Hirdetés

2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  eBay (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-18 13:57:53

LOGOUT.hu

Az eBay használatával kapcsolatos információk.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#69451) _q


_q
addikt

Sziasztok!

Rendeltem ebayről, amerikából egy terméket. A jelenlegi rendszer lehetővé teszi, hogy egyből a termék kifizetésénél az áfát is kifizessem. Kérdés, hogy ezek után akkor már csak a vámot kell kifizetni, ami DHL szerint minimum 6000Ft, vagy a termék árának 2.5%-a. Jól értelmeztem az előbb leírtakat?

(#69452) V/ válasza _q (#69451) üzenetére


V/
Topikgazda

Ezt neked a DHL mondta?
Ha GSP-s a szállítás és fizetted az Import charges-t is a vételárral és a szállítási költséggel, akkor mindent kifizettél.
Biztos hogy a DHL szállítja egyébként? A jelenlegi eBay rendszer nem minden esetben teszi ezt lehetővé.
És rosszul értelmezed, amit írsz az a eljárási költsége a DHL-nek amit az áfán és az esetleges vámon felül fizetsz.
A vám az azért esetleges, mert magán felhasználásra általában nincs vám.

[ Szerkesztve ]

(#69453) TayRol


TayRol
veterán

Szeretnék venni egy órát az eBay-en, USA-ból. Szállít ide is, van global shipping is. De ha meg akarom venni, hibát dob:

We are sorry but the item you selected may not be purchased due to Seller shipping restrictions, country specific import/export or other relevant restrictions.
{e56027-779732x} (2026
)

Ez miért van? Mit csinálok rosszul?

(#69454) V/ válasza TayRol (#69453) üzenetére


V/
Topikgazda

Te nem csinálsz semmit rosszul, az eladó beállított valamilyen korlátozást ami alapján nem tudod megvenni.
Egyértelmű az üzenet: Seller shipping restrictions, country specific import/export or other relevant restrictions
És nem valószínű hogy fel fogja oldani, mert akkor ugye nem is lenne a korlátozás beállítva a hirdetésre.

[ Szerkesztve ]

(#69455) TayRol válasza V/ (#69454) üzenetére


TayRol
veterán

Még jó, hogy worldwide shipping van nála...:(

Kár. Azért köszi.

Ja, és ez nem csak nála. 5 US eladotol próbáltam megvenni, mindnél ezt írja.

[ Szerkesztve ]

(#69456) V/ válasza TayRol (#69455) üzenetére


V/
Topikgazda

Az még nem jelenti azt, hogy minden országba szállít vagy minden eBay vásárló meg is veheti az adott terméket. Szállíthat ide, de ha neked pl. 2 ki nem fizetett tételed volt 2 hónapon belül, akkor is jön a relevant restrictions szöveg.
Ha technikai hiba lenne, akkor meg próbáld ki másik böngészőből.

[ Szerkesztve ]

(#69457) TayRol válasza V/ (#69456) üzenetére


TayRol
veterán

Köszi az infokat.
Az a baj, USA modell, máshol nem kapható. :)

(#69458) _q válasza V/ (#69452) üzenetére


_q
addikt

Global shipping Centerbe ment a csomag UPS-el. Onnan feladták Budapestre, onnan meg majd jön hozzám. Na most mikor beért a közponba amerikába, akkor küldött a DHL egy emailt, hogy küldjem el a paypal vagy egyéb bizonyltatot, amin rajta van minden költség, így igazolva amit fizettem,illetve ugyan ebben az email-ben volt benne a 2.5%, de minimum 6000Ft-os vámkezelési vagy milyen költség. Tehát amerikán belül UPS vitte, onnan meg DHL fogja. GSP-vel kifizettem import charge, postaköltség, meg a vételárat. Csak mivel a DHL levelében szerepel, vám meg egyéb költségek, ezt nem értem miért kaptam. Ez egy általános levél amit mindig kiküldenek és majd a paypal, ebay bizonylat után látják, hogy mindent fizettem, ezért plusz költségem nem lesz vagy esetleg ettől még a DHL-nek külön fizetnem kell a 2,5%, de minimum 6000Ft-ot?

(#69459) hitman, válasza V/ (#69433) üzenetére


hitman,
őstag

Na, csütörtökön jelentettem a dolgot és tegnap már vissza is utalták a teljes vételárat.

Dream as if you will live for ever, live as you will die today!

(#69460) fdisk


fdisk
őstag

Ennyiért mit tud? :Y

A célba először a csíkóhal ért be, a remény hal meg utoljára.De a reményhal megdöglött, az új kedvencem egy szarok rája! ¤¤¤

(#69461) Vertigo18 válasza fdisk (#69460) üzenetére


Vertigo18
addikt

Semmit. Az ebay-es eladók ideiglenes készlethiány esetén szoktak olyat csinálni, hogy erősen felárazzák a terméket, amellyel éppen nem rendelkeznek, így nem kell levennie az ebay-ről és valószínűleg úgysem fogja megvenni senki. Aztán, amikor ismét készleten van, akkor nem kell ismét egyesével felpakolni, csak "normalizálni" az árát.

Minél több embert ismerek, annál jobban szeretem a kutyámat...

(#69462) fdisk válasza Vertigo18 (#69461) üzenetére


fdisk
őstag

Értem.
Köszi.

A célba először a csíkóhal ért be, a remény hal meg utoljára.De a reményhal megdöglött, az új kedvencem egy szarok rája! ¤¤¤

(#69463) Vertigo18 válasza fdisk (#69462) üzenetére


Vertigo18
addikt

Igazán nincs mit!

De sok helyen játsszák ezt, Alin is sokszor van ilyen.

Minél több embert ismerek, annál jobban szeretem a kutyámat...

(#69464) V/ válasza _q (#69458) üzenetére


V/
Topikgazda

Ez általános levél, mindenkinek ezt küldik.
Ha ki lett fizetve az import charges költség, akkor nem kell fizetned semmit.
Számomra az nem érthető, hogy mit kéreget a magyar DHL.
Nem ők intézik az importálási dolgokat, hanem a Pitney Bowes. Ha megnézed a PayPal tranzakciókat erre a tételre, a pénz ennek a cégnek ment, nem a DHL-nek. Ők tudják hogy ki lett fizetve és majd rendezik a mi vámszerveink felé. Köze nincs a DHL-nek kiszállításon kívül az egész dologhoz. Esetleg hétfőn egy telefont engedj meg rájuk ebben a témában, hogy mit is szeretnének.

(#69465) _q válasza V/ (#69464) üzenetére


_q
addikt

Nekem is kicsit fura volt, mert kifizettem a vámot előre. Amúgy úgy kezdődött az egész, hogy kaptam sms-ben egy kérelmet, hogy írjak a dhl címére akkor onnantól jött ez az egész. Ma meg jött megint egy sms és email amiben már a tracking number van. Hétfőn felcsörgöm őket, biztos ami biztos. Amúgy nem a Pitney felé ment a pénz, hanem az eladó felé paypal tranzakcióban más van. Lehet ez bekavart nekik?

[ Szerkesztve ]

(#69466) V/ válasza _q (#69465) üzenetére


V/
Topikgazda

Ha GSP-s a vásárlásod akkor megy az eladónak a vételár és a szállítási költség kisebb része, a másik része a szállítási költségnek és az import charges meg megy a Pitney Bowes felé. Ezért van a vásárláshoz két tétel.
Ha neked csak egy levonásod van a PayPal-n és az a teljes összeg, akkor valami nem stimmel. Az eladó nem intézi a vámeljárást (áfa+vám és okmányolás)
Konkrétan mire és mennyit fizettél? Mert az import chargesnek az áfa összegét, a 27 %-t el kellene érnie. Jöhet privátban.

[ Szerkesztve ]

(#69467) optikus válasza V/ (#69450) üzenetére


optikus
senior tag

na arra jutottam hogy eleg balkfek az elado, total requestre kuldott szamlajan free postazast tett fel. erre irtam az uzenetet, hogy akkor mi van mi lesz a postakoltseggel? megprobaltam igy kifizetni legalabb a cuccot de bezarult a fizetesi lehetoseg. most latom hogy az a baj hogy ez a joember utanvetet allitott be ingyen postazassal ezert az ebay ezt atvaltoztatta olyan megrendelesse ami kvazi fizetve van, de megis megjelenik az unpaid itemek kozott es pendingben van a fizetes. :W
gondolom azzal hogy en ki akartam fizetni azzal kvazi elfogadtam az utanvetet es ezert nem tortent levonas.
most inkabb az a kerdes hogy valoban ezt akarta e a faxi, no meg meg mindig nem tudom mennyibe lesz a posta. nem tudom mit csinaljak, kicsit olyan mintha nalam allna de ha jol ertem most neki kellene feladnia es ha megjon es kifizettem akkor lesz paid. csak epp nem igazan ez volt az alaphelyzet en pp szerettem volna fizetni, meg gyanitom az utanvet se annyi lesz mint a sima posta. hat eleg bena a dolog, nem is tudom vissza lehet e reszerol csinalni ugy, hogy normal szamlat kapjak postakoltseggel es pp utalassal... :F

Buy books not gear.

(#69468) V/ válasza optikus (#69467) üzenetére


V/
Topikgazda

Röviden: bármely országból országon kívülre utánvét nem igazán létezik. Ilyesmire ne számíts.
Le kellene írni hogy miként szeretnéd kifizetni és úgy kérni a vásárlás törlését az eladótól, majd új hirdetésként megvenni amibe már eleve beépítheti a postaköltséget.

[ Szerkesztve ]

(#69469) optikus válasza V/ (#69468) üzenetére


optikus
senior tag

en vettem mar nemetbol utanvettel ebayoyolt cuccot. igazabol nincs vele bajom ha igy kuldi, csak felek hogy nem annyi amennyit mondott, meg hogy csak kavarog mert nem tudja mit akar. az nem lenne jo ha ujra feltenne, nem azert licitaltam es vartam ra mert nem akarom.

Buy books not gear.

(#69470) V/ válasza optikus (#69469) üzenetére


V/
Topikgazda

Már ne haragudj, de ki az a hülye eladó aki megmeri ezt kockáztatni. És ha nem veszi át címzett, vagy nem tudják kézbesíteni? Országon belül még kezelhető, igaz pénzes lesz az ilyen probléma.
Postai úton Nagy-Britanniába nem lehet utánvétellel küldeni és onnan se.
Németországba igen. De lásd első mondatom.
Nem egészen úgy értem a javaslatomat. Amin megvolt a licit, azon az áron fix áras hirdetés és csak te veheted meg. Ebben az esetben ez célszeű lenne.
Annyit azért árulj már el, mert én már elveszítettem a fonalat, hogy akkor most konkrétan a PayPal-n keresztül kifizetted és le is vonták tőled a pénzt? Mert ezt a függőben lévő dolgot nem egészen értem.

(#69472) Vertigo18


Vertigo18
addikt

Huhh, V/, jó, hogy itt vagy, felmerült bennem egy kérdés...

A minap licitáltam egy termékre, aztán az utolsó másodpercben fölémlicitált egy másik vásárló, így nem nyertem meg, hanem Ő lett a szerencsés. Aztán a licit után 15 perccel (!!!) kaptam egy üzenetet, hogy a sikeres licitáló mégsem kéri a terméket, így én nyertem, aztán "Pay now"! Kérdésem, hogy ilyen esetben kötelező a vásárlás? Hiszen nem nyertem meg a terméket! Mi van, ha nem fizetem ki? Akkor kaphatok negatív értékelést? (Természetesen kifizettem, hiszen szükségem volt a termékre.).

Minél több embert ismerek, annál jobban szeretem a kutyámat...

(#69473) _q válasza Vertigo18 (#69472) üzenetére


_q
addikt

Lehet ilyenkor olyat, hogy te is írsz az eladónak, hogy téged se érdekel már a termék és egy "cancel purchase"-t indítasz. Ahol megnyerted és van a pay gomb, ott alatta lenyitva kell lenni egy ilyen opciónak. Ha nem lenne, írsz az eladónak, hogy téged nem érdekel már és kéred a törlését a licitálásodnak. Ha nem törli, akkor meg írj az ebaynek emiatt. Ha nem teszel semmit, akkor lehet csak negatív következmény.

[ Szerkesztve ]

(#69474) V/ válasza Vertigo18 (#69472) üzenetére


V/
Topikgazda

Ez egy ajánlat neked az eladó részéről, ezt nem kell megvenned, de jelezz vissza az eladónak, hogy nem kell és sztornózza.
Van egy ilyen opció, hogy a rendszer tegyen ajánlatot a következő licitálónak és nem kötelező a használata az eladók részéről.
Ilyenkor ha még sem kell, nincs negatív következménye.
Ha ilyenbe futottam én is mindig megvettem, mert azért licitáltam rá.

(#69475) Vertigo18


Vertigo18
addikt

Köszönöm szépen az információkat, természetesen én is megvettem, hiszen nem vakon licitálgatunk, olyanra biddeltem, amire szükségem is volt.

Viszont ezesetben további kérdések merültek fel bennem. Aki nyerte a licitet, az gondolom írta, hogy nem veszi át. Az eladó kötelezően kell töltsön róla feedbacket? Mi van, ha nem ír ilyen esetben az eladó a nyertesről visszajelzést (természetesen negatívat), megteheti?

Minél több embert ismerek, annál jobban szeretem a kutyámat...

(#69476) V/ válasza Vertigo18 (#69475) üzenetére


V/
Topikgazda

Az eladó vagy pozitív értékelést ad vagy nem ad értékelést. A vevőt lehet jelezni az eBay-nek, hogy némileg problémás, de nem áll az eladó részére valójában semmilyen komolyabb szankciós lehetőség. Legfeljebb letiltja a saját hirdetéseinek a megvételéről.

[ Szerkesztve ]

(#69477) Vertigo18 válasza V/ (#69476) üzenetére


Vertigo18
addikt

Igen, akkor tulajdonképpen eljutottunk oda, amit kérdezni is akartam...

Tehát csinálok két accountot, A és B. A-val felteszek termékeket licitre. Látom, hogy valaki licitált, de nem akarom, hogy ilyen olcsón elvigye, de sejtem, hogy tett rá nagyobb licitet is. Ezért az utolsó percben rátolok a pár dolláros cuccra egy 100$-os licitet B-accountomról, így feltehetőleg megnyeri "B" accom az "A" accom termékét. "A" accountom nem szankcionálja "B" accomat negatívval, viszont "B" account feltornázta a második licitálónak a max. licitjére a második, nem nyertes árat. Majd az eladó accountommal értesítem a másodikat, hogy "nesze, tied a cuccos"!

Ez így lehetséges?

Hangsúlyozni szeretném, hogy SOSEM árultam még semmit, kismillió cuccot vásároltam már, de gyűjtögető életmódot folytatok, emiatt nem vagyok hajlandó semmimtől sem megválni. Szimplán hipotetikus a kérdésem.

Minél több embert ismerek, annál jobban szeretem a kutyámat...

(#69478) V/ válasza Vertigo18 (#69477) üzenetére


V/
Topikgazda

Nem lehetséges.
Gondold végig, lehet egy magán és egy üzleti fiókod, de mindkettő csak valódi adatokkal használható normálisan. És ugye a fizetési mechanizmus sem igazán lehet egyforma.
Az hogy te az egyik fiókodról licitálsz a másikra az szabályellenes, még ha két nem kamu fiókot tudnál összehozni valahogy.
Ha többen összejátszotok az is szabályellenes.
Vannak megfelelő mechanizmusok amik kiszűrik az ilyeneket.
De az egész gondolat menetnek nincs értelme, ez eBay, az ilyen hülye trükközéseknek mi lenne az értelme?
Valakinek ki kell fizetni a jutalékokat, az árút. Egyik zsebedből átteszed a másikba?
Az hogy valakinél sok a cancel order vagy sokszor kezdeményezi a vevő a cancel-t az is figyelt tevékenység.
Ha az egyik magyar hirdetési oldalon ilyennel tudnak trükközni, nem jelenti azt hogy itt is.

De nem kellene jobban belemélyedni ebbe, mert a téma már a jobb felső sarokban lévő Tudnivalók határát feszegeti. Szerintem itt célszerű megállni. :)

(#69479) Vertigo18 válasza V/ (#69478) üzenetére


Vertigo18
addikt

Okés, köszönöm szépen a válaszokat, nem feszegetem tovább. Kicsit úgy éreztem, hogy "átvertek", emiatt érdeklődtem ebben az irányban. Konkrétan egy olyan termék, ami egyébként 6$ ment fixen egészen pontosan 1$-on állt. Én rálicitáltam 5.01$-t (nekem még annyiért is megérte volna a 6$ helyett), emiatt az "aktuális licitállás" lett 1.06$-on. Ez így is maradt egészen a lejárat előtti utolsó másodpercekig, majd a vége előtt valaki rádobott egy olyat, hogy megnyerte 5.06$-ért. Amit meg utána lemondott.

Ezért gondoltam, hogy megérné az eladónak a másod-account, hiszen egyébirányt 1.06$-ért hoztam volna el azt, amit így "másod-nyertesként" 5.01$-ért vihettem el.

Köszi még egyszer!

[ Szerkesztve ]

Minél több embert ismerek, annál jobban szeretem a kutyámat...

(#69480) totyak


totyak
aktív tag

Hogy működik ez a Global Shipping Program? UK-ból jönne a cucc, de nincs konkrét postaköltség feltűntetve, csak hogy a nemzetközi vásárlóknak ez a lehetőség él. Az eladó tud erre összegszerűen mondani valamit? Köszönöm

(#69481) V/ válasza totyak (#69480) üzenetére


V/
Topikgazda

Nézd meg ha a Change country: Hungary-t választod akkor milyen összeget ad fel. Mert ha szállít akkor meg kell adnia ide is szállítási költséget a hirdetésben.

Összefoglaló:
11. A GSP (Global Shipping Program) szállításról
Ha GSP-s a szállítás, akkor 2 felé megy a szállítási pénz egy adott vásárlásnál. Az eladó kapja a vételárat és a szállítási költség kisebb részét, a logisztikai cég, a Pitney Bowes pedig a szállítási költség nagyobb hányadát.
A PayPal-n ilyen esetben két terhelés fog megjelenni az adott vásárláshoz és a bankkártyáról is két tétel lesz fizetve.

Számodra nem jelent különösebb dolgot, ez inkább az eladóknak kedvez.
Te attól függően hogy milyen a szállítási mód ugyanúgy postástól vagy esetleg futár cégtől kapod meg a csomagodat. Mindig van nyomkövetés és a változásokról kapsz értesítőt, de UK-ból 7-10 napon belül itt kell lennie, így a nyomkövetésnek nincs nagy haszna.

[ Szerkesztve ]

(#69482) totyak válasza V/ (#69481) üzenetére


totyak
aktív tag

Nekem ott nincs Hungary, csak UK, semmi más ország. De a leírásban írja, hogy ezt a programot használja. Akkor max. megérdeklődöm tőle az összeget.

Másik kérdés: vettem egy eladótól két különböző terméket, megállapodtunk a postaköltségben, csinált is egy total invoice-t. Viszont rájöttem, hogy a PP-omon nincs elég pénz (kártya nincs hozzákötve). Gyorsan utaltam rá, de ez el szokott tartani pár napig. Mennyi időm van fizetni, mindenféle retorzió nélkül? Természetesen az eladónak megírom a dolgot, hogy próbáljon türelemmel lenni, mindenképpen fizetni fogok. Köszönöm

(#69483) V/ válasza totyak (#69482) üzenetére


V/
Topikgazda

Az GSP az nem azt jelenti hogy mindenhova szállít.
Ha csak UK van akkor nem szállít, nem adott meg szállítási költséget Magyarországra. De jó eséllyel ezt olvashattad is a vételár alatt a shipping szövegnél.
Ha ilyet látsz akkor nem fogja elküldeni: Does not ship to Hungary, ha ilyen van írva: May not ship to Hungary - Read item description or contact seller for shipping options. akkor rá lehet kérdezni.
Te is megadhatsz szállítási javaslatot amikor megkérdezed, mert ezen az oldalon lehet keresni onnan történő szállítást. Eleve megírhatod hogy mivel szeretnéd ha küldené.
Mivel a szállítási költség emeli az eBay és a PayPal jutalék alapját amit az eladónak kell fizetni, azért előfordulhat, hogy nem vállalja majd.

Ha a bankod szerepel a PayPal Összefoglaló 11. pont szerinti feltöltési módszernél, akkor nem napokba kerül. Pl az Ersténél most is 2-3 perc.

48 órán belül kell kifizetni.

[ Szerkesztve ]

(#69484) totyak válasza V/ (#69483) üzenetére


totyak
aktív tag

A May not post to Hungary van ott. Viszont a leírásban meg: "Also I'm using the global shipping programme for international buyers." Szóval esély még van.

A banom szerepel a leírásban (OTP), viszont én csak egy sima utalást csináltam, ahogy mindig is szoktam, nem tudtam erről a gyors feltöltés lehetőségről. Többet kellene olvasnom az összefoglalót.

(#69485) V/ válasza totyak (#69484) üzenetére


V/
Topikgazda

Az OTP-s az holnap 07:30-08:00 körül lenne az egyenlegen ezzel a módszerrel, banki munkaidőben ott is pár perc.

(#69486) flymi


flymi
addikt
LOGOUT blog

Ha eladnék egy terméket ebayen, de csak EU-n belüli postázást vállalok, akkor elég ha beírom a címbe/szövegbe, hogy EU only? Vagy be kell jelölni az országokat külön-külön?
Nem kell korlátozni sehol semmi mást a feladási folyamatnál? Még nem voltam eladó, ezért kérdezem...
Előfordulhat, hogy valami nagyon okos mégis EU-n kívülről akarja és megveszi, akkor ezt utólag ignorálhatom, vagy akkor köteles vagyok postázni neki így is? :F
Ezt elolvastam.

[ Szerkesztve ]

/// "A félelmet lazán arcul csapom és fricskát nyomok az orrára" (T.B.A) ///

(#69487) V/ válasza flymi (#69486) üzenetére


V/
Topikgazda

elég ha beírom a címbe/szövegbe, hogy EU only Melyik részén? Nem így megy a dolog.

Esetleg nézz rá az Összefoglaló ezen részére:
7. Az eBay-n történő eladásról néhány gondolat
Az eBay (USA) hirdetésnél magyar szállítás megadása.
Segédlet
Az adott termékkategória maximális szállítási költségeinek listája itt olvasható.
Az eBay (UK) hirdetésnél magyar szállítás megadása.
Segédlet

És olvas már azért ennél frissebb 2008. február. 17. 0810 dolgokat, mert valójában megváltozott a lényegi része.
És sokat segíthet a topik keresője is, ha az Összefoglaló nem segít.

[ Szerkesztve ]

(#69488) flymi válasza V/ (#69487) üzenetére


flymi
addikt
LOGOUT blog

Ez volt az összefoglalóban, akkor frissíteni kéne.

Ok, nem is ez volt a fő kérdés, hanem hogy az ebayes hirdetésben konkrétan hogy jelenik meg, mikor töltöm ki. Nekem kell-e kiválasztani az országokat, vagy elég ha annyit írok, hogy EU only azt jónapot és majd megkeres privátban, ha szállítással kapcsolatos kérdése van a vevőnek.

[ Szerkesztve ]

/// "A félelmet lazán arcul csapom és fricskát nyomok az orrára" (T.B.A) ///

(#69489) V/ válasza flymi (#69488) üzenetére


V/
Topikgazda

Van frissebb anyag is. De köszönöm hogy szóltál majd ránézek, hogy egyértelmű legyen ez a bejegyzés a történeti idővonalhoz tartozik.

Nézd meg a leírásokat. Ott már leírtam, van kép is róla.

[ Szerkesztve ]

(#69490) flymi válasza V/ (#69489) üzenetére


flymi
addikt
LOGOUT blog

Ez frissebb.
Ok, megpislogom a képeket is.

/// "A félelmet lazán arcul csapom és fricskát nyomok az orrára" (T.B.A) ///

(#69491) V/ válasza flymi (#69490) üzenetére


V/
Topikgazda

Akkor az alapján: Sok szerencsét az eBay-es pénzkereséshez!
Ebben sem úgy van leírva néhány dolog, ahogy használni lehet. Pl: a PayPal az nem ajánlott, hanem kvázi kötelező, mert kevesen fognak a bankszámládra történő utalással bíbelődni. Ami neked is +költség lehet.
És pénzkeresés mifelénk adózással is jár, no arról azt bőszen hallgatnak

[ Szerkesztve ]

(#69492) flymi válasza V/ (#69491) üzenetére


flymi
addikt
LOGOUT blog

:B :D

[ Szerkesztve ]

/// "A félelmet lazán arcul csapom és fricskát nyomok az orrára" (T.B.A) ///

(#69493) V/ válasza flymi (#69486) üzenetére


V/
Topikgazda

Egy kicsit visszatérve az EU-s szálításra. Itt él a Föld lakosságának 6,81%-a.
Egy 500 g-os küldemény postai úton ide 3640 Ft, a Föld 93,19 %-nyi többi részre meg 3950 Ft.
A 310 Ft-al olcsóbb szállítás -amit a vevő fizet- ha csak EU, nagyon lekorlátozza a potenciális vevő körödet.

(#69494) flymi válasza V/ (#69493) üzenetére


flymi
addikt
LOGOUT blog

Ennek a díjszabásnak még utána nézek akkor. :R

/// "A félelmet lazán arcul csapom és fricskát nyomok az orrára" (T.B.A) ///

(#69495) V/ válasza flymi (#69494) üzenetére


V/
Topikgazda

Ez a díjtáblázat az Összefoglaló előzőleg említett részén ott van, a díj tartalma azok az opciók amikkel érdemes feladni.

[ Szerkesztve ]

(#69496) zs2994


zs2994
tag

sziasztok,
Vásároltam egy terméket, másnap amikor beléptem látom hogy a listázásból "eltünt" .
az alábbi megjegyzés van mellette. We had to remove this listing from the site and you're not required to complete the transaction. If you've already sent payment, the sale should process as normal and you don't have anything to worry about. If you have any questions about delivery, please check tracking or contact your seller. If you run into any trouble along the way eBay is here to help. Please visit the Resolution Center to help resolve any problems you may encounter.
Irtam az eladónak semmi reakció.
Hogyan tovább? köszönöm.

[ Szerkesztve ]

(#69497) V/ válasza zs2994 (#69496) üzenetére


V/
Topikgazda

Ha szállítás alatt van akkor várod, hogy megérkezzen. Jó eséllyel azután lett levéve a hirdetés. Az eladónak csak akkor kellett volna írnod, ha a megadott időintervallumban nem érkezik meg. Azt hogy levették a hirdetését azt ő is tudja.

(#69498) zs2994 válasza V/ (#69497) üzenetére


zs2994
tag

szia , Semmit nem tudok róla , hogy postázta e vagy bármi , nem válaszol, és utólag figyeltem hogy 0-ás a srác vagy nő :)
nyitottam egy case-t "I haven't received it yet." -tel - máshogy nem tudtam neki irni .... kértem magyarázza meg hogy most mi van ... de semmi ... ez aug23 .-ig van nyitva ...
utána mi a helyzet?

(#69499) V/ válasza zs2994 (#69498) üzenetére


V/
Topikgazda

Ha postázva van kapsz e-mailt és a szürke csomag ikon fekete lesz.
Mikor vetted és mennyi nap volt az általa vállalt feladási idő?
Utána az a helyzet ami az Összefoglaló 3.c pontban van.

[ Szerkesztve ]

(#69500) zs2994 válasza V/ (#69499) üzenetére


zs2994
tag

Ez nagyon központi eszkaláció gyanús lesz....
A törlést miértjét sem értem, igazán . - csaló ?

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  eBay (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.