Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Sport, életmód, utazás, egészség  »  Hardcore café (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2022-07-21 23:22:24

LOGOUT.hu

Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#30901) ronin s8 válasza Asgard12 (#30898) üzenetére


ronin s8
senior tag

Üdv!

""Ha "lassan" vizezem a pogácsát, az megszívja magát, a mikrorészecskék nagyjából a helyükön maradnak, és maga a pogácsa áll ellen a nyomásnak a szűrő kialakításnak nem sok köze van hozzá (gondolom ezt találta a hivatkozott hozzászólást író). Ezzel ellenben nagygépen ha egyből fölvágom a nyomást a mikrorészecskék megindulnak le, és a nyomás felépítéséig a szűrő áll ellen. És itt a minőségi különbség - hagyományos szűrőnél olyan durvára kellene darálni hogy emiatt ne fulladjon be, ami jelentősen rontaná a minőséget." ""

Gondolom, itt inkább a lukméretre és a lukszámra gondoltál, esetleg az elhelyezkedésükre...? A szűrő alakja szerintem hatással lehet a kioldódásra. A hengeralakú szűrőkben az áramlás miatt talán minden részecske egyenletesebben vesz részt a kioldódásban, mint a T alakúaknál. A széleken mintha akadályba ütköznének, de mindenképp hosszabb utat tesznek meg, mire bejutnak a fősodorba. Ez látszólag értelmetlen, és jelentéktelen különbség, de pl. a folyók élővilága csak emiatt a jelenség miatt alakulhatott ki. Lehet, hogy tévedek... :F

[ Szerkesztve ]

"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."

(#30902) hifis50 válasza Asgard12 (#30898) üzenetére


hifis50
csendes tag

Ezt a vízáteresztős dolgot még akkor írtam, amikor újdonság volt a Reneka, és ment az agyalás, miben tér el a többi szűrőtől. Az ízbéli szubjektív különbségeket nem említeném, ezt mindenki itélje meg maga. De van egy egyértelmű (objektív) fizikai eltérés a többi szűrőhöz képest: az, hogy szinte akadálytalanul átengedi a vizet.
Ezt kimérni rém egyszerű. Ha 2 szűrőt hasonlítunk ebből a szempontból, az egyikbe eresszük úgy a vizet, hogy éppen annyi follyon el belőle, amennyi belemegy, vagyis a vízszint kb a pereménél éppen legyen egyensúlyban. Ha ehhez képest a másik szűrő ugyanennél a vízsugárnál kiürül, akkor jobban ereszt, ha túlcsordul, nagyobb az ellenállása. A Renekánál nem tudtam úgy megnyitni a csapot, hogy egyensúlyba keveredjen a vízszint, olyan, mintha nem lenne alja. Vagyis nagyon eltér ebből a szempontból a többitől.
Hogy ez előny vagy hátrány, vagy tökmindegy, az más kérdés.

(#30903) bajnokpityu válasza ronin s8 (#30900) üzenetére


bajnokpityu
félisten

silviánál a saját pörköléseimmel kb 18 fér bele. 17-18 körülig egészséges, igy még éppen van némi terítés fölötte.

eladók: Hifiman HE560V3, Topping DX3PRO+ DX7PRO

(#30904) ronin s8 válasza bajnokpityu (#30903) üzenetére


ronin s8
senior tag

Hivatalosan hány grammot adnak meg?

"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."

(#30905) hifis50 válasza ronin s8 (#30904) üzenetére


hifis50
csendes tag

16g

(#30906) bajnokpityu válasza ronin s8 (#30904) üzenetére


bajnokpityu
félisten

16. de jóval ízesebb 16g-vel mint az eldobhatóssal a 21-22g. ugyan fapados gépparkom van, de ezek a dolgok jól kijöttek ezen is.

ui: az újabb kedvenc egy Mexicoi kv. baj, hogy csak annyit irtak a zacsira, hogy Mexico, de hogy ez a Mexico Altura Arabica Lav. Organico vagy a Mexico Grapos... azt nem tudom.

eladók: Hifiman HE560V3, Topping DX3PRO+ DX7PRO

(#30907) ronin s8 válasza bajnokpityu (#30906) üzenetére


ronin s8
senior tag

Mondjatok egy árat! (Lehet privátban is.)

"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."

(#30908) hanolfe


hanolfe
tag

Nicsak, egy Lamborghini kávéfőző. Ilyet sem láttam még :Y

(#30909) soldier2


soldier2
őstag

Ha már ekkora az erdeklődés, kiteszem ide is. Reneka 16g, VST 7g 9-9000 Ft.
A VST mellé van Lali tölcsér (külön 1500, vst-el 10k), és maradt egy 41 mm-es tamper talp (a nyelet elvitték a Gagiaval) 2 féle tamper nyéllel próbáltam eddig, azokkal megegyezett a menet - 4000 Ft.
Érdeklődni privátban. Jó kávézást.

Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!

(#30910) kvland


kvland
csendes tag

Sziasztok! Gaggia Classichoz szeretnék tampert venni. Tudtok e-mail elérhetőséget, ahonnan beszerezhető? Köszönöm!

(#30911) nemethsza válasza kvland (#30910) üzenetére


nemethsza
tag

Fragola mestert javasolnám :C

[ Szerkesztve ]

"Tanútt embernek párlya nincs!"

(#30912) Soma01


Soma01
veterán

Ez egy 2011-02-05-i cikk a vízlágyításról: http://kavegepbolt.hu/spg/736877/Vizkezeles-vizlagyitas

Miszerint a nátrium ionos nem jó, csak a hidrogén ionos (erősen savas ioncserélő). Akkor most mi van? Azt az erősen savasat szinte nem is lehet kapni, nem árulják (na jó, azért találtam egy helyen). Vagy akkor már azóta jó a "sima" kation cserélő gyanta is? Mivel mindenhol ezt látom és a kávégépek vízlágyító patronjaiban is ez van. (Ami regenerálható tömény, nagy tisztaságú NaCl / sótabletta oldattal.) És gondolom a kevert ágyas sem jó, mert az meg minden ásványi anyagot kiszed.

[ Szerkesztve ]

(#30913) Parci válasza Asgard12 (#30898) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

üdv itt! természetesen én csak arról tudtam nyilatkozni, amit én tapasztaltam. a gép egy dalla corte mini és korábban egy quick mill silvano, sima rezgőszivattyúval, a próbált szűrők pedig ims/vst/gagyi, renekám sosem volt, sem ipari környezet stb. simán elhiszem, hogy ott más különbségek vannak.

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#30914) Parci


Parci
HÁZIGAZDA

a nagy lido-láz :) közepette megnéztem az oe site-ján pár videót a lidóról, pharosról, mert megmozdult bennem a kisördög, hogy azért a pharos igazából komoly holmi és biztos nem olyan gáz a használata, túlélhető stb. hát, nem. már a videó, amiben azt magyarázza a szakállas fószer, hogy mennyire kényelmesen használható is meggyőzött, hogy soha nem lesz ilyen darálóm, mert nem.

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#30915) ronin s8 válasza Parci (#30914) üzenetére


ronin s8
senior tag

Szerintem valahol ezek a kézi darálók még mindig le vannak maradva a gépektől. Az egyenletes fordulatszám előfeltétele a minőségnek.
Valahol a Versalab házatájékán van a megoldás, egy ékszíjas, csendes motoros képében... :K

"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."

(#30916) mester6


mester6
tag

Olasz, rozsdamentes acélból készült , fanyelű (a nyél tetején az embléma hiányzik) 57mm-es átmérőjű, tamperemet 4.500 Ft-ért eladom. Ha valakit érdekel kérek egy pü-t. Köszönöm.

Elkelt.

[ Módosította: radi8tor ]

(#30917) soldier2 válasza ronin s8 (#30915) üzenetére


soldier2
őstag

Az alatt a 15-20 sec alatt simán lehet tartani a 60/min fordulatot. Nagyobb különbség lehet az alacsony firdulatszámból

Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!

(#30918) Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ


Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ
tag

tegnap Solider topiktarsnal tartottunk egy kvs szeanszot... :D
ezuton is koszonom a vendegszeretetet! nagyon tanulsagos, erdekes volt! :) hiaba, no a Cremina +HGOne megadta az alaphangot! ;) a Lido2-t is probalgattuk (espressohoz, a Creminaval!) olaszos vonalon mozogtunk, Paljoc CM, Black LXR, Manetti 60-40. 5-6 espressot biztos becsavartunk... :DDD :Y a Manettibol meg jobbat ittunk, mint a Manettinel helyben ittam ugyanebbol a 60-40es blendbol! semmi, 0 kesernye, kirobbano izbomba, hihetetlen tomeny olajossag! :) nekem a Black LXR mar tul gyumis volt... :(
nagyon tetszett, amit lattam! :) :C a Cremina borzasztoan kicsi! :Y az volt az erzesem, h Solider Ur nem figyel oda es zsebre vagom! :)) (ennel mar cs az EuroPiccola kisebb-kompaktabb! ;) ) es az a crema tenger! :Y a CM-mel probalkoztunk a legtobbet, frenetikus volt! :R fantasztikus shotokat lottunk! :DDD
a Lido2-t meg gyakorlatilag egy kis allitgatas utan sikerult osszeloni a Creminaval! mar a 2. probalkozasra is nagyon jo eredmeny lett! valamilyen skalaval, bejelolesekkel, megszokassal, biztos vagyok benne, h meg jobb eredmenyek lennenek elerhetoek!

[ Szerkesztve ]

(#30919) Asgard12 válasza ronin s8 (#30901) üzenetére


Asgard12
újonc

Összességében igen. Ha csapolás közben megnézzük a pogácsát optimális esetben felül belép 9-10 bar, majd ez a nyomás leesik az aljára érve 1,1-1,3 barra. Ha mindezt kivetítjük a csapolás időbeliségére akkor látszik hogy a szűrő vízáteresztő képessége (és ezen belül lyukak száma, mérete, gyakran megadják a lyukak felületét) alapvetően befolyásolja a folyamatot. Az alapvető különbség hogy mindez egészen máshogy zajlik le a nagyobb vízhozamú "nagygépeknél" mint a kisebb vízhozamú háztartási változatoknál. Persze egy Reneka teljesen áteresztő szűrővel még itt is látszik a különbség. A kioldódás abszolút függ a szűrőtartótól, de ebbe legszélsőségesebb a Reneka ott a széleken nem old, és ahol illesztve van a membrán látszik hogy a pogácsa szinte nem is oldódott. Mindemellett jól használható, csak ennek is megvannak az előnyei - hátrányai. Szubjektív tapasztalat szerint néhány kávénak kimondottan jó.

(#30920) Parci


Parci
HÁZIGAZDA

srácok, hanyas tamper kell a qm 0650 gyári szűrőjéhez? 57 vagy 58 mm?

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#30921) Parci


Parci
HÁZIGAZDA

fragolának köszönhetően köszörültünk némi tuningot a dalla cortéhez. a gyári vízterítője nem különösebben jó, ahogy a szűrő sem. sima lyuggatott lap, a hamar eltömődős-spriccelős megoldás (röhej, de persze a dc pro gépekhez már egy rendes, hálós cuccot adnak... gondolom a 2000 euróba nem fért bele). a másik gondom vele, hogy marha magas a blokk, így egy 14-18 grammos szűrő 14 grammosként működik. ebből mondjuk adnak kettőt a géphez gyárilag, így egy kevésbé magasat is, de én azt már nem kaptam meg.

lényeg a lényeg, ha már san marco szűrőkosarakkal üzemel a gép, miért ne lehetne egy san marco vízterítőt használni? azért, mert a kialakítása nem passzol, de ezen lehet segíteni némi esztergálással. a végeredmény:



a vélt előnyök a teljesség igénye nélkül:
- a csavar körül teljes magasságú a blokk hátul, ergo talán nem nyom be oda semennyi kávézaccot hosszútávon sem
- a vízterítő 4 lyuka körül van egy nagyobb árok hátul, ergo a fejből belőtt víznek van tere felgyűlni, azaz remélhetőleg nem a belövési pont közelében lévő lyukon megy át a víz nagyja
- a felsőszűrőnek nincsenek lyukai ennél a 4 blokk-lyuknál, ott sem tud direktben átlőni
- teljesen sík a felszíne (rühellem az ilyen kipúposodó felsőszűrőket)
- jobban passzol a szűrőbe az egész
- több fér a kosarakba
- a blokk pereme széles, így a pogácsa legszélénél nem nyomja a vizet (ott tud csatornásodni leginkább)

aztán lehet, hogy a gyakorlatban mindegy, de egyelőre örülök, hogy van végre egy civilizált megoldás. :) persze még így sem éri el azt a szintet, mint amikor a kartömítés tartja a helyén a felsőszűrőt és nincs is csavar (a'la e61), az verhetetlen. de remélhetőleg már ez is elég jó lesz.

[ Szerkesztve ]

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#30922) Parci


Parci
HÁZIGAZDA

ééés, puding próbája az evés: dupla 18 grammból (végre-végre!), hibátlan pogácsa, tulajdonképpen az e61-en kívül semmivel sem tudtam ilyet. végre!! :))

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#30923) t-bali3


t-bali3
senior tag

Esetleg tudja valaki, hogy az 58 mm-es Reneka szűrőben használható 58,35-ös tamper?

(#30924) vendingo válasza t-bali3 (#30923) üzenetére


vendingo
veterán

58.5 is belemegy, de ha jól emlékszek, még az 58.6 is.

Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!

(#30925) zolnagy válasza Parci (#30920) üzenetére


zolnagy
őstag

58-as, de a gyári szűrők állítólag eléggé szórtak. Az enyémbe mondjuk pont passzolt a Lali féle 58,3-as tamper, de le kell mérni. A gyári szűrőt én spec nem használtam, mert csak 15-16g ment bele max. Volt egy normál noname perem nélküli (ridgeless) szűrőm, annak a karimáját egyenesítettem ki (ezt mutattam is)

Lásd még [itt]

[ Szerkesztve ]

(#30926) Parci válasza zolnagy (#30925) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

ja, a qm 0650, amit te linkeltél ide anno és megvettem, marha jó tipp volt, újfent köszönet. egyszerűen hibátlanul működik, nincs semmi esztétikai baja sem, én így gépet még sohasem vettem :N

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#30927) zolnagy válasza Parci (#30926) üzenetére


zolnagy
őstag

Nm, azért linkeltem :)
Nekem akkor már volt egy és ez is hasonlóan jónak tűnt.

(#30928) mester6 válasza mester6 (#30916) üzenetére


mester6
tag

Temper elkelt! Köszönöm a jelentkezéseket! :)

(#30929) Kávé Kálmán válasza Parci (#30922) üzenetére


Kávé Kálmán
tag

Ha igazán javítani akarsz a kávédon, és még nem tetted meg, akkor érdemes továbbgondolni a felsőszűrőd vízterítő blokkját. Laliszaki biztos szívesen forgat(tat) neked egy testre szabottat, ami úgy illeszkedik a szűrődhöz mint egy jobb fajta tamper (-0,2mm). Így a kávépárna stabil marad az extrudáció alatt is. Nem mosódik fel a fejtömítésig kávé, mihelyst rázúdul a bár nyomás (nincs disznóól, felesleges puceválás, a fejöblítés ebből a szutyokból úgyse hoz le semmit). A belógó csavar ehhez képest egy csepp vizet (nente aqua) sem zavar. Nem lehet felhajítani a kart a fejre fél méterről, cserébe klasszisokkal jobbak a feltételek szűrőn belül. Az olaszok - nagy általánosságban - magasról tesznek a szűk toleranciákra.

Amíg zajos kávégépekkel is foglalkoztam, vittek ezekből a németek és az osztrákok is. Szemléletes képek a 72-as és 75-ös hsz-ban:

http://www.kaffee-netz.de/threads/tuningidee-fuer-la-san-marco-practical-95e-simply-red.65067/page-4

A visszajelzések szerint is kottázni lehet a különbséget.

[ Szerkesztve ]

(#30930) Parci válasza Kávé Kálmán (#30929) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

ennyire nem passzentos ez a san marco blokk, de egyébként majdnem az, nem mosódik fel az oldalára már így sem a kofi. de igazad van, optimális esetben lehetne tökéletesen passzoló a felsőszűrő is bele (most van egy nagyon pici mozgása, bár alig észrevehető), meg az egész blokk is a szűrőbe.

majd pár év múlva megcsinálom. úgy is kitaláltam, hogy mégis berakom a pid-et vagy vmi raspberry cuccot a rusnya termosztát-poti helyett, úgy, hogy csak a képernyő megy oda, az egész agyát meg máshova teszem és egy kábel hidalja át a távolságot (aki tud ilyet pid-et, ahol külön van a képernyő része, visítson!!). szóval majd fejlődik még a cuccos, most egyelőre kiélvezem, hogy már így is magasan az eddigi legjobb gépem.

csavarból amúgy egy egész menő imbuszkulcsosat találtam, messze nem lóg úgy be, mint az a hatszögletű a linkeden.

amúgy érdekes ez, mert a linkelt képeden 56,14 mm-t mérsz az új blokkra, de az bele sem férne ezekbe a szűrőkbe (ims), eleve 54,5-ös tamper készült hozzájuk (mondjuk egy tized még belefért volna). itt egy shot a pogiról a csapolás után (a közepén a repedés már száradás után lett, nem a csapolás után, akkor ott a csavar helye volt + benne némi vizes zacc), nem látszik túl jól, de talán valamennyire mégis:

[ Szerkesztve ]

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#30931) Kávé Kálmán válasza Parci (#30930) üzenetére


Kávé Kálmán
tag

"amúgy érdekes ez, mert a linkelt képeden 56,14 mm-t mérsz az új blokkra, de az bele sem férne ezekbe a szűrőkbe (ims), eleve 54,5-ös tamper készült hozzájuk (mondjuk egy tized még belefért volna)."

Nincs ebben semmi meglepő. Az LSM-nél annyi méret van, ahány szűrő. Igazi művészet (horror) volt megtalálni az "azonos" méretű szimpla és dupla párokat. Az sem volt ritkaság, hogy tizedes különbségek voltak (vannak) egyazon szűrő különböző helyeken mért átmérői közt. Ez még csak oké lenne, mert sajtolják. De a vízterítő blokkok mérete is vadul szór. Azt meg ne remélje senki, hogy Giuseppe a nagyobb blokkhoz, pont a nagyobb szűrőket rakta párba. Nagy a szórás a szűrőknél? Akkor szabjuk a legkisebb előforduló szűrőnél sokkal kisebbre a blokkot. Ez volt a metódus.

(#30932) Parci válasza Kávé Kálmán (#30931) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

uhh. na mindegy, most használom egy kicsit a megújult cuccot, aztán meglátjuk. de olyan horrort, mint amit te fotóztál, szerencsére nem tud a gép még a gyári blokkjával sem, a san marco blokk meg annál szélesebb.

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#30933) And06 válasza Kávé Kálmán (#30929) üzenetére


And06
aktív tag

a primo baby minden csak nem ürtechnika, de az általad felvázolt hibákat egyiket sem hozza szerencsére. a kartömitésen sosincs kávé, a pogi is szép. :U

(#30934) Kávé Kálmán válasza And06 (#30933) üzenetére


Kávé Kálmán
tag

A htb gépeknél nem szempont, h a barista laza mozdulattal is felhelyezhesse a szűrőtartót. Ott megengedhető a szűkebb tolerancia meg a precízkedés. Szerintem, legalábbis ez lehet mögötte.

Reggel az olasz bárokban istentelen hajtás van, ott nem működne jól egy szorosan szabott illesztés.

[ Szerkesztve ]

(#30935) meander válasza Kávé Kálmán (#30929) üzenetére


meander
tag

te jó ég de szép ez a san marco felújítás. gratula

(#30936) Kávé Kálmán válasza meander (#30935) üzenetére


Kávé Kálmán
tag

Nem felújítás volt igazából, mert bár odavolt, de ahhoz új még, hogy az eredeti állapottal érdemes legyen bíbelődni. Nevezzük inkább pimpelésnek.

A következő már két éve "tart".

http://www.kaffee-netz.de/threads/die-ultimative-rennmaschine-lsm-p-competizione.75401/

A karosok elvonták a levegőt :-). De télen talán összeteszek paralell kettőt egy cimborával.

[ Szerkesztve ]

(#30937) Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ


Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ
tag

Cafflano
ehhez mit szóltok? :) jópofa! :) igazi utazó-eszköz! :C :Y

(#30938) ronin s8 válasza Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ (#30937) üzenetére


ronin s8
senior tag

Azok a dolgok, amik mindenhez jók, általában semmihez sem jók. ;)
Jópofa gagyi.

"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."

(#30939) zoknee


zoknee
csendes tag

Hétvégén kicsit fényképezgettem, ha már próbálgattam az új réz vízterítőt a GC-be. Az Omkafé Platino szépen tigrisesedik mostanság, előjöttek a jó kis olaszos jegyek. (A réz vízterítő hatására még nincs kézzelfogható eredményem)

(#30940) Szyszko


Szyszko
tag

Sziasztok,

Tisztítás miatt szét akartam szedni a kart, és mivel el volt öregedve a csavar sikeresen beletörtem :(:(
Van valakinek bármiféle ötlete, hogy tudnám ezt megoldani? Javaslat, hogy ki tudna ebben segíteni, kihez tudnék fordulni.
Esetleg szóba jöhetne ragasztás is?? Ha igen milyen ragasztóval.

"Aki meg akar tenni valamit, talál rá módot, aki nem, az talál kifogást."

(#30941) mester6 válasza Szyszko (#30940) üzenetére


mester6
tag

Keres rá neten! Betört csavar kihajtása címszó alatt. Esetleg betört csavar kiszedése stb. Találsz videókat.
Rájösz , hogy otthon megtudod/nem tudod megcsinálni. :F Ezután lazán
menj be az első esztergályos, lakatos műhelybe és ők biztos nem először csinálják, és kiszedik! Menni fog ill.
köjön majd! :Y

(#30942) Parci válasza zoknee (#30939) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

ha pid-es a gép, semmi hatása sem lesz a réz vízterítőnek, én a pid nélküli esetben sem vagyok biztos benne, ez valami régi kávéológiás dogma, amit szkeptikusan olvastam mindig is :)

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#30943) zoknee válasza Parci (#30942) üzenetére


zoknee
csendes tag

Én annyi értelmét látom hogy a fej jobban tartja a hőfokát a majd 3x tömegű vízterítő miatt. Azt ha mást nem max a pénztárcámnak lett könnyebb.
Meg talán nem lesz olyan szutykos, letakaríthatatlan mint az alu.

(#30944) Parci válasza zoknee (#30943) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

a fej másfél kiló, nem sokat számít ez a vízterítő. inkább azért jobb a réz, mert nem marja meg a kávé...

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#30945) bl4ze


bl4ze
veterán

Ha valaki Smart Socket-en törné a fejét, most ultra akciós [link]

.:. bl4ze .:.

(#30946) peter.szabo


peter.szabo
csendes tag

Ebéd utáni P&Y Black LXR. Hibátlan! :)

(#30947) Gravity1234


Gravity1234
tag

Daralos kerdes 2.0.

Leszukult mar a kor az Iberital Challengre (a pro es kontrak miatt a masik 3-al szemben), viszont most a barista szakuzletben ajanlottak ugyan picit dragabb, a Lelit-et.
[link]

Ez milyen, ajanlott?
Iberital es Lelit kozott mi lenne a dontes?

Olympus OMD-EM5 + Mzuiko 12-40 Pro 2,8

(#30948) peter.szabo


peter.szabo
csendes tag

Pár hete volt téma a 4 személyes olasz Brikka. Akkor nem tudtam hozzászólni, de most megtenném. Nekem is ilyen van, és én - roninnal ellentétben - meg vagyok elégedve vele. Bár tény, hogy kétszemélyesem nem volt, azzal nem tudom összevetni.

Gondoltam közzéteszek pár képet a készítésről. Itt sötétebb pörkölésű kávét használtam, abból 23 grammot 130 gramm vízhez viszonylag durva őrleménnyel (l. a képet), gáztűzhelyen a kis rózsán közepes lánggal. A végeredmény ízre számomra teljesen kielégítő volt.

(#30949) bajnokpityu válasza bajnokpityu (#30906) üzenetére


bajnokpityu
félisten

Nemtom párom mit értett félre, grapos volt az, ami jól sikerült.

eladók: Hifiman HE560V3, Topping DX3PRO+ DX7PRO

(#30950) bl4ze válasza Gravity1234 (#30947) üzenetére


bl4ze
veterán

Ez egy Nemox Lux, Imat Lux stb. klón, annyiban más, hogy a leírás szerint "fokozatmentes állítás" a Lux-ok meg fokozatosak.
Itt is látszik : [link]

Szóval ez fokozatmentes.

.:. bl4ze .:.

Útvonal

Fórumok  »  Sport, életmód, utazás, egészség  »  Hardcore café (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.