- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Doky586: Helyreállítási partíció létrehozása (javítása)
- Gurulunk, WAZE?!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- sh4d0w: Csak a profit - emberélet nem számít
- Kempingezés és sátrazás
-
LOGOUT
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
John3:16
csendes tag
válasz
phranxinatra #139425 üzenetére
Én ezt használom (M-es méret) Strada 7g-os kosárral:
https://www.tidaka.net/Trichter/Boardtrichter-LM1--150.html
Nem olcsó, de teszi a dolgát idestova 10 éve. -
válasz
phranxinatra #139433 üzenetére
Ez lenne igen, de már évek óta nincs.
-
hoffman_
nagyúr
válasz
tadamm féle szett LM single klón kosárral, évek óta használom, állítás nélkül megy bele ugyanabból 9g, mint a 18g VST-be. hibátlan. még csak nem is koszol.
-
Alabástrom
senior tag
válasz
phranxinatra #139433 üzenetére
Igen, bár ahogy elnézem a képen, ez is annak a fajtának tűnik, aminek "le van csapva" az alja, és így marad egy kis rés a segéd alja és a kosár között, ahova kimegy egy kis őrlemény. Ez is megteszi, de ha találsz olyat, aminek éles az alja és így tökéletesen illeszkedik, az szerintem jobb:
(a képen ez egy Scarlet Espresso segéd, ez bazi drága, de talán találsz ilyen kialakításút olcsón is) -
válasz
41 mm + segéd
-
PeterAgos
csendes tag
válasz
phranxinatra #137984 üzenetére
Privátim írtam.
-
PeterAgos
csendes tag
válasz
phranxinatra #137982 üzenetére
Jé, az én vizem csak házilag desztillált víz, ezzel. TDS-mérő 2-3 mg-ot mutat, ha jól emlékezem, de ez mérés-hiba is lehet, lévén, hogy nem labor-műszer. No, egyszer majd megpróbálom gyógyszertári desztvízzel.
-
jugeen
addikt
válasz
phranxinatra #137978 üzenetére
Én értettelek félre, ténylegesen nullás vízre gondoltam.
-
Cathfaern
nagyúr
válasz
phranxinatra #137967 üzenetére
Erről beszélünk? [link]
Szerk: tovább kellett volna olvasnom, erről. A következő mondat akkor is állHa igen, akkor ez "sózottnak" számít, nem 0 az ásványi anyag tartalma, még ha nagyon kevés is.
-
jugeen
addikt
válasz
phranxinatra #137975 üzenetére
Az a 20mg a La Marzocco szerint kevés, de ha a gép megy vele, akkor nem tudom milyen más egyéb probléma léphet fel.
-
jugeen
addikt
válasz
Nem ismerem a Sierra vizeket. Mit tudnak azok?
-
válasz
Mert a kávé 98,x %-a víz.
-
jugeen
addikt
válasz
phranxinatra #137968 üzenetére
-
válasz
phranxinatra #137963 üzenetére
Szerintem az alap, hogy nullás vízzel nem készítünk kávét.
-
BBpeter
tag
válasz
phranxinatra #137963 üzenetére
Írok privátban, csak hogy ne pörgessem ilyennel a topicot.
-
BBpeter
tag
válasz
phranxinatra #137956 üzenetére
És mik a tapasztalatok a váltással?
#icm: Köszönöm, de abból max a V3 lenne izgalmas. -
válasz
phranxinatra #136568 üzenetére
Persze
-
phranxinatra
aktív tag
válasz
phranxinatra #136387 üzenetére
A legfontosabb kimaradt, hogy Cracker Jack pöri volt.
-
norkov84
tag
válasz
phranxinatra #136171 üzenetére
Korrekt ár! Mire váltottál?
-
phranxinatra
aktív tag
válasz
phranxinatra #136171 üzenetére
Ja, és az antracit oldallapos kivitel.
-
pulinyul
csendes tag
válasz
phranxinatra #135790 üzenetére
Pü ment!
-
bbuffy
senior tag
válasz
phranxinatra #135529 üzenetére
Sajnos már nem éli reneszánszát.
-
válasz
phranxinatra #133009 üzenetére
Na de azért az nem egy cukrásztölcséres 20 éves Major, hanem egy 2-3 éves Major V Electronic
-
válasz
phranxinatra #133008 üzenetére
Én csak azt nem értem, hogy ha szemenként dobálom bele a babot akkor miért kell ennyivel finomabbra venni az őrlőt?
-
válasz
phranxinatra #132964 üzenetére
Nah kipróbáltam én is. A DF83-nál a magas gumiharang miatt nem dobálja ki a cuccot.
Viszint 16-os álláson jó a presszó normál őrlésnél, levettem 8-asra s még így is nagyon gyorsan lejött .De ízre nekem is jobb volt!
-
válasz
phranxinatra #132964 üzenetére
Én azt csinálnám, hogy beáldoznék egy vakszűrőt aminek a közepére fúrnék egy akkora lyukat, hogy éppen csak csorogjanak rajta át a babok.
-
TheProb
veterán
válasz
phranxinatra #132781 üzenetére
Vállalok nyomtatást, de tapasztalatból mondom, hogy nem bírják sajnos sokáig. Én is nyomtattam egyet (nem pont ezt), és pár hét után megadta magát.
-
válasz
phranxinatra #132781 üzenetére
Mr. Alex itt a ph!-n
-
phranxinatra
aktív tag
válasz
phranxinatra #131581 üzenetére
És meg is jött a csereőrlő. Kár, hogy annyi erőm sincs, hogy kibontsam
-
válasz
phranxinatra #131621 üzenetére
Az. Illetve a Várban nyílt valami új hely, de a 11 biztos pont.
-
phranxinatra
aktív tag
válasz
phranxinatra #131574 üzenetére
Hívtam ma az AVX-et, hátha dolgoznak, de nem vették fel. Aztán nem sokkal ezelőtt visszahívott egy kedves hölgy, előadtam neki a problémát, és mondta egyből, hogy január elején küldik az új gépet. Előtte sajnos nem, mert nem dolgoznak. Maximálisan korrekt ügyintézés
-
válasz
phranxinatra #131559 üzenetére
Avx garanciája penge. Szó nélkül cserélik, futár hozza-viszi. Legalábbis ez saját tapasztalat.
-
phranxinatra
aktív tag
válasz
phranxinatra #131128 üzenetére
Jegelve
-
vendingo
veterán
válasz
phranxinatra #130497 üzenetére
Nekem avx-től vett alis magasítóm van, tökéletesen passzol.
-
Nutra
tag
válasz
phranxinatra #130496 üzenetére
Nekem ilyen van
-
vendingo
veterán
válasz
phranxinatra #130485 üzenetére
Milyen adapterrel használod?
Nálam a tescoma adapter szép lassan halt el, egyre lassabban készült a kávé, a végén már nem is működött vele. -
vendingo
veterán
válasz
phranxinatra #129660 üzenetére
Nem, viszont most azt fogok rendelni. Tescoma grandchef alátétem van jelenleg, ami 2 részből áll, a felső réteg megvetemedett egy kicsit. Amúgy remek alátét volt, kialakításra az volt mint a gyári. Lábakon állót érdemes venni, az nem hagy nyomot a lapon.
-
TDX
tag
-
icm
tag
válasz
phranxinatra #126459 üzenetére
Ugye annak idején sworksdesign csinált egy síkkés adapter, nyilván az övé a 63mm kúpos kést fogadó helyére kerül és így kisebb a kés benne. Valahogy nem sokat hallani erről. Erre tessék nyomásra a Niche is kijön majd a NicheKiller-rel
-
mézespálinka
senior tag
válasz
phranxinatra #125417 üzenetére
Köszönöm, így teszek!
-
Tomace91
senior tag
válasz
phranxinatra #125247 üzenetére
Nem volt túl jó így sem, de jobb volt természetesen. Ezzel az eredménnyel szerintem az volt a gond, hogy gondolom először papír és minden nélkül, szimplán kéne megcsinálnom finomra a receptet és utána jöhetne a papír meg minden más, csak erre jelenleg képtelen a gép. Továbbra is az a véleményem, hogy a gépnek (nem csak ennek, hanem bármelyik eszpresszó gépnek ami nem manuális [flair, robot stb...] vagy lever gép [Profitec Pro 800 pl] papír és minden móka nélkül tudnia kell rendes lefolyást és rendes eszpresszót csinálnia, ha jó a recept. Egyelőre ezt a rendes lefolyást szeretném megoldani, utána jöhet a kávé beállítása.
-
Tomace91
senior tag
válasz
phranxinatra #125068 üzenetére
Tényleg! Igazad van, 6 furat van ezen is de más az elhelyezkedésük.
-
Tomace91
senior tag
válasz
phranxinatra #125057 üzenetére
-
kmarci25
veterán
válasz
phranxinatra #123889 üzenetére
Ha már mérleg. Csak érdekességképpen (rákerestem itt a fórumban, úgy láttam még nem volt róla szó): DiFluid. Van refraktométer és mérleg. Elég érdekes és izgalmas cucc, tavaly ősszel fél áron volt kickstarteren, most már kicsit bánom, hogy csak a mérleget rendeltem. A mérleg nagyon jó cucc.
Toobee: nem tudok róla, hogy lenne, annyira nem követem. Amennyibe került, annyit nem szánok rá. A mérleg viszont tényleg rendben van, ebből kiindulva, szerintem a másik termék is jól sikerült. Talán egyszer a youtuberek is ráugranak, és tesztelik.
-
válasz
phranxinatra #122925 üzenetére
En inkabb bontottam egy impresso colut ami qrva jo. Ez a cm maradt a fagyoban
-
válasz
phranxinatra #122925 üzenetére
Én ma nyitottam ki. Tejeskávénak jó lett, presszónak nekem olyan picit kesernyés, egyébként nem sok.
Az az érzésem, hogy kicsit világosabban jobb lehetne. -
WiZARD
addikt
válasz
phranxinatra #122585 üzenetére
-
Toobee
veterán
válasz
phranxinatra #122012 üzenetére
Mailboxde.com
-
válasz
phranxinatra #121319 üzenetére
Engem is érdekel!
Nekem ízlett, amit készíteni tudtam belőle, de "maradt még benne ígéret". -
Toobee
veterán
válasz
phranxinatra #121303 üzenetére
Az az Arsosala pedig szerintem egy nagyon komoly tétel. De tényleg nem volt egyszerű jól elkészíteni.
-
válasz
phranxinatra #121306 üzenetére
Az úgy megérte persze, de amúgy elég vaskos felára van.
Persze ízlésről nem érdemes vitázni, de pl a MaraX gyári műanyag gombjai iszonyat bazáriak, amint lecseréltem fára egyből jobban nézett ki. -
válasz
phranxinatra #121304 üzenetére
-
Zen42
tag
válasz
phranxinatra #120956 üzenetére
Ma reggel 8-kor olvastam a posztod, azonnal rárepültem volna ennyiért de akkorra már eladták. Nem csodálkozom.
-
Mano66
senior tag
válasz
Valaki innen vette meg?
A feleségem sokáig gondolkodott rajta. Így lemaradtam. -
válasz
Ne kísérts.
-
JackFeryll
őstag
válasz
Szinte érthetetlenül olcsó még egy Biancát se kapni ennyiért manapság.
-
válasz
phranxinatra #119953 üzenetére
Köszi. Tavalyi.
Zen42: megpróbálom átküldeni.
-
hoffman_
nagyúr
válasz
phranxinatra #119550 üzenetére
nem szoktam, mert ezt a nagy mérleget nem tudom beügyeskedni alá. tervben van. nyilván nem megoldás, de azonos kávénál már kb. szemre megmondom hány ml.
Gery0505:
köszönöm a tippet. igen, ez a csattogós hang engem is enged ilyenre következtetni. hogy mitől lehet, nem tudom... most volt pár hónapja fragolánál, azt mondta minden ok, annyival kiegészítve, hogy furán viselkedik a háromjáratú szerinte, de nem kell cserélni. illetve hangosabb a gép, mint a többi GC. ezekre nem tudtam mit mondani.
nem lenne jó szétverni, már elég régóta megy így, kéne szereznem egy háromjáratút ezek szerint? egyéb friss és ex-GC tulajnak esetleg ötlet? milyen szelep okozhatja még ezt?
-
Bazsee71
őstag
válasz
phranxinatra #119238 üzenetére
A nálam eddig megfordult gépeken nem nagyon mentem 92 fok alá, de akkor azt végigzongoráztad. A kosár túltöltése lehet probléma, de akkor azt tapasztalnád, hogy egyszerre alul-és túloldott.
Az más kérdés, hogy mit vársz tőle, de ha arra jársz, akkor most Dunakeszin a Pötiben húzzák, abban a formájában tudod kóstolni, ahogy Milánóra is belőttük.
-
sgery
őstag
válasz
phranxinatra #119228 üzenetére
Nekem pont ma hozta a futár, gyorsan főztem is belőle egyet.
Lelit Biancán, 16g - 98fokra állítva, NZ 8-as őrlésen, ~10mp előáztatással max 3 baron, utána 8-9 bar körül lefőzve 30g-ot ~50mp volt, elég lassan adta de így is nagyon finom lett. Picit gyorsítok rajta holnap, szerintem az még dobni fog rajta.
Utóbbi időben minden közepest és világosat 98 fokon főzök már és sokkal jobbakat húzok így. -
Bazsee71
őstag
válasz
phranxinatra #119228 üzenetére
1:2-2,5 közötti aránnyal érdemes próbálkozni, nálam 8 másodperces előáztatással 28-29 s alatt jött le. Elég durvára kell őrölni, így a 18-as VST kosárba nálam 17,5 g fért. Hőfok 93-94 C° körül.
-
hoffman_
nagyúr
válasz
phranxinatra #119010 üzenetére
hm, akkor valamit lehet, hogy nem követtem figyelemmel a modokat illetően.
ui.: oh, megvan... a rézbojler. csak a lényegen siklottam át -
hoffman_
nagyúr
válasz
phranxinatra #119008 üzenetére
vagy innen megveszi valaki másodiknak, hehe.
nagy üzlet volt a hasonló gépem tavaly Gerytől, nem vagyok hozzászokva, hogy a használt cuccaim ára csak megy felfelé, utolsókat rúgja a kapitalizmus -
válasz
phranxinatra #118991 üzenetére
Azt tekintve, hogy Fragolánál nagy valószínűséggel nem lesz többet rézbojler - ha pedig igen, az alapanyag és munkadíjak drágulása miatt kb. dupla áron - ez egy nagyon jó ajánlat.
-
válasz
phranxinatra #119004 üzenetére
S jobb vele a kávé?
-
justgiveup
tag
válasz
phranxinatra #118989 üzenetére
Tudom, hogy ez kvázi megválaszolhatatlan kérdés lesz, de...
Mostanában szeretném eladni a lelkem és belekósoltni az espresso vonalba. Eddig egy Flair58-on gondolkodtam, ami hasonló árban van. Melyiket ajánlanátok eme ismerkedésre? -
válasz
phranxinatra #118999 üzenetére
Küldjek egy harapófogót, hogy megtudjuk mi az?
-
válasz
phranxinatra #118991 üzenetére
Mi lesz helyette?
-
válasz
phranxinatra #118989 üzenetére
Mennyiért?
-
válasz
phranxinatra #118963 üzenetére
Fizetsz, de a lényeg, hogy egy-egy adagot kapsz több helyről és csak egyszer fizetsz szállítást.
Az, hogy a reklámhoz képest más van a dobozban, szimplán instant reklamálós. Mondjuk én minimalizálnám a mocskot, ha minden dobozba kis leírásokat pakolnak (papír, festék, nyomda) az minden, csak nem zöld (bármit is jelentsen ez a nyugati civilizáció pusztulásának küszöbén).Más:
-
válasz
phranxinatra #118962 üzenetére
Jól értem, hogy viszonylag drágán árulnak zsákbamacskát? Legalább a pörkölési dátum fel van tüntetve?
-
válasz
phranxinatra #118957 üzenetére
Azért éri meg, mert nem vennél 25 deka babot egy pörkölőtől (plusz szállítás). Így még mindig olcsóbbra jön ki. De nekem kevés a 3x250g havonta, skippelem.
-
WarLock07222
tag
válasz
Mit vártál volna még esetleg, hogy mi legyen a dobozban a kávé mellett?
-
válasz
Remekül hangzik!
-
válasz
phranxinatra #118937 üzenetére
Na akkor majd tudod a dolgod ☝️
-
WarLock07222
tag
válasz
phranxinatra #114111 üzenetére
Szerintem sem. Az Awaken talán közelít (legalábbis idén úgy tűnik nagyot léptek előre), de a CM még mindig messze kimagaslik az itthoni piacon.
-
válasz
phranxinatra #114106 üzenetére
Igen
-
Cathfaern
nagyúr
válasz
Közelebb van hozzá, mint a Cracker Jack szerintem is. CM mindenképp egy külön kategória, külföldiek között is. De Roastopus meg Awaken (szerintem) elég közel van hozzájuk.
-
válasz
Sztem simán
-
válasz
phranxinatra #114103 üzenetére
A CJ nincs egyszinten a casmoval
-
válasz
phranxinatra #113324 üzenetére
nagyjából így készült az imént egy P&Y kenya, bontás utáni első csapoláshoz képest remek lett
-
phranxinatra
aktív tag
válasz
phranxinatra #110959 üzenetére
Kiszedtem a kukából az előző zacsiját; tényleg nem ugyanaz a két Starfish. A legdurvább, hogy reggel a régi utolsó 10 grammjához adtam az újból 7-et, és egy csillagos ötös eszpresszót húztam belőle. Még írtam is egy haveromnak, hogy jöjjön át és ezt kóstolja meg. (Nem jött.)
-
brumi1024
veterán
válasz
phranxinatra #110949 üzenetére
Ugyannyi idő telt el a két adagnál a pörkölés dátuma és a bontás közt? Egyébként pont nemrég volt váltás Starfishnél, más lett az alap.
-
Toobee
veterán
válasz
phranxinatra #108280 üzenetére
Ronda alatt mit kell érteni? Mutatom, hogy nálam miként néz ki egy 16,5->48g (18-as VST-ben). CasMo Gesha filter pörkölés. Ezt lehet rondának is nevezni, főleg a vége felé, de szerintem el kell fogadni, hogy a filter pörkölés az ilyen. Az íze mindent feledtet. Ennél sokkal több kávét nem is szabad rakni ebbe a szűrőbe szerintem. Cáfoljatok meg nyugodtan, de továbbra is hibának tartom, mikor a 17-8g névértékű szűrőkbe beleerőlteti valaki(k) a 22-3g kávét. Mondjuk egy naked karos csapolás nem mernek csinálni
-
válasz
phranxinatra #108280 üzenetére
Előfordulhat, de inkább user error.
Én ma reggel direkte 17-et raktam Bagira Columbiából a 19 helyett a 18-asba és 1:3-ra húztam, a tegnapi társalgás kapcsán. Kicsit hosszú lett az idő (60+sec bruttó), viszont nem volt semmi savanya benne. Pogi ugyanolyan állagú, mint korábban. Egyben kiesős.
Szóval igazából úgy érzem megint tanultam valamit és fejlesztgetem. -
válasz
phranxinatra #107839 üzenetére
Ez kb egy karos R91, árban gondolom ez is 2m körül lesz.
-
verti1
tag
válasz
phranxinatra #107595 üzenetére
Természetesen.
-
Toobee
veterán
válasz
phranxinatra #107589 üzenetére
-
törölt tag
válasz
phranxinatra #107095 üzenetére
Abban nincs hőfok figyelés, Brexit óta nem tudom hogyan alakul az ára.
Off: mobilon nagyon nehezen tölt be a prohardver, asztali chromeban is mobil szimulációban.
-
törölt tag
válasz
phranxinatra #107086 üzenetére
Igen, a lengyelektől.
https://30.coffee/welhome-pro-wpm-ms-130t-milk-steamer-with-temperature-setting -
iatti
aktív tag
válasz
phranxinatra #106576 üzenetére
nekem bejön
amikor felmelegedett a gép,veszem le a kart,onnét veszem ki a szűrőt. teszem rá a magasítót,beleöntöm a kávét. fogpiszkáló,majd két kocc az asztalon,180fokot elfordítva a kosarat. jön le a magasító, majd az asztalon tamperelek. belerakom a karba,majd jön a papír. én ezt szoktam meg. így minden alkalommal könnyebb elmosni a szűrőt meg a kart.
-
iatti
aktív tag
válasz
phranxinatra #106559 üzenetére
nálam meg mióta megvan a gc,az volt az első hogy kivettem a karból a rugót.
nem használom,és nagyon ritkán ragad fel a kosár. azt is egyszerű leszedni,amikor nem jön a karral együtt. picit megmozgatom a kart,és "lefeszíti" a kosarat. levétel után egyből fordítom bele a kosarat egy műanyag dobozba,amit majd kézzel ütök ki bele. sokkal könnyebb elmosni a kart is.
-
Wolfy999
tag
válasz
phranxinatra #106548 üzenetére
Ez jogos, bar en ha rotos gepem lenne rakotnem vizhalozatra. Ugy lehetne halozati nyomassal eloaztatni.
-
SoundON
tag
válasz
phranxinatra #105374 üzenetére
köszi szépen a fotót!
na akkor egy ilyet én is beújítok, mert ezt még nem próbáltam
és az 58mm átmérő már önmagában is szimpi nekem -
válasz
phranxinatra #105383 üzenetére
Az összes közül az ims-nek a legrosszabb szerintem a vízterítése. Felesleges pénzkidobás.
-
PetiCalvus
csendes tag
válasz
phranxinatra #105374 üzenetére
És milyen felsőszűrőt használsz hozzá?
SoundOn által írtak most már bogarat ültettek a fülembe, hogy vajon mi lehet a legjobb megoldás a jó kávéhoz.
-
válasz
phranxinatra #105377 üzenetére
Igazad lehet.
Méret és kép alapján nagyon úgy tűnik ugyanaz. -
válasz
phranxinatra #105375 üzenetére
Számozás alapján igen.
-
SoundON
tag
válasz
phranxinatra #105367 üzenetére
...végre valaki akinek a kezében van ez
légyszi mérd le nekem hogy hány mm az átmérője, mert ha jól láttam valahol ennek is 58mm mint az eredeti alu -
PetiCalvus
csendes tag
válasz
phranxinatra #105367 üzenetére
Ezzel gondolom nincs is ilyen gondod.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Androidos tablet topic
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Futás, futópályák
- Fujifilm X
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Steam Deck
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Nintendo Switch 2
- További aktív témák...
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 1xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G RJ, HBA330, áfás
- Dixit 4 Eredet (bontatlan, fóliás kártyacsomag)
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
- Telenor 5G Indoor WiFi Router (FA7550) + töltő (bolti áruk 100.000Ft)
- REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W docking station (3TR87AA)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest