Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• hifis50

csendes tag

válasz soldier2 #39975 üzenetére

A szitálásra én sem tudom rávenni magam, de a habverős kutyulás tényleg stabil még világos pörkölésű kávéknál is. (Egyébként nagy a különbség a világos és sötét(ebb) kávék között. Az utóbbiakkal nincs szükség bűvészkedésre.)
    De az a tapasztalatom, hogy az őrlemény vízszintezésére, egyengetésére a kocogtatás akár oldalra, akár lefele csak ront a helyzeten. Ezért nálam az működik a legmegbízhatóbban, hogy a szűrőmagasítós, őrleménnyel teli szűrőt leteszem az asztalra, és hozzá sem nyúlok, amíg le nem tamperelem. (Tehát a magasítón keresztül tamperelek.) Ehez először a habverővel keverek, majd hogy egyenletesen vízszintes legyen az egész, a vékony dróttal. Szerintem ez sokkal elviselhetőbb macera, mint a szitálás, és mivel nyitott szűrőtartót használok, kellően kontrollálva van a dolog.
    De a teljes képhez két kiegészítés:
    49mm-es szűrőt használok, 58mm-nél még nem így csináltam, nem tudom, ott mi lenne ezzel a helyzet.
    A kényes, világos pörköléseknél ebbe a szűrőbe is max 16g-ig tudok normális lefolyást produkálni, afelett bárhogy bonyolítok, nem jön össze. Lehet, hogy itt már tényleg csak a szitálás a megoldás.

Új hozzászólás Aktív témák