Hirdetés

2024. május 5., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Sport, életmód, utazás, egészség  »  Hardcore café (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2022-07-21 23:22:24

LOGOUT.hu

Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#24601) soldier2 válasza paljoc (#24596) üzenetére


soldier2
őstag

Újabb kedvenc: Amúgy a Szarvasi kávéfőző az egyik legjobb kávét készíti és nemcsak OMNIA-ból...
(Tőlem már kértek 8 db-ot külföldről...) - amúgy a kávéról is azt gondolom, amit "Fék doktor" mondott "Nem kell mindenkit megmenteni". Páran megpróbálták, és még ők lettek lecseszve.

Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!

(#24602) tariattila válasza adpeter (#24597) üzenetére


tariattila
veterán

soha nem késő váltani! én támogatlak! sőt ha jó lesz a promoja még rendelek is...
;) :DDD

(#24603) radi8tor válasza adpeter (#24597) üzenetére


radi8tor
MODERÁTOR

Apám Olaszországban úgy vett kávét, hogy megkérdezte a sarki boltost melyiket ajánlja.
Valami olcsóbbra mutatott rá. Megkóstolta és még jobb volt Lavazza-nál negyed áron.
Vett is belőle 1 kartonnal. :)

⭐ Stella

(#24604) GaborKun válasza Surda- (#24598) üzenetére


GaborKun
újonc

Ráéreztél.... volt már "asztali" bor tesztjük. Nem minőségi folyóbor hanem tényleg a legalja "bor"teszt...

(#24605) ronin s8


ronin s8
senior tag

Készül az abszint. :DDD

[ Szerkesztve ]

"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."

(#24606) mester6 válasza ronin s8 (#24605) üzenetére


mester6
tag

Hello ! Ez egy La Scala Butterfly? Nagyon szép ! :R

(#24607) ronin s8 válasza mester6 (#24606) üzenetére


ronin s8
senior tag

Majdnem. Ez egy Giotto. :DD

"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."

(#24608) mester6 válasza ronin s8 (#24607) üzenetére


mester6
tag

Komoly masina! A csepegtető rácsnak nagyon egyforma fazonja van! :DD

(#24609) Parci válasza ronin s8 (#24605) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

egy slukkra!!

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#24610) Parci


Parci
HÁZIGAZDA

peldzsó panama first shot: nice! (jó kávéteszter lenne belőlem)

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#24611) ronin s8 válasza mester6 (#24608) üzenetére


ronin s8
senior tag

Ezek lényegében egyforma műszaki tartalommal készültek anno, talán csak a dizájn más. A Giotto oldalfala olyan koporsó-szerű. :) Simán lehet, hogy ugyanazok a beszállítók, ugyanazokat az alkatrészeket szállították hozzájuk, csak a matricázás volt különböző, mint a darálóknál.

"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."

(#24612) mester6 válasza ronin s8 (#24611) üzenetére


mester6
tag

Nagyon nézem ezeket a gépeket. Kb. egy hónapja sikerült egy Butterfly A1-re újítani. Nagyon tetszik az E61-es technika.

(#24613) WiZARD válasza Daneeka (#24600) üzenetére


WiZARD
addikt

Szerintem mindenképp érdemes CM kávét kipróbálnod, imho "picit" más kategória...

Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. **** www.PhenomeNato.com ****

(#24614) Daneeka válasza WiZARD (#24613) üzenetére


Daneeka
senior tag

Egyébként csak pörkölésben van különbség? (úgy értem, hogy a pár bab amit vettem tőlük az Google szerint elég jó volt, Esmeralda, Blue Mountain rémlik pl.ezeknél vannak jobbak is?)

(#24615) Gosti válasza ronin s8 (#24605) üzenetére


Gosti
csendes tag

Az elkészült ital színe hőhiányra utal, mi több: lehet, hogy kevés, és/vagy durva volt az őrlemény. Figyelj a tamperolásra is - ennél egy réz vízterítő blokkos Gaggiával is szebbet csapolok :)

yeahhh

(#24616) tariattila válasza Gosti (#24615) üzenetére


tariattila
veterán

úgy!
szerintem még közrejátszhatott a fejen lévő csúnya matrica is :DDD

(#24617) ronin s8 válasza Gosti (#24615) üzenetére


ronin s8
senior tag

Valóban kevés volt az őrlemény, és miután folyamatosan jött a víz a kazánból, el is fogyott a hő, kicsit a mennyiség is túlszaladt.
Köszönöm a tanácsokat! Ígérem, legközelebb jobban figyelek! :R :DDD

Üdv itt is! :R

[ Szerkesztve ]

"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."

(#24618) WiZARD válasza Daneeka (#24614) üzenetére


WiZARD
addikt

Nem hiszem, hogy csak a pörkölésben lenne különbség.
Feltételezem, hogy a beszerzési forrás se feltétlen ugyanaz, CM-nál jóval kisebb a választék, általában egyszerre max 2-3 féle kávéjuk van.
Csomagolás is más. CM pörkölés után azonnal légmentesen záró zacsiba teszi, én általában náluk veszem, pár napnál régebbi pörkölésű kávét még nem kaptam. Kapuczíner amennyire láttam egy nagy vödörben tartja a kész kávét, abból mér ki, amikor veszel. Kaptam már rendesen lezárt zacsit is onnan, meg volt hogy épp csak be volt tekerve a teteje, és dróttal rögzítve. Hogy melyik mikori pörkölés náluk, azt a jótékony homály fedi (bár nyilván rá lehet kérdezni).

Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. **** www.PhenomeNato.com ****

(#24619) Daneeka válasza WiZARD (#24618) üzenetére


Daneeka
senior tag

Szóval ha személyesen veszem náluk és mondjuk legfeljebb egy hetes kávét viszek amit utána légmentesen zárható dobozban tárolok akkor rendben vagyok?
Azért kérdem mert egyszer voltam náluk amikor zajlott a pörkölés és minden vödrön ott a pörkölési dátum.
Ellenben CM-t rendszeresen csak papírzacskós kiszerelésben tudnék venni vidéken, ezekre rá szokták írni a pörkölési dátumot?

(#24620) lagoon79 válasza Daneeka (#24619) üzenetére


lagoon79
tag

a CM csomagolása nagyon kreatív és tökéletesen megfelel a frissen pörkölt kávé tárolásához. a papíron belül van egy (asszem) alu réteg is, így bent marad aminek bent kell, az egyirányú szelep meg kiengedi amit ki kell. a pörkölés dátuma, pörkölés fajtája is szerepel természetesen a csomagoláson + kis leírás arról, h mit is iszol.

(#24621) bl4ze válasza lagoon79 (#24620) üzenetére


bl4ze
veterán

+1

.:. bl4ze .:.

(#24622) WiZARD válasza Daneeka (#24619) üzenetére


WiZARD
addikt

Kapucziner kávékkal elég változó élményeim voltak, de a legjobban sikerült se érte el számomra, azt amit a CM minden zacskóval hozni tudott.
(Persze ott a pörkölési dátum a vödrön, az nem rémlett, hogy zacsin rajta lenne. 5-10kg-s vödröt meg párszor megszellőztetik, mire elfogy belőle a cucc...)

Én azt mondom próbáld ki, sok veszteni valód nincs.

Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. **** www.PhenomeNato.com ****

(#24623) Daneeka


Daneeka
senior tag

Köszi a válaszokat! Jelenleg csak Aeropresst és mokkát használok, melyikkel érdemesebb ügyködnöm ha a bab fajtajellegére vagyok kíváncsi?

(#24624) jveres válasza WiZARD (#24622) üzenetére


jveres
csendes tag

+1
Bár érdekes, hogy a CM kávék nálam 2-3 nap után veszítenek az ízintenzitásukból

(#24625) Parci


Parci
HÁZIGAZDA

ma megvolt az Extraction nevű kávés mekka a Bakáts téren (ROCKETEER főszereplésével). espresso, flat white és forró csoki, mindegyik nagyon rendben volt, ahogy a hely is. szerencsére a Giottónál komolyabb gép van a pult mögött, szóval minden adott a hasításhoz, ajánlott hely! :)

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#24626) ronin s8 válasza Parci (#24625) üzenetére


ronin s8
senior tag

Giotto il Grande...? :DDD

"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."

(#24627) Parci válasza ronin s8 (#24626) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

jaja, MegaGiotto :DDD

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#24628) lagoon79 válasza Parci (#24627) üzenetére


lagoon79
tag

megvan mar az e-61 hx???

(#24629) Parci válasza lagoon79 (#24628) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

jaja, megvan... álmaimban. össze van rakva, működik, de hiányzik pár közcsavar és társai a gőz- és a vízkarhoz, arra várunk, mert ilyen hatalmas tétellel a forgalmazó sem bohóckodik, csak majd sohanapján kiskedden.

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#24630) lagoon79 válasza Parci (#24629) üzenetére


lagoon79
tag

vmi speci cucc kell? kozcsavarbol rengeteg fele van pl a danettinel, en is mindig toluk rendelek

(#24631) ronin s8


ronin s8
senior tag

Besz...ás! erre bezzeg van pénz! :O :((( :((( :(((

[ Szerkesztve ]

"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."

(#24632) Parci válasza lagoon79 (#24630) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

lali.hu azt mondta, hogy nem igazán tudja beszerezni, ami kell, esztergáltatni is kétesélyes. sajnos nekem fingom sincs a pontos méretekről. robbantott ábrám van, de ugye abból sem derül ez ki.

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#24633) lagoon79 válasza ronin s8 (#24631) üzenetére


lagoon79
tag

ezt spec en nem banom, a korulmenyek amik kozott ezeket az allatokat tartjak, tobb mint allatkinzas. talan idovel a labor-kavenak koszonhetoen ez valtozik

(#24634) ronin s8 válasza lagoon79 (#24633) üzenetére


ronin s8
senior tag

Na de vajon mi lehet az az "íztöbblet", amire megéri költeniük a fejlesztőknek...? Mi a sz.r lehet az? ;] ;]

"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."

(#24635) Surda-


Surda-
őstag

NIncs kedve valakinek,aki Bp-i, közösen kávét rendelni?

[ Szerkesztve ]

"Ha kicsi a tét, a kedvem sötét!"

(#24636) Pompi


Pompi
MODERÁTOR

Sziasztok!

Brikka témában járatosaktól kérdeznék. A napokban vettem egy ilyen kávéfőzöt. Ahogy visszaolvastam, létezik (létezett?) olasz és román féle, szerintem ez már az "új" román féle, a kavebolt.net-ről lett rendelve. Hozzáteszem az első példány hibás volt, a szelep mellett jött ki a víz/gőz. A második már jó (jobb), azt már a boltban ki is próbáltuk.

A bajom az, hogy eddig még nem sikerült azt elérni, hogy rendesen habos legyen a végeredmény. Például ilyen.
Kancsós szűrt víz, Hario Mini Millel őrlöm a kávét, az itt olvasottak alapján 7-8 kattanásra kitekerve, kerámialapos tűzhely, ott is próbáltam már közepes, erősebb és legerősebb fokozaton. Pellini Vivace és Frei féle indonéz kávéval próbálkoztam. Egyelőre nincs meg a megfelelő metódus. Némi hab képződik a főzőben, de pl. mire kiöntöm a csészébe teljesen eltűnik, köszönő viszonyban sincs azzal amit pl. a linkelt videóban látni.

Mi lehet a gond? Mit kellene másképp? Van valami ötletetek?

Feel Good Inc.

(#24637) ronin s8 válasza Pompi (#24636) üzenetére


ronin s8
senior tag

Sokat segítene egy videó...
Ha megvan a robbanás, akkor a kávé, vagy a kávé előkészítése a hibás.
Ha nincs, akkor lehet, hogy a főző, de a kávé akkor is gyanús.

[ Szerkesztve ]

"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."

(#24638) Pompi válasza ronin s8 (#24637) üzenetére


Pompi
MODERÁTOR

Video. Igen gondoltam rá. :B Készíteni fogok amint tudok (és otthon leszek). :K

Azt még hozzáteszem, hogy természetesen nem pakolom túl a kávékosarat és nem nyomkodom, csak lehúzom.

[ Szerkesztve ]

Feel Good Inc.

(#24639) lagoon79 válasza Pompi (#24638) üzenetére


lagoon79
tag

a használt alapanyag rengeteget számít. érdemes friss pörkölésű kávéval kipróbálni. ilyet több helyről is be tudsz szerezni, akár személyesen, akár postán.

(#24640) soldier2 válasza lagoon79 (#24639) üzenetére


soldier2
őstag

Ha nincs túl finomra darálva, és megvan a robbanás, akkor nekem mindig van (volt) hab. Tchibo, Omnia szemes kávét használtam, frissen darálva.

Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!

(#24641) bbuffy válasza Surda- (#24635) üzenetére


bbuffy
senior tag

Mire gondolsz attól függ.

...és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű. /Bohumil Hrabal/

(#24642) Parci válasza Pompi (#24636) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

nekem is román van, nincs azzal semmi gond, az biztos nem oka semminek. elég durva az őrlemény? brikka nem szereti a túl finomat. mi is harióval etettük legutóbb, de fogalmam sincs, hogy az abszolút skálán hol volt a beállítás, mert pár főzet után álltunk be vele.

pontosan tartsd be a vízmennyiséget, illetve mi úgy szoktuk, hogy külön felforralunk vizet és azt tesszük bele, hogy minél kevesebbet legyen a "tűzön". ahol egyébként nagy teljesítményen küldjük, aztán amikor pukkan és jön a hab, rögtön levesszük, így a habos rész nagyja már úgy jön ki, hogy nincs is a főzőlapon a brikka.

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#24643) Pompi válasza Parci (#24642) üzenetére


Pompi
MODERÁTOR

Visszaolvastam rendes fórumozó lévén :) így láttam, hogy nálad is újabb vitágzását éli (élte) a Brikka nemrég.
Köszi a tippeket. Az örlemény elég durva szerintem, de majd megmutatom. A vízforralás jó ötlet, régebben főztem így a sima moka expressben, kipróbálom itt is, mert szerintem lassabban fő le nálam, mint kellene.
Aztán lehet a kávé se ideális, majd megpróbálok eljutni valahova ahol be tudok szerezni valami értelmeset.

Feel Good Inc.

(#24644) enterlaci válasza Pompi (#24643) üzenetére


enterlaci
senior tag

Szia!
Én is azt mondom amit előttem, a zőrleménytől nagyon függ hogy sikerül-e a crema szerű hab. Illetve valahogy kell egy-két alkalom mire rááll az ember keze az egészre. Én napi szinten használok Brikkát is, mrt itt a cégnél mással nemigen tudok kvz-ni.

Amd 386SX40, 210MB WD, 14"monochrome, Win 3.11

(#24645) Surda- válasza bbuffy (#24641) üzenetére


Surda-
őstag

Nah,időközben már beugrottam Paljochoz.
Legközelebb!

Kapszula ihletésű új csészék a nespressonak.
Istenem micsoda kreativitááás, fántásztik!!!!

[ Szerkesztve ]

"Ha kicsi a tét, a kedvem sötét!"

(#24646) adriankoooo válasza Surda- (#24645) üzenetére


adriankoooo
senior tag

Nálam olyan gond van Paljoc KV-val, hogy rohadt gyorsan fogy. :W

Így vagyok hogy: Pacificcaffe napi max egy, de néha kihagytam egy-két napot.

Choco Madness: napi 2-3. :O

(#24647) Parci válasza adriankoooo (#24646) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

mi ma löktünk egy panamát és két hondurast. ez utóbbi sokkal jobb így, nem zsírfekára pörizve :DDD

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#24648) adriankoooo válasza Parci (#24647) üzenetére


adriankoooo
senior tag

Legközelebb lehet én is megpróbálom őket. Most még nagyon örülök a néger CHM-nek is. Fél zacskó után sikerült belőnöm a lefolyást. Most még a hőfokkal játszom a Gaggián, 89-94C közt. Az az illat a zacskóban amikor kinyitom: kikészít. ;] Mi ennek az alapja, lehet tudni?

[ Szerkesztve ]

(#24649) landi


landi
csendes tag

Eladnám 6db fehér, Moak 60 ml-es fehér presszós csészémet csészealj-al együtt.
Lehetőleg egyben. Ára 3.000,- + posta.

(#24650) paljoc


paljoc
tag

Vettem kofit a CasMo-tól, a kíváncsiság nagy úr! :DD

Útvonal

Fórumok  »  Sport, életmód, utazás, egészség  »  Hardcore café (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.