Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
- Építkezünk 6. rész (2024)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
-
LOGOUT.hu
Elso fazis: epits ki egy megfelelo alapot,konnyu,alacsonyabb pulzusu alapozassal.Erzesbol ez a "meg tudok kenyelmesen beszelni futas kozben",nagyjabol a max pulzusod 70-75%-a.
Amikor ugy le tudsz futni kb. 10km-t,hogy 5 utesnel nem mozdul el tobbet az alap futopulzusod akkor kezdheted a kovetkezo fazist.
Új hozzászólás Aktív témák
-
LanyUs
senior tag
válasz tomcica #83549 üzenetére
Csak, hogy a Többiek is lássák miről beszélünk. 185 a max pulzusom.
400m résztáv esetén fel tudnám küldeni a pulzust 182-ig is, ez olyan 84-92s közötti 400m-t jelentene, de ez nálam a túltolt kategória. Egy jól kifutott, építő 400m pulzusa az esetemben 170-172 között van ( 92-93% ). Nagyon max. 175, 94-95%, de az már sok heti szinten. Ma pl. az első 3 db 166-168 bpm körül mozgott.
És akkor jön a szénhidrát, ami most nem VitarGo vagy Carbox, hanem finom lekvárostáska és kakaós csiga ( 40% liszt + 60% adalékanyag ). Vagy Tom nem erre gondolt, hanem teljes kiőrlés, rizs és egyéb ch? Akkor találjuk meg az aranyközéputat, menjen az én "gyúrós" házi palacsintám -
tisn
addikt
-
tomcica
Topikgazda
válasz LanyUs #83551 üzenetére
Edzes utan szabad vetkezni (esszel ezt is) ha mar lekvaros taskat kivan a "szad"
edzes elotti betoltesre nem jo,tul gyorsan szivodik fel,szetbaxxa a vercukrot is.
Eros edzes UTAN mas,ott direkt gyorsan felszivodo szenhidrat kell + kesobb feherjedus etkezes is.Mittomen hazaersz tusolas elott bekuldod a rapid cukrosat,tusolas utan ha mar kicsit lenyugodott a test,akkor mehet a feherjedus + lassabban felszivodo szenhidrat.[ Szerkesztve ]
There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
Never79
tag
válasz LanyUs #83551 üzenetére
Azzal nem érdemes játszanod, hogy ezt nem síkon futod meg, hanem dombon felfelé (persze nem 400-at, hanem akkor időre). Felétek van 5-10%-os emelkedő, nem?
Tegnap nekem 1 ó 12 p volt, benne 4x3 p fm tempo/pulzus, 2x4 p maratoni egyik a 4x3 p előtt, a másik a végén, közte tinglitangli.
Vadrózsa50-re nem megyek , fax se tudja mi lehetett a 1,5 hete az a betegség (HRV szerint most sem vagyok 100-as), nem merem magam terhelni magam most 6-8 óra futással.
[ Szerkesztve ]
-
tomcica
Topikgazda
válasz xy.zsolt #83555 üzenetére
Figyelj ez nekunk UZEMANYAG verseny elott kicsit le szabad venni a testsulyt,de amikor masszivan benne vagy a felkeszules surejeben,akkor vissza kell tolteni rendesen.
Neked plane,ha mar annyira lement a testsulyod,ahogy irtad.There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
tomcica
Topikgazda
válasz Never79 #83556 üzenetére
Ha szintes versenyre keszul akkor okes ott a kigyorsitas,emelkedore...de ha sikon lesz a felmero vagy max temposebessegre "programozza" a labat,akkor muszaj erinteni azokat a sebessegeket.
Elso par db 400 es 1000m lehet ovatosabb,lassabb,de amikor mar szepen duruzsol a gepezet,akkor futni kell gyorsan.Kulonben konnyen meglepodhet ha emelkedos resztavozas utan sikon mas mozgast ker a temposebesseg Kozben WATT-ban meg lehet ugyanazt edzette.There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
Never79
tag
válasz tomcica #83557 üzenetére
Én most ledobtam már 2 kg, ez ugye az eddig bent lévő, felrakódott (szó szerinti) sz@r volt, de most jön (számomra) a neheze. 9 hét múlva Piros85, bár még mindig nem jelentkeztem, addig vissza kéne mennem 86-88-ra, de közben nyomni az 6-8 órás heteket , meg a felkészülés közepén egy 40-50 km-es távot is.
-
tomcica
Topikgazda
Ahogy a siksagon edzo futok meglepodnek egy szintes versenyen,uganugy a szintes tterepen edzo futok X perc utan igen meglepodnek,hogy mashogy farad az izom sikon fix konstans sebessegen.
There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
xy.zsolt
őstag
válasz tomcica #83557 üzenetére
Én mindig azt és annyit eszek amennyit kívánok. Nyáron gereblye nyálre fogyok majd decembertől 4-5kg visszajön ami áprilisban kezd lecsúszni lassan. Ez a ciklus hosszú évek óta így van. Nyilván ha versenyeznék akkor extrában tolnék én is mindent amit itt a többség amúgy is megtesz. Egyelőre arra vagyok kíváncsi mi a max teljesítmény amit kitudok csavarni így "kenyéren vízen". Most, hogy a futómű is visszaerősödni látszik a hajdani állapotához még esélyes némi tartós gyorsulás. 4:00-ás tempóval már elégedett leszek Avg 165 körüli HR-el 10k-n. Aztán jöhet az eredetileg tervezett 4:50 tempó 145bpm-en a jövőben.
BESTSECRET MEGHÍVÓt szívesen küldök PM-ben.
-
LanyUs
senior tag
válasz Never79 #83556 üzenetére
Egy terepes edzéshét után, amikor lementem a pályára 70 perc közepesre 158/185 pulzuson izomlázam lett tőle. Ekkor tapasztaltam meg, amit Tom is ír. A tempósebesség más mozgást kér síkon, hiába edzettem becsületesen terepen. Szerintem az is jó megoldás ha vegyesen futjuk. Az emelkedőzést azért bevezetem, mert ott időt veszítek a többi versenyzőhöz képest.
" 1 ó 12 p volt, benne 4x3 p fm tempo/pulzus," Az fm tempó nálam 158-as pulzus mellett 04:50-05:00 körül van. Tom sávos edzésprogramja szerint ezen pulzuson síkon ki kell tartani legalább 70-80 percig, közben 60. perctől fáradt lábra 5x100m erős tempó/300m laza.
Kitartást a diétához! Még makró számolgatással is nagyon nehéz egyszerre fogyni és állóképességet/erőt építeni! Hajrá!Ui.: további jó hír számomra, hogy végre nem áll be a htsó combom 20km után, tehát néha futhatok hosszabbat is! Na nem most kigyorsítás hónapjában. Örülök, hogy az idegrendszerem épségben kibírja és nem edzem túl magam. Már óvatos lettem...
[ Szerkesztve ]
-
tomcica
Topikgazda
válasz LanyUs #83563 üzenetére
4x3perc ilyen ovatos atmeneti periodusban okes,amikor a sok alapozos utan elkezdenel gyorsabban is futni...fullos FM felkeszulesi speci idoszakban naaagyon kevesnek tartok ennyi percet 30-40percnyi munka minimum kell,hgy ne legyen gond egy 1:20 koruli FM-el...
-
-
ígyvanferi
addikt
Kofuziét meg is néztem. Rollerezésre jól rápörgött. Ha tudná, hogy mindenki utálja őket itt...
Találkoztam vele amúgy a vasárnapi maraton után. Kocogott visszafelé az Andrássy úton. Bringával mentem ki nézni a maratont, úgyhogy utánaeredtem, mellétekertem és csak úgy menet közben üdvözöltem, kérdeztem hogy tetszik neki Bjudápeszt, hogy érzi magát? Mondta, hogy tök jó minden, jók a kaják, kicsit meleg van, ehhez nincs hozzászokva. Kérdezte a nevem (tök simán visszamondta a Zoltánt, meg is lepődtem), aztán még kölcsönösen jó szórakozást kívántunk egymásnak és lecsatlakoztam, nem akartam tovább szóval tartani futás közben (bár csak lazán kocorászott). Ha jól láttam egy Asics Magic Speed 3 volt a lábán.
A videója amúgy simán jobb imázsfilm lett a fővárosról, meg a vb-ről, mint bármi, ami direkt ebből a célból készült. -
ballazol
senior tag
Ola!
"A könnyű is súlyos, ha jó és értékes." C.G. Jung
-
Never79
tag
válasz LanyUs #83563 üzenetére
Én váltogatva csinálom. Egyik tempó sík, másik terep felfelé (bár most nem fogom tudni megoldani másképp, mind a 2 síkon lesz).
Köszi! Yazio most a társam lesz egy ideig.
Alakulsz te, csak türelmesnek kell lenni.
tomcica: igen, ez még csak a kezdet. Azt hiszem írtam múltkor, hogy ezek felmennek a felkészülési ciklus végére 4-6x 5-6 p-re. Sőt mikor fm-re készültem nem terepen simán volt 2x10-15 p fm pulzus/tempó. Persze nem 1:20-as fm-re. hanem 1:45 volt akkor megcélozva célidőnek.
-
tomcica
Topikgazda
válasz Never79 #83559 üzenetére
Reggel ehgyomorra barmilyen kardio (masodik edzes,extra laza) 30perc csodat tud tenni a testsullyal persze ki kell pihenni,mert rakuldod meg a szokasos X ora futast akkor konnyen tulfozheted.
-
tomcica
Topikgazda
válasz Never79 #83569 üzenetére
Az a 6x6perc az mar ott van minoseg 36perc 2x 15perc is ott van mar...na 1:45-re azert lehetne 45-50perc munka is,mert okes h 30percnyire felmesz minoseggel,de mi lesz ha versenyen 70perc utan ismeretlen "terepre" lep a test/izomzat? Ott konnyen ledobhatja a lancot,ha nincs felkeszulve ra.
Nem eleg a sebesseg,ki kell tudni tartani a tav vegeig.There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
HKorn
veterán
válasz ígyvanferi #83567 üzenetére
A videója amúgy simán jobb imázsfilm lett a fővárosról, meg a vb-ről, mint bármi, ami direkt ebből a célból készült.
Főleg amikor a chimney cake résznél 3 ezer forintot tart a kezében
[ Szerkesztve ]
Run&Ride
-
LanyUs
senior tag
válasz Never79 #83569 üzenetére
Tudod mi lenne az optimális és lennénk versenyképesek? Te hosszútávon így is az vagy Én annak örülnék, ha dombon felfelé max. 94%-ig menne fel a pulzus tartva 06:00-os tempót és a meredekség csökkenésével azonnal esni kezdene akár 36 fokban is. Ugyanezen zóna legalább 04:00-ás tempót adna síkon. Ez a pulzus még lehetővé tenné azt, hogy - bár kitartása igen komoly erőfeszítés 2 órán keresztül - élvezzük a versenyt és ne csak hősi halált haljunk. Lehet egyes szám első személyben kellett volna fogalmazzak, de gondolom átjön mi lenne a cél.
Ehhez viszont kicsit sok a tömeg, amit meg kell mozgatni és fel kell vinni a hegyre, na meg azt le is kell hozni 88-90 kg nálam még oké, alatta válóok ( feleségem mondta ).[ Szerkesztve ]
-
tomcica
Topikgazda
Akkor ott a "konyhaban" van a gond vagy mar annyira belassult az anyagcsere...azon viszont egy kis izom tud meg segiteni az izom passziv irodai munkanal is jobban egeti a kaloriat.
-
tomcica
Topikgazda
válasz LanyUs #83573 üzenetére
Nem lehetne 88-90kg,hogy bekes maradjon az asszony,de zsir nelkul Szoval izom lenne rajtad. Akkor a kecske is jol lakna es a kaposzta is megmaradna (persze vert kell izzadni erte,de ez mar csak ilyen felenk is).
-
LanyUs
senior tag
válasz tomcica #83576 üzenetére
De lehetne, én örülnék is neki, de nem tudom elérni. Ehhez már fostos vagyok. Súlyzós edzés már unalmas! És bizony a futás tehet róla! A futás sokkal változatosabb és több ingert ad nekem, mint a falak között az edzés. Átállítódott a szellem. Ez jó és rossz egyben. Plusz ez már durván tökéletes kaját kérne, amit nem tudok tartani.
-
-
xy.zsolt
őstag
esetleg kézen állva futás (kezekkel).... kíméli a térdet is
[ Szerkesztve ]
BESTSECRET MEGHÍVÓt szívesen küldök PM-ben.
-
LanyUs
senior tag
válasz xy.zsolt #83582 üzenetére
Pepenek már régebben ígértem teszt futást, de hamarosan eljön az ideje a Kangoo cipőnek Nincs ennyire jó csillapítású futócipő [link] Táncika közben régen kétszer törött ketté a talp 6 év alatt. Ugye ezek elgyengülnek egy idő után és én akkoriban nagyon tapostam a csajokkal Akkoriban le lettem tiltva, maradt a futás
[ Szerkesztve ]
-
bandus
veterán
elrajtolt az utmb,, remélem követitek harjá eszter, jim, courtney, és persze pau capell!
"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
-
-
bandus
veterán
egyelore papirforma 5 ora utan, walmsley, dauwalter vezet. ugy tunik csillag eszter feladni kenyszerul a versenyt
"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
-
sherlock82
senior tag
Tőlem szokták kérdezni, hogy leszeretnék fogyni, mit csináljak?
Egyszerű a válasz : Ne egyél annyit állj neki mozogni.
Ja és ne menj mindenhova autóval.
Attól hogy mindent ugyanúgy csinálsz mint eddig max biciklizel nem fogsz lefogyni.Iphone se 2, Mizuno Wave Rider 25, Garmin Instinct 2
-
tisn
addikt
válasz sherlock82 #83592 üzenetére
Valójában csak az evés számít.
-
tomcica
Topikgazda
válasz sherlock82 #83592 üzenetére
Egyezem,sok embernel a FEGYELEMMEL van a gond
Nezd meg Agony-t,aki ulomunkat vegez a szamitogepen,hajlamos a hizasra megis fegyelemmel es kitartassal szepen beallitotta a testsulyt az evek soran.
Ha kellett kivette a pohar minsegi vorosbort is,kaloriat vezeti/koveti stb...stb.There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
Peterhappy
őstag
válasz tomcica #83594 üzenetére
Főnök, cs.zd meg, a fórum többsége azért egyszerű, mezei átlagemberekből áll, Te meg elkezdesz példálozni Agony-val...
Próbálom rávenni az asszonyt, hogy fusson, én sem egyből Lubics Szilvivel példálozok, csak mert neki is három gyereke vanEgyébiránt sok, rendszeres, minőségi tekeréssel le lehet fogyni - de kajára való odafigyelés nélkül nem fog menni, hacsak nem vagy(tok) huszoniksz éves(ek).
-
norby_42
aktív tag
válasz Peterhappy #83596 üzenetére
Lehet én is ufo vagyok, de nálam valami még kell hozzá. Ülőmunka, sok tészta (gyors ebéd) kenyér (saját, mert finom), e mellé 150 km max. havonta, és megint eltűnt egy kiló. Mondjuk bolti pékáru nincs, se cukor, édesség.
De értem, hogy másnál ez mást adna ki.Eat pasta, run fasta
-
LanyUs
senior tag
Hozzáteszem nem mentegetőzésképp, mert a gyerekek születése előtt én is vezettem excel táblázatban. Grammra pontos összetétel nyilvántartás és kalória összegzés, beleszámítva a kondit. Aztán jött a terhesség és hazfelujitas így a fáradtan ágyba dőlés. Majd délutáni edzések babakocsival, ezt követte a második gyermek után a hajnali edzés bevezetése. Meg aztán ahogy nőnek úgy az akarat is erősödik, tehát az idegrendszerre gyakorolt hatással is számolni kell, nem beszélve a hazahozott betegségekről. Mindezek mellett még figyelünk a kajara és a sérülés mentes edzésre. Péter hősök vagyunk, mint mindenki ezen a fórumon
-
tomcica
Topikgazda
jol van csak nem hozhatom fel peldanak LanyUs-t fogyas szempontjabol,amikor mikozben ezt olvassa epp egy sor napolyit tom be,lefolytva lekvaros buktaval (amolyan jelszoval,hogy "mi baj lehet?!" )
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Önfenntartásra rendezkedik be a kínai chipszektor
- Windows 11
- Milyen NAS-t vegyek?
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Anime filmek és sorozatok