Hirdetés
- Használt videókártya 30eft-ból? (Vega56)
- Newton harmadik törvénye
- 5¼ floppy meghajtó izzítás 30 év pihi után
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Bambanő háza tája
- Mindent a StreamSharkról!
- Szólánc.
- ID&Trust létezik vagy csak álcég?
- MárkaLánc
-
LOGOUT.hu
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
vendingo
veterán
Drukkoljatok, épp egy egy pavonira licitálok
Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
BlacKSouL
addikt
Én eddig nem vettem észre, hogy baja lenne, bár nekem nem Saeco, hanem Delonghi. Mindenképp sokkal jobban oldja a vízkövet a meleg citromsav, és a különbség, hogy amikor savas vizet melegítek benne, akkor a gáz/gőz képződés sokkal nagyobb, tehát a lecsapolásnál is sok gőz jön ki, csak utána a víz.
De ha megmondod hol olvastad, megnézem én is.Hozzáteszem rozsdás belsejű motor benzintankokat is forró citromsavas vízzel szoktak fémtisztára maratni, szóval..
Aláírás (nem kötelező megadni)
-
edk-
őstag
Itt görög kávé néven kapható. Az étterem amúgy nagyon jó.
"Try SCE to Aux." ˁ˚ᴥ˚ˀ eladó dolgok: https://l2g.hu/edkelado
-
-HajTömeg-
őstag
Törökországi török kávé élményeim nekem is rosszak, ennek ellenére szívesen kipróbálnám itthon tudok-e ihatót főzni.
Alias: Júzer error
-
vendingo
veterán
A gaggia baby és classic között mi a különbség?
-
vendingo
veterán
válasz ronin s8 #8271 üzenetére
Köszi, akkor jól emlékeztem, hogy csak egy kis turpisság van.
Erről a gépről van valakinek infója (la pavoni)?
Nekem a beépitett tamper nem valami bizalomgerjesztő. Ha ez is csak gagyi tucat kávét csinál, akkor felejtős.
Ismerősnek kéne valami a delangyi helyett. Érdemes lehet ezzel a géppel foglalkozni?[ Szerkesztve ]
-
vendingo
veterán
Csak a helyesírási hibákat szerkesztettem
Ismerősömnek sokadszorra van ugyan az a delonghi gépe, de 2-2.5 éven belül mindig meghal neki, ugyan úgy, mint anno az én delonghim.
Valami tartósabb konstrukció kellene neki, és pavoni vadászás közben erre akadtam rá.Amúgy frankón lecsúsztam egy dugattyúsról...73 ezerbe lett volna szállítással együtt, de fölém lőttek a szemetek
-
ronin s8
senior tag
válasz vendingo #8272 üzenetére
Ebben a kategóriában inkább egy Gaggia. A beépített tamper gyakori jelenség olasz gépeknél (darálóknál). Az olaszok nem nyomják olyan nagy erővel a kávét, mint az újhullámosok. Picit finomabbra darálnak, és szinte csak elsimítják a szűrőben a kávét. Erre jó a beépített tamper.
"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
-
ronin s8
senior tag
válasz vendingo #8276 üzenetére
Nem. Azt mondom, ebben a kategóriában inkább egy Gaggia. Ez egy pumpás, egykazános gép. Kérdés, milyen anyagból van a kazán, és mennyire jó kávét főz? A Gaggiák közkedvelt, könnyen kezelhető gépek, nagyon jól eltalált műszaki paraméterekkel. Ezt nem tudom, milyen...
-
And06
aktív tag
pár hét múlva hazalátogatok, ennek örömére most pár új helyről is rendelnék kávét. mennyi idő alatt ér ki egy rendelés kapucineréktől? mit érdemes tőlük venni? (inkább újhullám felé kacsingatok, de amig nem füstös, addig jó)
-
vendingo
veterán
válasz ronin s8 #8279 üzenetére
Értem, akkor még tovább kutakodok.
BlacKSouL: Enyémbe és az övébe is meghalt a fűtőszál, aztán neki az előzőbe valami elektromos gebasz volt, mert be se kapcsolt.
2-3 évnél egyik se bírt többet, ráadásul az enyém használva is alig volt.Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
Ábi
tag
Sziasztok!
Mi a véleményetek az Ascaso steel uno profról?
Elég komoly gépnek tűnik.
Érdemes beruházni egy ilyen masinára.
Tudom itt inkább a Gaggiák mennek..., de mégis.
Használt valaki már ilyet? -
Toobee
veterán
válasz -HajTömeg- #8292 üzenetére
Nem terveztem, azért sírok
-
Ábi
tag
válasz -HajTömeg- #8286 üzenetére
A Gaggiaval szemben az tetszik benne,h. réz bojleres, és tudom követni a hőfok változást. Ha egy sima hőmérőt tetetek a gagg8ára,már rögtön nincs akkora árkülönbség.
-
ronin s8
senior tag
Követni tudod, persze, de az nem ugyanaz, mint a PID. Ezek (főleg rézbojlerrel) eléggé hektikusan tudnak viselkedni PID nélkül. Az alumínium jobban reagál a hőre, gyorsabban követi a PID utasításait, így kiegyenlítődik a réz körüli hype az alumínium rossz hírével.
És végül úgyis a gyakorlat dönti el, melyik a jobb. A Gaggiák itt a fórumon már bizonyítottak. Egy relatíve ismeretlen géppel több a szívás, viszont elmondhatod, hogy neked olyan van
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- AliExpress tapasztalatok
- PlayStation 5
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Elektromos autók - motorok
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Apple asztali gépek
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- További aktív témák...
Állásajánlatok