Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Sport, életmód, utazás, egészség  »  Hardcore café (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2022-07-21 23:22:24

LOGOUT.hu

Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#57551) Deer76 válasza Sinisi (#57510) üzenetére


Deer76
aktív tag

Ja azért csodálkoztam, mert azt hittem kotyogóssal csináltad. Mondtam magamban, hogy hát ilyet még sosem produkáltam. :D

Egyébként most főztem egy 3 adagost, amit ketten iszunk meg, még most is érzem a kellemes kávé ízt. Most cukor nélkül ittam, de szerintem egy kocka azért kell bele. Palermo aranyáról mi a véleményed?.

Savakról: alap, hogy nem iszom éhnyomorra kávét vagy eszek utána 1-2 falatot. Mondjuk napi 1 kávénál többet sosem iszom, sokszor azt is csak az íze kedvéért vagy gyakorlásként. Nekem a paprika szokta megülni a gyomrom. Azt hiszem a héja miatt van, legalábbis volt kolléganőm mondta, hogy neki is ilyen baja van vele. A gyomrom égett már almától (soha, de soha nem kombinálja senki éhgyomorra az almát és az étcsokit), de pl. narancstól sosem.

[ Szerkesztve ]

A fény azt hiszi, gyorsabb mindennél, de téved. Mindegy, milyen sebesen száguld a fény, mindig azt fogja találni a végén, hogy a sötétség ért oda elsőnek és rá vár.

(#57552) Deer76 válasza fragola.6035 (#57542) üzenetére


Deer76
aktív tag

A tejjel nekem sincs bajom, úgy érzem inkább használ, mint árt, bár nekem gyerekkoromban volt fehérje allergiám. De pl. egy nagyon másnapos napon az aludt kecsketej nagyon jól esett. :)

A fény azt hiszi, gyorsabb mindennél, de téved. Mindegy, milyen sebesen száguld a fény, mindig azt fogja találni a végén, hogy a sötétség ért oda elsőnek és rá vár.

(#57553) kozsy18 válasza Rush77 (#57546) üzenetére


kozsy18
tag

Nekem elsőre ez nem jutott eszembe, de hogy említed valóban, nálunk is volt erről szó.

"Egy tehén sokszor ad tejet, de marhapörköltet csak egyszer..."

(#57554) radi8tor válasza Csápájev (#57549) üzenetére


radi8tor
MODERÁTOR

Akkor az epekő téma.

⭐ Stella

(#57555) fragola.6035


fragola.6035
aktív tag

Eladó Mazzer Super Jolly

[ Szerkesztve ]

https://caffe35.webnode.hu/

(#57556) mdav88


mdav88
senior tag

(#57557) celf


celf
őstag

Csak annyit dobnék hozzá ehhez a gyomorsav témához, hogy nem biztos, hogy van reflux, vagy gyomorégés, ill. bármilyen tipikus tünet, viszont van a háttérben egy túlzott savtermelés.

pl. ha gyakran szorít az ember torka, vagy mintha "gombóc" lenne a torokában az már figyelemfelkeltő tünet. valószínű egy reflexes izomkontrakció van ilyenkor, a nyelőcső sphincter izmai próbálják zárva tartani az utat felfelé.

ill. pl. ha a fogakon saverózió van (fogorvos szokta észrevenni)

izzadékonyság is kórjelző lehet.. émelygés is, enyhe szédülés szintén.

gyakori torokfájás, gyulladás a garat, orrüreg stb környékén.

Ha megvan hozzá az elhatározás, én esetleg megpróbálkoznék egy rendszeres sporttal, ha jelenleg éppen nincs semmi ilyen. A szénsav-bikarbonát puffer rendszer elég fontos dolog. Tüdő + vese aktívan résztvesznek ebben.

Egy max 135-140-es pulzussal, heti legaláb 3x. szobabicikli pl. nagyon jó lehet szerintem. Nem kell elmenni terembe, gyorsan hozzáférhető, télen is kényelmes, praktikus.
Lehet, hogy semmi hatása nem lesz a gyomorsavra, de sok másra viszont bőven, amiért mindenképp megéri csinálni.

Egyébként nem vettétek észre, hogy a kávéfogyasztás kicsit belezavart a szomjúságérzetetekbe?
Én amióta magamhoz viszonyítva több kávét iszom, nem vagyok igazán szomjas, csak ha már vészhelyzet van, akkor érzekelem, hogy mi van.

[ Szerkesztve ]

(#57558) Sinisi válasza Deer76 (#57551) üzenetére


Sinisi
senior tag

Az a fater aki kotyeszozik. Cukrot én mindegyikbe rakok. Legalább is addig amíg nem sikeredik olyan koffeet gyártani amibe úgy érzem, hogy nem szükséges. Vagy a kávézás is számomra olyan lesz mint mint a borozás, aminél hosszú út vezetett az igazi szárz fajták megkedveléséig és mostanra már el sem tudom képzelni, hogy mit szerethettem az édesekben annyira...

A palermót még nem kostoltam, ezt a veleceit még élvezem egy kicsit, illetve kipróbálom majd a kevesebb kv. magasabb aránnyal is, hogy milyen, de azután azt verem csapra. Szerintem pár nap és eljutok odáig.

A velencei mostmár szépen beadja a csokit az utóízében is!
Pid: 96fok. 18g kávéból a cél a 36g víz, amiből 37 lett 16 mp alatt.
A kremát viszont nem értem, hogy miért nem mutat világosabb árnyalatot a 94 fokhoz képest...
[kép] [kép]

szerk.: ahogy haladok a durvább darálás irányba egyre jobban szétköpködi a nakedből a kv-t... :/

[ Szerkesztve ]

(#57559) Parci válasza fragola.6035 (#57542) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

nem mész szembe és biztosan nem véletlen, de sajnos nem is ilyen egyszerű ez mindenkinek. én például ihatok bárhogy/bármennyi tejet, nem segít, sőt, pár órával rá még rosszabb helyzetbe kerülök (pedig próbáltam igazi, tehenészettől vett tejen át mindent).

a gyógyszereket viszont valóban érdemes elkerülni, amikor csak lehet. amikor viszont nem lehet, akkor áldás, hogy vannak. a minap írta egy ismerősöm nekem, hogy ne szedjek antibiotikumot a tüszős manduláimra, hadd tanuljon már meg végre védekezni a szervezet... na, szóval az ilyen baromságok még a gyógyszereknél is többet ártanak például.

amúgy tök jó, hogy tejjel kipipáltad ezt a gondot, valóban végtelenszer egészségesebb, mint gyógyszerrel. :K irigyellek. :U

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#57560) Ferdzsoo válasza Ferdzsoo (#56774) üzenetére


Ferdzsoo
addikt

Jelenlegi főzésünk. Változtatások az előző videóhoz képest.

Kibontottuk az AVX-es silver blendet talán ez a legfontosabb változtatás (május elejei pörkölés, így biztosan friss).
Beszereztünk egy pontos mérleget, így tizedre (századra) szépen kimérhető a kávémennyiség. (16gramm)
Gosti kolléga jóvoltából be le lett csekkolva a vízhőfok (103-as pid-nél jön 90,5 fokos kifolyó) ami igazából eddig is jó volt, de most már legalább tisztában vagyunk az eltéréssel.
OPV-t végülis sikerült kitúrnom és a 12-bárt lecsavartam 9.5-10-re.
A darálóba csak a frissen őrlendő mennyiség van beleöntve darálás előtt és 1-el durvábbra lett véve.
Előáztatás ki lett kapcsolva, mintha anélkül krémesebb lenne ami lefolyik.

Röviden ennyi, de szvsz ég és föld a különbség a 2 héttel ezelőtti főzésekhez képest.
Megszűnt a sokszor keserű íz is.
És ami a legfontosabb mindegyik főzés hasonló jól sikerül, nem pedig full random mint akkor.
Ez leginkább a pontosan kimért 16 grammoknak köszönhető szerintem.

[ Szerkesztve ]

"It is not the strongest of the species that survives, nor the most intelligent that survives. It is the one that is most adaptable to change."

(#57561) Parci válasza celf (#57557) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

jókat írsz :K

a kávé vízhajtó egyébként, természetes, hogy beleszól a vízháztartásba.

egyébként, aki bizonytalan, de vannak ilyen-olyan tünetei: utálatos dolog, de érdemes elmenni egy gyomortükrözésre. pár perc, és minden kiderül. például, ahogy írod is, egy rosszul záródó gyomrot nem biztos, hogy megérez a user. én évek óta tudom, hogy van bajom ilyen téren, nem is kicsi, most mégis meglepett, hogy bár azt hittem, kontroll alatt tartom, de nem, és bizony éjjel, mély álomban jöttek fel a savak és emiatt lett háromszor tüszős a mandulám (pontosabban a sav csak megmarta, aztán könnyen elkapott már bármit).

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#57562) And06 válasza Parci (#57559) üzenetére


And06
aktív tag

kb 2 éve nekem is beütött egy kicsit a savproblema, de szerencsére sikerült rendbetenni. kávé előtt mindig eszek valamit, igy ezzel nincs baj. a savas italokat viszont kerülöm, mert azok viszont igen durván betesznek, igy sajna nincs narancslé, se bor ivás. tejet a laktóz miatt amúgy sem ihatok.
ez a szénhidrát kérdés érdekes, mivel nekem az egyik aduász ha nem jó a gyomrom egy adag zabkása, amúgy is egészséges, bár m.o.-n szinte mindenki utálja.

(#57563) Parci válasza ronin s8 (#57550) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

ronin: biztos, hogy jól elvagy, mert a protonpumpa-gátló tényleg olyan, mint a glialka a gyomoknak: ott nincs kérdés, az megold mindent. de azt nem szabad hosszútávon szedni!!! az arra jó, hogy egy lehetetlen helyzetből kijössz, és amikor kijöttél, akkor onnantól kurvára odafigyelve nem hagyod megborulni az egyensúlyt.

a szervezeted azért nagyon jó alkalmazkodó, sok abuzálást elvisel és igyekszik mindig visszaállni az egyensúlyi állapotába. szóval simán lehetséges, hogy egy célzott kúra után évekig fenn tudod tartani gyógyszerek nélkül is.

de azt - szerintem* - felejtsd el, hogy a protonpumpával "oldod meg" a problémát, majd vígan kávézol, borozol. szori :( :( :(

* anyám orvos, húgom biológus, meg hát jó sok kolléga van az ismerettségi körben

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#57564) 5381 válasza celf (#57557) üzenetére


5381
aktív tag

Azt mondják, azelőtt kell inni, mielőtt szomjúságot éreznél. Én egyébként minden kávé után legurítok 3dl vizet. Régebben nagyon keveset ittam, folyamatosan ki voltam száradva. Egy ideje már odafigyelek rá, hogy gyakran igyak, ne legyek szomjas.

(#57565) Ferdzsoo válasza Parci (#57561) üzenetére


Ferdzsoo
addikt

Ez nem feltétlen van így mint ahogy sokan azt hiszik.

Ezen az oldalon elég sokat ír amúgy is Szendi a kávéról érdemes elolvasni a tévhiteket és a tényeket.
:B

"It is not the strongest of the species that survives, nor the most intelligent that survives. It is the one that is most adaptable to change."

(#57566) Parci válasza And06 (#57562) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

azt tudom mondani, mint fragolának: ha működik, csináld, tök jó, hogy nem kell gyógyszer. szerencsésebbek vagytok nálam, sajnos nekem 15 éves korom óta szarul működik ez. nem részletezem, mert már így is szétoffoltuk a topikot, de több annál, hogy néha savas. mindig savas. és rosszul zár, alul-fölül. stb.

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#57567) Parci válasza Ferdzsoo (#57565) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

hát nemtom, nekem olyan, mint a sör: iszogatom, aztán egy idő után nagyon hirtelen kell pisilni, és nem is egyszer. de amúgy igazad van, rémlik már, hogy olvastam ezt valamikor. hátha másodszorra meg is jegyzem :DDD

[ Szerkesztve ]

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#57568) Parci válasza Deer76 (#57551) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

"Nekem a paprika szokta megülni a gyomrom. Azt hiszem a héja miatt van, legalábbis volt kolléganőm mondta, hogy neki is ilyen baja van vele. "

ezt írtam is tegnap: igen, a héjának magas a cellulóz tartalma, ahogy a paradicsoménak is. ezt nem tudod megemészteni, de a szervezet azért ezerrel megpróbálja: savat termel hozzá.

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#57569) Sinisi válasza And06 (#57562) üzenetére


Sinisi
senior tag

Engem az asszony szoktatott rá a zabkására :-) és mikor rájöttem, hogy milyen jól felszívja a környezetéből a nedvességet máris "jobban ízlett".

(#57570) Parci válasza And06 (#57562) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

ja, egy utolsó gondolat, aztán lepörgök a témáról és iszom egy kávét :DDD:

a szénhidrát, vagy akár a tej valóban segíthet: az egyensúly úgy működik, hogy ha valamilyen irányban kimozdul a gyomrod ph-ja, a szervezet korrigál. azaz, elvileg, hogy ha savasító dolgokat fogyasztasz, nem termel annyit. ha meg iszod a "lúgosító" csodalöttyöt, akkor bizony savat termel.

szóval, helyzettől, gyomortól, embertől, kajától, napszaktól, tegnaptól és még hárommillió dologtól függően simán működhet, hogy zabkását eszel (az amúgy is lassan lebomló szénhidrát). vagy tejet iszol. vagy bármi más, érdemes próbálkozni, a mai világban szinte csak szemetet etetnek velünk, el is felejtettünk már odafigyelni a szervezetünk visszajelzéseire. pedig jelez szerencsétlen. próbálkozni kell, figyelni, tapasztalni.

5381: a fogaid miatt is érdemes vizet inni a kávé után. atom savas, ott marad a szádban, szépen eszi a zománcot (nem csak az alu vízterítőt :DDD)

[ Szerkesztve ]

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#57571) ronin s8 válasza Parci (#57563) üzenetére


ronin s8
senior tag

Az orvosom azt mondta, ha kell, kettőt is bevezetek egy nap (persze nem egyszerre), de nekem elég az egy is. Egyszer próbáltam elhagyni pár napig, de elkezdett égni a gyomrom, úgyhogy szedem tovább.
Ez most elkeserít, amit írsz...

"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."

(#57572) ronin s8


ronin s8
senior tag

Más. Szuper kávékat nyomok a 4 személyes Brikkával Dallmayr tégla Prodomo-ból!

[ Szerkesztve ]

"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."

(#57573) Parci válasza ronin s8 (#57571) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

kikérdezem anyámat a részletekről, de amikor ő azt mondja, hogy azt nem lehet folyamatosan szedni, akkor annak oka van. nekem egyszer, 5-6 éve volt egy kúrám, akkor talán 2-3 hónapig szedtem. egy álom volt, nyilván (kaptam egy kóstolót abból, hogy milyen a normálisan működő emberek élete :DDD). azóta volt pár hullámvölgy, de most borult fel annyira, hogy muszáj megint egy kört nyomni.

amúgy az a vicc, hogy ennek még szezonalitása is van: tavasszal, ősszel rosszabb a helyzet.

ja, az meg természetes, hogy ha abbahagyod, átmenetileg megugrik a savtermelés. már csak ezért sem olyasmi ez, hogy hol szedem, hol nem.

[ Szerkesztve ]

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#57574) And06 válasza Sinisi (#57569) üzenetére


And06
aktív tag

igazából rossz dolgot még senki nem tudott róla irni, leszámitva az izét(azaz annak a hiányát). én edzés előtt is szoktam enni, arra is nagyon jó

parci: nekem amúgy nem volt olyan vészes mint nektek a leirások alapján, valószinüleg csak szólt a gyomrom, hogy nem kéne reggel éhgyomorra kávézgatni, meg narancslevet vedelni :)

[ Szerkesztve ]

(#57575) Sinisi válasza Parci (#57573) üzenetére


Sinisi
senior tag

Na erre én is kíváncsi vagyok, mert amikor erről kérdeztem a dokikat mind egybevágóan modták, hogy "csak" a májat piszkálja meg. Ezért egy évnél tovább nem ildomos szedni folyamatosan... arra nem kérdeztem rá, hogy mennyit kell pihentetni...

(#57576) zscz válasza Parci (#57570) üzenetére


zscz
tag

"szóval, helyzettől, gyomortól, embertől, kajától, napszaktól, tegnaptól és még hárommillió dologtól függően simán működhet, hogy zabkását eszel (az amúgy is lassan lebomló szénhidrát). vagy tejet iszol. vagy bármi más, érdemes próbálkozni, a mai világban szinte csak szemetet etetnek velünk, el is felejtettünk már odafigyelni a szervezetünk visszajelzéseire. pedig jelez szerencsétlen. próbálkozni kell, figyelni, tapasztalni."

Odafigyelni a szervezetünk visszajelzéseire. Itt a lényeg. Alapból nem túl jól táplálkozik az ember, főleg, ha rá van szoktatva az irgalmatlan mennyiségű szénhidrátra. Mint apám, még a tésztához is kenyeret kell ennie, mert kívánja. ez függőség. Le kell róla jönni aztán rögtön elkezd működni a szervezet.
Én ha bemegyek a boltba, akkor azt veszek, amire ha ránézek megkívánom (itt most alapanyagokról beszélek), és bátran meg merem venni az alapanyagokat.
Tényleg mindig így eszem. De kenyér pl hetente max egyszer ha hazakerül. Tészta is igen ritkán. Hús, zöldség, gyümölcs pedig állandóan. És nincsenek emésztési problémáim és gyomorégésem se.
Ja és még valami.

Műkaja, műfűszer pl delikát, ha lehet akkor kilőve (ezt persze időnként csak úgy poénból megszegem, de ilyenre félévente egyszer van példa)

Ez a hozzáállás kb ugyanaz, mint hogy nem veszek bolti tégla kávét.

(#57577) Mano66


Mano66
senior tag

Nálam a refluxot az erős paprika hozza elő.Amit imádok enni.Ekkor jön a képbe a "Lansacid" nevű gyógyszer.Párnap szedés és újra ehetem a paprikát.

Rancilio Silvia, Mazzer Major (151C kés),Xiaomi Mi 10T 5G 6/128 , Synology DS218+,.

(#57578) sz.zs.


sz.zs.
senior tag

Hirtelen azt hittem, hogy az Fb Refluxos csoprtba tévedtem :DDD :U
Nekem unokaöcsém gyógyszerész, Optacidot ajánlott, ami beállítja a gyomor ph-ját... azt mondta 1 hónapnál tovább ne szedjem a Pantoprazolt. Nem is szedem, bár a doki erőltetné. Ha gáz van, benyomok egy tasak Acido-git-et.

[ Szerkesztve ]

Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó

(#57579) Wolfy999


Wolfy999
tag

Sracok, aki off topikot ir (mint gyomorproblemak) hasznalja legyszi az off topik gombot. A tobbsegnek sikerul, de nem mindenkinek. Elegge elment a tema most ebbe az iranyba, akit nem erint a tema sokkal konnyebben at tudja tekerni. Koszi!

(#57580) Sinisi válasza Wolfy999 (#57579) üzenetére


Sinisi
senior tag

Lehet, hogy benéztem valamit de kb. 2 ilyen hsz-t láttam elvétve... javítson ki valaki ha tévednék de szerintem ez még bőven tűréshatáron belül van.

Egyebekben részemről még örülök is neki, hogy előjött ez az oldala is a kv.zásnak, mert egyrészt úgy érzem igen hasznos tapasztalatokat osztottunk meg egymással (én mindenképpen sokat tanultam abból, hogy kinek mi vált be a kv. okozta bántalmak enyhítésére pl. tervezem kipróbálni Aldis tejet a kv.-mhoz), másrészt már nem
érzem magamat annyira egyedül e téren. :-)

(#57581) peestike


peestike
senior tag

sziasztok!
kotyogós kávéfőzőben csak szűrt vizet használok, aztán az alján megjelentek a víztől az elváltozások.
mivel álljak neki takarítani, hogy ne kapásból marassam szét savval az alut?
nem vízkőnek néznek ki a pöttyök, vizes polír tuti lehozza, csak gondolom van valami barátibb megoldás is.
köszönöm szépen! :R
így néz ki képen

42 - Nincs is jobb, mint egy kis kötöttség, ami ellen az ember kényelmesen lázadozhat.

(#57582) Sinisi válasza peestike (#57581) üzenetére


Sinisi
senior tag

Hátha valaki konkrétan be is tudja azonosítani... de addig is:

Ezt biztos a víztől van? Nekem úgy néz ki mintha kis kv.szigetecskék lennének (de gondolom biztos, hogy rendben van a szűrőd). Az jutott hirtelen eszembe, hogy nem e "éhes a vized" (bár azt nem tudom, hogy annak milyen a megnyilvánulása a különböző anyagokon), emlékszem, hogy volt erről it is szó, olvasgass vissza a fórumon, valaki linkelt is róla egy jó irományt. Hirtelen ezt találtam.

Amúgy milyen szűrt vizet használsz? Nálunk RO. van amit szimpla NaCl-el (TDS kontroll! mellett) sózok vissza utólag.

(#57583) Deadzone41 válasza Sinisi (#57582) üzenetére


Deadzone41
őstag

A visszasózás mellett nem konyhasózást szoktak érteni. Mi lesz a kálciummal és magnéziummal?

(#57584) Sinisi válasza Deadzone41 (#57583) üzenetére


Sinisi
senior tag

Magnézium citrátot, himalája sót, szódabikarbónát adok ahhoz a vízhez amit itthon iszunk (időnként Ca-t is) de a kv. gépbe ezeket nem rakom, ahhoz tiszta NaCl-t használok. Azért gondolom, hogy az így rendben van mert szerintem a vízlágyításnál is ez lenne a végeredmény, így csak abban látom a különbséget, hogy ezt az eredményt gyanta nélkül érem el. A gyakorlat eddig azt mutatja, hogy működik a delej (kémia) mert nem eszi a víz (bármit jelentesen is ez) meg a gépgépem (sem az alu, sem a réz bojlerben nem láttam ennek nyomát) és nem is vízkövesednek...

De ha nem jól gondolkodok akkor szívesen veszem az ötleteket, mert kib@szni sem akarok magammal, sem mással.

Megtaláltam a vízről (lágyításról stb...) szóló czikket.

(#57585) verti1 válasza verti1 (#57487) üzenetére


verti1
tag

Még mindig megvan a Black Sheep Costa Rica. 2e Ft-ért vihető. Ne hagyjátok bedögleni... :O

(#57586) handrash válasza peestike (#57581) üzenetére


handrash
őstag

Nem penész?

Biztonságot? ---> http://www.athsecurity.hu/

(#57587) mdav88 válasza verti1 (#57585) üzenetére


mdav88
senior tag

ŐŐ, én már korában jeleztem, hogy jöhet, munkába jövet menet még útba is esek....

(#57588) verti1 válasza mdav88 (#57587) üzenetére


verti1
tag

Tudom, de most nincs munkába menet...

(#57589) Deadzone41 válasza Sinisi (#57584) üzenetére


Deadzone41
őstag

Nem csak a gép korrózió mentessége a kérdés a víz kapcsán, hanem a kávé oldásában is szerepet játszanak ezek a sók. Herélt vízzel nem lesz olyan finom a kávé, mint egy megfelelő beltartalmúval.

(#57590) Sinisi válasza Deadzone41 (#57589) üzenetére


Sinisi
senior tag

Majd rápróblok, hogy mennyire lesz érezhető a különdbség mondjuk egy nordához képest.

(#57591) sz.zs. válasza handrash (#57586) üzenetére


sz.zs.
senior tag

Nekem is ez jutott eszembe, lehet, hogy nem lett kiszárítva esetleg és úgy lett eltéve, vagy használat után úgymaradt, nem lett egyből elmosva?! Ha ezek kizártak akkor nemtom :F

Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó

(#57592) peestike


peestike
senior tag

A szűrő rendben van, nem kávé. vizet brita kancsó szűri. Használat után mindig el van mosva, napi 2-3 használat van. A penészre már én is gondoltam, de ez az izé nem penész állagú, keményebb valami. Szaga sincs. Majd próbálkozom, ha meg kinyírom, akkor kuka. :)
Egyébként egy forever prestige 3 személyes. Már 2. ugyanebből, de minőségileg gyengébb, mint a korábbi, szűrő teteje sorjás volt, az alsó rész sem volt túl tetszetős. Nem tudom bialetti mennyivel lenne jobb...

42 - Nincs is jobb, mint egy kis kötöttség, ami ellen az ember kényelmesen lázadozhat.

(#57593) adp válasza Sinisi (#57590) üzenetére


adp
őstag

nagyon!

(#57594) Sinisi válasza peestike (#57592) üzenetére


Sinisi
senior tag

Remélhetőleg annyival mint a szűrt vízhez képest a norda víz ;-)
De most komolyan, csupa jó hsz-eket lehet róla találni és itt van ez is.

(#57595) celf


celf
őstag

Nincs valakinek egy fölös' V60 műanyag (vagy akár nem műanyag) drippere amitől megválna némi Forint ellenértékében?

(#57596) Wolfy999 válasza celf (#57595) üzenetére


Wolfy999
tag

Kb 1600-2000 Ft az uj belole. Szerintem aki nem hasznalja az se fog foglalkozni az eladasaval.

(#57597) celf válasza Wolfy999 (#57596) üzenetére


celf
őstag

igen ez mondjuk valoszinu. en sem foglalkoznek vele.
de gondoltam megkerdem, hatha vkinek van felesleges.

alapvetoen nem a filterezes miatt veszem, hanem "kiserletezni" akarok vele. aeropress kavet tovabb szurni. megnezni, h mennyi zaccot enged at az oldalan AP.

rendes filer kave tovabbra sem a nagykedvencem, szoval ez csak masodlagos. aztan ki tudja.

ill. nagybatyam rakapott a french presse, de az meg vegkepp egy zaccos dolog, szoval neki fogom eljotekonykodni sztem.

vagy csak veszek kettot :D

[ Szerkesztve ]

(#57598) gpbenedek


gpbenedek
csendes tag

A reggeli rohanásban jópárszor előfordult velem, hogy túlmelegedett a pavoni, mert nem tudtam rá eléggé figyelni és bukó lett a reggeli kofi. Dobtam elé egy pidboxot, és úgy tűnik, hogy létezik előmelegítési egyensúly. (Max ) 103 fok bojlerhő -> 87 fok fejhő. Shot előtt nyilván adni kell neki egy kis löketet, hogy meglegyen a kellő nyomás&hő. Reggel teszt.

(#57599) sz.zs. válasza celf (#57597) üzenetére


sz.zs.
senior tag

Miért zaccos a French press?

Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó

(#57600) soldier2 válasza gpbenedek (#57598) üzenetére


soldier2
őstag

A nyomáskapcsoló az új gépekben ugyanezt szolgálja. Az egyetlen gond, hogy a beszorult levegőt kézzel kell kiengedned (ha csak nem veszel egy megfelelő szeleppel ellátott kupakot.

Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!

Útvonal

Fórumok  »  Sport, életmód, utazás, egészség  »  Hardcore café (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.