Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
bbuffy
senior tag
válasz phranxinatra #104703 üzenetére
Gyors volt, mondjuk nekem nem is válaszolt mikor irtam neki vmit. Én ott elengedtem.
Mivel piszok ritkán van Rocket eladó, nem is csodálom h elvitték.[ Szerkesztve ]
...és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű. /Bohumil Hrabal/
-
Gery0505
aktív tag
válasz bbuffy #104704 üzenetére
Én is láttam a Rocket hirdetést, szemezek én is egy R58-al, csak még nincs meg rá a keretem. Jelentene minőségi ugrást, egy tuningolt Gaggia Classichoz képest?
Egyébként ezzel a KV tárolással nekem is gondom van, mert egy 250g-os kávé kb 4 nap alatt fogy el. A kibontás pillanatában főzött KV nagyon finom, de a következő napokon egyre döglöttebb lesz a kávé, és eltűnik belőle az a csodálatos íz. Most úgy csinálom, hogy a saját zárható tasakjában tartom a hűtőben, és abból mérem ki a főzéskor a kávét, 3x18g-ot. Majd következő főzéskor megint kinyitom a zacsit, kimérem, bezárom. Ha kiméregetném kis üvegekbe és fagyasztanám a főzés pillanatáig, akkor megőrződne az aroma? Vagy mi a véleményetek, mit ronthatok el? Jó volna az egymást követő napokon is ugyanolyan finom kávét inni, mint a bontás pillanatában.
[ Szerkesztve ]
"Failure is always an option." Adam Savage
-
stereofan
tag
válasz atos30 #104702 üzenetére
ha a fülön ilyen kopás van, akkor a meglesz a párja is a bajonett megfelelő részén, vagy az volt talán a keményebb anyag.
körben ezen a részen nem tömít rendesen,
lehet elég neki ennyi, hogy a nyomás elkezdje lefordítani.
itt egy lehetőség a feljebblépésre!minőségi kavéscsészék: https://bit.ly/2zlhnDo
-
senior tag
válasz phranxinatra #104708 üzenetére
Igen, csináltam neki egy pid boxot.
Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó
-
vicces1
aktív tag
válasz fragola.6035 #104700 üzenetére
OK,
Értem, Tehát ez tapasztalatod.Köszönöm.
Xiaomi Mi2s, Mi4c, Mi5s plus
-
bbuffy
senior tag
válasz Gery0505 #104705 üzenetére
sztem igen.
Én továbbra is a espressogear dobozát használom tárolásra, pont leveszi a levegőt a kávéról és nem gyilkolja a babot mint egy vákuumgép. Zacskónál jobb, üvegezni szabad levegőn sztem nincs értelme, ha fagyasztasz az más. De fagyasztgatni én nem fogok az tuti. DE nehéz teljesen frissen tartani. A legjobb ha te pörkölsz otthon hetente, így azért friss marad, de sokat kell küzdeni hogy elég jó legyen a produktum. Filtert én sem erőltetem annyira már, inkább rendelek.
...és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű. /Bohumil Hrabal/
-
mentic18
aktív tag
Igen, mindig leszedem, de pont hogy a gumicső pattan le a nyomás következtében. Teljesen jó érzés kiszedni a forró tejhabból a gumit, úgyhogy még kész sincs a tejhab. Meg fogom próbálni
Azért kértem efféle segítséget mert nincs se időm se flexem ehhez. Néztem alin is dolgokat de rendes portafiltert természetesen nem találtam csak naked kart. Az meg nekem nem opció. Örlőm van, teljesen jól működik, márcsak a kávégépen kellene módosításokat eszközölni.Samsung Galaxy A53 5G
-
norkov84
tag
Sziasztok!
Keresőt ugyan használtam, de kíváncsi vagyok a hosszabb távú tapasztalatokra a legutóbbi "vásárlási láz" óta: aki Timemore Black Mirror mérleget használ, mennyire elégedett vele, hogy szuperál?
Köszi
-
brumi1024
veterán
válasz norkov84 #104714 üzenetére
Nekem abszolut bevalt. Nem egy vekony darab, szoval helyszukeben nem ezt ajanlanam, de nekem elegendoen gyors es pontos. Havi egyszer kell csak tolteni. Az automatikus timeret nem hasznalom, mert eloaztatassal szoktam merni a lefolyast, filterezni meg nem szoktam (meg?).
Aminek kulon orulok, hogy abszolut igenyes a kulseje, nem latszik meg rajta a par honap hasznalat.
[ Szerkesztve ]
-
iatti
aktív tag
már megint kosár kérdés nem sok infó van visszanézve a 20g-os vst-ről. délután bevetésre kerül/köszi Kristóf / mennyivel próbáljam a goriziana grand cru-t?
-
senior tag
Keresnék megvételre saját részre Quickmill 0650, 0625, vagy 0800 készüléket.
Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó
-
bier
csendes tag
Köszi WarLock07222-nek a szűrőt.
-
Crondore
tag
válasz gszecs #104712 üzenetére
Nekem 2személyes van 120ml-ről le tudtam menni 80ml-re és így már igazán eszpresszóhoz közelítőt főz. 2személyesként használva nekem nem volt finom, de nem is erőltettem azt az adagot. Gondolom a kv mennyiség miatt a 4snél nem pálya a vízcsökentés. Ami érdekes, hogy az olvasotakkal ellentétben eddig ha forró vízzel főztem jött kesernyés íz, hideg vízzel indítva ez nekem kisimult. Kapucziner Riói Varázs, AVX Bélapapával próbáltam... 40ml környékén volt a kifolyó kv. Egy krups örlővel van párba...
-
JózsefK
csendes tag
válasz WarLock07222 #104603 üzenetére
Nagyon köszönöm Kristóf!
Az IMS-el összehasonlítva szemmel látható a különbség még számomra is.
Köszönöm még egyszer!
-
netlepi3
csendes tag
bartenders.hu oldalról rendelt már valaki? Megbízhatóak?
Válaszotokat köszönöm!acaia lunar mérleget szeretnék venni.
https://kavekalmar.unas.hu/
Itt kicsit drágább, de ha lehetne, valahogy ....... vevő lennék rá. -
Kulbi
aktív tag
válasz norkov84 #104714 üzenetére
Nekem is jól működik. Egyedül a fizikai gombok ami nekem hiányzik, a hangot ki se kapcsoltam, mert nem érzékeled mikor nyomtad pont elég hosszan.
<Macbook Pro 13" 2015 Early> <iPhone SE> <iPad 4 Mini > <Synology DS216Play> <Himedia Q5> <Samsung UE50H6400> <SMSL Sanskrit> <Bkercso Inventory> <Takstar Pro80> <Xears XE200Pro> <SJ4000>
-
Gery0505
aktív tag
válasz bbuffy #104711 üzenetére
Hát ha összegyűlik rá, akkor majd beújítok egy R58-at.
KV tárolás ügyben erre gondoltál? [dobozok]
Egyébként miért nem érdemes kiporciózni kis mézes üvegekbe, és fagyasztani? Gondolom addig is veszít az aromájából. Otthoni pörkölés? Ahhoz még nem vagyok elég elvetemült. Még. De eljöhet ez az idő is.Igazából azzal is gondom van, hogy nehéz két egyforma kávét készíteni. Arra gondoltam, hogy első lépésként beújítanék valami komolyabb őrlőt. Most a kis Graefet használjuk, a CM702-est de vágyom valami komolyabbra. Manapság mik az ajánlott őrlők? Múltkor láttam, hogy Dritan egy [ilyet] tesztel otthon, és az tetszett meg benne, hogy a babtartálya pumpás, és ki lehet fújatni a kupakkal a bent maradó őrleményt.
"Failure is always an option." Adam Savage
-
bbuffy
senior tag
válasz Gery0505 #104733 üzenetére
Expolygon ad némi kedvezményt sztem.
Igen én ezt használom, ha nem hetekig van benne a kv akkor jobban kezelhető mint sima zacsiban. Tök jó fagyasztani, sokan csinálják, nekem macerás, kihagyom. Na meg inkább a steak legyen hidegen.
Nem utolsó sorban, elfoglal egy fiókot.Őrlő mindenképp kell, nagy a választék, Eureka pumpája nekem is bejön.
-
RetepNyaraB
veterán
válasz Gery0505 #104733 üzenetére
AirFreeCan szerintem zsákutca, nekem van és kár volt érte. Ha valaki egy héten belül bevedel 25 dekát a jobbikbul' akkor mindegy miben tartja (de nem), ha meg tovább áll, akkor telemegy levegővel, mivel nem tölti ki a dobozt - és megdöglik jó eséllyel.
A szétporciózva fagyasztás szerintem az egyetlen tuti tipp, nyilván egyben a legszarakodósabb is. Ami alatt szétosztod (7 perc) minimálisan érintkezik a levegővel, legközelebb a darálóban köszönhetnek egymásnak, tökmindegy mennyi idő múlva. Nagyjából ugyanolyan marad a minősége. Ha gyári szelepes zacsiban fagyasztod az egészet, nekem az se jött be. Kiül rá a pára amíg kiveszed-kiméred-visszateszed: oxidálódik és tönkremegy.
Őrlőből a Graef után elég nagy lesz az ugrás. Vannak a használt Mazzerek 100+ körül, ha szeretnél Godzillát a konyhába (nyilván megakirály gépek, plusz a baszakodás, sepregetés, ráindítás és barátai). Ha nem, mehetsz kicsit feljebb, különböző méretű kompromisszumokkal, de azért 100(200)+ rugót kiadni új gépért és kicsit jobb, meg más lesz, az nekem nem annyira bestbuy. Viszont király kézihajtányokat lehet kapni 80-130 között. Gondold át az életed
Ja, hogy on is legyek: az eureka árából használt autót, elég jó biciklit, komplett hifit lehet venni. #Haggyukmá. Persze mindenki arra költi, ami be van akadva nálanetlepi3@ romániai magyarok asszem. Rendben vannak teljesen, érdemes vásárlás előtt rákérdezni van-e raktáron.
[ Szerkesztve ]
"And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
Zen42
tag
válasz RetepNyaraB #104735 üzenetére
"Ha gyári szelepes zacsiban fagyasztod az egészet, nekem az se jött be. Kiül rá a pára amíg kiveszed-kiméred-visszateszed: oxidálódik és tönkremegy."
A kiveszed-kiméred-beteszed mélyhűtővel valóban a kávé halála. De ha lefagyasztod a zacsiban, majd használat előtt hagyod kiengedni a hűtőben és onnan veszed ki és teszed vissza, azt úgy már büntetlenül meg lehet tenni. -
norkov84
tag
Ha valaki PP-t keres [link]
-
Toobee
veterán
válasz Zen42 #104740 üzenetére
Nekem akkor valami ufó mélyhűtőm lehet, mert pont így csinálom, de semmi baja, pedig a filter pöri elég kényes állat. Annyi, hogy dupla záras zacskóba rakom a szelepesen kívül, meg nem tökölök vele, max 1 percet tölt a hűtőn kívül. Ami a darálóba megy, az mondjuk kettőt. Van több éves kávém is, amit így iszom, néha készül belőle egy kontroll főzet, bár már csak 1-2 adag van belőle. Ha érdekel, keress rá a nicknevemre.
-
tag
Hali!
Verőcén, Nagymaroson tudtok jó szemeskávé beszerzési helyet?
Előre is köszönet!BinX, a magyar neobank vállalkozásoknak - https://binx.hu (...szerintem tetszeni fog.)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest