Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
- Építkezünk 6. rész (2024)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
-
LOGOUT.hu
Elso fazis: epits ki egy megfelelo alapot,konnyu,alacsonyabb pulzusu alapozassal.Erzesbol ez a "meg tudok kenyelmesen beszelni futas kozben",nagyjabol a max pulzusod 70-75%-a.
Amikor ugy le tudsz futni kb. 10km-t,hogy 5 utesnel nem mozdul el tobbet az alap futopulzusod akkor kezdheted a kovetkezo fazist.
Új hozzászólás Aktív témák
-
sherlock82
senior tag
válasz Peterhappy #83338 üzenetére
nagyon köszönöm.
Iphone se 2, Mizuno Wave Rider 25, Garmin Instinct 2
-
HKorn
veterán
Nekem is megvolt, de nagyon vegyesek az érzéseim. Utóbbi időben tempót nem nagyon futottam, ez meg is látszott, de azért ment úgy -ahogy (tempó az nekem 5:30) Rajtnál megindultam 5:30-on, de az hamar kilőtte a pulzust az égbe, féltávnál visszavettem 5:45-re, de pulzusnak már annyi volt, 97-98%-on toltam végig. Nyilván a meleg is közrejátszott ebben. Most pihi, várom az őszt, mert kell ezzel a magas tempópulzussal valamit kezdeni.
[ Szerkesztve ]
Run&Ride
-
stefyY
őstag
Csak eljutok én is oda, hogy reflektáljak a posztokra.
LanyUs: Úgy jött le, hogy nagyon higgadtan kezelted az eltévedésed miatti DNF-et. Én agyf*szt kaptam volna. Pláne ahogy a helyezések alakulásáról írtál. A teljesített távhoz/szinthez azért gratulálok!
sherlock82:
Más is írta a zenekart, de én észre sem vettem őket...Peterhappy:
Studi: Ugyanez, 10:45-kor eszméltünk több cimborával, hogy a 4000 emberből 3000 előttünk fog elindulni. Nem figyeltünk. Az első 3500 méter konkrétan az előzgetésről szólt, a fordítóknál meg konkrétan sétálni kellett...
HKorn: Gratulálok!
Fogdd fel VO2Max-edzésnek és mosolyogj. Ami nem öl meg, az erőt ad...valóban elég meleg volt. Egyvalakit láttam mezítláb is futni, na azt nem is értettem, hogy hogy nem égeti meg az aszfalt..."Ha Istenhez szólunk, az ima; ha Isten szól hozzánk, az skizofrénia." "Mi ez, génkezelt lazac? Nem, csak háromszor visszafagyasztott hekk."
-
SirRasor
addikt
Mai 10k 36 °C-ban teljesítve (Garmin napi javasolt futás)
3x kellett megállnom inni, olyan hőség volt.Látom mások se unatkoztak: hatalmas respect, aki ilyenkor is kimegy taposni.
Make Love not war!
-
stefyY
őstag
válasz sherlock82 #83357 üzenetére
Hát pedig beletrafáltál... Viszont csak a hét közepén lesznek publikusak szerintem.
[ Szerkesztve ]
"Ha Istenhez szólunk, az ima; ha Isten szól hozzánk, az skizofrénia." "Mi ez, génkezelt lazac? Nem, csak háromszor visszafagyasztott hekk."
-
xy.zsolt
őstag
Szerintem már rég eljutott oda. Elég precízen és odaadással edz ahhoz. Ugyanakkor érthető az is, hogy a mobilt sem kívánja nélkülözni egyéb okból. Én pl ezt úgy oldanám meg, hogy lenne egy nagyon kicsi nokia mobil nálam a nonstop elérhetőség miatt és egy garmin a csuklómon.
[ Szerkesztve ]
BESTSECRET MEGHÍVÓt szívesen küldök PM-ben.
-
stefyY
őstag
válasz Never79 #83360 üzenetére
...ó, hát a tavalyi MyWay240-en az első szakaszomon a track egy ház kertjébe akart bevinni, egy későbbi alkalommal pedig egy zárt üdülőbe kellett volna beszaladjak; ez utóbbi volt az érdekesebb, mert itt a vonatsíneken kellett hosszasan fussak ( megnéztem, Alsóbélatelepnél )...nem mondom, nagy élmény volt.
"Ha Istenhez szólunk, az ima; ha Isten szól hozzánk, az skizofrénia." "Mi ez, génkezelt lazac? Nem, csak háromszor visszafagyasztott hekk."
-
LanyUs
senior tag
válasz stefyY #83353 üzenetére
A mai napom se különb! Barátomnak segítek, mert egyszerűen nincs segédmunkás. Kivettem 1 nap szabit és megy a Tom által ajánlott pihenő. Csákány, ásó, földet hordok, pincét töltök fel és falat bontok egy több kilós kalapáccsal Na azért mégis jó, hogy van valamennyi erőm
Ui.: és hogy Mindenki elégedett legyen a csajokat már reggel hétkor elvittem egy óra játszótér ( a barátom és anyósom is egy másik, de ugyanabban a városban lakik ).
A másik: xyzsolt által megközelített igazság. Végre nem köhögök minden 100m után, végre helyre jött a húzódás, végre nem fáj a fogíny, tehát minden smakkol és megtanultam értékelni az egészséget Ez nekem már bőven jó kiindulási alap az őszi és téli edzesekhez.[ Szerkesztve ]
-
xy.zsolt
őstag
válasz tomcica #83374 üzenetére
Nekem jobban bejön a csiganyál HA(!) a gps pontos.....ez meg már az fr235-re is igaz. Pl touchscreen nekem nem kéne.....de mindenkinek más a prioritása
Mai etap 22°c, 70% pára, 35kmh szél.....3k wu @5:20 + 7k tempó @ 4:30 + 4k cd @5:20
[ Szerkesztve ]
-
bandus
veterán
-
xy.zsolt
őstag
válasz bandus #83378 üzenetére
a Climb Pro tényleg jó dolog.....amikor szenvedve tekersz fel egy átlag 10%os szerpentines erdei országúton hosszú idő óta és minden közelgő kanyar után várod, hogy ott a csúcs......de szinte sosincs még ott A Climb Pro abban segít, hogy idő előtt ne reménykedj
[ Szerkesztve ]
-
Peterhappy
őstag
Sajnos úgy fest, én végérvényesen oldalvonalon túlra kerültem, a mai 11.11km-es kocogásomból végül 5.9km lett, addigra mondta be a térdem az unalmast. 5km-nél már éreztem, hogy tátott szájjal kocogok a péniszerdőben, úgyhogy inkább hazaindultam, sajnos jól tettem.
Pedig hétvégén pihentettem, általában az utóbbi időben kevésbé terheltem, s úgy gondoltam, szeptemberre visszaveszem a havi penzumot 100km-re. Hát úgy fest, már augusztusra sem lesz 200km.Na rinyálásról ennyit.
Amiért alapjáraton jöttem: láttátok tegnap a 4x400m női váltót? Elképesztő volt a vége, méltó lezárása a VB-nek
ITT visszanézhető, ha valaki esetleg lecsúszott róla.
-
ígyvanferi
addikt
válasz Peterhappy #83384 üzenetére
Az jó volt így a legvégére, felrobbant szinte a stadion (még valami görögtűzféle is gyúlt a holland szurkolók által a lelátón). Pont a céllal átellenes részen voltunk, de azért a lényeget láttuk onnan is, meg persze hála a kivetítőnek.
Amúgy most visszanézve, nem is a holland lány gyorsult fel ennyire a végén, hanem a jamaikai, meg brit lassult le (különösen utóbbi) nagyon durván, mintha elnézték volna a célt és hamarabb kiengedtek. Legalábbis így tűnik. Nyilván se az eredmény szempontjából nem releváns, se a holland lányok érdemét nem csökkenti, csak fura látvány volt. -
bajnokpityu
félisten
2-3 hónapja volt egy durva massziv mélypontom.
nem lehet, h lelki okai vannak? és csak a térdfájdalom az, amiben megnyilvánul az egyébként egész más eredetű probléma?
eladó topping dac
-
ladybug
őstag
válasz pinnacle #83382 üzenetére
Engem is sarkantyú gyanúval küldtek röntgenre július közepén. A doktornő rögtön elemezte is a képet és mondta, hogy valószínű túlerőltettem az izmot. Az orvoshoz, aki felírta a röntgent, már nem mentem vissza, mert nem tudtam komolyan venni. 10 napos Ibuprofen kúrát ajánlott. Ez számomra nem megoldás és ennyi fájdalomcsillapítóval nem akarom tömni magamat. Különösen azért, mert a fájdalom kibírható.
Figyeltem, hogy pontosan hogyan és mikor fáj. Egyszer megmasszírozták a talpamat és akkor jöttem rá, hogy a talpközépi izomfájdalom miatt fáj a sarkam. Pont ott, ahol neked is.
Elkezdtem utánakérdezni ismerősöknél és kutakodni neten.
Én ezeket változtattam az elmúlt hetekben:
- Cipőt cseréltem. Nekem a neutrális, kevésbé csillapított cipők jók.
- Minden este vagy akár napközben is masszírozom a talpamat és sarkamat (durván, kicsit fájnia kell)
- Bemelegítek futás előtt, amit korábban restelltem, de be kell látnom, hogy ez is segít
- Futás után nyújtok, meg amikor csak tudok tekergetem a bokám vagy fel-le emelgetem a sarkamat (filmnézés közben, fórumozáskor, fogmosáskor, főzéskor stb)
- Masszázspisztolyzni is szoktam a talpamat, vádlimat, combomat
- Nagyon sokat járok mezítlábAzóta kevesebb a gondom a talpammal. Hosszú távokat is tudok futni anélkül, hogy széthasadna a talpam.
Regenerációra hagyj időt. Nincs mindennap futás!
Ti férfiak soha semmit nem tudtok megtalálni. A teafű a gyógyszeres fiókban van egy kakaós dobozban, amire rá van írva, hogy só.
-
Peterhappy
őstag
válasz ígyvanferi #83385 üzenetére
Tök jó, hogy Ti is kijutottatok
Mi otthonról tomboltunk, de ennél még a Feleségem is üvöltött, pedig neki aztán végképp nem szokása, és a hét végére picit már bele is fáradt az atlétika mániánkba.Szerintem mindketten elpukkantak, talán nem a cél miatt, legalábbis a jamaikai lány arcát nézve nem hiszem. Az tuti, hogy Bol vérszemet kapott a végére, és látta, hogy van esélye, megnyomta a végét. De tényleg inkább a másik kettő veszített, mint a hollandok nyertek. Mindenesetre elképesztő volt.
-
Peterhappy
őstag
válasz bajnokpityu #83386 üzenetére
Sajnos, vagy szerencsére nem. Ez elég egyértelműen fizikai fájdalom, az eddigi talán legegyértelműbb.
-
bandus
veterán
én sporttevékenységen kívül szinte csak a touch screent használom, de sportolás alatt sose. mondjuk nem is igazán van rá szükség, általában egy képernyőt nézek futásnál.
btw: versenyen ki milyen adatokat rak ki a képernyőre. nekem ami hasznos a hr mellett persze az adott km átlaga amiben éppen futok, eltelt idő, eddigi átlagtempó, megtett táv. kb ennyi. terepen más a helyzet, ott ugye ritkán megyek időre, így marad a climb pro, mennyi szenvedés van még hátra
"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
-
tisn
addikt
terded nezesd meg egy dokival.
nekem a heti 4x5km azt mondta hogy az jo, annyi mehet. persze tobbet probalok, de nem igazan megy.
-
tisn
addikt
válasz Peterhappy #83392 üzenetére
melyik resz faj?
ha oldalt faj, valoszinuleg futoterd, az viszonylag jo hir.
nekem a felette levo izom az szinte mindig faj, gondolom probal kompenzalni
ha halk kornyezetben mozgatod van hangja?
-
Studi
veterán
válasz ígyvanferi #83385 üzenetére
Nem engedtek ki, elfogytak. Nagyon megnyomta a jamaikai az elejét, de ezt ugye az elöl levőnek a legnehezebb felmérni. Még 3-4m és a brit is elment volna mellette. fémaratont-maratont futva furán hangzik, de még így a 400-as körön, órás bemelegítő procedúra után sem szabad 110%-on kezdeni, mert visszaüt a végére.
Persze benne volt az is, hogy a 10-ből csak 9,5m-t tud behozni Bol, és akkor a világ most a jamaikaiakat ünnepelné. Nehéz kérdés, és ami biztos: elöl futva a legnehezebb felmérni a szitut. Nem látod a többiek pozícióját, mozgását. -
Peterhappy
őstag
-
Studi
veterán
válasz Peterhappy #83388 üzenetére
Azért a holland csajnak ott kelett lennie ahhoz, hogy a jamaikai túlhajtsa magát.
Jobbulást neked, remélem nem komoly!
-
xy.zsolt
őstag
válasz Peterhappy #83396 üzenetére
Anno nak javasoltam, hogy pár perc könnyű tekeréssel melegítsen be. Én magam térd és bokakörzéssel is melegítek és gyertyaállásban futást szimulálok a levegőben amíg egyáltalán nem kattog a térdem....ez max 1 perc. Ezután jöhet már a térdre terhelt futás is
[ Szerkesztve ]
-
LanyUs
senior tag
Azt úgy szoktam, hogy egy mezei kvarc kijelzős órán nézem az időt. Inditom 400-nal és fejből tudom az adott km köridőt. Pl. 04:10 az 1:40-es kör, a 4:35 az 1:50-es 400m és a kerek 5:00 az 2:00 idejű kör. Tempót csak rekortan csinálok.
Ha unatkozom resztavozas alatt, akkor van hogy szamolassal szórakoztatom magam és 200m enkent nézem az időt.
Laza és oromfutas marad a városban és az erdőben. Előbb-utobb valóban kell óra. Zsolt ötlete is jó a kis telefonnal.Zsolt: és nagyon be is jött a futás előtti tekerés 8-10 perc, ami kiegészult további dinamikus gyakorlatokkal további 10 perc. De sokkal mozgekonyabb lettem tőlük hajnalban és remélem segít elkerülni a sérülést.
[ Szerkesztve ]
-
pinnacle
nagyúr
válasz ladybug #83387 üzenetére
Köszi! Érdekes, hogy neked írtak ki fizikoterápiát. Nekem lágylézert mondtak. Azt nem tudom, hogy ez melyik az RL+KT és mi a másik. Majd megírom. Külföldi oldalakon is, talpi bőnyére csak a lökéshullám terápia olvastam. Ismerősnek is volt sarkantyú problémája, ORFI-ban kezelték, nem tudja mivel, de elmúlt. Orvosa azt mondta a beteg 80%-án segít.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Windows 11
- Windows 7
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Önfenntartásra rendezkedik be a kínai chipszektor
- Milyen NAS-t vegyek?
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App