Új hozzászólás Aktív témák

• icm

tag

válasz Toobee #129113 üzenetére

Elmond szépen mindent, de az összefüggést nem (feltétlen) érti.
    Nyikorog a markolat, amikor levette nem nyikorgott. Egy kis szilikonzsírt nem rak alá, hogy a markolatba nyomott műanyag ne súrlódjon a hajtókaron.

Elmondja milyen frankó, hogy a presszó késnek nagyobb a felülete egy 58as késhez képest - emiatt is tekerés közben eléggé nehezen tekerhető és hasonlóan búgó hangot ad mint a kúpos őrlő. Nyilván mivel nagyobb a felülete... még jó, hogy nehezebb darálni / érezhető az összes fog :)

A nulla pontja eltolásban van a presszó és filter kések esetén, más a kések vastagsága ezt mondja is. A késtartó alsó rögzítésénél el tudom képzelni, hogy presszó kés esetén nem tekeri be teljesen és tudja a nulla jelzéshez igazítani a nullpontot. Ha lenne más gyártónak kése, elképzelhető más vastagságban akkor szerintem így tudná a nullapontot minden késhez igazítani. Ha nem ezért van és tökig kell tekerni és zavaró, hogy a presszó kések nem nullánál zárnak össze akkor a presszó kés tartójából kicsit lemunkálva lehetne közelíteni a nullához. Kell egy esztergályos. Nyilván lehetne pl a késeket olyan vastagságúra gyártani, hogy ez ne legyen probléma. De ezt én speciel nem érzem problémásnak, inkább a fentebb említett gondolatom miatt átgondoltnak.

Egyébként szimpatizálom, a Pietro asztalra támasztós ide-oda dőlő kialakításához képest mindenképp jobb lehet. Azért nem ugrándozom, hogy vegyek egyet... de ha ismerős megy usába már más a helyzet. Amazonról 216$ + 113$ (import és szállítási költség) ennyiért nem kell köszi.

Új hozzászólás Aktív témák