Laptop Wifi és WWAN (3G 4G) kártyák
- Hibátlan Lenovo Thinkpad X270 (I7-7500U, 16GB/256GB, 12,5 FHD) eladó!
- -50% Bontatlan Lenovo Yoga Slim 7i Pro Prémium Fémházas Ultrabook 14" i5-1240P 16/512 2,2K
- Lenovo LOQ 15APH8 Gamer Laptop - Ryzen 5 7640HS, 15.6", FULL HD, 144 Hz, 2 TB, 16 GB, RTX 4060 8GB
- Eladó Lenovo Legion Slim 5 16IRH8 gamer laptop
- Dell XPS 9340
- BLACK FRIDAY csak a hétvégéig! DELL Latitude 7390 Intel Core I5-8365U, 8 GB, 256 SSD
- BLACK FRIDAY csak a hétvégéig! HP Elitebook 850 G5, I5-8350U, 16 GB, 256 SSD!
- HP Elitebook 840 G5, I5-8350U, 8 GB, 256 SSD Hibátlan állapot!
- Dell Latitude 5420 i5-1145G7 / 16GB RAM / 256GB SSD / FHD / December 31-ig gyári garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest