2017. július 28., péntek

Gyorskeresés

Hirdetés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

 • Foglalkozik valaki asztali videokártya javítással?

  Nem sütés, nem hőlégfúvós melegítés érdekel, azt itthon is meg tudom csinálni, ahogy azt megtettem a 7900gtx-el is sikeresen.
  Rendes javítás, géppel, reball, stb...
  Nem találtam aprón senkit.

  flymi 16 órája 8

 • Adtam vettem a tavasszal is. Újabb alanyok érkeztek a gyűjteménybe.

  Az alábbi szépségek érkeztek tavasszal a gyűjteménybe:

  Scythe Katana
  Első szériás, dobozos, manual is van. Így viszonylag ritka.

  Cooler Master Ultra Vortex KCC-V91
  Oem darab, full réz. Itt-ott kicsit összecsúsztak a lamellák, de ezt leszámítva rendben van. Nem túl gyakori darab, ehhez képest egy Mátyásért sikerült megcsípni, ami jó vételnek számít. Vigyázni kell, mert gyárilag eléggé meg vannak tépve a csavarok, a műanyag elég rideg és recseg ropog. Szerencsére nem törött el a keret.

  Folytatás...

  flymi 1 hónapja 15

 • piesearch

  Fogalmam sincs anno mivel kerülhetett fel a gépre (csak GOM Playerem van és azt használok), tavaly már próbáltam többször is manuálisan eltüntetni, sikertelenül. Szóval eddig együtt éltem vele, de zavart.
  Most viszont végre sikerült eltávolítani ezt a förmedvényt, lefuttattam egy teljes ellenőrzést a Malwarebytes-al és a Spybot-al is, valamelyik a kettő közül eltávolította a programot a Chrom-ból.
  Mára is jutott valami jó.

  Ezt neked piesearch!

  flymi 1 hónapja

 • DeepCool laptop hűtő

  A keresés:

  Kellett már egy rendes hűtő a feleségem laposa alá, így végül meggyőztem, hogy vegyünk, rendeljünk egyet.
  Keretösszeg nem volt megszabva, de én meghúztam a határt a 5 Mátyásnál, ezt végül sikerült is nem átlépni. Sőt, maradt is a pénztárcában 10 Ft. :)
  Eddig egy ilyen bazári ledes három mini ventis vacak dolgozott a gép alatt, már bőven megszolgálta az árát.


  Szerintem már mindenki találkozott ilyesmivel...

  Sajnos nem találtam megfelelő topicot, hogy megkérdezzem, vannak-e ajánlott példányok, így saját nyomozásba kezdtem. 15.6"-os HP géphez kerestem hűtőt.
  Ebben az ársávban jóformán csak a DeepCool viszi a prímet, ami nem baj, mert mint márka is elég jó. Akinek nem mond semmit a név, az a linkre kattintva megismerkedhet a termékpalettával.

  Folytatás...

  flymi 3 hónapja 7

 • Megszűnt a Varázsló pécsi üzlete?

  Úgy három hete jártam arra, nem láttam a logót a megszokott helyen és valami laptop szerviz van a helyén...
  :F
  Ezentúl csak webshop-ként üzemel tovább?

  flymi 3 hónapja 3

 • Retró hardverdömping (Az első bejegyzés 2017-ben)

  Végre jó hírekkel is szolgálhatok, miután több hónapnyi csend után Március közepétől Április közepéig folyamatosan több csomagnyi CPU hűtő és egyéb hardver is érkezik/érkezett hozzám.
  Mint a korábbi bejegyzéseimből is kitűnhetett, különös figyelmet fordítok a régi s478-as foglalatra és újabban a s370-es foglalatra való proci hűtőknek. Ennek köszönhetően mára már 60+ darabosra bővült a még közel sem teljes gyűjteményem.

  Az utóbbi két hét elkeseredését követően (a telefonom és az alaplapom kinyírták egymást) végre újabb jó hírekkel szolgálhatok tehát. Mivel fényképezőm nincs és a telefon, amiről a képeket szoktam lőni szervizes, így most nem illusztrálnám a megszerzett hardvereket, amúgy is egyikre-másikra ráfér egy alapos takarítás majd, ahogy időm engedi.

  Más hardvereket is szereztem az idén, ezekkel kezdeném.

  * * * * *

  Asus P5N-E SLI

  Azért vásároltam, hogy ne a napi használatban lévő 1150-es konfigot kelljen bolygatni, ha vga-kat vagy olyan procikat akarok tesztelni, amiket befogad a lap. Sajnos azonban ezt kellett megtennem az első számú gépnek (most is erről írok), miután a fentebb említett katasztrófa megtörtént. Kapott egy Q6600-ás procit egy Scythe Ninja Plus Rev. B-vel passzív üzemmódban, amit a gyűjteményből halásztam ki. Ezt később lecseréltem az Auras CTC-868-ra. Istenem, mennyire utálom a műanyag bepattintós hűtő rögzítéseket!

  Folytatás...

  flymi 4 hónapja 9

 • Posta kontra személyes találkozó

  Ma eladtam egy terméket. Nem, nem itt aprón, egy másik hirdetési oldalon, de akkor is...
  Személyes átvételt beszéltünk meg, az üzenetváltásokban megvolt a pontos időpont és hely is.
  Sokszor jobban szeretek postázni, mint találkozni és beszélni is az új tulajjal. Őszintén megmondom, nem volt szimpatikus a vevő, de az üzlet az üzlet, nála a pénz (nem egy nagy összeg, pár Mátyásról beszélünk most), nálam a termék, ami természetesen bár használt, mégis kiváló állapotnak örvend. Kicsit fájt is a szívem megválni tőle, de feleslegessé vált.
  Ami pozitívum, hogy kaptam némi zsetont, amit rögtön el is költöttem a legközelebbi vegyesboltban és nem kellett időt ölnöm a csomagolásra, mert bármit is postázok, azt nagyon alaposan teszem, hogy megóvjam a terméket a postáskisasszony könyökétől, vagy a cél eléréséig a dobálásból, ütődésekből keletkező sérülésektől.

  Persze ez másoknál napi szintű történés, és talán nem is érdekli őket, hogy milyen a vevő. A legtöbb úgysem szimpatikus, ez ugye elég szubjektív és mégis objektív. ;] Bár valószínű én sem vagyok épp a legmegnyerőbb formában. Jobban szeretném, ha a szakállam befelé nőne, csak le kéne rágni, de a képesebbik felem megjelenését figyelmen kívül hagyva a megjelenésem és a verbális kommunikációmra azért nem lehet panasz szerintem.

  flymi 5 hónapja 6

 • Szeretem a hideget, de ha munkát ad, azért annyira még sem.

  Valamiért egyszerűen jobban szeretem a hűvös levegőt, mint a fülledt nyári meleget. Legyen 0°C körül vagy -10°C engem nem zavar, felöltözni még mindig fel lehet. Nyáron 35°C-ban világomat nem tudom, mégis mit vegyek még le, a bőrömet? Kiegyeznék egy egész éven át tartó masszív 18-20 fokban.

  A hidegben, ha az ember nem vigyáz, könnyen megfázhat ugyan, de cserébe nem dönti le a lábáról mindenféle vírus, amik életképtelenek ilyenkor, nincsenek szúnyogok (jee!), tisztábbnak, frissebbnek érezzük a levegőt.

  Azért annyira még sem örülök a mínuszoknak, főleg ha plusz munkát ad.
  Tegnap nem voltunk idehaza, miután este megérkeztünk a hosszú vonatozásból lezuhanyoztunk volna, de az emeleten nem működtek a csapok (újabb jee!). Hosszú évek óta először megint befagyott a csőbe a víz.
  Ma minden lelkesedés nélkül le kellett bontani a szigetelést a padláson a csövekről, hőlégfúvóval addig melegíteni, amíg meg nem indult, mind a hideg, mind a meleg víz. Aztán eredeti szigetelés vissza, majd újabb adag szigetelést rittyenteni köré. Jövő héten kéne neki szerkeszteni egy plusz burkolatot/dobozt, hogy még jobban védjen a hideg ellen, hungarocellből meg valami faanyagból. Asszem farostlemez van itthon.

  flymi 6 hónapja 16

 • 8800GTX tupír, képekkel

  Lássuk:


  A gyári hővezetők nem voltak a legjobb állapotban, de egy teszt erejéig még fent maradtak, csak kapott egy kis adag noname pasztát, mert előtte valami borzasztó ragacsos szirup volt rajta. Csak reméltem, hogy nem lekvár. :)


  Teljesen megtisztítva, a hűtő borítása 1-2 karctól eltekintve szinte sértetlen. A hűtő rész nem szedhető szét a matrica sérülése nélkül, de nem is kellett, meglepő módon tiszta kívül-belül.


  Kapott jóféle 6W/mK 0,5mm-es hővezető lapkákat. Pirossal bekarikázva sajnos egy kisebb sérülés látható a réz felületén.


  Arctic MX4-et érdemel.

  Folytatás...

  flymi 6 hónapja 3

 • Megérkezett az "új" telefon!

  BF keretében karácsonyi, névnapi és születésnapi ajándékként, előzetes megbeszélés/egyeztetés után a drága feleségem vásárolt nekem egy Lenovo P70-est, amit már tavaly ilyenkor szerettem volna megkaparintani, de másra kellett a pénz.

  Még ismerkedem a felülettel és a részletekkel, de eddig tökéletesen meg vagyok vele elégedve: nincs akadozás, netezés közben újraindulás, percekig várakozás egy oldal betöltésére. A fényképező pont elég, a dual sim kezeléssel nincs gond, ahogy a memória kártyát is szépen elnyelte. Navigációt nem próbáltam, majd ha eltévedek, vagy nem tudom hová kell mennem pontosan.
  Telefon lévén alkalmas eredeti funkciójának betöltésére is, tehát lehet vele hívást indítani és fogadni is, ami újabb piros pont. ;]
  A 2A-es töltővel nem tart sokáig energiát pumpálni az akkuba, a gyári fülest még nem próbáltam, valószínű egy darabig még bezacskózva marad.
  Ebay-en már rendeltem is hozzá flip tokot, addig is házilag készítettem neki egy bőr tartót. 1-2 hetet kibír benne szerintem. Nem tudom érdemes-e a gyárilag hozzá adott fóliát feltenni, vagy inkább valami ütésálló típust rendeljek? Naná, hogy vigyázok rá és féltem a telefonom! Végre nem kell két félig agyhalott készüléket cipelnem magammal!

  Folytatás...

  flymi 8 hónapja 7

 • A Scythe közbezárja az Aurám!

  Aki nem követi a bejegyzéseim, amik jobb esetben általában havonta jelennek meg személyes blogbejegyzés formájában, annak újdonságként fog hatni, hogy milyen elvetemült hobbim van.
  Socket 478-as foglalatra gyűjtök mindenféle különleges, a gyáritól minél inkább eltérő, ritka és szép CPU hűtőket.
  Így kerültek hozzám azok a coolerek is, amikről ez a bejegyzés szólni fog. Előre leszögezném, hogy a kivétel most is erősíti a szabályt, mivel az egyik kilóg a sorból, de erről majd később.

  A bányász (Scythe Mine Rev. B SCMN-1100)

  A kaszás alászállt a bányába és így tört a csúcsra. Japánról fordítva a hűtő neve hegycsúcsot jelent, angolul meg ugye bányát.
  Az egyik érdekesség a hűtővel kapcsolatban az a keskeny és vékony réz talp. A másik, az érdekes alakú alu (cikkcakkos) lamellák. Valamit tudtak a japán mérnökök, mert sikerült elérniük, hogy alacsony zajszint mellett -melyet a 100 mm-es ventilátor kelt fix 1500 RPM fordulaton- a lehető legjobb és leghatékonyabb legyen a hőelvezetés. A kicsivel több, mint fél kilós procihűtő így beverekedte magát anno a legjobbak közé.
  Íme egy teszt róla a Frostytech jóvoltából.

  Folytatás...

  flymi 9 hónapja 0

 • Drágaságom, ritkaságom!

  Mondhatná akár Gollam is, de nem. Ez most az én ritkaságom.


  A Cooler Master által gyártott és Mars névre keresztelt turpisság mára már valódi kuriózumnak számít.

  Azért is rendhagyó a számomra, mert - mint azt többen is tudjátok -, csak Intel 478-as foglalatra gyűjtök CPU hűtőket (az nem releváns, ha újabbakra is felhelyezhető, de egyáltalán nem hátrány), ez pedig ugye Intel oldalon csak s775-re jó.
  Szubjektív vélemény, de a dizájn remek még most is, a teljesítménye már a maga idejében sem volt eget rengető, mégis azt kell mondjam, megérte beruházni erre a csodálatos darabra pláne úgy, hogy szinte gombokért vásároltam.
  A tíz évvel korábbi Prohardver tesztből egyértelműen kiderül, hogy a "mókás"-nak titulált hűtő inkább látványban nyújt nagyot, nem teljesítményben. Mára ez azonban egyáltalán nem számít.

  Folytatás...

  flymi 10 hónapja 0

 • Winamp help!

  Kéne egy kis segítség...

  Hogy lehet beállítani (ha lehet egyáltalán), hogy az összes zeneszámot egy "zajszintre" hozza?
  Mármint van amelyik track gyárilag halkabb, valamelyik hangosabb. Nem lehet ezt valahogy kiegyenlíteni?
  Pölö audio cédé írásakor a nero nálam megkérdezi, hogy azonos hangerőre állítsa-e a zeneszámokat, a winampban is van ilyen? Ha van, akkor hol?

  Előre is kösz a segítséget!
  Szép napot!

  flymi 10 hónapja 47

 • Hűsítő retró hardverek a nyár közepén avagy gyűjteményem bővítése

  Folytatom rendhagyó gyűjteményem bővítését. Íme, megmutatom mik a legújabb szerzemények:

  GlacialTech NorthPole 1100

  A bejegyzés első alanya kicsit kilóg a sorból, hiszen ez VGA-ra való, nem procira. Mindenesetre muszáj volt megszereznem. Egyrészt, mert jó áron volt, másrészt mert valójában ritka darab így 10 év után is ennyire jó állapotban, gyári csomagolásban, használatlanul. A prohardveres teszt mindent elmond róla azt hiszem. Vadonatúj, hiánytalan! A korábbi változatnak, az 1000-esnek jobban örültem volna, de ezt csak a színvilág miatt mondom...

  Thermalright XP-90

  Folytatás...

  flymi 11 hónapja 4

 • Freemail-kínmail

  Régebben még öt darab mail címem is volt, mára ez már háromra redukálódott, de a freemail-es fiókba kapom általában a "szemetet", facebook-os értesítőket, stb... Általában hétköznap 25-30 levelet. Hétvégén szerencsére csak tört részre érkezik.

  Már harmadik napja nem tudom egyáltalán használni, de a hiba már sokkal korábban megjelent és figyelmeztetés is érkezett, csak én pont kiestem abból a szórásból.
  Remélem minél hamarabb javítják a hibát, hogy egy helyen és gyorsan lehessen megnézni, hogy a számtalan helyre regisztrált oldal közül melyikre érkezett esetleg fontos üzenet.

  gmail.com forever!

  flymi 1 éve 3

 • Hardverek a retro jegyében! Ismét...

  Újabb alanyok érkeztek/érkeznek a 478-as hűtő gyűjteménybe az elmúlt egy hónapban. Most eléggé összesűrűsödtek az adásvételek, ráadásul van még néhány folyamatban lévő ügy, reméljük azokról is cikkezhetek majd hamarosan.
  Sajnos még nem sikerült saját képeket készítenem róluk, de ami késik... :K
  A színessel kiemelt termék nevére kattintva régi Prohardveres cikkek, külföldi oldalak bemutatói vagy a termék hivatalos oldala jelenik meg.

  Gigabyte G-Power Pro

  Ezt már a múltkori GTX260-as bejegyzésem után is beszúrtam, ez volt a 30. cooler a gyűjteményben.

  *

  Arctic Cooling Super Silent 4 Ultra TC (sajnos nem működik, be van állva)

  Folytatás...

  flymi 1 éve 5

 • GTX 260 és a 30. cooler!

  VGA fronton a legújabb szerzemény egy Sparkle GTX 260-as 216SP-s videokártya. Ez amolyan megtartós fajta, elég ritka szerintem, főleg idehaza. Saját képeket nem készítettem róla, de dettó úgy néz ki, mint a netről lőtt képeken.

  Szerintem nagyon szép ez a fehér burkolat.

  Ezen nincs VGA kimenet, mint a Gigabyte Super Overclock verzión.

  Kétszer 6 pin tápcsatit igényel.

  Abszolút pormentes, szinte már makulátlan állapotú. Kicsit piaci ár alatt sikerült megcsípni természetesen postaköltséggel együtt. Ennél már csak az lett volna sokkal szebb, ha eredeti dobozos példányt sikerül szerezni, de nem vagyok telhetetlen.

  Folytatás...

  flymi 1 éve 9

 • Tavaszi hardver nagytakarítás és végül egymás mellett a két "öreg 70-es"...

  A mai napot a gépem portalanításának szenteltem. Meg is lett az eredménye, minden csillog-villog.
  A ventilátorok lapátjaira ragadt főleg a kosz, szűrőket kimostam, de a hűtőbordán is szépen megült, elég látványos a fekete bordákon a szürke por.
  Nem készítettem előtte/utána képeket, nem akartam, hogy bárki is szörnyülködjön rajta, bár szerintem nem volt vészes.

  A GTX 770-et sem szedtem szét, csak a venti lapátokat pucoltam meg, meg kifújtam a kis porcicákat, nem is kellett több. Kicsit féltem, mert elég törékenynek tűntek a lapátok, de óvatos voltam, nem is történt semmi baj.

  Az élvilágítás ledszalagját újra forrasztottam és a két drótot zsugorcsővel elszigeteltem egymástól, majd adtam rá még egy védő borítást, harisnyázást nem kapott.

  Végül a Gainward GTX 570 Phantom és a Gigabyte GTX 770 Windforce 3 egymás mellett, szerintem szép látvány.

  Folytatás...

  flymi 1 éve 0

 • Gépház modding tervek (nem sketchup!)

  Végre valahára most már lesz egy kis szabadidőm és elhatároztam, hogy nekilátok a már korábban eltervezett 3 gépház moddingnak. :C
  Szépen apránként fogok haladni, egy év alatt szeretném behúzni a három tervet teljesen készre.
  Hozzátenném, hogy senki ne számítson high end vizes, több gpu-s csodákra! Egyszerűen csak van egy tucat ötletem, amiből szeretnék hármat megvalósítani.

  Az első egy casemod lenne és egy film lesz a témája. Ahogy nézelődtem, ennek a filmnek a kapcsán még nem született mod, úgyhogy jó eséllyel az enyém lesz az első (csak el ne kiabáljam).
  Nem, nem mondom meg melyik film, de aki nagyon kutakodni akar, adtak ki a film nevén/címén egy gépházat is és akkor most nagyon sokat segítettem. Kérem nem tippelgetni a hsz-ben, köszi! ;)

  A második szintén egy casemod lesz. Hasonló feldolgozásban már készültek korábban is modok, de ennél nem is kell semmi komolyra számítani. A gépház (ami nem is igazi gépház) adva van, csak néhány csavar, ventihely kivágás, festés lesz. Ezenkívül plexit meg tartóelemet kell beledobálni és már készen is van. Ez ilyen low cost casemod lesz, de reményeim szerint nem lesz szemet bántóan randa...

  Folytatás...

  flymi 1 éve 0

 • Jól kezdődik ez a hónap! Újabb retro hardverek jó sok képpel!

  Az előző hónap meglehetősen döcögős volt hardver-beszerzési fronton. Valószínű a következő is ilyen lesz, vagy rosszabb, de fő az optimizmus! (Ha valaki tudja tudja melyik lábosban, az szóljon!)

  Három csodás példány érkezett még hozzám így március utolsó hetében. Lássuk hát, mik kerülnek a polcra:

  Az első egy komoly s478-as hűtő, név szerint egy Asus Star Ice.
  Nem, nem áprilisi tréfa! :N
  Annyit érdemes tudni róla, hogy egy böszme nagy jószág, minden tartozékával (még az eredeti paszta is megvan). Sajnos nem egészen azt kaptam amit akartam, mert bontatlanként volt hirdetve, de láthatóan már volt használva. Erre utal a folt a talp felső részén és egy méretes ujjlenyomat felül a bordán, valamint az egyik oldalán alul igencsak ramaty állapotban lévő műanyag tok.
  Ezektől eltekintve pormentes és jó állapotban van, ráadásul elég ritka is.

  Folytatás...

  flymi 1 éve 7

 • Márciusban is érkeztek hardverek... AGP gyűjtemény bővítés és egyéb apróságok.

  Az egyik szemem sír, a másik meg nevet. Örülök, hogy ismét sikerült szert tennem néhány hardverre, de annyira azért nem, hogy elmenjek mellettük néhány becsmérlő szó nélkül...

  Medion GeForce4 MX460

  Szép is, jó is. Sajnos az előző, vagy még eggyel korábbi tulaja úgy gondolta remek ötlet lenne ráragasztani a bordát a GPU-ra. :W

  A következő VGA a "márkatárs" MSI GeForce4 MX440

  Szép is, jó is, Hynix chipes. Sajnos a hűtése egy az egyben kuka. Látszik, hogy egyrészt deformált és karcos a venti fölötti burkolat, másrészt maga a ventilátor is be van állva, szerintem még az a csöpp nyák is sérült, amennyire belelátni.

  Maga a kártya rendben van. Konkrétan nem is ezt szerettem volna megvenni, de az eladónak már nem volt meg az az Asus, amit én korábban kinéztem és kifizettem. Így mérgemben ezt választottam, vesztemre.

  Folytatás...

  flymi 1 éve 3

 • Újabb alanyok a gyűjteményben (hűtők)

  Hét csodaszép darabbal bővült 2016 elején a már amúgy is elég népes s478-as hűtő gyűjteményem.
  Lássuk mik érkeztek:

  Scythe Ninja Plus Rev. B.
  Senkinek nem kell bemutatnom a Scythe hűtőit. Így vagy úgy, de már mindenki hallott róla, találkozott vele, vagy látott egyet. Dobozos, minden tartozéka megvan hozzá, makulátlan állapotú és kicsivel a piaci ár alatt sikerült beszerezni, ami azért nagy szó, mert az univerzális lefogatásának köszönhetően az ára is jól tartja magát.
  Ez a hűtő bármilyen 478-as forrófejű CPU-t képes lehűteni egy jó légkavaróval, az egyszer biztos. Érkezett hozzá egy ventilátor is, de sajnos be van állva teljesen.

  Zalman CNPS7700 AL-CU
  Egy újabb hűtő gyártó, aminek a nevével biztosan mindenki találkozott már.
  Majdnem minden megvan hozzá. Tiszta, a lamellák nincsenek "összegyűrve", elhajolva, ami pedig sűrűn elő szokott fordulni. Nem ragoznám tovább, szép is jó is.

  Folytatás...

  flymi 1 éve 23

 • Hétvégi billentyűzettakarítás... (Csak erős idegzetűeknek!) Úgyis rákattintasz, tudom. ;)

  Semmi extra. Egy csavarjúzó, egy picsesz, egy bibis ujj és a ráfordított idő.
  Tudom, ritka dzsuvás volt, de a szappanyos meleg víz csodákra képes!
  Beszéljenek a képek helyettem:

  Előtte:

  Szétszedés közben:

  Gondoltam kicserélem a ledeket, de ez nem lett volna olyan egyszerű, így maradtak a gyáriak...

  Folytatás...

  flymi 1 éve 6

 • Hervisbe szóló kupon vihető ingyé'!

  "Az Erzsébet-utalványok beváltásakor a Hervis kupon felhasználója 15% kedvezményben részesül egy tetszőlegesen kiválasztott termékre. A kupon beváltható minden magyarországi Hervis áruházban. A kedvezmény más akcióval, kedvezménnyel nem vonható össze és online vásárlás esetén nem érvényes. A kedvezmény kerékpárokra nem váltható be. A kupon 2016. február 28-ig érvényes."

  Azért csak most, mert most találtam meg a Bözske utalványok mögött... :B
  Légyszíves privátba írj ha kell! Nem viszem sehova, költségedre postázom vagy érte jössz.


  flymi 1 éve 0

 • Hív a vasút, vár a MÁV!

  Érdekelne, hogy ki tudja betéve az összes forgalmi utasítást és azok függelékét betű szerint... Természetesen álmából felébresztve. ;] :DDD
  Asszem seggelhetek egy darabig és lehet még az se lesz elég.

  flymi 1 éve 54

 • Alkatrész tisztítás levegővel

  vs.

  Mit javasoltok számítógép alkatrészeinek levegővel való gyors tisztításához/kifújatásához? Hosszú távon megéri befektetni egy mini kompresszorba vagy a flakonos sűrített levegős megoldás a nyerő?

  ITT néztem a kompresszorokat.

  flymi 1 éve 29

 • Felmondás a munkahelyen picit másképp...

  Már rég megszületett az elhatározás, hogy ha nem képesek a jelenlegi munkahelyemen megbecsülni a munkám, ha nem képesek kifizetni a túlórákat, ha továbbra is eltüntetik a szabadságaimat, akkor az első adandó alkalommal váltok. Továbblépési lehetőség a cégnél úgysem volt, ismerősön keresztül viszont sikerült egy állami céghez beadni az önéletrajzom azzal az előnnyel, hogy az a paksaméta tetejére kerül majd.

  Így is lett, hívtak, hogy lehet menni egy beszélgetésre, onnan majd orvosira és még az idén átvesznek. Pontosabban csak az idén vesznek át, szóval siessek a felmondással.
  A mostani melóhelyen a "hogy mertél felmondani, mikor tudod, hogy nincs helyetted ember?" volt az első reakció a felmondásomra, meg a "miért, nincs itt jó helyed?" szöveget kaptam. A közvetlen főnököm nem akart elengedni a 30 nap felmondási idő letelte előtt, de a munkáltató elvileg belement. Legalábbis a HR-estől ezt az infót kaptam.

  3 napot kellett várni a munkáltató válaszára ( :F ), mert nem volt elérhető. (Na persze)
  Azt az infót kaptam telefonon, hogy addig ne is vigyek be semmiféle felmondási papírt a céghez, amíg a HR-es nem beszélt a nagyfőnökkel. Egyébként sem tudtam bemenni, mert itthon lábadoztam táppénz miatt, de ha nagyon kellett volna, el tudtam volna juttatni hozzájuk.

  Folytatás...

  flymi 1 éve 171

 • Help pls! Mik ezek az izék??

  Üdv!
  Szeretnék segítséget kérni az alábbi bigyók beazonosításához! Előre is köszönöm a segítséget! :R

  [L:/dl/upc/2015-12/487689_20151201_163724.jpg](IMG:/dl/upc/2015-12/487689_20151201_163724.thumb.jpg)(/IMG)[/L]

  Folytatás...

  flymi 1 éve 14

 • Melyik telefont válasszam?? (erősen alsó középkategória)

  Sajnos nem kaptam semmilyen választ a "melyik okostelefont vegyem" topicban, úgy látszik 100k alatti készülékeket nem használ ott senki...

  Új, olcsó droidos készüléket keresek, tűrhető üzemidővel (>2000mAh), minimum 5MP kamerával és 1GB memóval.
  Függetlent vagy telenorost 32-35e környékén, az sem baj ha dual sim-es. Telenornál vállalati csomagban venném.
  Nem nagy a keret, de telefonáláshoz, időnként netezéshez, ritkán fotóhoz kellene. Játék pécén, telón maximum szókereső...
  Páromnak Ace4 van már egy éve, a Galaxy Core Prime ahogy olvastam hasonló paraméterekkel rendelkezik, csak a kijelzője harmatosabb, viszont az akksija picit erősebb. Lenovo A6000 van még ilyen árban, erről nem találtam mobilarénás tesztet, de nagyjából hasonló mint a Samu.
  Sony E4G is a látótérben van, de annak már borsosabb az ára picit és a szolgáltatónál nem kapható, csak a régebbi és kicsit gyengébb E4, igaz pár ezressel a megszabott keret alatt kifutó modellként...

  Várom az épületes jó tanácsokat a vásárlással kapcsolatban! :R

  Folytatás...

  flymi 1 éve 20

 • Mount & Blade II Bannerlord megjelenés?

  A kérdés, hogy hol és MIKOR?

  Az első rész jó volt, valódi újdonság!
  A Warband még jobb, komplexebb, teljesebb játékélményt nyújtott. Viszont voltak idegesítő bug-ok és hosszabb idő után ez is parkolópályára került.
  A With Fire and Sword számomra csalódás volt, talán ezért sem szereztem be a Napoleonic Wars címűt.

  Ez a második rész viszont még jobbnak ígérkezik, mint az első kompletten, legalábbis a beharangozó videók, valamint a TaleWorlds honlapjának leírása alapján.
  Jó lenne karácsonykor már ezzel tolni, de vannak fenntartásaim a megjelenés időpontját illetően...

  flymi 1 éve 3

Hirdetés

Copyright © 2000-2017 PROHARDVER Informatikai Kft.