Hirdetés
- Használt videókártya 30eft-ból? (Vega56)
- Newton harmadik törvénye
- 5¼ floppy meghajtó izzítás 30 év pihi után
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Bambanő háza tája
- Mindent a StreamSharkról!
- Szólánc.
- ID&Trust létezik vagy csak álcég?
- MárkaLánc
-
LOGOUT.hu
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
szőröscica
addikt
válasz szőröscica #8201 üzenetére
Mármint oké, készítek tejhabot, arra van ezer leírás, hogy hogyan kell csinálni. De utána csak ráöntöm a forró kávéra?
-
lagoon79
tag
válasz szőröscica #8202 üzenetére
Alapvetoen igen. Az dolog ket reszbol all, az egyik olyan tejhabot kesziteni, amivel lehet mintat onteni, a masodik fazis pedig maga az ontes. A tejkrem tulkepp mikrohab, nagyon apro buborekokkal. Elso korben levegot viszel be a tejbe, terfogatot novelesz, aztan pedig mar csak elegyitesz es melegited. Az ontesnel pedig eloszor megalapozod ugy, hogy a kaveba ontod a tejkremet es amikor latod, hogy mar elkezd felulni a minta, akkor jon a konkret technika, ami mintankent valtozo.
[ Szerkesztve ]
-
-HajTömeg-
őstag
válasz szőröscica #8201 üzenetére
Ilyeneket csak linkelve. Mobilról elég nehézkes az oldalbetöltés miatta.
[ Módosította: radi8tor ]
Alias: Júzer error
-
DXN
újonc
Sziasztok!
Most találtam még csak erre a topikra...
Csak kávégépekkel kapcsolatosan megy a diskurálás vagy "minden ami kávé"?
Instant kávékkal hogy álltok? Gyógygomba kávét próbáltátok már?
Én 2010 óta iszom, nagyon finom és pozitív hatással van a szervezetre. Pl nem savasít és dobja fel az egekig a vérnyomást. -
-HajTömeg-
őstag
Nyaminyami pacipaci
Alias: Júzer error
-
nagyúr
válasz tariattila #8212 üzenetére
Én már kóstoltam... Pfff... Ez biznisz, de nem élvezet...
Az ilyen nyomulást én nem szeretem.
Mellesleg! Srácok! A Momenti által forgalmazott Belga Briel gépet érdemes megvenni? Vagy inkább a nagyágyu Gaggia Classic
Nem nagyon lehet kapni használt gépet, főleg Gaggia-t.
Ja! A Momentinek egész jó kis kávéi vannak. Én nem ismerem őket. Valaki tud ezekről valamit?
[ Szerkesztve ]
Surface Book és egy Csúz a körtefán!. Pentax-szal fényképezve!
-
DXN
újonc
Pedig színtiszta kávé, ültetvényről!
De nem ragozom túl, mert az "ismeretlent" az emberek egyből negatívan kezelik. Ez így van majdnem mindenbe. Akit meg mélyebben érdekel annak van rá lehetősége utána nézni és leellenőrizni az igazságtartalmát. Minden jót!Ui: Van egy kedven mondásom ami szerint élek is.
Így szól: “Ha mindig igazat mondasz, semmire sem kell emlékezned.” (Mark Twain) -
paljoc
tag
Jok ezek a kis kaves osszejovetelek, mindig lat valami ujat, erdekeset az ember. Ma hifis topictarsnal pl ezt a fantasztikus megoldast szemlelhettem meg, hogyan figyelheti az ember a nyitott szuros lefolyast, sot hogyan rogzitheti, anelkul hogy leguggolna! Az eszkozok wifi halozaton kommunikalnak, a kamera a tabletrol vezerelheto egy app segitsegevel. Nagyon tetszett, es koszonom a kavek probalgatasanak lehetoseget!:-)
-
nagyúr
Nem hiszem, hogy beteg...
Nem is tudom melyik óragyártó (Talán a Hublot?) cég egy olyan állványt hozott forgalomba, amin van egy kamera, és a tulaj az órát a világ bármely pontjáról bámulhatja.
Ez imádat és rajongás. Még nem beteges, de nem teljesen szokatlan.
Ahogy látom, profi és volt rá pénze... Tegye! Legalább ő nem lövöldözik az utcán...
[ Szerkesztve ]
Surface Book és egy Csúz a körtefán!. Pentax-szal fényképezve!
-
vendingo
veterán
-
jolti
senior tag
Ma nekiugrottam a Babymnek, mert csöpögött belülről. Melegítés közben lehetett hallani, hogy cseppen, meg sziszeg belül a házban. Gondoltam, hogy kiment o gyűrű. S valóban qurva volt a falóban.
Kicseréltem egy újra. Bár nem Gaggia, egy autósban voltam itt helyben. A külső átmérője egy mm-el kisebb, de elég vastag volt és tökéletesen szigetel. A jövő héten hozzák az egy mm-el nagyobbat, de mivel tökéletes, nem csöpög, vagy ereszt, gy nem is valószínű, hogy szétszedem megint. Egész jól sikerült, pedig csak próba volt. Azért a jövő hónapban rendelek tartaléknak egyet a expolygonból.
[ Szerkesztve ]
-
-
jolti
senior tag
válasz vendingo #8225 üzenetére
Négy éves múlt az enyém, kezdenek előjönni az apróbb problémák. De attól függetlenül imádom!
( Respect for the best Gaggia nepper! )
Az a jó, hogy autószerelő a szakmám és mentős vagyok, megfűszerezve egy kis bütykölési affinitással. Így minden áron meg akarom gyógyítani ami elromlik rajta!A kis cső csöpög még mindig?
-
vendingo
veterán
Nekem most halt meg a ~20 éves szivattyú.
Enyém nem nagyon lehetett megbontva, mert csupa rozsdás csavarok vannak benne.
Elég tartós konstrukció, remélem nem lesz vele mostanában nyűg, hosszútávra tervezek vele, de majd próbálom kímélni egy PavonivalCsak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
vendingo
veterán
-
jolti
senior tag
válasz Polarstar #8230 üzenetére
Nem. Trabant hűtő tomites. ;-)
Egyébként nem tudom. Csak úgy kértem egyet. Elvittem a régit és ahoz mertünk.
Amúgy egy viz-gáz boltot hívtam fel és kérdeztem az eladót ( nő ), hogy 63mm-es O gyűrű van-e? Azt mondja megnézi, majd szólt, hogy van. Na mondom akkor szetszedem és elviszem magammal a biztonság kedvéért.
Aztán a boltban odaad az eladó egy 6,3mm-es o gyűrűt. Azt hittem idegrohamot kapok...
Na aztán addig mentem amíg nem találtam egy olyat!
Egy autóalkatrész boltban sikerült.[ Szerkesztve ]
-
vendingo
veterán
Ma végre csöpögés mentesítettem a baby-t
Örömömben főztem egy guatemalát, de kicsit túl lett pörkölve
Ez a kávé kakukktojás számomra, eddig egyszer se sikerült eltalálnom.Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
RBJ
addikt
Na megint alapdolgokat kérdeznék.
saeco hd8324 alukazános gondolom ebben a kategóriában. Most olvastam, hogy a citromsavas vízet csak át kell folyatni rajta semmi főzés még véletlenül se. de ha folyatás van úgy is felfőzi előbb utóbb a vizet.Ubuntu / Realme GT2 / Fitbit charge 6 / Gaggia Classic / Xbox Series S
-
paljoc
tag
Nem "ez már jó", hanem--leírom újra--ha a telefonnal álló formátumot fényképezek és feltöltöm, akkor a PH elfordítja, ha fekvőt fényképezek és u.úgy feltöltöm, akkor meg nem fordítja el.Meg kell szoknom hogy a telóval oldalt fordítva fotózzak ha arról ide akarok feltölteni valamit.
Most sima fényképezővel fotóztam az előbb, és nem telefonról nyomkodok, kíváncsi vagyok így milyen a kép: -
radi8tor
MODERÁTOR
Ez nem PH téma. A telefonod bele rak egy kódot a képbe, hogy az álló vagy fekvő formátumba lett készítve.
PH motorja átkonvertálja a képeket, hogy ne olyan nagy méretűek legyenek, eközben figyeli a kép tájolását is. Ha az van benne, hogy 180 fok, akkor elforgatja annyival.
Egyébként, ha valami normális képnézegetővel megnyitod a képet, akkor az is beforgatja.⭐ Stella
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest