Hirdetés
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- weiss: Autó költségek
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- Cifu: Űrhajózás 2025 - Összefoglaló írás
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
WarLock07222
tag
válasz
Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ
üzenetére
Én a második Rhinot használom filterre és méricskélésre is, ezzel kezdtem az egész történetet
Nekem bejön, pontos, viszonylag masszívnak érződik és nagyjából annyit is kapsz, amennyibe kerül. Viszont nekem filterezéshez hiányzik belőle a timer, mert azért már szívesebben csinálnám fejből az időzítést, mint telefonnal. Illetve a kijelző lehetne világosabb vagy nagyobb a belátási szöge. -
Kávé Kálmán
tag
válasz
Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ
üzenetére
En a Flair Classic-ot sajat dugattyujaval zarva, 100 fókás vizzel 2x felontve hasznalom. Sem a felontesek, sem a huzas elott ne vesztegesd az idot uresen hagyott hengerrel, mert kimeletlenul visszahul. Vizben “puhara” fozve meg lehet kicsit feljebb tornazni a hot, devezt sokan inkabb “parolassal” (goz folotti melegitessel) erik el. En kozepes, eszpresszo porkolesekkel hasznalom, aminek a 2x-i leforrazas is elegendo.
-
meander
tag
válasz
Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ
üzenetére
Én örülök csak igazán! A Pavonit nagy élmény volt élőben próbálni, sok dilemmát megválaszolt. Az meg nagy tanulás volt, hogy láttam te hogyan finomítasz 1-1 KV-t. A Spicy Italy-t baromi jól eltaláltad. Az ilyen találkozókat mindenkinek csak ajánlani tudom. Többet tanul az ember 1-2 óra alatt, mint több hónapos fórumozással (ez nem a fórum le, hanem a közös főzőcske felminősítése volt)

Folyt köv... -
Acus
tag
válasz
Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ
üzenetére
Valóban nagyon jó kávé!
Épp most iszogatom 
-
Ábi
tag
válasz
Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ
üzenetére
Surda által linkelt oldalon a videon 18g örleményt tesznek a fordított AP-be, amit szinültig öntenek 80 fokos vízzel, kavarás, pohárra fordítás és 1 perc múlva lenyomás. Így lett egy bögre kellemes gyümis ital. Ahogy korábban mondtad, megvártam, amíg hűl egy kicsit.
Azt már elfelejtettem, Te milyen arányokkal csináltad nálunk.
Várok bármilyen "tuti" receptet, trükköt AP-re!Ez a szűrő milyen lehet?:[link] Az őrleményt ez sem ereszti át szerintem és csak 2990.
A Mantrat felhívom holnap. -
paljoc
tag
válasz
Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ
üzenetére
En max vasarnap de. jutok ki, aki ma kimegy majd irjon par szot legyszi ha van kedve h milyen?!
Az jo ha egy ilyen barna kaves zacsi lesz a fejemen mint az avatar, akkor tuti megismersz!?!?
-
bl4ze
veterán
válasz
Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ
üzenetére
Évente 1x szoktunk rendelni az egész családnak, dobj egy emailt blaze @ kavekorzo PONT hu
-
bl4ze
veterán
válasz
Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ
üzenetére
Köszi, én is BWT szűrőt veszek Németországból, a kancsó érett meg a cserére, az már elég viseletes.
Nem kávégépbe kell, oda Norda víz megy elég rég, amióta SiD megfertőzött a Norda vízzel mindegyik gépem csak azt kapott

-
Upo
addikt
válasz
Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ
üzenetére
Akkor ha a brita köcsögömbe ilyent veszek, akkor jó lesz az is elvileg. Illetve akár a tesco gazdaságos kancsó a bwt maxtra kompatibilis betéttel is jó.
Most egyábként tesco-s szűrő van benne, de lassan lejár. Azt vettem észre, hogy az eredeti brita szűrővel kicsit savasabb/fémesebb ízű a szűrt víz, kicsit olyan mint a szénsavas víz buborék nélkül. A tesco szűrővel nincs ez a mellékíz, jobb íze van, nem savas. Szokott lenni nálunk még evolve szűrőbetét is, azt még nem próbáltam, holnap rakom be az utolsó tesco betétet a csomagból, utána majd meglátjuk.
Ez a bwt betét azért elég drága, nem tudom hogy ez valójában többet nyújt, vagy csak a placebó hatás erősítése miatt lett így árazva, mert akkor nem éri meg.Ez lenne az igazi, természetesen magyarországon nem érhető el...

-
bl4ze
veterán
válasz
Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ
üzenetére
Melyik bwt kancsót ajánlod?
-
vendingo
veterán
válasz
Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ
üzenetére
Maradok a gyantánál. Olcsóbb, gazdaságosabb, tuti jó.
-
Deadzone41
őstag
válasz
Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ
üzenetére
Akvarista boltban kapni ph tesztet (neptun), mérd ki.
-
M_o_g_y_i
őstag
válasz
Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ
üzenetére
Háát, ilyenek nem fordultak meg a fejemben, de a legperverzebb gondolat a cukordarálás volt vele kapcsolatban.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Viccet félretéve, meglepően finomra tudtam vele anno darálni a kávét, igaz össze sem lehet hasonlítani a Graef őrleményével, pedig úgy tudom ez sem egy "odab@sz" cucc még.
De azért tudja a dolgát rendesen.
(CM90 v. 900
) -
M_o_g_y_i
őstag
válasz
Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ
üzenetére
Ott az idézőjel a szavak körül...
Bővebben: tud finomra őrölni, de hogy mennyire egyenletest, azt nem kommentelném, sokat nem használtam.
Gondolod véletlenül lett eltéve ínségesebb időkre?

-
meander
tag
válasz
Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ
üzenetére
Tényekkel bolond lennék vitatkozni

...én a legkevésbé sem igénylem, hogy lenyűgözz
ha valamikor van kedved kísérletezni vele és nem bánod a társaságot, akkor szívesen megnézném. Igazából pont, hogy a minden napi használat, illetve a tapasztalat érdekel. Na de ez már nyomulás... bocsi -
meander
tag
válasz
Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ
üzenetére
nem-nem a Caravelre gondolok... a szépség ugye szubjektív dolog, de az az olvasmányaim alapján nagyon szimpatikus, hogy van X fokos víz a nyitott bojlerban, amit átnyomunk gyorsan a pogácsán oszt kész is vagyok. A fejet könnyűnek képzelem, tehát relatív könnyű felmelegíteni. Az érdeklődésemet még Kávé Kálmán keltette fel, amikor a Strietsmanhoz hasonlította
Fragola meg arra világított rá, hogy beledobsz a bojlerba egy hőmérőt és máris tökéletesen tudod mivel főzöl. Ez viszont így túl szép, hogy igaz legyen... ezért lenne jó megnézni élőben. Az viszont már igaz, hogy nincs belőle sok. Pavoniból viszont szerencsére akad és az is nagyon szép masina (csak annak már jobban értem a hátrányait...megint csak papíron).A Cremina egyébként szintén érdekel(het)ne de egyelőre még azt sem tudom tetszene-e a manuális kávéfőzés, na meg az nagyon drága ketyere...
-
zoknee
csendes tag
válasz
Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ
üzenetére
Már beszippantotta az espressok világa. De néha egy szivecskés cortado is telitalálat lenne

-
válasz
Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ
üzenetére
igen, az megoldja. ezzel együtt nem akarnék több napos nordából csapolni, márpedig a pavoni tartályát azért meg kell tölteni félig-kétharmadig legalább. másrészt, nincs ap papírom, és igazából így is kezd elegem lenni az esőtánc mennyiségéből, ami egy kávéhoz kell. már nem emlékszem, hogy kell-e faragni az ap papírt, de ha igen, akkor meg az már abszurd humort súrolná számomra.
-
válasz
Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ
üzenetére
azért kíváncsi vagyok, milyen tömegekben készül a dc mini...

-
hifis50
csendes tag
válasz
Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ
üzenetére
Igen, 49mm-es. Nagyobb méret az ilyen rugó nélküli direkt karosoknál nem nagyon jöhet szóba, hiszen ennél is 20kg-al kell nyomni a 9 barhoz.
Ezt a gépet Strietman annyira egyfajta üzemmódra (szimpla presszó) tervezte, hogy csak egyféle méretű szűrőt ad hozzá, de abból hármat, hogy tudj sorozatban kávét készíteni. 15g kávé fér bele. Jó hozzá az Elektra dupla szűrője is, abba több fér. -
paljoc
tag
válasz
Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ
üzenetére
49-es!
-
válasz
Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ
üzenetére
nekem állatira nem tetszik egyébként így képen (igazi dizájntermék, jobban kedvelem az antidizájnokat), de ha most kívánnom kéne egy gépet nulláról, az úgy nézne ki, hogy:
- hőstabil fej
- sima kar
- pid
- csapolás alatti nyomásmérés
- külön pumpás gőz
és ennél a cuccnál az első három megvan, gőznek meg mellé kell tenni egy qm 0650-et
, gyönyörűek együt 
-
kk831228
addikt
válasz
Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ
üzenetére
Nem pesti vagyok sajnos...

-
Xabi78
aktív tag
válasz
Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ
üzenetére
12/18, ha jól emlékszem, de 20g simán belemegy, bár mostanában 16g-al használom

-
Ábi
tag
válasz
Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ
üzenetére
-
Ábi
tag
válasz
Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ
üzenetére
Nekem van egy IMS 18/22 g.

-
Xabi78
aktív tag
válasz
Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ
üzenetére
Ims expolyban 5,5k volt októberben, gaggiába való peremes.
-
válasz
Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ
üzenetére
a lido e szerintem már műanyag
-
krupiz
csendes tag
válasz
Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ
üzenetére
A Rhino espresso kompromisszumai miben mutatkoznak meg?
-
Ábi
tag
válasz
Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ
üzenetére
Gépekből tudnék mazsolázni, ha lottónyertes lennék.
Az a Dalla Corte Mini jó lenne utazónak egy Konyval.
-
Upo
addikt
válasz
Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ
üzenetére
Én elég pacsálósan csinálom, rögtön mosás-öblítés-törlés, a nappaliban meg se víz, se lefolyó...
Nem tudnám ott elképzelni, pedig csak 1 gép, 1 őrlő van. -
weinmaker
őstag
válasz
Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ
üzenetére
Nem hiszed el, még sosem kóstoltam

-
Waterman
aktív tag
válasz
Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ
üzenetére
Persze, hogy én is hiszek SID-nek.
Nálam bekapcsolás után 3,5 perc múlva a PID stabilan mutatja a beállított értéket, de ekkor a kar még tök hideg, 10 perckor nézve épp, hogy meleg, 15-kor nézve megfelelő.Én ehhez tartom magam -
And06
aktív tag
válasz
Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ
üzenetére
a kapszulás 3 perc alatt felfüt
-
ronin s8
senior tag
válasz
Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ
üzenetére
Ahogy leírod, kedvem lenne odamenni, pedig Pozsony nem a szívem csücske.

-
celf
őstag
válasz
Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ
üzenetére
szerintem abból a szempontból van értelme összehasonlítani, hogy mindkettővel lehet nagyjából ugyanolyan állagú (sűrűségű) kávét csinálni, csak a kotyogós amikor nem alulextraktál, akkor 95%-ban megégeti a kávét, kivéve, ha épp minden stimmel, milliliterre pontosan raktál bele megfelelőkeménységű és hőmérsékletű vízet, megfelelő méretre darált és fajtájú kávét, stb.
aeropress ezzel ellentétben megégetni nem nagyon fogja a kávét, ami már óriási előny szerintem.tehát ha azt nézed, hogy mind a kettő nagyjából ugyanolyan kávét csinál és a 10-15k-s kávéfőzők közé tartozik, akkor azért egymás mellé rakhatók
nem egy műfaj, de azért közelebbi rokonok, mint egy karos vagy egyéb kávégép imho! 
-
soldier2
őstag
válasz
Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ
üzenetére
Ezt javasoltam volna én is. Mármint az European Coffee trips-et. Majd írj milyen volt.
-
Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ
tag
válasz
Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ
üzenetére
közben (némi segítséggel
) megtaláltam a tutit! [link] THX again Simi!

psze, h a vkinek kiegészítése van, ne tartsa magában!
-
paljoc
tag
válasz
Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ
üzenetére
DIGITALNOMAD! Módosíthatod az aláírásodat, mert már nem aktuális. Az ötödik elem...vagyis henger...hajtókarja kilyukasztotta a motorblokkot, itt a vége! De legalább 11 évig tök jó volt.:-)
-
celf
őstag
válasz
Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ
üzenetére
Nincs mit

Amit még elfelejtettem, hogy sok helyen azt írják, a Mesh és az S filter a kialakításuk miatt könnyebben tisztítható. Ugyanez igaz kell legyen az IMS 35 mikronos filterjére is, mert az is fémszálakból van szőve, tehát a kialakítását tekintve inkább egy háló, mint perforált fémlemez. Állítólag könnyebben le/ki lehet mosni róla a zaccot, viszont a lyuggatott fémlemezekbe bele tudnak szorulni szemcsék. Ez utóbbit a brikka szűrőjével kapcsolatban tanúsítani tudom. Néha a fürdőszobai zuhanyrózsa fejét "vágó üzemmódra" átállítva tudtam csak kiverni a szemcséket a szűrőből. Az Able, stb. AP szűrős infókat viszont csak olvastam.
-
noss
tag
válasz
Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ
üzenetére
egész jópofa ez a Bacchi Espresso, márcsak a nyomásmérő meg a PID hiányzik róla

ROK kávéfőző eszközével mi a baj? ha vki kitanulja a használatát, egész jó dolgok sülhetnek ki belőle, nem?
még nem hallottam róla elég meggyőző ellenérvet, pedig szivesen venném mindet, mielőtt bevásárolnék belőle
bónusz kérdés: milyen a ROK kávéőrlője, akár a HG-1-hez, akár a OE Pharos-ához hasonlítva?
(az áraiktól inkább eltekintve, az örlemény egyenletessége és a működés, működtetés, kényelem szempontjából) -
Xabi78
aktív tag
válasz
Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ
üzenetére
A primonál egyedül a kapcsolókat tartó lemez vas, de azon nincs annyi hely, hogy megtapadjon a stopper.
Nekem a kazánhőmérő mágneses, egy huszárvágással felragasztottam a hűtőre, ami a kávéfőző mögött van

A kétoldalú ragasztócsík viszont tényleg jó lehet erre, a frontoldalon az alupanel csak kézmelegre melegszik, azt el kellene bírnia. Előtte nyilván érdemes alkohollal zsírtalanítani a felületet.
-
zolnagy
őstag
válasz
Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ
üzenetére
A primonak aluöntvény háza van, ezért.
@radiator, az is egy megoldás, de én nem fúrnám ki egy stopper miatt a házat, de persze ez én vagyok. :
-
killerjohn
addikt
válasz
Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ
üzenetére
érdekes, nekem nem marad meg a primon a hűtőmágnes. btw mi a fene mehet tönkre egy timerben?

-
noss
tag
válasz
Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ
üzenetére
nem értem, miért beszélnél le AP esetén a fémszűrőről.
mitől lesz "letisztultabb, tisztább" az íz a papírszűrőtől?
jó esetben egyik sem ad hozzá mellékízt, viszont a papír valamelyest magába szív olajokat, aromát, nem? -
killerjohn
addikt
válasz
Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ
üzenetére
Május óta tolom a babybel, brutál mennyiséget húztam már, érzem az ízek közti különbséget (még jó xD) de én teljesen képtelen vagyok bármilyen kávét cukor/édesítő nélkül inni. Egyszerűen nem bírom elviselni a keserű ízt. Valszeg velem van a gond, mert nekem a Molinari is ihatatlan cukor nélkül (mármint a kávéházban), innen tudom hogy nem az általam húzott kv szar, hanem az ízlésem ilyen. A 'citrusos málnás epres stb' leírásokat már megtanultam figyelmen kívül hagyni, mert igénytelenségemben 'nagyon szar', 'szar', 'ennyire nem kell koffein', 'megiszom mert kell a koffein', 'jó', 'nagyon jó', és 'hűűű' kategóriákba sorolom a kávékat, és 7 hónap elteltével sincs elképzelésem se a 'citrusos savassága kiteljesedik' és hasonló jelzők jelentéséről

-
celf
őstag
válasz
Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ
üzenetére
+(#33466)
nagyon köszi a tippet, ez jól néz ki!
French presst bevallom, nem kóstoltam még, de valóban azt olvastam, hallottam, hogy egész más, zaccosabb, kevésbé áttetsző az eredmény vele.
Nem igazán tudom, hogy a letisztultabb vagy a testesebb állag jön be ezt még mindenképp meg kell vizsgálnom!
Brikka, kotyogóssal sokszor alulextraktált volt a kávé, szerintem pont a kéziörlős, nagy szemcseméret miatt. A másik végletet pedig a túl finomra őrölt kávéval sikerült produkálni, mivel nem volt képes a Brikka, csak a 100 fokos gőzt átpréselni a kávén, így került bőven zacc is a pohárba, nem beszélve a zavaros, keserű, íztelen kávéról.
Szóval ehhez képest számomra egy fémszűrős aeropress is lehet end of the line top quality koffie
Az Able standard szűrőre írták azt egy review-ban, hogy nagyon "bald", a Fine-ra pedig, hogy kellemes, míg a papír filterre, hogy kiszűri nagyon az ízeket. Az IMS Superfine nyert szerintük.
Ahogy elnéztem, az Aeropress papírfilter olyan 10-15 mikronos méretet enged át. Ezek a szűrők a mindenhol használt, általános kávéfilter cone-okból vannak kivágva tulajdonképpen. Legalábbis az Aerobie oldala szerint.
Van még ez a Kaffeologie S filter, ami olyan 61 mikron felett szűr, csak nem igazán kapható már. Ahogy elnéztem, a Mesh
filter tulajdonképpen ugyanez, vagy hasonló.Én leginkább erre az utóbbira hajlok, a 3000Ft-os ára, a jó szűrő képessége és az elérhetősége miatt. Mondjuk jobban örülnék, ha bp-en be tudnék sétálni valami boltba, megvenni személyesen.
Nemsokára meglesz mindensetre a szűrő és a hőmérő is!

Jelenleg amúgy a Lumen közepesen pörkölt kávéját fogyasztom. Relatíve olcsó és jó minőség szerintem. Ez épp egy 100% arabica, Hondurasból. 2100Ft /250 gramm.
Ismeri valaki őket?
Üdv és köszi még egyszer a tippet!

-
ronin s8
senior tag
válasz
Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ
üzenetére
Jóvann, látom azé viszkikóstoló poharad is van...

-
And06
aktív tag
válasz
Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ
üzenetére
van benne valami. nálunk most rend van lent, de volt olyan, mint a tom&jerryben, hogy kinyitod az ajtót, és rádborul 3m^3nyi kacat

-
Surda-
őstag
válasz
Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ
üzenetére
Ejha. Hario poharat hol vettél?
-
And06
aktív tag
válasz
Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ
üzenetére
átmeneti hely csak, a következő állomás a pince/tároló, majd a szemetes

-
Illesvik
csendes tag
válasz
Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ
üzenetére
Köszi!
GB egyenlőre alu vízterítővel.
V. -
Illesvik
csendes tag
válasz
Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ
üzenetére
Üdv!
A Pacificaffe Rome hány fokról indult?V.
-
RBJ
addikt
válasz
Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ
üzenetére
hát ez beteg. Már gyanús volt az elején az ömlesztett kávé disznóól.

-
macmelon
csendes tag
válasz
Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ
üzenetére
Rég tetszett valami ennyire
én még nem tudok ilyen szépen, de a lényeg a gyakorlás! (Zseniális videó.) -
kk831228
addikt
válasz
Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ
üzenetére
Jaja... Ügyes...

-
fishi
tag
válasz
Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ
üzenetére
Gardelli és (dupla) espresso.
-
Surda-
őstag
válasz
Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ
üzenetére
Elhiszem, de nekem ez már túl van misztifikálva

-
vendingo
veterán
válasz
Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ
üzenetére
45. másodperctől.
Imádom a videóit, baromi jó az összes. -
fragola.6035
aktív tag
válasz
Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ
üzenetére
A rézcső rezonálás megoldva.
-
adriankoooo
senior tag
válasz
Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ
üzenetére
Ezt a rézt én is bevállalnám, ha valaki megerősít, hogy a vízterítésen semmit nem változtat. Már csak azért is, mert az eredeti elég ramaty állapotban van, még ha a feladatát el is végzi.
Simi?
-
vendingo
veterán
válasz
Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ
üzenetére
Remélem már postán van, ha nem, az se baj

Nem nagy dolog lekapni kicserélni, majd megoldom, ha belevágok.Fél évig kerestem a GB utódját, de nem volt semmi jó lehetőség, ezért inkább a mostani gépem rakattam rendbe, kapott végre egy PID-et is 2 év után. Apránként alakítok majd rajta. A gép marad, legyen akár milyen gépem is a jövőben, tartaléknak tökéletes.
-
jolti
senior tag
válasz
Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ
üzenetére
Az ilyen sok kis apró lépéstől lesz egyre jobb a gép, abból meg a produktum.
Én egy éve használom kb ezt, illetve ilyet, de még mindig pont ugyan így néz ki, semmi kráter, vagy kopás.
Csak egy kicsit elszíneződött a hőterheléstől.Meg azt vettem észre, hogy fölé sem tud menni a dzsuva. Gondolom ahol az alut megmarta, ott feljutott egy kis zacc. De itt nincs ilyen. Tisztább, szárazabb, biztonságosabb érzés. :-)
Igen, lejjebb kell venni a pidet. -
vendingo
veterán
válasz
Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ
üzenetére
Köszi a tippet, szerintem rendelek majd egy ilyet. Felső szűrőt érdemes cserélni GB-n valami jobbra?
-
lagoon79
tag
válasz
Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ
üzenetére
kávéja válogatja, de a fő vonal renekában 16-18 gramm között, ebből kb. 40 gramm ital. 30-40 mp között. egyébként pont a P&Y sidamo volt, amiből egyszer a Mesternél ittunk egy kb. 50 mp-es ristrettót ami ütött.
Parci: igen, emlékszem, h nemrég Nektek is kijutott. Nálunk még a külső munkák nagy része hátra van, de legalább bent nagyjából megvagyunk.
Egyébként az elmúlt hónapok automatás időszakához nagyon jó társ volt a MM-ben kapható Corsini (ezüst zacsis) kávé. Erősen robis cucc, egy jó beállított automatában muzsikál. Ára pedig asszem 3 ezer/kg, tehát sztem ilyen vonalon ajánlott.
-
Surda-
őstag
válasz
Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ
üzenetére
Jaha,oké,csak asszonynak mindjárt az tetszett...
-
Surda-
őstag
válasz
Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ
üzenetére
Köszi,jó kis írások!
A hátul lévő bazinagy melegítő vajon szintén kapható baristánál? Mi annak a neve? Amiben a dzsezve áll. -
Kávé Kálmán
tag
válasz
Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ
üzenetére
Nem leszek nagy segítség, mert egy nagyobb pakkal együtt az orphanshpop-ról rendeltem Molykote 111-et évekkel ezelőtt. Idén felhívta egy vásárló a figyelmem Hong Kong-ból, hogy meddőséget okoz(6) :-).
Szóval, ha a durva azbeszt-kitettségemet összeadom a molykote 111 fogyasztásommal, akkor ideje elgondolkodnom a végrendeletem megfogalmazásán illetve a temetési ceremónia megrendezésén.
Parci! Ha már gyerekszámban teljesítetted, amit elvár Tőled a haza, akkor itt is lubrikálhatod a dugattyúdat :-).
-
ronin s8
senior tag
válasz
Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ
üzenetére
Kicsit olyan kockának tűnhetünk a kivülállók számára, mint az az időutazást áruló fazon a filmben. Gondoltam ide illik..
Miután mindent (?) elmagyarázott J-nek, az megkérdezte, minek a szemüveg..? 
Mindegy, úgyis tudni fogod! ............ vagy nem....

-
adriankoooo
senior tag
válasz
Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ
üzenetére
Hát igen, egy kvban itt több munka van, mint egy bárban.

-
ronin s8
senior tag
válasz
Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ
üzenetére
"Meg a szemüveg! Abban olyan időutazósnak nézel ki..." MIB III

-
Mark3
újonc
válasz
Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ
üzenetére
Gyakorlatilag Rómában élek , de több mint 10 orszagban jártam már és mindre igaz hogy keresni kell a jó kávét. Az olaszok egyébként Brazíliát emlegetik, mint ahogy Europa többi országai Olaszországot.
-
válasz
Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ
üzenetére
sűrítő, ettől lesz ilyen csurgós massza az egészből és nem sima kakaó. igen, holland kakaópor is jó. amúgy ezek a szántó tiboros cuccok eleve forró csokinak való porok, de nincs bennük keményítő például, ha összekevered tejjel, mint ahogy rá van írva, kapsz egy spéci kakaót. a forró csokinak - szerintem - másról kell szólnia, legyen kicsit "rumos", sűrű, csokis, kb. mintha "folyékony sportszeletet" innál

ja, az aláírást én is loptam, mert ugyanúgy kész voltam tőle

-
válasz
Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ
üzenetére
oké
kell hozzá forró csoki. ez gyakorlatilag kakaó. én szántó tibortól vettem egy ilyen sokelemű csomagot, azokat próbálgatom. érzésre nem a legjobbak, egy van, ami nagyon frankó, vmi karibi cucc. ez is azért, mert marha jó fűszeres azon túl, hogy csoki. de a lényeg, hogy legyen valami (igazi) csoki
kell még kukoricakeményítő
és valamilyen édesítőszer (cukor)
én úgy szoktam, hogy 3 ek. csoki, 1 ek. kukikeményítő és 1 ek. cukor. ezt por formájában összekeverem, forralok egy kevés vizet, majd nagyon keveset hozzáadok, épp csak annyit, hogy közepesen folyékony masszává tudjam keverni. utána öntök hozzá hideg tejet a hűtőből, annyit, hogy így egy 6 decis tejgőzölős edényben pont jó mennyiség legyen (bő félig tele legyen)
összekeverem egy hosszú kanállal, aztán megpörgetem a kávégéppel (gőzölöm, a légbevitel annyira nem fontos, kicsit az elején lehet, de aztán forogjon izomból inkább). első körben meleg és forró közé engedem csak felmelegedni így, aztán elzárom a gőzcsapot és a kanállal kevergetem, "hűtöm". egy idő után mégegyszer megpörgetem, ekkor már elkezd sűrűsödni. akkor jó, ha épp csak elkezd, ha már érezhetően sűrűbb, akkor túlhúztam. mert hogy némi kanalas kevergetés után harmadszorra is megpörgetem, ekkor ugrik össze a cucc, ez már csak egy rövidebb gőzölés.
ha túlhúzom, akkor pudding állagú lesz. ha alulhúzom, akkor sima tej-állagú marad. ha bénán gőzöltem, akkor már az első körben felforr az egész.
ilyesmi. jobb lenne amúgy valami saját receptet kikísérletezni a csokihoz, akkor akár sima étcsokival és a megfelelő fűszerekkel is működik. azért a szántó tibcsí csoki is kb. 10e ft/kg, szóval elég combos.
ja, és ez totál utánaolvasás-mentes módszer, szóval lehet, hogy állatira nem így kell csinálni. azt tudom, hogy rocketeer elég zenész a témában, mert egyszer lőtt egy olyat az antikváriumban a nagygéppel, hogy nóra olajat engedett. nekem ez eddig itthon egyszer sikerült, a többi olyan semmiextra volt. próbálkoztam sokat tej helyett vízzel, mert a mumusom, hogy a sok küzdés vége egy sima kakaó
, de nem működött egyelőre, vizes csokiíze volt -
válasz
Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ
üzenetére
egy ellenpont a choco madness-re. imádom paljoc kávéit, de ez a fekete choco egész egyszerűen nem ízlik, annyival jobbak a kicsit világosabb (de még klasszik vonalas) csokis blendjei, hogy csak na.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ
üzenetére
Javítva.
-
Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ
tag
válasz
Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ
üzenetére
"a Madal-ban ittam először konyakos pohárból filtert, nagyon sokat hozzá tud tenni!
"
itt Mantrát akartam írni, szorrí!
"a Kalita cuccok, tudomásom szerint cs tőlük megy, pl..." - mégsem cs tőlük van, de náluk (Casino Mocca) -elvileg- nagyobb a választék és kedvezőbb áron! -
Surda-
őstag
válasz
Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ
üzenetére
A személyes kedvenced űrtartalmát jól írták?
4,5 decis az az üveg?? Képen nem tűnik akkorának. -
Daneeka
senior tag
válasz
Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ
üzenetére
Köszi!

Régebben majdnem szembe laktam a Szír Centerrel, igaz csak vízipipa dohányért járkáltam néha.
Amúgy az IKEA cucc nem a szűrője miatt nem jött be coldbrewhez hanem mert lehetetlen olyan kávé-víz arányt belőni rajta ami nekem bejött (1/4 és 1/8 közt, azaz pl. 250g kávé 1 liter vízhez.
Veszek szerintem egy ilyen teát amit írtál,azt kipróbálom hadd lássa az asszony, hogy nem volt haszontalan felforgatni a konyhát mindenféle furcsa sz@rral.
Még egy sort írhatnál a tárolásáról, gondolom sokáig fog tartani amíg elfogy fél kiló, ezek nem oxidálódnak olyan gyorsan mint a kávé?
-
Daneeka
senior tag
válasz
Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ
üzenetére
Egyszer vettem egy ilyet coldbrewhoz, ahhoz szar de eléggé hasonlít arra amit körülírtál, ez jó lehet teához?
-
kk831228
addikt
válasz
Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ
üzenetére
Ez klasszikus...

-
Wolfy999
tag
válasz
Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ
üzenetére
Ennyit tudok hozzáfűzni.

Bocsi!
-
Surda-
őstag
válasz
Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ
üzenetére
,többet ne offoljunk,mert Parci még nem alkotott véleményt,hogy ez mennyire mehet itt és nem akarok úgy jármi,min Hajt.., szóval páran,akiket kitiltottak 
-
killerjohn
addikt
válasz
Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ
üzenetére
érdekes, húztam egyet a frissen vett Molinari Decaffból, és nulla (értsd: nulla) kv szemcse ment át a szűrőn (éééés brutál finom!)
Ráadásul az 'eredeti' 18grammos szűrő sem csinálta ezt. Vagg csak nem vettem észre. Fene se tudja. Mi ez a reneka?Hozzátenném, hogy ég és föld a különbség a Molinari és a Segafredo lefolyása között. Még be se állítottam a darálót, de elsőre olyan lefolyása volt a decaffnak a nyitott karral, hogy könnycseppek jelentek meg a szemem sarkában...
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ
üzenetére
Igen jó állapotban van, már jelentkezett rá valaki.
Lehet olcsón adom.
Bp átvétel van igen. Te vagy a második a sorban.
-
Xabi78
aktív tag
válasz
Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ
üzenetére
Én megértem. Új gépet akart, nem használtat, és olyat, amit nem kell egyből elvinni valahová még plusz "szereltetni". Gyári megoldás érdekelte, és nem akart csillió pénzt se költeni rá.
Szerintem a lehetőségek közül ezekkel a peremfeltételekkel jól választott, ha az új gépeket nézzük, ennyi pénzből nem talált volna olyat, amelyikkel olyan kávét tud főzni, mint a mostani gépparkjával.
-
mester6
tag
válasz
Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ
üzenetére
Végeredményben én veled( is) egyetértek, ugyanazt vagy ugyan annak egy másik oldalát mondod tehát így teljes(ebb) az egész. Még lehet, hogy QM-be én is belekóstolok! Gépet mindig azért adtam el, mert kellet a pénz a következőre. Ismered a mondást, ...minden kávéfőzőt nem próbálhatunk ki, de törekedni kell rá!...

-
Szyszko
tag
válasz
Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ
üzenetére
Igen ahogy írták, 42 a neve a porkolonek, 2 fajta arabikabol lehet valasztani. La marzocco a gep, es ket uj (szerintem) mazzer orlo van hozza.
-
válasz
Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ
üzenetére
A 42 szállitja a kávét és gépparkot is.
La Marzacco vagy mi. Nagy és fényes.
Nem azért járok oda, hogy a kávégépet nézzem, hanem a helyért.
-
jolti
senior tag
válasz
Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ
üzenetére
Szerintem egy-két-három foknál nagyobb különbség nem nagyon lehet ezekből adódóan, az meg már lehet mérvadó, ha valaki nem ismer egy kávét, hogy mégis hány fok körül kezdje a csapolást. Nem mindegy, hogy 95 fokot mondasz egy tanácsot kérőnek, vagy 84-et.
De nem is ez a lényeg, hanem mesélj, hogy milyen a reneka? -
nemethsza
tag
válasz
Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ
üzenetére
nehmetsza: ez miért jobb, mint a Bialetti Venus?
nem gondolom, hogy jobb. olcsóbb....talán.
-
Xabi78
aktív tag
válasz
Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ
üzenetére
Persze, de attól, hogy speciel nekünk a kávézás királya az olasz eszpresszó, még sok ember nem tudja ezt értelmezni. Mint ahogy egy 82%os keserűcsokit sem, inkább a milkát részesítik előnyben. Amivel nincsen semmi baj. Egyesek szerint az a kávé, amit mi iszunk, egyenesen borzasztó, sűrű, tömény, ihatatlan vacak. Az újhullámosak közül egy csomó van, amire még én is fintorgok, hiába profi barista és csiliós kávégép. Nem attól lesz valami jó, mert a "szakértő közönség" jónak tartja, hanem attól, hogy neked mi és hogy ízlik.
De gustibus non est disputandum.
Én így vagyok a whiskeyvel is. Értékelem, hogyha megkínálnak egy nagyon minőségivel, de egy szint fölött már nem érzem a különbséget.
Ronin: kerestem a csomó "ha"-t a hozzászólásomban, de egyet sem találtam
Viszont az a durva, hogy anyámék azért használják máshogy a kotyogót, mert egyszerűen nem érzik a különbséget az én kávém és az ő kávéjuk között. Mondjuk annyi tejszín és cukor mellett én sem érezném 
-
ronin s8
senior tag
válasz
Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ
üzenetére
Illat... Hm, valóban van nekik, bár ma már - kiművelt orral - illik fikázni ezt a szarrá égett valamit, amit főznek, de az az összetéveszthetetlen pakurás szag valóban mennyei!

-
vendingo
veterán
válasz
Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ
üzenetére
Én azt tudom, hogy az 58.55 tuti belemegy a renekaba, a többi engem meg nem érdekel, mert csak azt használom

-
Kávé Kálmán
tag
válasz
Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ
üzenetére
Nekem a mogyorószín/világosbarna/mustár (ki, minek látja) a nagy kedvenc. Oszt van egy sötétbarna és egy piros :-). És nem a szomszéd füvéről van szó. Mindig is az tetszett.
-
mdav88
aktív tag
válasz
Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ
üzenetére
Végül Lelit Anna + Lelit Fred lett a választott.
Köszi az építő jellegű hozzászólásokat!
Majd jövök még szakmai tanácsokért.
(jobban jöttem ki így árban) -
soldier2
őstag
válasz
Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ
üzenetére
Lehet, hogy szebb a piros, de gyakorlatilag semmi piros nincs a konyhában. Ha nem ilyen barna lett volna, akkor vsz nem mondja a feleségem első látásra, hogy vigyük
és bár mosódnak a munkaterületek közti határok, a konyha az ő birodalma.
Az, hogy ki miért vesz újat, vagy használtat, sok dologtól függ, és a megfelelő információ nélkül nem szabad következtetést levonni. -
mdav88
aktív tag
válasz
Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ
üzenetére
Értem és elfogadom a véleményed. Bár szerintem elég magas a gaggia-k ára.(látom a plussz cuccok értékét is)
A naked kar nincs kizárva, van hozzá gyári, érkezik is két héten belül. -
bacskait
tag
válasz
Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ
üzenetére
Szerintem is jobb döntés egy fórumról vásárolt használt, mint egy új.
A GC+pid például teljesen jó választás. -
válasz
Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ
üzenetére
a 300e ft-os creminából? persze az kb. két-három évvel ezelőtt volt, de akkor, ha jól rémlik, 150e ft-ért nem ugrottam bele, nem függetlenül az árától. mondjuk persze azóta velem is elszaladt a ló kávégépileg.
a hirdetett gc csomagot én is tízszer hamarabb venném az itt feldobott dolgokból bárminél

Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Microsoft Surface Laptop 3 13.5" fekete i5-1035G7 16GB 512GB 1 év garancia
- MSI CreatorPro Z16P RTX A5500 TOUCH! (vapor chamberrel)
- Frissen pasztázva! Playstation 4 Pro 1 TB + kontroller 6 hó garancia, számlával!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD ROG RTX 3070 Ti 8GB Asus A31 PLUS TG ARGB 750W
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Nekem bejön, pontos, viszonylag masszívnak érződik és nagyjából annyit is kapsz, amennyibe kerül. Viszont nekem filterezéshez hiányzik belőle a timer, mert azért már szívesebben csinálnám fejből az időzítést, mint telefonnal. Illetve a kijelző lehetne világosabb vagy nagyobb a belátási szöge.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
(CM90 v. 900
)

) megtaláltam a tutit!