Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
SeatLeon08
tag
Anyának keresek gépet, otthoni célra. Helyhiány miatt nem asztalit. Proci azért legyen i5-ös, hogy 2 év múlva ne kelljen cserélni!
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás? - most
(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit) - max. 160.000 Ft
(3) Felhasználás? - internet, film
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel? - nem játszanék vele, maximum Candy Crush(facebook játékok)
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS? - fényes
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is? - nem, otthoni felhasználás
(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.) - WIN10, de ne legyen rajta op. rendszer(majd telepítek rá)
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e? - HDD max. 500GB, optikai meghajtó opcionális
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…) - jó minőségű webkamera
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával) - csak új[ Szerkesztve ]
-
-
hallador
addikt
válasz papeti01 #125744 üzenetére
Szia,
Ebből a Dell a jobb minőségű, és az újabb is. Itt nem csak azt kellene figyelembe venni, hogy milyen a gép, hanem azt is, hogy a ram mennyisége kerül 150 euro-ba, az ssd sem olcsó.
Ennyi garival a Dell-t venném, az Ivy Bridge és a Haswell M között van különbség, a Haswell érezhetően gyorsabb.
The further a society drifts from truth, the more it will hate those that speak it. (George Orwell) [Work Machines: HP EliteBook, HP ProBook & Linux Mint 20 ; Entertainment: Apple Macbook AIR M1]
-
Csapoati
nagyúr
Sziasztok!
Barátnőm programozó sulit fog elkezdeni hamarosan és kéne neki egy laptop.
1. Mostanában vennék, kb 2 héten belül.
2. Max. bruttó 200-250 ezer lenne rászánva, ennél több szerintem felesleges a felhasználás fényében.
3. Programozás tanulása lenne a cél, de persze menne rajta multimédia is, esetleg egy kis játék is (lásd: 4.).
4. WoW lenne az elsődleges játék rajta, natív felbontásban, elég mediumon is.
5. 15,6" kéne leginkább és inkább matt. A panel fajtája mindegy neki.
6. Napi legalább kétszer lesz hordozva hétköznapokon.
7. Nem kell oprendszer, van már.
8. 8GB RAM az fix, nem baj ha SSD-s, de nem feltétel, optikai meghajtó nem igazán kell.
9. Nem tudok speciális igényekről.
10. Alapvetően új, de ha van valami szuper, garanciás használt is (kb max 1 éves), az is jöhet.Igazából találtunk már egy ígéretes ajánlatot, azt is ismertetném: Egy 1 éves, kb 10 órát ment Toshiba L50-B-27N. 155-ért adnák még 1 év garival (+4 év biztosítás), csak a melegedéstől félek.
tehát a két csoportból a lassabbik legjobb idővel rendelkezőben lévők közül az ötödik legjobb időt futó indul majd a poleból.
-
Khelben
nagyúr
válasz Csapoati #125754 üzenetére
Nem a melegedés lesz a legnagyobb baja azzal a Toshibával, hanem az anyaghasználat meg a használhatatlan billentyűzet.
El kellene dönteni, mi a fontos. Játékra és programozásra nincs gép ennyiért. Lehet venni játékgépet és azon elbohóckodni a programozással, kompromisszumokat kötni főleg billentyűzet terén, vagy lehet venni programozásra alkalmas gépet, de azon meg nem lesz játék. -
Csapoati
nagyúr
válasz Khelben #125755 üzenetére
A játék másodlagos, max annyiban jönne jól egy dedikált vga-s laptop, hogy kiváltaná az asztalit. De a programozás az elsődleges. A billentyűzet milyensége viszont fontos, ezt jó tudni, hogy a Toshiba L50 nem jó ilyen szempontból.
[ Szerkesztve ]
tehát a két csoportból a lassabbik legjobb idővel rendelkezőben lévők közül az ötödik legjobb időt futó indul majd a poleból.
-
őstag
válasz Khelben #125755 üzenetére
Inkább melegedés lenne a probléma, ha valaki nagyon erőlteti rajta a játékot. Furmarkkal teszteltem, tudom. Ha nincs játék, akkor abszolút csendes, venti be se kapcsol. Értelemszerűen én 10 percig nyúzom a gépeken a FurMarkot, ami irreális teljesítményt kér, de legalább tudom, hogy ennél több sohase fog kelleni.
A billentyűzete kellemes, gépeltem rajta pár órányit, anyaghasználata közepes. Nem fém, de nem is olcsó műanyagpoharas.Ha válaszolok / írok az üzenetedre, elvárom a választ. Egy minimális kommunikációs etikettet tartsunk be, még akkor is, ha nem érdekel az ajánlat.
-
Khelben
nagyúr
válasz Bluesummers #125757 üzenetére
220-ból már kap egy jól felszerelt HP Probook 450-et, az azért csak jobb anyaghasználatban meg billentyűzetben. Nyilván azon nem sok játék fog menni, de azért a wow elmegy rajta, ha kellően visszaveszi a beállításokat.
[ Szerkesztve ]
-
Sententious
tag
Ahogy nézem az új Dellt TN panel lesz a nekem megfizethető árban. (7567) Azonban ez nem ajánlott. Viszont, ha van mellé egy 24" IPS kijelzős monitor (mert ez már van), akkor ez igazából nem is probléma, nem? Mert ha esetleg prezentációhoz vagy bármi más okból képet kell szerkeszteni (ritka ez az eset, mérnökként dolgozom), akkor csak rácsapom a monitorra és kész. Így azért ajánlottabb egy TN paneles gép (eltekintve a márkától és a típustól)?
-
őstag
-
Khelben
nagyúr
-
prannk
őstag
Ez a ram jo lesz az asus n551 cn212d be? A 4 gigás mellé?
-
SpZ
senior tag
Sziasztok
Segitséget szeretnék kérni, előre is köszönöm!1. egy hónapon belül
2. 160 000Ft
3. Átlagos felhasználás, de fontos lenne ha 4k tartalmat akarok a tv-mre lőni azt tudja a noti tolerálni.
4. Nem játszanék
5. 15" vagy nagyobb, Full HD, matt, Ips
6. Nem nagyon lesz hordozva
7. op rendszer nem számit van-e gyárilag de win10 nálam alap
8. SSD mindenféleképpen kell, HDD külső forrásból menne, Ram 8gb, optika nem kell
9. hdmi, usb3
10. új -
dugo_
veterán
válasz prannk #125764 üzenetére
Mégis melyik?
Leírtuk már neked legalább négyen több különböző topikban is, hogy milyet kell keresned. Ha stimmel a kinézett ram specifikációja, akkor jó lesz, ha nem, akkor keress tovább a megadott feltételek szerint. Feleslegesen gyártod a hozzászólásokat write only módban...
-
Khelben
nagyúr
Legolcsóbb IPS-es gép, ami már normálisabb minőségű: HP Pavilion
-
B-Clone
aktív tag
Sziasztok
Folyamatosan figyelgetem az internet bugyrait és találtam egy kis érdekességet.
Elkezdték beárazgatni nálunk is az új szériás gépeket amiket már 7700 HQ és GTX 1050 hajt. Több disztritől is azt az infót kaptam, hogy február második felétől már bizonyos gyártók termékei elérhetők lesznek.
Az árak nagyjából hasonlóak mint a jelenlegi nagy teljesítményű laposoknál. Kíváncsian várom az első fecskéket főleg az új GPU-k miatt. Elvileg a 1050 váltja a 960m-eket 14nm a 28nm-el szemben. Elég esélyes, hogy jótékony hatással lesz a hőtermelés/teljesítmény arányra.
Szerintem aki most tervez ilyen gépeket újítani ezt a néhány hetet már abszolút megéri kivárni, ha más miatt nem akkor talán az előző szériákból készleten ragadt gépek ára valószínűleg szépen megindulhat lefelé. -
rznk1986
tag
Sziasztok,
Segítséget szeretnék kérni. Notebook vásárlás előtt vagyok:
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás? - 1 hónapon belül
(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit) - 250,000 HUF
(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén) - fótószerkesztés, videóvágás, skype, netezés, utazáshoz, néha játék
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel? - dota2, HoN, CS:GO, mehet low-n
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS? - 13-14 körül
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is? - terveim szerint sokat, utazásra (is) lesz használva
(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.) - Windows
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e? - Szeretnék SSD-t bele, de legyen nagy méretű HDD is képeknek, videóknak
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…)
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával) - használt isÉn Lenovo Yoga-t néztem, de minden ötletet meghallgatok. Köszi előre is.
Zsolt
-
Khelben
nagyúr
válasz rznk1986 #125771 üzenetére
Játék ennyiért elég felejtős. Sőt, ekkora méretben abszolút felejtős a játék. Asus Zenbookot talán ki lehet fogni újonnan, de én inkább egy Elitebook 840-et vennék, az bővíthető, strapabíró és van belőle fullhd ips kijelzős darab is. Aztán ami kifér az integrált vga-n, azzal lehet tolni. CsGo talán elmegy rajta.
-
hallador
addikt
válasz #46372352 #125716 üzenetére
Ezen nincs semmi furcsa.
A játék gyártó elkészít egy játékot, leteszteli, megnézi 2 - 300, ha komolyabb akkor több szituációban, mit csinál a gép.- mi van akkor, ha x operációs rendszer y patchel működik, akkor milyen erőforrás kell.
- adott processzor a játékkal adott körülmények között, hogy viselkedik.
- adott vga mire lesz elég, ha pl valamilyen frissítés felcsúszik. stb.Az az, lehet, hogy csak egy Windows frissítés ment fel, és megpukkant a játékod. Nem kell nagy dolgokra gondolni, amit vettetek egy irodai gép, ami elsősorban office-ra, és levelezésre készült.
Nem játékra. Nem erre való.Ez kb olyan volt, amit mondtál, hogy vettem egy Suzuki swiftet, a gépkönyvben az van, hogy a maximális sebessége 165 km/h de amúgy mentél vele egy órát 185-el, 12* de mostmár nem akar csak 165-el menni, mert valami miatt az autó nem jó. Az autó nagyon fasza, csak ami a gépkönyvbe van arra lehet használni, ha neked kell egy olyan autó ami 185-el tud menni hosszú távon, akkor venni kell egy 5-ös BMW-t, de az nem ennyibe fog kerülni, és nem ennyi lesz a fogyasztása....
The further a society drifts from truth, the more it will hate those that speak it. (George Orwell) [Work Machines: HP EliteBook, HP ProBook & Linux Mint 20 ; Entertainment: Apple Macbook AIR M1]
-
pc360
addikt
Videók vágására alkalmas notebook-ot keresünk 360 ezerig. A leányzó eddig jutott választásban:
DELL INSPIRON 7559 (206514) FEKETE + 250-es SSD
Tudom, már megint nem a legerősebb kerettel szálltunk ringbe, de ebből kellene kihozni a maximumot. Mindenképp olyan bolt kell, ahol elfogadnak Erzsébet-utalványt. Az IPS, matt, FullHD muszáj, erősebb i7 muszáj, a hordozhatóság és minden más a háttérbe szorul (főleg az, amit utólag is tudunk bővíteni). Win se kell rá.
Mi jöhet még szóba? A 7559 ajánlott egyáltalán?
[ Szerkesztve ]
Válogatott, rendszeresen frissített programok ► neszetools.hu
-
hallador
addikt
válasz pc360 #125776 üzenetére
HP ZBook 15", Dell Inspiron 46/800M"
Ha videót akarsz vágni, akkor azt ne konzumer géppel próbáld meg.
-
Dexar007
veterán
válasz hallador #125775 üzenetére
Mekkora bullshit.
Ha eddig jol futott a jatek,akkor nehogy mar arra fogjuk,hogy szar gepet vett.
1. verzio: bekapott valami virust
2. verzio: tulmelegedes
3. verzio: öreg windozVagy ezeknek kombinacioja szokott lenni.
Az en gepem (840m) sem ugy hasit mar mint 1.5 evvel ezelott,amikor meg friss windoz volt rajta. CS:GO-n is eszreveszem,hogy belassulgat,pedig boven 100 fps fölött vitte minimumon.
Give me your cum,bull!
-
hallador
addikt
válasz Dexar007 #125780 üzenetére
Ha ennyire vágod akkor miért nem toltad be az ötleted eddig. Gondolom a jatekfejlesztonek is elküldted , hogy miért ír ki ororsegeket a weboldalára. Mert szerinted te ehhez is jobban értesz, vagy csak itt a fórumon...
[ Szerkesztve ]
-
hallador
addikt
válasz pc360 #125779 üzenetére
Nem tudok. Ha neked megfelelő akkor hajrá. Csak finoman jeleztem, hogy ez a gép nem erre való....
-
pc360
addikt
válasz hallador #125782 üzenetére
Nem tudsz - akkor meg minek írtad a hszt? Elmondtam a feltételeket, arra vártam választ. Gondolom itt minden második (sőt...) posztra lehet írni, hogy van jobb duplaannyiért... Ha valami kell, és adott a keret, akkor nincs nagyon alternatíva.
Mi alapján nem jó? Csak nem fog azért elolvadni, mert használjuk a bele rakott hardvert. 3 év garis, így lesz ideje előjönnie az ilyen jellegű bajoknak.
[ Szerkesztve ]
-
hallador
addikt
válasz pc360 #125783 üzenetére
Ok a te dolgod. Nem volt cél hogy meggyozzelek bármiről, ha neked megfelelő akkor nekem is ok. Nem az én dolgom. Nem kell megfogadni minden tanácsot.
[ Szerkesztve ]
-
pc360
addikt
válasz hallador #125784 üzenetére
Megfontolok én mindenféle tanácsot, ha alá van támasztva... De nem írtál semmit eddig, csak hogy Te nem vennéd. Megfogadni pedig akkor tudom, ha a keret is egyezik - de mint kiderülhetett, ez utóbbi nem rajtam múlik, hanem a leendő tulajon.
[ Szerkesztve ]
-
hallador
addikt
-
laszlobak
tag
válasz pc360 #125783 üzenetére
De tudott. A ZBook és az üzleti Dell-ek jobbak, és megbízhatóbbak, mint amit te kinéztél, és 360k-ba is belefér, ha nem is vadiúj, hanem renew, vagy féléves, használt. Az viszont valszeg elkerülte a figyelmét, hogy te Erzsébet utival akarsz fizetni, erre figyelmeztette Khelben. Jót akart neked, és nem mondott hülyeséget. Te nem fizettél a tanácsért, ezért nincs jogod hőbörögni, csak szépen megköszönni. Nehogy már a ketrec rázza a majmot!
A lényeg mindig a részletekben van...Tanácsot lehet kérni, de a döntés felelőssége a Tied! (mindenkinek úgysem fogsz tudni megfelelni)
-
papeti01
senior tag
Sziasztok,
ez mennyire lenne jó vétel? probook 430 g1
#proudfather
-
hallador
addikt
-
Dexar007
veterán
válasz hallador #125789 üzenetére
Most komolyan ezt minek? 1000 eve nincs összhangban a ,,minimum ajanlott" konfig a valosaggal. Van mikor föle lönek,van mikor ala..De olyan nem letezik,hogy egy jatek az elsö fel oraban jol fut,majd belassul.Ennek mas oka van. Vagy windozos,vagy tulmelegedessel kapcsolatos,esetleg virusos.Pont.
Give me your cum,bull!
-
hallador
addikt
válasz Dexar007 #125793 üzenetére
Ok, ha túlmelegedés, akkor szerinted ez a notebook alkalmas ennek az alkalmazásnak (teljesen mindegy, hogy ez egy játék, coder, video cutter, vagy image editor) futtatására? Tehát nem, igaz?
Ha windows probléma, akkor szerinted mi lehet, amit írtam, hogy lehúzott egy frissítést, vagy csak simán frissült egy vagy több driver stb?
Vírus? - Akkor ugye nem csak egy alkalmazás lenne problémás, hanem a többi is.
Tehát ahogy fogalmaztál szar gépet vett, szar lenne? - Nem nem szar, hanem nem erre az alkalmazás futtatására gyártották ugye? Akkor most min is vitatkozol, mikor ezt mondom az eleje óta?
Ha amúgy megfelelne az ajánlott minimum követelményeknek a gép, akkor túlmelegedne? - Nem, egy Windows frissítés, vagy kisebb Windows hiba agyon verné a játékot, lehet, de kisebb eséllyel,mert akkor azt eleve ki lehetne zárni, hogy a gép nem felel meg arra amit futtatni akar rajta.
Vírus, igen ez még lehet...[ Szerkesztve ]
-
papeti01
senior tag
válasz hallador #125792 üzenetére
most
max 550 Euro, de ha olcsóbban kijövök örülök (remélem a gépigényemnek ez az összeg reális)
(programozás (tanulás szintjén), online tanfolyamok, internet, filmnézés, nyelvtanulás (Rosetta Stone) fotószerkesztés (Lightroom - tanulás,hobbi szinten))
nem játszok,
matt, 14 - 15,6 col ig, jó lenne ha a videokártya meg tudna hajtani egy full hd monitort, mert abból olyant vennék, a többihez nem értek
nem jellemző, max este a lakásban lenne itt - ott használva
alapvetően Win, de szeretnék egy Linuxot is rátenni, szintén tanulás szintjén
SSD - ben gondolkodom, RAM min 8 giga, de inkább több, optikai nem kell
dokkolhatóság, ha megoldható??? (szeretnék a tanulás miatt + monitort rákötni, billentyűzet világítás!, esetleg webkamera, ill HDMI
leginkább használt üzleti érdekelneEs elnezest, hogy sok notira kerdezek ra, nem ertek hozza!
#proudfather
-
Lefty
addikt
Sziasztok,
15" körül keresek notebookot olyan feltételekkel, hogy:
- bluetooth
- billentyűzetvilágítás, kényelmes gombok
- ssd (vagy egy nagyobb tárhelyű, vagy egy közepes kapacitású ssd és egy sima hdd mellé)
- alumíniumház, leheőleg a zsanérok is (mindenképpen minőségi összeszerelés)
- egy erősebb integrált videokártya megteszi
- legalább egy i5 legyen benne a sebesség miatt
- fontos, hogy ne zúgjon a gép nagyon, hanem halk maradjon (passzív hűtés?)és a sablon:
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás? - most
(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit) - 200k körül mondjuk
(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén) - irodai, videoszerkesztés, film, alap dolgok
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel? - nem
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS? - 15" körül, inkább IPS
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is? - lenne azért, de nem sokat, nem baj ha nem 10kg
(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.) - ha lehet semmi
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e? - ssd mindenképp, ha lehet ssd+hdd, ram legalább 4 GB, optikai mindegy
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…) - billentyűzetvilágítás
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával) - csak újElőre is köszönöm a segítséget.
[ Szerkesztve ]
-
hallador
addikt
válasz papeti01 #125795 üzenetére
Ebben a notebookban nincs billentyűzet világítás, a 13,3"-os is. Ez a gép nem dokkolható, a VGA kimenete simán meg tud hajtani egy FullHD monitort.
Ez nem egy rossz gép.The further a society drifts from truth, the more it will hate those that speak it. (George Orwell) [Work Machines: HP EliteBook, HP ProBook & Linux Mint 20 ; Entertainment: Apple Macbook AIR M1]
Új hozzászólás Aktív témák
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Kedves fórumozók!
A kérdezőket arra kérném, hogy mindenképpen töltsék ki a kérdésekre a válaszokat az összefoglalóban. Nem véletlenül van ott. Anélkül nehéz válaszolnunk.
Kérek mindenkit, hogy konkrét bolt linket/hardveraprós linket ne tegyetek be sem a kérés, sem pedig a válasz hozzászólásokban sem. Ha linkelni szeretnétek, akkor vagy a gyártói linket, vagy egy árukeresős linket tegyetek be.
Az ilyen hsz-ek automatikusan törölve lesznek.Köszönettel:
Pyttawrx[ Szerkesztve ]
Hirdetés
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- MICROSOFT SURFACE LAPTOP 2 - MEGKÍMÉLT ÁLLAPOTBAN (ajándék tok + USB hub)
- Újszerű Asus TUF F15 FX506HE - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB -512GB - RTX 3050 Ti - 2 év gar
- Eladó SurfacePro 5 gyári billentyűvel, rossz akksival!
- 2021 Macbook Pro 14 - M1 PRO - 16GB - 512GB - HU - gar 2025.07
- Delé Latitude 7480 6th generációs Intel Core-I5, 16 Gb ddr4, FULL HD
- HP Pavilon 14-ce3012nh I5-1035G1, 8GB RAM 120GB SSD MX 130
- Új Acer Nitro V 3év garancia, i5-13420H, 16GB, 144Hz IPS, RTX 4050 6GB, Windows 11 Home
- Kensington Laptop Locking Station 2.0 K64453WW
- Acer 5750G csere vgara
- 88.000 ft -tól vihető. TOP ÁR. Részletfizetés - Bankmentes & Kamatmentes! I5 , 512 GB , 16 GB
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest