Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2021-12-31 21:29:46

LOGOUT.hu

Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#40301) Tuto válasza Parson (#40300) üzenetére


Tuto
tag

http://www.cinenow.co.uk/products/2281-focal-jmlab-electra-920
47kg/db nem lehet egyszerű átrendezni a szobát ;)

Parson előtte nálad muzsikált?

[ Szerkesztve ]

(#40302) Parson válasza Tuto (#40301) üzenetére


Parson
addikt

Nem-nem. Nálam ehhez képest csak egy 'pitiáner' Onkyo SKS-HT728 5.1 hangfalszett van. Mondjuk kezdésnek nekem ez is hatalmas ugrás volt a TV hangszórói után (Ráadásul alig van időm élvezni úgy igazán :( ). Nejemnek is bejön (hál' Istennek), főleg, hogy szépen lassan az elrendezés, és a kábelezés is javulgat sok más apróság mellett...

[ Szerkesztve ]

───────────── P r o / E N G I N E E R ─────────────

(#40303) Toobee válasza Toobee (#40294) üzenetére


Toobee
veterán

Jaj, Nebulo-t elfelejtettem megemlíteni. Nélküle maradt volna a régi minden. Kaptam tõle kölcsön egy analóg kábelt, meg ha ott voltam, akkor felmartam a 870-es Yamahát is. Nagy köszönet jár érte neki!

[ Szerkesztve ]

https://barbieripnk.hu/

(#40304) Tuto válasza Parson (#40302) üzenetére


Tuto
tag

Szerintem szépek a jamoid (tudod nekem nincsen vele bajom ;) , mármint a gyártóval)
Egyébként az egybeszedtek, elég korrektül tudnak szólni szerintem, mert kiegészítik egymást.
A nejes téma ismerős, nekem is jönnek a kérések, ne legyen túlnagy, szép legyen, szép fénye (világítása)legyen az erősítőnek (lehetőleg kék) , előtte ezüst cuccokat lehetett csak beszereznem (de erről már lebeszéltem) :K
Így nehéz a műszaki paraméterekre koncentrálni mert millió egy másra is figyelni kell és számításba kell venni, nehéz ;)

(#40305) Parson válasza Tuto (#40304) üzenetére


Parson
addikt

Milyen jamok? :F

───────────── P r o / E N G I N E E R ─────────────

(#40306) Tuto válasza Parson (#40305) üzenetére


Tuto
tag

Bocs benéztem :W , onkyo :R

(#40307) Parson válasza Tuto (#40306) üzenetére


Parson
addikt

No problemo.

(#40299) Toobee -> Több megoldást is látok:
1. költözés :D
2. oldalafalat kiütöd a francba, amúgy is jön a jó idő :DDD
3. akkusztika témájába elég mélyen beásod magad és korrigálod a szitut olybá, hogy a meglévő hangfalakkal együtt jó eredményt adjon. :)

[ Szerkesztve ]

───────────── P r o / E N G I N E E R ─────────────

(#40308) Parson válasza Parson (#40302) üzenetére


Parson
addikt

No közben éppen méregetek, és a hátsó hangfalaimhoz külön-külön potom 20 méteres hangfalkábel kell, ha nem akarom légvonalban áteresztve, pl száritókötélként is használni... nejem se biztos, hogy örülne ennek az utóbbi megoldásnak... :N

───────────── P r o / E N G I N E E R ─────────────

(#40309) Tamoo válasza Parson (#40308) üzenetére


Tamoo
MODERÁTOR

Az szép mennyiség. :D Milyen kábelt tervezel?

(#40310) nebulo5 válasza Toobee (#40303) üzenetére


nebulo5
senior tag

Én köszönöm a látogatásod, és hogy elhoztad ismét az Emotiva XDA-1 és a Rotel végfokot!
Az általuk hallott hang és zenei tér segített irányt mutatni, merre érdemes lépnem a "fejlődés" érdekében! Én köszönöm, egy élmény volt!

Üdv: nebulo

(#40311) Toobee válasza nebulo5 (#40310) üzenetére


Toobee
veterán

Örülök, hogy tetszett! Nagyon tetszett, amit tegnap hallottunk. És az is kiderült, hogy van még azokban az AR-ekben.

https://barbieripnk.hu/

(#40312) Parson válasza Tamoo (#40309) üzenetére


Parson
addikt

Egyelőre adatgyűjtés van, hogy felmérjem az igényeket. Még az is lehet, hogy két lépcsőben fogom kielégiteni az igényeket, mert a gyári kábeleket mindenképp lecserélem - egyszerűen rövidek, és tény hogy vékonyak is - viszont ekkora mennyiséghez válogatnom kell, hogy azért kihozható legyen a költségvetésből, ugyanakkor tényleg javitson vmit a jelenlegi helyzethez képest a hangminőségén is.
Szerencsére türelmes egy fazon vagyok, ugyhogy nincs kapkodás. :)

Jók ezek a Sinus Live L3.0 hangszórókábelek? Ha igen, mik az előnyük? Ha lehet ilyet kérdezni.

[ Szerkesztve ]

───────────── P r o / E N G I N E E R ─────────────

(#40313) Oldfighter válasza Tonyo (#40297) üzenetére


Oldfighter
senior tag

Sokunknál így van megoldva az elhelyezés, semmiféle hátrány nem származik belőle, nálam pl szebb látvány jön a tv-ből, mint a szemben lévő paneltömb felől. :)

Egyébként ennél többet nehéz is lenne kihozni Toobeenak. Mondjuk a "szemetet" felváltanám valami fali kárpittal ( hangcsillapító anyag valamelyikével ), és ha van asszony akkor megbíznám valami igénytelen dísznövény beszerzésével, de ez utóbbi akár el is hanyagolható. :)
Azok a hangfalak nagyon tutik. :C

Süket szomszéd a jó szomszéd!

(#40314) tjojo válasza Tamoo (#40309) üzenetére


tjojo
tag

Nekem is kellene majd a hátterekhez. Nem dobnál félre nekem két gurigát (2*10m) a Prosonokból? Fizetéskor meg is venném.

(#40315) Tamoo válasza Parson (#40312) üzenetére


Tamoo
MODERÁTOR

Jók a Sinusok. Árukhoz képest mindenképpen. "Hangjukat" én nem tudom szakszerűen leírni. Talán annyit mondok, hogy nincs számomra kirívóan zavaró hibája, úgy összességében kiegyenlített. Viszont nekem 10m-es darabokban van :) szóval nem ezért tettem fel a kérdést, hanem csak kíváncsiságból, hogy mennyi pénzt lennél képes kiadni surround kábelre. :D
El tudom képzelni milyet adtak az Onkyo-hoz, ahhoz képest még a 2.5-es réz villanydrót is előrelépés.

(#40314) tjojo: mármint Sinusokból. De. Majd írj PÜ-t.

[ Szerkesztve ]

(#40316) Toobee válasza Oldfighter (#40313) üzenetére


Toobee
veterán

Terveztem ide egy csuklós keretet, amibe 4-4 db szivacs megy majd. Azokkal lesz "eltüntetve" a sarok.

Ha kiütném a falat, az maga lenne a gyönyör. Úgyis az én szobám van itt. Azzal nyernék 2,5 m-t szélességben.

https://barbieripnk.hu/

(#40317) Parson válasza Tamoo (#40315) üzenetére


Parson
addikt

Villanydróttal szórakozzon aki akar, azért a hangfalkábelnek nem véletlenül az a neve, ami, még ha sokféle is van a piacon. De aszem ezt pont neked nem kell magyaráznom. :)

Első körben mindenképp mérnöki szinten számolom ki a minimális keresztmetszetet, aztán meglátjuk. Ez amúgy is csak kb 5 perc, a meglévő kalkulátorommal meg talán még annyi se, 6x átgondolva is talán 2. Ennyit meg megér elméleti ellenőrzésnek még egy kevésbé szakmabelinek is, nem? :)

[ Szerkesztve ]

───────────── P r o / E N G I N E E R ─────────────

(#40318) Tamoo válasza Parson (#40317) üzenetére


Tamoo
MODERÁTOR

Meg lehet kövezni, de én a villanydrótot halálosan komolyan gondoltam. Ha 2x20m-t kellene vennem hátra egy erősen belépő szetthez, nem szánnék rá többet. :N Persze ha tervezel feljebb lépni, akkor ésszerű dolog lehet eleve jobb kábelt megvenni. Nem muszáj velem egyetérteni, de volt/van jó pár belépő szintű kábelem és villanydróttal is próbálkoztam. Ezzel kapcsolatban nem csak találgatózom.

[ Szerkesztve ]

(#40319) Parson válasza Tamoo (#40318) üzenetére


Parson
addikt

Erre csak azt tudom mondani, hogy lehet, hogy nem high-end rendszerem van (és egy ideig valszeg marad is - vannak egyéb fontos terveim is, nem csak a házimozi fejlesztése), de attól még villanydróttal nem szerelném - max a 40 éves hangfalaimat a telken, de mai gondolkozásommal már azt is megfontolnám). Persze van olyan régi sztereo hi-fi-m itthon, amin kipróbálgathatnám, de erős ellenérzésem támad mikor vki azt mondja, hogy villanydrótót használ hangfalkábelnek. Próbálok finoman fogalmazni, mert tény, hogy van akinek megfelelhet adott célra (adott körülmények között), de az is tény, hogy olyan különbségek vannak, amik miatt a hangfalkábel hangfalkábel, a villanydrót meg villanydrót. Laikusként is látható (már az elnevezésből), hogy az egyik sem hellyettesítheti a másikat 100%-osan. Szerintem.

[ Szerkesztve ]

───────────── P r o / E N G I N E E R ─────────────

(#40320) Tamoo válasza Parson (#40319) üzenetére


Tamoo
MODERÁTOR

Nem akartalak megsérteni, nem volt bennem ilyen szándék. :N
Mi a különbség mondjuk egy belépő 600Ft/m árú nem OFC hangszóró kábel illetve egy "ugyanolyan" sodort réz villanykábel között? Gondolom némi anyagtisztaság. Egyéb? Komolyan kérdezem, hátha tanulok valamit.

Nem állítottam, hogy nem jobb egy hangszórókábel, csak azt hogy van ahová elég lehet a villanydrót is és nem éri meg a szett árát surround kábelre költeni.

[ Szerkesztve ]

(#40321) tomic


tomic
addikt

Valaki erre?

(#40322) Parson válasza Tamoo (#40320) üzenetére


Parson
addikt

Hm. Szó sincs itt sértegetésről, egyszerűen csak eszmecsere folyik. :)
Nos mindenekelőtt szögezzük le, hogy nem vagyok kábelgyártó cégnél, nem is foglalkozok ilyen témával komolyan, csak érintőlegesen, lévén vannak kábelek (nem kevés fajta, de nem is olyan túlzottan sok féle), amiket mi is (többesszámban irok, mert cégről van szó) specifikálunk az igényeinkhez mértan és azokat úgy gyártják le nekünk pl Németo-ban, ahogy kérjük, de a vezetőszál finomságának a szintjéig nem megyünk le. Ergo magának a jeltovábbitásnak (nem hangokat továbbitunk elektromos jel formájában) a finomsága nem téma, elég az 'átlagos' szint is. De! Ha arról van szó, hogy villanydrótót vagy hangfalkábelt szeretnénk gyártani, egyértelmű szempont lenne a jel átviteléhez szükséges finomság és tisztaság a közegben, vagyis a drótban, míg szimpla villanydrótnál is kell ez, de sokkal alacsonyabb szinten, lévén ott nem (finom) jeltovábbitás megy, hanem 'csak' szimpla áram biztositása. Ezen felül nem biztos, hogy jeltovábbitásnál elég a közegnek egyazon formája is, a sodrott kábelt sem véletlenül kreálták, pont azért, hogy flexibilisebb, rugalmasabb, könnnyebben hajló kábelt kapjanak, ugyanakkor az összekresztmetszetet is megtartva. Sok-sok aprólékos különbség adódhat még, amig nem jutnak eszembe (főleg mert mint irtam, nem erre specializálódtam, de ha olyan hatalmas igény van rá, elkezdhetünk utánajárni) amik mechanikai, elektronikai, és esetenként audiofil szempontokból adód(hat)nak.

Ugyanakkor ahogy én is irtam korábban, meg vannak azok a körülmények, ahol megfelelhet egyik a másiknak, de soha nem 100%-ban. Ez abszolúte egyéni döntés kérdése lehet. Esetenként saját felelősségre is akár tűzkár meg hasonló dolgok miatt, de ez már nagyon végletes probléma. :)

[ Szerkesztve ]

───────────── P r o / E N G I N E E R ─────────────

(#40323) KisTücsök válasza Tamoo (#40315) üzenetére


KisTücsök
addikt

Véges a Sinusos készleted (80m)? Vagy várható, hogy lesz még?

Ment PÜ - Tamoo

[ Módosította: Tamoo ]

(#40324) Norb@


Norb@
csendes tag

Sziasztok!

Olyan problémával fordulok hozzátok, hogy van egy H/K AVR 165 erősítőm,
de egyszerűen nem tudom rávenni, hogy minden hangot nem PCM 48kHz-nek
ismerjen fel. Tehát, lejátszok egy filmet a TV-n keresztül (ami optikán van
rákötve az erősítőre) és hiába állítom át a hangot angol DTS-re, az erősítő
PCM 48kHz-nek ismeri fel. Kipróbáltam ugyanezt számítógépen keresztül,
ami már 1.4a szabványú HDMI kábelen van összekötve, de itt is ugyanez
a helyzet. Van hang de az erősítő nem áll át a megfelelő formátumra.
A surround mód automatikusra van állítva. A leírása szerint így működnie
kell. Próbáltam a fórumban visszaolvasni de nem találtam meg a megoldást.
Esetleg csak és kizárólag és plusz spéci médialejátszó oldaná meg a
problémát?

Kérlek segítsetek!

Előre is köszönöm!

(#40325) MasterMark válasza Norb@ (#40324) üzenetére


MasterMark
titán

Nem minden TV ad ki többcsatornás hangot spdif-en.

Switch Tax

(#40326) Norb@ válasza MasterMark (#40325) üzenetére


Norb@
csendes tag

Szia!

Igen, ez igaz (olvastam fórumban erről) de akkor a számítógépen keresztül
miért nem megy? Nem egy rossz gépem van, bár a TV-m sem egy alap
modell.

(#40327) BBéci válasza Norb@ (#40324) üzenetére


BBéci
titán

A TV SPDIF kimenetét kell automatára, vagy bármi másra állítani! Az a lényeg, hogy ne PCM legyen.

Közben láttam, hogy PC-ről ugyanez a helyzet. Alighanem annak a kimenete sincs megfelelően beállítva.

1.4a HDMI kábel nem létezik, téged átvertek. :K

[ Szerkesztve ]

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#40328) Norb@ válasza BBéci (#40327) üzenetére


Norb@
csendes tag

Köszönöm!
Ez segített! A TV-n már működik (SPDIF-n keresztül).
A kábellel kapcsolatban igazad van (nem vertek át)
csak azért írtam így, hogy jobban érthető legyen hogyan
kötöttem össze a két eszközt, de rosszul fogalmaztam.
Már csak PC-n kellene kitalálni, hogy mit kell beállítanom.

Még egyszer köszönöm!

(#40329) BBéci válasza Norb@ (#40328) üzenetére


BBéci
titán

Az nem világos, hogy hová illesztetted a HDMI kábelt? Az erősítőt vagy a TV-t kötötted vele a PC-hez?

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#40330) Norb@ válasza BBéci (#40329) üzenetére


Norb@
csendes tag

Az erősítő és a PC között illetve a erősítő és a TV között is HDMI van.
Plusz a TV és az erősítő között optika.
Pontosabban PC:HDMI out->AVR:HDMI in->AVR:HDMI out->TV:HDMI in
és TV:SPDIF out->AVR:SPDIF in.

(#40331) gorbep válasza Norb@ (#40328) üzenetére


gorbep
senior tag

PC-n a lejátszó programban kell beállítanod, hogy az audió kimenet DD és DTS hang esetén "passthrough" legyen. Van olyan program (pl MPC-HC) ahol az egyéb hangformátumokat is be lehet AC3-á vagy DTS-é csomagoltatni.

- Micimackó! Hogyan betűzik azt, hogy szeretet? - Sehogy Malacka, azt érzik .......

(#40332) MasterMark válasza Norb@ (#40330) üzenetére


MasterMark
titán

PC-nél mi a gond? Ugye a lejátszóban be kell állítani a passthrough-t.

Switch Tax

(#40333) BBéci válasza Norb@ (#40330) üzenetére


BBéci
titán

Ha az erősítőd ARC képes, nincs szükség optikai kábelre.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#40334) Norb@ válasza gorbep (#40331) üzenetére


Norb@
csendes tag

Köszönöm!
Megkeresem ezt a beállítást, én is MPC-HC-t használok.

#40332 MasterMark: Köszi, már keresem a beállítást.

#40333 BBéci: Igen, tudja. Engedélyeztem is, de azt hittem
az csak arra jó az én TV-m esetében hogy pl. Anynet+-on
keresztül vezérelje a TV az erősítőt (kikapcs, hangerő, mute, stb.).

(#40335) BBéci válasza Norb@ (#40334) üzenetére


BBéci
titán

Az ARC helyettesíti az optikai kábelt is.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#40336) Sefter válasza BBéci (#40335) üzenetére


Sefter
veterán

2008-as tv még nem lehet ARC képes igaz..? (ha jól tudom az 2009-től van csak..)

Psn ID: sefter_hun

(#40337) Norb@ válasza BBéci (#40335) üzenetére


Norb@
csendes tag

Szuper!
Nagyon köszi a segítséget!
Nagyon hasznos volt!

(#40338) bajnokpityu


bajnokpityu
félisten

A400 máig nem ajánlott lejátszó?

eladók: Hifiman HE560V3, Topping DX3PRO+ DX7PRO

(#40339) ginola


ginola
addikt

Velodyne CHT-10-ről milyen véleménnyel vagytok?

(#40340) BBéci válasza Sefter (#40336) üzenetére


BBéci
titán

2009-ben még nem volt ARC.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#40341) Sefter válasza ginola (#40339) üzenetére


Sefter
veterán

Nem hallottam még rosszat Velodyne subról...a CHT10-hez volt már szerencsém, nekem tetszett :)

BBéci
Köszi

[ Szerkesztve ]

Psn ID: sefter_hun

(#40342) Ed Parker válasza Sefter (#40341) üzenetére


Ed Parker
nagyúr

Pedig ott sem minden arany ami fénylik :D

(#40343) ginola válasza Ed Parker (#40342) üzenetére


ginola
addikt

Ezt hogy érted? :C

(#40344) Parson


Parson
addikt

No meghallgattam pár számot az első albumról - Best Audiophile Voices - és hát van köztük pár igazán jól sikerült darab. Kimondottan jól szólnak. Viszont USB flash pendrive-on nyomtam az erősítőre és lazán belefutottam egy bug-ba:

Felismeri az USB-t a receiver (Onkyo HT-R548), viszont a mappákban tallózni csak a frontpanel gombjaival lehet, a távirányitóról csak a Play gombbal hajlandó elinditani sorban az első számot... Mit ne mondjak, lehetne szarabb is a helyzet, de azért ennek igy hirtelenjében nem örülök.

[ Szerkesztve ]

───────────── P r o / E N G I N E E R ─────────────

(#40345) Ed Parker válasza ginola (#40343) üzenetére


Ed Parker
nagyúr

Az impact szériától ott sem kell hasra esni.

(#40346) ginola válasza Ed Parker (#40345) üzenetére


ginola
addikt

Azt spec. én is tudom, de nem arról kértem véleményt.

(#40347) Peak válasza Parson (#40344) üzenetére


Peak
addikt

ezen nem kell kiakadni szerintem. médialejátszásra vannak kifejezetten erre fejlesztett eszközök.
egy HM erősítő tesséklássék megoldását soha nem kell komolyan venni.

Ryzen 9 5900X / 64GB@3.2XMP / Asus TUF 3080Ti / 2x1TB RAID0 NVMe SSD / AW2721D / HyperX Alloy Elite 2 / Razer Basilisk V3

(#40348) Sefter válasza Ed Parker (#40345) üzenetére


Sefter
veterán

Jó, de az a belépő sorozata...de ~80k körüli áron (amcsi) se piacképes? (én nem ismerem)

Psn ID: sefter_hun

(#40349) Ed Parker válasza Sefter (#40348) üzenetére


Ed Parker
nagyúr

Én nem vennék magamnak.

(#40350) Patice válasza bajnokpityu (#40338) üzenetére


Patice
nagyúr

Nem lenne rossz gép, de a FW tudtommal még mindig nincs gatyába rázva és a jelenlegi tele van sok kis idegesítő buggal. Ezt csak a fórumon olvasottak alapján írom. Ilyesmi maradt meg az emlékeimben.

Szerintem kérdezz rá a médialejátszós fórumban is, hátha többet tudnak mondani.

Eladó: Apple iPad mini 1 (2db)

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.