Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  Milyen notebookot vegyek? (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2022-10-16 20:13:15

LOGOUT.hu

Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#180226) Pyttawrx


Pyttawrx
HARDVERAPRÓD

(rögzített hsz)

Kedves fórumozók!
A kérdezőket arra kérném, hogy mindenképpen töltsék ki a kérdésekre a válaszokat az összefoglalóban. Nem véletlenül van ott. Anélkül nehéz válaszolnunk.
Kérek mindenkit, hogy konkrét bolt linket/hardveraprós linket ne tegyetek be sem a kérés, sem pedig a válasz hozzászólásokban sem. Ha linkelni szeretnétek, akkor vagy a gyártói linket, vagy egy árukeresős linket tegyetek be.
Az ilyen hsz-ek automatikusan törölve lesznek.

Köszönettel:
Pyttawrx

[ Szerkesztve ]

Hozzászólások

(#11701) Petyus87 válasza B-L-A-C-K (#11698) üzenetére


Petyus87
aktív tag

Szia!
Lehet, hogy nem fog tetszeni, de nálam ez már elvi kérdés.
Mikor megvettük anyumnak a 950-es procival szerelt Matt kijelzős Samsungot 107 ezerért, és a rendszergazda ismerősömmel telepítettem fel a gépet, akkor az én 5 éves acer gépemet is újrarakattam vele. Beszélgettünk, szóba jött és azt mondta nekem, hogy az én Acerem, gyakorlatilag egyáltalán nem lassabb mint ez a zsír új samsung... Mondom ne hülyéskedj már velem... De azt mondja így van... Olvastam egy elég megbízható oldalon, hogy az i3-as procitól alig marad el ennek a 950-960-as procinak a gyorsasága...
Már pedig a kedvesemnek egy i3-as ASUS gépe van és tényleg nem lehet érezni, hogy gyorsabb lenne a Samunál, de az én 5 éves Acer gépemnél se...
Azt ajánlotta az ismerősöm, hogy i5-ös gépet vegyek, ha megelégedetten akarom használni.... Úgyhogy vagy i5, vagy semmi...
Mert ugyan nekem is csak netezéshez multimédiás felhasználáshoz kell a gép, de azért nem bánnám ha lenne erőtartaléka és egy új játék elfuttatása se lenne probléma alap grafikán. És úgy vagyok vele, hogy nehogy már 100 ezret kiadjak egy olyan gépért, ami kiderül, hogy nem is gyorsabb, mint az 5 éves Acerem.
Írjátok meg nyugodtan a véleményeteket, ha rosszul gondolom, szívesen fogadom a tanácsokat...

(#11702) Chaser válasza Petyus87 (#11701) üzenetére


Chaser
titán

Az i5 ugyanaz mint az i3. Bizonyos helyzetekben meg tudja emelni az órajelét. Nem 4 magos, mint a legtöbb asztali i5. Tartalmaz néhány utasításkészletet amit te 99% hogy soha nem fogsz kihasználni, fejlettebb az energiagazdálkodása valamivel i3-nál. Ennyivel több. Úgy látszik ismerősöd is benyalta a marketinget :U Itt olyan emberek vannak akik értenek hozzá, innentől kezdve rajtad múlik kinek hiszel. De sztem olvasgass te magad utána a dolgoknak .

szerk: 5 éves gép is lehet olyan gyors mint egy mai belépő, ha olyan cpu volt benne. Pl egy T9400 azért még felveszi a versenyt lassabb i3-makkal is. Sok mindenen múlik a gyorsaság. Voltak k_vad cpu-s gépek régen is, azok meg felveszik a versenyt erősebb i5 géppel is, vagy akár i7-tel ha annyira erős k_vad volt. Nyilván kedves ismerősöd ezeket is elmondta ész osztás közben.

[ Szerkesztve ]

_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus

(#11703) spyduck válasza Tom1939 (#11692) üzenetére


spyduck
nagyúr

Azt azért tudd, h BLACK EliteBook-ja egy külföldi modell. Ez azt jelenti, h a cserélt alkatrész külön rendelési számmal van ellátva. Tök mind1, h ugyan az a palmrest, sajnos külön rendelési számos!!! Ez azt jelenti, h mondjuk egy renew gép esetén (amit itthon nem forgalmaznak) sokkal nehézkesebb az alkatrészbeszerzés. Ezt a szervizes ki tudja küszöbölni azzal ha olyan alkatrészt rendel ami itthoni rendelési számos, viszont ezt nem lehet. Most, hogy ez szándékos vagy nem szándékos a hazai support felől nem tudom. :(

A lényeg, h NBD garos és hazai Carry in garos EliteBook, ProBook esetén nem kell ennyit várni, sőt, pár nap az egész! De ki fogja megvenni az EliteBookot 400-ért amikor 250-ért meg lehet kapni? Senki, de viszont mindenki elégedetlenkedik. Sajnos ezt a külföldi alkatrészrendelős dolgot én sem tudtam és sajnos van amelyik szerviz túl szabályosan jár el, aminek az ügyfél issza meg a levét. :(

szerk: Továbbá az sem mindegy hova van leadva. Magyarországon egyébként a HP büszkélkedhetik az egyik legjobban kiépített hazai szervizhálózattal. 2db ServiceOne Expert szintű partnerrel és 12db ServiceOne Specialist szintű partnerrel rendelkezik. Gondolom sejted, h melyik a gyorsabb ugye? Továbbá vannak még további szervizengedélyes szervizek, csak azoknak nem tudom az elnevezését, nos ott igen komoly határidőkkel dolgoznak (akár 1 hónap).

[ Szerkesztve ]

(#11704) spyduck válasza Chaser (#11695) üzenetére


spyduck
nagyúr

Az, h melegszik a notebook és emiatt hangosabban hűt. De ha nem hiszed el akkor próbáld ki. ;)

(#11705) ngabor2


ngabor2
nagyúr

a gyártók tényleg kezdenek leszokni a pöcökegérről? keresnék továbbra is 13"-os, pöcökegeres notit, csak a lenovo thinkpad edge sorozatát találtam, ami ennek a 2 feltételnek megfelel. van még ilyen tulajdonságokkal felvértezett notebook?

(#11706) premete válasza ngabor2 (#11705) üzenetére


premete
veterán

Van a Dell Latitude-okban is.

Eladó laptop-tablet és kiegészítők: http://goo.gl/VPuKDH

(#11707) spyduck válasza ngabor2 (#11705) üzenetére


spyduck
nagyúr

Ahhoz, hogy tudjunk segíteni a következő kérdésekre kéne válaszolnod:
(1) Maximális keretösszeg Ft-ban?
(2) Kijelző mérete, felbontása, fényes, matt?
(3) Notebook súlya?
(4) Felhasználási kör (játék, munka stb…)?
(5) Mi a fontosabb számodra, a megbízhatóság vagy a teljesítmény?
(6) Operációs rendszerrel, ha igen milyennel vagy FreeDOS-al kéred?
(7) Tárhely (HDD) és memória (RAM) mennyisége?
(8) Egyéb kívánság (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…)
(9) Eddig kinézett notebookok, linkeld be a boltot (Ez azért fontos, mert ha jót választottál akkor csak egy olcsóbb boltot kell keresni)
(10) Mikor lenne esedékes a vásárlás?

(#11708) Petyus87 válasza Chaser (#11702) üzenetére


Petyus87
aktív tag

Akkor gyakorlatilag te/ti lebeszélnétek egy i5 procis gépről, ha jól értem?
Még akkor is ha lenne rá keret.
Nem pár évre szeretnék notit venni, egy i5 procis géptől azt várom/várnám, hogy 10 évig kiszolgáljon... Nem szeretnék elavult gépet venni.

(#11709) Mottie válasza Petyus87 (#11708) üzenetére


Mottie
őstag

Igazából a gép sebességében egy SSD sokkal többet számít, mint hogy i3/i5 van benne. Szerintem ha belefér érdemes megvenni i5-tel hosszú távra tervezve.

Be Victorious!

(#11710) Tikakukac válasza Petyus87 (#11708) üzenetére


Tikakukac
titán

10 év múlva egy mostani i7-es gép is full elavult és valszeg múzeumi példány lesz, pláne ha megnézem miket jósolnak addigra. Ezen 20-30k befektetéssel nem tudsz segíteni, de még ennél jóval többel sem. Ez ilyen szakma.
Ha sebességet akarsz akkor meg az árkülönbséget költsd SSD-re. Ezerszer jobban jársz.

spyduck: Az újat az én is ki nem állhatom, de egy ideje erősen gondolkodom egy rendes külső TP billentyűzeten, ha hozza a noti szintjét akkor bőven megér sok pénzt is, mert tényleg iszonyatosan finom az érzete a leütésnek. A szigetes változat szvsz nem rossz, de jobban szeretem a nagyobb gombok egymás melletti dzsungelét.

[ Szerkesztve ]

A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.

(#11711) ngabor2 válasza spyduck (#11707) üzenetére


ngabor2
nagyúr

ezek a kérdések mind hasznosak, ha már valóban körvonalazódtak a konkrét igények. de esetemben a probléma megoldását a másik oldalról kell kezdeni, mivel ezek alapján már körbejártam a dolgokat.

jelen esetben a lenti kérdések helyett a korábban feltett 2, ami nekem számít: 13" körüli méret, és pöcökegér.
jelenleg is működő gépeket kellene lecserélni, ami egyelőre nem sürgős.
a keret elég tág, ha drága, tovább gyűjtögetek.
a méretet írtam, hogy fényes, vagy matt, mindegy. mivel nem hurcolásra lesz elsősorban, ezért a súly másodlagos szempont.
felhasználás: netezés, amit a jelenleg kapható leggyengébb konfiguráció is maximálisan kielégít.
oprendszer linux, ha csak win7-tel lehet kapni, az kifejezetten hátrány a magasabb ár miatt. optikai meghajtó kifejezetten hátrány, plusz fogyasztás, plusz súly, 0 használat.
a többi válasz pedig ezekből levonható.

ezek alapján a lenovo thinkpad edge e335 jött ki, a delleket még nem néztem.

(#11712) wiggen123 válasza Petyus87 (#11708) üzenetére


wiggen123
aktív tag

150-be nehezen fér bele az új gép, I5, alap játékok és a tartósság. Valamiről le kell mondanod. Ahogy többen tanácsolták szerintem is elég az i3.
Milyen alap játékokra gondoltál amúgy?

Sometimes you win, sometimes you learn.

(#11713) Petyus87 válasza wiggen123 (#11712) üzenetére


Petyus87
aktív tag

Elég régen játszottam számítógépen, az asztali gépes korszakom volt a nagyon játszogatós, mióta bejött az internet, azóta az visszaszorult, valószínű későbbiekben se kezdenék el játszani, de ha mondjuk úgy szottyanna kedvem... Hogy mégis... Bár... ezen az 5 éves acer gépen is integrált vezérlő van valami 2000-es, de a Sims 3 mégis elfut rajta.
Ennek tudatában vehetnék akár integráltat is, de az állítólag nem ajánlott.(?)
Erről az SSD-ről mesélne valaki bővebben?

(#11714) Tom1939 válasza spyduck (#11703) üzenetére


Tom1939
őstag

Szóval azt lehet mondani hogy a hp szervíz teljesítmény hullámzó. Ha értesz hozzá hova kell leadni, és teljesen áron vetted itthon akkor kitűnő is lehet. Hát azt hiszem ez a dell garival nem versenyezhet. Szóval ez nálam szép nagy fekete pont. Pedig én most jól el vagyok kényeztetve, ezért amikor gépet cserélek én vagyok az a bizonyos potenciális vásárló.
Jó, tudom hogy a magán vásárlókat azért jó részt ignorálják, főleg itthon az üzleti kategóriában.

[ Szerkesztve ]

(#11715) premete válasza Petyus87 (#11713) üzenetére


premete
veterán

Érdekes, hogy minden dezinformációt elhiszel, SSD-ről pedig nem hallottál. :)

Eladó laptop-tablet és kiegészítők: http://goo.gl/VPuKDH

(#11716) mutyi


mutyi
őstag

Valakinek van infója a noteshop nevű webshopról?
Nagyon jó áron vannak notik, főleg elitbookok, viszont ebből kifolyólag azt sejtem,hogy külföldi billesek.
Valaki tudna nekem belinkelni pár normális méretű képet, hogy hogyan néz ki egy külföldi billes magyarosított(matricázott) billentyűzet?
Látatlanba nem merek megrendelni.

Azt vettem észre, hogy Mo-n gyakorlatilag nem kapható Pavilion DV7-es sorozat, azaz 17 colos?

(#11717) Tikakukac válasza mutyi (#11716) üzenetére


Tikakukac
titán

Ne a billzettől félj, hanem a gariztatásról, mert azzal lehet szívni nagyokat kinti gép esetén.

A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.

(#11718) Yeeeti


Yeeeti
tag

Hali

Új 13-14" latopot keresnék 120.000ft környékén. Általános dolgokra lesz használva az egyedüli extra a cs 1.6 :)

Én eddig ezeket találtam
[link]

[link]

[link]

[link]

Ha tudtok jobbat nyugodtan írjátok meg! :)
Köszönöm

Nokia 5110 > Nokia 3310 > Nokia 3410 > Siemens S55 > Nokia 7650 > Motorola MPX 200 > Sony Ericsson 910i > Sony Ericsson W950 > Sony Ericsson P1 > Samsung Galaxy S > Samsung Galaxy Note 2 > Samsung Galaxy Note 4 > Huawei Nexus 6P > Oneplus 6 > Oneplus 6T > Oneplus 8 Pro

(#11719) Tikakukac válasza Yeeeti (#11718) üzenetére


Tikakukac
titán

Ennyiből újonnan Thinkpad Edge és kész. Egyszerűen ennyiből nem gyártanak más, nem nagyon legózott gépet.

A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.

(#11720) AxBattler válasza spyduck (#11707) üzenetére


AxBattler
félisten

Na ENNEK kellene bekerülnie az első hsz-be!

És nem konkrét notebook-, vagy gyártó-ajánlatoknak!

[+ a topik címébe, hogy olvasd el az első hsz-t!]

"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki." KERESEM: Lian Li PC-C50, Silverstone Milo ML03 ..............................................................................................

(#11721) B-L-A-C-K válasza AxBattler (#11720) üzenetére


B-L-A-C-K
titán

Igen ez bekerülhetne, viszont tényleg hülyeség kilistázni a gépeket pontosan mi hogy, merre meddig, mivel mindig változik, illetve 1 hsz elolvasás nélkül 80%-a úgyis írna ide egyből, akkor meg állandóan ezt látnánk: "olvasd el az első hsz-t!"

(#11700) spyduck: Lehet sz@r az egész kiosztása az oké, de nem hinném ne lehetne megszokni, ha használnád egy hónapig egyfolytában kétlem ne szoknád meg. Ha N55-öst is meglehetett ezt is meglehet...:)

[ Szerkesztve ]

(#11722) mutyi


mutyi
őstag

RaidSonic ICY BOX IB-AC642 HDD/SSD

Erről vannak tapasztalatok?
Esetleg más márkát ajánlotok,ami jobb, olcsóbb bármiért is ajánlottabb?
Ebben tetszik,hogy adnak hozzá slim külső házat és megoldva a dvd írás is.
Vélemény?

(#11723) B-L-A-C-K válasza spyduck (#11703) üzenetére


B-L-A-C-K
titán

Szerintem nem külföldre szánt modell, mivel magyar billes. Vagy attól hogy az külföldi modell :F

(#11701) Petyus87: Itt az a baj ha átlag felhasználásra kell, és pl kevés lesz az i3-as akkor már az i5-ös is. Szóval ha nem kell semmire csak átlagos dolgokra, akkor teljesen felesleges az i5-ös, inkább helyette az adott pénzből lehet venni minőségibb gépet...Plusz evidens hogy a régebbi gépeid is ugyan olyan jók, mivel ha netezel, zenét hallgatsz, filmet nézel nem kell semmihez egy erőmű. Nekem is i3-as van jelenleg, és mivel csak nettezésre használom ezért teljesen feleslegesnek tartanék egy i5/i7-est mert semmi gyorsulást nem fogok tapasztalni, viszont azt igen hogy jobban melegszik a gép...:)

[ Szerkesztve ]

(#11724) darvak válasza polip (#11668) üzenetére


darvak
senior tag

Nálatok már nincs A531- B815, v B960-nal, csak AH531, nemde? Arra meg ott volt a link ;)

[ Szerkesztve ]

(#11725) ro_bert17 válasza ngabor2 (#11711) üzenetére


ro_bert17
őstag

thinkpad x1?

(#11726) darvak válasza Yeeeti (#11718) üzenetére


darvak
senior tag

Igaz a renew probook laptopokra csak 1 év gari van, de hátha szóba jöhet:
4330s

(#11727) spyduck válasza Tom1939 (#11714) üzenetére


spyduck
nagyúr

A Dell szervizével semmi sem versenyezhet. A HP csak a második vagy a harmadik.

(#11728) Petyus87 válasza B-L-A-C-K (#11723) üzenetére


Petyus87
aktív tag

Akkor te/ti milyen gépet ajánlanátok ami i3, és nagyon rendben van?
esetleg ez a Toshiba?
Ez a Packard Bell viszont már i5-ös, bár sejtem, hogy itt meg a márkával van a probléma, vagy nem?

[ Szerkesztve ]

(#11729) B-L-A-C-K válasza Petyus87 (#11728) üzenetére


B-L-A-C-K
titán

Packard Bell a noti márkák trabantja, illetve 1 év garanciával adják. Toshiba jó, de van minőségibb is, viszont a Toshiba játékra is alkalmas, játszani is szeretnél? Mert azt hittem játék kilőve, és így egy HP Probook-ot mondtam volna...

(#11730) Tikakukac válasza Petyus87 (#11728) üzenetére


Tikakukac
titán

Igen, a PB gép az elég kuka.

Ha nem akarsz komolyabban játszani akkor a532 Fuji vagy Probook is jó lehet.

A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.

(#11731) Petyus87 válasza B-L-A-C-K (#11729) üzenetére


Petyus87
aktív tag

Igen, sejtettem, hogy a PB-el ez lesz a gond és azt is sejtem, hogy leginkább a Toshiba-Fujitsu-Samsung esetleg Asus négyesből kerül ki a korrekt gép, HP-t itt még nem igen ajánlották, de felkeltettétek az érdeklődésem.
A Játékról végül is lemondhatnék, ha nagyon gamelni akarok, akkor venni kell egy Xboxot... :)

(#11732) Gabe123


Gabe123
aktív tag

Sziasztok. A Fujitsu Lifebook A532 notebookba a Chaser féle HDD caddy a dvd helyére belemegy igaz?

Mark Twain once said that "If voting made a difference, they wouldn't let us do it. "

(#11733) B-L-A-C-K válasza Petyus87 (#11731) üzenetére


B-L-A-C-K
titán

Hp-t itt? Elég gyakran szoktuk pedig, csak játékos gépben nincs, és az esetek többsége azt vesz...

Amúgy itt van most ez, ez is elég átlagos felhasználásra, jó anyagosból van összerakva, matt kijelző, 3 év gari, ajándék táska, és nagyon jó áron van.

Na ez sztornó edigitálnál volt 130 ezerért, de már úgy látom nincs több...

A lényeg ha bármilyen Probookot is nézegetsz nem fogsz mellé nyúlni, illetve a Fuji A531/A532-es szériák is ajánlottak, és mielőtt szívinfarktust kapnál ezek nem a régi Fujitsu Siemens, ez már csak simán Fujitsu. A cég külön vált, és nagyon korrekt gépeket gyárt 3 év garanciával.

(#11734) btudos válasza Petyus87 (#11731) üzenetére


btudos
veterán

150 folott kicsivel van Lenovo z580 i3-mal dedikalt VGA-val, ha megis ugy dontenel hogy kell a dGPU.
De integraltkent a HD4000 alkalmi jatekra alkalmas, foleg ha ket memoriamodul van mogotte, akkor nem tul eroforrasigenyes jatekokat vigan elfuttat, ha nem max grafikan akarod adni neki ;)

[ Szerkesztve ]

Amúgy nem feltétlen, de teljes mértékben majdnem igaz.

(#11735) Chaser válasza Petyus87 (#11708) üzenetére


Chaser
titán

Megmosolyogtattál de nagyon :)) :)) :R Egy csúcskategóriás elit business géptől is irreális elvárás, hogy 10 évig működjön. Egy konzumernél reális lehet a pár év, sok gar után pár hónappal bedöglik. Sok jóval előtte. Persze vannak kivételek amik elmennek 5-6 évig de ritka és nagyban függ a felhasználás módjától/felhasználótól. Ha valaki 5 évre tervez gépet azt szoktam mondani 5 év garral vegye meg ha nem szereti az oboát. Igen, drágább, nyilván nem véletlenül.
Veszel egy pl B960-as gépet, 8 GB ram, egy jó SSD és kész. Ha cpu igényesebb feladatokat csinálnál akkor i3, már ha az adott sw-ek kihasználják a HT-t, amiben több az i3. i5-öt is lehet venni persze akinek megéri a felárat. Már a gpu-k is beszálltak sok mindenbe, nem ritkán egy asztali erősebb vga egyes feladatokban odaver akár egy 4 magos i7-nek. Szóval érdemesebb valami diszkrét vga-s gépet nézni, de már az intel integráltak is eléggé támogatottak. A HD4000 pl sok belépő diszkrét vga tudását hozza. Igaz, nv és ati jobban támogatott bizonyos dolgokban. NV, ati, intel támogatottságban talán ez a sorrend.

szerk: Gabe123: Valamelyik biztos, mert van 4 fajtám:) A helyes kérdés az, hogy milyen magas az optika az 532-ben. Ha nem tévedek nagyot 12.7mm, legtöbb mai gépben az van.

[ Szerkesztve ]

_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus

(#11736) Petyus87 válasza B-L-A-C-K (#11733) üzenetére


Petyus87
aktív tag

Igen erről hallottam, mikor édesanyámnak néztük a gépet, akkor pont a Fujitsu Lifebook A531 és a Samsung NP300E5Z közül választottam az utóbbit.
Lehet, hogy azért érdemes lenne megvárni azt a karácsonyt, hátha... Minden esetre a kört szűkítettem, kár, hogy a Toshiba gépei ilyen drágák :/

(#11737) B-L-A-C-K válasza btudos (#11734) üzenetére


B-L-A-C-K
titán

Viszont Z580-as minőségnem nem egy Probook...:)

Petyus87: Te tudod, mondom az árak hogy fognak alakulni azt nem tudhatjuk, de az említett gépekkel nem fogsz mellé nyúlni az biztos.

[ Szerkesztve ]

(#11738) Gabe123 válasza Gabe123 (#11732) üzenetére


Gabe123
aktív tag

Illetve miért van a lap miért van a A532-re 2 év gar az A531-re meg 3év? Előbbi nem az utódja az utóbbinak?

Mark Twain once said that "If voting made a difference, they wouldn't let us do it. "

(#11739) darvak válasza Petyus87 (#11736) üzenetére


darvak
senior tag

Októbertől drágulnak a gépek, a csúcspont a karácsony:)

(#11738) Gabe123

Sajna visszavették, de ~10K és ki lehet bővíteni 3 évre az A532 gariját is.

[ Szerkesztve ]

(#11740) Petyus87 válasza Chaser (#11735) üzenetére


Petyus87
aktív tag

Hasznos infók voltak, köszönöm. Erről az SSD-ről még olvasgatnom kell.

(#11741) B-L-A-C-K válasza Petyus87 (#11740) üzenetére


B-L-A-C-K
titán

SSD-t én is preferálom, sokkal többet ér mint egy erős proci átlagfelhasználóknak. Win betöltés felére csökken, leállítás szintén, illetve a programok is hamarabb töltenek be sokkal...

(#11742) Tikakukac válasza darvak (#11739) üzenetére


Tikakukac
titán

Vagy nem. Én a Paviliont szenteste előtt 2 nappal rendeltem meg, mert behúzták az árát még 15k-val. Amíg ki nem futott sem lett olcsóbb egy forinttal sem. Vannak karácsonykor jó gépek jó áron, de akkor tényleg nonstop kell verni az oldalakat és kívülről fújni mi mennyibe került és vezetni a grafikont.

A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.

(#11743) Chaser válasza Petyus87 (#11740) üzenetére


Chaser
titán

NAND alapú. A sw-ek párhuzamos indításkor is pöccre indulnak, böngésző megtáltosodik, boot idő klasszisokkal lerövidül, minden szinte azonnal történik. teljesen hangtaqlan, kisebb a fogyasztása mint a hdd-nek. Még egy 5 éves géppel is csodát tesz. Vannak kerülendő szériák, de ennek tényleg olvass utána:)

_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus

(#11744) darvak válasza Tikakukac (#11742) üzenetére


darvak
senior tag

Nálam az a tapasztralat, h vagy évelején, vagy nyáron. Év elején túl vagyunk a karácsonyon, nyáron pedig túl vagyunk már minden expon.

[ Szerkesztve ]

(#11745) mutyi


mutyi
őstag

11722-re valaki?

Most olvastam egy nyári cikket a 13-14-es notikról, a Samsung 4-es sorozatáról is elég jókat írtak, de túl sok helyen nem találtam meg itthon.

(#11746) Petyus87 válasza Chaser (#11743) üzenetére


Petyus87
aktív tag

Rendben, ha jól értelmezem, ezt utólag kell beleszerkeszteni a gépbe, mert egyik gépben sincs...
B-L-A-C-K
Valamit kihagytam egyébként ami szintén szűkíti a kört...
Most vettem egy Seagate külső merevlemezt, amihez lehet venni USB 3.0 dokkolót is...
Szóval mindenképp olyan gép kell ami USB 3.0 kimenettel is rendelkezik...
Másoltam több mint 100 Gb adatot, és a szakállam kinőtt mire ez sikerült...

(#11747) Siriusb


Siriusb
veterán

Üdv!

Egy barátomnak kellene laptop:
15" körüli kijelző (fényes/matt mindegy)
Hordozható
Gyors (IB i5-re gondoltam, tőzsdéhez kell - ennyit tudok -, ne kérdezzétek miért szükséges a gyors gép)
Merevlemezt tudjam SSD-re cserélni
Memóriát 4GB-ra bővíteni, ha nincs benne annyi
USB3
dGPU nem kell
Mindezt nőnemű versenyzőnek :)
Keret: 250k

Amiket én kinéztem a laptopszalon aktuális kínálatából válogatva:
Dell XPS L502x
Dell Vostro 3560
Lenovo IdeaPad Z580
Lenovo IdeaPad B580

Javaslatok?

(#11748) darvak válasza Siriusb (#11747) üzenetére


darvak
senior tag

(#11749) B-L-A-C-K válasza Siriusb (#11747) üzenetére


B-L-A-C-K
titán

Azok a lenovok azért nem olyan jó minőségiek, ha nem játékra kell márpedig neki nem, akkor én hanyagolnám. Amit kinéztél első viszont 2ő szerintem jó, de én inkább Probook/Latitude vonalon nézegetnék.

[ Szerkesztve ]

(#11750) spyduck válasza B-L-A-C-K (#11723) üzenetére


spyduck
nagyúr

A bill nem jelent semmit :)
Hívd fel a HP supportot, ők megmondják!

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  Milyen notebookot vegyek? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.