Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Sport, életmód, utazás, egészség  »  Hardcore café (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2022-07-21 23:22:24

LOGOUT.hu

Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#57151) Parci válasza celf (#57149) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

mielőtt beindulna az adok-kapok, tisztelettel megkérek mindenkit, hogy roppant diplomatikusan fogalmazza meg, ha hülyének nézi a másikat. :DDD (ellenkező esetben felhúzom a kaszás-gúnyát és aratok egyet)

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#57152) adp válasza Parci (#57150) üzenetére


adp
őstag

Ha tovabb olvasol visszafele akkor meglatod h itt a handground vs hariorol volt szo. Nem a graefrol
''Kicsit Korultekintobben''

Egyebkent nem ertem feloled ezt az ellensegeskedest. Sztem te is nem egyszer olvashattad/ lathattad hogy ha filter akkor graef 100e alatt
Nem igazan ajanlanak mast elektronosban sehol sem

[ Szerkesztve ]

(#57153) fragola.6035 válasza Parci (#57143) üzenetére


fragola.6035
aktív tag

Ezt Te is tudod, hogy ha valaki azt mondja, hogy "korrekt kávékat csinál", "teszi a dolgát", vagy "meg vagyok vele elégedve", ez kb. a semmivel egyenlő. Nem az a lényeg, hogy valaki mit mond, hanem, hogy ki mondja.
Mivel itt filter őrlőt kerestünk, egy tényleg hozzáértőt kérdezve azonnal, gondolkodás nélkül rávágja, hogy Graef. (És nem feltétlenül az a szakértő, akinek az asztalán 4 Euréka van, úgy túl könnyű lenne szakértővé válni.)
Valószínűleg nem véletlenül van a CasMo polcán is folyamatosan 8-10 db Graef. Nekik azért lehet hinni, legalábbis én elhiszem, amit mondanak. Azért járok hozzájuk minden héten, hogy elhalmozzam magam infoval.
Én adtam volna ingyen is pár hétre egy Imatot.

https://caffe35.webnode.hu/

(#57154) celf válasza Parci (#57151) üzenetére


celf
őstag

Azt hittem elég diplomatikus volt, de akkor jobban visszafogom magam.

(#57155) bl4ze válasza fragola.6035 (#57153) üzenetére


bl4ze
veterán

Jöhet egy Imat ingyen 😎😂😎

.:. bl4ze .:.

(#57156) celf válasza fragola.6035 (#57153) üzenetére


celf
őstag

"Én adtam volna ingyen is pár hétre egy Imatot."

ehhez majd lesz egy-két szavam.

most dolgom van kicsit, de este megírom a véleményem erről.

(#57157) kukacmolnar válasza fragola.6035 (#57153) üzenetére


kukacmolnar
csendes tag

Zoli (Kék Elefánt kávézó), az én kis CM702-es őrlőmmel jutott AP versenyen a középdöntőbe, egy EK és egy Vario ellen. Szóval +1 pont a Graef mellett. :)

(#57158) Kávé Kálmán válasza fragola.6035 (#57072) üzenetére


Kávé Kálmán
tag

"Filterőrlőt szerettem volna, de azokat kávékalmár lefoglalta, nekem csak az E maradt."

Mielőtt mán megen fekete seggűvé válnék. Egy cimborám (két éve rágom a fülét, hogy vegyen a Caravel-jéhez tisztességes őrlőt) első reggel lefoglalta a Lido E-T. Majd másnap mikor áttalicskáztam az árát Doug-hoz megkérdeztem van-e még eladó Lido-ja és megvettem az utolsó Lido 2.

Amúgy Doug-nak nincs filter őrlője. Az összes jelenlegi Lido-ban kukkra ugyanaz a mechanika és Etzinger kések vannak (Doug szerint), az E és a E-T állítása sűrűbb menetemelkedést kapott mindössze.

Ergo a Tiéd alkalmasabb (egyszerűbben használható mindenre) mint az enyém. De ugyanúgy tudja mindkettő az eszpresszó és filter finomságot (durvaságot).

Amúgy minden egyebet megerősíthetek. Doug és Barb kjófej figurák. Sokat beszélgettünk egymással (őrlőkről, karos gépekről, kávékról, másoló-bajnokokról, akik a legritkább esetben kínaiak :-)). Le se merem írni, melyik gépet tartja a legnagyobbra a kiskarosok közül :-).

Múlatta nálunk is az időt, mert nagyon kíváncsi volt a Strietman-ra, és a nyomásmérő kit-ekre. Azt állítja, h nem kell kopizástól tartanom. Erre azért nem vennék mérget. Igazi hippi figura egy totál konszolidált, angyali feleséggel.

Marko (Artisan) majomkodik :-)

(#57159) fragola.6035 válasza bl4ze (#57155) üzenetére


fragola.6035
aktív tag

Tudsz jönni ma? Vagy holnap délután is jó.

https://caffe35.webnode.hu/

(#57160) Parci válasza adp (#57152) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

a graefot te írtad. és ajánlottál valakinek egy őrlőt, ami tudtommal nem túl jó semmire igazán. hadd kérdezzem meg, hogy illusztráljam a mondandóm lényegét: volt handgroundod, ismered?

[ Szerkesztve ]

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#57161) Parci válasza fragola.6035 (#57153) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

igen, tudom, hogy nem jelent semmit, ha nem tudja az ember kontextusba helyezni. apám kávéját viszont rendszeresen iszom én is (egy ideje, amióta jókat készít).

ami meg a casmót illeti: maximálisan kompetensnek tartom mindhárom srácot. ezzel együtt erősen sarkos, nyilvánvalóan nem tényként kezelendő állítások ott is elhangoznak, nem is egyszer. hogy mást ne mondjak, a roburt is messzire kéne dobnom (és vennem helyette egy lidót), ha készpénznek venném, amit mondanak.

egyébként egy percig sem vitatom, hogy a graef jó filterre annyira, amennyire mondjátok. se filtert nem csináltam még magamnak, se graef darálóm nem volt. nekem adp kritikátlan és roppant határozott kinyilatkoztatásaival volt bajom, ami miatt billentyűzetet ragadtam.

[ Szerkesztve ]

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#57162) fragola.6035 válasza Kávé Kálmán (#57158) üzenetére


fragola.6035
aktív tag

Ok, nekem a LIDO E is jó, sőt igazán ez sem kell, már oda is ígértem valakinek.
Csak a Főnök előző nap azt mondta, hogy utolsó nap 3.45-kor menjek oda és ahányan ott leszünk, elosztja. Aztán odamegyek 3.40-kor és mondja, hogy már csak az E szabad, a többi elkelt, és mindegyikben ugyanaz az Etzinger kés van. Aztán Te is odajöttél és vittél talán kettőt.

De nekem tényleg jó ez is, kicsit elszórakozok vele, elviszem nyaralni aztán tovább adom.

https://caffe35.webnode.hu/

(#57163) fragola.6035 válasza Parci (#57161) üzenetére


fragola.6035
aktív tag

Ok. Adp kolléga túl fiatal még, így befolyásolható, viszont azért érzi a dolgokat. És legalább nem legendákat mesél, hanem a 'nagyok' után megy és azt továbbítja, amit ők mondanak, ami szerintem jó.

https://caffe35.webnode.hu/

(#57164) Gosti válasza fragola.6035 (#57163) üzenetére


Gosti
csendes tag

...de asse' rossz, ha valakinek van saját véleménye ;]

yeahhh

(#57165) Parci válasza fragola.6035 (#57163) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

legendát semmiképp sem kell gyártani. én is helyén tudom kezelni az imatot, apám azért nem casmóból főzi a presszót (hanem az én pörijeimből, de neki nem a legvilágosabbakat csinálom, inkább olyan "csokis-gyümölcsös" a vonal).

de ugyanígy helyén kezelendő az "az xy egy szar" állítás is. meg az én már xy éve kávézom is. meg minden: azért van agyunk, hogy akár a nálunk tapasztaltabbak véleményét is próbára merjük tenni. aztán jó eséllyel ugyanarra jutunk úgy is. néha meg nem.

Gosti: no igen... :)

[ Szerkesztve ]

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#57166) fragola.6035 válasza Parci (#57165) üzenetére


fragola.6035
aktív tag

Itt filterre kerestek darálót, nem presszóra. Elég kevesen filterezünk itt, ráadásul elég alapfokon. Még kevesebben vannak, aki Imattal és Graeffel is filtereztek már és össze is tudják hasonlítani. El kell hinnünk, amit a számunkra mértékadó emberek mondanak. Ez jóval nehezebb pálya, mint a presszó.

https://caffe35.webnode.hu/

(#57167) adp válasza Parci (#57160) üzenetére


adp
őstag

nem igazan ertem mar miket irsz. Hogy kevered ide az imat presszo tudasat stb...
De igazabol mindenki azt vesz amit akar aztan vagy rab@szik vagy sem.
De azt szerintem nyugodtan barki kezelheti tenykent hogy a graef a legjobb elektromos filter orlo ujonan 100-120 alatt. Ezen kar vitatkozni....
Lehet megkerdojelezni de pont annyi ertelme van ugy hogy nem probaltad az imatot/ iberitalt mint ahogy en 1-2 filtert ittam vele es rakas kaki volt ertelmetlen volt tovabb nezni. De ha majd valaki olyan aki ert hozza es van kedve kitesztelheti rendesen, de gondolom Lali mar megtette ha van neki 2

[ Szerkesztve ]

(#57168) Parci válasza fragola.6035 (#57166) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

jó, adp kolléga körülbelül századszorra csinálja, amit csinál. mondom, én a filterhez hozzá sem tudok szólni, nem azért írtam.

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#57170) adp válasza Parci (#57160) üzenetére


adp
őstag

probalgattam mar.Siman hozta a kis hario orlemeny minoseget semmikepp nem lido killer viszont 100% h strapabirobb mint egy hario. A regi kozpontositatlan valtozattol sokkal pontosabb! Az ujtol ketdeses azt meg nem lattam. Nem akkora durranas mint ahogy beharangoztak viszont ha valaki naponta akarja hasznalni vagy hosszabb tavra tervez akkor jobb mint a kis hario. Kerdes h bevallalja e a magasabb arat. En sem azt irtam h csak azt vegye hanem ha bevallalja az arat inkabb azt mint a hariot...
Amit te irsz kozel nem az mint amit en irtam

Ez kb olyan mint ahogy a mazzereket ajanljatok valami muanyaggal szemben. Nem biztos h jobb sot lehet kb ugyanaz de nezz marr ra legalabb egy videoban a ket orlore...

[ Szerkesztve ]

(#57171) Parci válasza adp (#57170) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

oké, legyen ez a végszó. néha több megfontoltságot ajánlok, kolléga. :B

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#57172) adp válasza Parci (#57171) üzenetére


adp
őstag

Most felcsigaztal. El fogom kerni Zsolti handgroundjat es osszenezem a graeffel. Van egy jo kis Kocherem. Eddig csak cuppingba neztem graeffel de eleg jofele :)

(#57173) fragola.6035 válasza fragola.6035 (#57166) üzenetére


fragola.6035
aktív tag

Vagy másfél éve vettem az Imatot a Vibiemmevel együtt, hogy majd eladom. De akkora szar, hogy nem volt arcom pénz kérni érte. Újonnan biztos használható volt kb. 15 kg kávéig, de ennek vége. Egyet meg valaitől kaptam, hogy kezdjek vele valamit, de nem tudok, és azt sem tudom már, hogy ki adta.
De ha Blaze, vagy valaki eljön érte, ingyen odaadom. De nem árulom, nem postázom.

[ Szerkesztve ]

https://caffe35.webnode.hu/

(#57174) Parci válasza adp (#57172) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

ámen, ez legalább plusz infó lesz a topiknak :K

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#57175) celf


celf
őstag

végszó? :)

"Szia István! Szerintem nem kockázat a Lux

hogy mi, mivel finom, annak persze több fokozata van. egy Mahlkönig EK43 pl lehet, hogy jobb kávét csinál, de ebben az árkategóriában a Luxnál nincs jobb vétel.

hétvégén meg tudom inni a vele készült kávét úgy, hogy egész héten EK-val dolgozom 😉"

"idézhetlek?"

"én vállalom a véleményem. a Lux késpárja egyébként megegyezik a Graef őrlők késeivel, melyeket szintén szoktunk ajánlani belépő szintű motoros filter őrlőnek."

Temesvári Szabolcs
Casino Mokka
-------
ehhez nem tennék hozzá semmit.

de talán kicsit lehetne szerényebben is egyeseknek itt a topikban

(#57176) celf válasza celf (#57175) üzenetére


celf
őstag

megyek itt a fejem után és nem hallgatok a tapasztaltakra

(#57177) mdav88


mdav88
senior tag

Paprikázhatom tovább a hangulatot? :D

AVXen lefutott a kolumbiai tesztkör, ha valaki kíváncsi nézzen át az eredményekért.

(#57178) prandris válasza celf (#57175) üzenetére


prandris
tag

Másmilyen kés van a graefban

(#57179) Parci válasza mdav88 (#57177) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

sikerült: :DDD

"3,5 fokon sem ízlett, meg 92,5 fokon sem. 93-on már egész jó volt, de 92,8 fok lett az igazi."

.

na, most főzök kettőt a pavonival, isten tudja, hogy hány fokon :DDD

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#57180) mdav88 válasza Parci (#57179) üzenetére


mdav88
senior tag

Nincs még hozzá pidboxod? :D

(#57181) Parci válasza mdav88 (#57180) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

amekkora sudribunkó vagyok, én kikapcsoltam a tizedfokos pontosságot rajta :DDD

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#57182) bl4ze válasza fragola.6035 (#57159) üzenetére


bl4ze
veterán

Hová kell menni? írd meg priviben :)

.:. bl4ze .:.

(#57183) bl4ze válasza Parci (#57179) üzenetére


bl4ze
veterán

AVX Café mintha pötit felülreprezentált lenne..... :F

AVX Café-Colombia Mar
AVX Café Honduras SHG
AVX Café-Colombia Cund

6 mintából 3 AVX.... hmm. :C

.:. bl4ze .:.

(#57184) Parci válasza bl4ze (#57183) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

ebbe a részébe nem akarok belefolyni, nekem csak ezen a tizedfokos izén akadt meg a szemem. ha ötször-ötször lefőzi ugyanazt a kofit egymás után 63 és 62,8 fokon, és minden alkalommal vakon kikóstolja, hogy a 62,8-as a frankó, akkor van miről beszélni. persze egyébként is, csak az kevésbé hízelgő az ilyen tényfaktumokat publikálókra nézve.

(viszont a brikka-projektje nagyon tetszik atcélának, több értelme van, mint a tercier aromákat szálaznia...)

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#57185) mdav88 válasza bl4ze (#57183) üzenetére


mdav88
senior tag

Szerintem rossz a hozzaallas.
Ugyan nem egy reprezentativ tesztrol van szo, nehany amator es nehany halado/profi velemenye jelenik meg, aminek reklamerteke van. Van aki ilyen marketinggel probal piacon maradni, mas pedig masban lat fantaziat.
Termeszetesen lehet mindig jobbat csinalni, de amoge akkor oda kell allni es csinalni.

Nem vitaindito a hsz, tobbszor lett ez kitargyalva itt, ez csak szubjektiv velemeny.

(#57186) bl4ze válasza mdav88 (#57185) üzenetére


bl4ze
veterán

Nem teljesen értem amit írsz. 6 mintából 3 AVX saját termék. Nekem ez túlzottan felülreprezentált. Ennyi.

.:. bl4ze .:.

(#57187) Parci válasza bl4ze (#57186) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

ne menjünk ebbe bele. attól is függ, hogy mi a tesztelés célja, ha én például a legjobb pörkölési szintemet akarom belőni egy adott típusú kávéhoz, az összes tesztminta saját. :DDD

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#57188) mdav88 válasza bl4ze (#57186) üzenetére


mdav88
senior tag

Szigorúan véve 5/2 volt az arány, mert a +1 tétel hondurasi volt, bár igaz, hgoy avx :)
Azt szerettem volna mondani, hogy egy üzleti jellegű tesztlehetőségtől ne várjuk el, hogy jelentős részben ne a saját kávéikat ismertessék meg a nagyérdeművel.

(#57189) bajnokpityu válasza bl4ze (#57183) üzenetére


bajnokpityu
félisten

előző körökben nem volt ennyire sok saját, és az eredmény szempontjából utolsó 3 helyből kettő AVX kv volt, tehát tisztának is gondolom. amit véleményt leírtam, betűről betűre kikerült. amikor többen ecetescitromnak hivtuk az AVX egyik tesztanyagát, akkor az is kikerült.

nyilván marad lehetőség csalásra, befolyásolásra, de ilyet nem vettem észre. nomeg ha a piacot akarod felmérni, akkor miért b*sznád át magad?

Parci, lesz olyan is. Szerintem tapogatózás a célja, piacfelmérés, vagy nevezzük, ahogy akarjuk. Nomeg, hogy legyen olyan teszt, véleménynyilvánítás is, az országon belül, ahol az kerül ki, amit a tesztelő megír, és nem kozmetikázott reklámszöveg.

Lehet fújolni, h miért pont azok tesztelnek, akik, de szvsz igy jó ahogy van. a vérprofi 50 magyar KVs úgyse kérdez, a többinek meg többet ér, ha a vásárló el tudja helyezni a saját koordináta- rendszerében a tesztírókat, és készülékeiket, ízlésüket. Amikor hifis cikkeket irtunk, tenger pozitiv visszajelzést kaptunk, hogy végre nem a nagy abszolút igazságot akartuk irni, és, hogy nem függtünk anyagilag senkitől.

[ Szerkesztve ]

eladók: Hifiman HE560V3, Topping DX3PRO+ DX7PRO

(#57190) Parci válasza bajnokpityu (#57189) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

"Nomeg, hogy legyen olyan teszt, véleménynyilvánítás is, az országon belül, ahol az kerül ki, amit a tesztelő megír, és nem kozmetikázott reklámszöveg."

nem ismerem a kávés tesztoldalakat, de ehhez annyit azért hozzátennék, hogy a kávékorzóra mindig szó szerint az került ki, amit írtam. és ha bárki olvasta is, amiket írtam, akkor tudja, hogy elég szigorú voltam. mások irományaira nincs rálátásom, de a sajátaimmal ez volt a tapasztalatom, 100%-ban.

csak a korrektség kedvéért szerettem volna ezt leszögezni.

[ Szerkesztve ]

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#57191) bajnokpityu válasza bajnokpityu (#57189) üzenetére


bajnokpityu
félisten

nekem egy kritikám van az egéssszel kapcsolatban, ezt ott is irtam, hogy nagyobb adag kellene ezekből a jobb KVkból, mert az a 7 adag, ami egy zacsiban van, általában kevés, hogy kihozzuk belőle a maximumot. Hifiben úgy teszteltünk, hogy 1-2 hónapra együttéltünk a cuccokkal, és így ki tudtuk próbálni kellően sok környezetben, zenével. Ott ezt tartottam igazi tesztnek.

Erre meg azt lehetne mondjuk válaszolni, hogy ezért van 10ember, hogy 70adagból már majdcsak lesz releváns vélemény. Itt azért az olvasónak is lesz dolga, mire kiértékeli a kiértékelést :)

eladók: Hifiman HE560V3, Topping DX3PRO+ DX7PRO

(#57192) paljoc


paljoc
tag

Én Vario-t használom filterre, előtte meg a Catlert, de az már nincs nálam.:-) Anno a Printában is Varioval ment a filer...persze most mar tuti nem azzal menne, de hát változnak az idők. És ez így van jól.

Mindemellett a teszteléssel kapcsolatban: kizártnak tartom h bármelyik fórumon a kávé teszteknél bármilyen kozmetikázás szóba jöhetne. Az hogy ki milyen mintákat tud tesztre bekérni, az más tészta. Engem Béla is megkeresett, mondtam h nem szeretnék tesztekben részt venni, ennyi. Korzó detto. Szóval így megy ez. Szerintem korrektül. Ami kimegy vélemény, arról aki adott mintát, az az amit a tesztelők írtak.

[ Szerkesztve ]

(#57193) celf válasza prandris (#57178) üzenetére


celf
őstag

Elhiszem, h. más kés van a Graefben.
Ha megunom az Imatot, eladom és veszek az árából egyet.

(#57194) mdav88 válasza bajnokpityu (#57191) üzenetére


mdav88
senior tag

Van amelyik mintából a 140gr is sok :DDD Némelyiket meg ugye tovább tesztelgetné az ember fia...

Viccet félretéve, ezzel viszont egy viszonylag gyors kört lehet szervezni, ami a kávé érésének szempontjából nem hátrány.

(#57195) bajnokpityu válasza mdav88 (#57194) üzenetére


bajnokpityu
félisten

ez is jogos. 3-4 hét elég sok egy újracsomagolt KVnak.

arra lennék még kiváncsi, hogy van-e valami eredménye a cikkeknek. pl, hogy most pl megemelkedik-e a honduras rendelés mennyiség, illetve, hogy akik nem ittak belőle, nekik meghozta-e a kedvüket valamelyikhez..

[ Szerkesztve ]

eladók: Hifiman HE560V3, Topping DX3PRO+ DX7PRO

(#57196) bluesfan válasza paljoc (#57192) üzenetére


bluesfan
tag

Ha már tesztnél tartunk, a Spicy Italy baromi jól vizsgázott a Bacchi teszten. Mivel ezen nincs sok játéklehetőség a hőfokkal, a neki legjobban megfelelő kávét kell hozzá megtalálni. Úgy tűnik, ez nagyon fekszik neki, mert a fél év alatt, mióta használom, még ilyen kitűnő levet nem adott ki magából a kis méregzsák, pedig már jónéhány kávéval kipróbáltam.

[ Szerkesztve ]

(#57197) mdav88 válasza bajnokpityu (#57195) üzenetére


mdav88
senior tag

Persze lehet sakkozni a minták számával és mennyiségével... pl 4 minta/220gr kávé az megközelítőleg azonos kávémennyiséget jelent.

(#57198) Kávé Kálmán válasza fragola.6035 (#57162) üzenetére


Kávé Kálmán
tag

Barb (feleség) mindegyikre (a dobozokra) szépen ragaszgatta a neveket/névjegykártyákat, amik elkeltek. Talán valamit félreérthettél, vagy az E-ért csak nem jöttek. Én mindkettőt (az E-T és a 2-őt) előre kifizettem, így nem is lehetett szó "sorsolásról". Örülj neki, a legjobb/szebb a 4 közül! Érdemes megtartani.

(#57199) SierraFox


SierraFox
tag

Ha már Honduras akkor PY-t bontottam a héten független tesztelés keretében (megyek sorban végig az összes kávén). Eléggé telitalálat, főleg cappuccinóként ízlett. Kellemes csokis-mogyorós nápolyis íze van. :)

Kipróbáltam tegnap a Nordbeanses kék mintát Aeropressel, ma pedig V60-al. Elég finom, hozta a barackos-déligyümölcsös-teás jegyeket. :)

(#57200) Bazsee71 válasza Kávé Kálmán (#57198) üzenetére


Bazsee71
őstag

Mennyiért mentek WOC-on a Lido őrlők?

Eléggé elszabadult az őrlő téma, de én csak abban látom a hibát, mint sokszor máskor, hogy egyszerűen nem ment át a vélemény. Hányszor volt, hogy oldalakon keresztül ajánlgattunk kávét, majd a delikvens bevásárolt a teszkóban.

pacuha69 fórumtárs jóvoltából vendégeskedik nálam egy frekvenciaváltó, majd beszámolok róla, hogy mire jutottam. Bonyolítja a helyzetet, hogy ha minden igaz, akkor jövő héten már ZM kés is lesz nálam.

Útvonal

Fórumok  »  Sport, életmód, utazás, egészség  »  Hardcore café (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.