Hirdetés

2024. június 3., hétfő

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Milyen autót vegyek? (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:52:58

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#83651) STC Speed válasza werszomjas (#83650) üzenetére


STC Speed
őstag

Igazad van,köszi sokat segítettél,akkor egyelőre marad a nevén :) :R

(#83652) dragonfx


dragonfx
veterán

az m7es érdig ingyenes elméletbe ez az jelenti érd végéig vagy elejéig? az M0 után még ingyenes érden keresztül másképp szólva?

"Ha valami túl szép, hogy igaz legyen, akkor az valószínűleg nem is igaz"--Logout 2014

(#83653) zsambek válasza dragonfx (#83652) üzenetére


zsambek
aktív tag

Szia,

Én január óta megyek mindig az érdi lehajtóig. Nem kaptam még sose csekket, pedig már vagy 80x minimum mentem. Van egyébként egy tábla is, hogyha lemész Érdre, akkor az ingyenes, viszont, ha mész helyette tovább, akkor az már matrica vinyette'.

Díjmentes szakaszok:
A következő szakaszok ingyenesen használhatók:

Budapest és Érd csomópontja (5,6-17,7 km) közötti szakasz

zsambek`

[ Szerkesztve ]

(#83654) Stukker1987 válasza STC Speed (#83648) üzenetére


Stukker1987
senior tag

Az első évben nagyon vészes ha még nincs fokozatod,azután több mint 20%-al csökken sztem.

Most több milliós autó után nem fizetek annyit,mint első biz évemben egy 300e Ft-os autoért,pedig asszem csak 4.fokozatban vagyok(nevesíteni nem akarom mert nem vagyok benne biztos és idő közben voltak változások is). Ráadásul azóta drágult is a baleseti adóval a rendszer.

Én azt mondom,hogy inkább gyűjtsd te a fokozatokat.

Eredendő bűnünk: vagy mindenben hiszünk, vagy semmiben sem.

(#83655) 8th válasza Kornel (#83649) üzenetére


8th
addikt

"autólopási ügynél nem is történik érdemi nyomozás, és ezt meg is mondják"

Igen megmondják. Azon kívül, hogy felveszi a bejelentést és kőrözési nyilvántartásba veszi az autót mi mást tud tenni egy rendőr? Elárulom semmit. Innentől azon áll vagy bukik a dolog, hogy fennakad-e az autó egy rutin közúti ellenőrzésen vagy sem vagy épp belefut-e egy olyan traffipaxba ami rendszámfelismerő szoftver is fut. Rendszerint nem és erről sem a rendőrség tehet. Ha kivétel nélkül minden egyes rendőrautóban lenne rendszámfelismerő rendszer akkor hatékonyan fel lehetne lépni az autólopások ellen. De ez több tízmilliárd forintba kerülne. Csakhogy a rendőségnek lassan már benzinre sincs pénze nemhogy erre.
És amikor az egyszeri ember felhívja a rendőrséget, hogy jajjajjjj jöjjenek gyorsan forró nyomon mert ellopták az autómat! Látta az elkövetőt? Hát izé... azt nem. Azt tudja, hogy mikor vitték el? Ööö... azt sem. Jó akkor fáradjon be a kapitányságra írásban bejelentést tenni. Persze tudom ilyenkor is a rendőrnek a kurva anyját, hogy nem rohan azonnal a helyszínre feleslegesen egy üres lakótelepi parkolót nézegetni. Félre értés ne essék nem vagyok rendőr sőt még csak nem is szimpatizálok velük de őket hibáztatni egy olyan dologért amiről kurvára nem tehetnek elég nevetséges. Ez olyan mint a biztonsági őrt hibáztatni egy bankrablás miatt vagy a pénztárosokat a bolti lopások miatt. Nonszensz. :U

"Egy nép csak úgy semmisül meg, ha önmagát semmisíti meg. Önmagát a nép úgy semmisíti meg, ha múltját már nem látja, jelenében csavarog, jövőjében nem hisz."

(#83656) dragonfx válasza zsambek (#83653) üzenetére


dragonfx
veterán

én az érdi parkvárosi körforgóig mennék az számit lehajtónak?

"Ha valami túl szép, hogy igaz legyen, akkor az valószínűleg nem is igaz"--Logout 2014

(#83657) DeFranco válasza 8th (#83655) üzenetére


DeFranco
nagyúr

ebben egyetértünk. +1

(#83658) Dare2Live válasza 8th (#83655) üzenetére


Dare2Live
nagyúr

"De ez több tízmilliárd forintba kerülne. Csakhogy a rendőségnek lassan már benzinre sincs pénze nemhogy erre."

Már elnézést itt mindenre van pénz amire akarnak. Mégegy stadiont?
Sött ezeregy eset van amikor lényegében pénz se kéne, mégis szarnak bele. Mindezt úgy, hogy minden iszonyatosan túlbürokratizált és a hivatalok szó szerint teli vannak k* jól kereső de semmit sem csináló pártkatonákkal.

De ezt nem kell leszűkíteni a rendőrségre ld Magyar honvédelem...

[ Szerkesztve ]

don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...

(#83659) Kornel válasza 8th (#83655) üzenetére


Kornel
veterán

tényleg utolsó, mert nagyon off.
szerinted ha még több autótolvaj hálózat lesz, akkor is haladjunk a jól bevált úton, és ne tegyünk semmit se ellene? márpedig amíg a lebukás veszélye szinte egyenlő a nullával, hidd el, hogy egyre többen fognak ebből élni.
szép új világ jön. :(
én csak arra akartam rávilágítani, hogy ezt nem kellene szó nélkül hagyni, ha máshogy nem megy, akkor társadalmi összefogással kellene felhívni a figyelmet rá, pl. ilyenkor jönne jól a bitpork által is szorgalmazott autós érdekérvényesítő klub.

(#83658) Dare2Live: ennyire nem akartam elmenni a politika felé, de teljesen egyetértek, ez a magyar valóság jelenleg.

[ Szerkesztve ]

(#83660) 8th válasza Dare2Live (#83658) üzenetére


8th
addikt

A rendőrség egy állami szervezet ami költségvetési pénzből működik. Ha nem áll rendelkezésre elegendő anyagi forrás eszközbeszerzésre technikai fejlesztésekre akkor mit csináljon a rendőség? Várom a megoldási javaslatokat.

"Egy nép csak úgy semmisül meg, ha önmagát semmisíti meg. Önmagát a nép úgy semmisíti meg, ha múltját már nem látja, jelenében csavarog, jövőjében nem hisz."

(#83665) zsambek válasza dragonfx (#83656) üzenetére


zsambek
aktív tag

Nem tudom melyikre gondolsz. :/ Kép esetleg? Az biztos, hogy Budaörsről az M0 után az első lehajtóig ingyenes.

zsambek`

(#83667) DeFranco


DeFranco
nagyúr

Halkan megkérdezem: milyen beruházást kellene eszközölni a rendőrségnek, amivel megtalálnak egy olyan autót, amit elvisznek a ház elől és 30 km / 30 perc múlva már egy garázsban bontják hárman hűvös halomba?

Lui Padre varázsgömbje? Rendszeres telefon a sámánvonalra bevonzómágiáért? Kihűlt nyom ütögető botocska?

(#83668) runner 125


runner 125
nagyúr

Srácok, nem tud valaki olyan korrekt oldalt, ahol az éppen aktuális elvárások alapján össze van írva pontról pontra minden, ami egy külföldi autó behozatalánál fontos?

Érem ez alatt az egész ügymentet, ideiglenes rendszám, biztosítás kötség, stb.
Több ismerősöm is ajánlott cégeket, de elég szép összeget kérnek, harmadából meg tudom oldani én is, kimegyünk pl ketten vonattal érte.

Köszi.

"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!

(#83669) Dany007 válasza DeFranco (#83667) üzenetére


Dany007
veterán

Erre én is kíváncsi lennék. V.színűleg leginkább ez az oka a gyatra lopott autó megtalálásnak. Hogy egyszerűen nincs rá normális bevált módszer. Az az ami hiányzik, jobban mint a pénz.

(#83670) bitpork válasza DeFranco (#83667) üzenetére


bitpork
veterán
LOGOUT blog

Nem jellemző hogy 6 órán belül bontani kezdenék az autót. Pihentetni szokták parkolóban bérelt garázsban hogy kiderüljön mennyire van érte oda a tulaj. Az olcsóbbakat természetesen nem - azokat el sem viszik hanem helyben marják szét annyira amennyi kell nekik belőle. Egy barátomnak van vagy 50 garázsa Szegeden amiket kiad, és nincs olyan hónap hogy legalább 1x ne kelljen mennie a rendőrségre mert a bérlője által beparkolt 3-5-7 er vagy e-s-ml merci lopott.

https://hardverapro.hu/apro/audi_q7_hibrid_2016/hsz_1-50.html

(#83671) Kornel válasza DeFranco (#83667) üzenetére


Kornel
veterán

ha minden rendőrautóba, és jelzőlámpás kereszteződésbe lenne rendszámfelismerő kamerarendszer, akkor elég gyorsan fel lehetne göngyölíteni ezeket a hálózatokat. (ezen kívül sok másra is jó lenne, de ez most nem ide tartozik)
tudom, nagyon sok pénz lenne, de ezt 100%, hogy támogatná az EU is, ahelyett, hogy felesleges parkokat és szobrokat, 4-es metrókat építünk, illetve a stadionokra költött magyar források is mehetnének értelmesebb célokra, ha jól belegondolsz.

máris nem kellene varázsgömb, vagy sámánvonal :DDD

(#83672) Dare2Live válasza 8th (#83660) üzenetére


Dare2Live
nagyúr

ha stadion nem szimpi akkor mondjuk rúgjanak ki 500 csokost. Egy éven belűl a szükséges pénz sokszorosa meglesz.

MOon ám nem véletlen az a szeterotipia, hogy a rendőrség a pogárok baszogatására van és nem szolgálatára.

don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...

(#83673) Kickass válasza runner 125 (#83666) üzenetére


Kickass
őstag

Csakhogy a rendőrség feladata nem csak a traffizás, bármennyire is sikerül ezt már lassan a lakosság fejébe verni. És nem, a rendőrség nem is üzleti vállalkozás.
Ha már vettek többszáz eszközt a minimum hogy ezek képesek legyenek rendszámfelismerésre is és legyen egy + hozadéka, nevezetesen hogy esetleg több lopott autót/rendszámot kiszűrjenek.

(#83674) DeFranco válasza bitpork (#83670) üzenetére


DeFranco
nagyúr

OK, és? Az lenne a rendőr dolga, hogy kézenfogja a tulajt és elinduljon vele bejárni a szóban forgó és a szomszédos két kerület összes parkolóját? Nem hiszem.

Félreértés ne essék, nem azt mondom, hogy a rendőrségnek semmi dolga nincs egy autólopással, én is szeretném, hogy sokat, minél többet felderítsenek, és proaktívan kezeljék ezt a kérdést, de ennek a hőbörgésnek semmi értelme, ami itt megy. Levezetni a feszkót, mer' múltkor is bemértek a szemetek mert nem tudják hogy nekem szabad 73-al menni az 50-es táblánál erre jó. Semmi másra.

@kornelka: ilyen még Luxembourgban sincs, pedig ott a város is elég kicsi hozzá, meg pénz is annyi van mint a pelyva. Ez utópia, soha nem lesz ilyen. Ha meg a járőrkocsikba raknak ilyet, az értelemszerűen egyben trafi is lesz, és értelemszerűen használni is fogják, akkor meg azon fog elindulni a fékezetlen habzású nyáladzás, hogy rendőrállam anyádanyádanyád.

Tetszenek talán először az unatkozó álliberális szarkavaró jogvédőkhöz először fordulni, hogy miért is érték el, hogy lehetetlen legyen bekamerázni egy parkolót és miért is nincs lehetőség akár lakóközösségi finanszírozású térfigyelő rendszerrel ellátni az egész kiszabott várost. Ha nekem úri kedvem úgy tartaná, és ráállítanék egy kamerát az autóra, nem a rendőrség miatt, hanem ezek miatt a szarkavaró majmok miatt tolnák fel a kamerámat rektálisan egy héten belül, aztán törölhetem szemem-szám.

[ Szerkesztve ]

(#83675) zsambek válasza Kornel (#83671) üzenetére


zsambek
aktív tag

Valamilyen GPS nyomkövető olyan helyre, amit ha bontanak is, nem találnak meg? :D Ez az én álmom.

zsambek`

(#83676) Kornel válasza zsambek (#83675) üzenetére


Kornel
veterán

komolyabb körökben alapfelszerelés a GPS/GSM zavaró.

(#83677) nesa válasza Kornel (#83676) üzenetére


nesa
veterán

Egy ilyen zavaronak mekkora a hatosugara?

(#83678) -v- válasza DeFranco (#83582) üzenetére


-v-
addikt

Jártam tegnap arra, érdekes ... zsír új, hibátlan minőségű aszfalt, ráadásul a tapadós fajtából. A kanyar meg nem különösebben éles vagy trükkös. Aquaplaning jutott eszembe egyedül, mint egyetlen elképzelhető magyarázat, voltak aznap olyan esők simán ...

[ Szerkesztve ]

(#83679) DeFranco válasza -v- (#83678) üzenetére


DeFranco
nagyúr

Néztem a gumikat is a fotókon, nem tűntek elhasználtnak, volt bennük még profilmélység, és bár nem értek hozzá, de ennyi hosszanti bordának már komoly mennyiségű vizet el kellett volna vezetnie.

Én a víz+nagy sebesség kombóra tippelek, lehet játszogatni akart egy kicsit. De ez persze csak tipp... láttad _azt_ a kanyart is? Maradtak még nyomok?

(#83680) -v- válasza DeFranco (#83679) üzenetére


-v-
addikt

Aha, ez az ... betonon nem láttam nyomokat.
Kint van amúgy egy csomó figyelmeztető tábla a kanyar előtt: [link]

[ Szerkesztve ]

(#83681) Dare2Live válasza nesa (#83677) üzenetére


Dare2Live
nagyúr

pár méter

don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...

(#83682) zsambek válasza zsambek (#83675) üzenetére


zsambek
aktív tag

Ilyen eszközöket esetleg tudnál linkelni? Esetleg egy tesztet? :)

:R

Ui.: Megtaláltam, köszi! Erre egyébként van valamilyen ellenszer? Mert tök durva, hogy a rabló csak bedug egy ilyet, aztán vége az ótónak. :(

zsambek`

[ Szerkesztve ]

(#83683) STC Speed


STC Speed
őstag

Még lenne egy kérdésem,kérem segítsetek:)
Autóvételnél,akitől vennék a tulaj egy fiatal srác,de az üzembetartó az anyukája.
Adás vételinél kit kell ráírni? a srácot és kész? Az üzembetaróival mi lesz náluk?

(#83684) zsambek válasza STC Speed (#83683) üzenetére


zsambek
aktív tag

Szia,

A tulajdonosváltással megszűnik az anyukájának az üzembentartói mivoltja. :)

zsambek`

(#83685) nesa válasza Dare2Live (#83681) üzenetére


nesa
veterán

Akkor a 4 poluso valtogomb a megoldas?

Csak ez azert felelmetes lenne szamomra.

Mondjuk talan a legjobbak a zsenialis egyedi megoldasok a vedelemre.

[ Szerkesztve ]

(#83686) STC Speed válasza zsambek (#83684) üzenetére


STC Speed
őstag

Köszi megint :))

(#83687) ABE válasza DeFranco (#83679) üzenetére


ABE
őstag

Felni alapján egy SportKa volt, szóval lehet, hogy egyszerűen besokallt. :(

[ Szerkesztve ]

(#83688) nesa


nesa
veterán

Ausztriaban mennyi nyari guminal a minimum profil melyseg?

(#83689) hobizoli válasza nesa (#83688) üzenetére


hobizoli
nagyúr

szerinted miert van a gumikon a kopasjelzo...?

több drón kell ;P

(#83690) nesa válasza hobizoli (#83689) üzenetére


nesa
veterán

PL itthon teliguminal a minimum 4mm nel van a kopasjelzo?
Szerintem orszagonkent lehet ettol meg eltero,nem?
Svajcban ha joltudom mar 6mm teliguminal a minimum.

[ Szerkesztve ]

(#83691) LuckyL válasza STC Speed (#83683) üzenetére


LuckyL
őstag

régen kellett iratni egy nyilatkoztatot hogy üzembentartói jogáról lemond

cryptot minden termékemért elfogadom

(#83692) neduddki válasza DeFranco (#83679) üzenetére


neduddki
nagyúr

HI!

pl: felkemyedett gummedli hjjab vna boseges minta...

udv

neduddki

https://facebook.com/bestwax.eu, mailto: bestwax.eu@gmail.com hamarosan: www.bestwax.eu a lustasag fel egesseg, en tejjesen egesseges akarok lenni

(#83693) neduddki


neduddki
nagyúr

HI!

a 6.25 ami a felebredo naffaslusi forgalmat figyelmbe veve ok
javitom az orczy arait: 95 389, 98 401

udv

neduddki

https://facebook.com/bestwax.eu, mailto: bestwax.eu@gmail.com hamarosan: www.bestwax.eu a lustasag fel egesseg, en tejjesen egesseges akarok lenni

(#83694) -v- válasza neduddki (#83693) üzenetére


-v-
addikt

Csak nyomtad neki, ismerd el, azért lett ilyen sok.

(#83695) Kornel válasza neduddki (#83693) üzenetére


Kornel
veterán

Latod neked is suzuki kene ;)

(#83696) neduddki válasza Kornel (#83695) üzenetére


neduddki
nagyúr

HI!

osz tmit csinanak en azzal? meg gumit se lehet ratenni rendeet:- )))
S=hetvegen vot az kagylo eco maraton, kocskemet 3.!!!

udv

neduddki

[ Szerkesztve ]

https://facebook.com/bestwax.eu, mailto: bestwax.eu@gmail.com hamarosan: www.bestwax.eu a lustasag fel egesseg, en tejjesen egesseges akarok lenni

(#83697) Laraxior válasza neduddki (#83693) üzenetére


Laraxior
titán

A héten nem csökkentik tovabb? 550kmt mentem eddig egy tankkal, mindjárt pirosban vagyok :D Után kellene tölteni :D Bár talan a 600km még meglesz :B

"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."

(#83698) -v- válasza Laraxior (#83697) üzenetére


-v-
addikt

Mekkora a tank?

(#83699) MunezXBK válasza -v- (#83698) üzenetére


MunezXBK
nagyúr

365 literes. :D

(#83700) BlacKSouL válasza -v- (#83698) üzenetére


BlacKSouL
addikt

ekkora

Aláírás (nem kötelező megadni)

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Milyen autót vegyek? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.