Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Gurulunk, WAZE?!
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Szólánc.
- Öregszem
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Keldor emlékére
- Még mindig itt tartunk jelenleg...
-
LOGOUT.hu
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
ospubis
csendes tag
-
ospubis
csendes tag
-
ospubis
csendes tag
válasz tomcsi23 #7024 üzenetére
A saját szerkezet többnyire bonyolult komplikációkat tartalmaz,tehát nagyobb a meghibásodás lehetősége.
Másrészt: például az Omega coax. gátszerkezettel további l év garancia jár,az
elvileg kisebb mechanikai igénybevétel miatt,a szervizperiódus is öt év helyett 6-7 év.
Olcsóbb szerkezetgyártók:
Sellita, Soprod,Technotime. -
ospubis
csendes tag
válasz Empsepo #6348 üzenetére
Azt is megfigyelhetted, nemcsak kihúzott koronával, hanem egységesen 10 óra
10 percen állnak a mech. órák a kirakatban./ Jobb helyeken!/ ez szokásjogon alapul.
Kivétel: a sok komplikációs óra, itt bármilyen beállításon rögzített állapot megengedett, azaz látható legyen az, amiért sok pénzt lehet elkérni. -
ospubis
csendes tag
válasz Nordschleife #6208 üzenetére
Kicsit rákerestem erre a skeleton Bulovára.
Vedd meg nyugodtan, Sellita SW 200 szerkezet van benne, ami tapasztalatból mondom/ kitűnő, minden szempontból! -
ospubis
csendes tag
válasz Nordschleife #6208 üzenetére
Nem tudok hibastatisztikáról, árban aTissot színvonala, meglehet a minősége is/ utaltam rá, hazánkban ez a márka a periférián van, tehát fórumtapasztalat is minimális lehet/.
A Doxa teljesen más ügy, jól csengő név volt,ma példa arra,hogyan lehet lejáratni egy jól bevezetett márkát/ szigorúan magánvélemény!!!/.Nézd meg, próbáld fel a kiszemelt Bulovát, és ha minden rendben, akkor ne tétovázz, vedd meg!A magad örömére teszed.
-
ospubis
csendes tag
válasz Nordschleife #6206 üzenetére
A Bulova Magyarországon nem annyira ismert, és elfogadott márka.
A Petőfi Sándor utcában/ nem messze a Katona József színháztól/ van egy órásbolt, ahol Corum, Dubey &Schaldenbrand, Eberhard márkákat is forgalmaznak van Bulova is, gyakran akcióban ez minusz 30%-ot is jelentett néhány hete.
Az ottani eladók igen felkészültek ezekből a márkákból.Miután ízlésről nincsen értelme vitatkozni, térj be ide, próbáld fel a kiszemeltet, aludj rá egyet, aztán dönts!
Egyet tudnod kell, ha véletlenül később szeretnéd eladni, vért izzadnál.
Jó minőségű órákat gyárt pl a Baume Mercier is, de kevéssé ismert, elfogadott, ha megunod, eladhatatlan/ szerintem/. -
ospubis
csendes tag
válasz Nordschleife #6185 üzenetére
A Karóra katalógus német orientációjú.Nálunk szinte teljesen ismeretlen Glashüttéből, vagy pl Pforzheimből származó gyártók is szerepelnek benne évek óta.
A katalógusba évente 150 gyártó, több szerkezetkészítő kerül be, meghívásos alapon.
Semmiféle erősorrendet nem jelez.
Az elgondolkodtató, hogy pl a Hamilton is csak az utóbbi években került be./ mily meglepő, a Bulova is USA gyökerű / de például a Tiffany ami Patek klón nincs a listán, és sorolhatnám igen sokáig a kimaradtakat.. -
ospubis
csendes tag
válasz runner 125 #6176 üzenetére
A tourbillonnal van még 1 nagy gond, nem igazán bulizós óra
minimális ütésre is megállhat, arról nem is szólva bulizás kapcsán karcolódhat a tok, vagy a lünetta. -
ospubis
csendes tag
válasz [Anduriel] #6164 üzenetére
Falk Miksa utca Singhoffer órás üzletét érdemes felkeresned,ha még "praktizál".
A 60-as 70.es évek Omegáit árulja,felujítás után. -
ospubis
csendes tag
Azt látom, hogy egy igazi óragyűjtő jelölttel állok szemben.Csak így tovább!
Oscar Wilde ideillő mondása helyénvaló Nálad/is/:"Mindennek ellent tudok állni, kivéve a kísértésnek".
A Dolce vitaban sok örömöd lesz igazi letisztult forma, stabil szerkezet.
A Breitling azért jóval nagyobb ugrás, főként a sajátkaliberes szerkezettel, de álmodj nagyot kicsit a mosónők is tudnak! -
ospubis
csendes tag
válasz Kassadin #5870 üzenetére
Átlagembernek 600 ezer forint egy óráért sok.
Ám számos igen jó, olcsóbb alternatívát ajánlanak a fórumtársak.
A lényeg az óra iránti szeretet,Bandusnál,talán szerelemről is beszélhetünk.
/ Amint látom megvette a kultikusnak számító L Dolce vitát/.
Grat. a döntéséhez. Neki megérte az árát, beteljesült az álma.Mi éri meg? Az ami nagy örömet okoz.Szerintem.
-
ospubis
csendes tag
válasz norbertb88 #5805 üzenetére
A COSC-ről részletesen olvashatsz a svájcióra.com. lapon, az óra története,10-12 pontok alatt.
A marketing lényege, hogy ez a minősítés a manufaktura számára kb 20 Euro/szerkezet/
az árcédulán már ennek sokszorosa szerepel.Miután a COSC-t viszonylag könnyű megszerezni,ezért az igazán luxusórákat gyártó manufakturák, ennél már jóval szigorúbb, és önkéntesen vállalt minőségi próbákat találtak ki, de ezen márkák/pl/ Roger Dubois, Greubel Forsey, már nem a közönséges halandók által elérhető árszínvonalon vannak.
-
ospubis
csendes tag
válasz runner 125 #5565 üzenetére
Szerintem kicsit megengedőbbnek kellene lenni.
Gondolom, a Chopard Mille Miglia elég sportos óra.
Ennek a változataiban van fém, bőr, kaucsuk, a hivatalos honlapon, mindenki azt választ, amit az ízlése,és a pénztárcája megenged.
Véleményem szerint az autógumi mintázatú kaucsuk a legautentikusabb ebben a sorozatban. -
ospubis
csendes tag
-
ospubis
csendes tag
válasz norbertb88 #5450 üzenetére
A Roamarnek tekintélyes múltja van/1888?/a nagy kvarckorszakban knock-out,
a 9o-es években új befektetők/ nem részletezik, de a legjobb tudomásom szerintTajvanról/
2000-től fellendülés kezdődött, évi kb 100 000 órát gyártanak.Tissot, Certina hasonló minőség, hazánkban nagyobb presztizsük.
-
ospubis
csendes tag
válasz runner 125 #5462 üzenetére
Tissot PRC 200,bőr,fémszíjas órákat 80-89 k közt láttam akcióban az Arena plazaban, az emeleten.
Arena szerdán újabb 20% lejön, ami közelít az eredeti árelképzeléshez.
Előny még,hogy biztosan eredeti,nincs idegeskedés. -
ospubis
csendes tag
válasz KlezOne #5190 üzenetére
ETA 2824-2 szerkezet sajátosságai:
golyóscsapágyas rotor,másodpercstop,38 óra járástartalék.
4.6 mm vastag,25.6 mm átmérő, 25 köves,28800a/h lengésszám.
Etachron szabályozás.a 2836-2 rokonkalibernek minősül:
eltérés a vastagságban ez 5.05 mm, valamint tartalmaz egy kiegészítő ablakot a hét napjaihoz 3 óránál.
Hasonló árkategóriában a Rolex mellett nézegess Audemars Piguet-et főként a Royal Oak verziókat! -
ospubis
csendes tag
válasz Mathias-2120 #5181 üzenetére
Volt lehetőségem Kínában tanulmányozni a hamisítványokat:
lényegében 3 hamisítványi szinvonal létezett/ automatákban/1. Shanghai I óragyár szerkezeteivel, kb 30 dolláron/ szinte minden kurrens márka
2.Japán /talán Orient szerkezetű/ kb 100-150 dollár
3. ETA szerkezetes órák, 200 dollártól 600-ig.
4.kvarcórák, integető Maó portréval stb. 10 dollár körül.
Ami alaptétel: a kínai és általában az ázsiai ember büszke arra, ha valamit lemásol, és nem érzi gazdasági bűncselekménynek, ergo nehéz ellen harcolni a gyártóknak.
Végül lehet eredeti svájci órákat kapni megfelelő üzletekben,ám nagy meglepetés volt számomra is,drágábban!!! mint Európában. -
ospubis
csendes tag
Meggondolásra ajánlanám édesapád számára a Marvin M001 órát is.
Azt gondolom neki a Marvin név mond valamit: konkrétan abban az időben amikor Ő volt fiatal , ez, és a Cornavin,volt a két igen ismert svájci márka a sok NDK és orosz óra mellett Magyarországon.
Az általad leírtak alapján mindenképpen kvarcórát választanék számára, mert jóval kevesebb probléma van az ilyen szerkezetekkel, jószerével elemcsere kb 3 évenként.Miután láttam az elérhetőségedett, Bp.VIII. kerületből az Arena plaza elérhertő, az emeleten van Marvin kollekció/ segítségképpen a kirakat másik oldalán Seiko órák virítanak.
Üdv. -
ospubis
csendes tag
válasz dcsicsak #5077 üzenetére
Abszolút megbízható az általad kinézett márka, és a példány is,akár kvarc, akár automata.
Kb 5 évente esedékes az automatánál a szerviz,jelen árakon, kb 30-35 ezer lehet.
Összehasonlítási alap: IWC Portofino: 59000 k, teljeskörűen azaz polírozás, tömítések cseréje is./ Ezek márkaszervizben szabott árak.
Ahol tervezed a Tisssot megvételét megadják a pontos tarifát. -
ospubis
csendes tag
válasz norbertb88 #5076 üzenetére
Elég leharcoltnak látszik ez a Rolex példány,szép összegbe kerülne a felújítása.
Valamint nem láttam hogy "cycloops" vonulatba tartozna. -
ospubis
csendes tag
válasz macikos #5063 üzenetére
a Hamilton amerikai gyökerű, de svájci óragyártó. A Swatch csoport/ Omega, Longines,Mido, Tissot../ tagja. Alsó közép kategóriás termékekkel, ETA szerkezettel.Megbízható márka, amit kinéztél nagyon trendi.
Magyarországon több helyen forgalmazzák, pl a WDL is, az Aréna plazaban.
A vízállóságban az 1000 méter az nagyon komoly követelményt jelent tömítésben, valószínűen Hélium szelep meglétét is jelenti. -
ospubis
csendes tag
válasz csabi84bana #5047 üzenetére
A téma igen részletesen kifejtve: svájcióra.com. honlapon.
Tovább lépsz és:Az óra története 12. pont alatt részletes információkhoz jutsz.
A konkrét szerkezetre tippelni tudok, Norbi tippje mellé+1. -
ospubis
csendes tag
válasz csabi84bana #5045 üzenetére
Certina.com.
Megnéztem a honlapon, svájci kvarcszerkezet. -
ospubis
csendes tag
válasz norbertb88 #5017 üzenetére
A Rolex vágyakat a földhöz közelítem, érdemes megnézni az új Rolex Explorer I-et/39 mm/,
kb 5000 dollár, vadonatúj modell, Baselben mutatták be tavasszal. -
ospubis
csendes tag
válasz surdilovics #4983 üzenetére
Amennyire követtem az óravásárlásodat,úgy rémlik, nem üzletben vetted ezt e Seiko-t.
Valami nem kerek ennél a darabnál.
Seiko fórumtárs említette, ezeket is másolják/kicsit hitetlenkedtem,de úgy látszik, igaza lesz/.
Észrevételeim:
1.Teljesen felhúzott automata óra járástartaléka minimum 38 óra.Azaz bármilyen helyzetben fekhet az éjjeliszekrényeden, annak reggelre még működnie kell.
2.A napi 10 mp.késés egy ujonnan értékesített mech.óránál/ figyelembe véve a gyári minőségellenőrzést/erősen határeset.
3.ha üzletben vetted volna, 72 órán belül cserélik ilyen hiba esetén.
4.Amennyiben nem fake a Seiko 5-ösöd,akkor valószínű egy túltárolt példányt kaptál, amiben a sok állás miatt a kenőanyag besűrűsödött,ez meglehetősen nagy pusztítást végez a szerkezetben a újraindításkor.
5.Ne keseredj el, ne felejtsd el, a kvarcóra időmérő, a mechanikus az"óra", aminek leke van, ennek a példánynak nagyobb a szokottnál.
Üdv. -
ospubis
csendes tag
válasz surdilovics #4964 üzenetére
Vidd szervizbe, de ne tekergetőt mondjál, hanem koronát.Az a becsületes neve.
A fémszíj tisztítást is elvégzik itt.
A felhúzókorona csere anyagilag nem tesz tönkre. -
ospubis
csendes tag
válasz surdilovics #4945 üzenetére
Szerintem a Seiko 5 igen valószínűen eredeti.
Azért jutottam erre a következtetésre,mert replikát azokból a márkákból, típusokból készítenek többnyire,amelyek prémium minőségűek eredetileg.
Magyarán nincs akkora haszon,ha ebből fake-t gyártanak.
Azért az eladót érdemes megkérdezni!!A szerviz:általában 3-5 évente, ekkor atomjaira szedik, kitisztítják/ kotyva!/, polírozzák,
kenőolajjal töltik fel, a végén 1 csinos összeget kérnek el.
A szerviz esedékességét az óra féllengésszám csökkenése,valamint a járáspontosság romlása jelzi. -
ospubis
csendes tag
De milyen szépen megéldegél a Rolex az osztriga tokból,immár 1926-tól.
A csavaros hátlap is jó marketing fogás, hamarjában a Longines jutott eszembe:
konkrétan a Dolce Vita sorozat pattintott, az Evidenza már csavaros hátlapú.
A különbség jól mérhető az árcédulán.
A vevő pedig fizet,mint a katonatiszt... -
ospubis
csendes tag
válasz norbertb88 #4827 üzenetére
Bizonyos szempontból érthető a fenntartásod,de ez egyike a feltörekvő manufaktúráknak.
A minőség, az innováció az erősségük,szerintem sokra hivatottak,termékskálájuk szinte minden vásárlói réteg igényét kielégíti/ 200k-tól2- 3 millióig/.Ezt hangoztatják is unos untalan.A tradíció nagyon fontos az óraiparban,de számos példa van arra hogy nem mindig van ez így pédául:
A Hublot ujjáélesztése néhány éve történt,de mégis a topon vannak, igazi trendi óragyártó, gondolok itta Big bang modellre.
A Daniel Roth 5-10 éve sehol sem volt, csakúgy mint a Gruebeel Forsey, és most mértékadó vélemények szerint is a legjobbak közt vannak,pl.tourbillonos szerkezeteiknek köszönhetően. -
ospubis
csendes tag
válasz norbertb88 #4821 üzenetére
Az Aréna szerda működik,magam is éltem a lehetőséggel,olyan feltételek mellett,ahogy azt
fórumtársunk részletezte.
Az általad preferált Certina, Tissot márkák egy helyen, az emeleten,biztosan megtalálhatók, ez az üzlet októberban biztosan részt vesz ebben az akcióban/rákérdeztem/.
Miután nem illő reklámozni őket, ezért azt mondom, a portálban a Maurice Lacroix memo 1
szerkezete pompázik. -
ospubis
csendes tag
Kicsit elszoktam attól,hogy vizsgáztassanak, tudod nekem első karóra a kezemen egy Oberon volt/ még 1957-ből/. A válasz:
l938-tól gyártott a haditengerészet számára az első Radiomir modellt.
Tudom, sok év után léptek ki a nemzetközi piacra, az első kaliberjük a P 2002- volt.
kb 2002-ben.
Helyes a válasz? -
ospubis
csendes tag
Részben tudok igazat adni.
Az Omega Swatch csoporttag, tehát alapból megkapja az ETA szerkezeteket.
Aztán büszkén továbbfejleszti a koax. gáttal, és máris saját szerkezetként reklámozza.
A Breitling hatalmas reklámhadjáratot folytat a 40 év utáni első saját szerkezetére..
A Panerai-nak mint olasz gyökerű cégnek mindig volt saját szerkezete...
Igazat adok abban, sok embert abszolút nem érdekel mi van az órán belül, de sokat érdekel, és nem feltétlenül csak a sznobokat, a saját szerkezet nyomulás őket célozza meg.
Mondjuk azért,mert az IWC Portofinom ETA eredeztetésű, még nem fogom kidobni. -
ospubis
csendes tag
Nem egészen úgy mint Tunéziában.
Ha megvan amit kiszemeltél, azt mondod az eladónak: ez érdekel.
Mennyi az ára?/Bár jól láthatóan ott billeg az árcédula/
Válasz:x.
Mennyiért lehet Önöktől elhozni?
Válasz: X-?
Ez nem rossz,de /-10%/azY cégnél/valódit kell mondani!/ már kaptam konkrét javaslatot.
Többnyire a viszontválasz: OK.Ám van egyszerűbb is: számos helyen van törzsvásárlói kártya,ami helyből 10 %, vagy gondolom ismert az Aréna szerda/ remélem ez nem tűnik reklámnak/ amikor 20% az engedmény, és ebben az óra üzletek mindig résztvevők.
Kis kurázsi! Nekem Bécsben a Kerner straßen a Habanban is sikerült.
Egy kis élvezet a vevőnek-és az eladónak is jár.
Sok sikert! -
ospubis
csendes tag
-
ospubis
csendes tag
válasz registered #4753 üzenetére
Javaslom,vegyél először 1-2 óramagazint,
Így nem teljesen tudatlanul ténferegsz a boltokban.
Lenne 2-3" titkos "tippem számodra, az elgondolásaidnak, árfekvés igényeidnek is megfelelően.
l. Frederic Constant/ open heart típusok/
2.Davosa/ a neten megtalálod a hivatalos forgalmazót/
3. Maurice Lacroix Classic.
Jó keresgélést! -
ospubis
csendes tag
Pontosítok:akik nem a Swatch csoporthoz tartoznak,első körben nem kapnak tőlük szerkezetet,
ha vesznek,akkor ezt fel kell tüntetni a számlapon.
Gondolj bele vesz a polgár egy Raymond Weilt, és az órán az van swisse made,by ETA 7750 /valjoux/.Ekkor azt kérdezi,hogy is van ez?
Ezért van az,hogy a Sellita/ kínai tulajdonos,de már svájcinak tekinthető cég/ nyomul ezerrel, illetve a gyártók jó része kénytelen módosítani a nyers szerkezeteket,gyors iramban.
Hayek Úr/ szegényt Isten nyugosztalja/ nagyon kitalálta. -
ospubis
csendes tag
válasz mate317 #4728 üzenetére
Nagyon összetett kérdést feszegetsz.
A teljesség igénye nélkül van /itt csak svájci órákról legyen szó/ 3 nagy csoport:
a Swatch/ ez a legnagyobb/, ide tartozik pl aBlancplain, Breguet, Omega,Longines, Tissot, Hamilton....
Ez mondjuk egyben hierarchikus sor is.
A másik nagy csoport a Riechmond, pl az IWC,Baume&Mercier tartozik ide.
a harmadik a LVHM csoport itt ékszerórák sorolhatók, fel pl a Lous Vuiton.
Vannak független gyártók, pl a Chopard, Rolex Patek Philip..
Aztán vannak feltámasztott,mindenféle távolkeleti cég által jegyzett" svájci "márkák, pl a Cornavin, Atlantic Marvin.../ezek megvásároltak hajdani jól csengő,de a 70-es években becsődölt cégneveket
.Aztán vannak becsületes tokozók/ezek nyers ETA, Sellita,Soprod szerkezeteket csomagolnak be: ilyen nagyon sok van.
Elég nehéz eligazodni alapos tájékozódás nélkül.Manufaktura az amely képes önálló szerkezetet előállítani.
Miután ez nagyon tőkeigényes ügy, ez keveseknek sikerült, ha szabad azt mondani számos gyártó idegen tollakkal ékeskedve ETA szerkezeteket beépítve,vagy némileg módosítva élt meg igen jól.
A Swatch bejelentette,hogy rövid időn belül csak úgy ad el szerkezeteket tokozóknak,ha azok ezt az óra számlapján kötelezően feltüntetik.
No lesz itt ebből felfordulás.
Remélem,tudtam segíteni ebben a dzsungelben. -
ospubis
csendes tag
válasz babikacska #4741 üzenetére
Nem vagyok meggyőződve arról, hogy a Rolex butikban mondják meg a tuttit.Itt olyan eladók vannak akiknek ez nem szakmájuk.
Miután nem mindegy hogy több milliót örököltél,vagy néhány ezer forintnyi hulladékot, ezért a Kristóf téri WDL üzlet alagsorában lévő szerviz lenne a választásom.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest