Hirdetés

2024. május 8., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Milyen autót vegyek? (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:52:58

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#41401) Integra válasza -v- (#41394) üzenetére


Integra
titán

ezt én is elfogadnám, okos és hasznos megoldás

...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...

(#41402) Integra válasza Revolit (#41363) üzenetére


Integra
titán

foki jó autó, 1.6-os szívó 16v, nincs baj vele. jó futómű. a 323f-ből meg mire találsz egyet... inkább foki

...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...

(#41403) emvy válasza MunezXBK (#41395) üzenetére


emvy
nagyúr

Harminc ev mulva ugy fogunk gondolni a manualis fenyszorokapcsolasra, meg autopalyazasra mint most az kezi elogyujtasallitasra. :)

while (!sleep) sheep++;

(#41404) harry válasza Integra (#41402) üzenetére


harry
veterán

És mennyire vészes a 98' utáni 323-asok helyzete? Ha szűrök 2 légzsákra, klímára, 1.3-1.6 motorra, még talán úgy is tűnik, hogy azokból több van, mint hasonló kategóriás Focusból (illetve a + oldallégzsák sem rossz dolog). Mondjuk összesen nincs sok ilyen... [link] klíma nélkül kicsit nagyobb a lista (igaz, ebben van néhány korábbi 323 is).
Focusból úgy látom fogyasztásban +1l az 1.8as, meg nem is kell, így ezeket nem néztem, bár néha pont emiatt olcsóbbak is...

Theoretically, this damn thing oughta work now.

(#41405) TaaT


TaaT
veterán

"A Fordnak a bezárás is sokba kerül majd: a belgiumi, genki gyár négyezer munkásának összesen 750 millió dolláros végkielégítést fizetnek majd, ez fejenként átlagosan 187500 dollárt (44 millió forintot) jelent.A további két üzemre vonatkozóan még nincsenek pontos adatok."

Eznemsemmi :Y

Give them hell Ukraine!

(#41406) hobizoli válasza TaaT (#41405) üzenetére


hobizoli
nagyúr

nyilvan atlagban ennyi, a goreknak sokkal tobb, a trogereknek sokkal kevesebb

több drón kell ;P

(#41407) whitezo88


whitezo88
nagyúr

hoppá, jött szólni egy környékbeli néni, hogy mivel hajnalba kel, és kiment cigizni egy gyanús fekete kocsit látott a környéket és kiszálltak többször, nézegették a kocsikat, kapukat... visszatér a tolvaj a tett színhelyére?

az a vicc, hogy a naaagy polgárőrség annyira aktív hogy kemény 10-11 óráig autókáznak, már ha... hajnalban pedig semmi. ilyenkor talán érdemes szólni a rendőrségnek hogy igazoltassák a gyanús emberkéket.

(#41408) TaaT válasza hobizoli (#41406) üzenetére


TaaT
veterán

Már kezdtem azt hinni hogy nyugaton a szalag melletti munkás is annyi végkielégítést kap mint nálunk a fejesek :D

Give them hell Ukraine!

(#41409) Kornel válasza whitezo88 (#41407) üzenetére


Kornel
veterán

talán, ha lelkiismeretesek.
ha nem, akkor le se fogják sz*rni.
nálunk is volt gyanús autó éjszaka, pont hazajöttem, és világítás nélkül figyelték a terepet a kocsiba, annyi, hogy a motor járt a fűtés miatt, azt szúrtam ki. mentem is egy karikát feléjük, telefonba beírtam a rendszámot, aztán el is húztak utána, már az ablakból láttam. 100%, hogy figyeltek valamit, valószínű valamelyik kocsi kellett volna nekik.

(#41410) DeFranco válasza Kornel (#41409) üzenetére


DeFranco
nagyúr

a k***a a***kat az ilyeneknek...

(#41411) Qru


Qru
MODERÁTOR

Már értem miért nem járnak az emberek márkaszervízbe. Elvittem a kocsit olajcserére. 10k-s akciós tavaszi olajcserét hirdettek. Mondom a csávónak akkor ebben a légszűrő csere is benne van, ugye? Azt mondja nem, csak az olaj+olaj szűrő. Mondom akkor tegyetek bele új légszűrőt is. Azt mondja erre:
- Semmi akadálya de az +4k.
- Meeennnyyííí?

Hihetelen, kb 1k a Bárdinál és hátrakötött kézzel is kicserélem 5 perc alatt. :(

#nincsbennetarcsi

(#41412) TaaT


TaaT
veterán

;]

Give them hell Ukraine!

(#41413) Typhoon47 válasza Qru (#41411) üzenetére


Typhoon47
őstag

Én se értem, hogy ki a tehén viszi márkaszervízbe manapság a saját ktg.-én a saját verdáját? :F

"Education is important but big biceps are importanter"

(#41414) MunezXBK válasza Typhoon47 (#41413) üzenetére


MunezXBK
nagyúr

Főleg mikor eldugott helyeken, öreg bácsikák, töredék áron, becsületesen megcsinálnak bármit.

(#41415) probizz válasza Qru (#41411) üzenetére


probizz
tag

Az én módszerem:
1. Megkérdeztem a márkaszervizben, hogy hozott cuccokkal (minőségi, pl. Mann szűrők, Mobil olaj) megoldható-e az olajcsere náluk, mert ezeket már megvettem. Mivel a szervizelésen is keresnek, ezért örülnek nekem, hogy oda viszem az autót olajcserére és persze hogy megoldható "hozott anyagból" is. A szerviz munkadíja meg nem annyival drágább, hogy ne érné meg odavinni.
2. Hogy mi ennek a lényege?: Olcsón megvett cuccokkal odamegyek, normálisan leszervizelik és kifizetek egy normál összeget a munkadíjra -> lesz ismét márkaszerviz bejegyzésem a végig vezetett szervizkönyben + bejegyzés hivatalosan az ő rendszerükben is, hogy ott jártam x km állásnál. (Eladásnál is sokat ér.)
3. Már ott járunk (mert a 3. olajcsere óta így megy), hogy legutóbb felajánlották, hogy ők is adják nekem annyiért az olajat és az alkatrészeket, mint amennyiért én szoktam venni (egyébként full jó áron). Azaz legközelebb csak menjek és intézik nekem. Mondjuk már jó haverságban is vagyok velük. Pl. bemegyek a szerelőkhöz szerviz közben, tanulom a szakmát tőlük, mert érdekel.

(Egyébként van ezen kívül egy márkafüggetlen szervizes barátom is, akihez szintén szoktam járni. Mindent elmagyaráz, még úgy is, hogy sokkal többet kérdezek, mint az átlag. :D )

[ Szerkesztve ]

(#41416) DeFranco válasza probizz (#41415) üzenetére


DeFranco
nagyúr

Ez a ritka. Ami kevés szervíztapasztalatom nekem van, az full negatív. Nem csinálják meg, szarul csinálják meg, nem is tudják mi a baja, meg le is szarják. Én ezért nem viszem oda. (Meg mert drága)

(#41417) stangli válasza Qru (#41411) üzenetére


stangli
senior tag

eeeh a semmi, honda szervizbe rákérdeztem, mennyibe kerül, aszongya nekem 40-45e :Y
köszi, majd a megcsinálják máshol egy ezresért úgy hogy mindent viszek én :DDD

(#41418) probizz válasza stangli (#41417) üzenetére


probizz
tag

Ha nem számít már a szervizkönyv és a márkaszervizes bejegyzés (leellenőrizhetőség), akkor persze, hogy van olcsóbb lehetőség. Mondjuk a nagyon profi és felkapott szerelők nem sokkal olcsóbbak munkadíjban, mint a márkaszervizek. Szerintem a márkaszerviznél az alkatrész és az olaj a nagy lehúzás. Pl. fékfolyadékot (ATE) 2K-ért vettem (1L), amit ők 4K-ért adtak volna...de ugyanígy a többi dolognál is nagy az árrés.

(#41419) stangli válasza probizz (#41418) üzenetére


stangli
senior tag

Jah tudom, írtam már, hogy belém jött egy köcsög... szívatásképpen márkaszervizbe mentem, nehogymá alapon, olyan összeget számoltak fel neki, hogy én elszégyeltem magam :B de hamar elszállt a sajnálat :DDD

(#41420) probizz válasza stangli (#41419) üzenetére


probizz
tag

:D

(#41421) eTrade válasza Qru (#41411) üzenetére


eTrade
tag

Dörzsöltek ezek, megtalálják mindig a számításukat. :(((

(#41422) probizz válasza DeFranco (#41416) üzenetére


probizz
tag

A komolyabb dolgokkal én is a privát szerelőhöz megyek (márkaszervizben gyakorlatilag csak az olajcsere megy és az éves átvizsgálás). Volt olyan, amire a márkaszervizben nem jöttek rá és a szerelő barátom hamar megtalálta a problémát (szisztematikusan végigment a lehetőségeken, türelmesen).

(#41423) Kornel válasza probizz (#41422) üzenetére


Kornel
veterán

az a baj, hogy sokszor márkaszervizben sz*rnak bele, elmeséltem már az esetem az olajcserével... (minek bele ilyen jó olaj :W )

(#41424) hdman válasza -v- (#41394) üzenetére


hdman
őstag

Nem rossz...

Ha viszont elromlik, nem is csak az javitás ára a gáz, hanem az is, hogy mindenkinek kiégeted a retináját. Vagy ha megbolondul, és elkezd diszkózni :DDD

Sopron city :)

(#41425) Qru válasza Typhoon47 (#41413) üzenetére


Qru
MODERÁTOR

Amíg garis volt a Jazzem, addig oda kellett, hogy ne ugorjon a gari. De ez jó régen volt... És akkor is ledumáltam velük, hogy pl a pollenszűrőt ki ne cseréljék, próbáltam olcsón kihozni amennyire lehet.

Most szíességből vittem el egy kocsit. Az enyémmel nincs ilyen gond, havernál lecseréljük a sufniban az olajat meg amit kell és kész.

[ Szerkesztve ]

#nincsbennetarcsi

(#41426) gaborbol válasza Kornel (#41423) üzenetére


gaborbol
őstag

Haverom vitte a ceges astrat markaszervizbe valaki lekoccolta az elejet + kotelezo szervizre, nem volt egy eves sem, kesz a kocsi lehet jonni erte. Kollegano ment erte, visszaert vele a ceghez, mondja havernak: Te Tomi meg tudnad nezni a kocsit, idefele jovet valami lett a muszerfalon.

Se olaj, se huttoviz, de semnnyi nem volt benne. Megcsinaltak a kocsit, szerelo leengedte belole a cuccot, jot a munkaido vege, faszika szepen hazamnet. Aki meg jott reggel azt hitte, hogy kesz es ki is adtak az ugyfelnek, hogy viheti.

[ Szerkesztve ]

(#41427) whitezo88 válasza Typhoon47 (#41413) üzenetére


whitezo88
nagyúr

aki valamiért fél a maszektól aki töredékáron dolgozik és van hogy lelkiismeretesebben...

kb ott is úgy van mint gumivásárlásnál. nagyszerviz mittomén 100 ezer minden cucc, de csak most csak neked megcsináljuk 60ért. ami még mindig ár felett van...

vagy ez hogy sunyiba gagyi olajat rak bele a drágább áron...

[ Szerkesztve ]

(#41428) dni


dni
őstag

Sziasztok,

Itt is megpróbálok érdeklődni mert a VW Audi Seat topicban nem nagyon válaszoltak a szaktársak.

Érdeklődnék, hogy Budapesten vagy környékén melyik szervizbe érdemes hordani a Seat Leon -esem ha esetleges probléma lépne fel vele vagy éppen a kötelező karbantartás kellene elvégezni rajta. (Januárban elvégezték rajta a kötelező 120-as szervízt a Seat Szabónál, azóta nem sokat futott a kocsi, így egyenlőre nem kell mennem elvileg)
Jelleg 205/55-ös téli gumi van a 16"-os gyári felnin, így elgondolkodtam, hogy használtan beszerzek hozzá 17"-os gyári Audi/Seat/VW használt felnit, leginkább új 225/45-ös gumikkal. Van esetleg valakinek tapasztalata, hogy mennyire "élhető" a nagyszerű budapesti utakon a Leon sportos futóműve mellett ez a párosítás? autoalkatresz.hu, racingbazar.hu oldalakon kívül hol érdemes még körbenézni?

Válaszaitokat, ötleteiteket előre is köszönöm.

(#41429) bitpork válasza dni (#41428) üzenetére


bitpork
veterán
LOGOUT blog (1)

A Te hibád h nem Szegeden vagy, ott tudok segíteni :D

https://hardverapro.hu/apro/audi_q7_hibrid_2016/hsz_1-50.html

(#41430) TaaT válasza dni (#41428) üzenetére


TaaT
veterán

Lehet hogy a konszern topikban nincsenek pestiek? :DDD

1.8TSI lévén a helyedben átnyálaznék egy pár "hogyan használjam a turbós autóm" cikket is, lehet pár szerelőlátogatástól meg kímélhet. :)

Give them hell Ukraine!

(#41431) probizz válasza Kornel (#41423) üzenetére


probizz
tag

Éppen ezért viszem én az olajat és a szűrőket és 1 percre nem mozdulok el az autó mellől, amíg kész nincs minden. ;)

(#41432) TaaT válasza probizz (#41431) üzenetére


TaaT
veterán

Legutóbb én is így csináltam, és közben szóval tartottam a szerelőket :D

Give them hell Ukraine!

(#41433) #27813376


#27813376
törölt tag

Régóta vagyok itt offline módban. Autókereskedelemmel, adásvétellel, autótipusokkal, tipushibákkal trükkökkel kapcsolatban első kézből adok infót ha úgy adódik. Benne éltem sokáig a neppervilágban, pár éve viszont sikerült kilépnem, és teljesen más területen indítottam el a mostani cégemet, sajnos azóta is ganéj kereskedők próbálnak szarabbnál szarabb autókat eladni, amit nem hagyhatok szó nélkül.
Szóval üdv mindenkinek:)

(#41434) hdman válasza #27813376 (#41433) üzenetére


hdman
őstag

Üdv Néked, dicső lovag!

Ha van pár szaftos sztorid, ne tartsd magadban! :)

Sopron city :)

(#41435) DeFranco válasza #27813376 (#41433) üzenetére


DeFranco
nagyúr

És mivel foglalkozol? (csak hogy tudjuk mire akarsz rábeszélni :) ;] )

@hdman: már csak nem veszi bántásnak :))

[ Szerkesztve ]

(#41436) hdman válasza DeFranco (#41435) üzenetére


hdman
őstag

:C Ez gonosz volt!

Ami fontosabb, hogy milyen kocsival vereted?

Sopron city :)

(#41437) #27813376 válasza DeFranco (#41435) üzenetére


#27813376
törölt tag

Holnap írok pár sztorit. Már ha hazaérek és nem lesz megint március 14 :D .
Most élelmiszereket imporátlok, illetve egy nagyobb magyar édesipari cég exportját intézem.
Vagyis kereskedem szintén, csak nem olyannal aminek kereke van :DDD

(#41438) dni válasza TaaT (#41430) üzenetére


dni
őstag

:(

Azt már megettem, de egy részét már ismertem is az alapoknak amit dízel autóinknál már alkalmaztam. Turbos autót használó barátaimmal is egyeztettem, hogyanokról remélhetőleg ezzel a részével nem lesz gond.

[ Szerkesztve ]

(#41439) #27813376 válasza hdman (#41436) üzenetére


#27813376
törölt tag

1.8tsi, 2008-as, 190e km. Hibátlan. Fogyaszt keményen vidéki használattal (ott lakom) 7 és felet.
Aki tsi-ben gondolkodik, ne tartsa vissza semmi. Az 1.4-es is nagyon jó. Megy is, nem is eszik.

[link]

(#41440) neduddki válasza dni (#41428) üzenetére


neduddki
nagyúr

HI!

szertine msemmenyire nem elheto a 225/45os gummedli mo-n:- ( gumis tpoytikbasnleirva

udv

neduddki

https://facebook.com/bestwax.eu, mailto: bestwax.eu@gmail.com hamarosan: www.bestwax.eu a lustasag fel egesseg, en tejjesen egesseges akarok lenni

(#41441) dni válasza neduddki (#41440) üzenetére


dni
őstag

No akkor ott is szétnézek. Alapvetően kevésbé vágyom rá, de ha jobb lesz a tapadás irányítás érezhetően akkor (ismerősök szerint akik próbálták, bár szerintem inkább placebo) elgondolnék rajta.

(#41439) đension: eddig rosszat nem igazán olvastam róla, plusz ez is bíztató,

[ Szerkesztve ]

(#41442) Laraxior válasza neduddki (#41440) üzenetére


Laraxior
titán

+1
Már én is egy mérettel nagyobbat tettem rá (225/50 R17), de még így is katasztrófa.
Lassan már azon gondolkodom, hogy lecserélem 16osra meg valami 225/70-re :DDD

"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."

(#41443) -v- válasza MunezXBK (#41414) üzenetére


-v-
addikt

Aztán ki tudja látott-e már olyan típust életében... :U

(#41444) dni válasza Laraxior (#41442) üzenetére


dni
őstag

V6-os Lagunán mi is 16-ost használtunk 205/55-el és azzal pont jó volt.

(#41445) #27813376 válasza neduddki (#41440) üzenetére


#27813376
törölt tag

Végigtoltam a telet /40-el. Nem egyszerű az biztos.

(#41446) neduddki válasza dni (#41441) üzenetére


neduddki
nagyúr

HI!

nem megoertm Nked, hogy maragya a 205/55r16nal??? Tobb eszt lattam eddig benend mint utanmenn a hujjesegnek:- (((

udv

neduddki

mod: đension: Te kinke a reinkarnacioja vagy?:- )))

[ Szerkesztve ]

https://facebook.com/bestwax.eu, mailto: bestwax.eu@gmail.com hamarosan: www.bestwax.eu a lustasag fel egesseg, en tejjesen egesseges akarok lenni

(#41447) #27813376 válasza neduddki (#41446) üzenetére


#27813376
törölt tag

Mánn hogy érted ezt? Nem vagyok bukott kereskedő meg ilyenek :D

(#41448) dni válasza neduddki (#41446) üzenetére


dni
őstag

Jogos. Kell egy pofon, hogy észhez térjek. :)

így olcsóbb a gumma is és nem kell másik felnit keresnem, amit lehet lelopnak egy szépnapon...

Még riasztó, rablásgátló kérdésben vagyok bizonytalan. Tetszik a blue16 de lehet, hogy elegendő volna egy egyszerűbb kevésbé komplex cucc is, bár ha utólag derülne ki, hogy a jobbfajta kellett volna az több mint kellemetlen.

[ Szerkesztve ]

(#41449) 8th válasza neduddki (#41446) üzenetére


8th
addikt

Ööö... Sonky :P

Egyébként a _voyage_, merida k.590, peristol, saguaro nevek /nem keresgéltem tovább/ mondanak valamit? Igen, a zéró toleranciás djtoomi reinkarnációja mind. És jelenleg is itt lapul a kisgyerek sőt nemrég járt is itt a topikban. Aki nyitott szemmel jár a fórumon annyira levágja, hogy ki kicsoda. :D

"Egy nép csak úgy semmisül meg, ha önmagát semmisíti meg. Önmagát a nép úgy semmisíti meg, ha múltját már nem látja, jelenében csavarog, jövőjében nem hisz."

(#41450) stangli válasza 8th (#41449) üzenetére


stangli
senior tag

akkor nem sokáig lesz köztünk... :DDD

amúgy ki az a sonky? ... habár lehet nem is akarok tudni róla...

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Milyen autót vegyek? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.