Hirdetés

2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Beviteli eszközök  »  Milyen billentyűzetet vegyek? (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2019-03-15 13:37:03

LOGOUT.hu

ÖSSZEFOGLALÓ
Kérdezés előtt kérlek olvass végig!
Ajánlott billentyűzetek listája!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#46101) PixAlan válasza Domonkos (#46093) üzenetére


PixAlan
aktív tag

lol nekem az tartott 3 hétbe, hogy jobb hüvelykujj helyett a ballal nyomjam a spacet :DD első körben majdnem fele annyi lett a wpm-em

mondjuk szerintem fejlesztőként a legtöbb esetben sokkal inkább számít, hogy milyen pontosan gépelsz, úgyhogy egy ideje megpróbálok kevesebbet törődni a sebességgel.

(#46102) Coyot válasza Domonkos (#46096) üzenetére


Coyot
őstag

Most ugrott be hogy ez egyszer már fenn volt a beszerzési listámon, de valamiért kimaradt. Tetszik amúgy és még tudom makrózni is a háttérvilágítást, a legkisebb tanulhatja a betűket :)

Tetszetős cucc, szerintem be is szerzek egyet. Még egy kérdés olvasom itt a hozzászólások között, hogy ezeket még halkítani is lehet, ez akár ennél a CM billnél is lehetséges? Nem zavar nagyon a hangja, de ha van lehetőség ez is érdekel.

Má' nem

(#46103) dqdb válasza Coyot (#46102) üzenetére


dqdb
nagyúr

Ha nem eleve silent kapcsolóval van szerelve a billentyűzet, akkor a halkítás (=gumigyűrű, lásd pár hozzászólással feljebb) és a háttérvilágítás nem igazán kompatibilisek egymással, mert a gumigyűrű a fény eléggé jelentős részét kitakarja akkor is, ha áttetsző anyagból készült.

Azt nem árt tudni, hogy a háttérvilágítás a legtöbb világítós billentyűzetben az alacsony frekvenciás PWM-es fényességszabályozás miatt 100-200 Hz-en villog, ha nem maximális fényerőn járatod és soknál akkor is, ha maximális fényerőn (a CM esetében ez fényerőtől függetlenül 150 Hz).

[ Szerkesztve ]

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#46104) moleculez válasza PixAlan (#46101) üzenetére


moleculez
veterán

Fejlesztés esetében a gépelési sebesség szerintem elhanyagolható, a pontosság inkább mérvadó, tényleg sok kellemetlenséget okoz egy félreütés, és helyesírás ellenőrző ott nem segít.

Még nincs kész, de már majdnem elkezdtük!

(#46105) ovits00 válasza dqdb (#46091) üzenetére


ovits00
csendes tag

Én az egyik (akkori egyetlen mechanikus) billentyűzetemen átrendeztem a kupakokat Colemak-nak megfelelően. Ekkor már tudtam vakon gépelni a kiosztáson, viszont szükségem volt arra, hogy fél kézzel is tudjak beírni dolgokat (jellemzően telefon az egyik kézben). Kénytelen voltam lenézni a billentyűzetre, ott pedig querty-volt, és nem tudtam fejből melyik billentyű melyiknek felel meg. Ezért a leggyorsabb megoldást választottam, a kupakok átrendezését.
A legzavaróbb az volt benne, hogy az F és a J máshová került (velük együtt a rajtuk lévő rovátkák is), és néha eggyel arréb raktam le az ujjaimat, mint ahová kellett volna. Így lett pl. a "colemak"-ból "v'ui,rm".
Az az egy-két milliméter magasság-eltérés gépelés közben nem volt zavaró. Közelről ránézve lehet látni, hogy "hullámos" de messzebbről az sem feltűnő.

(Tulajdonképpen annyira zavaró volt, hogy nincsenek jelzések a mutatóujjaim alatt, hogy az új billentyűzetemet inkább nem bolygattam meg, és megtanultam nagyjából, hogy melyik betű melyiknek felel meg. Ha pedig valami hosszabb dolgot kell beírnom, akkor megpróbálom elérni, hogy mindkét kezem felszabaduljon.)

Persze az is érdekes szokott lenni, amikor más gépéhez ülök le, és elfelejtem, hogy nem colemak a kiosztás :)
Rksdzk az ld ksgknkd dz;n;ff ukjjl, amln;s mad tkrkhkz iu;n uk, kd kuekukyfkm, h;to jkm c;ukman a nl;dzfad P)

(#46106) ovits00 válasza nyunyu (#46098) üzenetére


ovits00
csendes tag

A colemakra átszokás legnehezebb része nekem az volt, hogy az s eggyel jobbra került, és az s helyén pedig az r van (asdfghjkl; helyett arstdhneio). Nagy ritkán még ma is r-t ütök s helyett :( Az elején a mentést is sokszor elrontottam, ami ugye a legtöbb programban ctrl+s. Ez colemakkal <ctrl>+<d> lett. Szerencsére nincs dolgom olyan programmal, ahol ctrl+r érvényes kombináció lenne, így nem volt baj, hogy néha <ctrl>+<s>-t nyomtam.

(#46107) PixAlan válasza juliensorel (#46052) üzenetére


PixAlan
aktív tag

Egyáltalán nem azt mondtam, hogy a klón kapcsolók annyival rosszabbak lennének, csak amennyiért árulják ezt a billentyűzetet, annyiért eredeti cherry MX-eset is lehet kapni, és így az jobb vétel.

Pl van egy profi futócipő meg valami hamisítvány, persze ha csak kisboltba járáshoz kell neked akkor jobban megéri töredék áron venni a hamisat, de ugyan azon az áron ajánlják a kettőt egyértelmű, hogy melyiket éri meg jobban venni.

És amúgy amikor lejárt a cherry szabadalma pont az általad annyira lenézett csili-vili gamer billentyűzetek(razer pl) váltottak azonnal ezekre a kailh kapcsolókra, a billentyűzetek semmivel sem lettek olcsóbbak, az átlag konzumer nem nézte a kapcsolókat, csak a világítást és hasonló "fontos" funkciókat. Úgy gondolom a topiknak pont az lenne az értelme, hogy ezeket a konzumereket tereljük inkább olyan termékek felé, aminek az árában kevesebb a marketing meg a csicsa és több a minőség.

(#46108) nyunyu válasza PixAlan (#46101) üzenetére


nyunyu
félisten

mondjuk szerintem fejlesztőként a legtöbb esetben sokkal inkább számít, hogy milyen pontosan gépelsz, úgyhogy egy ideje megpróbálok kevesebbet törődni a sebességgel.

Nálam sem a szem-kéz koordináció lassúsága a szűk keresztmetszet (45 wpm?), hanem a gondolatokat mondatokba/kódba öntő interfésznek óriási a lagja, túl sokszor timeoutol.

Szerencsére, ha SQLben F8-at nyomok, akkor nem kell elmenni negyedórára kávézni, mint a javasasszonyainknak.

Hello IT! Have you tried turning it off and on again?

(#46109) Coyot válasza dqdb (#46103) üzenetére


Coyot
őstag

A 150hz es villogás nem fog zavarni, bár nem értem max fényerőn minek villogtatni miért nincs jól méretezve a led... de mindegy ez nem lesz gond. Ezek a silent kapcsolók honnan jönnek vagy hogy tudom meg hogy silent-e az adott típus? Az ajánlott CM Masterkey pro ahogy látom a szokásos red brown blue switchekkel elérhető csak sajnos vagy létezik ebből gyári silent változat esetleg? gyors google nem segített csak a fenti hárommal találtam.

Má' nem

(#46110) nyunyu válasza Coyot (#46109) üzenetére


nyunyu
félisten

MX Pink még mindig nincs nagyon elterjedve, Corsair, Leopold, Fnatic, Varmilo, Ducky, WASD billzeteken kívül még nem nagyon láttam másban.

+Cherry MXB5 lemaradt (de az formailag nem sokkal különb a mai hírben belengetett tucatkínai MSItől)

[ Szerkesztve ]

Hello IT! Have you tried turning it off and on again?

(#46111) powerwade válasza Degeczi (#46100) üzenetére


powerwade
senior tag

Ezt meg sosem hallottam 20 ev forumozas utan, erdekes gondolat ;] Sosem erdekelt es nem zavart ha valaki ekezet nelkul irt. Talan mert anno lusta voltam 'repulos ekezettel' irni US bill-en, es a mai napig zsigerbol valtom vissza magyarrol a layoutot.

Apropo, par LED kell meg es kesz a Levinsonom (split ortho, hamarosan keszitek rola valami fotot), es a KBDFans fele NIU Mini megy aprora :D

(#46112) Degeczi válasza powerwade (#46111) üzenetére


Degeczi
nagyúr

Alapvető előzékenység a fórumtársak felé, hogy ne nekik kelljen már dekódolgatni a (helyenként kimondottan más jelentésű, pl. most is ki irtott ki kit?) mondandód.
25 éve még volt magyarázat/mentség rá, manapság már csak a lustaság.

(#46113) Domonkos válasza Degeczi (#46112) üzenetére


Domonkos
Ármester

Ha lehetne valasztani, hogy minden magyar szoveget ekezetek nelkul olvassak, de akkor nekem se kelljen ekezeteket irogatnom vs. mindenkinek kotelezoen ekezeteket kelljen hasznalnia, akkor csipobol az elsot valasztanam. Amennyire konnyen olvasom az ekezetektol mentes szoveget vs. amennyivel lassabban irok ekezetekkel, ugy ez nem eri meg. :(
Az altalam irt szovegeknek max. 5%-a magyar, es ennek az 5%-nak is a legnagyobb reszet a PH-ra irom. Pedig a dvorakra szokas elott par evvel meg nagyon nem igy volt. Es ezert is volt sokkal konnyebb a dvorak mellett dontenem, amikor valasztottam, hogy mit tanuljak meg. (mert ugye a dvoraknak nincs egyseges hu variansa...)

Anno amikor felkertek topikgazdanak, az elso altalam szabott feltetelek kozt volt, hogy en biztosan nem fogok onszantambol ekezetes karaktereket irni a topikba. Akkor ezzel senkinek nem volt gondja; en meg azota sem irtam sokat.

Gender of electrical connectors is defined by the pins.

(#46114) Degeczi válasza Domonkos (#46113) üzenetére


Degeczi
nagyúr

Ugye hivatalos emaileket sem ékezetek nélkül írsz? Pont úgy illene megtisztelni a fórumozókat is. Épp annyira alapvető ez is, mint a központozás vagy egy gyors átfutás, hogy nagyon sok elírás ne maradjon benne, mert azok dekódolása is az olvasót terheli.

A napi szokások sem adnak fölmentést, én is a nap több mint 90%-ban UK kiosztással dolgozom... De mivel gyorsbillentyű is elérhető a váltáshoz, még egerészni sem kell az ékezetek alkalmi bekapcsolásához.

Bő negyedszázada a BBS-eken még technikai kényszerűségből hagytuk el az ékezeteket, de annak szerencsére rég vége, ma már minden környezetben egyszerű a megoldás.

(#46115) dqdb válasza Coyot (#46109) üzenetére


dqdb
nagyúr

A 150hz es villogás nem fog zavarni
Valakit határozottan zavar, valaki csak nem szereti, hogy folyamatosan fárasztja a szemét egy periféria munka közben, ha te immúnis vagy rá, akkor örülj.

nem értem max fényerőn minek villogtatni miért nincs jól méretezve a led
Nem igazán létezik 110 kimenetet kezelni tudó microcontroller, mert a billentyűnkénti állítható világításhoz minden LED fényerejét és színét külön kell vezérelni. Persze ettől függetlenül ez a 150 Hz sokszorosával is menne ez, de a gyártóknak ez egyszerűbb.

vagy létezik ebből gyári silent változat esetleg?
Ezt csak általánosságban írtam a halksággal kapcsolatos kérdésedre.

Domonkos: pedig ahhoz, hogy hitelesebben hangozzanak a szavaid, legalább ebben a topikban ékezetekkel kellene írni. Mert eléggé furcsán hangzik az, hogy meg kell tanulni vakon gépelni, minek a magyar kupakkészlet, az ANSI kiosztás jobb, mint az ISO, a Dvorak layout jobb, mint a QWERTY és úgy egyáltalán a gépelési hatékonyságról értekezés, ha nem használsz eközben ékezeteket, miközben az általad megszólított csoport pedig túlnyomó részt magyar szöveget írna. Mondom ezt úgy, hogy nálam sincsen olyan 20% felett a magyar szöveg, mégis azonnal magyar kiosztásra váltok, amint ide írok.

Amennyire konnyen olvasom az ekezetektol mentes szoveget vs. amennyivel lassabban irok ekezetekkel, ugy ez nem eri meg.
Egyesek hasonló, az időt mentségként felhasználó érveket szoktak használni arra, hogy miért van tele az írásuk ordító és zavaró helyesírási-fogalmazási hibákkal.

[ Szerkesztve ]

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#46116) nyunyu


nyunyu
félisten

Hajaj, 2.5-3 eve mennyi oltast kaptam itt a topikban, mert ekezetmentesen forumoztam, mikozben allandoan arrol nyavalyogtam, hogy nem lehet venni/gyartatni egy ertelmes magyar kiosztasu billentyuzetet sem.
Addigra mar 10 eve magyar kiosztast hasznaltam, igy az AltGr kombok mar reg beegtek,mert kellettek a hulye irasjelek a forumos tagekekhez.
De ekezeteket megszokasbol nem hasznaltam, mondvan felezi a tempomat, ha hivatalos levelet kell irnom.

Aztan egyszer hirtelen felindulasbol meguntam a beszolasokat, es elkezdtem tudatosan ekezetesen gepelni. 2 het mulva mar majdnem ugyanolyan sebesseggel ment, mint ekezetmentesen, addigra allt be, hogy milyen szonal milyen sorrendben hova mozog a jobb kez es mikor kell a bal helyett hasznalni.

Amin meglepodtem: most elsore sikerult ekezetmentesen helyesen gepelni, meg a kezeimet sem sikerult osszekeverni, raadasul hasonlo tempoban, mint ahogy normalisan szoktam.
Tehat a ekezetesito/ekezettelenito aramkorom meg mindig hibatlanul mukodik.
Egyedul a nyavalyat kellett meggugliznom, mert nem emlekeztem ra, hogy milyen je, mert az ritkan hasznalja az ember irasban.

[ Szerkesztve ]

Hello IT! Have you tried turning it off and on again?

(#46117) Mr.Csizmás válasza nyunyu (#46116) üzenetére


Mr.Csizmás
félisten

telefonról kommentelve én is ékezetmentes vagyok :U néha vannak ilyen turbóhángöri idióták, hogy nem tisztelem a nyelvet, meg ha vele társalgok, akkor tiszteljem meg vele....mint nyelvtanból 4-5 osztályzatos tanuló anno, úgy gondolom hogy az értő olvasásban elég alapszint megérteni a hiányos szöveget, vö. 3zt 0lv4sd e1. :U :W

"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |

(#46118) ovits00 válasza dqdb (#46115) üzenetére


ovits00
csendes tag

Ékezetek nélkül (általában angol szöveg) 46-50 wpm között mozog a gépelési sebességem. Ékezetes magyar 33-43 wpm. 33-36 wpm, ha az ékezetes betűket alt+[ékezet karakter] alapkarakter formában írom be (pl á: altgr+t és utána a, ü: altgr+d és utána u), ezt csak most tanulom, még nem megy izommemóriából. 38-43, ha az altgr-es változatokat haszálom (pl á: altgr+a, ü: altgr+y).

De nem számít mennyivel lassabban gépelek ékezetes szöveget, mert az még mindig gyorsabb, mint az, hogy meg kell fogalmazni a gondolataimat, hogy viszonylag értelmes magyar mondatok kerekedjenek belőle. (Néha pont az átszerkesztések miatt lesz helytelen, vagy értelmetlen, amit írok).

(#46119) pengwin válasza Domonkos (#46113) üzenetére


pengwin
addikt

Én is angol nyelven doglozok és írok az esetek döntő többségében, de semmi pénzért nem lennék hajlandó a magyart ékezetek nélkül írni. Én még telefonról is csak úgy írok...

Többek között ezért sem vagyok hajlandó átszokni Colemakra vagy Dvorakra.
Meg most ugyan egy német kupakos billentyűzetet használok, és megy is a vakon gépelés, de többet nem leszek hajlandó nem magyar feliratozású billentyűzetet használni.
Kell a sok magánhangzó felirata, inkább lemondok a háttérvilágításról.

A retardált indoeurópai nyelvek meg menjenek a sunyiba a létminimum alatti magánhangzó-számukkal! ;]

[ Szerkesztve ]

Üdv, pengwin

(#46120) Zsiráfnyál


Zsiráfnyál
aktív tag

Én mostantól nem írok magánhangzókat.

Mstntl gy fgk rn

(#46121) Degeczi válasza Zsiráfnyál (#46120) üzenetére


Degeczi
nagyúr

Illteve köizsmret, h az agy eégeeszn jól dedkóodl tejlesen eílrt szvakat, aímg az eslő és ultosló bteű a hlyeén van.

(#46122) Domonkos


Domonkos
Ármester

Nem ertem, hogy sokatok miert akad fenn ezen.
Amig a szoveget ugy tudom ertelmezni, hogy az egyertelmu es megertem a mogottes gondolatokat, addig kicsit sem erdekel, hogy az jol van-e szerkesztve, helyesen van-e irva, hasznal-e ekezeteket, direktbe w-t ir a sima v-helyett stb. A nyelv egy eszkoz, hogy infot tudjak atadni. Ha a szabalyaival akadalyoz, akkor nem tartom be azokat. Amig biztos vagyok abban, hogy akinek az uzenetet irom az meg fogja erteni a tartalmat, addig minden rendben van.

Gender of electrical connectors is defined by the pins.

(#46123) Degeczi válasza Domonkos (#46122) üzenetére


Degeczi
nagyúr

Lustaságból megnehezíted mások dolgát, ennyi röviden.
A korrekt nyelvhasználathoz, a helyesíráshoz az ékezetek is hozzátartoznak. Anélkül az nem teljes értékű magyar szöveg, csak arra hasonlító, dekódolást igénylő.

(#46124) Mr.Csizmás válasza Degeczi (#46123) üzenetére


Mr.Csizmás
félisten

sokkal nagyobb bajnak gondolom, hogy a kézírásban egyre szélesebb réteg képtelen olvasható karaktereket írni, helyette hieroglifák vannak, amikre rákérdezve sértődés a válasz. :U

"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |

(#46125) gaben22 válasza Mr.Csizmás (#46124) üzenetére


gaben22
senior tag

szerintem ott a gond, hogy szir-szar gumidómos nem pedig PBT műanyag + rendes mechanikus rugós tollal írnak, ezért tartunk ma itt... :)

[ Szerkesztve ]

Eladó cuccok: DAP: Astell&Kern AK70 mkII; IEM: JVC HA-FW01, RHA T20

(#46126) Domonkos válasza gaben22 (#46125) üzenetére


Domonkos
Ármester

Nem magyar tollal lehet magyar karaktereket irni?
Hogy irok veluk í-t?

Gender of electrical connectors is defined by the pins.

(#46127) pengwin válasza Domonkos (#46126) üzenetére


pengwin
addikt

Rákötöd monitorra és a vezérlőpultjában átállítod a nyelvet magyarra... duh...

Üdv, pengwin

(#46128) nyunyu válasza gaben22 (#46125) üzenetére


nyunyu
félisten

Szir-szar gumidóm és a PBT nem zárja ki egymást.
RS6000M, még vékonyabb PBT kupakja van, mint a tegnap linkelt MX1800-nak.

(Csukd be a szemedet, és képzeld el ugyanezt a kupakszettet 0.4mm helyett 1.4mm vastagban, MX kompatibilis hüvellyel.
30$-t azonnal adnék érte...)

[ Szerkesztve ]

Hello IT! Have you tried turning it off and on again?

(#46129) Crabface válasza nyunyu (#46128) üzenetére


Crabface
senior tag

Uramatyám. Papírból vannak a gombok? :Y

"If you don't look back when you're walking away from your car, you bought the wrong one."

(#46130) Alg


Alg
veterán

Sziasztok,

Barátnőm némi mézes teát borított a Fnatic Rush-ba... kiszáradt, semmi baja azon kívül hogy a numerikus rész... khm... nyomáspontja fura lett a ragadós cucctól :D

Hogy lehetne legegyszerűbben kitakarítani? Áramtalanítva langyos mosószeres vízzel le lehet zuhanyozni vagy az már túl brutális neki? (régi TP billjével ezt csináltam)

"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO

(#46131) Domonkos válasza Alg (#46130) üzenetére


Domonkos
Ármester

Mososzeres viz helyett inkabb tiszta alkohollal kinald meg! Fogj egy pipettat es azzal probalk meg egy-ket cseppet a kapcsolo belsejebe cseppenteni, majd jol bejaratni vele!

Gender of electrical connectors is defined by the pins.

(#46132) Crabface válasza Alg (#46130) üzenetére


Crabface
senior tag

Misószert + vizet ne. Alkohol segíthet, meg fülpiszka.

"If you don't look back when you're walking away from your car, you bought the wrong one."

(#46133) Vanir válasza Domonkos (#46122) üzenetére


Vanir
veterán

Sok az egybites ember, na, ezen ne akadj fenn:) Telefonrol ketszer olyan gyorsan irok ekezet nelkul -> tehat ugy is fogok irni, es magasrol teszek ra, hogy ki mit gondol. Akinek nem tetszik, az ne olvassa.

[ Szerkesztve ]

(#46134) niof válasza Alg (#46130) üzenetére


niof
addikt

Az a baj, hogy ezt mindenképpen áztatni kell, máshogy nem fog kijönni belőle a cukros cucc. Vannak speciális áztató folyadékok, de azok nagyon drágák. Én azt javaslom, szedd szét, amennyire lehet, majd sima, langyos-kézmeleg vízbe áztasd be, és nyomkodd a gombokat, amíg teljesen el nem indulnak, és könnyen nem járnak. Eztán, ha van otthon, akkor kompresszorral, ha nincs, akkor levegőspray-el fújd ki belőle az összes vizet, amit csak tudsz, majd tedd meleg helyre (radiátor, 60-70°C-os sütő, kemence hátulja :) ), hogy a maradék minél hamarabb elpárologhasson belőle.
Fontos a gyorsaság, a víz miatt, hogy ne legyen ideje korrodálni! Készíts elő előre mindent!
Legvégül vegyél egy ilyet, és picit fújj belőle mindegyik érintett kapcsolóba. Ez direkt elektronikákhoz van, szintén tisztít, ken, és védi a kontaktot. Talán ez a legkevésbé agresszív eljárás. Persze jó lenne az alkohol is, ha tudsz szerezni néhány litert az áztatáshoz. Mert ha a kapcsolók belsejébe is jutott a cukorból, akkor máshogy nem úszod meg sajnos...

[ Szerkesztve ]

Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.

(#46135) dugo_ válasza niof (#46134) üzenetére


dugo_
veterán

Ha már víz, akkor legyen desztillált. Patikában, autósboltban, talán még benzinkúton is pár száz forintos tétel.

[ Szerkesztve ]

(#46136) niof válasza dugo_ (#46135) üzenetére


niof
addikt

Jogos! Igazad van!

Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.

(#46137) dqdb válasza Vanir (#46133) üzenetére


dqdb
nagyúr

Alg: a kupakokat kapd le, azok mehetnek szappanos vizes mosásra, a billentyűzet többi részére denaturált szesz és fültisztító pálcika. Ha switch-ek belsejébe is jutott a teából, akkor Domonkos javaslata a legjobb, amit a switch szétszedése nélkül tehetsz.

[ Szerkesztve ]

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#46138) Degeczi válasza Vanir (#46133) üzenetére


Degeczi
nagyúr

Igen, ez szép és őszinte összefoglalója egy manapság népszerű hozzáállásnak: a saját kényelem miatt magasról tenni a többiekre.

(#46139) PixAlan válasza Vanir (#46133) üzenetére


PixAlan
aktív tag

szóval már ott tartunk, hogy az az egybites ember, aki odafigyel a helyesírásra a fórumon

ok :C

(#46140) pengwin válasza Degeczi (#46138) üzenetére


pengwin
addikt

Most miért írsz ilyeneket?
Degeczi vagy... ;)

Üdv, pengwin

(#46141) Áfogat


Áfogat
csendes tag

Sziasztok!

Milyen magyar, világítós billentyűzetet érdemes venni gyerek részére?

Az előző problémája egy pohár kakaó volt :) (Cougar 200K), de olyat már nem szívesen vennék, mert lehullottak róla a kupakok. Igaz, hogy garanciában pótolták, és a gyerek is szerette, de akkor is...

A Natec Genesis Thor 300 vállalható megoldásnak tűnik, de alternatívát nem találok hirtelen. Tudnátok segíteni egy pár típus megemlítésével? Attól tartok az összefoglaló már nem a legfrissebb.

Előre is köszi a segítséget.

(#46142) Crabface


Crabface
senior tag

Bírom a trollkodást de ez lassan már személyeskedésbe hajlik... :(

"If you don't look back when you're walking away from your car, you bought the wrong one."

(#46143) Domonkos válasza Crabface (#46142) üzenetére


Domonkos
Ármester

Meg szerencse hogy van topikgazda/moderator/stb.

Gender of electrical connectors is defined by the pins.

(#46144) Domonkos válasza Áfogat (#46141) üzenetére


Domonkos
Ármester

tesoro gram spectrum

Gender of electrical connectors is defined by the pins.

(#46145) Beretvás válasza Crabface (#46142) üzenetére


Beretvás
addikt

Most nem azért de mi volt ebben a trollkodás?

Nem szeretem én sem a nyelvtan nácikat, de épp igaza van az emberünknek ami az ékezeteket illeti.. Van akinek nehézséget okoz elolvasni az ékezet nélküli szöveget. Nekem nem az engem nem zavar, elsőre el tudom olvasni az ilyen hülye számokkal helyettesített szavakat is..

[ Szerkesztve ]

(#46146) fanti


fanti
addikt

Megvettem az új billentyűzetemet : Spirit Of Gamer K500

Minden megvan ami kellett.
-Magyar
-Mechanikus
-JÓ NAGY FELIRATÚ GOMBOK
-Háttérmegvilágítás

És minden csak 12K

A GXT280 után maga a csoda!!!

[ Szerkesztve ]

GIGABYTE B550 Aorus Pro, AMD Ryzen 9 5950X, Noctua D14, Crucial Ballistix 4x16GB DDR4 3200Mhz@3800MHz CL18, Powercolor 7900XT, M.2 Samsung 981 2TB, M.2 Kioxia (XG6) 2TB, 2 x Intel 730 SSD 480GB, Crucial MX500 2TB, SEAGATE SkyHawk 6TB, 750W Gigabyte Aorus Gold, Evolveo T4, Samsung S43BM700UUXEN

(#46147) Ringman válasza Zsiráfnyál (#46120) üzenetére


Ringman
nagyúr

Te vagy az, tiborcz? :)

(#46148) Áfogat válasza Domonkos (#46144) üzenetére


Áfogat
csendes tag

Szia!

Köszi, elég jól néz ki a képeken, de:
- a képek alapján ívelt a billentyűzet felülete, ez mennyire zavaró? Van róla tapasztalat?
- vízálló a billentyűzet? Igazából nem vagyok vele előrébb, ha ezt is leöntözi a lurkó, és eldobható a cucc.

(#46149) nyunyu válasza fanti (#46146) üzenetére


nyunyu
félisten

Ócó magyar mecha integrált LMBTQ világítással?
Wow.

[ Szerkesztve ]

Hello IT! Have you tried turning it off and on again?

(#46150) Domonkos válasza fanti (#46146) üzenetére


Domonkos
Ármester

>A GXT280 után maga a csoda!!!
Hat ezt nem csodalom.

Orulok, hogy tetszik! Remelem sokaig ki fog szolgalni!

Gender of electrical connectors is defined by the pins.

Útvonal

Fórumok  »  Beviteli eszközök  »  Milyen billentyűzetet vegyek? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.