Hirdetés

2024. május 21., kedd

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2021-12-31 21:29:46

LOGOUT.hu

Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#166711) alphamooncam válasza gab1ka (#166709) üzenetére


alphamooncam
őstag

"Én is szeretem ha van némi érzete a subnak, de nálam a harmad hangerő is sok volt,... max hangerőt meg nem is mertem még csak kipróbálni sem."

Kérlek ne vedd magadra, nem bántásból mondom, csak láttam a tendenciát, hogy milyen wattszámokról számoltok be, amikor elújságoljátok, hogy milyen új szubládát vettetek, én meg csak csendben hüledeztem, és nem értem, hogy mi értelme van a kelleténél többszörös teljesítményt rendszerbe illeszteni, amikor negyedére-harmadára veszitek azonnal vissza a hangerőt a szubon, arról nem is beszélve, hogy még dinamikát is vesztetek. Ez az én fogalmaim szerint netto pénzkidobás.

Aláírásomban, lévő csöves erősítő 2x12watt. Megfelelő hangsugárzóval nem lehet megmaradni egy kisebb helyiségben mellette, olyan hangnyomást produkál. Amikor "normális" hangszinten zenél az ember kb. 1, azaz 1watt a kimenő teljesítménye.

Szerintem sokan nem tudják, mire elég az 1 watt, szóval elég nagy a kontraszt az 1 és az 1000watt között, már ha érted mire gondolok.

"Amúgy neked lehet hogy épp az ilyen Denon féle DynamicEQ jönne be, az hangerőszint szerint igyekszik tartani némi egyensúlyt."

Ha jobban ismernél, tudhatnád, hogy ennél én sokkal konzervatívabb vagyok,finoman szólva nem tartom jó dolognak realtime belenyúlni a hangba, mert az ritka kivétellel (!!!) elcseszi a hangot.

Retteg a szegénytől a gazdag s a gazdagtól fél a szegény. Fortélyos félelem igazgat minket s nem csalóka remény.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.