Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#107951) _Atesz válasza lafaty80 (#107950) üzenetére


_Atesz
addikt

Igen, így van. Csak próbáltam kifejteni a véleményem, hogy az értelemnek ebben az esetben nincs döntő szerepe, ha nem hajlandó adott ember utánanézni.
A kormány össze-vissza beszél, nyilatkozik.
A tudomány sincs egységes állásponton.
Úgyhogy nehéz az ember dolga, ha egy komoly döntést kell meghoznia ez ügyben.

(#107952) lafaty80 válasza _Atesz (#107951) üzenetére


lafaty80
őstag

Igen, ez a legzavaróbb talán.
De ha egyik féllel példálozunk csak, akkor az nem objektív vélemény kifejtés szerintem. Pont ezek is adhatják mindkét oldal felé az utálat cunamit.

Cuccaim: https://kit.co/lafaty

(#107953) Asbee válasza lacafaca (#107948) üzenetére


Asbee
veterán

Nem veszed édre senkit nem érdekel ez a zagyva másolásod? Tudom magadtól semmi nem megy, csak amit a szekta a szádba ad.

(#107954) Angelina87


Angelina87
tag

Hali,

Atesz, Lacafaca: Itt bármilyen ténnyel jöhettek, vagy véleménnyel- hivatalos kutatási infó nélkül ló...szt- sem ér...
Na bezzeg, ha a nagy hülyeséghez hoztok hivatalos kutatást.... az már OKÉ!!!! :)
Így gyalogoltunk bele a háborúba, mert a népnek jót akarnak, hivatalos----... rohantunk is :C
És a többi...., és a többi... - mennyi minden így van... Egy a lényeg, ha az ember érzi, hogy itt valami bűzlik, ne hagyja magát megvezetni :)

Ja és a megérzésről mint olyanról, bocs mindenkitől, de nem tudok hivatalos kutatást hozni :DDD

" A világon vendég vagyok."

(#107955) Coyot válasza Angelina87 (#107954) üzenetére


Coyot
őstag

Milyen háborúba gyalogultunk már bele vakcinákkal karöltve? Van erről egyéb infód? biztos találsz valamit a facebook csoportodban ;]

Má' nem

(#107956) HellGreg válasza _Atesz (#107951) üzenetére


HellGreg
őstag

"az értelemnek ebben az esetben nincs döntő szerepe, ha nem hajlandó adott ember utánanézni" - ez a mondat kulcsfontosságú. Én is utánanéztem és meghallgattam a háttérhatalom csatlósait, hogy melyik vakcina hogy működik, és úgy döntöttem, hogy oroszt kérek (az MRNS-től még egy kicsit tartottam, mivel eléggé új terület, a vektor meg már valamennyire bevált technológia, Astrát nem mertem, mivel tavaly trombózisom volt, a kínaiban meg nem bíztam). Sok helyen olvastam sok mindent, orvos véleményét is kikértem. Ilyen kéne legyen az "utánanézés", nem olyan, hogy felmegyek a Pócshoz, megnézem a gyíkemberes, csipes, 2 éven belül mindmeghalunkos videókat, és úgy döntök, hogy nem kérek semmit.
De másképp is meg lehet fogalmazni. Ha valaha vége lesz a járványnak, az valószínűleg az átoltottságnak lesz köszönhető (vagy addig mutálódik a vírus, amíg egy ártalmatlan hapcivírus nem lesz belőle). Viszont az oltástagadó gyáva férgek ugyanúgy élvezik most a szabadságot (sajnos, nagy hiba), mint azok, akik bevállalták a kockázatot, és beoltatták magukat. A maradék meg köszöni szépen a korlátozások feloldását, aztán kárörvend egyet a szakcsoportban a haverokkal, hogy az oltottak (akiknek köszönheti, hogy mehet moziba) úgy is felfordulnak hamarosan.

[ Szerkesztve ]

(#107957) lacafaca válasza Asbee (#107953) üzenetére


lacafaca
őstag

ne tetézd még...némi egoizmust is fölfedezni vélek már...csak süllyedsz és süllyedsz :N

Vedd el a szabadságukat, de ne egyszerre, hanem kicsi, apró lépésekben, hogy amikor már semennyi sem maradt nekik, azt észre se vegyék.

(#107958) Asbee válasza lacafaca (#107957) üzenetére


Asbee
veterán

Veletek szemben? Alap. De én legalább nem a szekta szavait tolmácsolom, önálló gondolatként előadva. ;) Hanem amit gondolok. ;) Lelepleződtél lacófacó, egy vicc lettél.

(#107959) _Atesz válasza HellGreg (#107956) üzenetére


_Atesz
addikt

Igen, te hajlandó voltál utánanézni, de ezt szerinted hányan csinálják meg?
Még azért hozzá lehet tenni, hogy mivel a vektorvakcinák hosszútávú hatását nem ismerni, továbbá az Astrát betiltották pár helyen (és az is vektor), így te sem mentél, nem mehettél biztosra.
Nincsenek középtávú, főleg nincsenek hosszútávú tesztek széles körben.
Tehát aki beadatja a vakcinát és aki nem, akármennyire tájékozott, vagy így, vagy úgy kockázatot vállal. Itt nincs 100%-osan jó döntés.
Épp ezért nem akarok senkit sem megtéríteni, csak annyit szeretnék, hogy legyen pro és kontra szintű, hiteles tájékoztatás, és aki nem akar oltani, annak ne tegyék már kötelezővé. Ennyi.

(#107960) HellGreg válasza _Atesz (#107959) üzenetére


HellGreg
őstag

A vérrögképződés elég esetleges dolog. Az egyik barátom (43 éves) pont a nyár elején kapott tüdőembóliát, amit csodával határos módon túlélt. Persze az első kérdésem az volt hozzá, hogy mivel oltották. - Semmivel. DE ha oltották volna, akkor +1 esetként lenne elkönyvelve, mint a vakcina mellékhatása, holott amúgy is embóliát kapott volna. Vajon hányan kaptak volna amúgy is trombózist, akiket beoltottak?
A hosszú távú hatásait szerintem egyik vakcinának sem ismerjük még, éppen ezért vállalunk önszántunkból kockázatot annak reményében, hogy egyszer vége lesz a járványnak. A tagadók mit tettek az ügy érdekében, azon kívül, hogy hőbörögnek a neten?

[ Szerkesztve ]

(#107961) kolopele válasza _Atesz (#107959) üzenetére


kolopele
nagyúr

Ha már trombózis, ez miatt miért nem kampányol senki?
[link]
Amúgy meg nem egy gyógyszer van ami okozhatja, csak éppen ha a beteg nem szedné eleve meghalna. Mérlegelni kell minden esetben a előny/kockázatot. A vakcinánál meg hagyjuk már ezt a nem ismert hosszútávú mellékhatását, hogy a fenébe ismernénk amikor alig több mint egy éve használják?

[ Szerkesztve ]

(#107962) BalanceR válasza HellGreg (#107960) üzenetére


BalanceR
addikt

A tagadók mit tettek az ügy érdekében, azon kívül, hogy hőbörögnek a neten?
- szándékosan szarul, vagy sehogy nem hordták maszkot, (akkor sem, amikor gyógyszerek, kiforrott kezelés, vakcina hiányában ez volt az egyetlen fegyver) mert hát "féreg van bennünk, meg fulladnak, meg amúgy is neki minden félejoga van". Persze társadalmi kötelessége az nincs.
- leszarták a távolságtartást, vásárlási sávot ,mert őt ne korlátozzák, meg "amúgysem hatékony" - bár társadalomban élnek, csak azokat a szabályokat akarják betartani, amik nekik tetszenek , hogy a többségnek jó-e, az nem igazán érdekelte őket.
- Terjesztették az alaptalan sületlenségeket ( mindmeghalunk az oltástól, csipsz van benne, a maszkok is ölnek, nincs is vírus, a PCR tesztek hazudnak és azok is fertőznek....) Ezzel sok bizonytalan, kevésbé informált embert tántorítottak el az oltástól.

Szóval ne mondd azt hogy nem tettek semmit.

[ Szerkesztve ]

#Raspberry #Orangepi #HassOS #Esp32

(#107963) Z.É.T. válasza lacafaca (#107910) üzenetére


Z.É.T.
őstag

Olvastam ezeket a megjelenésük idején, most volt 15 percem, a válaszok mélysége ennek megfelelő, de hogy ne kelljen egyesével:

1. Igen, volt, folyamatosan vannak ilyenek, mert aki nem érti, nem képes kockázatelemzésre és alapszintű - józan paraszti ész - valószínűségszámításra, azt a réteget ezekekkel az eszközökkel igyekeznek meggyőzni.
2. Nem volt még hasonló világjárvány. Olyan, amelyben az inkubációs szakaszban a továbbadás esélye ilyen magas, amely csepp- és aeroszolosfertőzésre képes, amelynek mortalitása ennyire a vírusdózison és a génlottón múlik, a megbetegedések és kórházi kezelésre szorulók aránya olyan magas, hogy a legtöbb lokációban az egészségügyi rendszer összeomlásához vezet, ami miatt nem csak a 0.3% és 2% közötti közvetlen halálozással lehet számolni, hanem minden kórházi kezelésre szoruló - legyen az baleset, veleszületett, vagy szerzett betegség - potenciálisan közvetett járványáldozattal is.
(ezen kívül az utolsó évtizedben brutális mértékben fokozódott mind a tömegturizmus, mind a globális áruszállítás - ezeknek köszönhetően alig marad szeglete a sárgolyónknak, ahová ne érne el órák/napok alatt egy jól terjedő kórokozó. Ez utóbbi kvrvanagy gond amúgy a jövőre nézve is)
3. Amiért sem Tom, sem Jerry nem vonja felelősségre Godzillát és a hétfejű sárkányt egy erős sejtés alapján.
4. Ennek éppen az ellenkezőjét éljük: hiába van konszenzus a világ legtöbb tudósa között egy adott kérdésben a járványról, a vírusról, a betegségről, az összes:
- fogalmatlan idióta
- haszonleső szélhámos
- megfejtésben kiabáló félvak
- politikai (és/vagy gazdasági) előnyért hazudozó
Komolyabb szankciók nélkül terjesztheti a marhaságokat, még akkor is, ha az emberéletekbe, tartós, vagy maradandó betegségekbe kerül.
Ez egészen addig nem lenne szörnyű, amíg nem lenne képes tömegeket irányítás alá vonni, de onnantól baromira nagy gáz, hogy káoszt, gazdasági és közegészségügyi katasztrófát tud okozni. De a hatalom papjainak kiváló alkalom ez arra, hogy minden olyan valid és sürgető felháborodást elnyomjon a félbolondok tombolásával, ami alapvetően kérdőjelezné a vezetés(ek) működését és tökéletes arra, hogy a két birkatábor egymást üsse helyettük.
(közvetve kapcsolódik
https://youtu.be/sY5MmhLQBng
)
5. A hatalom és a pénz
(mi indokolta, hogy nem lehetett a kórházakban videózni? Ha rettegtetni akartak volna, azt egy megrendezett jelenetben néhány súlyos beteggel is meg tudták volna tenni, fordítva viszont nem működött volna, ha minden osztályra be lehetett volna látni, nem lett volna elég "ellene" a SOTE legszebb osztályát mutogatni 3 percben Merkelyéknek)
6. Itthon: mert vezetőink a háborús retorika mellett tették le a voksukat. Külföldön: bizonyára volt hozzánk hasonló indok máshol is, ezen kívül volt, ahol ez volt a leghatékonyabb és ne feledjük, olyan is volt, ahol nem militarizálták
7. Úgy lehet szerintem, hogy az emberek többsége nem igazán tud az online világ útvesztőjében eligazodni és besz0pja az ilyen mainstream konteós marhaságokat, mint kísérleti gyógyszer és hasonlók. A populizmus nem engedi a kormányoknak a heves ellenállásba/tiltakozásba torkolló teljes kötelezővé tételt, meg eleve emberekről beszélünk közülük sokan inkább a zavarosban halásznak, mint megoldást keresnének adott helyzetekre.
(kísérleti, vészhelyzeti, ideiglenes, fázis4/phase4, kockázat vs előny és hasonlók megértésére irányuló törekvést javasolnék azoknak, akik nem ismerik ezeket és maradt még cseppnyi józan eszük a konteóvonaton)
8. B@ZDMEG, ez még ebben a fogyatékos szinten megfogalmazott kérdéssorban is olyan, ha valakinek 1.5 év után magyarázni kell, az ma megbukna bármelyik általános felsőtagozat évvégén. (ha valaki szépen kérne, hogy ne ignoráljam a kérdést, talán megtenném)
9. Mert sz@rháziak, azért. Mert a győzelmi induló fontosabb az egészségnél, mert egy olyan kormány, amelyiknek csak a látható és zsebretehetó gazdasági haszon számít, annak mindegy, hogy oltatsz, megbetegedsz, vagy meghalsz, csak az számít, hogy legyünk már túl a nehezén. Természetesen nem vagyok teljesen retardált, egy állam nem engedheti meg magának, hogy kizárólag az emberek eü érdekét vegye figyelembe, az összes amorális és erkölcsös(ebb) politikusnak is egyensúlyozni kell egy cérnaszálon és ha így van, neki az fog számítani elsősorban, hogy ne essen le. Minden más ezután jön.
10. Vótmá, csak propagandisztikus ismétlés.
11. Ez egyrészt nem vonatkozik az összes országra és statisztikára, másrészt még a viszonylag átlátható statisztikákat sem megfelelően értelmezi a többség. Van, aki azért, mert meghaladja a képességeit, meg vannak azok, akik mindent megtesznek egy kis dezinformációért, mert jól jön nekik, ha a megvezetettek hőbörögnek és a ledarált tömeg egymást anyázza a felelősök helyett.
Itt megjegyezném, hogy számtalan számomra egyértelmű jele van a szándéknak, hevenyészett példa: "a gyógyultak SZÁMA folyamatosan nő" Hát mi mást tudna csinálni bmeg, csökkenni nem tud, azokat az időpillanatokat meg csak nem tartjuk nyilván, amikor percekig, vagy órákig stagnál éppen...
12. Na, a tipikus pont, ahol az ilyen listától sikítva menekül minden épeszű. Aki képes volt beszopni ezt a kormánypropagandát, az tényleg keressen másik homokozót, mert az orráig sem lát. Másik oldalról pedig ott vannak azok, akik az első tételt megeszik, majd ugyanazt csinálják a másodikkal: bizonyíték nem kell, akit beoltottak, az az oltás miatt halt meg légiszerencsétlenség közben is. (ez megint egészen elképesztő szint, azt hittem, hogy ilyenek csak szennyvízcsatornában fürdő elszigetelt putriban lehetnek, de nem, általam korábban értelmesnek tartott melós és általam nem sokra tartott jogász is képes erre a szintre)
13. Egyrészt a magyar miniszterelnök (is) számtalan marhaságot mondott már, ha úgy kívánta az érdeke, másrészt azért ezt (sem) saját kútfőből. Aki nem érti, hogy mit okoz(hat) a globális áruszállítás, a tömegturizmus, a vadállatok területeinek leszűkítés, a permafrost olvadása (stb stb), az sok mást sem ért valószínűleg. De az sem billenti másik oldalra a serpenyőt, hogy akár gondtalanság, akár szándékosság miatt szabadult el ez a vírus (amennyiben nem természetes), nehéz elképzelni, hogy ez ne történne meg újra. Vagy azért, mert kedvet kaptak mások (is?) biológiai fegyverként használni, vagy azért, mert mindig lesz/lehet olyan labor, ahonnan kiszabadul valami. Mi van ellene? Mi az, ami miatt a nagyonokos_nembirka_gondolkodó szerint nem így lesz?
14. Bullshit bemondásra bullshit kérdés, akkor bullshit válasz: semmi és minden! (eggyel komolyabb: hatásosság, hatékonyság, gyártási nehézségek és költségek, stb stb)
15. Óvoda bmeg.
16. Ez komoly?
17. Vírusterhelés, eü összeomlás, fertőzési lánc, csökkent immunrendszer, vagy az, hogy a vírusok a dózis függvényében halálosak tudnak lenni? Ésatöbbi...
18. Megint egészen durván alsós szint, egy rosszabbul terjedő vírus terjedését többnyire megfogta egy a megállításához a szükségesnél nagyobb védekezés? Elképesztő csoda!

(azért aki nem teljesen fogalmatlan a témában, annak a kérdések nagyrésze nevetséges, egyik másik akár jogosnak is tűnhet komolyabb gondolkodás nélkül, de aki ezeket kritika nélkül megeszi "bizonyítéknak a logikus gondolkodásra", az engedje el a járványt és kérdezzen nála SOKKAL okosabbakat róla - szerintem)

[ Szerkesztve ]

(#107964) Z.É.T. válasza Z.É.T. (#107963) üzenetére


Z.É.T.
őstag

Kis kieg: az egyik tanárom sokszor alkalmazta, hogy nem kérdésre kellett válaszolni, hanem a diáknak kellett kérdést megfogalmazni és feltenni azt, mert - mint mondta - a feltett kérdésekből sokszor jobban meg lehet ítélni a kérdező tudását.

Ezen kérdések többsége árulkodik arról, hogy a kérdező teljesen fogalmatlan és/vagy szélhámos.

(#107965) BalanceR válasza Z.É.T. (#107963) üzenetére


BalanceR
addikt

:C
Már válom az egysoros válasz... :DDD (nemértedmegnemlátodáthülyevagybirkaegysíkúáltalánosítónégy!)

[ Szerkesztve ]

#Raspberry #Orangepi #HassOS #Esp32

(#107966) kolopele válasza BalanceR (#107965) üzenetére


kolopele
nagyúr

Szerintem hosszabb válasz lesz, gyorsan keresnek valamilyen oldalt ahonnan bemásolhatnak valamit. A politikai oldalakon is van sok ilyen tag, a legröhejesebb a Kolozsvári Szalonna híreit szokta, lájkolják is ezerrel, csak már lebuktattuk páran, de nem veszi magát észre. Ami saját kútfőből származik tőle az általában anyázás meg személyeskedés :) Kíváncsi lennék a Propeller "virológusa" vajon itt van e ezen a fórumon is, bár az ő stílusa félre nem ismerhető, nagy eséllyel nincs, habár állítása szerint számítógépeket javít hobbi szinten, viszont oltások terén profi ;]

[ Szerkesztve ]

(#107967) lacafaca válasza Asbee (#107958) üzenetére


lacafaca
őstag

:R lásd, leborulok nagyságotok előtt...a baj csak az, nincs meg, hogy kinek van és kinek nincs önálló gondolata. de semmi baj, én maximálisan toleráns, sőt még elfogadó is vagyok, így nem érzek semminemű késztetést az ellenkező véleményen levők eltaposására, de még elhallgattatására sem ;)

[ Szerkesztve ]

Vedd el a szabadságukat, de ne egyszerre, hanem kicsi, apró lépésekben, hogy amikor már semennyi sem maradt nekik, azt észre se vegyék.

(#107968) syberia


syberia
veterán

Izraeli adatok, a zöld csík a vakcináltakat jelöli.

Mégsem engedik be jövő hónap elejétől a vakcinált külföldi turistkat az országba. Érthető lépés, a Delta arat...

[ Szerkesztve ]

https://howbad.info/

(#107969) lacafaca válasza Z.É.T. (#107963) üzenetére


lacafaca
őstag

végre egy értelmes tag ;) önálló és értelmes gondolatokkal/válaszokkal (nem véletlen a kölcsönös tisztelet és talán még némi szimpátia is annak ellenére, hogy tűz/víz-jin/jang-ördög/angyal :DDD )

Vedd el a szabadságukat, de ne egyszerre, hanem kicsi, apró lépésekben, hogy amikor már semennyi sem maradt nekik, azt észre se vegyék.

(#107970) HellGreg válasza lacafaca (#107969) üzenetére


HellGreg
őstag

Ez az önálló gondolat-szarság... Én pl. turkológus és nyelvtörténész vagyok végzettség szerint, de végül nem maradtam tudományos pályán (igen, a pénz). Ennél fogva az orvostudományról és a járványtanról kb annyit tudok, amennyit bármelyik laikus tud, ha olvas egy keveset. Mélységeiben nem értek hozzá. Egy dolgot viszont még én is fel tudok használni az eredeti szakterületemből a járványhelyzetben. És pedig, ha olvasok valamit, arról jó eséllyel meg tudom ítélni, tudományos-e, vagy áltudományos maszlag. A forrás, amit az ember használ a tájékozódáshoz, a legfontosabb, főleg ha nem ért a témához, így én is kénytelen vagyok az egészségügyi szakemberek véleményére és ajánlásaira hagyatkozni. Így tőlem önálló gondolatot a járvánnyal kapcsolatban nem fogsz olvasni, mert minden, amit írok, az általában a tudomány mai állása szerint elfogadott, laikus ember számára lefordított változatának a visszaköszönése lesz. Önálló véleményem max a védekezési módokról vagy a megelőzésről lehet, de a vakcinák hatékonyságáról, mellékhatásairól nem lehet, mert nem értek hozzá. De én legalább bevallom ezt, és nem hőzöngök, hogy bizony ám én tudom az igazságot, mert önállóan gondolkodom, és tagadom a vakcinákat, a járványt meg mindent. Ez hazugság, te is tudod. Semmire nincs alapozva, csak neten terjedő sarlatánok írásaiból-videóiból táplálkozik. Az ezt beszopó birkacsorda, amely önmagát azzal áltatja, hogy neki önálló gondolatai vannak, nem is veszi észre, de ilyen szélhámosok áldozatává válik. Bizonyítékuk semmire nincs, csak a szájuk jár, hőzöngenek és tudománytalan baromságokat terjesztenek, ezzel nagy károkat okozva társadalmi szinten is, mivel sajnos a hozzájuk hasonló szellemi szinten lévőket befolyásolhatják negatív irányba.
Hogy egy szakmámba vágó példával éljek. Amikor jönnek a nagy szkíta-egyiptomi-sumér-szíriuszi-magyar rokonságot szajkózó, önmagukat nyelvésznek beállító, de valójában semmihez nem értő szélhámosok, és engem oktatnak ki arról, hogy pl. miért nem finnugor nyelv a magyar, pedig a hieroglifák magyarul vannak, meg Csaba királyfi, meg nemzetárulás, meg hunok, stb, szemben az akadémiai munkákkal, az egész átlátható rendszerrel, amit több száz nyelvész dolgozott ki 200 év alatt, de nem, majd ők megmondják mi a tuti, én meg egy zsidóbérenc hazaáruló csicska vagyok. Na ilyen ez a szint, pontosan, amit te követsz. Tudománytalan, hiteltelen, és még el is hiszed, hogy te önállóan gondolkodsz. Ez a legnagyobb baj.

[ Szerkesztve ]

(#107971) Gsx-rr válasza BalanceR (#107962) üzenetére


Gsx-rr
veterán

tehat csak a tagadok nem hordtak a maszkot rendesen, tolongtak az Ikeaban es a Tescoban,Bkv-n,
Amig az oltottak maszkban otthon ultek ,online rendeltek, es kizarolag autoval utaztak,persze egyedul es a maszkot helyesen hordva!
Gondolom erre az allitasodra is van tudomanyos bizonyitek!
Nem kicsit esel tulzasokba,bar ez mar megszokott!

[ Szerkesztve ]

(#107972) lacafaca válasza HellGreg (#107970) üzenetére


lacafaca
őstag

#107940 látom sikeresen átugrottad, másképpen ezt le sem írod...vagy... :)

Vedd el a szabadságukat, de ne egyszerre, hanem kicsi, apró lépésekben, hogy amikor már semennyi sem maradt nekik, azt észre se vegyék.

(#107973) HellGreg válasza lacafaca (#107972) üzenetére


HellGreg
őstag

Nem nem ugrottam át, pont erre is reagáltam igazából. Komoly bajok vannak a szelektálással felétek...

(#107974) lacafaca válasza HellGreg (#107973) üzenetére


lacafaca
őstag

köszönöm, hogy fölnyitottad a szemem, holnaptól már másik nap fog sütni rám :R :DDD

Vedd el a szabadságukat, de ne egyszerre, hanem kicsi, apró lépésekben, hogy amikor már semennyi sem maradt nekik, azt észre se vegyék.

(#107975) BalanceR válasza Gsx-rr (#107971) üzenetére


BalanceR
addikt

Kizárólag tagadón láttam csipkemaszkot, meg olyat, amit szándékosan kilyuggatak, majd filccel ráírták, hogy "kamu járvány" ilyet normális ember nem csinál.
Az hogy voltak ( és sajnos a mai napig vannak) olyanok, akik nem képesek rendeltetésszerűen hordani egy sima vagy FFP2-es maszkot, annak köszönhető, hogy a tájékoztatás nem volt megfelelő, szóval maximum tudatlanságból fakad, nincs benne szándékosság, úgy mint a tagadók részéről.
Az ikeában / plázában tolongás megint csak a tájékozatlanságból fakadt , nem azért mert szándékosan fertőzni vagy fertőződni mentek oda az emberek, ellenben azokkal, akik március 15-én a járványgörbe csúcsán utaztak fel vonattal / busszal pestre maszk nélkül, hogy gödény mellett végigvonuljanak a városon.

[ Szerkesztve ]

#Raspberry #Orangepi #HassOS #Esp32

(#107976) HellGreg válasza lacafaca (#107974) üzenetére


HellGreg
őstag

Ahogy a kolléga lentebb említette, te már azon az úton jársz, ahonnan nincs visszaút ;]

(#107977) lacafaca válasza HellGreg (#107976) üzenetére


lacafaca
őstag

ha te mondod...iszom mától szavaidat :R

Vedd el a szabadságukat, de ne egyszerre, hanem kicsi, apró lépésekben, hogy amikor már semennyi sem maradt nekik, azt észre se vegyék.

(#107978) ubyegon2 válasza _Atesz (#107931) üzenetére


ubyegon2
nagyúr

le tud peregni itt 20 hsz, hogy nem kapsz választ tőlük egy logikus kérdésre

Le tud itt 200 is peregni, mivel az én logikus kérdéscsokromra még nem küldtél nekem választ, pedig meglehetősen vártam, kíváncsian is, mondhatni!

imhol

Mélyebb elemzés szükséges, mert felületesen rápillantva nem tűnhet kellően komolynak, pedig nagyon! :K

(#107979) BalanceR válasza ubyegon2 (#107978) üzenetére


BalanceR
addikt

ubyegon Kolléga!
Mi történ Önnel, hogy már feliratozná a vizet? Azt hittem Ön folyékonyan beszéli....
Rengeteg kérdés felmerül:
- Vajon a hangalámondásos is jó?
- Vagy a szinkronos? Egy jó Menszátor Magdolna / Szabó Sipos Barnabás?
- A tehetős konteósok részére meg Morgan Freeman személyesen olvassa fel a Dianetikát a kristálypalackos Eviannnak, közben aranyfüst-fólia sisak van a fején alu helyett... :C

Ugyanitt "isteni szeretet és béke" cetli felett érlelt gleccser-víz eladó!
Esküszöm, hogy nem segges! ;)

[ Szerkesztve ]

#Raspberry #Orangepi #HassOS #Esp32

(#107980) _Atesz válasza ubyegon2 (#107978) üzenetére


_Atesz
addikt

[link]
Ebből indult ki az egész, bár ez a sokadik videó/írás, amiben ezt a kísérletet látom.
Amit vissza tudok igazolni, a babcsírázás (nem én teszteltem le, ismerős, bár tudom itt ez nem számít, de le fogom), továbbá személyes tapasztalat a víz ízének változása. Megcsináltam egy időben papírral és anélkül, érezhetően eltérő volt.

A többi hülye kérdésedre nem tudom a választ, írd rá: k*rva anyád, és tedd oda a lába alá. :D

Az a baj, hogy nem is vagytok rá kíváncsiak, hogy igaz-e, mert ha kiderülne, hogy igen, az olyan szinten rúgna ki titeket a komfortzónátokból, hogy a fal adná a másikat.

(#107981) Asbee válasza _Atesz (#107980) üzenetére


Asbee
veterán

Ember kiteszed a vizet lap nélkül egy éjjelre úgyis megváltozik az íze…. Hagyd már itt ezt az ostobaságot…. De tudod mit , próbáld ki lezárt deszt vízzel alatta lappal. Mindjárt megdől ez a hülyeség ;)

(#107982) _Atesz válasza Asbee (#107981) üzenetére


_Atesz
addikt

Ezt írtam: "Megcsináltam egy időben papírral és anélkül, érezhetően eltérő volt."
Ééérted, ugyanúgy 2 pohár, egyik alatt papír, a másik alatt semmi. Azonos időben, azonos vízből, azonos mennyiségű időt álltak. Ami alá nem tettem semmit az íze változatlan maradt.
Persze itt lehet írni, hogy azt érzek amit akarok, de a bab csíráztatása már elég meggyőző kellene legyen.
Viszont ha hozok egy hasonló fotós eredményt, akkor azt fogjátok írni, hogy amelyik nem csírázott, annak megsóztam a vízét, ennyire már ismerlek titeket.
Tehát egyénileg mindenki elvégezheti otthon .. basztatás és hülyékkel összemosás helyett. Ugye Qtya123 kolléga, aki máris egy lapon említett valami idióta ismerősével, aki azt mondta, hogy műtétnél levegő éri a belső szerveket, ezért nem javasolt..

Viszont maradjunk a Covid vonalon, mert ugye ezt is reklamáltátok.

(#107983) ubyegon2 válasza BalanceR (#107979) üzenetére


ubyegon2
nagyúr

Azt hittem Ön folyékonyan beszéli....

Márhogy bort innék és vizet prédikálnék? :D

Ugyanitt "isteni szeretet és béke" cetli felett érlelt gleccser-víz eladó!

No ez a gleccservizes dolog vizet működik, nemrég olvastam valami iszonyat drága vodkafajtáról, amit csak x gleccservízből készítenek. És ugye egyre drágább lesz, mert ha Norvégia legészakibb településén 35 fok van, akkor a gleccser is izzad ám rendesen. Szóval ja, de a hanggal módosítás is esélyes lehetne, mert olyat hallani, hogy növénynek beszél valaki és boldogabb tőle, a növény is! Nyilvánvaló, hogy ilyenkor a növényben lévő víz a lényeg, mert azt tudom tapasztalat alapján, ha nem kap vizet a növény, akkor annak kampeca, szóval mi más működhetne benne?

Mellesleg akinek a fejiben több víz van, az értelemszerűen máskéntgondolkodó! A kolléga meg itt üde színfolt mindenképpen, szóval én örülök neki így negyedév múltán is, hogy éltek még! :D

(#107980) _Atesz

babcsírázás? Sajna azt nem tudok prezentálni, mert legutóbb mikor babot vettem, túl hamar bablevessé alakult, de tény, hogy a víz és a bab simán elérte, hogy totál más íze legyen! Kezdem már érteni a titok nyitját! Köcce!

Az a baj, hogy nem is vagytok rá kíváncsiak, hogy igaz-e, mert ha kiderülne, hogy igen, az olyan szinten rúgna ki titeket a komfortzónátokból, hogy a fal adná a másikat.

Gyarló az ember, sajnos! :O

A többi hülye kérdésedre nem tudom a választ

Ejnye....most azért mert nem tudod a választ, már hülye kérdéssé válik? Ez nem szép tőled.

[ Szerkesztve ]

(#107984) lacos001 válasza lacafaca (#107862) üzenetére


lacos001
senior tag

Nyomkodjad a biilentyüzetet, mert nem tudom mire érted... :DDD

(#107985) Reggie0 válasza _Atesz (#107982) üzenetére


Reggie0
félisten

Tehat, ha tanulas kozben a konyvre hajtod a fejed es ugy alszol el, akkor okosabb leszel, mintha az parnan aludtal volna?
Szerintem probald ki ezt is :)

[ Szerkesztve ]

(#107986) _Atesz válasza Reggie0 (#107985) üzenetére


_Atesz
addikt

A víz könnyen átveszi a rezgést, jól tudjuk, hőközvetítő közeg, jól vezeti a hangot, stb.
Az emberi értelem és a sok szó/mondat már sokkal komplexebb történet, ráadásul ha még működne is valamilyen szinten, nehéz visszaellenőrizni és bizonyítani. Szóval egészen más tészta, mint egy egyszerű energetizálás.
.. de nem vagyok szaki, én is csak kipróbáltam valamit, amit előttem már sokan elvégeztek, ennyi.

(#107987) kolopele válasza Reggie0 (#107985) üzenetére


kolopele
nagyúr

Hát nem szerencsés az az ember, akinek az életében a legnagyobb gondot az jelenti, hogyan csírázik a bab, milyen íze lesz a víznek amikor aláírsz egy lapra valamit, rezeg a víz, és még lehetne sorolni :) Szánalom a köbön már ez az egész. Mondjuk amíg mindenki reagál ezekre a bődületes ökörségekre, addig nem is lesz vége soha.

[ Szerkesztve ]

(#107988) _Atesz válasza kolopele (#107987) üzenetére


_Atesz
addikt

Bődületes ökörség. Írja az, aki nem szégyenli leírni, hogy a desztillált víz fogyasztása halált okoz. :DDD

Amúgy áruld már el, mi szállítja a hangot a vízben, ha nem a rezgés, a frekvencia átadás.

[ Szerkesztve ]

(#107989) Ricardo válasza ubyegon2 (#107983) üzenetére


Ricardo
félisten

Látod? Ha minden szem babra vésnél egy szívecskét, mielőtt nekiállsz főzni, sokkal finomabb lenne a leves. ;)

(#107990) kolopele válasza _Atesz (#107988) üzenetére


kolopele
nagyúr

Ezt hol írtam, belinkelnéd? Mondjuk reggeltől estig ha ezzel foglalkozol már magad sem tudod ki mit írt. Kinek akarsz ennyire bizonyítani? A virtuális fórumtársaknak, mert a való életben senkit nem érdekel amiket állítasz? Amúgy meg vannak emberek, akik éveken, évtizedeken át tanulnak biológiát, különféle tudományokat, aztán jön egy gyorstalpalós természetgyogyós, aki teával gyógyítja a rákot, energetizálja a krémeket, vizeket, kézrátéttel gyógyít meg talpmasszázzsal, és még lehetne sorolni, viszont őket még meg lehet érteni, hiszen ők pénzért csinálnak magukból hülyét az értelmes emberek előtt, de neked mi ebből a hasznod? Mi szállítja a vízben a hangot? Ki a francokat érdekel ez, főleg ebben a topicban? Szomjas vagyok iszok, kész, vagy ha netalán úgy esnék bele a vízbe, hogy nem tudok úszni és lemerülnék, akkor már teljesen mindegy, mert úgyis belefulladok. Beteges már amit itt művelsz, ne is haragudj.

[ Szerkesztve ]

(#107991) Reggie0 válasza _Atesz (#107986) üzenetére


Reggie0
félisten

Egyaltalan nem jo hokozvetito kozeg. Ha az lenne nem kellene keringetoszivattyu a futesbe, vagy az auto hutokoreben.
Altalanos iskola 8. osztalyos kiserlet kb. hogy ferden tartott kemcsoben a viz tetejet melegitve csak a melegites helyen forr es a nem terjed tovabb.

#107987 kolopele: Vagy ha ugy kiserletezik, hogy azt se tudja mit csinal es hogyan zarja ki a kornyezeti valtozokat.

[ Szerkesztve ]

(#107992) _Atesz válasza Reggie0 (#107991) üzenetére


_Atesz
addikt

Na ne vadíts meg, ha nem lenne az, akkor nem használnák fűtőrendszerekben, autók motorjainak hűtésére, lakások fűtésrendszerében. Jól átveszi a hőt a víz.
Van természetesen jobb közeg is.


kolopele

Nem fogok ennyit visszanyálazni, nem tudom már hol írtad.
A kötözködést nyugodtan befejezheted, te jöttél megint ide és belémkötöttél, úgyhogy nem kell reklamálni, hogy miért megint erről van szó.
"Beteges már amit itt művelsz, ne is haragudj." ez teljesen igaz rád, a folyamatos feszkókeltésedre. ;)

Most visszanéztem csak 5 fórumtárs írt ezzel kapcsolatban, úgy, hogy nem is én hoztam fel a témát. Úgyhogy nézzetek magatokba, mielőtt elkezdetek sírni, hogy a fórum nem arra megy, amerre szeretnétek.

[ Szerkesztve ]

(#107993) lacafaca


lacafaca
őstag

na tankos...aszitted mi? hallgattad a szelesboriszt? :DDD

Vedd el a szabadságukat, de ne egyszerre, hanem kicsi, apró lépésekben, hogy amikor már semennyi sem maradt nekik, azt észre se vegyék.

(#107994) ubyegon2 válasza Ricardo (#107989) üzenetére


ubyegon2
nagyúr

Viszont szerinted lenne szívem megenni egy ilyen míves étket?:N
Mondjuk 3 szemig bírnám cérnával kb.....
Le is írtam a vizesflakon alá a higgadalom szót!

(#107995) BalanceR válasza ubyegon2 (#107994) üzenetére


BalanceR
addikt

Csak nehogy diszlexiás legyen a vized, mert még a végén valami egész más lesz a hatása.
Btw a felcímkézett ásványvíz is ér vajon?
Vagy a kannásboron a "koccintós" felirat beleenergizálja a kocct? Nem tudhassuk, senki sem próbálta...

#Raspberry #Orangepi #HassOS #Esp32

(#107996) _Atesz válasza BalanceR (#107995) üzenetére


_Atesz
addikt

Inkább töröld le az üvegről a "nem vagyok normális" feliratot. :D
Utána talán nagyobb hasznodat vennénk. :R


ubyegon2

Javaslom a csirketrágyát, tele van ásványokkal, jobb lesz tőle az emésztésed. ;)

[ Szerkesztve ]

(#107997) ubyegon2 válasza BalanceR (#107995) üzenetére


ubyegon2
nagyúr

Elég konstruktív kérdéseid vannak! Ebből is látszik, hogy ez egy komoly kérdéskör!:)

No mindegy, én most megleltem a Reiki című könyvemet, alárakom egy lavór víznek, oszt meglátjuk mi lesz!

(#107998) Reggie0 válasza _Atesz (#107992) üzenetére


Reggie0
félisten

Aztarohadt....

A viz szar hovezeto. A vizet keringetni kell, hogy vigye a hot, mert magatol nem igazan vezeti.

A viz hovezetesi tenyezoje 0.6 W/mK. Kb. ugyanakkora, mint a tomor tegla. Szerinted a tomor tegla jo hovezeto?

Komolyan nem ertem, hogy ilyen gyenge fizikatudas eseten miert adnak ki erettsegit. :( Aztan ilyen emberek okoskodnak az oltasrol, akiknek az 1+1 is alig megy.

[ Szerkesztve ]

(#107999) this is life válasza ubyegon2 (#107997) üzenetére


this is life
Ármester

Inkább José Silva Agykontroll című könyvét tedd alá , csodákra képes .
:Y

Aztán a szomszéd tehenének, hogy szolgál az egészsége?

(#108000) BalanceR


BalanceR
addikt

Na, hogy ne legyen Off homokozó a topic:
Van értelme folytatni az oltásokat a mostani vakcinákkal?
[I]Dr. Péterfi Zalán

[ Szerkesztve ]

#Raspberry #Orangepi #HassOS #Esp32

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.