Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
- Bemutató Spyra: akkus, nagynyomású, automata vízipuska
- Bemutató Route 66 Chicagotól Los Angelesig 2. rész
- Helyszíni riport Alfa Giulia Q-val a Balaton Park Circiut-en
- Bemutató A használt VGA piac kincsei - Július I
- Bemutató Bakancslista: Route 66 Chicagotól Los Angelesig
Általános témák
LOGOUT.hu témák
- [Re:] [Luck Dragon:] MárkaLánc
- [Re:] [Luck Dragon:] Asszociációs játék. :)
- [Re:] [gban:] Ingyen kellene, de tegnapra
- [Re:] [antikomcsi:] Való Világ: A piszkos 12 - VV12 - Való Világ 12
- [Re:] [btz:] Internet fejlesztés országosan!
- [Re:] Spyra: akkus, nagynyomású, automata vízipuska
- [Re:] Elektromos rásegítésű kerékpárok
- [Re:] [bb0t:] Gyilkos szénhidrátok, avagy hogyan fogytam önsanyargatás nélkül 16 kg-ot
- [Re:] [D1Rect:] Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- [Re:] [sziku69:] Szólánc.
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
IT café témák
GAMEPOD.hu témák
Téma összefoglaló
Hozzászólások
k2laci
tag
Hú, van még mit tanulnom
A "Gaggia Classic Coffee" más mint a Gaggia Classic ?
Pl. ez melyik ? [link]
Nem, azóta is a rozsdamentes van benne… Végülis mindegy, mert a kő cső is rozsdamentes meg a szűrő tartok és azok.
k2laci: ez is jó!
[ Szerkesztve ]
Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó
vendingo
veterán
Nálunk a cégnél eddig valami noname kávé volt, de váltottak pacificaffera. Ma egy nő megszólalt, hogy presszót kért, ezen meg van hab.
Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
adp
őstag
ez ajánlott, fragola tuningolta, mint a legtöbbünk gépét. viszont 100-at tuti nem ér, reális ára szerintem ennek 80 körül lehet. ez egy régebbi classic változat.
100 körül ilyenek mennek: [link]
[ Szerkesztve ]
fragola.6035
aktív tag
Szerintem ér 100 körül egy ilyen tuning Classic, nem nagyon lehet olcsóbban kihozni. Ez egy szép állapotú gép, plussz érték hogy olasz!!!
https://caffe35.webnode.hu/
Sinisi
senior tag
Így legalább megvan a szimmetria
vendingo:
verti1
tag
Ha már az érték becslésnél tartunk. Mennyit lehetne kérni egy Gaggi Classic-ért? Auber PID-el, szűkítővel, kazán szigetelve. Mi a reális ára ennek?
Sinisi
senior tag
Csak nem váltani készül a kolléga?
adp
őstag
Te is 80-90 közt szoktad adni.
[ Szerkesztve ]
fragola.6035
aktív tag
Egy évvel ezelőtt. Azóta egyre kevesebb van, az ára is emelkedik. Egy nagyon szép tuning nélküli román is 65e. körül van.
https://caffe35.webnode.hu/
gaggiába raktál nyomásprofilozó+manométer+tágulási tuningot is, jól emlékszem?
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
Bazsee71
őstag
Jól, nekem is olyan van. Az előáztatás pöpec, meg halk lett, de szó szerint nyomásprofilozni nem igen lehet vele.
Szerk.: ez a rendszer adottsága, nem konstruktőri hiba.
[ Szerkesztve ]
ha minden igaz, hamarosan én is kipróbálhatom
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
Bazsee71
őstag
Külső-roto-doboz tuningot a GC/DC-re, aztán kész a LM-verő masina.
hát én most egy darabig ki nem engedem a karmaim közül, az tuti!
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
Gosti
csendes tag
...ha a GC eladásán töröd a fejed, kérlek, szólj, mert ilyenre vadászok
[ Szerkesztve ]
yeahhh
fragola.6035
aktív tag
Raktam párat, talán 6-7 gépet csináltam így meg.
Nem igazán nyomásprofilozó, inkább vízhozam szabályozó.
https://caffe35.webnode.hu/
Bazsee71
őstag
Hmm...
"Csak hogy borzoljam a kedélyeket, esküszöm kipróbálom 0,2 fokonként mennyit változik az íze."
Akkor a szoba operatív hőmérsékletét is 0.1 fokon belül kell tartani, illetve vele együtt a páratartalmat. Továbbá a pohár is tizedre annyi legyen, kóstolás a csapolás után másodpercre pontosan ugyanannyi idő elteltével . A kar hőeloszlása is pöccre ugyanaz, hőkamerával ellenőrizve, sorolhatnám...ehh.
kk831228
addikt
Na ki elől hoztam el a GC - t, jòfogásròl...?? 🤔
[ Szerkesztve ]
"Legjobb lesz ha elverem egy kis csalánnal... Az lesz a legjobb... " by Dallas parody az örök klasszikus!! : ----> https://youtu.be/HL7Wp9ltweo?t=317
Bazsee71
őstag
Ejj, most 1:2 50s alatt. Hát nem egyszerű, de alakul.
adp
őstag
mit változtattál? rpm-et?
[ Szerkesztve ]
Bazsee71
őstag
Nem, csak a reggeli beállítást most tudtam tesztelni. Kérdés, hogy mennyire tudom variálni. Most próbáltam tekerni rajta, mert az 50s azért sok, de ez is csak reggel derül ki, hogy mit ért.
jaja, tök mindegy, mert nem lesz két ugyanolyan őrlemény-tömörítés-pogácsa, és a víz sem ugyanúgy fogja átjárni. sokkal nagyobb szórás van másban, 0,2 fok egyszerűen röhejes, mint érdeminek feltüntetett különbség.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
verti1
tag
Azon töröm... ha kitalálom, hogy mi legyen akkor írok....
celf
őstag
Ez a bécsi Coffee Pirate-es etióp biftu-gudina pont, h. épp csak nem túl sötét pörkölésű nekem. A fotón nem látszik annyira, de már kicsit csillog is az olajoktól.
Ahogy elkészítettem, elsőre mandula volt a legerőteljesebb íz.
Pedig amit kóstoltam a standjuknál Guatemalat, sokkal világosabb volt. Nem mintha ez számítana
De azért ez is fini.
[ Szerkesztve ]
Bazsee71
őstag
Biztos, hogy az olaj? Kép alapján elég szép pörkölés, sötétnek nem nevezném. Nem találkoztam még olyan kávéval, ahol a közepén még világosbarna, de már olajosodik.
Sinisi
senior tag
Minthogy eddig inkább a 100% arabikákat eröltettem úgy tűnik, hogy nem is igazán éreztem át, hogy mit is jelent a robuszta jellegzetes íze... a mostani kv.-val (a jelenlegi beállításokkal, arányokkal) stabilan, "ugyanazt" a számomra (bár lehet, hogy helytelenül használt jelzőt azaz a) "maláta" féleséghez hasonlított ízvilágot kapom mint amit a korábbi hsz.-emben írtam...
(nem bántásból!!) de gondolhatom azt, hogy a robuszta az robuszta? "mindegy", hogy milyen (Kaapi Royale) fajtából?! Mert érdekes, hogy a Rome-ból nem éreztem ezt ennyire átütő íznek, pedig abban is ott van a robuszta rendesen...
adp
őstag
Mult heten vettunk Balazzsal kozosen egy avx kolumbiai sofia zoldet ( bar lehet mire talalkozunk elfogy tobb mint a fele )
Ma es tegnap megkostoltam hat azt kell mondjam ahhoz kepest hogy popkorn gep + ebayes homero+ hajszarito komboval keszult korrekt lett. 5 -6ezer koruli kvknak siman odaver. Egy ket szemet kilott magabol a gep azt osszeszedegettem es visszadobtam az kicsit fakobb lett, de ez a szintu alulporkoles (gondolom en) olyan fain savakat adott neki, de kellett neki az egy het pihi mert friss kosolaskor (cupping es presszo) botranyos volt.
Hajszarito sajat otlet volt, valamennyit lehet vele hot szabalyozni ha hidegre allitom
[ Szerkesztve ]
Rush77
aktív tag
Sziasztok!
Visszaolvasva láttam, hogy kezdő kávénak ajánljátok a Pacificaffe PinUp illetve Rome-ot (meg talán a La Piazza) meg egsetleg PJ Choco. Ezzel kapcsolatban az lenne a kérdésem, hogy mennyire jók ezek brikkához ha utazok (Hario Skertonnal).
A CM702-vel kapcsolatban pedig érdekes módon elég sok benne marad nekem amit pofozgatással tudok csak kiimádkozni (kb 1,5-2g) ez ilyen vagy nem kéne ennyinek benne maradnia?
Köszi
adp
őstag
Pin up nem biztos hogy bejon majd neked. Savasabb kave. Rome is kerdeses mert en nekem nagyon megegett mindig.
La piazza sztem jo lehet, choko is nagyon alacsony hon jo, de legalabb nem robis
Az a lenyeg mennyi marad bent pofozgatas utan, nem elotte. En nekem le van szedve az a kis gumi ize a garatrol igy fel tudok nyulni a kis ecsettel es kisoprom. Majd rainditok majd max megpaskolom egy kicsit. Az az ecset eleg praktikus
[ Szerkesztve ]
zolnagy
őstag
2-3 gr nekem is simán benne marad, csak az erőteljes pofozgatás a megoldás.
@adp, ezt holnap kipróbálom.
[ Szerkesztve ]
adp
őstag
annyi, hogy szórja így picit,de ha van tölcsér vagy a műanyagba darálsz akkor ok, így 0.4 marad bent nálam ha ki van pucolva, viszont az be is ül a lyukakba, gondolom néha cserélődik, filterezéskor gyakorlatilag meg semmi max 0.1 gondolom a nagyobb szemcse jobban kijön vagy valami ilyesmi
[ Szerkesztve ]
Rush77
aktív tag
@ adp & zolnagy
Köszi.
Mondjuk annyi van nálam, hogy a jelenlegi géppel gyakorlatilag nincs mozgásterem (Saeco Poemia de megy a spórolás a köv. gépre).
Amivel játszani tudok az a mennyiség, az örlés meg a tampolás (nem nyomásfokozós kar + tamper).
Viszont a WOC-n vettem egy Brazil Cocarive Mantiqueira de Minas-t és abból elég jól sikerül most már hoznom a mogyorós nugátos ízeket szóval úgy érzem fejlődök lassan
Azért is kérdeztem az ilyen "egyszerűbb" kávékat mert ehhez a géphez meg a jelenlegi tudáshoz még sajnálnék mondjuk egy Yirgat vagy hasonló komplexebb ízvilágot adó kávét mert nem hinném, hogy bármi értelmeset ki tudnék csiholni belőlük
@(#57432) adp
Az ecsetet én is használom és tényleg jó de most majd kipróbálom a te módszeredet.
[ Szerkesztve ]
megjöttek az új casmók, egy kenya és egy kolumbiai, kíváncsi leszek. ha minden jól megy, ezekbe már a dc is bele tud kóstolni
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
adp
őstag
a kolumbiai fent sincs még a neten, kenyából meg ha jól látom csak filter van. Azt vetted? Azzal szerintem jól lehet majd szórakozni a nyomásszabályzóval
bajnokpityu
félisten
Eladó a Jollym. 2 éve 0.02mm ütése volt, gyári kése is 2 éves.
Szürke, nem eredeti a festése. Tuning dózeres, és babtartályos. Dózere külsőre kopott.
Tökéletesen működik, jó KVkat tudtam vele készíteni.
ára 70e.
eladók: Hifiman HE560V3, Topping DX3PRO+ DX7PRO
gubabela
senior tag
Szia! Olvastam a hozzászólásod a fórumon a robusztákról. Én nagy robuszta fogyasztó vagyok, (reggelente csak azt iszok a koffeintartalma miatt) mondhatom, hogy rengeteg fajtáját megkóstoltam, köztük a kaapy royalt is. Az utóbbit tartják mo-n a legjobbnak, de ez messze nincs így szerintem. Azért szeretik annyira, mert viszonylag jól tűri a hőt és nem annyira jellegzetes az íze, mondhatni kicsit inkább jellegtelen, egy blendben nem annyira szól bele az ízbe, viszont szép cremát ad. Persze egyéni ízléstől is sok függ, hogy ki mit szeret. Én például csakis vietnámit iszok tisztán robusztából, mert nekem ennek a fajtának ízlik legjobban az íze. (kicsit füstös, mogyorós, pörkölt magvas, ízjegye van, jó adag keserűséggel megfűszerezve, tuti reggeli ébresztő, viszont a hőt nagyon nem bírja, nálam max 84 fokon jó, felette rettentően meg tud keseredni)
Bazsee71
őstag
Sinisi
senior tag
Akkor még nem mondok le a magas robusztatartalmú kv.-król. :-)
A koffeintartalmat érzem is rendesen az arabikák után :-). Amit most iszok annak nem tudom, hogy mennyi a robi tartalma. Renekával 18g-ból 30g-ot csapolva 90 foktól egészen 84 fokig végigzongorázva a számomra zavaró jegy végig rendesen jelen volt. Jelenleg a 17g-ból 84fokon 32g-csapolmánynál tartok és még az utóízében (amit hosszan érzek :-) ) ugyan ott van ez a jellegzetes íz, de már korántsem olyan tolakodó jelleggel (meglehet ha nem éreztem volna ezt korábban annyira intenzíven, nem is azonosítanám elkülönült formájában és azt gondolnám, hogy túl kivonatolt a lé, ami miatt az állítgatásnál nem arra indultam volna amerre "szükséges").
adp
őstag
ez hogy? ennyiért még használt genét sem kapsz
adp
őstag
szerintem vedd le az adagot 15.5-16ra úgy állítsd be a darálót hogy 25 alatt jöjjön le kb 40g. de akár több is. 45is. ezeknek legtöbbször jót tesz. jó nem biztos hogy lesz, max tűrhetőbb
[ Szerkesztve ]
Bazsee71
őstag
Nem tudom, de egy közös rendelésbe betársulnék.
Sinisi
senior tag
Igen, attól tartok, hogy ez nem az a ristretto fajta :-)
celf
őstag
Egy kicsit jobban csillognak a babok.
Illatra és ízre is egy sötétebb karakterű kávé. Etióp jellegzetességgel. Bár én nem értek hozzá.
Keresztapper
senior tag
Beszéljünk erről. Délután felhívlak, ha jó neked is.
http://palscoffeetech.com/
Sinisi
senior tag
Bezzeg azt nem írják, hogy free shipping ;-) és gondolom erre még rájön az áfa+kezelési költség :-)
adp
őstag
ha a shipping max mégegyszer ennyi és még hozzájön az áfa még úgyse sok. ilyen gépek több millióba szoktak kerülni
de kérdéses hogy ez miért csak ennyi
nekem be sem jön a link. vagy ahhoz előbb regisztrálni kell?
[ Szerkesztve ]
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
soldier2
őstag
Ha másnak nem, popcornt készíteni jó lesz (inverz tuning)
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
Téma tudnivalók
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.