Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#106801) Citroware válasza Disk4mat (#106800) üzenetére


Citroware
addikt

Igen, ez is torzíthat. Csak tudod a beoltottak hatszoros arányos halálozásából így sem fog kijönni az, hogy valójában egyhatod arányban halnak meg. Mint ahogy mondjuk az oltástól elvárható lenne azok után, hogy az ember bevállalja az oltás mellékhatásait, esetleges szövődményeit, hoszútávú ismeretlen kockázatait, és azt, hogy talán csak egy ideig hatásos, utána amúgy is kéne még egy harmadik, ami szintén kockázatokkal járhat.

Lehet lemondom a jövő pénteki oltásom, de még várok, hogyan alakulnak a dolgok.

[ Szerkesztve ]

(#106802) Disk4mat válasza Citroware (#106801) üzenetére


Disk4mat
csendes tag

Nyilván a te döntésed.
De egy stat miatt még szerintem ne dobd a regedet.
Érdemes több tanulmányt, elemzést, riportot átnyálazni.
Btw van olyan közvetlen kontaktod, aki mellékhatást tapasztalat?

(#106803) Citroware válasza Disk4mat (#106802) üzenetére


Citroware
addikt

Pfizert nem kapott közeli ismerős, a különféle facebookos csoportokban viszont elég lelombozó beszámolók vannak.
Tagja vagyok egy autoimmun-betegséggel kapcsolatos facebook csoportnak is, mivel én is érintett vagyok, és ott szavazást indítottam, aminek az lett a végeredménye, hogy minden ötödik beoltottnak tartósan (már hónapok után is továbbra is fennmaradóan) erősebbé tette az alapbetegség tüneteit (kb 60-an szavaztak). És az nem kis baj. És még ennek a rétegnek volt különösen ajánlva az oltás...

BTW szintén autoimmun problémával kapcsolatos, hogy azoknak, akik ilyen jellegű betegségre immunmódosító vagy immunszuppresszív gyógyszereket szednek, egy jelentős részüknek (egy tanulmány szerint egyharmad) eleve nem is volt hatása a vakcinának, vagy nem megfelelő mértékben, mivel az immunszuppresszív gyógyszerek az immunrendszernek azt a funkcióját is akadályozzák, hogy a vírus elleni antitesteket kitermelje. Ebben az esetben az oltás nem ér semmit, de legalább mellékhatás sem nagyon van.

[ Szerkesztve ]

(#106804) Disk4mat válasza Citroware (#106803) üzenetére


Disk4mat
csendes tag

Szóval személyes nincs.
Nem ekézés, de a facebook szerintem semmilyen szempontból nem hiteles forrás, semmilyen feleősségvállalás semmilyen ellenőrzés nincsen.
Ha én holnap belépek egy bármilyen csoportba, és beírom, hogy a sputnik oltás óta epét köpök, azt senki nem ellenőrzi (nem is tudná) illetve mivel nincs orvosi moderáció, nagyon sok olyan riport is megjelenik ott, aminek köze nics az oltáshoz, de mostanában mindent azzal hoznak összefüggésbe. Ráadásul az antivaxxerek melegágya a közösségi oldal, sok vaskalapos konteós szándékosan regel minden csoportba, és terjeszt hülyeséget. Itt is volt már linkelve egy nô, aki leírta a pfizer csoportban, hogy megkapta, és hogy vérrögöt találtak nála pár nap múlva, és ugyan ez a nő ott volt a Sinopharm csoportban is, ott meg azt állította a szemével lett baj az oltás után .. és sajnos nem egy ilyen van
Az ilyen oltás mellékhatás olyan kicsit, mint a csupakapba :D senki sem találkozott vele, de mindenkinek van ismerőse/barátja/szomszédja, aki látta.
Amikor bizonyítani kellene fotóval/ videóval (oltás esetén zárójelentéssel/orvosi riporttal/ dokumentummal) az valahogy soha nincs .

[ Szerkesztve ]

(#106805) Citroware válasza Disk4mat (#106804) üzenetére


Citroware
addikt

Nehéz eldönteni, mit higgyen az ember. Lehet, hogy nincs annyi baj, mint amennyit a konteók elhitetnek velünk. Az is lehet, hogy rosszabb, mint azt bárki gondolná, de a média elhallgatja, mert mindenhol azt kell közölni, hogy oltani kell, így aztán abban az esetben, ha az izraeli és UK adatok valósak - amit még az a cikk is beismer, amelyik cáfolja az adatok mérvadóságát és az oltást hirdeti -, akkor is kizártnak tartom, hogy ezt felül beismernék, hogy bocsi, tévedés volt, a delta variáns ellen az oltás rosszabb, mint oltatlannak lenni... Még ha igaz is, akkor sem fogják bevallani, hanem elkezdik majd hirdetni a harmadik oltást, ami már a delta ellen jó, az első kettőt pedig elködösítik azzal, hogy jó-jó, csak nem elég, kell még.

A komolyabb mellékhatásokat, szövődményeket illetően pedig az a baj, hogy sokan számoltak be arról, hogy az oltás után pár nappal történt valami (mindenkinek más), orvoshoz mentek vele, és rendszeresen azt mondták nekik, hogy ez nem az oltástól van. Amit persze a páciens nem hisz el, ha előtte folyamatosan jól volt, és ez teljesen érthető.
És ezek nem covidos meg vakcinás csoportok, ahol a konteósok helyet foglalnának. Ezek más tematikájú csoportok.
Tehát ha a tünetet nem is veszik fel adatként az oltás mellékhatásának, mert nem annak tudják be, úgy nehéz is lesz adatokat gyűjteni.

[ Szerkesztve ]

(#106806) Disk4mat válasza Citroware (#106805) üzenetére


Disk4mat
csendes tag

Igaz, de több száz millió orvos, kutató, ápoló, nővér, EÜ személyzet... Mind hallgat? Ha valóban nem érne semmit az oltás, és sok lenne a mellékhatás, az hamar kibukna. Ráadásul az esetek először náluk csapódnak le, nem azoknál, akiknek érdeke lenne elhalgattatni. Ehez képes egy -két szakmai sikerektől mentes, hírnévre , népszerűségre, pénzre, politikai sikerre vágyó doki, és kiöregedett professzor terjeszti az oltás elleni igét, jellemzően könnyen cáfolhatóan.
Ha nekem kéne dönteni, kinek hiszek : 5 orvosnak, vagy 500 facebook posztnak, nem kérdés, hogy a dokik véleményét tartanám mérvadónak.

[ Szerkesztve ]

(#106807) Citroware válasza Disk4mat (#106806) üzenetére


Citroware
addikt

Erre is kaptam választ, mert bennem is felmerült a kérdés, igaz szintén közösségi médián.

Szóval a válasz az volt, hogy a közellátásban dolgozó egészségügyisek mondják ezt, mert kötelességük ezt mondani, hiszen felülről ezt a nyomást gyakorolják rájuk. Tehát a valóság akár az is lehet, hogy igazából nem tudják még, mi van, nehéz is megállapítani, de ezt mondták nekik hogy ezt kell mondani, mert a kormány eldöntötte hogy oltassanak és kész, el kell hinni hogy ez a jó, ezért ezt mondják. Hiszen gyakorlatilag ők a kormány alkalmazottjai (az állam alkalmazottjai). Nem lehet egyértelműen megerősíteni, de megcáfolni sem.

Ezzel ellentétben a magánellátásban dolgozó orvosok között sokkal gyakoribbak a vakcinákban kétkedők, mert ők a saját agyukat használják, nem a feletteseik hangját.

Na most ez is vagy igaz, vagy nem. Mindenesetre diskurálni érdemes róla. Nekem pedig még van 6 napom eldönteni, kell-e. :D

[ Szerkesztve ]

(#106808) Disk4mat válasza Citroware (#106807) üzenetére


Disk4mat
csendes tag

Tegyük fel valóban nyomják az orvosoknak, hogy ez a kötelességük, akkor ők kötelességből oltatják be magukat, családtagjaikat? És a nővérek, ápolók, mentősök,kiszolgáló személyzet? Ők akkor mondanak fel amikor akarnak, és mennek mást csinálni több pézért, őket mivel kényszerítik? És mindezek közvetlen családtagjai , barátai, smerősei? Csak mert életszerűtlen, hogy el egy doki / mentős / szakápoló tudja, hogy baj van a vakcinákkal, de otthon nem mondja el az asszonynak, vagy a havernak egy sörözés alkalmával azok meg nem adják tovább. Mégsincs ilyen sem nálunk, sem sehol a világban. Jellemzően azok kiabálnak akiknek semmi hozzáértésük, rálátásuk nincs, csak a facebook, meg a fakenews oldalak.
Remek példa ez a videó. :))
Az egyszerű bácsi annyit lát, a kis ablakából, hogy esik az eső, és aki mást mond az buta és hazudik. Pedig csak egyszerűen tájékozatlan az öreg.

[ Szerkesztve ]

(#106809) Citroware válasza Disk4mat (#106808) üzenetére


Citroware
addikt

Sok egészségügyis volt, aki megtagadta az oltást, hírek lehozták.

De - már amennyiben igaz egyáltalán a feltevés - a helyzet az, hogy talán nem tudják ők sem igazán, jó-e vagy sem, érdemes vagy nem. Ez túl új, senki sem tudja. Talán kétségeik voltak 50-50%-ban, hogy igen vagy nem. De mivel azt mondták, hogy ez jó, ez kell, ők pedig bíznak azokban, akikben eddig is bíztak (a gyógyszeriparban...), és felső nyomásra is emelllett kell dönteniük, így egy 50-50 helyzetben nyilván minden épeszű ember amellett dönt, amelyikkel jobban jár, mivel ha ellene döntene, ugyanúgy lehet hogy az a rossz döntés, de ráadásul még a munkáját is elveszti tán.

[ Szerkesztve ]

(#106810) Disk4mat válasza Citroware (#106809) üzenetére


Disk4mat
csendes tag

Hát azért aki benne van, ebből él évek óta az nem ott tart mint "mi" átlagemberek, nem bizonytalan, nem befolyásolják a kamu hírek, mert tudják, hogy mi reális, és mi nem.
Ha holnap kijönne egy windows update, ami nem hoz újdonságot, de szétcseszhet bármilyen adatbázist a gépen, de azt mondanák minden rendszegazdának, hogy tegyétek fel, és mondjátok az alkalmazottaitiknak, end usereknek is, hogy installálják, szerinted az IT-sok bizonytalankodnának?
Két nap múlva tele lenne a net, hogy nehogy felrakja bárki, mert egy szar.. És azon nem életek múlnak.

[ Szerkesztve ]

(#106811) LuckyL válasza Citroware (#106805) üzenetére


LuckyL
őstag

ugyanezeket az aggodalomra okot adó beszámolókat olvastam én is rengeteg helyen, valós emberektől
itt a topikban a vaxerek érdemi elolvasás nélkül arra fogták, hogy biztos konteos a több száz ember....
én végül beadattam egy pfizert, de jelen helyzetben a másodiknak semmi értelmét nem látom már, szinte csak kockázatát

cryptot minden termékemért elfogadom

(#106812) fatal` válasza Citroware (#106801) üzenetére


fatal`
titán

Csak azt nem számolod bele, hogy a beoltottakból többszázezren vagy millióan nem betegedtek meg.

Így sokkal valószínűbb, hogy nem 4000 beoltottból halt meg 26, hanem 4 millióból (aki találkozott a vírussal), csak nem tesztelték semmire, mert tünete sem volt, vagy kettőt köhögött.

Ennek a statisztikának nem sok értelme van. Oltottból azt tesztelik, akinek komolyabb tünetei vannak.

#106803: Legalább 50 ismerősöm kapott Pfizert, semmi baja egyiknek se, van köztük autoimmun beteg is (persze sokféle autoimmun betegség van).

(#106813) t72killer válasza Disk4mat (#106800) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Nem olvastam bele, csak megj., hogy a brit statisztikák általában odafigyelnek arra, h "fully vaccinated" (=2.dózis+2hét), 1.dózis+3hét v oltatlan az illető.

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#106814) natë


natë
nagyúr

Vakcinák nem hatásosak, oltottak 2 éven belül meghalnak, Izraelnek satu, jön a 4. hullám, delta mindenkit megöl (hamarabb, mint, hogy letelne a 2 év).
Kérdés, felvetés több nem lehet, használjátok ki az időt, menjetek pacsálni.

(#106815) S e t h válasza Qtya123 (#106797) üzenetére


S e t h
nagyúr

Viszont van aki lassan 5000 hozzászóláson keresztül próbálja igazolni, hogy minden rendben nála, pedig ez a szám nem erre utal......

This signature is completely useless! Don't waste any time by reading it!

(#106816) pjen válasza Disk4mat (#106810) üzenetére


pjen
félisten

Két nap múlva tele lenne a net,de ha csak fél év mulva vágná agyon a rendszert mindenki feltenné, hiszen az okosok mondták.Tarthatunk itt a vakcinával is.

(#106817) lafaty80 válasza Citroware (#106809) üzenetére


lafaty80
őstag

Ehhez annyit tudnék csak mondani, bogy amikor covid-ot elkaptam, bementem a helyi covid sbo-ra, ott adott a doki egy antibiotikumot, amire esküdött hogy csak ez érhet valamit is. 2 napra rá házidoki azt mondja, hogy az nem is jó és felírt egy másikat (őt meg ugye régebb óta ismerem és tudom hogy lelkiismeretes). Na akkor ott hogy kellett volna döntenem?
Ugyanez van/lehet oltás kapcsán is közöttük. Kb. mint itt a fórumon. Van aki hiszi hogy jó az oltás és adatná mindenkinek, és van aki nem. Erre is van a környezetben példa. Sőt... oltások között is parázs vita volt az elején közöttük (mármint eü-s emberek között).

Cuccaim: https://kit.co/lafaty

(#106818) pjen válasza lafaty80 (#106817) üzenetére


pjen
félisten

Oltások között szerintem most is van vita, de az orvosoknak a hivatalos álláspontot kell képviselni.Akkor is, ha ezt az álláspontot dilettánsok alakították ki.

(#106819) szabi__memo válasza pjen (#106818) üzenetére


szabi__memo
nagyúr

De szerencsére olyanok alakítják ki akik egy fokkal jobban értenek hozzá mint egy átlag háziorvos

(#106820) pjen válasza szabi__memo (#106819) üzenetére


pjen
félisten

Ezt most átgondoltad?Miért is oltottak időseket kinaival, mikor még a gyártó se ajánlotta 60 év felett?Miért is oltúnk olyan szputnyikkal aminek nincs teljes köfű dokumentációja? Mert a politika döntött, nem az egészségügy.Pedig talán egy átlag háziorvos jobb lett volna.

(#106821) lafaty80 válasza pjen (#106818) üzenetére


lafaty80
őstag

Szerintem még mindig az első direktíva alapján megy: bármelyik oltás jobb mint a covid.
Ezzel nehéz vitatkozni, ha úgy tekintek a vírusra mint egy orosz rulett.
De szerintem az álláspont max. kimerül abban, hogy "közönség" előtt. Ha bárki beszélgetett mostanában dokival ezzel kapcsolatban face-to-face, ott már tuti a saját vélemény jön :)

Cuccaim: https://kit.co/lafaty

(#106822) pjen válasza lafaty80 (#106821) üzenetére


pjen
félisten

Akkor az oltásra is tekinthetünk úgy mint az orosz rulett?

(#106823) Angelina87 válasza pjen (#106822) üzenetére


Angelina87
tag

Nem kell ezen sokáig gondolkodj, h orosz rulett-e..., jön szeptemberben a 4. hullám. De lehet már augusztus 20-án kopogtat, és kiderül, hogy melyik vakcina, mit ért :-)
Lesz még itt a sok oltott embernél csodálkozás. :C

" A világon vendég vagyok."

(#106824) syberia válasza Citroware (#106799) üzenetére


syberia
veterán

BNT162b2 vaccine breakthrough: clinical characteristics of 152 fully-vaccinated hospitalized COVID-19 patients in Israel

We found that severe COVID-19 infection, associated with a high mortality rate, might develop in a minority of fully-vaccinated individuals with multiple comorbidities. Our patients had a higher rate of comorbidities and immunosuppression compared to previously reported non-vaccinated hospitalized COVID-19 patients. Further characterization of this vulnerable population may help to develop guidance to augment their protection, either by continued social-distancing, or by additional active or passive vaccinations.

https://howbad.info/

(#106825) daneel_hu válasza pjen (#106820) üzenetére


daneel_hu
addikt

"Pedig talán egy átlag háziorvos jobb lett volna."

Az átlag háziorvosnak fingja nem volt a covidról, legalább az enyémnek biztosan nem.
A szomszédban is van egy, beszélgettem vele a betegségem után – neki se sok volt. :(

Szent Imrében voltam covid-sűrgősségin, na ott tudták mi a pálya.
Ha valaki biztos abban, hogy koronás lett, akkor jobb ha kikerüli a háziorvosi vonalat. (sajnos)

(#106826) pjen válasza daneel_hu (#106825) üzenetére


pjen
félisten

Mindenesetre azoknál akik döntéseket hozták jobban értenek hozzá.Egyébként nem vettünk volna több ezer használhatatlan lélegeztetőt amit nem győzünk elajándékozni, nem oltottuk volna a 73 éves kollégámat kinaival, írjak még?

(#106827) lafaty80 válasza Angelina87 (#106823) üzenetére


lafaty80
őstag

Meg az oltatlanoknál is, ha már így írod....

[ Szerkesztve ]

Cuccaim: https://kit.co/lafaty

(#106828) UberMutant válasza pjen (#106826) üzenetére


UberMutant
őstag

hja a politikusok, döntenek, de nem értenek semmihez

(#106829) daneel_hu válasza pjen (#106826) üzenetére


daneel_hu
addikt

"Mindenesetre azoknál akik döntéseket hozták jobban értenek hozzá.Egyébként nem vettünk volna több ezer használhatatlan lélegeztetőt amit nem győzünk elajándékozni, nem oltottuk volna a 73 éves kollégámat kinaival, írjak még?"

Az egész hóbelevancból ki kellett volna hagyni a háziorvosokat.
Legalábbis ebben a felállásban, hogy csak állami kezelést kapsz a covid19-re, így biztosan.

Órák alatt leromolhatott valakinek az állapota, és életveszélyes helyzetbe kerülhetett.
Ezidőalatt telefonon hivogatni a háziorvost, és teszre várni... mellesleg ő is csak az OMSZ-t tudta hivni, majd jött az OMSZ tesztelni... :D
Persze. Ennek semmi de semmi értelme nem volt.

Az oltásban segítettek, ez teljesen rendben van szerintem.
Amikor tárkonyos ragulevest ettem és fűrészpor íze volt, akkor is azt mondta a doki, "ez nem kovid".
Persze... persze... :O

(#106830) szabi__memo válasza pjen (#106820) üzenetére


szabi__memo
nagyúr

Ja, hogy így magyar szinten. Úgy igen. Én a global oltásira gondoltam

(#106832) pjen válasza daneel_hu (#106829) üzenetére


pjen
félisten

Nem, a politikusokat kellett volna kihagyni és esetleg a háziorvosoknak több támogatást adni.Lehet akkor nem lennénk világelsők a halálozásban.Ebben a statisztikában nincsenek benne a korház kiűrìtés miatt meghalt betegek.Már igazán nincs túlterhelve az Eü, kollégám sérv műtétjét mégis ötödszörre halasztják el.

(#106833) Disk4mat válasza szabi__memo (#106831) üzenetére


Disk4mat
csendes tag

Szerencsére azért ez nem jellemző, csak pár hasonló eset volt a több száz millió fertőzött között , viszont a clickbait oldalak kb úgy hozzák le, mintha valós veszély lenne.
Ugyan ez van a mellékhatásokkal is. Az a pár száz eset szalagcímen van ha valahol valakinél mellékhatás alakul ki, az a több száz millió meg nem kerül be a lapokba, akinél nem.

(#106834) szabi__memo válasza Disk4mat (#106833) üzenetére


szabi__memo
nagyúr

Elhiszem. Nem is azért... Csak nem tudtam hogy lehetséges

(#106835) pjen válasza Disk4mat (#106833) üzenetére


pjen
félisten

Passz.

[ Szerkesztve ]

(#106836) Kékes525


Kékes525
félisten

Ki is az oltásellenes? Aki kéri, vagy aki megtagadja?

[ Szerkesztve ]

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#106837) pjen válasza Kékes525 (#106836) üzenetére


pjen
félisten

+1.

(#106838) Disk4mat válasza Kékes525 (#106836) üzenetére


Disk4mat
csendes tag

Hamár emoji plakát...

[ Szerkesztve ]

(#106840) kolopele válasza Disk4mat (#106833) üzenetére


kolopele
nagyúr

Ez mindennel így van, még akár egy rutin műtét esetében is. Valakinél nem sikerül tökéletesen, nehezebben, fájdalmasabban gyógyul, már írja is a cikket egy fórumban. Az nem számít, hogy egymillió - ból lehet csak neki nehezebb a gyógyulás, a többinek meg nem, bár ugye ők be sem írnak eleve.

(#106841) kolopele válasza LuckyL (#106811) üzenetére


kolopele
nagyúr

Nagy hibát követsz el ha nem adatod be a másodikat, persze a te dolgod.

(#106842) pjen válasza kolopele (#106841) üzenetére


pjen
félisten

Sőt a harmadikat negyediket...., hiszen már a Pfizer is harmadikról beszél.Csak nálunk elég a két kinai.

(#106843) kolopele válasza pjen (#106842) üzenetére


kolopele
nagyúr

Egyelőre még nincs harmadik valóban nálunk, ellenben a két oltás ad védelmet a delta ellen is, a Pfizer meg a Moderna főleg. Kolléga Pfizert kapott, így nem érdemes kihagynia a második oltást, és ha kell, akkor a harmadiktól sem dől össze a világ. Egyébként meg bármikor ki tudják fejleszteni az mRNS esetében kifejezetten az adott mutációra is az oltást, ez eleve elkerülhetetlen lesz rövidesen.

[ Szerkesztve ]

(#106844) pjen válasza kolopele (#106843) üzenetére


pjen
félisten

Remélem nem lesz igazad. :)

(#106845) kolopele válasza pjen (#106844) üzenetére


kolopele
nagyúr

Nyilván mindenki ezt szeretné, én is :)
Ellenben a tegnap lefolytatott beszélgetésem (már le sem írom kivel) nem ezt vetíti előre.

(#106846) pjen válasza kolopele (#106845) üzenetére


pjen
félisten

Majd addig mutálódik a vírus és mi is, ameddig kialakul a békés egymásmellett élés.

(#106847) t72killer válasza pjen (#106822) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Igen, csak az éles covidnál 100as tárban van 1 golyó és 5 olyan vaktöltény, amitől egy életre megsüketülsz, az oltásoknál pedig a tár mérete kb 100-1000x akkora.

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#106848) t72killer válasza szabi__memo (#106831) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Van ilyen, így is alakulnak ki új mutánsok. Sőt, akár másféle, de uazon szöveteket támadó RNS-vírusokkal is lehet házasság tudtommal. HIV-covid hibrid valaki :C ?

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#106849) Disk4mat


Disk4mat
csendes tag

(#106850) natë válasza Angelina87 (#106823) üzenetére


natë
nagyúr

Legszebb öröm...:U

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.