Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
- Építkezünk 6. rész (2024)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
-
LOGOUT.hu
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Toobee
veterán
válasz Parci #129100 üzenetére
Kádár kedvence is a paprikás krumpli volt, lady mrd szor 2-be kerülő akármi fedélzetén is tökéletes színvonal a hell latte. Csak mi járunk ide urizálni
Ez a ner elit ugyanis hiába rendelekezik hétköznapi elmével felfoghatatlan mennyiségű pénzzel, a tudást és a tehetséget nem vásárolhatta meg, így ugyanaz a mosdatlan, félművelt, tapló proli maradt, aki valójában mindig is volt.
Ja, én se, sorry. Zártam és magam részéről, menjünk szobára, ha folytatnád.[ Szerkesztve ]
-
Cathfaern
nagyúr
válasz Mano66 #129094 üzenetére
Szerintem itt alapvetően az a kérdés, hogy miért nincs pénze elköltözni. Ha körülmények, pályaválasztás, szülői anyagi háttér hiánya (vagy épp szülők támogatása), stb. miatt nem tud eleget keresni és/vagy félrerakni, akkor szerintem érhető és elfogadható, főleg ha a szülők is partnerek benne. Ha viszont azért, mert elveri 8k TV-re, bulizásra, nyaralásra, akkor az már user error.
Eladó Kinu M47 Simplicity: https://hardverapro.hu/apro/kinu_m47_simplicity_2/
-
Mano66
senior tag
Bocs ha elindítottam egy lavinát. Nem olyanokra értettem akik mennének, de az anyagi helyzete nem engedi. Akikről írtam azok nem is akarnak semmi pénzért a szülői házból elmenni. Még ha megtehetnék az anyagi hátterük miatt . Javarészt inkább fiúk. Én is laktam a feleségem anyánál, de csak addig amíg (2 év) felépült a házunk. A fiaim is laktak itthon a feleségeikkel. Maradhattak volna tovább is. Bőven elfértünk. De kérték had éljek a saját életüket. Még ha az elején albérletben is voltak. Jó azért olyan fizetés is kell hozzá amiből az albérletre és még megtakarításra is marad.
Cafelat Robot, Kinu Simplicity Special, iPhone 15 , Synology DS218+,.
-
RetepNyaraB
veterán
válasz Cathfaern #129102 üzenetére
Nem direktben neked, de;
második nejem baráti köre (20 évvel fiatalabbak nálam) nagyobb része közgazdász, informatikus, CEU doktoris és egyéb jelen sikerszakmák, képzettségek. Mostanra azért mindenhol van ált. két gyerek, vagy legalább komoly tervben. Virtuózan váltogatják a munkahelyeket, melyek kapkodnak utánuk két kézzel. Több nyelven. Nem gazdagok, de magyar szemmel semmiképp nincsenek anyagi gondjaik. Vagy bérelnek, vagy építenek\átépítenek. Hitelre, Viktorpénzből, stb. Ja, libernyák rohadék mind, tehát zéró hátszél.
Szóval van azért egy működő réteg (míg bírják emigrálás nélkül) és ezt nagyon jó látni nekem, a csóró zenésznek és b. nejének. De tényleg. Reményt ad.[ Szerkesztve ]
"And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
MODERÁTOR
válasz RetepNyaraB #129105 üzenetére
Egy junior IT-s fizubol is vigan kifizetheto egy alberlet, medior v senior eseten meg plane. Nem kell 3 diplomas MIT expertnek lenni.
Eladó OAKLEY Hijinx Robert Pimple Artist Series Limited Edition napszemüveg
-
HÁZIGAZDA
nem lehet egy társadalmat arra építeni, hogy mindenki IT-s legyen. kib.szottul elegem van még nekem is az(okból az) IT-sekből, akik szerint nincs itthon semmi gond, minden fasza stb. ja, gyerek nélkül, 1,2m ft-os fizuval, magánegészségügyben.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
HÁZIGAZDA
-
Mano66
senior tag
-
Toobee
veterán
CafeSing Orca-t próbálta már valaki?
-
RetepNyaraB
veterán
válasz Toobee #129111 üzenetére
Váó, jól néz ki!
Két kérdés merül fel; az őrlési sebesség, ami lapos késnél kérdésesebb szerintem, mint kúposnál, illetve mennyibe fog ez fájni, mire a yenkiktől átjön vámolva\postázva"And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
Toobee
veterán
válasz RetepNyaraB #129112 üzenetére
Van review róla, érdemes megnézni. Mondjuk egy korty kávéból ennyi ízjegyet felsorolni
Amazonon mindennel együtt valami 270-80 EUR -
icm
tag
válasz Toobee #129113 üzenetére
Elmond szépen mindent, de az összefüggést nem (feltétlen) érti.
Nyikorog a markolat, amikor levette nem nyikorgott. Egy kis szilikonzsírt nem rak alá, hogy a markolatba nyomott műanyag ne súrlódjon a hajtókaron.Elmondja milyen frankó, hogy a presszó késnek nagyobb a felülete egy 58as késhez képest - emiatt is tekerés közben eléggé nehezen tekerhető és hasonlóan búgó hangot ad mint a kúpos őrlő. Nyilván mivel nagyobb a felülete... még jó, hogy nehezebb darálni / érezhető az összes fog
A nulla pontja eltolásban van a presszó és filter kések esetén, más a kések vastagsága ezt mondja is. A késtartó alsó rögzítésénél el tudom képzelni, hogy presszó kés esetén nem tekeri be teljesen és tudja a nulla jelzéshez igazítani a nullpontot. Ha lenne más gyártónak kése, elképzelhető más vastagságban akkor szerintem így tudná a nullapontot minden késhez igazítani. Ha nem ezért van és tökig kell tekerni és zavaró, hogy a presszó kések nem nullánál zárnak össze akkor a presszó kés tartójából kicsit lemunkálva lehetne közelíteni a nullához. Kell egy esztergályos. Nyilván lehetne pl a késeket olyan vastagságúra gyártani, hogy ez ne legyen probléma. De ezt én speciel nem érzem problémásnak, inkább a fentebb említett gondolatom miatt átgondoltnak.
Egyébként szimpatizálom, a Pietro asztalra támasztós ide-oda dőlő kialakításához képest mindenképp jobb lehet. Azért nem ugrándozom, hogy vegyek egyet... de ha ismerős megy usába már más a helyzet. Amazonról 216$ + 113$ (import és szállítási költség) ennyiért nem kell köszi.
"Simplicity is the ultimate sophistication." Leonardo da Vinci
-
icm
tag
válasz Toobee #129125 üzenetére
A markolat az pl a Kingrinderemen - ahogy a gyermek mondja - nyüszögött. Adtam egy kis zsírt neki, előtte kitakarítottam és ment a zsír. Azóta szépen jár, jójó csak 88$-os legalja puruttya őrlő. Kíváncsi vagyok a Comandante-ra vagy a ZP6-ra mennyire nyűszög
Lance is majd biztos kipróbálja, párszor beleénekelve
Egyébként tetszik, hogy két komplett késtartót kapsz. Remélem mint a Niche Duo esetén itt is váltanak majd, hogy 219$ a dupla késes de ha csak az egyik kell akkor valamennyivel olcsóbb lesz. Persze ez csak saját vágyálom mert én a filter kést kihagynám."Simplicity is the ultimate sophistication." Leonardo da Vinci
-
icm
tag
válasz Toobee #129127 üzenetére
Jobb műanyagból és valószínű jobb a hajtókar felületkezelése.
Megnéztem közben mit mond a gyártó a "használati útmutatóban", hogy kell összerakni pl a presszó kés esetén. És azt tanácsolják, hogy ha teljesen betekerted akkor utána nyiss két kattanásnyit az alsó késtartón. Elsőre nem akartam elfogadni, hogy annyira össze vissza van furkálva - de a kúpos őrlőjükhöz is valószínű ezt használják, a két test nem ugyanaz, de az is egy jópofa elgondolás lenne, hogy ha akarsz akkor bármikor vehetnél külön pl egy kúpos őrlőházat és csak rácsavarod a testre. Én értékelném ezt az elgondolást.
"Simplicity is the ultimate sophistication." Leonardo da Vinci
-
rgb0007
csendes tag
Sziasztok!
ZP6 vásárlásnál, milyen sarcok várhatók még, amíg megérkezik?
-
TDX
tag
válasz rgb0007 #129129 üzenetére
A szállítás ingyenes ha egyenesen 1Zpressotol rendelsz. 27% Áfa + a DHL kezességvállalása nekem 26120 Ft volt (június közepe után kicsivel), sajnos nem tudom megmondani hogy pontosan mennyi volt az áfa és mennyi a kezességvállalás. Úgy emlékszem vám nem volt.
Már vége az Én hozzászólásomnak? Mi lesz ez után velünk?!?!
-
rgb0007
csendes tag
MPL-hez képest a DHL pofátlan összeget leszámláz...
Egyébként fura, mert 199 usd, most olyan 180 eur, amire elméletileg már vámot is kellene fizetni, ami max 3%, de általában 0 %...
Milyen árat írtak a ZP-sek a szállítóra.
Ja meg amit még nagyon utálok a DHL-ben, hogy a saját szállítólevelüket nem fogadják el vámolási alapnak... De ha szerkesztesz valamit azt igen. : D
Régi szép idők, amikor be lehetett menni még az Orczy térre. -
Tragger
tag
Pápán van ajánlott kávézó? A térképen nincs jelölve egy sem.
-
Sped
aktív tag
A legújabb kütyük, amitől mégjobblesz a kávé
IndyCar Series - Real Racing, Real Sport
-
JackFeryll
őstag
Felraktam egy C késes cukrásztölcséres majort. (130)
Illetve a pides mini gaggiát picit jóárasítottam (110). -
kk831228
addikt
Hello Buda kávézó, kellemes meglepetés, pedig elsőre nem jósoltam sok jót de miután megláttam a Casmo - s zacsit meg az EK 43 - at, meg a csajszi mérlegelését, kezdtem bizakodni. Nem csalódtam, ajánlott ha arra jártok...
"Legjobb lesz ha elverem egy kis csalánnal... Az lesz a legjobb... " by Dallas parody az örök klasszikus!! : ----> https://youtu.be/HL7Wp9ltweo?t=317
-
hyperspace
őstag
-
vicces1
aktív tag
Hello, kóstolta valaki a Geishat PY-tól?
Xiaomi Mi2s, Mi4c, Mi5s plus
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest