Hirdetés
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
- Rendszerfrissítés másként Xiaomi/POCO/Redmi telefonok esetében HyperOS-en.
- Reklámmentesítés HyperOS-ben Xiaomi/POCO/Redmi
- Szólánc.
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Mára elég volt a reklámokból
-
LOGOUT.hu
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
vendingo
veterán
válasz Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ #31400 üzenetére
Én azt tudom, hogy az 58.55 tuti belemegy a renekaba, a többi engem meg nem érdekel, mert csak azt használom
Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
Gravity1234
tag
Segitseget kernek honnan tudnek rendelni, vagy szemelysen nezni es venni poharakat?
Ami kifejezetten kene az csesze flat white-hoz, capuccinohoz. (es mik a szabvanyok ezekhez?)Sajnos amim van itthon 10cm magas, nem fer be a gep ala es igy per pillanat csak ugy tudok tejes italokat kesziteni ha kis espresso poharban lefozom es atontom ami szerintem nem igazi...
Koszi!
Olympus OMD-EM5 + Mzuiko 12-40 Pro 2,8
-
bl4ze
veterán
-
Keresztapper
senior tag
válasz Gravity1234 #31406 üzenetére
Nézzed csak a kis szemeddel, millyen szépek vannak ITT!
Én tőlük vettem d'Ancap-okat, és hát csak szuperlatívuszokban tudnék nyilatkozni róluk. Asszem 10 pénz felett ingyé' van a posta.
http://palscoffeetech.com/
-
Daneeka
senior tag
CM-nél van most valami Nefas jellegű? Annak olyan "szaga" volt, hogy még a leghülyébb is egyből levágta, hogy ez kicsit más mint az Omnia vagy akármi.
(bónusz kérdés: életemben először csináltam coldbrew-t, ha egyáltalán nem savas akkor már túl extraktáltam vagy eredendően nem savas a cb?
-
Gravity1234
tag
válasz Keresztapper #31407 üzenetére
Ohh szuper, koszonom.
Flat whitehoz jo a capuccinos csesze, vagy valami masik specko kell?Olympus OMD-EM5 + Mzuiko 12-40 Pro 2,8
-
bl4ze
veterán
válasz Gravity1234 #31406 üzenetére
Több lehetőséged is van csészék beszerzésére :
Kérsz időpontot és elmész a MOAK HQ-ra, jó csészéik vannak, több fórumos vett már itt.
Elmész ide [link]
vagy megnézed ezt [link]De ez [link] is jó lehet
.:. bl4ze .:.
-
jolti
senior tag
Van köztetek valaki aki ért a lakásriasztókhoz? Írna rám egy privátot? Lenne egy kérdésem.
-
Ed_007
aktív tag
Mobiltelefonnal vezérelhető kávéfőző a Kickstarteren:
https://www.kickstarter.com/projects/auroma/auroma-coffee-science-machine-that-learns-your-pre
-
RBJ
addikt
Turmix tx-60 plus ról mit érdemes tudni? Hirdetnek másik fórumon, tényleg szép állapotú.
Ubuntu / Realme GT2 / Fitbit charge 6 / Gaggia Classic / Xbox Series S
-
DeFranco
nagyúr
sziasztok!
kotyogós kávéfőzőt keresek a mostani noname helyett. nem vagyunk kisujjeltartós kávézók, bár szeretjük a jót, de csak úgy parasztosan, palomából
a noname-val a gondom az, hogy elég gázul néz ki belülről, és már fut az agyamban a gyanú egy ideje, hogy vajon milyen ötvözet lehet, és mi oldódik ki belőle...
szarvasi-kat nézegettünk, de ott a maximum a 4 személyes, nekünk viszont lehetőleg 6 személyes kellene.
mit érdemes még nézni esetleg? szarvasi fölé nem szívesen mennék árban.
-
DeFranco
nagyúr
illetve kérdés, hogy anyagminőség szempontjából szerintetek pl. egy szarvasi biztonságosabb-e, mint egy ilyen (a 4. képen a 6 személyes)? lehetőleg nem mérgezném le magam ha nem muszáj, de ha felesleges nem cserélek.
brikkára nincs keret.
-
Xabi78
aktív tag
válasz DeFranco #31419 üzenetére
Hát, ár/érték arányban szerintem a Bialetti Moka Express lenne az, amit már jó szívvel lehet ajánlani, pláne ha sikerül nem román gyártásút venni. Általánosságban a kis méretűek jobb végeredményt adnak, vagyis szerintem 3 személyesnél nagyobbat ne vegyél.
De ha palomából főzöl kávét, tulajdonképpen mindegy, hogy 3 személyes Bialetti vagy 6 személyes Szarvasi.Mindenesetre Bialetti Mokával jó kávéból egész jó végeedményt lehet kihozni, kis odafigyeléssel. A Szarasival meg ugyanolyan erős kávét tudsz csinálni, mondjuk nem finomat, de erőset...
Cave canem!
-
tariattila
veterán
válasz Xabi78 #31420 üzenetére
a 3. mondatod 10pont! (10-ből)
nem vagyok egy 'kisujjeltartós' kávéivó.. de ezeket a ''''kávékat'''' még ökölbeszorított kézzel se tudnám szerencsétlen virágokra önteni...
tételezzük fel 4ezerért viszonylag friss pörkölésű blendet veszünk... 8gramm-al számolva hány forint egy kávé?
továbbá egy használt Brikka vagy ilyesmi tuti kijön 6-7 ezerből....
ez alatt beszélgetni kávéról, kávézásról?? hovamááááá?
-
DeFranco
nagyúr
válasz Xabi78 #31420 üzenetére
De ha palomából főzöl kávét, tulajdonképpen mindegy, hogy 3 személyes Bialetti vagy 6 személyes Szarvasi.
sokat voltam vidéken, nem fejlődött kia zagyam
persze, értem, hogy nem ez a klasszik hochkávé, de mi ezt szeretjük, pont ez az ízvilág, amire szükségünk van. ittam már rendes überkávét, meg is tudnék fizetni egy rendes szettet meg a belevalót, finom is amit ad, de minden nap reggelre nem kellene, nekem oda más íz kell. szerintem ezt el lehet fogadni.
szarvasiból nincs 6 személyes, különben azt vennék. persze érdekel, hogy mennyivel főzne (számomra) jobb kávét a mostaninál, de emellett leginkább arra mennék most rá, hogy vajon anyagminőségre jobb-e, vajon kevsébé kellene-e tartani attól, hogy beleoldódik egy fél t-1000 a kávéba.
a szarvasiak itthon készülnek?
@tariattila: ez egy bunkó korlátolt sznob hozzászólás volt, téged minősít egyszer majd leülünk beszélgetni az igényességről egy kávé mellé, aztán meglátjuk, akkor is ilyen okosan törölgeted-e majd a cremát a bajszodról
-
Kávé Kálmán
tag
-
ronin s8
senior tag
válasz Kávé Kálmán #31423 üzenetére
Nem is kell meggyőzni. El kell fogadni, hogy vannak, akik megelégednek azzal, amit dob a markoló. Nincs ezzel semmi baj...
"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
-
Mr Bond 007
őstag
Ha esetleg valakit érdekel Graef CM900 elég jó áron van Még nem fogyott el
[ Szerkesztve ]
-
-
Xabi78
aktív tag
válasz DeFranco #31422 üzenetére
Ha para az anyagminőség/alu, akkor válassz egy rozsdamentes verziót, Bialetti Musa vagy méginkább Venus. Venusból van 6 személyes, de én inkább mégis a 4 személyest javasolnám, a kotyogók kisebb méretben jobb kávét csinálnak.
A kotyogóknál nagyon fontos az őrlemény/víz arány, és ez eléggé kötött a konstrukció által, vagyis főként azért érdemes "márkásabbat" venni, mert jobb kávét főz. És ha később lesz kedved kísérletezni, akkor már lesz egy alapod, aminél érezhető, hogy egy jobb kávé miben tud többet nyújtani. Plusz a biztonsági szelep meg a kidolgozás minősége sem mellékes, nyilván.Paljoc: remélem, adsz neki hozzá egy kis csomag CM-t
[ Szerkesztve ]
Cave canem!
-
jolti
senior tag
válasz tariattila #31421 üzenetére
-
soldier2
őstag
válasz ronin s8 #31424 üzenetére
Ahogy kedvenc magyar filmszereplőm Fék doktor mondaná "nem kell mindenkit megmenti"
Ha tisztán akarunk llátni akkor végül is Atti csak görbe tükröt tartott az olvtárs elé. Bunkó humorra ugyanazzal válaszolt.Kotyogó: nézd meg az ikeás kotyogókat, célból készülnek, nem oldódik ki semmi. Hogy van-e 6 személyes, nem tudom.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
DeFranco
nagyúr
válasz paljoc #31426 üzenetére
szerintem alumínium, ami nem feltétlen baj, de ezt nem tudom megítélni.
mindenesetre köszönöm, de ha jól látom ez két személyes, ezt sajnos nem tudnánk használni.
@Xabi78: ez a bialetti venus ez tetszik, és még tűréshatáron belül van az ára is, ha van értelme rozsdamentest venni alumínium helyett, akkor ebben lehet érdemes gondolkodni.
@soldier2: köszi az ikeás tippet, nem látok az oldalukon csak kicsit, ez szerintem 1-2 személyes csak, pedig amúgy jó ötlet volt.
-
Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ
tag
válasz ronin s8 #31433 üzenetére
épp ezt mondtam az előbb Paljocnak!
apámnak is volt Seherezádéja! egész régen eltört a kis kanna (nem is emlékeztem rá, h milyen volt...) és sose értettem, h miért van ilyen kretén formája... egy héten egyszer leküldtek a közértbe darálni emlékszem, az Örsön a Sugárban a Julius Meinl-ben egészen sokáig voltak a darálók... (talán az egyik utolsó hely volt Bp-en...)
régi szép idők... szerettük az illatát hát még mikor FRISSEN őrölte otthon a kézi, tekerőssel!DeFranco: épp a napokban lett kivesézve az alu-para... (igaz a a kávékazánok kapcsán)
természetesen egyedi megítélés kérdése ez is, de sztem nem para, vehetsz nyugodtan alu-t is![ Szerkesztve ]
-
ronin s8
senior tag
válasz Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ #31435 üzenetére
Illat... Hm, valóban van nekik, bár ma már - kiművelt orral - illik fikázni ezt a szarrá égett valamit, amit főznek, de az az összetéveszthetetlen pakurás szag valóban mennyei!
"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
-
Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ
tag
válasz DeFranco #31434 üzenetére
#31313
ronin: természetesen az idő megszépíti az emlékeket!
és kicsi gyerekként sose ittam, természetesen... de vas reggel általában apám tekert-kotyogott... ebédre meg rántott csirke és petrezselymes krumpli... életünk alapvetései voltak! (mindig apám panírozott )[ Szerkesztve ]
-
Xabi78
aktív tag
válasz ronin s8 #31437 üzenetére
Ronin: múltkor anyámék Bialetti Mokáján én egész tűrhetőt főztem egy segafredo costa rica zacsisból. Tényleg, értékelhető volt a végeredmény, nyilván nem egy espresso, de nem volt égett, nem volt keserű, megjelentek a kávé jellegzetességei. Kicsit oda kell figyelni, és a végét (utolsó 20-30%) nem belefőzni.
Én azt sem gondolom véletlennek, hogy az olasz háztartások 90%ban a reggeli kávét még mindig kotyogóval (20-30 éves Bialettik) főzik.
Cave canem!
-
Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ
tag
válasz Xabi78 #31440 üzenetére
azért nem gondolom, h a tömegfogyasztás, közízlés, direkt párhuzamban lenne a minőséggel...
a Lavazza-nak az azthiszem a szlogenja, h Olaszo kedvenc kávéja. abból adnak el a legtöbbet, ok, de, h az lenne a legjobb...lehet kotyesszal is jót, meglepően jót főzni, ezt nem vitatom el, nekem is van Brikka és Mokka E. is, de azért helyén kell kezelni...
nehmetsza: ez miért jobb, mint a Bialetti Venus?
-
ronin s8
senior tag
válasz Xabi78 #31440 üzenetére
Ebben túl sok a "ha"...
Nálunk ez az életmodell a következőképp valósul meg: A lehető legolcsóbb kávét beleszuszakolják előző este a szűrőbe, majd reggel zuhanyozás előtt alágyújtanak, és valahogy mindig túlrotyog lefőlés után a tűzön a lötty...
A legfontosabb összetevője a kávéfőzés tudományának - az emberi tudás - minimálisan van jelen. Pár év után (!) rájönnek, hogy nem szabad spórolni a kávéval, és mindig tele kell tömni a szűrőt, esetleg időben lekapcsolják a lángot, néha kiecetezik a főzőt, megveszik a jobb kávékat, de a lényeget nem fogják karcolni sem: hogy ti. az egész úgy szar, ahogy van.
Van egy német barátom, ő nyeles lábasban, szabad tűzön főzi a kávét, jobbat, mint mi, ha nagyon figyelünk. Egyszerűen azért, mert ÉRT HOZZÁ. Ez az a momentum, ami nálunk a leggyakrabban hiányzik. Ehhez meg a Seherezádé a legalkalmasabb társ..."Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
-
Xabi78
aktív tag
válasz Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ #31441 üzenetére
Persze, de attól, hogy speciel nekünk a kávézás királya az olasz eszpresszó, még sok ember nem tudja ezt értelmezni. Mint ahogy egy 82%os keserűcsokit sem, inkább a milkát részesítik előnyben. Amivel nincsen semmi baj. Egyesek szerint az a kávé, amit mi iszunk, egyenesen borzasztó, sűrű, tömény, ihatatlan vacak. Az újhullámosak közül egy csomó van, amire még én is fintorgok, hiába profi barista és csiliós kávégép. Nem attól lesz valami jó, mert a "szakértő közönség" jónak tartja, hanem attól, hogy neked mi és hogy ízlik.
De gustibus non est disputandum.
Én így vagyok a whiskeyvel is. Értékelem, hogyha megkínálnak egy nagyon minőségivel, de egy szint fölött már nem érzem a különbséget.
Ronin: kerestem a csomó "ha"-t a hozzászólásomban, de egyet sem találtam Viszont az a durva, hogy anyámék azért használják máshogy a kotyogót, mert egyszerűen nem érzik a különbséget az én kávém és az ő kávéjuk között. Mondjuk annyi tejszín és cukor mellett én sem érezném
[ Szerkesztve ]
Cave canem!
-
Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ
tag
válasz Xabi78 #31443 üzenetére
szerintem, úgy értette a "ha"-k sorozatát, h ha van egy kicsit jobb kotyogód, ha szemeset veszel, ha frissen őrölsz, ha megfelelő a szemcseméret, ha kicsit jobb kávét veszel, ha odafigyelsz a készítésnél, ha forralt vízzel teszed fel, ha nem égeted szarrá.... ha, ha, ha...
AKKOR
ihatsz egy ahhoz képest egész jót, h kotyeszből van...
no, hány 'ha' van benne?
-
tariattila
veterán
válasz DeFranco #31422 üzenetére
lol! (csempe a francba ..az van!?) ..jóféle
bocs ha azt feltételeztem, hogy betoppanva egy kávés topikba egyből 'kisujjeltartós'sznobozni kezded a minőségre (tényleg)kicsit is adó társaságot...
jószándék vezérelt mikor levezettem mennyire is olcsó a nemdöglöttkávé választása...
soldier: ...pontosan!
[ Szerkesztve ]
-
nemethsza
tag
válasz Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ #31441 üzenetére
nehmetsza: ez miért jobb, mint a Bialetti Venus?
nem gondolom, hogy jobb. olcsóbb....talán.
"Tanútt embernek párlya nincs!"
-
DeFranco
nagyúr
válasz tariattila #31446 üzenetére
nem sznoboztam, tisztelettel jöttem, illedelmesen kérdeztem, az a te bajod, hogy ebbe mit látsz bele, és erről nem is fogok vitát nyitni.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest