- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
-
LOGOUT
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
bl4ze
veterán
-
adp
őstag
válasz
Szyszko #45565 üzenetére
En nem tudtam belole jot kesziteni, szuleim isszak szarvasiba neha neha probalkoztam vele, de doglott.
Amugy az izvilaga nekem bejonne, ha friss lenne, halvany gyumolcs-csoki. Semmi sav. De amugy kozepmagas,magas hot nyugodtan told neki. 93es felette.
Kotyogoba amugy nekem izlett. Esetleg ha van brikkad, vagy valami probald ki. -
pacuha69
csendes tag
-
Bazsee71
őstag
válasz
Szyszko #42173 üzenetére
Korábban már beszámoltam róla, szerintem érdemes betérni oda is.
-
mutyi
senior tag
válasz
Szyszko #37567 üzenetére
Köszönöm mindenkinek a hozzászólását, köszi Szyszko a részletes leírást, az egyik legjobb espresso macchiato-t ittam ebben a pillanatban.
Valami isteni lett a kávé és a tejhab pedig eddigi legjobb, legalábbis most tényleg olyan krémes volt,amilyet mindig is szerettem volna. Nulla buborék, csodálatosan tökéletes textúra, áhhhh.
Ízben ez most hozta véleményem szerint a legjobb helyeket. -
fragola.6035
aktív tag
-
mutyi
senior tag
válasz
Szyszko #37432 üzenetére
Köszi, közben nagy nehezen sikerült, bár bu... egy megoldás azt a 3 pöcköt agyonnyomkodni.
Holnap tesztelem, szerintem sikerült vissza is jól benyomnom a pöcköket,így nem ugorhat szét.
Csináltam egy tesztet,akkor jó volt.
Remélem holnap csúcs mikrohabot fogok vele készíteni! -
soldier2
őstag
válasz
Szyszko #37434 üzenetére
Kávédaráló tisztító csodaszerek. Fehér (rizs) por lesz belőle, eléggé elüt a kávétól.
Ábi: épp azért vettem HG-1-t mert könnyű váltani ha épp más féle kávéhoz támad kedvem, és nem ragad bent semmi. Egyedül akkor bántam volna meg, hogy eladtam a Luxot, amikor pár hét tekerőlantozás után eltörtem a kezem
(de szerencsére még nem vitték el, így kisegített átmenetileg. Azért remélem nem töröm csontom megint, mert már nincs B terv)
weinmaker: azzal csak az a baj, hogy ha kicsit is több víz éri a babot, akkor mint az iszap beleköt a darálóba, és szedheted szét fogkefével tisztítani.
-
Gosti
csendes tag
válasz
Szyszko #37390 üzenetére
Pangó őrleményről: ma reggel kibontottam a már összecsomagolt Cunillt, és nekiálltam pangó őrleményt mérni
Az én olvasatomban kétféle pangó őrlemény létezik.
1. a teljesen üres Cunillba (fentről, és alulról is többszöri darálóindítással egybekötött porszívózással "kicsontoztam" a bendőjét) beöntöttem pontosan 20g szemes kávét. Utána darálóindítás, őrlés, a végén gépütögetés/kocogtatás. A kinyert őrlemény mennyisége: 12g,
2. Ezt követően esmét a garatba öntöttem 20g szemes kávét. Utána: lásd, mint fent, a kinyert őrlemény: 18,9g.
Érdemes "lejátszani", miből adódik a baromi nagy (6,9g) eltérés, illetve ki melyik értéket tekinti mérvadónak? A 2. metódus az életszerűbb - de ne feledjük: a "szűzfeltöltés" utáni darálás után bennmaradt 8g azt jelenti, hogy 8g pangó őrlemény mindig lesz a daráló gyomrában - hogy aztán abban a 8g-ban mennyi lesz az 1, 2, 3, x (x=ahány nappal ezelőtt utoljára a-la-po-san kiporszívóztuk a darálót) napos pangó őrlemények aránya, azt...azt derítse ki, aki akarja
...és végül: ma délelőtt beüzemeltem egy zsírúj (én bontottam ki a gyári dobozából) Fiorenzato F64E darálót, ennél is elvégeztem a fenti mérést.1. Üres darálóba beöntve 20g, kinyert őrlemény: 13g
2. Ezt követően be 20g, kinyert őrlemény: 18,5g
Valamelyik nap a kis Ascasót is kivallatom
-
Daneeka
senior tag
-
mester6
tag
válasz
Szyszko #36411 üzenetére
Nekem már nincs meg a darálom, így csak emlékezetből mondom , hogy valószínű, hogy egyszerre két fokozatot javasolt tekerni. Amennyiben nem elég akkor jöhet a második egy , vagy két fokozat. Nekem mindenesetre sikerült beállítani. Mondanom sem kell, hogy rossz irányban kezdtem tekerni !
-
soldier2
őstag
válasz
Szyszko #34853 üzenetére
Ha kiveszed a nyomásfokozót és teszel bele egy rendes kosarat, akkor ez a hátrány megszűnik. A Gaggiákat is nyomásfokozóval árulták tudtommal még a 2015-os modell előtt is. Az olcsó DeLonghi, Krups, stb gépek ezzel viszont nem lesznek ajánlottak. Lehet rászánom magam, és veszek egy tampert a Saeco Poemiába, ami a munkahelyen porosodik már két éve, és megnézem mit tud normál üzemben.
-
soldier2
őstag
válasz
Szyszko #34801 üzenetére
Bár a durva hibákat javítja azzal, hogy nem engedi átzubogni a kávén a vizet, és egy cremához hasonló hab is létrejön, a megváltozott nyomás és áramlás viszonyok miatt a jó kávékból készült ital minősége elmarad a várttól. Röviden egy kp egyenszar minőséget kapsz, cserébe pl rendes tamper nelkül, bolti téglából is tudsz habos kávét csinálni, mérleg nélkül.
-
fragola.6035
aktív tag
-
vendingo
veterán
válasz
Szyszko #34738 üzenetére
TRANQUILO
Frequency: 50Hz / 60Hz
Rpm: 1.300 / 1.600
Current: 1,15A / 2,47A
Power: 0,10Hp / 270W
Protection rating: IP21
Motor supplied with thermal protector.
Maximum operating time: 30min.
Tempered steel grinding wheel (62HRc) 60mm diameter
Lifespan of grinding wheels: 500Kg
Hopper capacity: 0,5Kg
Stop/start standard version: instant grinding and dosage.
Dimensions width x length x height: 170x340x410mm
Weight: 6Kg
Air noise: 77dBA fordulatot kicsit sokallom, de lehet a gyakorlatban meg beválik. A 6kg-os súlya is sugallja, hogy ez otthoni felhasználásra készült, nem egy szumóbirkózó. Ha a kések valóban 500kg-ot tudnak, az dicséretes.
A motor elég erősnek tűnik, lehetne szerintem a fordulattal is játszadozni megfelelő módosítással.Nem állok semmiféle érdekeltségben a leendő értékesítővel
-
killerjohn
addikt
válasz
Szyszko #34066 üzenetére
Mert Google Translate-el van fordítva a felirat a dobozon ("én menni fel játszik bekapcsol amíg" szinten) kínairól angolra. Semmi leírás arról, hogy mégis HOGYAN kellene felmennie a wifi hálózatra, hiszen nincs semmi sem, amivel SSID-t vagy jelszót lehetne megadni. Elvileg WPS-el tudna felmenni, csakhogy azzal az a gond, hogy le van tiltva, mert nem biztonságot. Amikor már nagyon ideges voltam, engedélyeztem a WPS-t a routeren - persze így sem csatlakozott fel. A supportnak írtam, alig tudtak angolul, 5 nap után válaszoltak, és a fél oldalas részletes magyarázó, leíró levelemre a válasz az volt, hogy olvassam el a kézikönyvet (ami szintén google translate).
Gondolom, hogy egy minőségi, D-Link-es (Philipses, whatever) darabnak nincsenek ilyen gondjai...
-
lagoon79
tag
-
adriankoooo
senior tag
válasz
Szyszko #31476 üzenetére
Futásban vagyok, de megtaláltam:
Asgard:
"Első lépés: Vidd vissza az őrleményt, olyan 25-28mp körüli lefolyásra úgy hogy a 25-28mp akkor ér véget amikor elkezd szőkülni (szerintem ehez még finomabbra kell darálni mint az első videón). Ha a végén belenézel a presszóba és akár egy világos cseppet, foltot látsz benne nem jó. Ez 16gr esetén olyan 26-28gr körüli optimum lesz (utóbbi tipp pörkölés függő).
Második lépés: Ha eddig megvagyunk nézd meg a kávé színét ha foltos, tigriscsíkos, nem homogén barna akkor túl meleg vedd lejjebb a hőfokot.
Harmadik lépés a finom hangolás: Mostanra már elég jó a kávé, nagyon kicsivel állítgatva a darálót (végeredmény +- 3gr!!!!) lehet szabályozni a kioldási arányt, ez már ízlés kérdése." -
bluesfan
tag
válasz
Szyszko #30996 üzenetére
Az 57 mm-es szűrő annak hátrány, aki tuningolni szeretné a gépet, mert ebben a méretben nem nagyon van csúcsminőségű kosár, vagy felsőszűrő. Egyébként egyáltalán nem rossz, ami gyárilag benne van.
A félreértések elkerülése végett, nem vagyok érdekelt a Lelit forgalmazásban. -
mester6
tag
válasz
Szyszko #30940 üzenetére
Keres rá neten! Betört csavar kihajtása címszó alatt. Esetleg betört csavar kiszedése stb. Találsz videókat.
Rájösz , hogy otthon megtudod/nem tudod megcsinálni.Ezután lazán
menj be az első esztergályos, lakatos műhelybe és ők biztos nem először csinálják, és kiszedik! Menni fog ill.
köjön majd! -
t-bali3
senior tag
válasz
Szyszko #30753 üzenetére
Nem annyira veszélyes, mint első olvasásra tűnik. Rakd rá az ujjad felül a tetejére és mozgasd meg. Picikét ide-oda billeg. Gondolom egy ipari gép nem ilyen.
Azt vettem észre, hogy ha súlyt teszek darálás közben a tetejére akkor mintha picit finomabbra és egyenletesebbre darálna. Eleinte kézzel nyomtam le, de az nem egyenletes ezért találtam ki egy fix súlyt, ami jelenleg a tamper. Sajnos az viszont nem elég nehéz ezért írtam, hogy kéne valami nehezebb.
Belső durva állítás: én össze vissza tekertem, de sehogy nem volt jó, ezért megjegyezve az eredeti beállítást végül azon hagytam.
Amit még hibaként tapasztaltam - főleg az újhullámos kávékkal, amiket nagyon finomra kellett őrölni - hogy szimplán elakadt. Ilyenkor vagy le kell venni a tartályt és ki kell szedni a babokat vagy durvára kell állítani a fokozatot, hogy újra elinduljon...
-
soldier2
őstag
válasz
Szyszko #30753 üzenetére
Ha 5 fokozattal fedi le az eszpresszo sávot, az szerintem nagyon, nagyon kevés. Ebben az esetben inkább az Iberital (ha nem akar a fokozatmentesítéssel bajlódni az Imatnál). Mivel gyári állapotában, még moindig az a leghasználhatóbb. Aztán ha akar kijelzőskálát rá tudja szerelni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo ThinkPad 40AF docking station (DisplayLink)
- Hibás! Dísznek, Porfogónak, tesztkártyának vagy böngészni! Asus Rog Strix RX 470 4GB Videokártya.
- LG 65QNED87T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Hp Prodesk 600 G3/ G5/ G6 SFF-MT / i5 8-9-10 gen, Hp EliteDesk 800 G4 / Win11- Számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest