Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#106901) Angelina87 válasza MomoSinX (#106899) üzenetére


Angelina87
tag

Nagyon sok sikert kívánok a kereséshez, én tudom, milyen nehéz!!!

" A világon vendég vagyok."

(#106902) MomoSinX válasza Angelina87 (#106901) üzenetére


MomoSinX
aktív tag

Köszi! Igyekszem és próbálok pozitív maradni..egyszer csak kijutok belőle végre.

(#106903) fatal` válasza szabi__memo (#106892) üzenetére


fatal`
titán

1 hónapra? Én nem ismerek senkit, aki 1 hónapra járna nyaralni, biztosan van, csak ritka.

A többség nem jár nyaralni semelyik évben, esetleg a közép-magyarországi régióból.

(#106904) szabi__memo válasza fatal` (#106903) üzenetére


szabi__memo
nagyúr

Nyilván nem. De nem is hinném, hogy szó szerint gondolta.
Az országos statisztikák mást mondanak. A többség jár. És mint írtam a várakozás még idén is az, hogy a többség megy

[ Szerkesztve ]

(#106905) lacafaca válasza Angelina87 (#106896) üzenetére


lacafaca
őstag

sajnos az önellátás az csak egy dolog, mert ha tényleg beüt egy igazi éhezők viadala, akkor azt az ember a hajára kenheti...semmivel nem vagyunk mi nagyobb biztonságban, mint bárki más, max pár héttel tovább lenne mit enni/inni és ha ez a mai világunk totális csődöt jelent, az minden egyszerű halandónak a véget jelentené rövid úton...szóval számítsunk a legrosszabbra és bízzunk a legjobbakban ;) (erdő like, de sajna nem sok embernek jutna olyan lak...max sátrakban :D meg amúgy is már lassan kivágtuk az összeset, még felénk is már csak mutatóba itt-ott/hogy rohadna le a kezük :(( )

most érkezett:

[ Szerkesztve ]

Vedd el a szabadságukat, de ne egyszerre, hanem kicsi, apró lépésekben, hogy amikor már semennyi sem maradt nekik, azt észre se vegyék.

(#106906) Cs1csó válasza szabi__memo (#106904) üzenetére


Cs1csó
félisten

A lakosság fele nem nyaral sehol. Ilyen egyszerű a statisztika. a lakosság vagy 20%-a csak valami hosszú hétvége vagy hasonlóra megy, és 30%-a az aki ténylegesen akár 10 napot és akár külföldön is.
Magyarországon látványosan csökken a középosztály és növekszik a szegények száma. Sokan üdülnek de a lakosság számát nézve már árnyaltabb a kép.

(#106907) _Atesz válasza lacafaca (#106905) üzenetére


_Atesz
addikt

[link]

Láttam már volt linkelve, de kb. ez van. :D

(#106908) lacafaca


lacafaca
őstag

delta mi...na haggyámá...😂⁠

_Atesz sokadszorra: ennyi👍⁠

[ Szerkesztve ]

Vedd el a szabadságukat, de ne egyszerre, hanem kicsi, apró lépésekben, hogy amikor már semennyi sem maradt nekik, azt észre se vegyék.

(#106909) Angelina87 válasza lacafaca (#106905) üzenetére


Angelina87
tag

Helyzettől úgymond függetlenül tisztelem a sorból kiállást !!!! Nem azért, mert előrébb lennétek vele.. vagy sem!!! :R

A nyaralásban felnyomja a statisztikát szerintem a 3 nap/2 éjszaka...., az pedig igazából egy nap, ja és ebben az évben a szépkártyák szépen felgyűltek szerintem, így aztán olyanok jönnek nyaralni, h ihaj-csuhaj :C látok én már mindent... Mikozben régen a munkásréteg elment a campingba... ami akkoriban csudaklassz volt, és megtehettük...
Most boldog-boldogtalan rohan a szép kártyájával a 3 nap/2éjszakára..., h kirakhassa a face...bookon, h ott volt, mert bizony... ez a mai emberek mércéje, tisztelet a kivételnek :)

" A világon vendég vagyok."

(#106910) lacafaca válasza Angelina87 (#106909) üzenetére


lacafaca
őstag

senki sem rabszolgának született...csak hinnie kell magában és kilépni a sorból. semmi nem lehetetlen, mert lehetetlen nincs, csak tehetetlen ember ;)

Vedd el a szabadságukat, de ne egyszerre, hanem kicsi, apró lépésekben, hogy amikor már semennyi sem maradt nekik, azt észre se vegyék.

(#106911) Qtya123 válasza Angelina87 (#106900) üzenetére


Qtya123
őstag

Nagy változásokra szerintem nem kell ilyen téren számítani, főleg a KKV szektorban, tisztelet a kivételnek.
De látod, úgy ahogy eldöcögnek. Kilép "Guszti", de utána valahogy beesik helyette másik, 2 hónap után az is lelép, jön rövid időre megint másik. Sír a tulaj, sírnak a munkások aztán a gépezet csak eldöcög valahogy nagy nehezen a pengeélen.

Nagyon mást nem lehet tenni, akinek van rá lehetősége az képezze magát. Akár diplomát, akár szakmákat, jogosítványokat, nyelvet, OKJ képesítéseket (ja igen ezt ugye "szépen" átalakították...), stb..
Minél több területet lefedni. Akkor a kiszolgáltatottság azért redukálódhat erősen. Emellett amennyiben értelmesen meg tud valaki nyilvánulni, már fél siker elnézve, hogy sokan mennyire gatyák akár egy alap kommunikáció szintjén is a felvétel, vagy a végzett munkájuk során.

[ Szerkesztve ]

(#106912) kolopele válasza szabi__memo (#106904) üzenetére


kolopele
nagyúr

Nyilván nem, legyen "csak" két hét a Balatonnál, cirka 500 ezer, ha nem több. Szinte minden szállás már le van foglalva a nyárra. Nincs pénz? Francokat nincs.

(#106913) Qtya123 válasza kolopele (#106912) üzenetére


Qtya123
őstag

+1

Mindig hírérték, hogy jaj de drága a Balaton, 1000 Ft alatt nincs egy lángos, vagy 500 Ft alatt egy gombóc fagyi. Aztán valahogy mégis tömve van mindig minden ott.

Horvátok dettó. Régen sokat jártunk oda, főleg hogy közvetlen a határ mellett laktunk, így 410-420 km és már ott voltunk a parton.

Úgy 15 évvel ezelőtt sokkal kevesebb ember volt ott. Most az is drága, ennek ellenére tömve van, de eszméletlenül. Olyannyira, hogy már nem is járunk hozzájuk, pedig vannak kedvenc bejáratott helyeink, de nekem az a tömeg, ami ott kialakult az nem kell.

(#106914) Coyot válasza Qtya123 (#106913) üzenetére


Coyot
őstag

Nem mellesleg az összes szállás szépen rátolta a kieséseket az áraira, úgy el vannak szállva már, hogy öröm nézni.

Má' nem

(#106915) kolopele válasza Qtya123 (#106913) üzenetére


kolopele
nagyúr

Horvátországot ki is felejtettem, a nyaralók zöme ott is magyar :) Több ismerősöm meg megint Görögbe megy. Lehet úgy vannak már vele sokan mint a dalban, hogy "ez az utolsó nyár......" :D

[ Szerkesztve ]

(#106916) lacafaca


lacafaca
őstag

Z.É.T. nyugtass meg jóbarát, hogy csak szét vagy csapva nyitás óta és nem bírsz kijönni belőle meg nincs erőd kommentelni...buli buli hátán :U :DDD

Vedd el a szabadságukat, de ne egyszerre, hanem kicsi, apró lépésekben, hogy amikor már semennyi sem maradt nekik, azt észre se vegyék.

(#106917) syberia


syberia
veterán

Arra senki sem gondol, hogy jöhet olyan variáns ami a beoltottakra lesz veszélyes. Akkor pedig jöhet majd az oltatlansági igazolás? :DDD

https://howbad.info/

(#106918) kolopele válasza syberia (#106917) üzenetére


kolopele
nagyúr

Nem gondol szerencsére hülyeségekre senki, de legalábbis kevesen :)

(#106919) lacafaca válasza syberia (#106917) üzenetére


lacafaca
őstag

nem lesz sokáig ez a szarakodás...amit dob a gép :DDD

Vedd el a szabadságukat, de ne egyszerre, hanem kicsi, apró lépésekben, hogy amikor már semennyi sem maradt nekik, azt észre se vegyék.

(#106920) syberia válasza kolopele (#106918) üzenetére


syberia
veterán

Szóval Anthony Fauci kivétel, értem. Ő amúgy egy jelentéktelen amerikai hivatal vezetője, nem érdekes.

lacafaca: Ezt a cuccost majd drónokra szerelik és akkor bárkit le tudnak szkennelni bárhol. A fejlődés útjába semmi sem állhat már. :DDD

[ Szerkesztve ]

https://howbad.info/

(#106921) lacafaca válasza syberia (#106920) üzenetére


lacafaca
őstag

vagy vadászni ;]

Abu Dhabi Egészségügyi Minisztériuma jóváhagyta az EDE szkennerek használatát, egy arcszkennelési technológiát, amely állítólag kimutatja a koronavírust😆, az Egyesült Arab Emírségekben.
Az Abu-Dhabi sürgősségi, válságügyi és katasztrófavédelmi bizottság közleménye szerint a szkennerek korlátozni fogják a COVID-19 átvitelét azáltal, hogy biztonságos zónákat hoznak létre, amelyek számos megelőző eljárás alá esnek.
Abu-Dhabi lakói továbbra is tanúi lehetnek az EDE szkennerek használatának a bevásárlóközpontokban, lakóövezetekben, szárazföldi és légi belépési pontokon.
De vajon megbízhatóak-e az EDE szkennerek? A Quint beszélt indiai tudósokkal, hogy megértsék, mennyire jó a technológia ezen szkennerek mögött.
Mi az EDE szkenner?
Az exponenciális mélyvizsgálat (EDE) szkennereket az Abu Dhabi EDE Kutatóintézet fejlesztette ki az International Holding Company (IHC) irányításával.
Abu Dhabi kormánya azt állítja, hogy a technológia képes kimutatni a lehetséges COVID-19 fertőzést az egyén arcának átvizsgálásával, majd az elektromágneses hullámok mérésével, amelyek megváltoznak, amikor a vírus RNS-részecskéi vannak az ember testében, ezért azonnali eredményt nyújt.
Az EDE szkennerek állítólag 5 méteres sugarú körben gyűjtenek elektromágneses hullámokat.
Amikor egy személy belép az arc EDE szkennerének ebbe a sugarába, az elektromágneses hullámok megváltoznak. A gépi tanulási algoritmus azonnal összehasonlítja az információt az egyedi COVID-19 RNS molekulával. Ha pozitívnak találják, az illető potenciálisan fertőzött, és 24 órán belül el kell végeznie a COVID tesztet.
Mennyire megbízhatóak az EDE szkennerek?
S Krishnaswamy, a Madurai Kamaraj Egyetem tudósa és nyugdíjas professzora a The Quint-nek elmondta, hogy a mögöttes technológia álhírnek tűnik.
"Az elektromágneses sugárzás csak úgy képes megkülönböztetni az RNS-t, mint az abszorpció, de ez olyan kicsi és észrevehetetlen ezen a tartományon és szinten. Hogyan lehetne megkülönböztetni a sejt RNS-t a vírusos RNS-től?" - kérdezte.
"Az összes RNS-molekula ugyanúgy viselkedne, függetlenül attól, hogy vírusos vagy sejtes RNS-ről van szó. Ha nincs magas lokális víruskoncentráció, amely megváltoztatja az orr, a torok és a tüdő sejtjeinek RNS-koncentrációját, ez nem fog kimutatható változást elérni 5 méteres távolságból rendkívül nehéz ezeket a változásokat kideríteni. "
S Krishnaswamy, tudós
Priyanka Golellu műszaki tudós egyetért ezzel.
Hőszkennerek vs EDE szkennerek
A hőszkennerek érzékelik az infravörös sugárzást és a fekete test normál sugárzási görbéi segítségével meghatározzák a hőmérsékletet.
Mivel a COVID lázat okozhat, a testhőmérséklet emelkedése erre utalhat. Az EDE szkennerek azonban nem tudják kimutatni a lázat.
"A termikus szkenner meglehetősen hatékonyan érzékeli a hőmérsékletet. Úgy tűnik azonban, hogy az EDE szkennerek nem a hőmérsékletet nézik. A jelenlegi EDE szkenner leírását tanulmányozva azt mondhatjuk, hogy nem képes működni és érzékelni a COVID-ot" - mondta meglehetősen határozottan S Krishnaswamy.

[ Szerkesztve ]

Vedd el a szabadságukat, de ne egyszerre, hanem kicsi, apró lépésekben, hogy amikor már semennyi sem maradt nekik, azt észre se vegyék.

(#106922) Disk4mat


Disk4mat
csendes tag

:DD
Uborkaszezon van? Már nem menő a maszkoktól rettegni, nem menő a távolságtartáson felháborodni, a vakcinák fikázása kezd unalmas lenni, kell valami amivel lehet hangulatkelteni, meg rettegni, meg apokaliptikus jövőképet fantáziálni...
A terminátor mikor jön?

[ Szerkesztve ]

(#106923) lacafaca


lacafaca
őstag

sky

Vedd el a szabadságukat, de ne egyszerre, hanem kicsi, apró lépésekben, hogy amikor már semennyi sem maradt nekik, azt észre se vegyék.

(#106924) Gsx-rr válasza Disk4mat (#106922) üzenetére


Gsx-rr
veterán

Te latsz valakit maszkban? En 1 hete napja lattam csak egy barmot abban biciklizni

(#106925) kolopele válasza syberia (#106920) üzenetére


kolopele
nagyúr

Fauci már nem egyszer beszélt össze vissza.
Gsx-rr: Akkor én meg azt mondom, sok barmot látok maszk és távolságtartás nélkül zsúfoltabb helyeken. Inkább a post covidé, az oltás nem okoz ilyet ;)

[ Szerkesztve ]

(#106926) Gsx-rr válasza kolopele (#106925) üzenetére


Gsx-rr
veterán

Lehet az oltas hatasa :D

(#106927) Cs1csó válasza Gsx-rr (#106924) üzenetére


Cs1csó
félisten

Miért nem integettél nekem? :DDD

(#106928) Disk4mat válasza Gsx-rr (#106924) üzenetére


Disk4mat
csendes tag

Tömegközlekedési egységeken pár emberen van, és néhányan hordják boltban is, főleg idősek, akiknek bármilyen kockázat számít.
Bicikliseken, motorosokon meg nem meglepő, hogy látsz, forgalmasabb útszakaszokon, belvárosokban annyi PM10et, meg szmogot / kátrányt nyel az ember egy intenzívebb tekerés során, hogy csókolommal köszön a tüdőgondozó. Már évekkel Covid előtt is sokan használtak .

(#106929) kolopele válasza Cs1csó (#106927) üzenetére


kolopele
nagyúr

Ez hatalmas volt :DDD

(#106930) pjen válasza kolopele (#106925) üzenetére


pjen
félisten

Mint ahogy mindenki más is.Túl sok az ismeretlen és túl sok a bot csinálta szakember.Szlávikot becsülöm, egy átlagos interjún sokszor kimondja, nem tudjuk.

(#106931) Cs1csó válasza kolopele (#106929) üzenetére


Cs1csó
félisten

Az a vicc, hogy nem vicc, mikor a melóhelyen kellett folyosókon viselni én meg munka után pattantam fel a bringára és vagy 200 métert bicikliztem mire feltűnt, hogy még rajtam van a maszk. :B

(#106932) kolopele válasza pjen (#106930) üzenetére


kolopele
nagyúr

Szlávikkal nincs bajom, ahogy Rusvaival sem. Merkely viszont maradjon a szívsebészetnél.

(#106933) kolopele válasza Cs1csó (#106931) üzenetére


kolopele
nagyúr

Na látod, kb. ennyire gátolja a levegővételt. Tudod, az antivaxxerek állandóan fulladoztak tőle :D

(#106934) Gsx-rr válasza kolopele (#106932) üzenetére


Gsx-rr
veterán

Rusvai a legjobb! :)
Ez az ember normalis???
[link]

[ Szerkesztve ]

(#106935) Cs1csó válasza kolopele (#106933) üzenetére


Cs1csó
félisten

:K esetleg 5-10%-al kell erősebben venni a levegőt mint maszk nélkül, de akinek ez megterhelő annál komolyabb bajok is vannak. :D
De terhelés nélkül még ezt sem érzem persze ha mondjuk maszkban futnék a busz után stb. akkor esetleg érezném.
A lényeg, túl van ez pörgetve.

(#106936) Gsx-rr válasza Cs1csó (#106935) üzenetére


Gsx-rr
veterán

Igazad van a maszk használat túl van pörgetve vagyis volt. Azt a koszos retkes maszkot amit az emberek egész nap a zsebünkben hordta meg a kocsiban semmi értelme nem volt hordani!

(#106937) szabi__memo válasza Gsx-rr (#106936) üzenetére


szabi__memo
nagyúr

Erre valami tényszerű adat van?
Amúgy senki nem mondta, hogy koszos maszkot kell hordani.

[ Szerkesztve ]

(#106938) kolopele válasza Cs1csó (#106935) üzenetére


kolopele
nagyúr

Pontosan. A maszkok normális módon való hordása csak előnyt jelenthet mindenki számára, aki meg fullad tőle az vizsgáltassa ki magát nem e asztmás.
Gsx-rr: Arról az emberek tehettek eddig is, hogy miként viselték a maszkot. Nálunk minden másnap felkerült egy új, sosem volt zsebben. Mindent lehet normálisan is csinálni, sajnos te megint másik irányból közelítetted meg a témát, a szokásos "nincs is vírus meg féreg van a maszkban" módon.

[ Szerkesztve ]

(#106939) syberia válasza lacafaca (#106923) üzenetére


syberia
veterán

The vaccine is good, but not perfect. :C :C :C

(#106927) Cs1csó: A maszk nem helyettesíti a sisakot, látom szeretsz veszélyesen élni. :D

[ Szerkesztve ]

https://howbad.info/

(#106940) pjen válasza kolopele (#106938) üzenetére


pjen
félisten

Nálunk meg naponta akár 3 is.Elmentünk a piacra felvettük.Hazafelé asszony kidobta.Kipakoltunk, irány a Tesco másik maszk.Hazafelé kuka. H megint elmentünk früss kaszk.Rengeteg fogyott.

(#106941) lacafaca válasza pjen (#106940) üzenetére


lacafaca
őstag

én büszke vagyok rá, hogy egyel kihúztam idáig...és még jó lesz a következő hullámokra is bőven ;]

ottvanb+!!! :C

[ Szerkesztve ]

Vedd el a szabadságukat, de ne egyszerre, hanem kicsi, apró lépésekben, hogy amikor már semennyi sem maradt nekik, azt észre se vegyék.

(#106942) lacafaca


lacafaca
őstag

:C

Vedd el a szabadságukat, de ne egyszerre, hanem kicsi, apró lépésekben, hogy amikor már semennyi sem maradt nekik, azt észre se vegyék.

(#106943) _Atesz válasza lacafaca (#106942) üzenetére


_Atesz
addikt

(#106944) Floyd80 válasza lacafaca (#106942) üzenetére


Floyd80
addikt

Viva México! :DDD

"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."

(#106945) kolopele válasza lacafaca (#106941) üzenetére


kolopele
nagyúr

Bio maszk volt legalább, meg ami sosem kopik el? :)

(#106946) lacafaca válasza Floyd80 (#106944) üzenetére


lacafaca
őstag

fordíts a képernyőn 90et :P várjá..ne is


lyully de béna így :DDD

kolopele dehogy...drága volt, még a tavalyi hiánygazdaságban kellett vennem egyet az első piacon áprilisban...400é...mintha az ablakon dobtam volna ki azért a szar szövetdarabért ami ér vagy egy húszast :D

[ Szerkesztve ]

Vedd el a szabadságukat, de ne egyszerre, hanem kicsi, apró lépésekben, hogy amikor már semennyi sem maradt nekik, azt észre se vegyék.

(#106947) kolopele válasza lacafaca (#106946) üzenetére


kolopele
nagyúr

Jót kellett volna venned, 400 - ért valóban elég sz@rt lehetett kapni, főleg ha úgy varrták. FFP2, FFP3

(#106948) lacafaca válasza kolopele (#106947) üzenetére


lacafaca
őstag

kizárt, hogy ezzel nem fogom kihúzni még ezt a pár évet...vigyázok rá, már ereklye és idővel mementó lesz belőle, emlékeztetve utódaimat a korra, amikor megszűnt az emberiség nagy részének önrendelkezési joga :)

Vedd el a szabadságukat, de ne egyszerre, hanem kicsi, apró lépésekben, hogy amikor már semennyi sem maradt nekik, azt észre se vegyék.

(#106949) kolopele válasza lacafaca (#106948) üzenetére


kolopele
nagyúr

Nálunk már összeszámolni sem tudnám mennyi ment el, ugyanis fő szabály a maszkok esetében, hogy jó minőségű legyen, és naponta legalább cserélni kell. Na most ugye két felnőtt és két gyerek esetében az napi négy, leszámítva amikor az ember éppen nem ment sehova max. a suliba a gyerekekért kocsival.

(#106950) fatal` válasza kolopele (#106949) üzenetére


fatal`
titán

Ez szerintem erősen függ attól is, hogy mennyit volt rajtad. Én is hetekig használtam ugyanazt a maszkot, mert a helyi pékhez mentem max, ahol rajtam volt 1 percig, az is úgy, hogy nyílt téren (ablakos a kiszolgálás).

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.