Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
- Építkezünk 6. rész (2024)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
-
LOGOUT.hu
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Badb0y
addikt
Hi, itt replika órákkal kapcsolatban is szoktatok beszélni, vagy csak eredetiről lehet szó ?
Minőségi laptopok https://notebookokhu.business.site/
-
jookomak
őstag
Nem is, úgy a hamisítványokról szoktunk...
Hogy on is legyek: Hosszú ideje szemezek egy Steinhart Ocean-nal. 90k-ba kerül. Néztem a múltkor Orientet is, és nehezen tudom rábeszélni magam, hogy megéri 3x annyit kiadni egy svájciért, mint egy japánért. El kéne már mennem megnézni egy "kőszív"-et, hogy mégis élőben milyen.
[ Szerkesztve ]
-
dmon
aktív tag
Szép volt a Classic II. is a lapos trícium csövekkel. Én a Mad Cow -t anno már majdnem megvettem, csak azért nem vettem meg mert Titánium, én meg azt nem szeretem. Könnyű (nálam ez nem előny ), könnyen karcolódik és mattul...
De aztán kihozták a SpaceMastert és azonnal tudtam hogy venni fogok egyszer egyet.A trícium cső tényleg szuper dolog, ebben van a legtöbb az összes óra közt, 80 darab. Éppen nem lépik át a 100 millicuries értéket, amivel még forgalomba hozható. Egy kis paks van a csuklómon.
-
Badb0y
addikt
Értem, volt már a topikban megemlítve, ezért is kérdeztem.
Asian Real Flying Tourbillon, Manual Handwind Movement
Asia 7750 Valjoux Working Chronograph movement, 28.8K beat DialIlyen szerkezetet tartalmazó replikákkal kapcsolatban érdeklődnék, ezek mennyire rossz illetve mennyire működőképes szerkezetek? Mert kicsit meglepődtem amikor megláttam, hogy az ilyen replikák 100e huf felett vannak.
Minőségi laptopok https://notebookokhu.business.site/
-
dmon
aktív tag
Ez jó kérdés, és egy csomó remek óra esetén fel lehetne tenni ezt a kérdést, akár a Submariner esetében is.
Ha a kezedbe fogod ezt az órát süt róla a minőség, minden porcikájáról (ezt a képek igazából nem adják vissza), de egy tömör gyönyör.
Ezt az apró storyt elmesélem :
Mindig ugyanahhoz a belvárosi óráshoz járok, eddig az összes új órán amit vagy magamnak vagy ajándékba vettem ő állított csatot. Bármilyen órát vittem eddig oda pár perc alatt végzett, kifizettem és elköszöntünk, pedig volt közte pár nem annyira olcsó darab. Most volt először hogy mikor a kezébe adtam az órát elkerekedett a szeme, majd odahívta a kollégáját és kb 20 percig kérdezgettek az óráról. Egy olyan ember aki egész nap órákkal foglalkozik azonnal megérzi ha valami különleges és minőségi dolog van a kezében. Nagyon dícsérte az óra minden részletét, nekem meg hízott a májam.Nézd meg a linken lévő kis flash-t amit feljebb raktam be. Ott pár dolgot elmondanak arról hogy mit tud az óra, bár ha ismered a Hydrocarbon szériát akkor ezek zömét ismered.
Pár dolog :
Movement: Automatic caliber ETA 2836-2, COSC-certified
Shock Resistant: 7,500Gs (Mutass még egy ilyen mechanikus órát)
Magnetic Resistant: 12,000A/m
80 micro gas tubes for night readability (a kék cső le van védve, ilyen kéket csak nekik gyárt az mb microtec a következő 25 évben)
A csat és működése szintén le lett védve.
Koronavédő is levédveMeg még egy csomó dolgot mondhatnék, a lünettán alkalmazott legjobb minőségű Lume és az a megoldás ahogy ezt a fémen rögzítették (ezt még a Mad Cow esetében nem tudták megcsinálni ott a lünettába integrált gumilapokra vitték fel a lume bevonatot, de az nem sokáig tartotta a fényt), a duplacsavaros csat rögzítést a tokba, magát a robosztus gyönyörűen megmunkált tokot a hátlapba gravírozott brian binnie maszkos képével.....
-
dmon
aktív tag
A Classic II olcsóbb volt, de már vagy 5 éve nem gyártják. Classic III ból még lehet találni pár NOS darabot viszonylag olcsón (pl. itt), de azok is jó pár évet buktak már a polcon a trícium élettartamból, ráadásul a Soprod werk miatt az egy vakvágány volt.
"Mondjuk a tiednek az ára egy fél 116610, így nézve nem is vészes. ;-)"
-
dmon
aktív tag
A márka itthon szinte egyáltalán nem ismert ( ez nálam előny ), de Európában sem nagyon. Beszerezni is elég komoly kihívás, itthon nincs forgalmazója, igazából EU ban is csak angliában és spanyolban találtam.
Jóféle. Amerikai, a Hamiltonhoz köthető gyökerek (1891 től), jelenleg is amerikai tulajdonban van, svájci gyártás, zömmel ETA (sok modellben COSC) werk.
Sokáig halott volt a márka, a 90 es években támasztották fel, hasonlóan a Hamiltonhoz amit a Swatch group annektált a többi brandje közé (Omega, longines, tissot, certina....).
Hamiltonom is van (egy Jazzmaster 7750-es Chrono), és bár azt is szeretem, a Ball sokkal komolyabb óra, nem egy kategória.
Engem a Hydrocarbon sorozatuk már rég megfogott, de van pár klasszikus stílusú órájuk is.
Idén is hoznak ki új modelleket, van közte pár nagyszerű, nekem tetsző darab.[ Szerkesztve ]
-
-
-
Badb0y
addikt
Érdeklődés szinten érdekel ez csak engem, én nem vagyok nagy óra fun, gőzöm nincs m az a turbillon meg eta, mindössze egy police órám van elemes
Csak közeli fiatal ismerős nagyon rá van feszülve ezekre a dolgokra, de nem akarom én sem azt, hogy valami extra szart vegyen ennyi pénzért.Minőségi laptopok https://notebookokhu.business.site/
-
-
dmon
aktív tag
Jelentős amerikai székhelyű óragyártás tudtommal régóta nincs, (van egy pár kis szériás gyártó, és van jópár amcsi tervező cég akik kínában gyártatnak mindent, van köztük pár egész jó is), de ha lenne akkor is bajos lenne luxus brandként eladni, a "swiss made" presztizse jelenleg nem érhető el más ország számára. Erről lehet vitatkozni hogy ez jó-e vagy nem, és hogy miért van így, de így van.
Ez a márka annyiban különbözik a Hamiltontól hogy azt egyszerűen megvette a Swatch group, a Ball viszont továbbra is amerikai tulajdonban van, de az újraindításakor belátták hogyha a legjobb minőséget és presztizst szeretnék elérni akkor az előremutató tervezés mellé kell a svájci gyártás és minőségellenőrzés.
Több designer óra márkát is ismerek akik ezt később látták be nem induláskor, ott van pl az újak közül az angol [Christopher Ward] aki kínában kezdett tokoztatni svájci werkeket (ráadásul jó minőségben, az első szériás Malvern Auto-tól 2005 ben mindenkinek leesett az ála mikor megnézték a hihetetlenül alacsony árcimkét) de hiába csinált bármit, a vevői igények (és sztem az ETA eladási osztálya) pár éven belül kikényszerítették hogy Jurába vigye a gyártást. A dologhoz az is hozzátartozik hogy neki is voltak gondjai a kínai QC val, pedig állítólag az egyik legjobb helyen gyártatott.
-
-
dmon
aktív tag
Rolex.
Azt mondtad korábban nem tudod elmagyarázni miért ez a kedvenced, megpróbálok segíteni.A Ball-t mikor regisztráltam a gyár honlapján (megéri mert plusz 1 év garit kaptam érte) ki kellett tölteni egy kérdőivet, amin volt pár érdekes kérdés. Az egyik így hangzott :
Mi az a 4 szempont fontossági sorrendbe állítva amit óravásárlásnál figyelembe vesz ?
1,
2,
3,
4,Ezeknek egyenként hogyan felel meg az új órája, egy 0-100 as skálán hány pontot adna ?
1,
2,
3,
4,Mi a kedvenc óra márkája ?
Ez hogyan felel meg a 4 szempontnak a 0-100 as skálán ?
1,
2,
3,
4,Próbáld meg felállítani a 4 es sorrendet és értékeld őket egyenként a 100 as skálán a Rolex esetében.
-
-
seiko
senior tag
Nekem a Rolex Submariner kb. 30 éve a kedvencem.
tetszik az óra külseje, először ez fogott meg.
a tok, a csat minősége is meggyőző, ráadásul a z egyik legjobb (ha nem a legjobb) automata szerkezetet tokozzák.
az eddig gyártott összes típushoz van alkatrészük.
szóval kb. ennyi.
200ezer Ft felett csakis és kizárólag ilyen órát vennék.
a 116610 a módosított csattal-tokkal nekem a csúcs.[ Szerkesztve ]
-
ospubis
csendes tag
-
-
dmon
aktív tag
"tetszik az óra külseje, először ez fogott meg."
Ebben egyetértünk, mivel hordani veszem először én is a külsejét nézem egy órának, mert ha nem tetszik az amit látok akkor tőlem rendelkezhet egy óra akármilyen egyéb paraméterrel. De ismerek gyüjtőket akiknél nem számít milyen külsőbe van zárva, ha az adott szerkezet még hiányzik a gyüjteményből, vagy egy rút de ritka modellért is kifizetnek egy valag pénzt.
"ráadásul a z egyik legjobb (ha nem a legjobb) automata szerkezetet tokozzák."
Ugyanolyan nagy sorozatban készülő precíz szerkezetek mint az ETA-k, annyi hogy ezt a rolex gyártósora ontja. Biztosan jó werkek, de sztem ez egy kicsit túl van misztifikálva.
"az eddig gyártott összes típushoz van alkatrészük."
Ha ez szempont akkor 2824 el szerelt órát kell venni, annyit eladtak belőle hogy még 1000 év múlva is lesz hozzá alkatrész. Ráadásul ott van a Sellita SW 200 is ami tök ugyanaz.
"200ezer Ft felett csakis és kizárólag ilyen órát vennék."
Kicsit alacsonyan húztad meg a küszöböt, ehhez még pakolni kell gazdagon a 116610 hez.
[ Szerkesztve ]
-
dmon
aktív tag
Egy ilyen [Deep Blue-t ]majdnem vettem. ETA 2824, zafír, superluminova bezel, flat cső (ilyet még előtte csak BALL on láttam), full kínai gyártás. De annyira elcseszték azzal az ocsmány fűrészes szélű lünettával hogy nem vettem belőle.
Prometheus JellyFish
Portugál hobby projekt, japán automata werk, kínai gyártás.Nite
Angol tervezés, kínai gyártás, svájci kvarc szerkezet. Ez tetszik, ilyet is majdnem vettem játszósnak.Meg még van egy rakás tritiumot használó óra márka (még vagy tizet biztos tudnék írni), de egyik sem meg sem közelíti a Ball-t és különösen nem a SM Glow-t. Mindegyiken látszik hol ócsították le. De azért van köztük ami megéri azt a pénzt amit kérnek érte.
[ Szerkesztve ]
-
Jojo5
őstag
Ha trícium akkor nekem még ez tetszik nagyon [link]
http://www.youtube.com/watch?v=_MuMSARgyJs
-
Jojo5
őstag
Ha trícium akkor nekem még ez tetszik nagyon [link]
http://www.youtube.com/watch?v=_MuMSARgyJs
-
seiko
senior tag
próbálj meg egy 50-60 éves svájci akármilyen órához alkatrészt szerezni.
a Rolex az eddig legyártott bármelyik típusához tud biztosítani alkatrészt.az ETA szerkezetek sosem annyira stabilak, mint a Rolex-ek.
excenteres finomszabályzójuk nem annyira stabil, mint a microstella, és nem is lehet annyira finoman állítani.
a szerkezetek alkotórészei között is van némi minőségi eltérés.
a Rolex szerkezetei finom túlzással az örökkévalóságnak készülnek.itt egy kis elemzés: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- Hankook téli és nyári gumi szett - 1 szezonosak - 235/45 R 17
- 2 szezonos - Hankook K135 Ventus Prime4 XL 235/45 R 17 97 Y XL nyári gumi
- 1 szezont futott - HANKOOK Winter i cept evo3 W330 235/45 R 17 97 H XL
- Philips AVENT Premium elektromos cumisüveg melegítő (SCF358/00)
- Újszerű Philips kézi gőzölőkészülék GC360/30 valamennyi tartozékkal, dobozában
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest